خبر
در حاشیه بازار …
تحلیل خبر
بتا سهم – ۴:۳۰ سری به خبرهای سیاسی بزنیم … اما دیروز نشست خبری رئیس جمهور نیز مهم بود ولی نه به مانند نشست های قبل … رییس جمهوری در نشست خبری با رسانه های داخلی و خارجی: در نیمه راه دولت توانستیم در بخش های مختلف جامعه آرامش و ثبات ایجاد کنیم/از دولتی که با التهاب و مشکلات رو به رو بود به سمت دولت مستقر و باثبات رسیدیم
رییس جمهوری:طرح تحول سلامت را ادامه خواهیم داد/امروز نام ایران به عنوان کشور صلح خواه و تعامل گرا مطرح است/ایران هراسی در منطقه رو به نابودی است/در دو سال پیش رو هدف ما ایجاد رونق، رشد و پیشرفت است/در انتخابات آینده دولت فقط مجری قانون خواهد بود. او همچنین گفت تکنولوژی رآکتور اراک توسط آمریکا و چین پیشرفتهتر خواهد شد
نکته دیگر این بود که در مورد تصویب برجام در مجلس گفت . ما چیزی را امضا نکرده ایم که بخواهد به مجلس برود و تصویب شود، امروز مذاکرات برای اجرای همان چیزی است که قبلا پذیرفته شده است در برجام تعهدات ایران به صورت داوطلبانه آمده ، در کشورهای ۱+۵ هیچ کدام توافق را به پارلمانشان نبرده اند ارائه لایحه و تصویب مجلس یک تعهدی برای دولت ایجاد میکند در حالی که تعهدی برای ۱+۵ نیست، نباید برای خود تعهد و الزام جدید ایجاد کنیم . توافق ژنو هم عینا همین مساله است و آن هم به محلس نرفته است و در گذشته هم توافق پاریس و بیانیه سعد آباد هم به مجلس نرفت
طبق برخی خبرها کاخ سفید اعلام کرد رای کافی برای وتو جمهوریخواه ها در اختیار داریم و گویا تنها ۳ رای باقی مانده است . یک نماینده جدید هم به این سمت تمایل نشان می دهد . سرانو در بیانیه ای اعلام کرد: توافقنامه ایران، معقول ترین و مطمئن ترین راه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای در حال حاضر و آینده است. باراک اوباما’ رئیس جمهوری آمریکا زمانی که طرح نظارت و بررسی توافقنامه هسته ای ایران از سوی کنگره را امضا و آن را تبدیل به قانون کرد، گفت که در صورتی که کنگره این توافقنامه را رد کند، به عنوان رئیس جمهوری از حق وتوی خود استفاده می کند. تایمز اسرائیل به نقل از شبکه ‘سی ان ان’ آمریکا اعلام کرد، با حمایت سرانو، شمار سناتورهای دمکراتی که تا کنون از این توافقنامه حمایت کردند، به ۳۱ تن رسید.
نشریه پولیتیکو در این باره نوشته است: رییس جمهور اوباما، تقریبا مطمئن است که می تواند توافق را به سرانجام برساند، اما اینکه او بتواند با حربه آبستراکسیون در کنگره یا با استفاده از وتوی ریاست جمهوری به این هدف دست یابد، نتیجه هایی کاملا متفاوت در پی خواهد داشت.
به نوشته پولیتیکو، آبستراکسیون یک پیروزی آشکار برای رییس جمهوری آمریکا خواهد بود و این پیام را خواهد داد که مانع عمده ای بر سر توافق هسته ای با ایران نبوده است. اما حفظ توافق با کمک وتو و سپس کمک خواستن از لیبرال های کنگره برای جلوگیری از نقض وتو، هم افکار عمومی آمریکا را دچار تردید مضاعف درباره کارایی توافق خواهد کرد و هم به جهان این پیام را خواهد داد که آمریکا معلوم نیست در درازمدت بتواند به تعهدات خود عمل کند.
پولیتیکو در ادامه با انتشار آمارهایی نوشت: دموکرات ها طبعا به دنبال روش اول هستند و ناچارند از میان ۱۵ نماینده ای که در سنای آمریکا تصمیم نگرفته اند، نظر ۱۲ نماینده را به خود جلب کنند تا این افراد به ۲۹ نماینده ای بپیوندند که پیشاپیش از توافق حمایت کرده اند.
به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام رسانه های غربی هم اکنون تعداد دموکرات های حامی توافق هسته ای ایران و ۱+۵ تا روز گذشته (جمعه) به ۳۰ نفر رسیده است و تا رسیدن به حد نصاب مورد نیاز اوباما، فقط جلب نظر چهار دموکرات دیگر باقی مانده است.
اما اصطلاحات جدید وارد عرصه سیاسی شده است … موافقان توافق هستهای در مجلس آمریکا در آخرین تلاش خود برای عبور از کنگره و رای مخالف جمهوریخواهان به قاعده “فیلی باستر” متوسل شدهاند.
حمید بعیدینژاد، مدیرکل سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه و عضو تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان روز شنبه در صفحه اینستاگرام خود نوشت: “هری رید، رییس دمکراتهای سنا در روزهای اخیر ضمن ایراد صحبتهای خوشبینانهای نسبت به حصول رای کافی موافقان برای جلوگیری از تصویب مصوبه مخالفت با توافق هستهای، اعلام کرد که سناتورهای دمکرات برای جلوگیری از رد توافق هستهای از “فیلیباستر” (Filibuster) که در زبان فارسی به سخنرانی ایذایی یا سخنران وقتکش یا اطاله بررسی ترجمه میشود استفاده خواهند کرد.
صالحی هم در چین خوب صحبت می کند . صالحی: اینکه میگویند در فاصله کمی باید ۱۹۰ هزار سو غنی سازی کنیم، بار علمی ندارد . علی اکبر صالحی گفته اورانیوم برای تبدیل شدن به سوخت باید اکسید شود و سوخت رآکتور هم فقط و فقط اکسید اورانیوم استعلی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اظهارات برخی از مخالفان توافق جامع اتمی (برجام) با گروه ۱+۵ را فاقد بار علمی خوانده است.آقای صالحی که برای دیدار با مقام های چین به پکن سفر کرده است، امروز هفتم شهریور (۲۹ اوت) به ایرنا خبرگزاری دولتی ایران گفته برخی از منتقدان می گفتند “چرا نباید در فاصله کمی ۱۹۰ هزار سو [غنی سازی اورانیوم] داشته باشیم، بیان این مسائل بار علمی ندارد.
در خبرهای اقتصادی … به گزارش خبرگزاری مهر، ولی الله سیف با بیان اینکه تسهیلات به بخش خدمات، تولید را تقویت می کند، از بانک ها خواست به منظور رونق اقتصادی و فروش محصولات انباشته شده در انبار، به بخش خدمات برای کمک به فروش این محصولات تسهیلات ارائه کنند.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه برخی بخش ها به دلیل عدم دقت تصور می کنند بخش خدمات جدا و مضر برای اقتصاد کشور است، در حالی که توزیع محصولات کارخانهها و تولید بر دوش بخش خدمات است افزود: برخی گزارشها حاکی از انباشت کالاهای تولیده شده در انبارها به دلیل عدم تقاضا در بازار است بر این اساس نظام بانکی به منظور حمایت از تولید و تسهیل گردش اقتصادی در نظر دارد تسهیلاتی را به بخش خدمات تخصیص دهد تا با ایجاد تقاضا و فروش محصولات، چرخه تولید از فعالیت بازنایستد.
مخالفان توافق هسته ای در کنگره اعتراف کرده اند که دیگر نمی توانند توافق هسته ای با ایران را باطل کنند. تمرکز آنها در حال حاضر برای اطمینان یافتن بر سر این است که بتوانند به این توافق رای بدهند و با توقف بودجه ای که برای اجرای این توافق نیاز است، دست کم در میانه این جنجال یک منفعت سیاسی برای خود جلب کنند
علیرغم توافق صورتگرفته با مسئولان سیاسی ۵ کشور اروپایی برای برداشته شدن تحریمها، خبرهایی از لغو توافقات صورتگرفته برای خرید چند پالایشگاه نفتی ورشکسته در اروپا به گوش میرسد.
بازارهای جهانی که تعطیل است ولی دلار در محدوده ۲۲۹۶ دولتی بود و دلار ازاد با کمی کاهش به ۳۳۸۰ رسید .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۸ شهریور ۹۴