اخبار بازار امروز …(بخش اول)

اخبار بازار امروز ...(بخش اول)

میلاد خاندوزی
آبان ۱۶, ۱۳۹۴
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

 

 

 

۰۷:۲۶:۲۱ پایان  بخش اول

۰۷:۲۶:۰۵ گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار در حالی امروز پا به سومین هفته آبان‌ می‌گذارد که اکثر سرمایه‌گذاران در انتظار شروع عملی برنامه خروج از رکود دولت هستند. پس از اعلام برنامه خروج از رکود دولت در هفته پایانی مهر از سوی رئیس‌جمهوری و پس از آن تاکید سه عضو هیات دولت بر جزئیات این طرح، بانک مرکزی به‌عنوان متولی دو سرفصل ارائه واحد ۱۰میلیون تومانی خرید کالا و ۲۵میلیون تومانی خرید خودرو، اعلام جزئیات و نحوه پرداخت این وام را به میانه آبان موکول کرد؛ امری که تا پایان وقت اداری روز پنج‌شنبه اجرایی نشده و هنوز دستورالعمل نحوه پرداخت این وام‌ها و حتی محل تامین وجوه آن مشخص نیست.

در این شرایط خبرها و شایعات متعددی در مورد نحوه اجرا این طرح‌ها در رسانه‌ها شنیده می‌شود. اکثر کارشناسان در حال حاضر با دقت روند تحولات اقتصادی کشور و برنامه خروج از رکود رئیس‌جمهوری را دنبال می‌کنند. از دیدگاه این کارشناسان با توجه به شرایط اقتصاد کشور و بازار جهانی مواد خام تنها امیدواری به تغییر شرایط اقتصادی در حال حاضر از دو مجرای برنامه‌های دولت و همچنین لغو تحریم‌ها مورد انتظار است، از این رو در حالی که فصل پاییز به نیمه خود رسیده است و انتظار نمی‌رود تا آغاز فصل زمستان تغییری در شرایط تحریم‌ها رخ دهد تنها فاکتور موجود برای تغییر گزارش‌های ۹ ماهه بحث برنامه خروج از رکود است.

هفته گذشته دکتر نیلی، مشاور رئیس‌جمهوری در یادداشتی به مساله رکود شدید در اقتصاد کشور پرداخت و خروج از رکود را تا سال ۹۷ ممکن ندانست. تنگنای مالی و کمبود تقاضا دو عاملی بود که دکتر نیلی در یادداشت خود بر آنها به‌عنوان مشکلات اقتصاد کشور تاکید کرده است. از دیدگاه وی اگر چه کمبود تقاضا را می‌توان با پرداخت تسهیلات تحریک کرد اما تنگنای مالی ناشی از وضعیت نظام بانکی، نیازمند اصلاحات عمده است.

در بازار جهانی نیز بهای فلزات و مواد خام با بورس همراه نیست. بهای هر بشکه نفت برنت همچنان در مرز ۴۸دلار باقی مانده است، بهای هر تن مس نیز به ۵ هزار و۵۳دلار رسیده و احتمال کاهش آن مجددا به زیر ۵هزار دلار وجود دارد. بهای آلومینیوم یک هزار و ۴۹۶دلار، روی هزار و ۶۶۲دلار و سرب هزار و ۶۴۷دلار گزارش شده است. در بازار سنگ‌آهن نیز قیمت نقدی سنگ‌آهن وارداتی به چین در پایین‌ترین سطح ۴ ماه اخیر قرار گرفته و افت قیمت در بازار فیوچرز چین خبر از تداوم روند نزولی بازار می‌دهد.
قیمت سنگ‌آهن امسال تا یک‌سوم افت کرده و هم‌اکنون کمتر از ۵۰ دلار است. فولادسازان چینی در حال کاهش تولیدند، از این رو عجله‌ای در خرید سنگ‌آهن ندارند. آخرین شاخص قیمت سنگ‌آهن خلوص ۶۲ درصد وارداتی به چین ۴۸ دلار و ۷۰ سنت در هر تن خشک سی‌اف‌آر ثبت شده است که از ۹ جولای تاکنون پایین‌ترین شاخص قیمت بوده است.

در بازار چه خبر بود؟
بازار روز چهارشنبه همانند چند چهارشنبه اخیر، شرایط بهتری را تجربه کرد. حرکت قیمتی برخی نمادهای عمده نظیر مخابرات نیز موجب شد در نهایت شاخص بتواند با ۱۱۵واحد رشد معادل ۱۸/ ۰ درصد به رقم ۶۲هزار و ۹۲۷واحد برسد.
در بازار چهارشنبه در گروه بانکی، بانک پارسیان که از ۲۹ تیر تاکنون به علت برگزاری سه مجمع سالانه، فوق‌العاده و عادی به‌طور فوق‌العاده برای افزایش سرمایه و انتخاب هیات مدیره بسته است، مجوز افزایش سرمایه ۵۰درصدی را دریافت کرد. به این ترتیب، از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها، ۷۹۱ میلیارد تومان به سرمایه اسمی ۵۸/ ۱ هزار میلیارد تومانی «وپارس» اضافه خواهد شد تا صرف اصلاح ساختار مالی و بهبود نسبت کفایت سرمایه شود.

در گروه مخابرات در حالی که نماد این شرکت با رشد قیمتی در بازار چهارشنبه مواجه شد، سخنگوی شرکت مخابرات ایران با تایید مشکل کمبود نقدینگی و طلب ۳/ ۱ هزار میلیارد تومانی، از زیانده شدن شرکت‌های استانی و توقف فروش اینترنت ۶  استان به دلیل کمبود نقدینگی خبر داد. داوود زارعیان درباره توقف فروش پهنای باند به ۸ استان به دلیل بدهی مخابرات‌های استانی به خبرگزاری فارس گفت: با حل مشکل شرکت‌های مخابرات استانی مازندران و همدان‌، هم‌اکنون فروش پهنای باند به ۶ شرکت مخابرات استانی دیگر متوقف شده است. در گروه فلزی، آلومراد در گزارش شفاف‌سازی اعلام کرد برآورد اولیه تولید و فروش شرکت در سال ۱۳۹۴ معادل ۱۰ هزار  تن شامل ۵۵۰۰ تن راد و ۴۵۰۰ تن بیلت بوده که تا پایان شش ماه نخست بالغ بر ۲۳ درصد بودجه فوق محقق شده است. علت عدم تحقق کامل بودجه، تعمیر اساسی کوره اصلی شرکت بوده که به تبع آن برنامه‌های تولید به‌طور کامل اجرا نشده است. از ابتدای آبان و با عملیاتی شدن کوره، تولید به‌صورت سه شیفت در حال انجام بوده و با توجه به محفوظ ماندن بازار عرضه محصولات شرکت و برنامه تولید و فروش که براساس قراردادهای موجود و پیش‌بینی فروش‌های موردی تهیه شده، بودجه برآوردی، دور از دسترس نخواهد بود. بنابراین با توجه به نامشخص بودن شرایط اقتصادی کشور، نرخ تسعیر ارز و تاثیراتی که موارد مذکور بر نرخ مواد اولیه و بازار خواهد داشت، در پایان آذر در صورت نیاز تعدیلات (مثبت یا منفی) در پیش‌بینی سود سهام شرکت اعمال خواهد شد. همچنین با توجه به نرخ LME آلومینیوم در حال حاضر به پایین‌ترین میزان خود در سال‌های اخیر رسیده است. با توجه به موارد ذکرشده در بند فوق، میانگین نرخ خرید شمش آلومینیوم در سال ۱۳۹۴ با رعایت اصل محافظه‌کاری برآورد شده است.

در این گروه فلزی همچنین بازگشایی نماد کالسیمین با افت محدود این نماد همراه شد. این شرکت در اطلاعیه‌ای پیش از بازگشایی خاطر‌نشان کرد با توجه به موجودی شمش روی، در پایان شهریور ۱۳۹۴ بالغ بر ۲۳ هزار و ۳۳۱ تن بوده که با توجه به پیش‌بینی تولید ۱۵ هزار و ۲۴۹  تن، موجودی قابل فروش شمش روی در ۶ ماه دوم معادل ۳۸ هزار و ۵۸۰ تن است که از مقدار فوق پیش‌بینی می‌شود به میزان ۲۰ هزار تن با مفروضات پیش‌بینی شده فروخته شود. فولاد نیز روز چهارشنبه اقدام به انتشار گزارش شفاف‌سازی کرد. شرکت صنایع فولاد آلیاژی یزد براساس گزارش شفاف‌سازی درخصوص پیش‌بینی درآمد هر سهم ۹۴ به شرح زیر اعلام کرد: براساس روند سال‌های گذشته میزان فروش این شرکت در ۶ ماه دوم سال افزایش می‌یابد که با توجه به فروش حدود ۶۰ درصد در ۶ ماه دوم سال‌های قبل سود پیش‌بینی شده در بودجه محقق خواهد شد.

در گروه هلدینگی روز چهارشنبه انتقال‌های بلوکی سهام ایران‌خودرو از رنا به صندوق بازنشستگی ادامه یافت. پیرو انتشار خبرهایی در مورد ابطال معامله ۵ درصدی سهام ایران‌خودرو در سال ۸۹ که در آن صندوق بازنشستگی، سهام خود را به رنا فروخته بود، این معاملات بلوکی مورد توجه بازار قرار گرفته است.
پس از انتقال نزدیک به ۴درصد سهام روز چهارشنبه صندوق بازنشستگی در گزارش خود خاطر‌نشان کرد:  پیرو معامله سهام ایران خودرو، این شرکت و صندوق بازنشستگی کشوری به همراه سرمایه‌گذاری رنا پس از برگزاری جلسات متعدد و تبادل دیدگاه‌ها، نظرات طرفین و نیز بحث و بررسی پیشنهاد‌های مطروحه، سه شرکت به تفاهماتی رسیدند، خلاصه این تفاهمات حاکی از آن است که کل مالکیت تعداد سهام انتقال یافته به همراه افزایش سرمایه آن طی سال‌های ۸۹ تاکنون که جمعا به تعداد ۶۷۳ میلیون و ۱۴۰ هزار و ۵۹۰ سهم است، به شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری و صندوق بازنشستگی کشوری در قبال استرداد مبلغ ۹۰۱ میلیارد و ۸۸۰ میلیون و ۵۹۹ هزار و ۳۱۵ ریال حاصل از اصل مبلغ پرداختی شرکت رنا به شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری و جبران هزینه فرصت‌های طرفین و ایضا سود سهام سنوات گذشته شرکت سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری از شرکت رنا، انتقال یابد. در این گروه نماد سرمایه‌گذاری غدیر با تعادل قیمتی و پس از افزایش سرمایه از رقم ۳۶۰۰ میلیارد تومان به ۴۶۰۰ میلیارد تومان بازگشایی شد.

در گروه سیمانی، سیمان مازندران از مجموعه اقداماتی برای رسیدن به بودجه شرکت خبر داده است. براساس اعلام سمازن با تعامل با فعالان بازار ترکمنستان برای صادرات کلینکر دپو به این کشور با توجه به پتانسیل این بازار و توجه به صادرات حدود ۴۰ هزار تن در ماه افزایش خواهد یافت. در مجموع بازار روز چهارشنبه بازار مثبت اما کم حجمی بود که در آن ارزش معاملات در بورس به ۹۹میلیارد و در فرابورس به ۶۸میلیارد تومان بالغ شد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/957814/#ixzz3qm5RCEuC

 

۰۷:۲۵:۴۶ گروه بورس- مهرنوش سلوکی: گسترش روزافزون خدمات مالی در سراسر دنیا موجب شده همواره یکی از نگرانی‌های سرمایه‌گذاران عدم آشنایی افراد و گروه‌هایی باشد که گاه در دو نقطه مختلف جهان قصد همکاری با یکدیگر را دارند. بر همین اساس در اکثر کشورهای جهان، موسسات رتبه‌بندی، فعالیت‌هایی را در زمینه اعتباردهی به اشخاص یا گروه‌های خاص انجام می‌دهند که با توجه به آنها سرمایه‌گذاران بتوانند تصمیم صحیحی را اتخاذ کنند. افزایش اعتبار جهانی، رقابت و ایجاد بخش‌های نوین در اقتصاد، می‌تواند فرصت‌های جدیدی را برای موسسات رتبه‌بندی به وجود آورد که با به کارگیری ابزارها و روش‌های جدید، خدمات مناسبی را ارائه دهند. حال و در روزهای اخیر طبق بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» زمزمه‌هایی مبنی بر ورود موسسات خارجی رتبه‌بندی در ایران شنیده می‌شود.

محمد‌رضا معتمد، مدیر نظارت بر ناشران بورسی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» این نکته را تایید کرده و ورود این سرمایه‌گذاران را منوط به مجوز سازمان بورس در آینده می‌داند. وی همچنین مهم‌ترین رهاورد این شرکت‌های رتبه‌بندی‌ها را کاهش ریسک و افزایش اعتماد میان سرمایه‌گذاران خارجی دانسته و بر لزوم تاسیس آنها تاکید می‌کند.

نقش و کارکرد موسسات رتبه‌بندی 
ﻧﻘﺶ ﻣﻮﺳﺴﺎت رﺗﺒﻪ‌ﺑﻨﺪی در اﻗﺘﺼﺎدﻫﺎی ﻣﻮﻓﻖ اﻧﻜﺎر‌ﻧﺎﭘﺬﻳﺮ اﺳﺖ، این ﻣﻮﺳﺴﺎت ﻋﻼوه ﺑﺮ رتبه‌بندی اﻋﺘﺒﺎر ﺳﺮﻣﺎﻳﻪ‌ﮔﺬاری، ﻣﻄﻠﻮﺑﻴﺖ اﻗﺘﺼﺎدی را ﻧﻴﺰ رﺗﺒﻪ‌ﺑﻨﺪی ﻣﻲ‌کنند. ﺑﺮ‌اﺳﺎس آﺧﺮﻳﻦ تعریف ﻛﻤﻴﺴﻴﻮن رتبه‌بندی اوراق‌ﺑﻬﺎدار آﻣﺮﻳﻜﺎ رﺗﺒﻪ بندی اﻋﺘﺒﺎری ﻳﺎ اﺻﻄﻼﺣﺎ Credit Rating ﻋﺒﺎرت اﺳﺖ از ﻧﻈﺮ ﻣﻮﺳﺴﻪ رﺗﺒﻪ بندی در ﻣﻮرد ﻛﻴﻔﻴﺖ اﻋﺘﺒﺎری ﻧﺎﺷﺮ ﻳﺎ ﻳﻚ ﺗﻌﻬﺪ ﻣﺎﻟﻲ ﻣﺸﺨﺺ ﻛﻪ ﻣﻲ ﺗﻮاﻧﺪ در ﻗﺎﻟﺐ ﻳﻚ ﻋﺪد ﻳﺎ ﺣﺮف ﺑﻴﺎن شود. ﺑﻪ ﺑﻴﺎن دیگر، ﻣﻮﺳﺴﻪ رﺗﺒﻪ‌ﺑﻨﺪی، ﻣﻮﺳﺴﻪ‌ای اﺳﺖ ﻛﻪ ﭘﺸﺘﻮاﻧﻪ اﻋﺘﺒﺎری اﻧﺘﺸﺎر دﻫﻨﺪﮔﺎن اوراق ﻗﺮﺿﻪ و سایر روش‌های اﺳﺘﻘﺮاض ﻋﻤﻮﻣﻲ را ﻣﺪ ﻧﻈﺮ ﻗﺮار ﻣﻲ‌دﻫﺪ ﺗﺎ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﺳﺘﺮاﺗﮋی‌ﻫﺎی ﮔﺬﺷﺘﻪ و آﻳﻨﺪه ﺷﺮﻛﺖ، ﻣﺸﺨﺺ ﺷﻮد ﻧﺎﺷﺮ ﺗﺎ ﭼﻪ اﻧﺪازه ﺗﻮاﻧﺎﻳﻲ ﻋﻤﻞ ﺑﻪ ﺗﻌﻬﺪات ﺧﻮد را دارد. در این حوزه شرکت‌های بزرگی در سطح دنیا فعالیت می‌کنند که براساس روش‌های کمی و کیفی نسبت به ابعاد مختلف تعهدات مالی بررسی‌های لازم را انجام می‌دهند. به این ترتیب می‌توان این گونه عنوان کرد که موسسات رتبه‌بندی ریسک‌های مختلفی که می‌تواند تعهدات ناشر یا اوراق بهادار را متاثر کند محاسبه و لحاظ می‌کنند. به‌عنوان مثال ناشری که رتبه AAA دریافت می‌کند به این معنی است که به احتمال بسیار بالایی می‌تواند تعهدات خود را عملی کند.

ﻧﺨﺴﺘﻴﻦ ﻣﺆﺳﺴﺎت رﺗﺒﻪ‌ﺑﻨﺪی اﻋﺘﺒﺎری در ﺳﺎل ۱۹۰۰ ﺑﺎ اﻧﺘﺸﺎر راﻫﻨﻤﺎی اوراق ﺑﻬﺎدار ﺻﻨﻌﺘﻲ و متفرقه ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﺧﻮد را آﻏﺎز ﻛﺮدند و از آن پس نیز ﻣﻮﺳﺴﻪ‌ﻫﺎی دﻳﮕﺮی ﺑﻪ آن اﻓﺰوده شدند. ﻫﻢ اﻛﻨﻮن ﻣﻮﺳﺴﻪ‌ﻫﺎی اﺳﺘﺎﻧﺪارد اﻧﺪ‌ﭘﻮرز، ﻣﻮدی و ﻓﻴﭻ، از ﻣﻌﺮوف‌ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻮﺳﺴﻪ‌ﻫﺎی رتبه‌بندی در ﺟﻬﺎن ﻫﺴﺘﻨﺪ. با این وجود ﻧﻴﺎز ﺑﻪ راه‌اﻧﺪازی ﭼﻨﻴﻦ ﻣﻮﺳساتی از ﻣﺪت‌ﻫﺎ ﭘﻴﺶ در ﻛﺸﻮر اﺣﺴﺎس می‌شد ﻛﻪ در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ اﻗﺪاﻣﺎت اﻧﺠﺎم ﺷﺪه و زمینه‌های همکاری با کشور‌های خارجی در پسابرجام می‌توان بسترهای ﻻزم را ﺑﺮای ﺷﺮوع ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ اﻳﻦ ﻧﻬﺎدﻫﺎی ﻣﺎﻟﻲ در ﺑﺎزار ﺳﺮﻣﺎﻳﻪ ﻛﺸﻮر آماده کرد.

ورود موسسات رتبه‌بندی به ایران
اما در چند روز اخیر زمزمه‌هایی مبنی بر ورود موسسات رتبه‌بندی خارجی به ایران شنیده می‌شود. در همین زمینه محمد‌رضا معتمد، مدیر نظارت بر ناشران بورسی در گفت‌وگویی با «دنیای اقتصاد» این شنیده‌ها را تایید کرد و گفت: درخصوص رتبه‌بندی و مطابق قانون بازار اوراق بهادار هر شرکتی که می‌خواهد این فعالیت را انجام دهد باید مجوز آن را از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت کند، در چند وقت اخیر شخصیت‌های حقوقی از کشور‌های اروپایی و آسیایی این درخواست را داشته و در این زمینه طرح‌ها و پروپوزال‌هایی را نیز ارائه داده‌اند، اما این درخواست‌ها همچنان به‌طور رسمی مورد بررسی قرار نگرفته و فقط در حد چند جلسه گفتمان درخصوص شرایط پذیرش باقی مانده است.
وی در ادامه درخصوص تاثیر این رتبه‌بندی بر روند بازار سرمایه گفت: اصولا کار شرکت‌های رتبه‌بندی در تمام دنیا ارزیابی ریسک شرکت‌ها است. اگر این اتفاق صورت پذیرد شرکت‌های خارجی به این سطح اطمینان و آگاهی می‌رسند که درکدام شرکت سرمایه‌گذاری انجام دهند. در واقع رتبه‌بندی در دنیا می‌تواند به کاهش ریسک سرمایه‌گذاری و اطمینان بخشی در معاملات کمک شایانی داشته باشد.

مدیر نظارت بر ناشران بورسی همچنین درخصوص نگاه بلند مدت «سازمان» درخصوص تاسیس این موسسه‌ها در کشور گفت: در حال حاضر سیاست کلی مشخص نیست که ما به چه تعداد موسسه رتبه‌بندی در کشور نیازمندیم، اما در مجموع باید عرض کرد تعداد شرکت‌های رتبه‌بندی که در ایران فعالیت می‌کنند زیاد نخواهد بود و احتمالا با تعداد بسیار محدود فعالیت‌شان را آغاز کنند.
وی همچنین درخصوص جلب اعتماد سرمایه‌گذار خارجی گفت: اولین مورد در زمینه اعتماد‌سازی در فضای بین‌المللی این است که فعالیت ناشران بازار سرمایه ما به‌گونه‌ای باشد که شفافیت اطلاعات را به حداکثر رسانده و نیاز‌های سرمایه‌گذار خارجی را پاسخ دهد.
در این زمینه ما باید صورت‌های مالی خود را به سطح استانداردهای جهانی و حداقل ترجمه به دو زبان برسانیم، همچنین شرکت‌ها یکسری از مفاهیم روز بازارهای مالی از قبیل حاکمیت شرکتی، مباحث ارزیابی استاندارد و حسابرسی عملیاتی را باید مد نظر قرار داده و گزارش‌های خود را به گونه‌ای منعکس کنند که اطمینان‌بخشی به سرمایه‌گذار خارجی بدهد.

الزامات بورس تهران به منظور ورود موسسات رتبه‌بندی 
مصطفی امید قائمی، مدیرعامل پیشین فرابورس ایران نیز در این زمینه به «دنیای‌اقتصاد» گفت: جای خالی این موسسات به وضوح در بازار سرمایه ایران احساس می‌شود. در این میان ورود شرکت‌های رتبه‌بندی از جهات مختلفی قابل بررسی است که یکی از آنها شرایط ویژه اقتصادی کنونی ایران است. تورم بالای سال‌های گذشته باعث شده که ایران نسبت به بسیاری از کشور‌ها نرخ تورم و نرخ بهره بالاتری داشته باشد؛ این یکی از معضلاتی است که باعث عدم ثبات اقتصادی و پیچیده تر شدن شرایط کشور ما نسبت به دیگر کشور‌ها شده و انگیزه ورود شرکت‌های خارجی را تا حدی کمرنگ می‌کند. وی در ادامه افزود: برای اینکه موسسات رتبه‌بندی بتوانند در ایران فعالیت داشته باشند باید استانداردهای بین‌المللی حسابداری رعایت شود. از سوی دیگر تهیه گزارش‌های مالی شفاف و حسابرسی قابل اتکا از مواردی است که رعایت آن در این زمینه ضروری است.

موضوع دیگری که به‌نظر می‌رسد بسیار مهم است و طی سال‌های اخیر مسدود مانده؛ افشای مناسب اطلاعات مالی در گزارش‌های شرکت‌ها است. در چند سال اخیر به کرات دیده شده که افشای دقیق صورت‌های مالی انجام نمی‌گیرد، با وجود اینکه بسیاری از شرکت‌ها گزارش‌های مالی و حسابرسی معقولی دارند، اما همچنان افشای مناسبی درخصوص صورت‌های مالی آنها انجام نشده است. بسیاری از شرکت‌هایی که هم اکنون در بورس تهران فعال هستند کماکان میزان تسهیلات دریافتی و ذخیره‌های آنها مبهم است و هیچ گونه روشنگری در این زمینه صورت نگرفته است. وی همچنین درخصوص مزیت‌های ورود این موسسات گفت: وجود شرکت‌های رتبه‌بندی کمک شایانی به جذب سرمایه‌گذار خارجی و دریافت تسهیلات مالی بین‌المللی می‌کند. از سوی دیگر این شناخت را به سرمایه‌گذار خارجی می‌دهد تا بهتر بتواند شرکت مورد نظر برای سرمایه‌گذاری را در ایران انتخاب کند.

امید قائمی در پایان افزود: ﺑﺎ اﻋﻼم رﺗﺒﻪ اﻋﺘﺒﺎری، ﺗﻮان ﻣﺎﻟﻲ و ﺻﻼﺣﻴﺖ ﺧﺮﻳﺪ و ﺗﻮان ﭘﺮداﺧﺖ اﻗﺴﺎط ﻣﺸﺨﺺ ﻣﻲ ﺷﻮد و ﻣﺸﻜﻼﺗﻲ ﻛﻪ از اﻳﻦ دﺳت می‌تواند در ﻣﻌﺎﻣﻼت ﻋﻤﺪه وﺟﻮد داشته باشد به راﺣﺘﻲ ﺑﺮﻃﺮف می‌ﺷﻮد. به‌طور کلی راه‌اندازی موسسات رتبه‌بندی ﻣﺴﺘﻘﻞ در ﺑﺎزار ﺳﺮﻣﺎﻳﻪ، می‌تواند ﺑﻪ ﺗﻮﺳﻌﻪ، ﺷﻔﺎﻓﻴﺖ و اﻓﺰاﻳﺶ ﻋﻤﻖ بازار ﻛﻤﻚ قابل توجهی ﻛﻨﺪ.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/957810/#ixzz3qm5Mzzt6

 

۰۷:۲۴:۵۷ اقتصادنیوز: گروه استخراج کانه‌های فلزی با دارا بودن سهم ۴/ ۴ درصدی از ارزش بازار سهام به عنوان یکی از گروه‌های کوچک اما در عین حال مهم بورس تهران شناخته می‌شود. نماد دوقلوهای سنگ‌آهنی «کگل» و «کچاد» به عنوان شرکت‌های مطرح معدنی در این گروه قرار داشته و همواره سهامداران زیادی تحولات این گروه را پیگیری می‌کنند.  شاخص این گروه از ابتدای پاییز تاکنون افت ۵/ ۲ درصدی را ثبت کرده و از ابتدای سال تاکنون نیز زیان این صنعت به ۹/ ۲۰ درصد رسیده است.

به طوری که از ابتدای سال تا‌کنون، تنها در ماه‌های فروردین و خرداد توانسته بازدهی مثبت برای خود ثبت کند که نشان از اقبال بسیار کم سهامداران به این صنعت دارد. در خصوص شرکت‌های سنگ‌آهنی گل گهر و کچاد افت ۳/ ۵ و ۸/ ۵ درصدی بازدهی این دو شرکت از ابتدای پاییز تاکنون به ثبت رسیده است. مازاد ظرفیت تولید سنگ‌آهن و تداوم افت تقاضای فولاد‌سازان کماکان کاهش قیمت سنگ‌آهن را در بازارهای جهانی در پی داشته؛ به‌طوری‌که پیش‌بینی می‌شود ظرفیت مازاد سنگ‌آهن در سال جاری به ۴۵ میلیون تن و در سال ۲۰۱۸ به ۲۱۵ میلیون تن برسد.

این شرایط موجب شده روند قیمت سهام دوقلوهای سنگ‌آهنی نیز در بازار سرمایه در وضعیت بدی به‌سر ببرد؛ آنچنان که تحت تاثیر کاهش تقاضا در بازار جهانی این محصول در بازار داخلی نیز اوضاع به همین منوال پیش رفته و تحت تاثیر این عامل و نیز برخی سیاست‌های دستوری وزارت صنعت در خصوص کاهش ۳ واحد درصدی قیمت فروش گندله، شرکت‌های مذکور ماه‌ها است با تعدیل منفی سودآوری و به دنبال آن افت ارزش خود در بورس روبه رو هستند.به هر ترتیب متاثر از شرایط ضعیف و تداوم افت قیمت‌ها در بازارهای جهانی مواد معدنی به خصوص سنگ‌‌آهن، رکود داخلی شرکت‌های فعال در این گروه و افت قابل ملاحظه صادرات مواد معدنی به نظر می‌رسد دورنمای روشنی لااقل تا پایان سال برای صنعت استخراج کانه‌های فلزی نمی‌توان متصور بود و محتمل‌ترین فرضیه برای روند بازدهی این صنعت در ماه‌های پیش رو ادامه سیر نزولی حاکم بر آن خواهد بود.

۰۷:۲۴:۴۱ گروه بورس کالا: رفع تحریم‌های غرب علیه ایران که انتظار می‌رود به فتح باب جدیدی در صنایع مختلف منتهی ‌شود، بازارهای کشورمان از جمله بازار فلزات را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد. کارشناسان معتقدند با آنکه تمام رکود بخش فلزات (اعم از فولاد و فلزات رنگی) به دلیل تحریم‌ها نبوده، ولی انتظار می‌رود رفع شرایط سخت تحریم دوره جدیدی را فراروی فلزات قرار دهد. در این بین صنعت فولاد کشور و فلزات رنگی در بیش از سه سال گذشته با رکود سنگینی روبه‌رو‌ شد؛ رکودی که به افت حدود ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت و توقف تقریبی خرید برای این محصولات منجر شده است.

کارشناسان دلایل متعددی را برای عدم حضور متقاضیان و خریداران اعلام می‌کنند از جمله معتقدند بخش‌های اصلی اقتصاد کشور مورد هجمه رکود گسترده قرار دارند و نقدینگی به اندازه کافی برای بهره برداری از طرح‌های عمرانی وجود ندارد. این در حالی است که کاهش شدید درآمدهای نفتی از سال ۲۰۱۱ تاکنون موضوعی است که باعث شده قدرت مانور دولت در ارتقای سطح اقتصاد کشور از طریق توسعه طرح‌های عمرانی به‌شدت کاهش یابد.

در این میان نگاهی به هزینه‌های عمرانی کشور در سال گذشته نشان می‌دهد میزان جذب شده هزینه‌های عمرانی در اقتصاد ایران طی این مدت حدود ۳۰ درصد بوده و این رقم در سال جدید و در نیمه اول سال به ۵هزار میلیارد تومان می‌رسد که یک چهارم کل بودجه در نظر گرفته هم نیست. از طرف دیگر بخش مسکن در اقتصاد ایران در فاصله بیش از دو سال گذشته تقریبا متوقف شده است. دلیل این امر نیز آن است که کمبود اعتبارات در بخش مسکن از یک سو و خروج سفته بازی از این بازار از سوی دیگر باعث روند کند ساخت و ساز و معاملات در این بخش شده است. برآیند این دو اثر باعث شده در هر دو بازار فولاد و فلزات پایه شاهد حضور رکودی سخت باشیم به‌طوری‌که متوسط قیمت میلگرد از ۲۲۰۰ تومان در سال ۹۱ به ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ تومان در سال جاری رسیده و این تغییر در بازار تیرآهن نیز کمابیش به همین منوال دیده می‌شود. در بازار فلزات پایه نیز بهای مس که زمانی به ۳۰ هزار تومان در هر کیلو رسیده بود با حدود ۴۵ درصد ریزش روبه‌رو‌ شده و در حال حاضر حدود ۱۷ هزار تومان معامله می‌شود. این افت قیمتی برای آلومینیوم نیز با ریزش ۲ تا ۳ هزار تومانی قیمت در هر کیلو در این مدت همراه بوده است.

فعالان این صنایع معتقدند برای رونق دوباره بازار فلزات پایه باید محرک‌های تقویتی در کنار موضوع رفع تحریم‌ها برقرار شود. رفع تحریم‌ها به‌عنوان یک محرک اولیه راه را برای سایر اقدامات دولت تسهیل می‌کند اما در کنار آن هنوز جای خالی یک محرک دیگر که همان افزایش قیمت نفت و یا ایجاد منابع درآمدی جدید برای دولت است، خالی است. اقتصاددانان می‌گویند افزایش قیمت نفت، تحریک اهرم مالیاتی و توقف پرداخت یارانه‌ها می‌توانند به‌عنوان سه راهکار درآمدهای دولت را تقویت کرده و با هدایت این منابع به بخش‌های مهمی از جمله مسکن و پروژه‌های عمرانی می‌توانند باعث تحرک در چرخه بازارهای فلزات شوند. در این بین افزایش قیمت نفت موضوعی است که در فاصله یک تا دو سال آینده نمی‌توان روی آن حساب ویژه‌ای باز کرد.

بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهند افزایش قیمت نفت لااقل تا سال ۲۰۱۷ رویایی بیش نیست با این حال دولت روی ابزارهای غیرنفتی باید مانور دهد.
افزایش درآمدهای دولتی و تحرک در طرح‌های عمرانی از یک طرف و اختصاص وام‌های مناسب برای خرید و ساخت مسکن از طرف دیگر باعث می‌شود بخش‌های رونق‌زای اقتصاد که به بازارهای فلزات اعم از فولاد و فلزات رنگی مرتبط است به حرکت درآیند. در این بین تولیدکنندگان فولاد کشور معتقدند باید دولت سیاست‌های حمایتی تعرفه‌ای و غیرتعرفه‌ای را در دستور کار قرار دهد.
فعالان بازار فلزات غیررنگی نیز معتقدند باید بخش پایین دستی این صنایع با رونق روبه‌رو‌ شوند که این امر موضوعی مهم برای این صنایع محسوب می‌شود. نگاهی به روند تقاضا برای فلز مس نشان می‌دهد این فلز که زمانی تا ۴ هزار تن در هر بار عرضه متقاضی داشت در حال حاضر ۵۰۰ تا ۶۰۰ تن تقاضا را شاهد است. این موضوع نشان می‌دهد بخش پایین دستی این صنعت از وضعیت آشفته‌ای برخوردار است تاجایی‌که حتی با کاهش قیمت این محصول تغییری در سطوح تقاضای آن ایجاد نشده است.

در این بین شاید تنها بخشی که از وضعیت به نسبت مناسب‌تری برخوردار است بخش صادرات این محصولات باشد. به عقیده کارشناسان بازارهای صادراتی این محصولات نیز تحت فشارهای تحریم از یک سو و برخی مشکلات تولید و بازاریابی از سوی دیگر تقریبا به سختی پیش رفته است اما تنها گزینه پیش روی تولیدکنندگان در حال حاضر گزینه بازارهای صادراتی است که با نوسانات شدید در بهای ارز در ماه‌های اخیر شرایط متزلزلی برای آنها نیز ایجاد شده است. رفع تحریم‌ها نیز می‌تواند این شرایط را تقویت کند چرا که از یکسو باعث می‌شود فروش و انتقال منابع مالی برای صادرکنندگان تسهیل شود و از سوی دیگر موجب ورود سرمایه‌های خارجی به صنایع گوناگون از جمله فلزات می‌شود.

به هر حال صنعت فلزات، صنعت هزینه‌بری است که نمی‌توان بدون منابع مالی مناسب به خروج آن از رکود اقدام کرد به خصوص آنکه در سال‌های اخیر واحدهای نسبتا زیادی از دور فعالیت خارج شده و بعضا تغییر فعالیت داده‌اند. در این بین کارشناسان جهانی پیش‌بینی می‌کنند مصرف فولاد در دنیا با وجود تمام این افت و خیزها همیشه سیر صعودی دارد کما اینکه این رقم از حدود یک‌میلیارد تن تولید ۱۰ سال پیش به حدود یک میلیارد و ۸۶۰ میلیون تن رسیده که رشدی ۶۰ درصدی را نشان می‌دهد و پیش‌بینی‌ها هم حاکی از آن است که در ۱۰ سال آینده این ظرفیت به ۲میلیارد تن خواهد رسید. به عقیده آنها دوره رکود، بهترین دوره برای ساخت و احیای هر صنعتی به شمار می‌آید و با توجه به اینکه قیمت‌ها در کف قرار دارد شرایط برای این منظور بسیار فراهم است. بر اساس پیش بینی‌ها در دوره جدید شرایط برای تولید‌کنندگان فولاد بهتر می‌شود و اهداف و انگیزه‌های بیشتری در این حوزه به وجود می‌آید.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/957825/#ixzz3qm55SQWu

 

۰۷:۲۴:۲۶ سحر نمایشی: اگر به روند معاملات مس در بازار داخلی طی چند ماه اخیر بنگریم، خواهیم دید که این فلز سرخ شاهد نوسانات زیادی بوده است. در حقیقت آرام گرفتن جو مربوط به توافق هسته‌ای و اثرات آن بر نرخ ارز و اخبار رسیده از اقتصاد چین باعث شده‌اند تا از سمتی قیمت‌ها روند متفاوتی را شاهد باشند و از سوی دیگر با کاهش تقاضا مواجه شوند.

اما نکته قابل توجهی که در بازار این فلز اساسی وجود دارد این است که بر خلاف سایر فلزات پایه عوامل زیادی بر روند قیمتی آن تاثیر می‌گذارد که «دنیای اقتصاد» به بررسی ۶ مورد آن پرداخته است.

۱ -افت و نوسان فلزات اساسی 
پس از هفته‌ها نوسانات محدود، نهایتا قیمت مس در بازار داخلی روند ثابتی را در پیش گرفته است. انتشار آماری مربوط به افزایش موجودی انبارها و کاهش قیمت‌ها در بازار چین در کنار متغیر‌های افزایشی همچون نرخ ارز از دلایل اصلی این ثبات قیمتی به شمار می‌رود، البته این در شرایطی است که به نظر می‌رسد هنوز پتانسیل صعود در این بازار به‌صورت کامل آزاد نشده است.
البته بازارهای جهانی مس روزهای عجیبی را سپری می‌کند. قیمت‌ها پس از چند هفته روند نزولی و رسیدن به زیر ۵ هزار دلا ر در هر تن باز هم در مسیر افزایشی قرار گرفته‌اند. به عقیده برخی از تحلیلگران بهبود نسبی ساز‌و‌کارهای اقتصادی و امید به افزایش تقاضا، افزایش قیمت‌ها در بازار چین، هجوم سفته‌بازها به این بازار، کاهش حجم تولید بسیاری از تولیدکنندگان بالاخص تولیدکنندگان خرد به دلیل کاهش قیمت و عدم صرفه اقتصادی تولید می‌تواند از مهم‌ترین‌ دلایل تمایل رشد قیمت مس باشد. به جرات می‌توان گفت که غالب تحلیلگران با شدت نوسان بهای مس شوکه شدند. به عقیده تحلیل گران  دورنمای بازارهای جهانی مس، افزایش جذابیت این فلز، افزایش سفته بازی و افزایش قیمت‌ها است.

۲- نوسانات بهای ارز
از سویی نوسانات نرخ ارز نیز بعد از تغییرات بهای این محصولات در بازارهای جهانی مهم‌ترین نقش را در بازار داخلی فلزات پایه ایفا می‌کند، به گونه‌ای که با نوسان‌های اخیر خود بر قیمت‌های  داخلی موثر بوده، هر چند دلار متغیر قدرتمند تری نسبت به سایر پارامترهای تاثیر گذار است.
البته ناگفته نماند مادامی که نرخ ارز در نوسان است تاثیر قیمت جهانی بر فلزات رنگی داخلی نسبت به ارز بیشتر خواهد بود. این در شرایطی است که به گفته برخی از کارشناسان، مهم‌ترین عواملی که می‌تواند تاثیر مهمی بر بازار فلزات بگذارد تثبیت وضعیت ارزی است که مهم‌ترین نقش را در نوسانات بازار فلزات پایه دارد. اگر به معاملات چند هفته قبل بازار فلزات پایه بنگریم خواهیم دید که افت و خیز نرخ ارز تاثیر زیادی نسبت به قیمت‌های جهانی بر سیر نزولی این محصولات داشته است.

۳- افت شدید تقاضا در بازار فلز سرخ
از آنجا که نوسان نرخ ارز در کنار افت و خیز فلزات در بازارهای جهانی قیمت مس را غیر‌واقعی جلوه می‌داد، این موضوع عاملی برای بی‌میلی معامله‌گران به خرید بود.
از طرفی حجم تقاضا در بازار داخلی فلزات اساسی مدتی است که به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، به‌طوری که به گفته فعالان بازار، به ندرت معامله‌ای صورت می‌گیرد.
به عقیده آگاهان بازار، اطمینان معامله‌گران از ریزش بیشتر قیمت‌ها در کنار بی‌رونقی فعلی بازار موجب شده تا بازار داخلی با کاهش تقاضا مواجه شود. بر همین اساس با توجه به پارامترهای تاثیر‌گذار بر روند بازار و پیش‌بینی کارشناسان اقتصادی انتظار می‌رود با بهبود فضای معاملاتی و احتمال رشد قیمت جهانی این فلز شرایط بازار برای ماه آتی اندکی بهبود یابد. از طرفی نیز محصول به کف قیمتی نزدیک شده و تولید‌کنندگان زمان فعلی را برای خرید مناسب دیده‌اند.
این در شرایطی است که برخی دیگر از کارشناسان معتقدند روند نوسانی قیمت این فلز اساسی در بازارهای جهانی نشان می‌دهد که با وجود طولانی شدن رکود و بی‌رونقی معاملات در بازارهای جهانی، باز‌هم این محصولات تا کف قیمتی خود فاصله ‌دارند و به نظر می‌رسد با توجه به پارامترهای کاهشی موجود قیمت محصولاتی همچون قلع و نیکل جا برای ریزش بیشتر داشته باشند.

۴- کاهش عرضه‌های مس در مدت اخیر 
کاهش تقاضای مس در بورس کالای ایران طی ماه‌های اخیر موجب رکود بیشتر مبادلات در بازار آزاد این محصول شده است. این در شرایطی است که به دلیل این بی‌رونقی و نبود تقاضا تولید‌کنندگان میزان عرضه‌ها را بیش از سه هفته است که از ۴۵۰۰ به ۲ هزار تن رسانده‌اند، اما باز هم تغییری در روند تقاضا از سوی خریداران ایجاد نشده است، اگر چه بر‌‌اساس پیش‌بینی‌ها انتظار می‌رود تقاضا در پایان فصل پاییز افزایش پیدا کند، اما در حال حاضر با توجه به تفاوت بین قیمت‌های جهانی و داخلی و رفع محدودیت‌های بین‌المللی به نظر می‌رسد صادرات می‌تواند میزان عرضه و تقاضا در بازار داخلی را هماهنگ کند.

۵- کاهش میزان صادرات به دلیل افت قیمت‌ها 
کاهش تقاضای فلز سرخ در فصل تولید بسیاری از تولید‌کنندگان را نگران کرده است، آن هم در شرایطی که بسیاری از کارشناسان معتقدند رفع تحریم‌ها به نفع صنعت مس خواهد بود، چرا که اولین و مهم‌ترین اثرات اجرای برجام در بخش بهبود عملکرد اعتبارات اسنادی (ال سی)، افزایش واردات کالاهای سرمایه‌ای و در نهایت افزایش سرمایه‌گذاری صنعتی ظاهر خواهد شد که همین امر با به روز کردن واحدهای تولیدی حجم تولید را گسترش خواهد داد.
این در شرایطی است که مدت‌ها است صادرات نیز برای بسیاری از تولید‌کنندگان صرفه اقتصادی ندارد، از طرفی نیز به دلیل تفاوت قیمتی مس در بازار داخلی و جهانی صادرات دیگر برای تجار صرفه اقتصادی ندارد، چرا که قیمت مس در بازار داخلی با وجود افت قیمت‌ها باز هم با بازار جهانی فاصله دارد.
بنابراین به عقیده برخی از کارشناسان حوزه فلزات پایه آغاز صادرات مس از طریق رینگ صادراتی بورس کالای ایران نه تنها می‌تواند به فروش مازاد مس در بازار داخلی کمک زیادی کند بلکه شرایط صادرات را نیز برای بسیاری از تولید‌کنندگان آسان‌تر خواهد کرد، البته به آن شرط که هر کدام از رینگ‌های داخلی و صادراتی در راستای کار خود حرکت کنند اما تغییر در هر کدام از این رینگ‌های معاملاتی می‌تواند در بازار داخلی و در نهایت میزان تقاضای این محصولات تاثیر‌گذار باشد.

۶- کاهش ارزش سهام شرکت‌های تولید‌کننده مس
رکود بازارهای کالایی از جمله مس منجر به زیان سهام بسیاری از تولیدکنندگان در بازارهای جهانی و داخلی شده است. بر اساس گزارش‌های منتشر شده از سوی بلومبرگ، ارزش سهام شرکت‌هایی همچون گلنکور طی ماه اخیر با افت ۳۰ درصدی مواجه شد در حالی‌که در هفته اخیر نیز سهام شرکت‌های بیلیتون و گروه نوبل نیز به پایین‌ترین میزان خود از سال ۲۰۰۸ رسیده است.
اکثر اقتصاددانان بر این باورند که فدرال‌رزرو آمریکا نرخ بهره را در دسامبر افزایش خواهد داد. در ماه‌های اخیر، زمان افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی آمریکا چالش‌برانگیزترین موضوع در بازارهای کالایی محسوب می‌شود که این مساله می‌تواند تاثیر زیادی بر میزان سود سهامداران شرکت‌های تولید‌کننده مسی بگذارد.
به این ترتیب احیا شدن ۶ عامل ذکر شده با گذشت زمان و بهبود رکود اقتصادی که دامن اقتصاد کشور را گرفته است می‌تواند بازار بورس را در بلند‌مدت تحت تاثیر خود قرار دهد تا جایی که بتوان بازار گنگ فعلی را از روی پارامترهای اصولی به راحتی پیش‌بینی کرد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/957824/#ixzz3qm51SrIB

 

۰۷:۲۴:۰۸ دنیای اقتصاد: حفظ شیب منفی «تیراژ واحد مسکونی» در پروانه‌های ساختمانی شهر تهران، رکود ساخت مسکن را در نیمه اول امسال وارد بیستمین ماه متوالی خود کرد. طی ۵ ماه اول امسال ساخت‌و‌ساز مسکونی با تاثیرپذیری تصاعدی از افت ۱۹ درصدی معاملات خرید مسکن، ۴۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافت و معدل ماهانه آپارتمان‌سازی در پایتخت به ۶ هزار و ۵۰۰ واحد رسید. حداقل تیراژ عرضه مسکن در تهران در شرایط طبیعی باید ۱۰ هزار واحد باشد و در حال حاضر یک محرک غیرمستقیم می‌تواند شرایط را عوض کند.

 

گروه مسکن، فرید قدیری: آوار «رکود» معاملاتی بازار مسکن بر فعالیت‌های ساختمانی بسازوبفروش‌ها، برای بیستمین ماه متوالی مانع از افزایش «تیراژ» ساخت‌وساز مسکونی در شهر تهران شد.

 

گزارش «دنیای‌اقتصاد» از آخرین اطلاعات پالایش شده مربوط به حجم صدور پروانه‌های ساختمانی حاکی است: در تهران روند «کاهش» تعداد واحدهای مسکونی در ساخت‌وسازهای جدید که از دی ماه سال ۹۲ -در پی شروع رکود معاملات مسکن از تابستان همان سال- آغاز شده بود، به‌صورت مداوم و بدون حتی یک ماه وقفه، تا پایان مرداد ۹۴ ادامه داشته و تیراژ آپارتمان‌های در حال ساخت هر ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل، حداقل ۲۹ درصد افت کرده است. در ۵ ماه اول امسال، در مجموع برای ساخت ۳۲ هزار و ۶۹۷ واحد مسکونی در مناطق ۲۲گانه تهران پروانه صادر شد که این میزان ساخت‌وساز ۴۳ درصد نسبت به عملکرد بسازوبفروش‌ها در ۵ماه اول پارسال، کاهش از خود نشان می‌دهد. در حال حاضر معدل «ماهانه» احداث آپارتمان در پایتخت از ۸۲۰۰ واحد مسکونی در سال ۹۳ به ۶۵۰۰ واحد در سال ۹۴ نزول کرده است.

با این حال، مقایسه وضع موجود با دو سال گذشته، تا حدود خیلی ناچیز، از کم‌شدن شیب نزول ساخت‌وساز حکایت دارد؛ در سال ۹۳ که رکود ساختمانی به اوج خود رسید، معدل ماهانه ساخت مسکن در تهران ۵۹ درصد نسبت به سال ۹۲ کاهش پیدا کرد که به این ترتیب، میزان افت در سال جاری ۱۶ واحد درصد کمتر شده است و از این منظر، می‌تواند نزدیکی بازار به نقطه پایان رکود ساخت‌وساز را علامت دهد. در سال ۹۲، هر ماه به‌طور میانگین ۱۹ هزار و ۹۰۰ واحد مسکونی در تهران ساخته شد. در شهر تهران برای برقراری تعادل بین میزان عرضه و حجم تقاضای مسکن در شرایط طبیعی معاملات، نیاز است در هر ماه حداقل ۱۰ هزار واحد مسکونی جدید احداث شود.

این میزان نیاز به ساخت، صرفا به معنای همین حجم تقاضا برای خرید واحدهای نوساز نیست بلکه نرخ «تخریب» ساختمان‌هایی که واحدهای جدید روی زمین آنها احداث می‌شود، تعیین‌کننده حداقل عرضه مسکن است. ۳۰ تا ۴۰ درصد واحدهای جدید، معمولا جایگزین تخریب‌شده‌ها می‌شود و عملا جزو عرضه خالص به حساب نمی‌آید. هرچند در حال حاضر رکود معاملاتی در بازار مسکن حاکم است و ماهانه به‌طور متوسط ۷هزار آپارتمان در تهران فروخته می‌شود اما در یکی، دو سال آینده که دوره رونق آغاز می‌شود، احتمال دارد میزان معاملات خرید مسکن همانند رونق سال ۹۱، به ۱۵ هزار واحد در ماه برسد که در این صورت با توجه به سهم ۵۰درصدی واحدهای نوساز از کل معاملات مسکن، باید موجودی بازار ملک به اندازه کافی باشد تا کمبود به جهش قیمت مسکن منجر نشود. طی نیمه اول امسال، رکود خرید و فروش آپارتمان با شدت چند برابری، باعث رکود فعالیت‌های ساختمانی شد.

در این مدت، حجم معاملات مسکن در تهران ۱۹ درصد نسبت به نیمه اول پارسال کاهش یافت اما میزان افت ساخت و ساز، نرخ منفی ۴۳درصد را ثبت کرد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» درباره عوامل پایدارکننده رکود ساختمانی در نیمه اول امسال در بازار مسکن شهر تهران حاکی است:‌ از یکسو افزایش نرخ عوارض شهرداری شامل هزینه‌های صدور پروانه و مجوز تراکم در ابتدای امسال و از سوی دیگر سهم بالای واحدهای نوساز از رکود معاملاتی – بیشترین کاهش حجم فروش آپارتمان طی ماه‌های اخیر مربوط به واحدهای تازه‌ساز تا حداکثر ۵ سال ساخت بوده است- باعث شده روند نزولی ساخت‌وساز، دو ساله شود. در حال حاضر فقط یک محرک غیرمستقیم می‌تواند زودتر و بهتر از سایر محرک‌های مستقیم، سرمایه‌گذاران ساختمانی را وارد بازار کند و تیراژ صدور پروانه را به سطح حداقلی (۱۰هزار واحدمسکونی در ماه) برساند. این محرک، همان وام ۷۰ میلیون تومانی بدون سپرده خرید مسکن است که دو هفته پیش در شورای پول و اعتبار به تصویب رسید و باید ظرف روزهای آینده توسط بانک مسکن به متقاضیان پرداخت شود.

این تسهیلات چون که نیاز به صرف زمان برای موعد پرداخت ندارد، بلافاصله باعث افزایش قدرت مالی متقاضیان مصرفی مسکن می‌شود و پیامد کوتاه‌مدت آن، به فروش واحدهای نوساز انباشت شده در بازار و در نتیجه حرکت چرخه ساخت و ساز و فروش واحد برای بسازوبفروش‌ها خواهد شد. وام ۷۰ میلیون تومانی، تقاضای سرمایه‌ای خرید مسکن را نمی‌تواند در وضع موجود تحریک کند چرا که سود واقعی این تسهیلات بالای ۲۰ درصد است و به‌خاطر چشم‌انداز بازدهی سرمایه‌گذاری در بازار ملک، هزینه دریافت آن از محل افزایش قیمت مسکن جبران نمی‌شود بنابراین، پیش‌بینی می‌شود عمده خریداران واحدمسکونی در ماه‌های آتی متقاضیان مصرفی باشند و به همین خاطر، قیمت مسکن کماکان در ثبات خواهد بود. در این میان، دو نوع وام ساخت مسکن به ترتیب شامل وام ۵۰ میلیون تومانی نوسازی بافت فرسوده و وام ۹۰ میلیون تومانی بانک مسکن، می‌تواند ساخت و ساز را به فاز رونق هدایت کند اما از آنجا که ریشه رکود ساختمانی موجود به فروش نرفتن واحدهای از قبل ساخته شده برمی‌گردد، ابتدا باید تکلیف قدرت خرید مسکن روشن شود.

با این حال، عملکرد پرداخت وام ۵۰ میلیون تومانی در نیمه اول امسال، کاملا ناکارآمد بوده است به‌طوری‌که از ظرفیت ۱۵۰ هزار فقره‌ای این تسهیلات که قرار بود ظرف ۶ ماه به سازنده‌های کل کشور پرداخت شود، فقط ۱۰هزار فقره تسهیلات از سوی بانک‌ها ارائه شده است که این میزان تسهیلات ناچیز و سهم تهران از آن، خوراک قابل اتکایی برای بسازوبفروش‌ها به حساب نمی‌آید.

برآوردها از دو گزارش رسمی به ترتیب درباره تعداد واحدهای مسکونی تازه‌ساز روانه شده به بازار ملک و حجم معاملات خرید مسکن در تهران نشان می‌دهد: در حال حاضر حدود ۱۰۶ هزار آپارتمان تازه‌ساز و نوساز مربوط به سال قبل و نیمه اول امسال، در نوبت فروش قرار دارد که این میزان واحدمسکونی، چون به حبس منابع مالی و سرمایه در گردش بسازوبفروش‌ها منجر شده، نقدینگی مورد نیاز ساخت و سازهای جدید را از سازنده‌ها سلب کرده است. این میزان واحد مسکونی نوساز فروش نرفته، حداقل موجودی انبار بازار مسکن شهر تهران به حساب می‌آید؛ چرا که واحدهای نوساز فروش نرفته مربوط به سال‌های قبل، در آن لحاظ نشده است. به این ترتیب، در حال حاضر معادل یک سال کارنامه ساخت‌وساز در بازار مسکن تهران واحد نوساز آماده فروش وجود دارد که تا زمانی که خریداران امکان خرید آنها را نداشته باشند، امکان عرضه بیشتر در سمت سازنده‌ها وجود نخواهد داشت.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/957860/#ixzz3qm4wkTEd

 

۰۷:۲۱:۰۹ گروه بازرگانی: با نزدیک شدن به اجرایی شدن برجام، بخش خصوصی در هفته پیش‌رو نیز مجددا میزبان هیات‌های تجاری خارجی خواهد بود. برخی از هیات‌ها اولین بار است که برای مذاکره با بخش خصوصی وارد ایران می‌شوند. در حالی که برخی دیگر از ابتدای امسال،‌ آمادگی خود را برای حضور در اقتصاد ایران اعلام کرده‌اند. آنچه از آمد ورفت‌های هیات‌های تجاری بر می‌آید، کشورهایی که برای دومین یا چندمین بار به ایران سفر می‌کنند، به‌صورت تخصصی‌تر و کوچک‌تر در سطح یک ایالت یا استان وارد مذاکره با بخش خصوصی می‌شوند. البته این امر خواسته بخش خصوصی نیز ایران بوده است. امروز برخی از تجار استان قونیه ترکیه در اتاق بازرگانی تهران به دیدار تجار ایرانی خواهند رفت. ترکیه پیش از این، در فروردین ماه امسال یک هیات تجاری به سرپرستی رئیس‌جمهوری این کشور به ایران فرستاده بود.

 

از سویی روز یکشنبه ۱۷ آبان ماه نیز هیات بلژیکی برای اولین بار در اتاق بازرگانی ایران حضور می‌یابد و بازار ایران را از نزدیک، مورد بررسی قرار خواهد داد. ارمنستان، یکی دیگر از کشورهایی است که به‌رغم همجواری با ایران، برای نخستین بار طی این مدت، به دیدار بخش خصوصی خواهد آمد. همایش تجاری ایران و ارمنستان و مذاکرات تجاری همزمان با حضور یک هیأت بزرگ تجاری متشکل از ۵۰ شرکت از کشور ارمنستان به سرپرستی وزیر اقتصاد این کشور، روز دوشنبه، ۱۸ آبانماه در اتاق تهران برگزار می‌شود.

هیات تجاری و صنعتی از اتریش نیز به ریاست فرماندار ایالت سالزبورگ و همراهی رئیس اتاق بازرگانی و سرمایه گذاران ایالت مذکور، به منظور دیدار و گفت‌وگو و بررسی فرصت‌های تجاری – صنعتی ۱۹ آبان ماه در ایران حضور خواهند یافت و میهمان اتاق بازرگانی تهران خواهند بود. این هیات، دومین هیاتی است که از اتریش وارد ایران می‌شوند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/957871/#ixzz3qm4sSLOh

 

۰۷:۱۹:۳۰ گروه دیپلماسی: در شرایطی که چین و آمریکا بر همکاری خود در اجرای «برجام» تاکید کردند، علی‌اکبر صالحی، معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران نیز گفت که ایران براساس زمان‌بندی تعیین شده توافق وین و برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) به تعهداتش عمل می‌کند تا همزمان تحریم‌ها تا پایان سال جاری میلادی لغو شود.

به گزارش «ایرنا»، رئیس سازمان انرژی اتمی که به ژاپن سفر کرده است، پس از سخنرانی درخصوص آینده هسته‌ای ایران در جمع شماری از دیپلمات‌ها و مسوولان بخش‌های مختلف انرژی در توکیو افزود: «بخشی از تعهدات مربوط به کاهش تعداد سانتریفیوژهاست که ایران مقدمات این کار را آغاز کرده است.»تارنمای «چنل نیوز» از توکیو روز پنج‌شنبه گزارش کرده است که حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران نیز به تازگی ابراز امیدواری کرده است که تحریم‌ها تا پایان سال جاری میلادی لغو خواهد شد تا ایران فعالیت‌های کامل تجاری و اقتصادی خود را به شکلی عادی با سراسر دنیا از سرگیرد. صالحی با اشاره به همین اظهارات در سخنان خود تاکید کرد که هرچه رئیس‌جمهوری ایران بگوید براساس همان عمل خواهد شد و ایران به تعهداتش پایبند است و در مسیر لغو تحریم‌ها تا پایان سال ۲۰۱۵ حرکت می‌کند. رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در سخنرانی خود با اشاره به بازنگری در مورد رآکتور آب سنگین اراک هم گفت که ایران منتظر سند رسمی است که شش کشور مقابل باید تهیه و عرضه کنند. او افزود: «تا زمانی که این سند در اختیار ایران قرار نگیرد هیچ کاری به‌صورت متقابل از سوی ایران در این مرکز تحقیقاتی صورت نخواهد گرفت.»

تغییر رویکرد غرب

همچنین صالحی به تغییر رویکرد غرب در قبال ایران اشاره کرد و گفت: «در مذاکرات اخیر جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۵ شاهد بودیم که چگونه رویکرد تقابل و منازعه به آرامی جای خود را به رویکرد تعامل و گفت‌وگو داد و این موضوع درس‌های گرانبهایی برای همه داشت.» او در سخنان خود با مروری بر ادعاهای طرح شده از جانب غربی‌ها علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران ادامه داد: «آمریکا سعی کرد همه گزینه‌های ممکن را علیه ما به‌کار گیرد و البته به نتیجه مطلوب نرسید و در نهایت رویکرد خود را با موضوع هسته‌ای ایران تغییر داد.» به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی، این تغییر رفتار با عزم دولت روحانی نهایتا به توافقی انجامید که در ۲۶ مهرماه مورد تصویب ایران و شش قدرت بزرگ دنیا قرار گرفت و اجرای آن احتمالا از اوایل دی ماه (اواخر ماه دسامبر) آغاز خواهد شد.

صالحی گفت: «براساس این چارچوب، مسیرهای موسوم به «راه‌های گریز» تسلیحاتی شدن بسته و در عوض حق ایران برای برخورداری از برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای و غنی‌سازی اورانیوم به رسمیت شناخته می‌شود.» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد که این رویکرد منطقی، مذاکره‌کنندگان را در مذاکرات هسته‌ای به یک برنامه جامع اقدام مشترک رساند که امروزه «برجام» نامیده می‌شود.علی‌اکبر صالحی روز یکشنبه دهم آبان ماه به منظور دیدار و گفت‌وگو با مقام‌های عالی رتبه ژاپنی و شرکت در اجلاس «پاگوآش» و همچنین شرکت در مراسمی در شهر ناکازاکی به مناسبت هفتادمین سالگرد بمباران اتمی این شهر، وارد توکیو پایتخت ژاپن شد.

نظارت دائمی کنگره بر برجام

از سوی دیگر رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان کنگره آمریکا از نظارت این کنگره بر اجرای کامل برجام از سوی ایران تاکید کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان به توافق هسته‌ای ایران اشاره کرد و گفت ما همیشه بر اجرای این توافق از سوی ایران نظارت خواهیم داشت.او افزود کمیته تحت سرپرستی‌اش تیمی برای نظارت بر عملکرد ایران در چارچوب برجام تشکیل داده است و در صورت تخطی ایران از مفاد این توافق، برخورد جدی خواهد کرد. رویس به‌عنوان یکی از اعضای جمهوری‌خواهان کنگره که در نشست استماع کنگره درباره توافق هسته‌ای ایران صحبت می‌کرد خطاب به دولت آمریکا از اجرای کامل برجام برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای هشدار داد.

گفت‌وگوی وزرای خارجه چین و آمریکا

وزیر امور خارجه چین در گفت‌وگوی تلفنی با همتای آمریکایی خود با ابراز خرسندی از توافق وین و نتایج به‌دست آمده در آن، بر تداوم همکاری میان دو کشور در اجرای موارد کامل برجام و حل کامل موضوع هسته‌ای ایران تاکید کرد. به گزارش «ایرنا»، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین در این گفت‌وگو که روز پنج‌شنبه‌صورت گرفت، تاکید کرد که چین و آمریکا در حل موضوع هسته‌ای ایران همکاری‌های خوبی داشتند و این همکاری‌ها را تا پایان کار همچنان ادامه خواهند داد. جان کری نیز با تقدیر از تلاش‌های چین برای حل موضوع هسته‌ای ایران در طول سال‌های اخیر ابراز امیدواری کرد چین و آمریکا به اتفاق طرف‌های ذی‌ربط همچنان به تلاش‌های خود برای اجرای برنامه «جامع اقدام مشترک» و همچنین «بازسازی رآکتور آب سنگین اراک» ادامه دهند. وانگ یی نیز تاکید کرد که تضمین اجرای برجام با منافع مشترک جامعه جهانی منطبق بوده و چین مایل است در این راستا هماهنگی لازم با دیگر طرف‌ها حفظ و نقش شایسته خود را ایفا کند.

دیدار اوباما و نتانیاهو درباره برجام

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی قرار است دوشنبه به واشنگتن سفر کند و از جمله محورهای مهم گفت‌وگوهای او در این سفر، مذاکراتش با باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا در مورد برنامه هسته‌ای ایران و اجرای برجام است. به گزارش «ایسنا» به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، مقامات ارشد دولت آمریکا اعلام کردند باراک اوباما، رئیس‌جمهوری این کشور و بنیامین نتانیاهو قرار است درباره اجرای توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵، اوضاع سوریه و مناقشه فلسطینی‌ها و اسرائیل گفت‌وگو کنند. بن رودز، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در این‌باره گفت: «در این دیدار به‌طور قطع درباره پیشرفت همکاری‌های امنیتی ما و همین‌طور ایران از لحاظ اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و همچنین از منظر نگرانی‌های مشترک ما درخصوص فعالیت‌های ایران، گفت‌وگو خواهد شد. » به گزارش اسپوتنیک، هرچند آمریکا و اسرائیل دو هم‌پیمان نزدیک محسوب می‌شوند، نتانیاهو یکی از مخالفان توافق هسته‌ای است که در ماه ژوئیه در وین میان ایران و گروه ۱+۵ حاصل شد. این مخالفت‌های او موجب بروز اختلافاتی میان واشنگتن و تل‌آویو شده و روابط میان آنها را تحت‌الشعاع قرار داده است. نخست‌وزیر اسرائیل پس از حصول این توافق تلاش کرد تا با استفاده از نفوذ خود در آمریکا مانع از اجرای برجام شود اما تلاش‌های او سرانجامی نداشت و این توافق هم‌اکنون وارد مرحله اجرا شده است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/957886/#ixzz3qm47DG7H

 

۰۷:۱۷:۱۵ وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی، جزئیات پرداخت کارت اعتباری ۱۰ میلیون تومانی خرید کالای ایرانی و اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان از طریق فروش اقساطی کالا را اعلام کرد و در اطلاعیه‌ای اضافه کرد که فهرست کالاها و برندهای مربوطه در سایت وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام خواهد شد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، پس از ورود رکود به بازار لوازم خانگی و گلایه روزافزون تولیدکنندگان از کاهش فروش کالا و پرشدن انبارها، دولت تصمیم گرفت در طرحی تحت عنوان “تسریع در رونق اقتصادی” با ایجاد شرایط ویژه‌ای تا حدودی این بازار را از رکود و کسادی خارج کند.

در همین راستا عباس هاشمی – مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت – با اشاره به جزئیات این طرح، از ارائه کارت اعتباری ۱۰ میلیون تومانی به متقاضیان برای خرید کالای ایرانی با نرخ سود ۱۲ درصد خبر داد.

وی با اشاره به اقساط ۲۴ ماهه تسهیلات این کارت‌ها، گفت: پیشنهاد ما به بانک مرکزی این بود که نرخ سود تسهیلات به گونه‌ای باشد که برای متقاضیان جذاب بوده و تولیدکنندگان نیز اعلام آمادگی کردند که بخشی از نرخ سود تسهیلات را بر عهده بگیرند.

هاشمی این را هم گفته بود که برای جلوگیری از هرگونه تقلب در این طرح قرار است تولیدکنندگان برخی از فروشگاه‌های مورد نظر خود را معرفی کرده و مبلغ خرید کالا مستقیم به حساب تولیدکننده واریز شود.

البته پس از آن، محمدرضا دیانی – رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی – اقساط تسهیلات فوق را به دو شکل ۲۴ ماهه و ۳۶ ماهه عنوان کرده بود.

در همین حال، امروز (جمعه) بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت با صدور اطلاعیه مشترکیآغاز اجرای طرح خرید کالای ایرانی را اعلام کردند.

بر اساس این اطلاعیه حمایت از تولیدکنندگان داخلی و تسریع در رونق اقتصادی در بخش لوازم خانگی به دو صورت انجام می‌شود.

اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان از طریق تسهیلات خرید دین

در طرح نخست که اعطای تسهیلات به بنگاه‌های تولیدی از طریق تسهیلات خرید دین (خرید اسناد مدت‌دار ناشی از فروش اقساطی کالا) است، بانک‌ها اسناد ناشی از فروش اقساطی کالاهای واسطه‌ای را با سررسید حداکثر یک سال و نرخ سود سالانه ۱۶ درصد خریداری می‌کنند و منابع مورد نیاز این طرح توسط بانک‌مرکزی با نرخ سالانه ۱۴ درصد برای بانک‌های عامل تامین می‌شود.

در این اطلاعیه آمده است که درخصوص فروش مدت‌دار کالاهای واسطه‌ای، متقاضیان با مراجعه به تولیدکنندگان منتخب، نسبت به خرید کالای مشمول طرح مورد نظر به صورت مدت‌دار با ارایه اسناد تجاری (چک یا سفته) اقدام می‌کنند که فهرست تولیدکنندگان منتخب و کالاهای مشمول طرح در تارگاه دولت ، بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام می‌شود و در ادامه بانک‌های عامل، اسناد تجاری ارایه شده از سوی تولیدکنندگان را با نرخ ۱۶ درصد خریداری و مبلغ موردنظر را به حساب تولیدکننده واریز می‌کنند.

بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، ضرورتی به مراجعه یا حضور خریداران کالاهای واسطه‌ای در شعب بانک‌ها نبوده و برای انجام خرید مورد نظر صرفا مراجعه به نمایندگی‌های مجاز کافی است.

جزئیات طرح کارت ۱۰ میلیون تومانی خرید کالا

اما طرح دیگر دولت که این روزها بیش از طرح نخست به آن پرداخته شد، اعطای تسهیلات خرید کالاهای مصرفی بادوام ایرانی منتخب از طریق صدور کارت خرید کالای ایرانی است.

بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی، کارت خرید کالای ایرانی، ابزاری اعتباری است که توسط بانک‌های کشور برای عموم مردم که درآمد مشخص و ثابتی دارند، صادر شده و دارنده آن می‌تواند تا سقف تعیین شده که متناسب با درآمد ماهیانه و حداکثر معادل ۱۰۰ میلیون ریال خواهد بود، کالاهایی را که فهرست آنها توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین شده است، خریداری کند.

کارمندان و حقوق بگیران در اولویت، نوبت به افراد عادی هم می‌رسد

.

فهرست کالاهای قابل خریداری در این طرح نیز از طریق تارگاه دولت، شاپرک و وزارت صنعت، معدن و تجارت در اختیار عموم قرار می‌گیرد و در مراحل بعدی و به تدریج متناسب با اعلام آمادگی دستگاه‌های اجرایی یا کارفرمایان ذیربط، این طرح گستردگی بیشتری پیدا خواهد کرد.

بر اساس این گزارش، شرایط، نحوه عمل و فهرست کالاها متناسب با شرایط تولید در کشور، متنوع و متغیر خواهد بود و به تدریج اطلاع رسانی خواهد شد.

در فاز اول اجرای طرح، حسب تقاضای امور اداری دستگاه‌ها، شرکت‌ها و صندوق‌های بازنشستگی از بانک‌های عامل پرداخت حقوق کارکنان، فرم‌هایی در اختیار آنان قرار می‌گیرد که به کارکنان و مستمری بگیرانی که مایل به دریافت کارت خرید کالای ایرانی هستند، ارائه شود.

پس از تکمیل و ارسال فرم‌های درخواست متقاضیان توسط دستگاه‌ها، شرکت‌ها و صندوق‌های بازنشستگی، بانک‌های عامل کارت‌ها را صادر کرده و از طریق دستگاه‌های مربوطه در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند.

امکان خرید اینترنتی با کارت‌های اعتباری

کارت‌ها از زمان تحویل به متقاضیان، قابلیت خرید در مراکز فروش حضوری و اینترنتی مشخص شده را خواهد داشت و برای دارندگان کارت در هر ماه شمسی و متناسب با زمان صدور کارت، صورتحسابی از طریق پیامک ارسال می‌شود که شامل ریز اقلام خرید در هر دوره به علاوه مجموع تسهیلات اعطایی قبلی است.

هر شهروند، یک کارت

مشتریان می‌توانند با اطلاعات پیامک فوق، نسبت به بازپرداخت اقساط تسهیلات خود همانند سایر قبوض خدماتی اقدام کنند و در مراحل بعدی طرح، امکان درخواست کارت خرید کالای ایرانی برای عموم مردم به صورت انفرادی از طریق مراجعه به شعب بانک‌ها و موسسات اعتباری وجود خواهد داشت.

در این طرح، برای هر شهروند ایرانی حداکثر می‌تواند یک کارت خرید کالای ایرانی صادر شود.

هرچند که درباره موفقیت این طرح اما و اگرهایی وجود دارد، اما نکته ای که مورد تایید بسیاری از تولیدکنندگان است، این است که این کار باید با سرعت بیشتری انجام شود و وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی باید زودتر نسبت به اعلام تاریخ اجرای این طرح و فهرست محصولات و تولیدکنندگان اقدام کنند.

 

۰۷:۱۷:۰۳ به گزارش ایرنا؛ «فرانک والتر اشتاین مایر» روز جمعه در کنفرانسی خبری در هامبورگ، افزود: پنجشنبه آینده در وین تشکیل جلسه می دهیم تا گام بعدی را در این رابطه برداریم.
این دیپلمات آلمانی خاطرنشان کرد که بیانیه هفته گذشته وین پایه و اساس دور بعدی مذاکرات در پایتخت اتریش است.
اشتاین مایر خاطرنشان کرد که هر چند هدف های مطرح شده در بیانیه وین فعلا’ تا حدی آرمان گرایانه به نظر می رسد اما این یک نقشه راه برای همکاری میان تمام طرف های ذیربط در مناقشه است’.
اشتاین مایر بار دیگر از مشارکت ایران و عربستان در مذاکرات سوریه در وین استقبال کرد.
وی افزود: ممکن است (مذاکرات) پیشرفتی به حساب نیاید اما آغاز چیزی است که می تواند در نهایت نتایجی به بار آورد.
وزیر امور خارجه آلمان همچنین بر ضرورت گفت وگو با نمایندگان دولت سوریه تاکید کرد.
دیپلمات های ارشدی از ۱۷ کشور جهان بعلاوه دیپلمات هایی ازاتحادیه اروپا و سازمان ملل جمعه گذشته گرد هم آمدند تا درباره راه های حل مناقشه سوریه بحث و رایزنی کنند.
این در حالیست که معاون عربی آفریقایی وزارت امور خارجه ایران با تاکید بر اینکه درمورد آینده سیاسی سوریه هیچ معامله ای نکرده ایم، گفت: در نشست جمعه گذشته در وین تنها مواضع صریح و روشنی که جمهوری اسلامی ایران تاکنون دنبال می کرد را یک بار دیگر با صدای بلند بیان کردیم و همه در جریان آن قرار گرفتند.
«حسین امیرعبداللهیان» افزود: در طول پنج سال گذشته نشست های مختلفی با مشارکت کشورهای متعددی نسبت به وضعیت سیاسی سوریه برگزار شد اما به دلیل عدم حضور جمهوری اسلامی ایران هیچیک از نشست ها نتیجه عملی را برای حل سیاسی سوریه در بر نداشت.
وی افزود: برخی از کشورها فکر می کردند با عدم حضور ایران می توانند آنچه را که خود می خواهند جمع بندی، اجرا و در نهایت به نتیجه برسانند اما در نهایت برای حضور کشورمان در این نشست، با اصرار طرف های مختلفی مواجه شدیم.
وی ادامه داد: حضور ایران در این نشست به این معنا بود که «همان طور که از ابتدا در مورد سوریه بر راهکار سیاسی تاکید داشته ایم، اکنون نیز آماده ایم در این مسیر گام های مناسبی را برداریم.»
امیرعبداللهیان تصریح کرد: در این نشست جمهوری اسلامی ایران اجازه نداد آنچه را که حق مردم سوریه است دیگر کشورها بخواهند در مورد آن اظهارنظر کنند.

 

۰۷:۱۶:۵۲ به گزارش روز جمعه گروه اقتصادی ایرنا، طارق المولی در گفت و گو با رویترز گفت: قاهره از این رخداد استقبال می کند.
شرکت سومد، که مالکیت و اداره بندر مدیترانه ای سیدی کریر مصر را در اختیار دارد، نیمی از مالکیتش در اختیار شرکت نفت مصر که یک شرکت دولتی است، می باشد و نیم دیگر مالکیت آن در اختیار چهار کشور عربی خلیج فارس شامل عربستان سعودی، کویت، امارات متحد عربی و قطر است.
از زمان امضای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در ماه ژوییه (تیر) ایران بارها اعلام کرده است که قصد دارد تولید و صادرات نفت را پس از لغو تحریم ها افزایش دهد و جایگاه قبلی خود در اوپک را به دست آورد. ایران پیش از تحریم نفت، دومین تولیدکننده بزرگ اوپک بود.
المولی در حاشیه همایش سرمایه گذاری مصر در لندن اظهار داشت: ایرانی ها قبلا از طریق سومد با ما کار می کردند. آنها قبلا نفت خام خود را آنجا در پایانه العین السخنه و بندر سیدی کریر ذخیره می کردند.
وی ادامه داد: دوباره فعالیت ها در سومد افزایش خواهد یافت و البته ما مشکلی نداریم، اما فعلا با ایران در حال گفت و گو نیستیم.
خط لوله سومد به طول ۳۲۰ کیلومتر از پایانه العین السخنه در خلیج سوئز تا بندر سیدی کریر در غرب اسکندریه در مدیترانه کشیده شده است.

 

۰۷:۱۶:۳۹ به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، کامران مهردادی در نشست خبری خود با خبرنگاران در حاشیه بازدید از طرح های ساخت سکوهای نفتی، افزود: چهار سکوی تولید گاز فاز ۱۴ پارس جنوبی در محوطه سکوسازی مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران در بندرعباس در حال ساخت است.
مدیر پروژه ساخت سکوهای فاز ۱۴ پارس جنوبی با اشاره به پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی ساخت این سکوها، افزود: به دلیل عقب بودن بخش دریایی فازهای ۱۷ و ۱۸ و آماده نبودن سکوهای دریایی آنها، قرار است دو سکوی فاز ۱۴ به فازهای ۱۷ و ۱۸ منتقل شود.
وی ادامه داد: بر این اساس، در اواخر سال جاری اولین سکو به فازهای ۱۷ و ۱۸ منتقل و تا اردیبهشت ماه سال ۹۵ نصب و راه اندازی خواهد شد.
مدیر پروژه ساخت سکوهای فاز ۱۴ پارس جنوبی خاطر نشان کرد: همه مراحل ساخت، نصب و راه اندازی توسط کارشناسان داخلی انجام می شود.
مهردادی همچنین با اشاره به توانایی متخصصان ایرانی در نصب و راه اندازی سکوهای دریایی، گفت: چندی پیش سکوی فاز ۱۶ نصب و راه اندازی شد که در طی این عملیات، شاهد شکسته شدن رکورد شرکت های خارجی بودیم.
وی ادامه داد: چهار سکوی فاز ۱۴ پارس جنوبی با هزینه حدود ۶۰۰ میلیون دلار ساخته می شود.

۰۷:۱۶:۲۷ عضو حزب مؤتلفه اسلامی بابیان اینکه ۴۰ درصد کارخانه‌ها تعطیل‌شده و رشد اقتصادی صفر است، گفت: کاهش تورم همراه با تداوم رکود، ورشکستگی به دنبال دارد.

 

۰۷:۱۶:۱۱ به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان با نام ستاره خلیج فارس که در سه فاز در حال احداث است، آخرین مراحل پیشرفت خود را در فاز یک سپری می‌کند.

پیشرفت طرح تولید زودهنگام فاز اول این پالایشگاه بیش از ۹۱ درصد است که با راه اندازی این طرح، می توان امیدوار بود که اولین فاز این پالایشگاه تا پایان اسفندماه سال جاری وارد مدار تولید شود.

هم اکنون کل پروژه پالایشگاهی ستاره خلیج فارس ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که بخش عمده ای از این پیشرفت در دولت نهم و دهم کار شد و تنها ۱۵درصد آن در دولت یازدهم انجام شده است.

با بهره برداری کامل از پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه ۳۶ میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو ۴ و مقدار ۱۴ میلیون لیتر گازوئیل با استاندارد روز اروپا به ظرفیت تولید فرآورده‌های نفتی کشور اضافه ‌می‌شود.

چهار میلیون لیتر ال پی جی ( گاز مایع فشرده)، سه میلیون لیتر سوخت جت و ۱۳۰ تن گوگرد در روز نیز از دیگر محصولات تولیدی این واحد پالایشی است و ظرفیت ذخیره سازی فرآورده‌های نفتی این پالایشگاه در حدود ۱۱ میلیون بشکه خواهد بود.

این گزارش اضافه می کند، هم اکنون شرکت نفت و گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو) ۴۹ درصد، شرکت سرمایه گذاری صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت ۳۳ درصد و شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ۱۸ درصد از سهام این پالایشگاه را در اختیار دارند، که تا پیش از تزریق منابع مالی جدید از صندوق توسعه ملی در سال گذشته این پروژه از محل افزایش سهم سهامداران خود به خوبی با استفاده از منابع ریالی آنها پیشرفت داشته است.

این گزارش در پایان اضافه می کند، براساس برنامه ریزی انجام شده طرح تولید زودهنگام در فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس با مجوز وزیر نفت در حال اجرا است، که براساس برنامه ریزیهای انجام شده قرار است، بخشهایی از فاز نخست این پالایشگاه شامل واحدهای تولید نفتا، گازوییل، نفت سفید و سوخت جت در قالب طرح زودهنگام تا اواخر آذرماه امسال به طور کامل وارد مدار تولید می شود.

 

۰۷:۱۶:۰۶ به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از نایجا ۲۴۷، دفتر معاون رئیس جمهور آفریقای جنوبی اعلام کرد: این مقام دولتی طی روزهای آینده به تهران سفر خواهد کرد.

این مقام آفریقایی در این سفر قصد دارد، تا مقامات نفتی کشورمان را برای همکاری در ساخت یک پالایشگاه در پروتوریا متقاعد سازد.

بنا به اعلام دفتر این شخصیت دولتی آفریقای جنوبی،‌ این کشور قصد دارد، تا با تأسیس این پالایشگاه که نفت ایران را دریافت خواهد کرد، اقدام به تولید فرآورده نفتی کرده و وابستگی خود را به دیگر کشورها در این زمینه کاهش دهد.

۰۷:۱۱:۱۵ به نظر بازار اگر از بازارهای جهانی تاثیر منفی نگیرد  روز بدی ندارد هر چند  تحولات  دلار هم  مهم  است

۰۷:۱۱:۰۵ سلام وصبح  شما عزیزان  بخیر و شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم