اخبار بازار امروز …(بخش اول)

اخبار بازار امروز ...(بخش اول)

میلاد خاندوزی
آبان ۲۳, ۱۳۹۴
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

 

 

۰۵:۴۸:۵۴ علی سنگینیان با حضور در غرفه ایسنا در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها به وضعیت رکودی بورس اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲ مشکل اصلی در بازار سرمایه وجود دارد که اولین مشکل به محدودیت نقدینگی در کشور برمی گردد به طوری که این موضوع موجب شده است تا کسب و کارها دچار رکود شده و همه بازارها غیر فعال شوند که بازار سرمایه نیز به عنوان بخشی از اقتصاد از این وضعت تاثیر می پذیرد.

وی افزود: از سوی دیگر بازار سرمایه به دلیل شفافیت بیشتر، محدودیت ها و مشکلاتی که در سایر بازارها ایجاد شده است را نشان می دهد به عنوان مثال وجود رکود در بخش مسکن و خودرو اثر خود را در سهام شرکتهای ساختمانی و خودرویی نشان می دهد و اثر مشکلات صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی در بازار سرمایه قابل مشاهده است. لذا بازار سرمایه اثر تجمعی محدودیت ها و مشکلات اقتصاد کشور را نشان می دهد.

به گفته ی مدیر عامل تامین سرمایه امین، برای از بین بردن این اثر باید مشکلات و محدودیت های صنایع برطرف شده و رونق مورد انتظار ایجاد شود تا این اتفاق بتواند اثر خود را در بازار سرمایه بگذارد.

این مقام مسئول به مشکل دیگر بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: از سوی دیگر به دلیل شرایط بی ثبات اقتصادی که در سال گذشته داشتیم، شکل سرمایه گذاری کوتاه مدت در ذهن سرمایه گذاران ایجاد شده است و این ذهنیت باعث می شود که در پروژه های سرمایه گذاری دیدگاه بلندمدتی در بازار سرمایه وجود نداشته باشد و عمدتا به صورت کوتاه مدت به سرمایه گذاری نگاه شود.

وی تصریح کرد: این در حالی است که اگر کوتاه مدت به سرمایه گذاری نگاه کنیم نمی توانیم نوسانات بازار را تحمل کنیم و خود باعث نوسان می شویم به همین دلیل مشاهده می شود که بازار سرمایه عمدتا یک بازار یک طرفه است، یا روند صعودی دارد و یا نزولی چون همه بازیگران آن به یک شکل بازی می کنند.

سنگینیان به راه حل نجات بورس از این شرایط اشاره کرد وگفت: در این شرایط به صورت برون زا نمی توانیم مشکلات بازار را برطرف کنیم زیرا درست است که می توانیم با اصلاح ساختار بازار، قواعد معاملاتی، قوانین و مقررات و سامانه معاملاتی کارایی بازار را بهتر می کنیم. اما زمانیکه فضای اقتصاد کشور فضای مناسبی نباشد، نمی توانیم مشکلات اصلی بازار را برطرف کنیم.

مدیر عامل تامین سرمایه امین همچنین خاطرنشان کرد: علاوه بر این باید منتظر باشیم که با برداشته شدن تحریم ها اثر واقعی آن را در بازار سرمایه مشاهده کنیم. این در حالی است که بهبود وضعیت بورس زمان بر بوده و یک یا دو سال به طول می انجامد.

 

۰۵:۴۷:۳۱ به گزارش ایرنا به نقل از شبکه فرانس ۲۴ فرانسوا اولاند پس از حملات تروریستی در پاریس گفت: در اتفاقات پاریس تعداد زیادی کشته شدند. ما همه تلاشمان را می کنیم که گروگان ها را آزاد کنیم و با مهاجمین برخورد شود.
اولاند گفت: ما به دنبال آن هستیم که حمله جدید روی ندهد.
رییس جمهور فرانسه اشاره کرد که نیروهای ویژه عملیات جدیدی را آغاز کرده اند و وزارت کشور اعلام خواهد کرد که شرایط اضطراری برقرار خواهد شد.
اولاند تاکید کرد: عبور و مرور کاهش پیدا خواهد کرد، مرزها بسته خواهد شد تا مهاجمین فرار نکنند.
وی افزود: ما می دانیم که مهاجمین از کجا آمده اند.
اولاند اضافه کرد: ما در این شرایط حساس با خانواده های قربانیان همدردی می کنیم. ما نباید بگذاریم آن ها ما را بترسانند… این ترس و هراس وجود دارد، اما ما ملتی هستیم که می توانیم از خودمان دفاع کنیم. ما بر تروریستها پیروز خواهیم شد. ما هر همکاری را با نیروهای امنیتی انجام خواهیم داد تا از ملتمان دفاع کنیم…
اولاند سخنان خود را با شعار «زنده باد فرانسه» پایان داد.
اولاند همچنین سفر خود به ترکیه را برای شرکت در نشست گروه جی ۲۰ لغو کرد.
شاهدان عینی می گویند مهاجمان در سالن کنسرت باتاکلان حمام خون به راه انداخته اند.
به گفته شاهدان بین ۸۰ تا ۱۰۰ نفر دراین حمله کشته شده اند و مهاجمان افرادی جوان بودند که به زبان فرانسه و بدون لهجه صحبت می کردند.
حملات شامگاه جمعه پاریس در هفت منطقه این شهر رخ داده است.

 

۰۵:۴۵:۴۲ وزیر امور خارجه آمریکا گفت که در حال کار با مقامات ایران و روسیه درباره بشار اسد و نقش وی در آینده سوریه هستیم.

به گزارش  به نقایسنال از شبکه خبری بلومبرگ، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا روز پنج شنبه در آستانه سفرش به وین برای شرکت درمذاکرات سوریه گفت که انتظار پیشرفت عمده در این نشست را ندارد اما آمریکا و متحدانش همچنان در حال کار با مقامات ایرانی و روسی در خصوص مسأله اسد و نقش وی هستند. اما این مسأله هنوز حل نشده است.

دور پیشین این مذاکرات که دو هفته قبل برگزار شد، نتیجه ای در پی نداشت. دیپلمات ها با وجود اینکه جنگ داخلی سوریه در نزدیک به پنج سال گذشته هزینه انسانی زیادی داشته است، می گویند که دستیابی به یک راه حل سیاسی روزی طولانی و سخت خواهد بود چرا که طرف های مذاکره کننده در وین اختلاف نظر های عمیقی در خصوص چگونگی پیشبرد آن دارند. روسیه و ایران از بشاراسد رئیس جمهور سوریه حمایت می‌کنند، در حالیکه آمریکا و متحدانش در حاشیه خلیج(فارس) و اروپا خواهان برکناری دیر یا زود اسد هستند.

 

۰۵:۴۵:۱۳ تکمیل هر چه سریعتر ستاره خلیج فارس؛ راه خروج از بحران میعانات گازی مانده بر روی آب

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس به گفته برخی از رسانه های خارجی در حال حاضر حجم زیادی از میعانات گازی ایران بر روی نفتکش های غول پیکر اجاره ای در خلیج فارس ذخیره شده اند و مشخص نیست وضعیت این نفتکش ها چه خواهد شد.

براساس اخبار غیر رسمی حجم ذخیره میعانات گازی در این نفتکش‌ها به حدود ۶۰ میلیون بشکه نیز می‌رسد که البته مسئولان شرکت ملی نفت ایران تنها ذخیره سازی میعانات گازی در دریا را تایید کرده و هیچ صحبتی از حجم این میعانات نکرده‌اند.

از طرف دیگر روزانه حجم قابل توجهی میعانات گازی از طریق فازهای گازی پارس جنوبی تولید می شود که مسئولان شرکت ملی نفت ایران باید برای ذخیره سازی و یا صادرات آن فکری بیاندیشند،زیرا اولا با عدم برداشت این ماده هیدروکربوری فازهای گازی پارس جنوبی در خطر خواهند بود و از طرف دیگر با برداشت این میعانات باید برای فروش و استفاده آن چاره ای کرد.

یکی از تدابیر وزارت نفت برای استفاده از میعانات گازی در کشور بهره‌برداری هرچه سریعتر از پالایشگاه ستاره خلیج فارس است که می تواند روزانه ۳۶۰ هزار بشکه میعانات گازی را مصرف و تبدیل به فراورده هایی از قبیل بنزین و گازوئیل با استاندارد روز اروپا کند.

براساس وعده‌ای که مجری پالایشگاه ستاره خلیج فارس داده است تا آخر آذرماه این پالایشگاه در فاز اول به تولید زودهنگام می‌رسد تا حداقل بخشی از میعانات گازی برداشت شده مصرف شود.

از طرف دیگر به طور میانگین روزانه ۸ تا ۱۰ میلیون لیتر بنزین وارد کشور می شود که با راه اندازی فاز نخست این پالایشگاه دیگر نیازی به واردات بنزین به کشور نیست زیرا در همین فاز نخست روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو۴ به تولید کشور افزوده می شود.

این گزارش اضافه می کند ۴۹ درصد از سهام این پالایشگاه متعلق به شرکت تاپیکو است، ۳۳ درصد شرکت سرمایه گذاری صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت و ۱۸ درصد را شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی در اختیار دارند که بنابه گفته مسئولان ساخت و راه اندازی آن به ۱۳ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد.

این پالایشگاه توانایی تولید ۳۶ میلیون لیتر بنزین و ۱۵ میلیون لیتر گازوییل یورو ۴ را دارد که نه تنها با راه اندازی آن کشور در تولید بنزین خودکفا شده که به صادر کننده این محصولات نیز تبدیل خواهد شد.

هزینه تاخیر در راه اندازی این پروژه ملی را روزانه ۲۵ تا ۳۰ میلیون یورو  ارزیابی می‌کنند و به عبارتی تاخیر در راه اندازی این پروژه روزانه حجم بالایی عدم النفع و زیان به کشور تحمیل کرده است که اگر این پالایشگاه به مدار تولید وارد شود این میزان زیان به سود تبدیل خواهد شد.

 

۰۵:۴۵:۰۵ احسان مرادی در گفتگو با خبرنگار بورس خبرگزاری فارس با بررسی واکنش بازار سرمایه در برابر اجرای بسته خروج از رکود دولت، عنوان کرد: طی دو سال اخیر هدف اصلی دولت تمرکز بر کنترل تورم بوده و بنابراین می خواهد بر پایه همین اصل سایر سیاست های اقتصادی را اجرا کند.

وی افزود: طبیعی است بیماری که با تب ۴۰ درجه دست و پا می زند برای عمل جراحی آماده نخواهد بود اما دولت در حالی اقدام به اجرای بسته خروج از رکود در کوتاه مدت با هدف تحریک تقاضا کرده که می خواهد با احتیاط واکنش اقتصاد به سیاست های کلان را مدیریت کند.

مدیر عامل سرمایه گذاری ایرانیان وابسته به بانک تجارت با بیان اینکه بازتاب های اقتصادی نسبیت به سیاست های کلان در کشورهای توسعه یافته شفاف و قابل اندازه گیری است ، عنوان کرد: این در حالی است که در ایران هنوز پایه های اقتصاد کلان کشور شکل نگرفته و دولت تلاش می کند با سعی و خطا گام های محتاطانه خود را در اجرای سیاست های مالی انبساطی بردارد.

بازار با احتیاط به بسته های دولت می نگرد

مرادی در ادامه درباره اثر طرح فروش اقساطی خودرو بر سودآوری شرکت های خودرویی گفت: با توجه به گزارش های مالی شرکت های خودرو ساز بورس حتی با افزایش ۳۰ درصدی تقاضای خرید خودرو همچنان توان تولید وجود خواهد داشت و این موضوع منجر به تلاش برای افزایش قیمت خودرو از سوی این نهاد ها نخواهد شد.

بر همین اساس بازار سهام نیز با تکیه بر این جریان ، همراه با اجرای سیاست های محتاطانه دولت دست به عصا حرکت می کند. این در حالی است که به نظر می رسد پس از گذشت یک دوره سه ماهه بازار سهام می تواند تصمیم بهتری از نتایج سیاست های کلان اقتصادی بگیرد.

بنابراین انتظار می رود بازار سهام پس از ارایه پیش بینی بودجه های سال ۹۵ شرکت ها در بهمن ماه امسال بتواند مسیر حرکتی خود را به سمت رونق تبیین و یک پوست اندازی جدیدی را برای خود داشته باشد.

وی براین باور است که شاید دولت اندکی برای اجرای بی محابای سیاست های انبساطی مالی خود دچار تردید است چرا که این نگرانی وجود دارد که با از دست دادن مهار تورم فزاینده همه تلاش های خود را بر باد رفته ببیند.

این مقام مسئول با اشاره به وضعیت صنایع بورسی کشور عنوان کرد: آنچه به عنوان راهکار ایجاد رونق در بخش مسکن مطرح بوده تلاش برای افزایش نقد شوندگی در این بازار و به دنبال آن تحرک سایر صنایع مرتبط از جمله فولاد سازان و سیمانی و دهها صنعت مرتبط با این بخش بوده است. در صنعت خودرو سازی نیز به همین ترتیب می توان در صورت رونق این بخش به منتفع شدن سایر صایع از جمله معدنی ها ، فولادی ها ، قطعه سازها و غیره امیدوار بود.

طی یک دهه گذشته صنعت و تولید کشور با صدمات بسیاری از جمله تحریم ها و نیز برخی بی تدبیری ها در نحوه تصمیم گیری ها مواجه بوده و بهبود این شرایط مستلزم صرف زمان و انرژی است.

شوک در اقتصاد برای تحریک تقاضا از طریق بازار پول پذیرفتنی نیست

فردین آقا بزرگی یکی دیگر از کارگزاران با سابقه بازار سرمایه است که در گفتگو با خبرنگار فارس با تبیین جایگاه بازار سرمایه و بازار پول معتقد است :فضای اقتصادی کشور به نحوی نهادینه شده که تجهیز منابع در کارخانجات و صنایع تولیدی اغلب بر مبنای تامین مالی از طریق بازار پول و بانک ها است در حالیکه مطابق با تعاریف،  تامین نقدینگی از طریق بانک ها باید  برای طرح های توسعه ای کمتر از یک سال تخصیص یابد و طرح های توسعه ای بلند مدت بنگاه های اقتصادی از طریق بازار سرمایه باید تامین مالی شوند.

وی افزود: ایجاد شوک برای تحریک تقاضا در اقتصاد از محل منابع مالی کوتاه مدت بانکی تنها به عنوان یک عامل تسکین دهنده موقتی و کوتاه مدت نتیجه داده و بنابراین می توان گفت بسته خروج از رکود دولت با این دیدگاه به اجرا درآمده تا با عبور از یک دوره کوتاه مدت بتوان در سال ۹۵ به انتظارها از بابت دگرگونی سوداوری شرکت های بورسی دست یافت.

مدیر عامل کارگزاری بانک آینده با بیان اینکه اجرای بسته خروج از رکود دولت چیزی جز افزایش بدهی های دولت را در بر نخواهد داشت، عنوان کرد: با توجه به باطن دولتی خودروسازان کشور و بدهی متورم دولت به بخش هایی همچون بدهی ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی به صندوق بازنشستگی کشوری و یا بدهی ۶۰ هزار میلیارد تومانی به شبکه بانکی می توان انتظار داشت که با اجرای بسته خروج از رکود دولت همچنان تعهدات دولت به سیستم بانکی افزایش یابد.

وی افزود: اینکه بورس هنوز نسبت به اجرای بسته خروج از رکود دولت واکنشی نشان نداده ناشی از موقتی بودن شوک اجرای این طرح بوده و این در حالی است که بطور معمول ایجاد و اعمال نرخ های دستوری برای سیاست های مالی نه تنها آثار مثبتی در بر نخواهد داشت بلکه به ایجاد شکاف و یا رانت بادآورده برای عده ای قلیل می انجامد.

بناباراین با اعمال نرخ های دستوری نمی توان وضعیت اقتصادی را آرایش کرد و شاید عدم واکنش فعالان بازار سهام به این بسته نیز ناشی از همین موضوع بوده است.

آقا بزرگی ایجاد شوک در اقتصاد برای تحریک تقاضا از طریق بازار پول را نامناسب دانست و گفت: به نظر می رسد بجای تعیین نرخ های دستوری می بایست برای سیاست های پولی و مالی کشور ثبات ایجاد کرد . عدم نرخ گذاری برای محصولات کارخانجات و صنایع تولیدی، عدم دخالت در تعیین قیمت مواد اولیه شرکت ها و ارایه تضامین به سرمایه گذاران داخلی و خارجی در زمینه سیاست های اقتصادی اصلی ترین نیاز هایی است که دولت باید برای خروج کسب و کار از رکود بکار ببندد.

از سویی دیگر با کنترل هزینه های دولتی می توان وضعیت اقتصادی کشور را ساماندهی کرد چراکه بیش از ۸۵ درصد اقتصاد ایران در دست دولت بوده و بنابراین با اصلاح سیاست های مالی در دل شرکت های دولتی و شبه دولتی می توان به کاهش هزینه ها امیدوار بود.

وی افزود: دولت می تواند فرایند واگذاری شرکت های دولتی را به گونه ای سازماندهی کند که مدیریت به بخش خصوصی واقعی منتقل شود.

این کارشناس بازار سرمایه بر این باور است که بازار مالی ایران به مرور در حالی شکل خواهد گرفت که انتظار برای تحقق بازدهی های سه رقمی همچون در دوره های گذشته رخ نخواهد داد. بنابراین کسب بازدهی از بازار سرمایه در بازه ۳۰ تا ۴۰ درصدی انتظاری معقول پس از عیور از دوره گذار فعلی و با تحقق بودجه های برآوردی واقعی شرکت ها در سال ۹۵ خواهد بود.

امیدی به رشد سودآوری خودرویی ها نیست

مدیر عامل یک شرکت کارگزاری در بورس تهران نیز در گفتگو با خبرنگار ما معتقد است: انتظار برای واکنش فوری بازارسهام با اجرای بسته خروج از رکود دولت بجا نبوده و بورس در حال بررسی آثار این بسته بر عملکرد شرکت های بورسی است.

محمد مهدی ناسوتی فرد درباره آثار بسته خروج از رکود دولت بر بازار سرمایه گفت: در حال حاضر سرمایه گذاران بازار سهام درانتظار تحقق آثار ناشی از اجرای این بسته بر عملکرد مالی شرکت های بورسی هستند . هم اکنون تضعیف تقاضا مشکل اصلی اقتصاد ایران بوده و باعث شده تا کارخانجات تولیدی با مشکل فروش مواجه باشند. بنابراین تحقق رونق انتظار بازار سرمایه از بسته های حمایتی دولت در شرکت های بروسی است.

مدیر عامل کارگزاری بورس بهگزین با اشاره به اجرای بسته خروج از رکود دولت از روز جاری عنوان کرد: بازار سهام هم اکنون در حال رصد آثار واقعی این طرح بر روی عملکرد مالی آندسته از شرکت هایی است که می توانند از این بابت منتفع و یا از انباشت کالا در انبارهای خود خلاص شوند. بنابراین انتظار از بازار سهام برای واکنش فوری به اجرای بسته خروج از رکود انتظاری زود زود هنگام بوده و هم اکنون بازار رفتار طبیعی خود را دنبال می کند.

وی در برابر این پرسش که با اجرای بسته خروج از رکود چه انتظاری از چشم انداز مالی و عملیاتی صنعت خودرو و مسکن می توان داشت؟ عنوان کرد: چنانچه از منظر سهامداری به صنعت خودرو نگریسته شود می توان گفت اجرای بسته خروج از رکود از لحاظ پیش بینی سود هر سهم پس از کسر مالیات شرکت ها اتفاق خاصی رخ نخواهد داد.چرا که صنعت خودرو با هزینه های مالی و مشکلات بنیادی هنگفتی مواجه است اما از لحاظ ملی به دلیل سهم صنعت خودرو در اشتغال کل همواره دولت ها حمایت های بی دریغی از این صنعت داشته اند و اکنون بسته خروج از رکود دولت از لحاظ پابرجایی و زنده ماندن صنعت خودرو می تواند تاثیر گذار باشد.

وی افزود: اینکه تصور کنیم دولت همواره بر روی صنعت خودرو به منظور ایجاد و رشد اقتصادی اصرار و پافشاری می کند با واقعیت همسو نیست زیرا با وجود اینکه  صنعت خودرو در بخش اشتغال کشور از سهم بالایی برخوردار است اما دولت صرفاً برای ایجاد رشد اقتصادی در این بخش تمرکز نکرده است.

ناسوتی فرد در عین حال از تداوم رکود تورمی در بخش مسکن سخن گفت و افزود: تا وقتی مشکلات ساختاری مسکن حل نشود با هیچ بسته ای نمی توان به چشم انداز این بازار برای خروج از رکود خوشبین بود.

وی در خاتمه گفت:روند بازار سهام تا زمانی که متغییر های اصلی آن از جمله نرخ بالای بهره بانکی و نیز فروش واقعی بنگاههای اقتصادی حل و فصل نشود در شرایط رکود و رخوت آورنوسان خواهد کرد. این در حالی است که با نوسان گیری نیز در بازار سهام اتفاق خاصی رخ نخواهد داد.

بالا بودن نرخ سود بانکی شرایطی ایجاد کرده که تجار و سرمایه گذاران به دنبال سود بدون ریسک باشند . بازار سهام برای تغییر نیازمند لمس آثار متغییرهای واقعی از جمله نرخ بهره بانکی و فروش واقعی بنگاههای اقتصادی است.

۰۵:۴۱:۳۶ فوری: کشتار در پاریس…گروگان گیران در حمله به سالن کنسرت باتاکان( شهر پاریس)با گروگان گیری مردم … بیش از۱۶۰نفر از گروگانها را کشته اند.

۰۵:۴۱:۲۹ «احمدنجابت» عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران عصر امروز به دلیل بیماری، دارفانی را وداع گفت.

 

۰۵:۳۹:۲۰ چقدر بد است  که  صبح  را  با  شنیدن  خبرهای تروریستی و منفی اغاز می کنیم

۰۵:۳۹:۰۷ سلام  و صبح  شما عزیزان بخیرو شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم