لحظه به لحظه با مذاکرات(۲۰ تیر بخش دوم)

لحظه به لحظه با مذاکرات(۲۰ تیر بخش دوم)

میلاد خاندوزی
تیر ۲۰, ۱۳۹۴
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

 

۲۳:۳۸:۵۷ تا  فردا  صبح  زود خدا نگهدار

 

۲۳:۳۸:۴۳رهبر انقلاب: هدف تحریم‌ها مسئله‌ی هسته‌ای و حقوق بشر نیست. مسئله فراتر از اینهاست/ آنها خود، تروریست‌پرور و ضد حقوق بشرند/ مسئله این است که یک ملت و حرکت و هویتی، مبتنی بر مبادی‌ای مقابل نظام سلطه، به‌وجود آمده. ‌

 

۲۳:۳۷:۲۵ رهبرانقلاب، امشب: اولین فریضه‌ی دانشجویی آرمان‌خواهی است. آرمان‌خواهی مقابل محافظه‌کاری است، نه واقع‌گرایی/ از واقعیت‌های خوب استقبال و با واقعیت‌های منفی مبارزه کنید/ واقعیت‌ها نباید ما را از آرمان‌ها دور کند، بلکه باید مثل پلکان ما را به آرمان‌ها نزدیک کند.

 

۲۳:۳۶:۴۶ظریف و کری ساعت ۹:۳۰ شب به وقت وین دیدار می کنند.

 

۲۳:۰۰:۵۳ ‏یک منبع موثق: مذاکرات برای توافق هسته ای تقریبا تمام شده است، توافق به دست آمده و فردا صبح یا بعدازظهر اعلام می شود.

 

۲۲:۵۹:۱۱ جلسه  ۱+۵ اغاز شد نشست داخلی ۱+۵ دقایقی پیش به ریاست موگرینی آغاز شد.

 

۲۲:۵۹:۰۷  A E3/EU+3 meeting started few minutes ago

 

۲۲:۴۶:۱۰  وزیر امور خارجه فرانسه پس از دیدار با همتایان ایرانی و آمریکایی خود در وین گفت: لحظه تصمیم‌گیری فرا رسیده است.

 

۲۲:۳۸:۱۱ برنا-وین/نشست دکتر صالحی و دکتر مونیز پایان یافت.

 

۲۲:۳۶:۴۶ به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه روز شنبه گفت مذاکرات هسته‌ای با ایران به مرحله تصمیم‌گیری رسیده است.

فابیوس که پس از دیدار با جان کری وزیر خارجه در وین صحبت می‌کرد، گفت: «حالا که همه‌چیز روی میز است، زمان تصمیم‌گیری فرا رسیده است.»

وزیر خارجه فرانسه ساعاتی قبل برای شرکت در مذاکرات هسته‌ای وارد اتریش شد. وی پیش از این هم گفته بود پاریس موضعی «قاطعانه» در مذاکرات در دستور کار دارد.

مقامات غربی حاضر در مذاکرات هسته‌ای، در هفته‌های اخیر با هدف اعمال فشار به ایران، بارها گفته‌اند که اکنون زمان تصمیم‌گیری است و باید تصمیمات سخت اتخاذ شود.

 

۲۲:۳۶:۳۸به گزارش خبرنگار اعزامی فارس از وین، در حالی که صبر همه لبریز شده و همه چشم ها به کوبورگ دوخته شده تا بلکه خبری از آن به گوش برسد، اخبار متعددی درباره یکی از مسائل باقی مانده منتشر می شود که به نظر می رسد حل آن به این آسانی ها نباشد.

«تحریم تسلیحاتی ایران» همان چالشی است که گمانه زنی ها پیرامون حل آن از دیروز تا به حال افزایش یافته است. اینکه چرا تاکنون این بحث مطرح نبوده به این دلیل است که تنها چند روز قبل از ضرب الاجل ۳۰ ژوئن، مسئله تحریم تسلیحاتی ایران، در دستورکار تهران و ۱+۵ قرار گرفت و پیش از آن، درباره این موضوع بحثی صورت نگرفته بود.

اما به هر حال ناگفته پیدا بود که حل این مسئله به ویژه به خاطر ناآرامی های منطقه دشوار خواهد بود؛ نکته ای که روزنامه «نیویورک تایمز» نیز به آن اشاره کرد و درباره علت پافشاری آمریکا برای حفظ این دسته از تحریم ها علیه ایران نوشت: « برای کسانی که نگران قدرت نمایی مستمر ایران در خاورمیانه، از جمله حمایت از بشار اسد در سوریه، نیروهای حزب الله در لبنان، گروه‌های فلسطینی و گروه‌های شیعه در عراق‌ هستند، پابرجا ماندن این ممنوعیت حتی پس از دستیابی به توافق، به یک موضوع کلیدی و حیاتی تبدیل شده است».

«اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا نیز هفته گذشته در سخنانی در کنگره مدعی شد، «بخشی از این ممنوعیت که به فناوری موشک‌های بالیستیک مربوط می‌شود، برای امنیت خود آمریکا نیز ضروری است، زیرا در صورتی که موشک‌های بالیستیک ایران به کلاهک‌های شیمیایی، بیولوژیک یا هسته ای مسلح شوند، به سلاحی خطرناک تبدیل می‌شوند».

وی در ادامه مدعی شد: «دلیل اینکه ما می‌خواهیم جلوی برخوداری ایران از برنامه موشک‌های بالیستیک بین قاره ای را بگیریم، این است که اصطلاح بین قاره‌ای یعنی توانایی رسیدن این موشک‌ها‌ از ایران به ایالات متحده… ما خواستار چنین چیزی نیستیم».

به جز اشتون کارتر که به آن اشاره شد، مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش این کشور نیز اظهار داشته: «ما نباید تحت هیچ شرایطی فشار بر ایران را در موضوع توانمندی‌های موشکی و تسلیحاتی برداریم».

اما موضوع از این قرار است که این تحریم ها ۹ سال پیش یعنی در سال ۲۰۰۶ در رابطه با برنامه هسته ای ایران، علیه آن اعمال شدند، بنابراین باید همزمان با دستیابی به توافق در موضوع هسته ای لغو شوند.

البته آمریکا تنها مخالف تحریم تسلیحاتی ایران نیست. کشورهای عربی نیز از مخالفان درجه اول لغو تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران به شمار می آیند؛ کشورهایی که متحدان سنتی و دوستان دیرینه ایالات‌متحده به شمار می‌روند. لغو تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران ممکن است روابط نه‌ چندان خوب اخیر واشنگتن و ریاض را نیز متشنج کند.

کارشناس روس مذکور در این باره گفت: «علاوه بر این، با لغو تحریم تسلیحاتی، ایران قادر به خرید هر نوع سلاحی خواهد بود. از این ‌رو، نه ‌تنها اسرائیل و عربستان، بلکه دیگر کشورها عربی به ‌شدت مخالف و هراسانند».

به هر حال، در این میان نیز شایعات متعددی نیز منتشر می شود از جمله خبری که خبرگزاری «ایتارتاس» به نقل از یک منبع روسی منتشر کرد و مدعی شد «ایران تنها حاضر است قبول کند که تحریم‌های تسلیحاتی نهایتا تا ۶ ماه پس از اجرای توافق پابرجا بماند»؛ خبری که به سرعت به نقل از یک منبع آگاه نزدیک به تیم مذاکره کننده لغو شد.

البته ایران در این میان از ابزار فشار خوبی برخوردار است. با توجه به ذی نفع بودن روسیه و چین در تجارت تسلیحاتی با ایران، این دو می توانند از برداشته شدن تحریم های مربوط به این موضوع دفاع کنند.

در همین راستا بود که «مارینا بالتاچوا» کارشناس روس در مسائل بین‌الملل در گفتگوی اختصاصی با روزنامه «وزگلاد» یادآور شد، «مسکو از برداشته شدن این تحریم‌ها نفع می برد و به همین جهت حامی این مسئله است».

 

۲۲:۳۴:۳۰ معاون وزیر خارجه روسیه و فابیوس وزیر خارجه فرانسه به طور جداگانه با ظریف دیدار و گفتگو کردند

 

۲۱:۵۸:۰۸ فابیوس و ظریف دیدار کردند. احتمالا وزرای اروپایی و موگرینی به زودی دیدار می کنند. شاید هم یک جلسه ۵+۱ به زودی. مذاکرات رو به جلوست

 

۲۱:۵۷:۵۷ اشتاین‌مایر و تیم همراهش در وین جالبه همه تیمها دارند روی متنها کار می کنند

 

۲۱:۳۹:۰۵هبر انقلاب: به‌هیچ‌وجه نگذارید افرادی که کلیدهای کار دستشان است به تشکل‌های انقلابی دانشجویی فشار وارد کنند/ اینکه برای ایجاد نشاط در دانشگاه کنسرت و اردوی مختلط برگزار شود کار غلطی است/ هر دو وزیر محترم مورد اعتماد ما هستند ولی مراقب زیردستان خود باشند.‌

 

۲۱:۳۸:۵۹رهبر انقلاب در پاسخ به سؤال یک دانشجو درباره‌ی «تکلیف استکبارستیزی بعد از مذاکرات»: مگر مبارزه با استکبار تعطیل‌بردار است؟/ این از مبانی انقلاب است. اگر مبارزه با استکبار نباشد ما تابع قرآن نیستیم/ آمریکا اتمّ مصادیق استکبار است/ خودتان را آماده کنید برای ادامه‌ی مبارزه با استکبار.

 

۲۱:۳۷:۵۴نشست عراقچی و روانچی با شرمن و رابرت مالی دستیار ویژه اوباما در جریان است

 

۲۱:۱۸:۴۱ رهبری درپاسخ به سوال دانشجویی درباره تکلیف استکبارستیزی بعدازمذاکرات:

مگرمبارزه بااستکبار تعطیل بردارست؟خودتان را آماده کنیدبرای ادامه مبارزه

 

۲۱:۱۴:۵۰ عکس ها  ظریف و تیم  را خندان  نشان میدهد که  مشغول مطالعه  هستند  به نظر رویداد خوبی است

 

۲۰:۲۳:۴۰لاوروف و کری تلفنی در مورد وضعیت مذاکرات صحبت کرده‌اند.

 

۲۰:۱۹:۵۴یک مقام ایرانى گفته تمدید مذاکرات تا سپتامبر درست نیست

 

۱۹:۴۹:۱۰خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: مذاکرات هسته‌ای ایران هم اکنون دو هفته است که در وین ادامه دارد و مذاکره‌کنندگان در آستانه سر رسیدن یک ضرب‌الاجل دیگر هستند.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی در مورد مذاکرات هسته‌ای ایران نوشت: برخلاف اظهارات جان کری و محمد جواد ظریف، وزرای خارجه آمریکا و ایران در روز پنج شنبه که مذاکرات با پیشرفت هایی همراه بوده است اما دیپلمات ها اعلام کرده اند که هنوز مشخص نیست که آیا دو طرف تا روز دوشنبه به توافق هسته‌ای دست یابند.

وزرای خارجه روسیه و چین نیز اعلام کرده اند در صورتی که دستیابی به یک توافق جامع نزدیک باشد ، به سرعت به وین باز خواهند گشت.

در ادامه این گزارش آمده است: یک روز پس از آنکه جان کری در روز پنج شنبه با اعلام اینکه هنوز برخی اختلافات مهم باقی مانده است و آمریکا آمادگی خروج از مذاکرات را در هر زمان دارد او روز جمعه اعلام کرد که جو مذاکرات بسیار سازنده و مثبت بوده است و دو طرف با پیشرفت هایی رو به رو بوده‌اند.

این خبرگزاری آمریکایی در ادامه تاکید کرد که موضوع دسترسی بازرسان سازمان ملل به سایت های نظامی ایران و نیز در خواست ایران مبنی بر برداشته شدن تحریم های تسلیحاتی غرب علیه ایران به عنوان بخشی از توافق در واقع تنها اختلافات باقی مانده هستند.

در موضوع دسترسی بازرسان، آمریکا نمی خواهد هیچ محدودیتی را در این باره بپذیرد، این در حالی است که ایران می گوید دسترسی بدون محدودیت غرب به سایت های نظامی ایران در واقع می‌تواند پوششی برای جاسوسی غرب از قدرت نظامی ایران باشد.

اما در مورد برداشته شدن تحریم های تسلیحاتی علیه ایران،‌روسیه و چین نیز از این موضوع حمایت کرده اند که مورد اختلاف آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی است.

دو طرف امیدوار بودند که تا روز پنج‌شنبه به توافق جامع دست یابند که اکنون با عبور از آن مهلت کنگره برای بررسی توافق هسته‌ای ایران از ۳۰ به ۶۰ روز افزایش یافته است.

در پایان این گزارش نیز آمده است : به نظر نمی‌رسد ایران تا زمانی که از لغو تحریم ها اطمیمان حاصل کند، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.

به گزارش ایسنا، مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ روز جمعه برا بار دوم تمدید و قرار است تا دوشنبه ادامه یابد.

 

۱۸:۵۵:۳۸  نشست معاونان ظریف با موگرینی از ساعت ۱۶:۳۰ به وقت تهران تاکنون در جریان است.

 

۱۸:۵۵:۰۶ البته این شگرد آنها به ویژه آمریکایی هاست که با استفاده از بار روانی و مطالبه ایجاد شده ، بخواهند در لحظات آخر، برخی توافقات را تغییر دهند و امیدوار باشند طرف مقابل که یک روند فرسایشی در مذاکرات را پیموده، رضایت دهد. با این حال، خبرهایی که از وین می رسد حکایت از آن دارد تیم ایرانی مذاکره کننده، به چیزی کمتر از لغو تحریم ها رضایت نداده و این دلیل تمدید مذاکرات است.

 

۱۸:۵۴:۳۱ اتحادیه اروپا احتمال شکست مذاکرات هسته ای گروه پنج به علاوه یک را با ایران منتفی نمی داند.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، فدریکا موگرینی رئیس دستگاه دیپلماسی اروپا، گفته است اگر طی ساعتهای آتی تصمیمهای سیاسی مهمی گرفته نشود، توافق هسته ای با ایران شکست می خورد.

روز چهارشنبه جان کری وزیرخارجه آمریکا اعلام کرده بود گروه پنج به علاوه یک و ایران مهلت گفت و گوها را به خاطر برخی مسائل حل نشده تمدید می کنند.

به گزارش منبع خبرگزارش نووستی در هیات ایرانی، علت تمدید مهلت تشدید مواضع گروه پنج به علاوه یک و اختلافهای موجود بین اعضای آن است.

به گفته کری، آمریکا قصد ندارد روند مذاکرات را تسریع کند تا به کیفیت توافقنامه آسیب بزند. به گزارش خبرگزاری تاس وی درعین حال هشدار داد هیات آمریکایی قصد ندارد تا بی نهایت پشت میز گفت و گو بنشیند. با توجه به این که کار بسیار سختی در جریان است شتابی درکار نخواهد بود.

جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید هم هشدار داد در صورت سازنده نبودن گفت و گوها باراک اوباما دیپلماتها را از وین فرا خواهد خواند.

ارنست اعلام کرده: «ما اطمینان کامل داریم که مذاکرات برای چند هفته طول نخواهند کشید ولی قصد نداریم نتیجه آنها را پیش بینی کنیم.»

خبر مهم لاوروف: همه مسائل حل شده است

لاوروف در شهر اوفای روسیه گفت « هیچ مسئله حل نشده ای در مذاکرات هسته ای میان ایران با گروه پنج بعلاوه یک باقی نمانده است .

به گزارش انتخاب ؛  لاوروف افزود زمان امضای توافق نامه نهایی نزدیک است.»

 

۱۸:۵۰:۳۱ یک دیپلمات ایرانی از پیشرفت مذاکرات هسته ای خبر داد.

این دیپلمات ایرانی در گفتگو با خبرنگار اعزامی «انتخاب» به وین، گفت: از روز گذشته، در مذاکرات هسته ای پیشرفت حاصل و جو مثبت شده است.

وی افزود: ان شالله در مسیر توافق هسته ای هستیم.

روز گذشته، یک دیپلمات ایرانی که حاضر به افشای نامش نبود، نیز به «انتخاب» گفته بود که روند مذاکرات هسته ای امشب (شب گذشته) روشن خواهد شد.

وی افزود: اگر تا امشب(شب گذشته) پیشرفتی حاصل شود، به توافق نزدیک شده ایم.

پس از نشست های روز گذشته وزرای خارجه ایران و آمریکا، جان کری اعلام کرد که مذاکرات او با ظریف سازنده بود.

با این اوصاف، جو مذاکرات نسبت به چندین روز گذشته، مثبت شده و طرفین در حال حل و فصل مسائل باقی مانده هستند.

 

۱۸:۴۸:۲۱ راشاتودی :

طمع وال استریت ، کارتلهای نفتی، لابی اسرائیل وشرکتهای تجهیزات دفاعی مانعی بر امضا شدن توافق هست

 

۱۸:۳۷:۱۸ فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس بدون صحبت با خبرنگاران وارد هتل شد.

 

۱۸:۲۰:۳۷

نقل از یک کارشناس:

مسئله تحریم تسلیحاتی علت کندی مذاکرات است. ایران و آمریکا اشتباه محاسباتی داشته اند

 

۱۸:۲۰:۱۲‏خبرنگار سابق صدای آمریکا به نقل از یک منبع نزدیک به کنگره و کاخ سفید نوشته است که دولت آمریکا خود را برای توافق در روز دوشنبه آماده می‌کند.

 

۱۸:۲۰:۰۶‏دیپلمات ایرانی: روند گفتگوها و همه چیز امشب روشن میشود/ گره اصلی مذاکرات، تدوین قطعنامه شورای امنیت و عبارات در متن آن است.

 

۱۷:۳۹:۳۸ خبرنگار فارس در وین می‌گوید به نظر می‌رسد لاوروف که قرار بود عصر به مذاکرات بپیوندد، سفرش را به فردا موکول کرده است.

 

۱۷:۳۹:۲۳ تخت روانچی: شورای امنیت توافق را تصویب خواهد کرد/ روش مذاکراتی آمریکا در هنگام رسیدن به توافق

 

۱۷:۳۹:۱۷برنا-وین/ شنیده ها حکایت از لغو سفر امروز لاوروف به وین دارد
هاموند یک ساعت دیگر وارد وین می شود

 

۱۷:۰۹:۲۴ خبرگزاری اتریش: ۵۰ ساعت آینده موفقیت یا شکست مذاکرات هسته‌ای را مشخص می‌کند

خبرگزاری اتریش نوشت که در ۵۰ ساعت آینده معلوم می شود که مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ چه سرانجامی خواهد داشت.
یکی از دیپلمات‌ها که نامش فاش نشد امروز به خبرگزاری اتریش گفت: «طرف‌های مذاکره‌کننده خسته شده‌اند و فشارها بر آنها افزایش داشته است. اگر تا روز دوشنبه نتوانیم به جمع‌بندی برسیم نمی دانم که تمدید در کار خواهد بود یا خیر.»

امروز همچنان مذاکرات میان «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران و «جان کری» همتای آمریکایی وی و «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جریان است. همچنین گفت‌وگوها در سطح کارشناسان ادامه دارد.مسایل باقی مانده شامل چگونگی برداشتن تحریم‌ها و تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران است.

 

۱۷:۰۷:۴۲ یک ساعت است کری، موگرینی، فابیوس و اشتاین مایر دارند مذاکره می کنند. همزمان هتل کوبورگ برای یک مرلسم عروسی آماده می شود!

 

۱۷:۰۶:۴۷آیت‌الله هاشمی رفسنجانی:
تیم مذاکره‌کننده ایرانی در حال جهاد دیپلماسی با ۱+۵ است
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مذاکره‌کنندگان شجاع کشورمان با نمایندگان کشورهای ۱+۵ در میدان مذاکرات هسته‌ای در حال جهاد دیپلماسی قرار دارند.

 

۱۷:۰۶:۲۷ ‏ایتارتاس مدعی شد: ایران و۵+۱ در دستیابی به راه حلی برای #تحریم های تسلیحاتی ناکام ماندند

 

۱۷:۰۵:۴۷ ایرنا-وین/ظریف و کری مذاکره برای دستیابی به توافق را از سر گرفتند/بازگشت فابیوس به کوبورگ/دیدار کری و اشتاین مایر

 

۱۷:۰۴:۵۷ فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز دقایقی در بالکن هتل کوبورگ حضور یافت. او خطاب به خبرنگارانی که از وی آخرین وضعیت مذاکرات را جویا شدند، گفت پیشرفت‌هایی حاصل شده است.

 

۱۷:۰۴:۳۲ وندی شرمن در تماس تلفنی مقامات رژیم صهیونیستی را در جریان مذاکرات هسته ای وین قرار داد/جروزالم پست

 

۱۷:۰۴:۰۲ باشگاه خبرنگاران/ یک مقام ارشد ایرانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران: در مذاکرات هسته‌ای برای ما ضرب‌الاجلی وجود ندارد.

 

۱۷:۰۳:۰۵ موگرینی از بالکن هتل کوبورگ:پیشرفت کرده‌ایم!

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم