اخبار بازار امروز …(بخش اول)

اخبار بازار امروز ...(بخش اول)

میلاد خاندوزی
آبان ۲۰, ۱۳۹۴
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

 

 

۰۷:۳۴:۱۷ پایان  بخش اول

۰۷:۳۳:۵۶ گروه بورس – زهرا رحیمی: روز گذشته فعالان بازار سهام شاهد برخورد شدید عرضه و تقاضای سهام بودند و در نهایت برآیند بین این دو عامل منجر به رشد ناچیز ۵/ ۸ واحدی شاخص کل شد و به این ترتیب معاملات بازار سهام بدون تغییر خاصی نسبت به روز دوشنبه پایان یافت.

روز گذشته جدال بین عرضه و تقاضای سهام، در بین صنایع بورسی نیز وجود داشت که در نهایت این جدال بدون برنده خاصی باقی ماند به‌طوری که از بین ۳۷ صنعت بورسی شاخص ۱۷ صنعت با رشد و شاخص ۱۷ صنعت با افت همراه شدند. سهامداران دو صنعت زراعت و استخراج معادن روز گذشته بیشترین سود را از جریان معاملات کسب کردند، در مقابل گروه لیزینگی با تحمیل افت ۹۶/ ۱ درصدی به سهامداران خود، رتبه اول زیان‌ده‌ترین صنعت دیروز را به خود اختصاص داد. شرکت‌های زیر‌مجموعه گروه سایر واسطه‌گری مالی که از زمان انتشار جزئیات بسته ضد رکود دوم و تحت تاثیر بند مربوط به وام ۱۶ درصدی خودرو که بسیاری از کارشناسان آن را تهدیدی جدی برای شرکت‌های لیزینگی می‌دانستند، در مدار نزول قیمت‌ها حرکت کردند این در حالی است که برخی کارشناسان معتقدند اگر شرکت‌های خودرویی بخش وصول مطالبات مربوط به وام مزبور را از مجرای شرکت‌های لیزینگی پیگیری کنند، این موضوع می‌تواند (به دلیل متخصص بودن لیزینگی‌ها در حوزه وصول مطالبات) وضعیت هر دو صنعت را با تغییر مواجه کند.

ابهام در چشم‌انداز لیزینگی‌ها

بر این اساس و در شرایطی که قیمت لیزینگی‌ها در شرایط کنونی در حال ثبت نوسانات منفی نسبتا شدیدی است دیروز رئیس هیات‌مدیره کانون شرکت‌های لیزینگ با بیان اینکه برخورد بانک مرکزی با شرکت‌های لیزینگی به مراتب مناسب شده است، در نیمسال دوم شرایط بهتری را برای این گروه پیش‌بینی کرد. وی همچنین تاثیر اجرای بسته ضد رکود را بر خلاف پیش‌بینی‌ها در وضعیت شرکت‌های لیزینگی مناسب ارزیابی کرد. در این مورد علیرضا مستقل، کارشناس بازار سهام گفت: به نظر می‌رسد پیشنهادهایی برای اینکه شرکت‌های خودرو‌ساز وصول مطالبات خود را از کانال شرکت‌های لیزینگ پیگیری کنند مطرح شده که اگر این اتفاق عملی شود، این بسته تاثیری مثبت بر این گروه خواهد داشت. مستقل افزود: به نظر می‌رسد در شرایطی که بانک‌ها نیز بخش مربوط به وصول مطالبات خود را به شرکت‌های وصول مطالبات محول کرده‌اند، این اقدام خودرو‌سازها نیز می‌تواند اقدام مناسبی باشد چرا که بخش مربوط به دریافت طلب‌های خود را با توجه به کارنامه خوبی که شرکت‌های لیزینگی در ایران دارند به شرکت‌های متخصص واگذار می‌کنند. از طرفی نیز با توجه به اینکه وام مزبور مقطعی است در بلند‌مدت خروج از رکود و تحریک تقاضا برای خودرو می‌تواند سودآوری مناسبی برای این شرکت‌ها به ارمغان بیاورد. در بازار دیروز همه شرکت‌های زیرمجموعه گروه لیزینگی قرمز‌پوش بودند تا به این ترتیب مسیر افت قیمت‌ها در این گروه برای شانزدهمین روز متوالی کاری ادامه یابد. در معاملات دیروز این گروه «ولساپا» بیشترین افت قیمتی و «ولیز» کمترین افت قیمتی را تجربه کردند. «ولساپا» هم چنین بیشترین حجم و ارزش معاملات دیروز گروه سایر واسطه گری مالی را در اختیار داشت.

مازاد عرضه، همچنان بزرگ‌ترین‌ مشکل سیمانی‌ها

شاخص گروه سیمانی روز گذشته جزو گروه‌های قرمزپوش بازار بود و با ثبت افت ۱۹/ ۰ درصدی، زیان خود از ابتدای سال تا کنون را به ۴/ ۱۱ درصد رساند. بر این اساس، بیشتر نمادهای گروه سیمانی قرمز‌پوش بودند. «سشمال» بیشترین رشد قیمتی را در اختیار داشت. «سقاین» اما برای ششمین روز متوالی کاری مسیر افت قیمتی نسبتا شدید خود را ادامه داد. قیمت این سهم از حدود ۱۷۳۰ تومان به ۱۳۴۰تومان رسیده است. در معاملات روز گذشته این گروه، «سشرق» بیشترین حجم معاملات و «سرود» بیشترین ارزش معاملات را در اختیار داشت.

در مورد وضعیت گروه سیمانی، نجیبه خوشرو، کارشناس بازار سهام گفت: مازاد عرضه سیمان در کشور موجب افزایش صادرات آن به افغانستان شده است به‌طوری که پیش تر این صادرات فقط به شهر هرات صورت می‌گرفت. اما اکنون این صادرات به مناطق دیگر این کشور نیز انجام شده است و این موضوع موجب به وجود آمدن نگرانی‌هایی برای سیمان سازان پاکستانی شده است و به همین دلیل در تلاش برای محدود کردن صادرات ایران به افغانستان هستند.

این کارشناس بازار سهام گفت: به هر ترتیب و باتوجه به اینکه سهم صادرات این محصول به افغانستان در مقایسه با مازاد عرضه آن بسیار ناچیز است، این موضوع تاثیر خاصی بر شرکت‌های سیمانی نخواهد داشت چرا‌که به دلیل وضعیت رکودی داخل کشور و افت صادرات به عراق، موضوع مازاد عرضه سیمان هم چنان به قوت خود پابرجاست. خوشرو افزود: در مهرماه قیمت سهام این شرکت‌ها به دلیل خوش بینی‌ها نسبت به بسته ضد رکود دوم و همچنین برخی شایعات نسبت به از سرگرفتن صادرات این محصول به عراق افزایش یافت اما نگاهی به آمار صادرات در مهرماه اتفاقا افت صادرات را نشان می‌دهد. خوشرو گفت: با وجود مازاد عرضه در این صنعت و رکود داخلی کشور نمی‌توان وضعیت مناسبی برای صنعت مزبور پیش‌بینی کرد.

سبزپوشی فلزات اساسی برای پنجمین روز کاری

شاخص گروه فلزات اساسی روز گذشته با رشد ۱۳/۰ درصدی برای پنجمین روز متوالی کاری سبز‌پوش باقی ماند و زمینه رشد ۵/۱ درصدی شاخص این گروه را در هفت روز کاری اخیر فراهم کرد. در گروه مزبور «فمراد» بیشترین رشد قیمتی و «فنوال» بیشترین افت قیمتی را رقم زد. «فملی» بیشترین حجم و ارزش معاملات روز گذشته را در اختیار داشت. با توجه به ادامه نزول قیمت‌ها در بازار جهانی به نظر می‌رسد بخشی از رشد روز‌های اخیر گروه فلزات اساسی مربوط به جذابیت قیمتی «فملی» است که به دلیل رسیدن به کف قیمتی خود زمینه افزایش تقاضا و همچنین رشد قیمت را فراهم کرده است. این نماد روز گذشته ۶ واحد بر رشد شاخص کل اثر‌گذار بوده است. در «فولاد» نیز رسیدن قیمت به ارزش اسمی ۱۰۰ تومانی که سطح جذاب و روانی برای خرید به حساب می‌آید موجب افزایش تقاضا شده است. تحرکاتی از این دست در این نمادها شاخص این گروه را در مسیر رشد قیمتی هرچند اندکی قرار داده است.

«حفارس» همچنان پیشتاز

سایه افت قیمت‌ها در دو گروه لیزینگ و سیمان در معاملات روز گذشته گروه حمل و نقل نیز مشاهده شد و با ثبت افت ۰۹/۰ درصدی برای نماگر این گروه، بازدهی از ابتدای سال گروه حمل‌و‌نقل که پیش تر از ۶۰ درصد نیز گذشته بود به ۵۵ درصد کاهش یافت. دیروز «حفارس» همچنان مسیر صعودی قیمتی خود را ادامه داد و در نهایت نیز پیشتاز بیشترین رشد قیمتی در بین همگروه‌های خود شد. «حتاید» بیشترین افت قیمتی را به نام خود ثبت کرد. «حفارس» همچنین بیشترین حجم و ارزش معاملات را در اختیار داشت.

بازدهی ۲۶ درصدی یک ساله برقی‌ها

گروه دستگاه برقی روز گذشته جزو صنایع سبزپوش بازار بود. شاخص این گروه با رشد ۱۳/۰ درصدی، بازدهی یک ساله خود را به ۲۶ درصد رساند. بررسی نوسانات قیمتی بین شرکت‌های مختلف این گروه نشان می‌دهد که «بکام» با بیشترین رشد قیمتی و «بترانس» با بیشترین افت قیمتی همراه بوده است.

 

۰۷:۳۳:۴۱ گروه بنگاه‌ها: مدیر امور مالی و سرمایه‌گذاری شرکت صنایع شیر ایران آخرین وضعیت درج و پذیرش شرکت‌های این هلدینگ را تشریح کرد.

سیدوحید وحیدی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» گفت: در حال حاضر ۴ شرکت از مجموعه صنایع شیر ایران در تابلوهای بورس و فرابورس در حال معامله هستند. وی با بیان اینکه در سال جاری پگاه فارس به فرابورس رفت، خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته پگاه آذربایجان شرقی پذیرش و درج شده و آماده عرضه در بازار سرمایه است. همچنین پگاه گلستان نیز مراحل پذیرش را طی کرد. اما هنوز درج نشده است و پگاه گلپایگان نیز آماده پذیرش است. مدیر مالی و سرمایه‌گذاری صنایع شیر ایران درخصوص زمان‌بندی عرضه این شرکت‌ها افزود: مطابق مصوبه هیات مدیره عرضه شرکت‌های پگاه گلستان، پگاه آذربایجان شرقی و پگاه گلپایگان را در برنامه امسال داریم اما در نهایت همه چیز به شرایط بازار بستگی دارد و اگر جو مثبت در بازار سرمایه برای عرضه فراهم شود این شرکت‌ها را عرضه می‌کنیم.

وحیدی ادامه داد: باتوجه به شرایط کلی اقتصاد کشور که در رکود به سر می‌برد، شرکت‌های زیرمجموعه صنایع شیر ایران توانسته‌اند روند ثابت و رو به رشدی را حفظ کرده و در عین حال حائز شرایط پذیرش در بورس نیز شوند که این امر نشان از تلاش این شرکت و مدیران آن برای کنترل شرایط اقتصادی و دستیابی به سودآوری مستمر است. عملکرد ۶ ماهه مجموعه صنایع شیر ایران نیز موید این موضوع است. وی با بیان اینکه در هلدینگ صنایع شیر ایران ۲۹ شرکت وجود دارد، افزود: ۱۴ شرکت از این مجموعه تولیدی هستند که با زمان‌بندی در بورس عرضه شده و خواهند شد. وحیدی تاکید کرد: با تعیین تکلیف دارایی‌های هلدینگ صنایع شیر ایران و شفاف‌سازی صورت‌های مالی این هلدینگ نیز از طرف سهامدار عمده برای ورود به بورس آماده خواهد شد.

 

۰۷:۳۲:۴۵ گروه بورس: نوسانات کم جان بورس مطابق روزهای اخیر در جریان معاملات روز گذشته نیز تداوم یافت تا در نهایت افزایش ۰۱/ ۰ درصدی و سکون در محدوده ۶۳ هزار واحدی برای شاخص کل بورس به ثبت رسد و به این ترتیب بازدهی بورس از ابتدای هفته جاری به ۱۸/ ۰ درصد رسید.

بازار روز گذشته را با رونق نه چندان چشمگیری آغاز کرد که در جریان معاملات نه تنها به حالت تعادلی تبدیل شد بلکه در یک ساعت پایانی با افت و تنزل در کانال ۶۲ هزار واحدی نیز مواجه شد که در نهایت با حمایت نمادهای تاپیکو، شبندر، شپدیس و ایران‌خودرو، با افزایش ۵/ ۸ واحدی همراه و در محدوده ۶۳ هزار و ۴۴ واحدی متوقف شد؛ در این روز شاخص کل هم‌وزن نیز ۱۰ واحد رشد را تجربه کرد و دیگر شاخص‌های با اهمیت بازار به جز شاخص بازار اول با افزایش همراه بودند، در این روز شاخص بازار اول با کاهش ۲/ ۳۳ واحدی روبه‌رو‌ شد. در این روز بیش از ۳۱۳ میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش ۵۵۱ میلیارد ریال دادوستد شد که هر چند مولفه‌های مزبور در مقایسه با معاملات روز دوشنبه به ترتیب با رشد ۸ و ۱۳ درصدی همراه شدند اما بازار همچنان کم جان است که تاییدی بر رکود موجود و به کف رسیدن قیمت اکثر نمادها است.

بازار در کما

مدیر بورس انرژی کارگزاری آتی ساز بازار در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با اشاره به بی‌اعتنایی و عدم واکنش بازار حتی به خبرهای مثبت، گفت: روز گذشته فرآیند فروش خودرو با استفاده از تسهیلات با نرخ ۱۶ درصد آغاز شده؛ این درحالی است که اعلام شد در روز اول صف‌های مردم در برابر نمایندگی‌ها بسیار بوده و بیش از ۱۲ هزار خودرو فروخته شده است، اما بازار سرمایه واکنشی خلاف صف‌های مردم در برابر نمایندگی‌ها انجام داد طوری‌که باوجود مثبت بودن گروه خودرو شرکت خودرو‌سازی سایپا نسبت به قیمت پایانی خود منفی بسته شد و شرکت‌های دیگر هم تا حدودی سبز رنگ بودند.

شایان کرمی ادامه داد: به نظر می‌رسد طرح خرید تسهیلاتی خودرو با نرخ ۱۶ درصد بیشتر برای قشر متوسط جامعه جذاب باشد با توجه به اینکه بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد قشر متوسط جامعه از ۶۵ درصد سال‌های گذشته به ۳۴ درصد بنا به درآمد سرانه خانوارها کاهش یافته پیش‌بینی می‌شود تا انتهای امسال تنها ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو با استفاده از این طرح به فروش برسد که این نکته تنها شرکت‌های خودروساز را از ورشکستگی نجات می‌دهد به همین دلیل بورس ایران برخلاف صف‌های مردم در برابر نمایندگی‌ها استقبال چندانی از این طرح انجام نداد.

وی درخصوص گروه پالایشی نیز معتقد است: از دیگر صنایع لیدر بازار گروه پالایشی با نوسان اندک این روزها معامله می‌شوند که دلیل آن ریزش قیمت نفت و تثبیت آن در محدوده ۵۲ تا ۴۷ دلاری است، شاید اگر قیمت نفت جهت خاصی به خود بگیرد تاثیر بسزایی در روند این گروه خواهد گذاشت. به عقیده کرمی یکی از نکات جالب توجه این روزهای بازار سرمایه توجه فعالان بازار به شرکت‌های زیان‌ده است که زیان انباشته آنها چند برابر سرمایه ثبت شده است و در واقع در حال تجدید ارزیابی دارایی خود هستند که این نیز یکی از نابهنجاری‌های روزهای اخیر است که به تازگی در بورس ایران ظهور کرده وبسی جای بحث و تامل دارد.

کرمی ادامه داد: از دیگر صنایع لیدر بازار سرمایه می‌توان به شرکت‌های پتروشیمی اشاره کرد که در حال حاضر از نظر شرایط بنیادی شرایط مساعد‌تری دارند؛ متغیرهایی از قبیل نرخ خوراک گاز، میزان تامین گاز مصرفی در زمستان، نرخ برابری دلار به ریال و قیمت‌های جهانی بر صورت‌های مالی شرکت‌های پتروشیمی در این مدت باقیمانده ازسال تاثیری مثبت خواهد گذاشت. وی معتقد است با راه‌اندازی فازهای مختلف پارس‌جنوبی و افزایش تولید گاز علاوه بر تامین خوراک گاز امکان کاهش نرخ آن حتی در قالب تخفیف برای شرکت‌های پتروشیمی وجود دارد. به عقیده این فعال بازار سرمایه راه‌اندازی و بهره‌برداری از طرح‌های توسعه‌ای این صنعت در بازار داخلی، رفع تحریم‌ها و امکان ورود تکنولوژی‌های روز برای شرکت‌های پتروشیمی و ایجاد ابزارهای مالی جدید برای تامین مالی جهت بهره‌برداری از طرح‌های توسعه‌ای، ثبات قیمت‌های جهانی، افزایش دلار و مهم‌ترین مساله کاهش نرخ خوراک در آینده کوتاه‌مدت و بلند‌مدت این صنعت همچنان روشن و امیدوار‌کننده است.

در فرابورس چه گذشت؟

فرابورس نیز روز گذشته را با جابه‌جایی ۴۱۰ میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش بیش از یک هزار و ۵۴۲ میلیارد ریال سپری کرد که در پایان معاملات شاخص این بازار با افزایش حدود ۸ واحدی به رقم ۷۱۰ واحد رسید که این رشد نیز بیشتر به مدد معاملات پتروشیمی مارون، پالایش نفت تهران، هلدینگ خاورمیانه و ذوب‌آهن اصفهان بود. ذوب آهن با معاملات ۶/ ۱۲ میلیون سهمی بیشترین حجم معاملات دیروز را به‌خود اختصاص داد. نفت ایرانول‌نیز با مبادلات ۳/ ۲۸ میلیارد ریالی به‌عنوان بیشترین ارزش معاملات روزانه ثبت شد. این در حالی‌ است که بیشترین افزایش قیمت مربوط به سهام شمال شرق شاهرود، پالایش نفت لاوان و پتروشیمی خراسان بود، این در حالی است که بیمه نوین، معادن مس تکنار و افرانت با بیشترین افت قیمت روبه‌رو‌ شدند و میانگین قیمت اوراق تسهیلات مسکن نیز به ۶۸ هزار تومان رسید. در این روز صندوق سرمایه‌گذاری اعتماد آفرین پارسیان با معامله ۴۶۶ هزار و ۵۴۰ سهم بیشترین حجم معاملات ETF را از آن خود کرد و اوراق اجاره سه ماهه بوتان با داد و ستد ۵۰۰ هزار ورقه بهادار بیشترین حجم معاملات اوراق با درآمد ثابت را داشت. اوراق اسناد خزانه اسلامی با نماد «اخزا۱» در بازار دیروز با کاهش ۰۲/ ۰ درصدی به قیمت ۹۲۶ هزار ریال رسید که به این ترتیب سود این اوراق با افزایش نسبت به روز دوشنبه معادل ۴/ ۲۵ درصد شد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/960220/#ixzz3r9VO3NgZ

 

۰۷:۳۲:۲۲ گروه مسکن: مدیرعامل بانک مسکن روز گذشته با حضور در غرفه «دنیای اقتصــاد» در نمایشـگاه مطبوعات، بر موضوع «قابل پرداخت نبودن وام ۷۰میلیونی خرید مسکن طبق دستورالعمل بانک مرکزی» صحه گذاشت و در عین حال از مذاکره و مکاتبه برای اصلاح این دستورالعمل و خروج وام از منگنه اجرایی خبر داد.

«دنیای اقتصاد» دیروز در گزارشی، با اشاره به توقف وام ۷۰میلیونی (شامل ۶۰ میلیون وام خرید و ۱۰ میلیون تومان وام جعاله) تا مرحله تصویب در شورای پول و اعتبار، نوشت: «باوجود گذشت ۲۰ روز از این مصوبه، بانک مسکن هنوز پرداخت تسهیلات جدید خرید مسکن را آغاز نکرده و این در حالی است که حدود ۱۰ روز از ابلاغ دستورالعمل نحوه پرداخت این وام از جانب بانک مرکزی به بانک مسکن می‌گذرد؛ بنابراین شواهد بیانگر موضع منفی بانک مسکن نسبت به متن دستورالعمل ابلاغی بانک مرکزی است؛ به طوری که یک ابهام اساسی از بابت منابع وام و قید نشدن پیشنهاد اولیه بانک مسکن در این خصوص در دستورالعمل، عامل نارضایتی بانک مسکن از دستورالعمل عنوان می‌شود.»

ظهر دیروز، مدیرعامل بانک مسکن با تایید این موضوع به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: اجرای مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار برای پرداخت تسهیلات ۷۰ میلیون تومانی خرید مسکن از محل اوراق، یکسری «ملاحظات اجرایی» دارد که به شکل کامل توسط بانک مرکزی مورد پذیرش قرار نگرفته است، از جمله اینکه، «نرخ سپرده قانونی» حساب مربوط به این تسهیلات که «حساب تعهدی» محسوب می‌شود باید از ۲ درصد به ۱۰درصد کاهش پیدا کند تا خوداتکایی در منابع تامین‌کننده وام‌های خرید ۶۰ و ۵۰ و ۴۰ میلیون تومانی در تهران و سایر شهرها (بدون احتساب ۱۰ میلیون وام جعاله) تضمین شود.

محمدهاشم بت‌شکن تصریح کرد: حساب تعهدی در بانک مسکن به این معناست که بانک به همه سپرده‌گذاران این نوع حساب که صندوق‌های پس‌انداز هستند، تعهد پرداخت تسهیلات دارد؛ در حال حاضر برخی از حساب‌های تعهدی بانک مسکن دارای نرخ سپرده قانونی ۲ درصد است، اما این نرخ برای حساب ممتاز ۱۰ درصد است و ما از بانک مرکزی خواسته‌ایم برای تامین الزامات پرداخت تسهیلات جدید خرید مسکن، نرخ سپرده قانونی کاهش پیدا کند.

مدیرعامل بانک مسکن با تاکید بر اینکه باید خوداتکایی و عدم کسری منابع در این حساب تضمین شود، افزود: فکر می‌کنم بانک مرکزی آمادگی دارد دستورالعملی را که اخیرا به بانک مسکن ابلاغ کرده اصلاح کند و دوستان بانک مرکزی نیز اعلام کرده‌اند که درخواست ما برای تعدیل نرخ سپرده قانونی به‌زودی در کمیسیون‌های تخصصی بانک مرکزی مورد بررسی قرار می‌گیرد و اگر نیازی به تصویب مراجع بالادست باشد، در شورای پول و اعتبار طرح خواهد شد. بت شکن تصریح کرد: بانک مسکن کاملا آمادگی دارد پس از اصلاح دستورالعمل و تامین الزامات، در یک فرصت محدود سیکل لازم را برای هماهنگی با شعب خود طی کند و پرداخت وام‌های جدید خرید مسکن را آغاز کند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/960109/#ixzz3r9V9rSvU

 

۰۷:۳۱:۵۴ فولاد همچنان بدون تغییر قیمت

روز گذشته اغلب فولاد‌سازان در نرخ‌های اعلامی خود تغییری ندادند. در این بین برخی از تولید کنندگان قیمت‌ها را بین ۱۰ تا ۲۰ تومان در هر کیلو کاهش دادند. به نظر می‌رسد در هفته پیش رو نیز روند قیمت‌ها با نوسان محدود همراه باشد.

۰۷:۲۶:۳۵ مس اقتصادی‌ترین فلز برای سرمایه‌گذاران معدنی ایران

گروه بنگاه‌ها: مدیر امور سهام و سرمایه‌گذاری شرکت مس گفت: در حال حاضر صنعت مس، اقتصادی‌ترین صنعت فلزات پایه و استراتژیک قرن بیست و یکم و بهشت سرمایه‌گذاران معدنی در دنیا و ایران است

به گزارش مس پرس، بهروز رحمتی با بیان این مطلب در حاشیه نشست مشترک مدیر‌عامل شرکت مس با سهامداران شرکت در مجتمع مس سرچشمه درخصوص مهم‌ترین فاکتورهای تاثیرگذار در انتخاب سرمایه‌گذاری در حوزه معدنی گفت: عموما سه پارامتر «پتانسیل‌های معدنی کشور»، «اقتصادی بودن فرآیند بر اساس اقتصاد آزاد بین‌الملل» و «امکان تامین مالی اقتصادی طرح» مهم‌ترین نقش را در انتخاب فیلد سرمایه‌گذاری در حوزه معدنی دارند. وی با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین سرمایه سهامداران شرکت مس، پتانسیل‌های معدنی کشور و ذخیره بیش از ۱،۲ میلیارد تنی مس سرچشمه و ذخایر سایر معادن متعلق به شرکت ملی صنایع مس ایران است، اظهار کرد: در حوزه مس در حال حاضر ایران با دارا بودن حدود ۲۰ میلیون تن مس محتوی در حدود ۳ تا ۴ درصد ذخایر جهانی مس را در اختیار دارد و سهم ایران از تولید حدود ۲۲ میلیون تنی مس تصفیه شده دنیا در حدود ۹/۰ درصد است.

رحمتی افزود: بنابراین با توجه به ذخایر بالای مس در ایران و تقاضای روزافزون مس در صنعت جهانی امکان نگاه بلند مدت به این حوزه معدنی وجود دارد و سرمایه‌گذاران با اطمینان خاطر بیشتری می‌توانند در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند. مدیر امور سهام و سرمایه‌گذاری شرکت مس، اقتصادی بودن فرآیند بر اساس اقتصاد آزاد بین‌الملل را دومین فاکتور مهم در انتخاب سرمایه‌گذاری دانست. او بیان کرد: میانگین قیمت تمام شده دنیا برای فلز مس در حدود ۲۸۰۰ دلار و قیمت فروش در حدود ۹ سال گذشته در حدود ۷۲۰۰ دلار بوده است. وی اظهار کرد: مقایسه میانگین قیمت تمام شده فلز مس با کارخانه‌های آلومینیوم دنیا که در حال حاضر در حدود ۲۲۰۰ دلار بر تن است و میانگین قیمت فروش آن، که در مدت مشابه کمتر از ۲۳۰۰ دلار بوده است، نشان می‌دهد که مس از قابلیت بیشتری برای سرمایه‌گذاری برخوردار است.

 

۰۷:۲۵:۵۵ بورس ایران جذاب ترین بازار منطقه برای سرمایه گذاری خارجی

  • معاون اقتصادی وزیر اقتصاد در همایش “اقتصاد ایران در پساتحریم: کیش دروازه ورود” به راه اندازی تالار بین الملل بورس انرژی اشاره کرد و گفت: یکی از نقاط قوت منطقه آزاد کیش در دوران پساتحریم، موضوع انرژی و حاملهای انرژی است.
  • به گزارش شانا، شاپور محمدی معاون اقتصادی وزیر اقتصاد در دومین روز نمایشگاه KISH INVEX ۲۰۱۵ به کاهش ریسکهای سیستماتیک اشاره کرد و گفت: ریسک سیاسی و سیستماتیک به طور محسوس در دو سال گذشته کاهش پیدا کرده و بدین ترتیب بازده فعالیتهای اقتصادی افزایش پیدا کرده است و این شرایط را برای فعالیت تجار بهبود بخشیده است.

    وی بازار سرمایه ایران را جذاب خواند و گفت: P.E در بازار سرمایه ایران بسیار پایین است در حالیکه در بورس های دنیا این شاخص بسیار بالاتر است بنابراین ایران بازار جذابی برای سرمایه گذاری است و با گذر از تحریمها می توان به آینده بورس امیدوار بود.

    معاون اقتصادی وزیر اقتصاد با اشاره به فعالیت بورس انرژی در سه سال گذشته، گفت: بورس انرژی روند خیلی خوبی در کشف قیمت و معامله عادلانه حاملهای انرژی داشته است و فضای خیلی خوبی در این خصوص ایجاد شده که فعالان حوزه انرژی بتوانند در یک فضای رقابتی معاملات خودشان را در کارهای تجاری انجام بدهند.

    وی در ادامه افزود: یکی از نقاط کلیدی جزیره کیش در دوران پساتحریم به موضوع انرژی برمی گردد و با توجه به اینکه سه سال از راه اندازی بورس انرژی می گذرد هم اکنون این بورس می تواند راه اندازی یک تالار بین المللی را در کیش در برنامه های خود قرار دهد تا معامله بین المللی حاملهای انرژی در جزیره کیش کلید بخورد.

    محمدی با اهمیت راه اندازی تالار بین المللی بورس انرژی در کیش اظهار کرد:  تالار بین المللی می تواند بورس انرژی را وارد فاز منطقه ای کند و سطح تعاملات اقتصادی را با منطقه افزایش بدهد تا وارد بازارهای جدید بشود و از این طریق تأثیرد جدی در معادلات انرژی منطقه ای داشته باشیم.

 

۰۷:۲۵:۳۱ پاریس: آمریکا باید تضمین بدهد که شرکت‌های ما را بخاطر تجارت با ایران، جریمه نمی‌کند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «لوران فابیوس» وزیر خارجه فرانسه امروز از دولتمردان آمریکا خواست تضمینی بدهند که اگر بنا شد تحریم‌های ایران مجدداً اعمال شود، شرکت‌های فرانسوی را به خاطر همکاری با ایران، جریمه نمی‌کند.

بر اساس گزارش رویترز، فابیوس که در مجلس کشورش و در برابر نمایندگان حاضر شده بود، ضمن اشاره به سفر هفته آینده «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران به فرانسه، در خصوص برداشته شدن تحریم‌ها و شروط شرکت‌های فرانسوی برای بازگشت به ایران با نمایندگان سخن گفت.

وزیر خارجه فرانسه به جریمه‌های سنگین شرکت‌های فرانسوی بخاطر همکاری اقتصادی با ایران اشاره کرد و گفت: «رفتار آمریکایی‌ها، همکارانه است ولی ما الان می خواهیم که این (رفتار همکارمابانه)، به یک اقدام عملی تبدیل شود تا همان اتفاقات دوباره رخ ندهند.»

بانک «بی‌ان‌پی پاریباس» یکی از نهادهای اقتصادی فرانسه بود که به دلیل زیرپا گذاشتن تحریم‌های ایران، در سال ۲۰۱۴ حدوداً ۹ میلیارد دلار جریمه شد.

فابیوس به اقدامات فرانسوی‌ها برای کسب اطمینان از مخاطره‌آمیز نبودن بازگشت به ایران هم اشاره کرد و گفت که در روزهای پس از انعقاد توافق هسته‌ای در وین، ۲ هیئت متشکل از فرانسوی‌ها، آلمانی‌ها و انگلیسی‌ها به آمریکا سفر کرده و با مقامات واشنگتن در خصوص تجارت با ایران رایزنی کرده‌اند.

رئیس دستگاه دیپلماسی فرانسه به سفر خود به تهران هم اشاره کرد و گفت که برای عملیاتی شدن قراردادهای منعقده در تهران، به سرمایه‌گذاری بانک‌های فرانسوی نیاز است.

 

۰۷:۲۴:۵۹ نسبت به سفر روحانی به پاریس خوش‌بین هستم/قراردادهای مختلفی آماده امضا است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، علی آهنی سفیر ایران در فرانسه روز سه‌شنبه نسبت به سفر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به پاریس ابراز خوش‌بینی کرد.

وی که با رادیو RFI صحبت می‌کرد، در مورد مقدمات سفر سه‌شنبه آینده آقای روحانی به فرانسه گفت: «داریم توافقات و تفاهمنامه‌های مختلفی را برای همکاری در زمینه صنعت، خودروسازی، بخش انرژی که حائز اهمیت ویژه است… در زمینه حمل و نقل هوایی و ریلی، آماده می‌کنیم.»

آقای آهنی افزود: «تماس‌های متعددی در ارتباط با بخش خودروسازی برقرار شده و پیشرفت‌هایی صورت گرفته است. در مورد حوزه‌های مختلف خوش‌بین هستم.»

دیروز دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه هم با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که تهران و پاریس در سفر آقای روحانی توافقنامه‌های مختلفی امضا خواهند کرد.

در بیانیه دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه آمده است: «وزرای فرانسه و ایران چندین قرارداد در حوزه‌های مختلف، به خصوص گفت‌وگوهای سیاسی، همکاری‌های اقتصادی، حمل و نقل هوایی، سلامت و کشاورزی، امضا خواهند کرد.»

آقای روحانی قرار است سه شنبه هفته آینده برای اولین بار به پاریس سفر کند. روز گذشته رادیو آر تی ال فرانسه گزارش داد که دیدار رئیس جمهور ایران از کاخ الیزه ۲ ساعت بیشتر طول نخواهد کشید.

گفته می‌شود اصرار طرف فرانسوی بر سرو مشروبات الکلی به هنگام ناهار موجب شده تا تهران برنامه ناهار کاری را لغو کند. در مقابل پیشنهاد پاریس برای یک صبحانه کاری هم از سوی ایران «سبک» تلقی و با آن مخالفت شده است.

بر اساس پیش‌بینی‌ها، مسئله تروریسم و بحران سوریه محورهای اصلی گفت‌وگوی دو رئیس‌جمهور خواهد بود. همچنین روند اجرای توافق هسته‌ای که تیر ماه امسال بین ایران و ۱+۵ به دست آمد نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت.

حسن روحانی علاوه بر فرانسوا اولاند با امانوئل ماکرون وزیر اقتصاد و همچنین روسای چند شرکت بزرگ فرانسوی نیز دیدار خواهد کرد.

 

۰۷:۲۴:۲۸ اوباما «وضعیت اضطراری» در روابط با ایران را یک سال دیگر تمدید کرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه «وضعیت اضطراری» در روابط با ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد.

اوباما در نامه‌اش به کنگره، نوشته است که روابط تهران و واشنگتن «هنوز به وضعیت عادی بازنگشته است.»

وضعیت اضطراری در روابط با ایران در سال ۱۹۷۹ به دستور رئیس‌جمهور وقت آمریکا برقرار شد. این وضعیت پس از یک سال خود به خود لغو می‌شود، مگر آنکه رئیس‌جمهور ۹۰ روز پیش از تاریخ انقضا تداوم آن را به اطلاع کنگره برساند.

در بخشی از نامه اوباما آمده است: «روز ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹، رئیس‌جمهور با دستور اجرایی ۱۲۱۷۰ در ارتباط با ایران وضعیت اضطراری اعلام کرد و وفق قانون اختیارات اضطراری اقتصادی بین‌المللی، گام‌های مربوطه برای برخورد با تهدید نامعمول و فوق‌العاده ناشی از وضعیت ایران برای امنیت ملی، را برداشت.»

این نامه می‌افزاید: «روابط ما با ایران هنوز به وضعیت عادی بازنگشته است و روند اجرای توافقاتمان با ایران به تاریخ ۱۹ ژانویه ۱۹۸۱ (قرارداد الجزایر) همچنان در جریان است. به همین دلیل،‌وضعیت اضطراری که در تاریخ ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ اعلام شد، باید پس از ۱۴ نوامبر ۲۰۱۵ نیز ادامه یابد.»

در پایان این نامه آمده است: «بنابراین،‌ طبق بند ۲۰۲ (d) از قانون وضعیت‌های اضطراری ملی، من وضعیت اضطراری در ارتباط با ایران را که بر اساس دستور اجرایی ۱۲۱۷۰ اعلام شد، برای یک سال دیگر ادامه می‌دهم.»

از سال ۱۹۷۹ که در پی تصرف سفارت وقت آمریکا در تهران وضعیت اضطراری علیه ایران وضع شد، روسای جمهور آمریکا، چه دموکرات و چه جمهوری‌خواه، همه ساله این وضعیت را تمدید کرده‌اند.

وجود وضعیت اضطراری در روابط با ایران، زیربنای تحریم‌هایی است که به بهانه‌های مختلف از سوی واشنگتن علیه ایران وضع شده است.

اعلام دوباره وضعیت اضطراری در روابط با ایران در حالی صورت می‌گیرد که ایران و گروه موسوم به ۱+۵ امسال به توافقی در زمینه مسئله هسته‌ای دست یافتند. واشنگتن می‌گوید با وجود رفع تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای، به اعمال تحریم‌های وضع‌شده به بهانه تروریسم و حقوق بشر ادامه می‌دهد.

 

۰۷:۲۳:۴۸ «حسین الحوثی»، سخنگوی نظامی کمیته‌های مردمی یمن در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در صنعا اعلام کرد که ارتش یمن و کمیته‌های مردمی این کشور با پاکسازی کامل منطقه باب المندب از عناصر تروریستی و شبه نظامیان وابسته به رئیس جمهوری فراری یمن، کنترل کامل راهبردی و بسیار مهم باب المندب را در دست گرفتند.

سخنگوی نظامی کمیته‌های مردمی یمن افشا کرد که تروریست‌ها و شبه نظامیان وابسته به هادی که توسط جنگنده‌های ائتلاف عربستان سعودی از هوا حمایت می‌شدند، قصد تصرف تنگه باب المندب برای تامین امنیت تردد کشتی‌های رژیم صهیونیستی را داشتند.

وی با بیان اینکه بیش از ۳ هزار نیروی نظامی وابسته به ارتش یمن و کمیته‌های مردمی این کشور در دفع این حمله و آزادسازی تنگه باب المندب مشارکت داشتند، افزود: این نیروها خسارات سنگینی به مهاجمان وارده کرده و با وارد آوردن تلفات بی‌شمار، آنها را وادار به عقب نشینی به استان‌های جنوبی کردند.

سخنگوی ارتش یمن نقشه متجاوزان جهت حمله به نوار ساحلی را افشا کرد

در همین راستا «شرف غالب لقمان»، سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن نیز از نقشه‌های نظامی ائتلاف عربستان سعودی جهت حمله به سواحل غربی یمن پرده برداشت.

لقمان توضیح داد: اطلاعات امنیتی به دست آمده تاکید می‌کند که ائتلاف متجاوز عربستان سعودی درحال تدارک نظامی و انتقال تسلیحات نظامی آمریکایی و صهیونیستی و مزدوران به خدمت گرفته شده از کشورهای همجوار برای پیاده کردن این نقشه‌های نظامی است.

وی افزود: ائتلاف عربستان سعودی به هر طریق تلاش می‌کند، مزدوران خود را در سواحل غربی یمن هلی برد کند و با همکاری مزدورانش در داخل یمن زمینه اشغال تعز و الحدیده را فراهم کند.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن تاکید کرد که نقشه‌های دشمن برای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن که برای مقابله با هر هجومی در آمادگی کامل به سر می‌برند، کاملا برملا شده است.

وی افزود:‌ وقت آن رسیده تا کسانی که تردید دارند، به قدرت و توانمندی ارتش و کمیته‌های مردمی این کشور و ایستادگی و مقاومت مردم یمن ایمان بیاورند و در محاسبات خود تجدید نظر کنند.

کشته و زخمی شدن ده‌ها متجاوز در حمله به پایگاه نظامی العمری

از سوی دیگر، یک منبع آگاه نظامی یمنی در استان تعز تاکید کرد که در جریان دفع حمله متجاوزان عربستانی و هم‌پیمانانش جهت پیشروی به سمت پایگاه نظامی «العمری» در منطقه ذباب استان تعز ده‌ها مزدور کشته و زخمی شدند.

این منبع آگاه یمنی توضیح داد: نیروهای یمنی پیشروی جدید متجاوزان به سمت این پایگاه نظامی را دفع کردند و پس از کشته و زخمی کردن ده‌ها نفر از آنها، مابقی را وادار به فرار کردند.

 

۰۷:۲۳:۱۱ نشست وین گام اول جهت حل مسالمت آمیز بحران سوریه بود

به گزارش خبرگزاری مهر، هر چند آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که قصد اعزام نیروی زمینی به سوریه را ندارد، اما اخیرا شاهد تصمیم این کشور برای اعزام شماری از نیروهای ویژه خود به سوریه به بهانه آموزش مخالفان سوری برای جنگ با داعش و ارائه مشاوره به آنها در این خصوص هستیم.

این تصمیم آمریکا در حالی اتخاذ شد که کنفرانس حل بحران سوریه که برای نخستین بار از ایران نیز برای شرکت در آن دعوت شد، در شهر «وین» کشور اتریش در حال برگزاری بود.

از سویی این اقدام آمریکا با مخالفت روسیه مواجه شده و موجب موضع گیری «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه این کشور و هشدار وی در خصوص احتمال وقوع جنگ نیابتی شد.

در این خصوص گفتگویی با پروفسور «پل پیلار» استاد دانشگاه «جرج تاون» و کارشناس و رئیس سابق بخش تحلیل عملیات سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) داشته ایم که مشروح آن در زیر آمده است.

پل پیلار در سال ۲۰۰۵ میلادی پس از ۲۸ سال حضور در سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) بازنشسته شد. آخرین پست وی در سازمان سیا افسر اطلاعات ملی در امور شرق نزدیک و جنوب آسیا بود. البته پیلار پیش از این پست مسئولیت های متعددی را در اختیار داشت که از جمله آنها می توان بر ریاست واحدهای تحلیل عملیات های سیا در شرق نزدیک، خلیج فارس و جنوب آسیا اشاره کرد. پیلار سابقه حضور در شورای امنیت ملی امریکا به عنوان یکی از اعضای اصلی آن را نیز دارد. پیلار از جمله متخصصان بنام موضوع هسته ای ایران است که آثار او مورد توجه است.

*در حالی که «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا از عدم تصمیم برای اعزام نیروی زمینی به سوریه سخن گفته است، پنتاگون قصد دارد تا تعدادی از نیروهای عملیات ویژه خود را به این کشور اعزام کند. دلیل اتخاذ چنین رویکردی چیست؟

توجه داشته باشید که گروه اعزامی آمریکا شامل نفرات اندک (کمتر از ۵۰ نیروی ویژه) بوده و قرار نیست که این گروه به طور مستقل در صحنه نبرد حضور داشته باشد. ایده اصلی این است که حضور این تعداد از نظامیان مهارت دیده آمریکایی موجب کمک به برخی از گروه های (معارض) سوری در مبارزه با داعش شود. البته نتیجه بخش بودن این طرح بعدا مشخص می شود؛ اما فشار زیادی بر دولت «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا اعمال شد تا برای رسیدگی به اوضاع سوریه اقدامی بیش از آنچه که پیشتر انجام شده، صورت بگیرد.

*«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه با اعزام نیروهای ویژه آمریکا به سوریه مخالفت کرده و می گوید این امر خطر وقوع جنگ نیابتی بین روسیه و آمریکا را افزایش داده و می تواند راه را برای تقابل این دو قدرت در صحنه درگیری های سوریه افزایش دهد. نظر شما در این باره چیست؟

با توجه به نیروهای روسیه و آمریکا در خاک سوریه این به نوبه خود نه تنها خطر جنگ نیابتی را افزایش می دهد بلکه احتمال برخورد نیروهای نظامی دو کشور را نیز بیشتر می کند. در هر صورت، گروه کوچکی از نیروهای ویژه که در قالب مشاور به سوریه اعزام می شوند سهمی در افزایش میزان مخاطرات خواهند داشت. خطر جنگ نیابتی در صورتی کاهش می یابد که روسیه و آمریکا هردو  تمرکز خود را بر روی مبارزه با داعش قرار دهند.

*تصمیم آمریکا برای اعزام این تعداد نیروی ویژه همزمان با برگزاری نشست وین برای حل و فصل بحران سوریه اعلام شد، آیا هیچ دلیلی برای این تقارن زمانی وجود دارد؟

هیچ رابطه خاصی بین همزمانی خبر اعزام نیروهای ویژه آمریکا به سوریه و برگزاری نشست وین وجود ندارد. دولت واشنگتن می داند که راه مطلوب برای حل بحران سوریه تنها در گروه حصول توافقی است که از حمایت همه قدرت های خارجی درگیر برخوردار باشد. نشست وین اولین قدم برای نیل به این هدف بود.

*به گفته «ریچارد هاس» رئیس اندیشکده «شورای روابط خارجی»، تصمیم اخیر آمریکا می تواند منجر به تجزیه سوریه به ۶ بخش شود. که از این میان ۳ بخش به داعش می رسد و بخش های دیگر به نسبت یک سوم بین دولت دمشق، کردها و انصارالله تقسیم می شود. نظر شما در این رابطه چیست؟

سوریه همین حالا هم از هم پاشیده است. توافق برای خاتمه دادن به جنگ سوریه در بازگرداندن یکپارچگی این کشور مؤثر خواهد بود. شاید با تمرکز زدایی قابل ملاحظه قدرت سیاسی به عنوان تنها راه حل ممکن، این توافق دست یافتنی و پایدار باشد.

*اهمیت حضور ایران در مذاکرات صلح سوریه چیست؟

مشارکت همه قدرت های خارجی که در سوریه نقش دارند حائز اهمیت است. ایران به دلیل نقش زیادی که در سوریه دارد، یک شرکت کننده مهم تلقی می شود. در کنار روسیه، ایران یکی از دو حامی اصلی دولت دمشق است.

 

۰۷:۱۹:۰۷ سخنگوی کاخ سفید گفت: در صورتی که ایران به تعهدات خود در قبال کاهش غنی سازی و برچیدن سانتریفیوژها عمل نکند خبری از کاهش تحریم ها نخواهد بود.

 

۰۷:۱۶:۱۷ رییس هیات بدوی یک رسیدگی به تخلفات اداری نهاد ریاست جمهوری گفت: سخنان اخیر رسایی مبنی بر این که گفته بود من تبرئه شده ام و همه پرونده هایی که به هیات تخلفات اداری نهاد رفته، بی حاصل بوده و اشتباه است ، صحت ندارد.

حجت الاسلام و المسلمین محمد اشرفی اصفهانی روز سه شنبه در دیدار از غرفه ایرنا این مطلب را در مورد حمید رسایی نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد و افزود: وی یک خبری را داده بود که من تبرئه شده ام و هم پرونده هایی که رفته به تخلفات ، بی خود رفته است و همه اینها اشتباه است.

رییس هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری نهاد ریاست جمهوری تاکید کرد: هردو این حرفها کذب محض است و او تبرئه نشده است و مجددا پرونده اش به دیوان عدالت اداری رفته است و مچ رسایی به زودی باز خواهد شد.

 

۰۷:۱۵:۵۰ امیر عبدالهیان و بوگدانوف در مسکو دیدار کردند

معاونین وزرای خارجه ایران و روسیه امروز ضمن دیدار در مسکو در مورد اوضاع سوریه و روند گفت‌وگوها برای حل این بحران، صحبت کردند.

به گزارش فارس، حسن امیر عبداللهیان معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز سه‌شنبه با میخائیل بوگدانوف همتای روس خود دیدار کرد.

به نوشته خبرگزاری ریانووستی، طرفین در این دیدار که در مسکو انجام گرفت در مورد بحران سوریه گفت‌وگو کرده‌اند.

بوگدانوف که نماینده ویژه رئیس‌جمهور روسیه در امور خاورمیانه نیز هست، اما با هیئتی از معارضین سوری نیز دیدار کرده است.

همزمان وزارت خارجه روسیه اعلام کرد سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه تلفنی با فرانک والتر اشتاین‌مایر در مورد سوریه گفت‌وگو کرده است.

لاوروف امروز گفته بود کشورهای شرکت‌‌‌کننده در مذاکرات صلح سوریه در وین، باید بر سر فهرست گروه‌های تروریستی به توافق برسند.

وی که در نشست خبری مشترک با همتای کویتی خود صحبت می‌کرد، گفت: «در نشست آتی صلح سوریه در وین، باید فهرست گروه‌های تروریستی مورد توافق طرفین مشخص شود.»

لاوروف افزود: «زمانی که همزمان با روند سیاسی در سوریه آتش بس اعلام  شود، این گروه‌ها شامل آتش‌بس نخواهند بود.»

به نوشته خبرگزاری  اینترفکس، وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه باید به خونریزی‌ها در سوریه پایان داد و روندی سیاسی را آغاز کرد، گفت: «نماینده ویژه سازمان ملل باید بین معارضین و دولت سوریه گفت‌وگوهایی را برگزار کند، با این حال هنوز هیچ لیست مشخصی از معارضین وجود ندارد.»

به گفته لاوروف قرار است دور تازه مذاکرات سوریه روز شنبه برگزار شود. دو هفته قبل دور اول این گفت‌وگوها با مشارکت ۱۷ کشور از جمله ایران برگزار شد.

شرکت‌کنندگان در پایان این نشست با صدور بیانیه‌ای ضمن اذعان به باقی ماندن اختلافات، بر ضرورت همکاری جهت برقراری آتش‌بس سراسری در سوریه و برگزاری انتخابات در این کشور تأکید کردند.

گفته می‌شود که احتمال دارد شمار شرکت‌کنندگان در نشست جدید افزایش یابد، اما هنوز سطح شرکت کشورها مشخص نیست.

۰۷:۰۷:۲۹ روز سختی داریم  نرخ  سود  ملغی شد البته  کاهشش  و این  شرایط نیز در ریزش نفت و برخی کالاهای دیگر خود را  برای گارد  منفی بازار بیشتر نشان  داد

۰۷:۰۷:۲۱ سلام  و صبح  شما  بخیر و شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم