لحظه به لحظه با مذاکرات(۱۹تیر )

لحظه به لحظه با مذاکرات(۱۹تیر )

میلاد خاندوزی
تیر ۱۹, ۱۳۹۴
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

 

 

 

۱۸:۳۷:۴۰ عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای تاکید کرد: من گمان نمی‌کنم دوطرف میز مذاکره را ترک کنند در حالی که ۹۷ درصد توافق را انجام داده‌اند. به گزارش ایلنا، سیدحسین موسویان در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴‏، در پاسخ به این سوال که چه چیز از طرف ایران مانع توافق شده است؟ گفت: ایران و قدرت‌های جهانی قبلا توافق کرده‌اند که کلیه تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای برداشته خواهد شد. وی ادامه داد: الان آمریکا تلاش می‌کند که بخشی از تحریم‌های قید شده در قطعنامه‌های هسته‌ای سازمان ملل را حفظ کند چون مدعی است که این بخش مربوط به اشاعه سلاح اتمی است و ایران هم می‌گوید ما قبلا توافق کرده‌ایم که همه تحریم‌های هسته‌ای اعم از تحریم‌های سازمان ملل و یکجانبه و چندجانبه برداشته خواهد شد. معاون پیشین شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به این سوال که تا چه حد ممکن است که مذاکرات شکست بخورد؟ اظهار داشت: من خوشبین هستم. تا الان حدود ۹۶ تا ۹۷ درصد متن نهایی شده و چند پاراگراف را برای تصمیم جلسه وزرا گذاشته‌اند. من گمان نمی‌کنم دوطرف میز مذاکره را ترک کنند در حالی که ۹۷ درصد توافق را انجام داده‌اند. مجری از موسویان پرسید که طرح جایگزین ایران در صورت شکست مذاکرات چیست؟ که سفیر اسبق کشورمان در آلمان تصریح کرد: در شرایط فعلی مذاکرات، ایران و قدرت‌های جهانی فعلا نه به شکست مذاکرات فکر می‌کنند و نه به طرح جایگزین. نهایت اینکه چند روز یا هفته مذاکرات را تمدید می‌کنند تا توافق را قطعی کنند.

 

۱۸:۳۵:۴۹ موسویان در گفتگو با فرانس ۲۴ از موانع توافق گفت

بین الملل > دیپلماسی – ایران و قدرتهای جهانی قبلا توافق کرده اند که کلیه تحریمهای مرتبط با هسته ای برداشته خواهد شد. الان آمریکا تلاش میکند که بخشی از تحریمهای قید شده در قطعنامه های هسته ای سازمان ملل را حفظ کند.

 

۱۸:۳۵:۱۲ ‏ظریف در جواب سوالم که آمریکایی بسته پیشنهادی رو پس گرفتن گفت: مگه چیزی رو می تونن پس بگیرن.

 

۱۸:۳۲:۵۷ خبرنگار المیادین در وین گزارش داد: پس از آنکه ظریف به همتای امریکایی خود گفته که باید برای حضور در مراسم مذهبی شب قدر باید برود، کری از وی خواسته که وی را نیز دعا کند.

 

۱۸:۳۲:۴۲ یک منبع آگاه غربی: احتمال دستیابی به توافق تا روز دوشنبه بسیار بالاست چراکه به طور فشرده دو طرف به تلاش ها ادامه می‌دهند و جلسات تا نیمه‌های شب ادامه دارد

 

۱۸:۳۱:۵۳ خبر فوری الان:
مذاکرات تا سه روز دیگه یعنی دوشنبه تمدید شد.
اتحادیه اروپا تعلیق تحریمهای اروپا رو تا سه روز دیگه تمدید کرد.

 

۱۸:۳۱:۳۴ فوری/پوتین: خواستار رفع کامل و سریع همه تحریمهای ایران هستیم/ امیدواریم توافق با ایران هرچه سریعتر حاصل شود. پوتین: در مذاکرات هسته‌ای نیاز است که به یک راه حل میانه دست یابیم

 

۱۸:۳۱:۲۱ برنا-وین/ ظریف و مایر به مدت یک ساعت دیدار و گفت و گو کردند.

 

 

۱۸:۳۱:۰۴ جک استراو وزیر خارجه سابق بریتانیا در گفت‌وگو با سی ان ان اطمینان داد مذاکرات_هسته‌ای با ایران به نتیجه خواهد رسید

 

۱۸:۳۰:۱۸ روانچی اعلام کرد

پایان بررسی اسناد و ضمائم/ضرب‌الاجل خاصی وجود ندارد/مذاکرات ادامه دارد

 

۱۸:۲۹:۵۸ اتحادیه اروپا تا دوشنبه تمدید کرد لغو تحریم هارا

 

۱۸:۲۹:۲۹ بعد  از ۳ ساعت  کمی خبرها  بهتر و مثبت  تر شد

 

۱۶:۱۳:۱۶ وزیر خارجه بریتانیا: وزرا فردا، شنبه، دور هم جمع می‌شن!

 

۱۶:۱۳:۱۲ یک مقام ایرانی به شبکه المیادین گفته است که محاسبات اشتباه غرب و زیاده خواهیهای آنها ممکن است مذاکرات را با شکست مواجه کند.
تابناک

 

۱۶:۱۱:۱۶ صاحب صادقی در خبرانلاین نوشت: با نزدیک شدن به پایان مذاکرات همه دنبال پاسخ این سوال هستند که پس از حصول توافق احتمالی کنگره آمریکا با توافق هسته ای ایران چه خواهد کرد؟

مذاکرات هسته ای وین در حالی به پایان خط خود نزدیک می شود که فشار های کنگره به دولت اوباما جهت اعمال نظر خود در این فرآیند افزایش یافته است. از طرف دیگر طرح تصویبی کنگره مبنی بر بازنگری در توافق هسته ای به عنوان یکی از مهم ترین مراحل پس از حصول توافق میان ایران و کشورهای ۱+۵ است که مهم ترین ابزار این نهاد در فرآیند فشار و اعمال نظر خود می باشد. بازخوانی این طرح در شرایطی که بسیاری از متنفذان کنگره مانند سناتور منندز و باب کورکر خط و نشان های جدیدی برای مذاکره کنندگان خود کشیده اند خالی از لطف نمی باشد.

این طرح مشتمل بر دو بخش اصلی است . در بخش اول عنوان طرح ( قانون بازنگری بر توافقنامه هسته ای با ایران ۲۰۱۵ ) ارائه گردیده است. بخش دوم که عمده محتوی مربوط به این بازنگری را شامل می شود، بخش ۱۳۵ را به ۱۳۴ بخش قانون انرژی اتمی مصوب ۱۹۵۴ اضافه می کند. این بخش خود مشتمل بر ۸ بخش فرعی است که با حروف لاتین از هم تفکیک شده اند.

به طور کلی اهداف پیگیری شده در این بخش در موارد زیر خلاصه می شود.

–         ملزم کردن رئیس جمهور به ارائه توافق نامه هسته ای با ایران و تمامی ضمائم آن به همراه تاییدیه ها (verification assessment )وگواهی های certification) خواسته شده به کنگره.

–         تعیین مدت زمان لازم برای بررسی توافق و حواشی ن در کنگرع آن در کنگره و ممنوعیت هرگونه اقدام برای لغو یا تعلیق تحریم ها از سوی رئیس جمهور در این بازه

–         معرفی واکنش کنگره در مقابل توافق نامه که در سه الگوی تصویب، عدم تصویب یا عدم اقدام قابل توصیف است.

–         لزوم ارائه گزارش تفصیلی شش ماهه از سوی رئیس جمهور به کنگره در مورد پایبندی ایران به تعهدات خود، حمایت های احتمالی ایران از تروریسم، پیشرفت های برنامه موشکی آن  و وضعیت حقوق بشر در ایران.

–         ارائه گواهی پایبندی کامل ایران به تعهدات خود از سوی رئیس جمهور به کنگره در بازه های سه ماهه

–         معرفی رویه های تسریع کننده بازگشت تحریم ها در صورت نقض مفاد تعهد توسط ایران یا عدم ارائه گزارش سه ماهه توسط رئیس جمهور.

بخش فرعیA

در این بخش به طور کلی اسناد و مواردی که رئیس جمهور موظف به ارائه آنها به کنگره است، مورد توجه قرار گرفته است.

–         رئیس جمهور موظف است در بازه ۵ روز تقویم کاری موارد زیر را به کنگره ارائه دهد.

۱-    متن توافق به همراه تمام جزئیات و الحاقیه ها و …

۲-    ارائه توضیحات لازم در مورد اصطلاحات و شرایط و بازه های زمانی مندرج در توافق/ توضیح در مورد موارد مربوط به لغو یا تحریم یا کاهش تحریم ها/ توضیح در مورد حصول هدف منع اشاعه/ توضیح در مورد اینکه فعالیت هایی که به موجب توافق برای ایران مجاز دانسته شده است، برای اهداف نظامی و یا تحقیقات مربوط به آن مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.

۳-    ارائه تاییده که از سوی وزیر خارجه ارائه می شود: این تاییدیه شامل تایید کفایت پادمان ها و مکانیزم های حفاظتی و کفایت سازمان انرژی اتمی در بازرسی های لازم ودسترسی های مورد نیاز است.

بخش فرعی B

در این بخش به طور کلی دوره بررسی و مرور توسط کنگره لحاظ گردیده است.

۱-    کنگره حداکثر ۵۲روز( و در صورت برخورد با تعطیلات تا ۸۲ روز) برای بازنگری توافقنامه فرصت دارد: ۳۰ روز از زمان مورد نظر به بررسی اولیه کنگره ۱۲ روز بررسی رئیس جمهور و وتوی احتمالی و ۱۰ روز به بررسی مجدد کنگره و احتمال ابطال وتو تعلق دارد.

۲-    قبل و در طول بازرسی ها رئیس جمهور هیچ گونه مجوزی برای لغو، تعلیق، کاهش یا عدم اجرای قانون تحریم ها ندارد.

بخش فرعی C

در این بخش به طور کلی اقدام کنگره و موضع آن مقابل توافقنامه تشریح شده است. این موضع در دو شکل تصویب و عدم تصویب میسر است.

۱-    در مورد اول( وضع قانون تصویب)، رئیس جمهور پس از بررسی ها  و وضع قانون تصویب اجازه لغو، تعلیق یا کاهش تحریم های قانونی را طبق مفاد توافق دارد.

۲-    در مورد دوم رئیس جمهور اجازه ندارد با استناد به توافق احتمالی به لغو، تعلیق یا … تحریم های قانونی بپردازد.

بخش فرعی D

در این بخش به طور کلی نظارت کنگره بر پایبندی ایران به توافقات خود مورد توجه قرار گرفته است.

۱-    رئیس جمهور موظف می شود که در بازه ای ۱۰ روز بعد از دریافت هرگونه گزارش مبنی بر پایبندی ایران به تعهدات یا نقض مفاد توافق، گزارش آن را به کنگره ارائه دهد.

۲-    در بازه ۳۰ روزه بعد از ارائه گزارش مذکور رئیس جمهور باید توضیح بدهد که آیا موارد اشاره شده در گزارش مصداق نقض مفاد بوده است یا خیر

۳-    رئیس جمهور در بازه های سه ماهه باید گزارشی مبنی بر پایبندی ایران، عدم نقض مفاد و عدم مبادرت به اقدامات(ولو مخفی) از سوی ایران برای پیشبرد برنامه هسته ای آن صورت نگرفته است. همچنین رئیس جمهور باید در گزارش خود بر روند تعلیق تحریم ها متناسب با اقدامات ایران هم بپردازد.

۴-    در صورت نقض مفاد توسط ایران و یا عدم ارائه گزارش سه ماهه از سوی رئیس جمهور،کنگره از مکانیزم های تسریع بخش برای بازگرداندن تحریم ها استفاده خواهد کرد.

۵-    ارائه گزارش تفصیلی شش ماهه: در این گزارش پایبندی ایران به تعهدات،تاخیرهای احتمالی ایران در دادن دسترسی های لازم به آژانس، اقدامات ایران برای رفع نگرانی ها  در مورد ابعاد نظامی احتمالی برنامه خود، هر برنامه تحقیق و توسعه یا خرید تجهیزات که مصداق نقض مفاد باشد، برنامه تحقیقی که آستانه گریز ایران را کم کند، اقدامات ایران برای حمایت از تروریسم، پیشرفت های آن در برنامه موشکی، وضعیت حقوق بشر در ایران و روند لغو یا تعلیق تحریم ها باید به تفصیل مورد توجه قرار گیرد.

۶-    نکته قابل توجه این است که لغو یا تعلیق یا کاهش تحریم ها فقط منوط به تحریم های مربوط به برنامه هسته ای ایران خواهد بود.

۷-    توافق بر سر تعهد ایران به امنیت اسرائیل مصالحه نخواهد کرد.

بخش فرعی E

در این بخش به طور کلی مکانیزم های کاتالیزور برای تصویب مجدد تحریم ها در صورت نقض مفاد یا عدم ارائه گزارش از سوی اوباما مورد توجه قرار می گیرد.

۱-    این روندهای کاتالیزور بر هر طرحی که بسته به مقتضیات برای بازگشت تحریم های ایران ارائه گردد، اعمال میشود.

۲-    طبق این روندهای تسریع بخش، در صورتی که کمیته ای مربوطه طرح را بعد از ۱۰ روز به تصویب نرساندند، صحن برای رای گیری وارد صحن عمومی می شود. مجلس نمایندگان سه روز برای بررسی آن وقت دارد و سنا هم طبق قانون زمان محدود بحث و گفتگو باید آن را مورد بررسی قرار دهد.

در بخش های بعدی f,g,h به تعریف اصطلاحات استفاده شده در طرح، اصول لحاظ شده در نوشتن این طرح و اختیار دو مجلس برای اصلاح روندهای کاتالیزور تاکید شده است.

 

۱۶:۰۹:۴۳ محسن رضایی در گفتگو با ژرژ مالبرانو خبرنگار و تحلیلگر ارشد روزنامه فرانسوی فیگارو گفت: این مذاکرات سطح سیاست بین المللی ایران را ارتقا داد. این قابلیت سیاسی در آینده به کار خواهد آمد.

به گزارش انتخاب ؛ مشروح گفتگوی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با روزنامه فیگارو بدین شرح است:

فیگارو: مذاکرات وین در حال دنبال شدن است، شما فکر می کنید چه کسی در ایران از توافق احتمالی، بیشترین منفعت را می برد؟

محسن رضایی : ملت ایران، بیشترین منفعت را می برد. نظام جمهوری اسلامی در این سطح از روابط بین الملل، ظرفیت و توانایی خودش را نشان داده است. ایران اولین کشور در حال توسعه است که توانسته با همه قدرت های بین المللی یکجا مذاکره کند. سایر کشورهای جهان تابحال روی یک میز با شش قدرت جهانی گفتگو نداشته اند. این مذاکرات سطح سیاست بین المللی ایران را ارتقا داد. یک حیثیت سیاسی و بین المللی تازه پیدا کردیم. این قابلیت سیاسی در آینده به کار خواهد آمد.

فیگارو: اگر بخواهیم به فضای داخلی ایران و مسائل اجتماعی نگاه کنیم آیا این توافق به گشوده تر شدن فضای اجتماعی منجر می شود؟
محسن رضایی: الان فضای اجتماعی و سیاسی ایران، آزادترین فضا در منطقه است. در منطقه ما، هیچ کشوری مانند ایران، این مقدار آزادی ندارد. در عرصه اجتماعی، بعد از این مذاکرات انسجام و وحدت ما بیشتر خواهد شد. رابطه مردم با دولت و نظام بیشتر می شود. نفوذ و جایگاه مقام معظم رهبری بعد از مذاکرات در منطقه بیش از گذشته، تقویت می شود.

فیگارو: چرا فکر می کنید جایگاه رهبری بعد از مذاکرات، تقویت می شود؟
محسن رضایی: اصل مذاکرات در اختیار ایشان است. ایشان است که مذاکرات را اداره می کنند. ایشان با رفتاری هوشمندانه، تصمیمات دیپلماتیک قابل تجلیل در عرصه بین الملل از خودشان نشان دادند و از تندروی های احتمالی در ایران در هر دو طرف جلوگیری کردند. کسانی که در برابر غرب خیلی منفعل بودند و هم کسانی را که با مذاکرات مخالف بودند را کنترل کردند.

فیگارو: آیا تصمیم برای گفتگو با شیطان بزرگ برای مسئولان ایران، دشوار بود؟
محسن رضایی: مشکل شیطان بزرگ، خودش است. ما در این مذاکرات می توانستیم در دوسال پیش هم به نتیجه برسیم. اما طرف مقابل زیاده خواهی می کرد. ولی چون اوباما راه دیگری جز مذاکره نداشت، ناچار با مذاکره با ایران شد اگر
آمریکا می توانست با فشار نظامی، توان هسته ای ایران را محدود کند، دست به این اقدام می زد ولی نتوانست و چون نتوانست به مذاکرات تن داد. این نشان می دهد که آمریکایی ها با این روحیه مرتبا شکاف بین خودشان با ایران را زیادتر می کنند. تحریم ها، عمق این شکاف را بیشتر کرد. پیش از تحریم ها، فاصله کمتر بود. در دوران اصلاحات که ایران سیاست تنش زدایی را در پیش گرفته بود، جرج بوش مدعی شد که ایران در کنار رژیم بعث عراق و کره شمالی در محور شرارت است. مشکل خود آمریکایی ها هستند. و الان هم این شکاف زیاد شده. آقای اوباما هم چندی پیش اعتراف کرد و گفت که بی اعتمادی عمیقی میان ایران و آمریکا هست.

فیگارو: آیا پس از توافق هم قضیه به همین شکل خواهد ماند. آمریکا همچنان شیطان بزرگ خواهد بود؟
محسن رضایی :
همه چیز به رفتار آمریکایی ها بستگی دارد. از شیطان بودن بیایند بیرون. اگر آمریکایی ها به تعهداتشان بعد از توافق عمل کنند و تحریم های ظالمانه را بردارند و رئیس جمهور بعدی آمریکا، نخواهد که دوباره کارشکنی کند، برای ملت ایران موثر خواهد بود. اما برقراری رابطه ایران و آمریکا ، پروسه ای طولانی خواهد بود و به دلیل بی اعتمادی و عمق شکاف بین این دو کشور، این ارتباط به زودی برقرار نخواهد شد اما اگر آمریکایی ها در پرونده هسته ای خوب عمل کنند می توان در یک پرونده دیگر هم با آنها وکشورهای دیگر به بحث نشست.

فیگارو: مثلا چه پرونده ای؟
محسن رضایی : مانند مساله آلودگی های محیط زیست که الان ایران، عراق، سوریه، کویت و خلیج فارس را در برگرفته و حل آن، همکاری بین المللی را طلب می کند. الان میلیون ها بشکه نفت روی آب های خلیج فارس، پخش شده است.

فیگارو: در سوریه چطور آمریکایی ها می توانند به ایرانی ها برای حل مشکل کمک کنند؟
محسن رضایی: کمک آمریکایی ها این است که مزاحم بشار اسد نشوند. آقای اسد الان قانون اساسی را تغییر داده و انتخابات برگزار می کند. دموکراسی تنها راه حل مشکل سوریه است. آمریکا این راه حل را بپذیرد و از افرادی که دست به سلاح برده اند، حمایت نکند.

فیگارو: آیا ایران و سوریه تا ابد رابطه پیوسته ای دارند یا موضوعی است که می توان درباره اش بحث کرد؟
محسن رضایی : سوریه در انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی خیلی به ملت ایران کمک کرده است. ما نمی توانیم دوستی مان را به هم بزنیم. سوریه راه حل دموکراسی دارد، همه گروه های سوری با هم بنشینند و از طریق دموکراسی اختلافات را حل کنند. الان اسد بهترین فرد برای مذاکره است.

فیگارو شما به عنوان فرمانده سابق سپاه پاسداران این موضوع را مطرح می کنید؟
محسن رضایی: اخلاق را نمی توان از سیاست کنار گذاشت. آنها یک زمانی به ما کمک کردند و این اعتقاد ماست.

فیگارو: ایران و آمریکا برای حل مساله داعش در عراق چه کمکی می توانند انجام دهند؟
محسن رضایی : در مساله داعش، معتقدیم خود مردم عراق باید با فعال و توانمند شدن، موضوع را حل کنند. اگر آمریکایی ها بعد از سقوط صدام از عراق خارج می شدند و ارتش و مردم عراق را تقویت می کردند. داعش به وجود نمی آمد و وارد این کشور نمی شد. ضعف ارتش عراق بر عهده آمریکایی ها است. اگر آمریکایی ها اصلا دخالت نکنند و اجازه بدهند خود ملت عراق دفاع کند، بسیار بهتر خواهد بود.

فیگارو نظر شما در خصوص جنگ ائتلاف کشورهای غربی علیه داعش در عراق چیست؟
محسن رضایی: این یک ائتلاف شکست خورده است و هیچ تاثیری در مبارزه با داعش نداشته است. ائتلافی که آمریکایی ها ساخته اند، جلوی پیشروی داعش را در هیچ محوری نگرفته است. در آزاد سازی تکریت، خود مردم عراق موثر بودند.

فیگارو: به نظر شما در عراق و سوریه چه کار باید کرد تا جنگ علیه داعش، موثر باشد؟
محسن رضایی: مرز سوریه با ترکیه باید مسدود شود. آمریکایی ها فقط همین مرز را مسدود کنند تا نفت عراق به وسیله داعش صادر نشود. تا نیرو و امکانات از اروپا و سراسر جهان به داعش ارسال نشود. خرید نفت داعش را تحریم کنند. آمریکایی ها جلوی ارسال سلاح و تجهیزات ساخت کشور خودشان را به داعش بگیرند.

فیگارو: آیا ایران آماده است که در صورت نیاز، نیروهای خودش را برای نبرد با داعش به خاک عراق بفرستد؟
محسن رضایی : مردم و ارتش عراق باید قوی شوند. ما در عراق دخالت نمی کنیم. اگر امنیت ما تهدید شود،
ما فاصله ۴۰ کیلومتری را تعیین کرده ایم که نباید داعشی ها به مرز ما نزدیک شوند.

فیگارو: آیا ایران از سوی داعش، تهدید می شود؟
رضایی: نه. داعش فقط توانسته است در مناطق خاصی پیشرفت کند، مانند برخی از مناطقی که اهل سنت هستند. آنها در مناطق شیعه نشین مانند بصره و کربلا و نجف نتوانسته اند جلو بیایند. در ایران هم همینطور، مردم همه ضد داعش هستند حتی مردم اهل سنت ایران، داعش را نمی پذیرند. داعش تهدید اصلی برای ما نیست، ما تا سی چهل سال آینده تهدیدی نداریم. ایران در خارج از مرزهای خود، در حال ایفا کردن نقش و وظیفه خود در پاسداری از صلح و امنیت است.

فیگارو: چطور می توانید روابط خود را با عربستان سعودی بهتر کنید؟
محسن رضایی : همه مسائل از خود عربستان شروع شد. ما که رابطه خوبی داشتیم. آنها در سوریه، بحرین و یمن وارد شدند و داعش را سازمان امنیت عربستان طرح ریزی کرد. ملک عبدالله مسوولین آنجا را بعد از آنکه به طرحشان در خصوص داعش پی برد، برکنار کرد.

فیگارو: بندر بن سلطان را می گویید؟ یعنی او از داعش استفاده ابزاری کرد ؟
محسن رضایی : او این فتنه را درست کرد. خودشان هم نمی دانستند که نتیجه این چنین می شود. رخدادها شبیه مساله طالبان شد که القائده از درونش خارج شد. عربستان اشتباه بسیار بزرگی کرد.

فیگارو: آیا ایران به دنبال آن است که در یمن، عراق و سوریه، تشکیلاتی مانند حزب الله لبنان را تشکیل بدهد؟
رضایی گفت: ما به دنبال دموکراسی هستیم. تنها راه منطقه برای جلوگیری از آشوب و تروریسم، برقراری مردم سالاری است. در عربستان سعودی واقعا باید انتخابات مردمی برگزار شود. این وضعیت قابل قبول نیست.

فیگارو: اما در سوریه، بشار اسد حامیان دموکراسی را سرکوب کرد!
محسن رضایی : دموکراسی با اسلحه؟ مخالفان اسد خواهان دموکراسی نبودند. آنها می خواستند در فضای تحول خواهی منطقه به مانند کشورهایی نظیر مصر، تغییراتی انجام بدهند اما خیلی زود، دست به سلاح بردند. با بمب گذاری و انفجار و یا با هرج و مرج و جنگ گروهی
با یکدیگر که نمی توان دموکراسی را دنبال کرد.

فیگارو: آیا در صورت توافق، نقش سپاه پاسداران تغییر خواهد کرد؟
محسن رضایی : سپاه دارد طبق قانون عمل می کند. در قانون اساسی، سپاه برای پاسداری از انقلاب و دستاوردهای انقلاب تعریف شده و همان نقشی که در گذشته داشته را ادامه خواهد داد.

فیگارو: شما فکر می کنید با این توافق، جایگاه ایران تغییر خواهد کرد؟ موضوع مسائل انتخابات ۸۸ چگونه خواهد بود؟
محسن رضایی : بعد از توافق وضعیت ایران، در داخل و خارج تثبیت می شود. ارتباط مردم با دولت قوی تر خواهد شد. نظام قدرتمندتر خواهد شد و اعتبار ایران در بیرون از مرزها، افزایش پیدا می کند. روابط سایر کشورها با ایران گسترش خواهد یافت. ما افق خوبی را برای آینده ایران می بینیم. البته بحث مذاکرات ما با قدرت های جهانی هیچ ارتباطی به مسائل داخلی ندارد. در مسائل داخلی، قوه قضاییه پرونده ها را دنبال می کند.

فیگارو: نگاه مسئولان ایرانی به نقش و جایگاه فرانسه در نظام بین الملل و مذاکرات چیست؟
محسن رضایی : دولتمردان فرانسه سیاست خارجی را با تبلیغات اشتباه گرفته اند. این دو مقوله با یکدیگر خیلی تفاوت دارند. آنها کارهای شتاب زده می کنند. جای دوگل در فرانسه امروز خالی است.

فیگارو: بله ، اما آیا شما فکر می کنید این شیوه و رفتار، تبعات و یا نتایجی خواهد داشت؟
محسن رضایی : اگر نتایجی داشته باشد کوتاه مدت خواهد بود. برای ما چندان مهم نیست این رفتار دستاوردی برای فرانسه نخواهد داشت. کشور بزرگی مانند فرانسه را نمی توان با تصمیم های کوتاه مدت و مقطعی اداره کرد. توصیه من به روشنفکران و مسوولان احزاب فرانسه این است که توجه داشته باشند که در ده سال آینده منطقه خاورمیانه، بسیار مهم خواهد بود. اگر می خواهند نقش آفرینی کنند از این برنامه های کوتاه مدت و تبلیغاتی پرهیز کنند و نگاه استراتژیک را دنبال کنند.

 

۱۶:۰۹:۳۹ جلسه ۵+۱ تمام شد. وزیرخارجه بریتانیا: حرکتمان بسیار کند است. ۱۲ ساعت اینده به کار ادامه می دهیم. فردا بر می گردم

 

۱۵:۵۴:۲۳به گفته سخنگوی وزارت خارجه آلمان توافق هسته‌‌‌‌ای ایران طی روزهای آینده ممکن است. – رویترز

 

۱۵:۳۱:۵۲ تمام خبر ها حکایت از این دارد که آمریکایی ها گویا در دقیقه نود ( شب چهارشنبه و پس از ودیو کنفرانس بین کری و کاخ سفید) تغییر موضع داده و برخی توافقات قبلی در ارتباط با بسته ی پینشهادی و توافق شده را رد کرده اند .( اسب مسابقه را در حین مسابقه بنا به گفته اقای ظریف عوض کرده اند )
قبلا هم یک بار دیگر چنین اتفاقی افتاده بود و اقای ولایتی چند ماه پیش به این مورد اشاره کرده بودند .
در هر حال معضل هرچه که باشد ( نحوهنگارش قطعنامه شورای امنیت / تحریم تسلیحایت/ بازدید از مراکز نظامی) اگر هریک از طرفین که اول میز مذاکره را ترک کند ؛ مقصر شکست مذاکرات قلمداد خواهد شد و ایرانی ها صراحتا می گویند ما روز به روز هم که شده تمدید می کنیم اما مذاکره را ترک نمی کنیم .( ظریف و عراقچی )
حالا باید دید ایا آمریکایی ها چنین کاری می کنند ؟
بعید است تا این حد خبط کنند چرا که در صورت مقصر قلمداد شدن شان ؛ با خطر فروپاشی ی نظام تحریم ها به دلیل عدم همکاری سایر قدرت ها روبرو خواهند شد .
مذاکرات به نقطه جالب و آموزنده ای رسیده :
هر کس میز مذاکره را ترک کند , قافیه را باخته…مگر آنکه از قبل حساب همه چیز را کرده باشد !
با این تفاصیل ؛ ترک میز مذاکره هم برای خودش معضلی شده !!!
قبلا ؛ و برای سالهای متمادی مذاکره معضل بود حالا ترک مذاکره

 

۱۵:۳۱:۱۴ جلسه داخلی ۱+۵ دقایقی دیگر آغاز می‌شود.

 

۱۵:۲۹:۱۶ خرازی: باید آماده و راه‌مان را دنبال کنیم؛ آمریکا قول‌های خود را پس گرفته‌ است
خبرگزاری تسنیم: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: آمریکایی‌ها قول‌هایی که داده‌اند را پس گرفته‌اند و این نشان می‌دهد که ما باید آماده باشیم و راه خود را دنبال کنیم.

 

۱۵:۲۹:۰۴ شبکه خبری «یورو نیوز»:
این شبکه در گزارشی با توجه به عبور طرفین مذاکرات از ضرب الاجل کنگره آمریکا، به موضوع اقدامات احتمالی کنگره در قبال توافق هسته ای ایران و گروه ۱+۵ پرداخته است. به اعتقاد یورو نیوز، حزب جمهوری خواه آمریکا تنها کاری که می تواند درباره توافقنامه هسته ای احتمالی با ایران انجام دهد، این است که با مانع تراشی، برداشته شدن تحریم های کنگره آمریکا علیه ایران را چند ماه به تعویق اندازد. نمایندگان پارلمان آمریکا در تابستان امسال زمان دارند تا آن را بررسی کنند. اگر این توافقنامه مورد پسند جمهوریخواهان قرار نگیرد، مانع از اجرای آن می شوند. در چنین حالتی، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا ۱۲ روز زمان خواهد داشت تا اقدام نمایندگان کنگره را وتو کند.

 

۱۵:۲۸:۱۷  روزنامه گاردین:
دلخوری ایرانی ها به خاطر بسته پیشنهادی است که روز چهارشنبه برای حل اختلافات باقی مانده در مجموعه گروه ۱+۵ ارائه شده است و همه آن را پذیرفته بودند اما پس از ویدئو کنفرانس جان کری با اوباما، ایالات متحده آمریکا آن را نپذیرفت.لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز به گونه ای دیگر آن را تایید کرده است و گفته است: تقصیر طرف های غربی بود که متن قطعنامه شورای امنیت را نپذیرفتند نه ایران.

 

۱۵:۲۸:۰۹ سردار جزایری در گفت و گو با ایرنا/ جازه دسترسی به اماکن نظامی را نمی دهیم

تدابیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد ممنوعیت هرگونه بازرسی از اماکن نظامی برای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران قطعی است و خارجی ها هرگز به این خواسته نخواهند رسید.
وی تاکید کرد: توان بازدارندگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در حالت فعال و پشیمان کننده ای قرار دارد.

 

۱۵:۰۹:۰۴ فردا وزیران خارجه چین و روسیه به مذاکرات می پیوندند و ممکن است باورود آنها تحولی در مذاکرات ایجاد شود شبکه خبر

 

۱۵:۰۸:۰۹ اشتاین مایر به کوبورگ بازگشت

 

۱۵:۰۸:۰۵فوری/ظریف از بالکن هتل کوبورک به خبرنگاران گفت که پیشرفتهایی بدست آورده‌ایم

 

۱۵:۰۶:۵۸ روحانی:مذاکرات هم‌اکنون مراحل حساس خود را طی می‌کند و ان شاء الله آن چه برای مردم کشورمان خیر است، محقق خواهد شد

 

۱۵:۰۵:۰۹ رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که پیشرفت مذاکرات روی هم رفته خوب بوده است، گفت: مواضعی که اخیراً آمریکا و کشورهای دیگر در مذاکرات گرفته‌اند را نباید خیلی جدی گرفت.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی لاریجانی در حاشیه راهپیمایی روز قدس در جمع مردم روزه‌دار تهران در در مورد مذاکرات و تهدید اخیر آمریکا به ترک میز مذاکره گفت: از آنجا که مذاکرات هسته‌ای بر اساس چارچوب‌های فکر شده‌ای دنبال می‌شود مسیر خوبی را طی کرده، یعنی الان پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم.

وی در ادامه پاسخ به ایسنا گفت: موضعی که اخیراً کشورهای دیگر و آمریکا گرفته‌اند را نباید خیلی جدی گرفت چون در لحظات آخر از این ژست‌ها می‌گیرند ولی روی هم رفته پیشرفت کار خوب بوده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: طرف مقابل باید به این موضوع توجه داشته باشد که پیشنهاد برای مذاکرات را خودشان داده‌اند که تقریباً از سه سال پیش یعنی از دولت قبلی آغاز شده و تاکنون طول کشیده است.

به گفته لاریجانی، مذاکرات پیشرفت‌های خوبی داشته و می‌تواند به جمع‌بندی خوبی در این زمینه برسد.

وی ابراز امیدواری کرد که با راهنمایی‌های مقام معظم رهبری ان‌شاءالله مذاکرات به نتیجه‌ای که مورد نظر مردم است برسد.

 

۱۵:۰۳:۱۶ ظریف:جلسه امروز صبح با کری و موگرینی سازنده بود/در حال پیشرفت هستیم/انشالله با اراده سیاسی مسائل حل شدنی است/امیدوارم تا دوشنبه در وین نمانیم

 

۱۵:۰۲:۵۱ به گزارش سراج۲۴، محمد جواد ظریف که در بالکن هتل کوبورگ حضور پیدا کرده بود، در پاسخ به سوال خبرنگاران درحصوص آخرین وضعیت مذاکرات گفت: پیشرفت می کنیم.

وی در حالی که عباس عراقچی و حسین فریدون وی را همراهی می کردند، تاکید کرد که تا پایان هفته(یکشنبه) در وین هستیم.

وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که چرا پایین نمی‌آیید گفت: در حال کار روی موضوعات هستیم. آمدم روی بالکن کمی هوای تازه بخورم.

 

۱۵:۰۲:۲۹ خبرگزاری صدا و سیما:
پایگاه اینترنتی نشنال اینترست در گزارشی به قلم جان آلن گی نوشت:
به نظر می رسد مذاکرات هسته ای که زمانی به موضوع دسترسی به تاسیسات هسته ای و نظامی ایران و راستی آزمایی معطوف شده بود، هم اکنون روی موضوع تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متمرکز شده است. رسانه های ایران و روسیه هشتم ژوئیه اظهارنظرهای شدیداللحن دیپلمات های بلندپایه خود را درباره مناقشه بر سر لغو تحریم تسلیحاتی شورای امنیت سازمان ملل منتشر کردند. روس ها و ایرانی ها خواستار لغو تحریم های تسلیحاتی هستند. اما آمریکا و کشورهای دیگر می خواهند برخی محدودیت ها همچنان حفظ شود. بر اساس گزارش ها، پس از آنکه فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد ممکن است مذاکرات بر سر سرسختی ایران پایان یابد، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در واکنش گفت: « هرگز یک ایرانی را تهدید نکنید.» گفته می شود سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز در ادامه جمله ظریف که گفت هرگز یک ایرانی را تهدید نکنید گفت یا «یک روس را هم». همچنین گفته می شود ظریف و جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا یک شب به قدری بلند سر هم فریاد می کشیدند که دیگر هیئت های مذاکره کننده در هتل می توانستند صدای آنها را بشنوند. همچنین گفته می شود زمانی که مذاکره کنندگان غربی مسئله نقش بی ثبات کننده ایران را در خاورمیانه مطرح کردند، ظریف با قطع کردن سخنان آنها گفت: « اگر داریم درباره امنیت منطقه گفتگو می کنیم، من باید تک تک شما را به خاطر حمایت از صدام در جنگ ایران و عراق به دادگاههای بین المللی بکشانم.»
مایه تعجب نیست اگر در مذاکرات هسته ای برخی از مذاکره کنندگان عصبانی شوند، و این نخستین بار نیست که ظریف متهم به پرخاشگری شده است. اما تنها در همین مقطع است که ما خبرهایی درباره فریاد کشیدن ظریف در گفتگو با طرف های مذاکره کننده می شنویم. همه خبرهایی که از مذاکرات درز کرده است باید به عنوان تلاشی عمدی برای ترسیم تصویری از فضای مذاکرات تلقی شود، چرا که مذاکره کنندگان از اظهارنظر درباره مذاکرات خودداری کرده اند. این اخباری که درز کرده است شک برانگیز است، چرا که توسط رسانه های دولتی طرف های ذینفع منتشر می شود و مطرح شدن چنین موضوعاتی در اتاق مذاکرات چندان منطقی به نظر نمی رسد، و به نظر می رسد این اخبار بیشتر با هدف جلب حمایت از ملی گرایی منتشر شده است.
شکایت ایران از کشورهای بزرگ غربی بر سر جنگ سه دهه پیش تنها موجب انزوای بیشتر ایران خواهد شد – در حالی که ظریف و حسن روحانی، رئیس جمهور ایران تلاش می کنند از طریق مذاکره در جهت خلاف این مسیر گام بردارند-. همچنین تاکید ظریف و لاوروف در مورد«ملیت» خود، شاید برای یک بروکرات نخبه متعلق به یک نهاد فراملی سیاسی همچون اتحادیه اروپا معنایی نداشته باشد. با این همه، مطرح کردن نقش غرب در حمایت از عراق، امتیاز خوبی برای ایران در زمینه سیاسی است، چرا که جراحت های ناشی از این جنگ مرگبار هنوز التیام نیافته است. همچنین سخنان شدیداللحن درباره مقاومت در برابر تهدیدها یک زبان سیاسی جهانی است که به نظر می رسد در داخل ایران تاثیرگذار بوده است. اما چنین سخنانی نیز دیپلماتیک نیست و تنها برای افکار عمومی بیان می شود.
یک توافقنامه موفق توافقی است که شامل کسب امتیازهای جنجالی باشد، بنابراین برای مذاکره کنندگان مفید است اگر نشان دهند تا چه حد میهن پرست هستند، و طرف دیگر را تا چه حد تحت فشار قرار می دهند. همچنین اگر مذاکرات به شکست منجر شود، مذاکره کنندگان در وهله نخست متهم به نرمش در تعامل با مذاکره کنندگان آمریکایی خواهند شد. نمایش ملموس میهن پرستی و قدرت نمایی می تواند موجب کم رنگ شدن چنین وجهه ای از گروه مذاکره کنندگان ایرانی شود. همچنین ظریف شخصیتی میانه رو و تکنوکرات است سابقه واقعی حضور در جنگ یا فعالیت سیاسی در داخل ایران را ندارد. اگر مذاکره کننده ها موفق شوند،ظریف و روحانی برای بسیاری از مردم ایرانی ستاره خواهند شد. سخنان ظریف شاید به وی کمک کند اندکی بیشتر در کانون توجه قرار گیرد. وی گزارش ها را درباره بلندپروازی برای کسب مقام بالاتر رد کرده است. حتی اگر وی در این باره راست بگوید، جلب حمایت انبوه مردم راهی برای تغییر ذهنیت دیگران است.
رابرت دی. پوتنام، کارشناس علوم سیاسی زمانی در مقاله ای نوشت دیپلماسی بازی در دو سطح است- مذاکره کنندگان فقط با کشورهای دیگر مذاکره نمی کنند، بلکه آنها با نظام داخلی خودشان نیز مذاکره می کنند-. عملکرد ظریف در سطح دیپلماسی بین المللی غیرحرفه ای و افراطی به نظر می رسد- این مسئله ای است که در مورد فردی چون ظریف که دهه ها در عرصه دیپلماسی فعالیت کرده و تقریباً عکسی بدون لبخند از وی یافت نمی شود، قابل درک نیست. اما این رفتار وی در سطح سیاست داخلی قابل درک تر است. در حالی که در سطح بین المللی مذاکرات به مسائل فنی پرداخته می شود، مذاکرات در سطح داخلی ساده است و در این سطح نمادها و احساسات بسیار بیشتر از مسائلی همچون اینکه آیا ایران امروز یا فردا هگزافلوراید اورانیوم را به دی اکسید اورانیوم تبدیل خواهد کرد یا خیر، اهمیت دارد.این تلاش ظاهری ایران و روسیه برای حرکت در سطح بین المللی که ممکن است منجر به کسب نتایجی در سطح داخلی شود، نشان می دهد که ممکن است اتفاقی بزرگ در انتظار ما باشد.

 

۱۴:۵۹:۵۲ اظهارات جان کری وزیر امور خارجه آمریکا نشان داد دیپلمات ها تا روز جمعه موافقتنامه هسته ای با ایران را نهایی نخواهند کرد و به این ترتیب مذاکرات هسته ای ایران بار دیگر تمدید خواهد شد اما این بار تلاش های آمریکا برای اجرای سریع هرگونه موافقتنامه می تواند پیچیده شود.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ براساس قانون آمریکا هفت کشور در حال مذاکره در وین می بایست پیش از پایان روز پنجشنبه در واشنگتن به موافقتنامه دست یابند تا فرصت ۳۰ روزه کنگره برای بررسی موافقتنامه هسته ای ایران به ۶۰ روز افزایش پیدا نکند. در این مدت همچنین باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا نمی تواند تحریم ها علیه ایران را لغو کند.

دوره زمانی تمدید شده مهم است زیرا ایران خواستار کاهش فوری تحریم های اقتصادی علیه این کشور است. قدرت های جهان در صورت طولانی تر شدن زمان مذاکرات نمی توانند به وعده هایشان عمل کنند و مجبور خواهند بود منتظر بمانند تا ایرانی ها غنی سازی اورانیوم خود را کاهش دهند و دیگر بخش های برنامه هسته ای خود را متوقف کنند.

تعویق دوباره می تواند نشانه ای از این باشد که آمریکا ، ایران و دیگر قدرت های مذاکره کننده مذاکرات کنونی در پایتخت اتریش را تا ماه سپتامبر کش خواهند داد یعنی زمانی که زمان بررسی موافقتنامه با ایران مجددا ۳۰ روز خواهد شد.

کری در مصاحبه با خبرنگاران گفت :« ما برای دستیابی به موافقتنامه عجله نخواهیم کرد. هنوز مسائل دشواری وجود دارد که باید حل شود. این مذاکرات نامحدود نخواهد بود و اگر تصمیمات سخت گرفته نشود آماده است تا به این روند پایان دهد.»

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز در صفحه توییتر خود نوشت :« ما با جدیت در تلاش هستیم اما برای به نتیجه رسیدن عجله نخواهیم کرد.»

لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه نیز گفت تا صبح روز جمعه در پایتخت اتریش خواهد ماند.

وی افزود پیشرفت خوبی حاصل شده است اما هنوز کارهایی وجود دارد که باید انجام شود.

دور کنونی مذاکرات از زمان آغاز یعنی از ۲۷ ژوئن ، دو مرتبه تمدید شده است. ایران و قدرت های جهان ابتدا قرار بود تا ۳۰ ژوئن به موافقتنامه ای نهایی دست یابند اما این ضرب الاجل محقق نشد و دو طرف هفتم ژوئیه را به عنوان ضرب الاجل تعیین کردند و سپس مذاکرات تا روز جمعه ادامه یافت.

حسن روحانی رئیس جمهور ایران در نشستی اقتصادی در روسیه گفت کشورش در حال آماده کردن خود برای دوره پس از تحریم هاست. این اظهارات روحانی نشان می دهد موافقتنامه به منظور محدود شدن برنامه هسته ای ایران در ازای لغو تحریم های اقتصادی این کشور نزدیک است.

 

۱۴:۵۹:۰۲

دیدار ظریف و کری پس از حدود یک ساعت و نیم پایان یافت
۱۴:۰۹ اشتاین مایر وارد وین شد
۱۴:۰۵ جلسه داخلی ۱+۵ دقایقی دیگر آغاز می‌شود
۱۴:۰۰ خبرگزاری فرانسه: فابیوس امروز می‌رود اما بازمی‌گردد

۱۳:۵۷ وزیر خارجه ایران از احتمال تمدید مذاکرات تا پایان هفته جاری میلادی خبر داد

 

۱۴:۵۸:۳۹ عضو تیم‌مذاکره‌کنننده هسته‌ای ایران با بیان اینکه بسیاری از اسناد و ضمایم پایان پذیرفته و تنها چند نکته کلیدی باقی مانده است، گفت: از نظر ایران ضرب‌العجلی وجود ندارد لذا ما مذاکرات را ادامه می‌دهیم تا به نتیجه لازم برسیم.

 

۱۴:۵۷:۴۳ به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در مراسم راهپیمایی روز قدس امسال در جمع خبرنگاران درباره برگزاری مراسم روز قدس امسال، با بیان اینکه طبق معمول مردم ایران در لحظه مناسب، رفتار مناسب از خودشان نشان می‌دهند، اظهار داشت: حضور مردم در راهپیمایی روز قدس بر روی این موضوع جهان اسلام در دفاع از فلسطین تأکید دارد که متأسفانه تکفیری‌ها نیز در مدت اخیر سعی کرده‌اند آن را در اذهان عمومی به موضوع ثانویه تبدیل کنند که علامت انعکاس آن از درک سعه سیاسی در ماه رمضان نشأت می‌گیرد.

شمخانی تاکید کرد: تکفیری‌ها نمی‌توانند موضوع فلسطین را به موضوع ثانویه جهان اسلام تبدیل کنند، غربی‌ها نیز نمی‌توانند مبتنی بر توان تکفیری‌ها امنیت رژیمی که ناپایدار و اشغالگر است را فراهم کنند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای گفت: از ابتدا به دنبال توافق خوب بودیم، ما در مذاکرات هسته‌ای به دنبال این بودیم که یک مشکل ناخواسته، تحمیلی و وهمی را با یک تعامل حل کنیم و ۲۲ ماه نیز صبر کردیم و چارچوب ابعاد مختلف یک توافق خوب را در پی این ماه‌ها تبیین کرده و به مذاکره نشستیم.

وی با بیان اینکه متن اصلی توافق تنظیم شد و ۵ ضمیمه مختلف از جمله ابعاد تحریم هسته‌ای تعامل نظارت و شفافیت دارد، گفت: این ابعاد تنظیم شد تا بتواند در یک قرارداد حقوقی این معضل برچیده شود، اما واقعیت این است که طرف مقابل فاقد اقتدار سیاسی است. از این جهت که آنچه در میز مذاکره می‌گوید با عرصه رسانه و تلویزیونی متفاوت است.

شمخانی گفت: یکی دیگر از ابعاد نداشتن اقتدار سیاسی طرف مقابل در میز مذاکرات این است که قادر نیست آنچه می‌گوید را در درون جامعه آمریکا  اعمال کند و طیف‌های مختلف جامعه آمریکا با اشکال مختلف نظرات متفاوتی دارند.

وی با بیان اینکه در درون ۱+۵ یک انسجام و وحدت نظر وجود ندارد و تحت تاثیر فشارهای رژیم صهیونیستی هستند اظهار داشت: برخلاف آن، جمهوری اسلامی ایران که یک کشور مستقل و مبتنی بر اقتدار در تصمیم گیر‌‌ی‌ها است و براساس آن تصمیم می‌گیرد .

دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: این مؤلفه‌های متعدد تأثیرگذار منفی اجازه نمی‌‌دهد که یک منطق بر مذاکرات هسته‌ای حاکم باشد، لذا جمهوری اسلامی ایران از روز اول که مذاکرات را آغاز کرد آن را مذاکره‌ای می‌دانست که چنانچه حل شود، مناسب است. ولی می‌دانست که طرف مقابل معمولاً با توجه به تجربه‌های قبلی به نوعی ناسازگاری و ناهمسازی خواهد داشت و رفتاری معقول منطقی و مساوی نخواهد داشت که به همین دلیل امروز آثار آنچه که رهبر معظم انقلاب فرمودند که «من به مذاکرات خوش‌بین نیستم»، بیشتر از گذشته در حال نمایان شدن است.

شمخانی تاکید کرد: ما از روز اول مقید به مذاکرات بودیم و هنوز هم به مذاکرات مقید هستیم، ما به مذاکراتی مقیدیم که در نهایت منتج به یک توافق خوب بشود و توافق خوب توافقی است که صنعت هسته‌ای ما را با نشاط و رو به جلو نگه دارد و دیگری اینکه از طرفی تحریم‌های ظالمانه یک طرفه را لغو کرده و استقلال، امنیت و دفاع ما را دچار خدشه نکند.

وی با تأکید براینکه توافق خوب توافقی است که مبتنی بر رعایت حقوق قرمز باشد، به تشریح خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران پرداخت و تصریح کرد: این در حقیقت مبتنی بر خطوط قرمزی است که با یک رویکرد عقلانی تعریف شده است. خطوط قرمز خطی نیست که از موضع قدرت و مستقل از واقعیت باشد بلکه این خطوط مبتنی بر رویکرد و عقلانیتی تعریف شده که در دستور کار مذاکره‌کنندگان قرار دارد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی در پایان ابراز امیدواری کرد: امیدواریم که غرب از زیاده‌خواهی دست بردارد، چنانچه توافقی درچارچوب عزت اسلامی صورت گیرد، مردم خوشحال می‌شوند.

 

۱۴:۵۷:۱۶ شبکه خبر دقایقی پیش:با وجود چالش در مذاکرات؛طرفین حاضر به ترک مذاکرات نبوده و خواستار توافق هستند.

 

۱۴:۵۷:۱۲ به گزارش شبکه تلویزیونی ان اچ کی، دیپلمات های ایران و شش قدرت جهان تاکید کردند گفتگوهایشان پس از مهلت مقرر نیز ادامه خواهد داشت. آنها در تلاش هستند به توافق نهایی درباره برنامه هسته ای ایران دست پیدا کنند.

نمایندگانی از ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد بعلاوه آلمان، در وین پایتخت اتریش در حال گفتگو هستند. روز گذشته نیز وزرای امورخارجه این کشورها به استثنای وزرای خارجه روسیه و چین در وین جلسات دیگری برگزار کردند. این گفتگوها یک روز پیش از پایان مهلت مقرر انجام شد. جان کری وزیر امورخارجه آمریکا پیش از ملاقات با همتایانش از انگلیس و فرانسه و آلمان با محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران دیدار کرد. به گفته جان کری ، همچنان مسائل حل نشده ای باقی مانده است و نباید به علت عامل زمان، از مذاکرات خارج شد. تحلیلگران معتقدند این سخنان نشان می دهد جان کری با تمدید کوتاه مدت مذاکرات موافق است. ظریف نیز گفته است مذاکره کنندگان تا هروقت لازم باشند در وین باقی خواهند ماند. دو طرف درباره بازرسی ازمراکزی اختلاف نظر دارند که گمان می رود ایران در آنجا به ساخت تسلیحات هسته ای مشغول باشد. یکی دیگر از مسائل مناقشه آفرین، رفع تحریمهای تسلیحاتی ایران است.

 

۰۸:۵۲:۰۹ ولایتی تاکید کرد: هر توافقی که در وین صورت گیرد یک کار مقدماتی است و باید در شورای عالی امنیت ملی بررسی و تایید شود و در نهایت به تصویب مقام معظم رهبری برسد.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر این که چه تحلیلی از رفتار آمریکایی‌ها دارید گفت: از زمانی که دور جدید مذاکرات در ژنو انجام شد مرتب شاهد اعلام زمان و ضرب العجل بودیم پس باید اذعان داشت که همه مسائل زنجیره و سلسله جنگ روانی است.

 

۰۸:۵۱:۳۲ به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به وین، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران پس از شرکت در مراسم شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان در مرکز امام علی شهر وین در جمع خبرنگاران با عرض تسلیت به مردم به مناسبت ایام شهادت امام علی و تقاضای دعا در شب‌های قدر، درباره روند مذاکرات جاری هسته‌ای گفت:‌ مذاکرات دشوارهای ویژه‌ای دارد مخصوصا الان که می‌تواند روزهای نهایی مذاکره باشد در صورتی که به توافق نزدیک شویم، حتما در این زمان هر کلمه‌ای که بالا و پایین بشود می‌تواند تاثیر اساسی داشته باشذ، به همین خاطر هم ما با دقت مذاکره می‌کنیم، هم طرف مقابل با دقت کار می‌کند.

وی با ذکر این نکته که متاسفانه شاهد تغییر مواضع، زیاده خواهی و هم شاهد این هستیم که چندین کشور که در گروه ۱+۵ هستند هر یک مواضع متفاوتی دارند و اینها وضعیت را دشوار کرده، خاطرنشان کرد:‌ تمام تلاش خود را می‌کنیم آنگونه که مقام معظم رهبری و مسئولان کشور بارها گفته‌اند ما دنبال یک توافق با عزت و دنبال مذاکره هستیم، برای مذاکره و برای رسیدن به توافق وارد این میدان شدیم.

مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران با بیان اینکه مردم ایران دنبال توافق هستند، تصریح کرد: اما توافقی که با عزت باشد. مذاکره را ادامه می‌دهیم، میز مذاکره را هیچگاه ترک نکرده و نخواهیم کرد.

ظریف گفت: اگر طرف مقابل به دنبال توافق شرافتمندانه متوازن باشد، حتما این توافق قابل دسترس است.

وی در خصوص حصول توافق یا عدم توافق گفت: الان به مرحله‌ای رسیده‌ایم که طرف‌های مقابل ما باید تصمیم بگیرند که به دنبال توافق هستند یا دنبال فشار. بارها گفته‌ایم توافق و فشار قابل جمع نیست و باید یکی از این دو را انتخاب کنند.

 

۰۸:۵۱:۲۷ روحانی زودتر از موعد به روسیه رفت و زودتر از موعد هم برگشت

 

۰۸:۴۸:۴۰ ضمن عرض تسلیت و تقاضای دعا، مذاکرات دشواری های ویژه ای دارد مخصوصا الان که روزهای نهایی مذاکرات است حتما در این زمان با هر کلمه ای که پایین و بالا بشود، می تواند تغییر اساسی داشته باشد. پس هم ما با دقت مذاکره می کنیم و هم طرف مقابل این کار را می کند. متاسفانه ما شاهد تغییر مواضع و هم شاهد زیاده خواهی هستیم. و هم شاهد این هستیم که چندین کشور که در گروه پنج به اضافه یک هستند مواضع متفاوتی دارند. و کار را دشوار کرده ما همه تلاش خودمان را می کنیم.مقام معظم رهبری ما دنبال یک توافق با عزت هستیم ما برای رسیدن به توافق وارد میدان شدیم. مردم ایران دنبال توافق هستند اما توافقی که با عزت باشد. ما میز مذاکره را ترک نکردیم و ترک نخواهیم کرد. اگر طرف مقابل به دنبال توافق شرافتمندانه متوازن باشد حتما این توافق قابل دسترسی است.یا توافق می شود یا نمی شود، ما در مرحله ای هستیم که طرف های مقابل ما باید تصمیم بگیرند که به دنبال توافق هستند یا به دنبال فشار هستند. ما بارها گفتیم توافق و فشار قابل جمع نیست و باید یکی از این دو انتخاب شود .

 

۰۸:۴۸:۲۸ ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا هم که برای شرکت در مراسمی به پرتغال فردا شب به وین بر می گردد.

 

۰۸:۴۸:۱۳ ظریف: متاسفانه ما هم شاهد تغییر مواضع و زیاده خواهی هستیم،همچنین چندین کشور در ۵+۱ دارای مواضع متفاوتی هستند. اینها مذاکرات را دشوار کرده.

 

۰۸:۴۷:۴۷ ظریف :اگر طرف مقابل بدنبال توافق شرافتمندانه و متوازن باشد توافق در دسترس است.

 

۰۸:۴۷:۱۹ جان مک کین سناتور جمهوریخواه در گفتگو با ام اس ان بی سی گفت ایران همچنان به تلاش برای گرفتن امتیاز از آمریکا ادامه می دهد.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صداوسیما، جان مک کین در گفتگو با اس ان بی سی گفت جان کری درباره سخنان روز پنجشنبه خود هیچ گزارشی به کنگره ارائه نکرد و روشن است که درخواست های اخیر ایران درباره لغو تحریم ها در یک زمینه جدید قابل به بررسی نیست. من با نتانیاهو بسیار موافقم که گفته است آمریکا مواضع خود را بارها تغییر داده و دایما به سمت نزدیک کردن مواضع خود به ایران حرکت کرده است و همانطور که کسینجر گفته است ما از برچیدن توان هسته ای ایران به تعویق دستیابی ایران به این توان رسیده ایم و امتیازات بسیاری به ایران داده ایم. این درحالی است که روشن است چه کسی بیشتر به توافق نیاز دارد و این آمریکا است.
اینکه ایران مذاکره کننده ای بهتر است با امتیازاتی که این کشور دریافت کرده است پیش از این روشن شده است. بله ایران به توافق نیاز دارد اما به اندازه ای که آمریکا به دنبال این توافق است به آن نیاز ندارد. زیرا دولت اوباما با این خیال باطل که توافق با ایران موجب شراکت جدید با ایران در منطقه می شود به دنبال توافق است.

 

۰۸:۴۷:۰۷ یک مقام ایرانی: آمریکا حساسیت‌هایش در قبال تحریم‌ها را کنار بگذارد…

 

۰۸:۴۷:۰۲ کاخ سفید عکس کنفرانس ویدیویى دیشب اوباما و تیم امنیت ملى کاخ سفید با جان کرى و مذاکره کنندگان در وین را منتشر کرد.

 

۰۲:۲۸:۳۲ نشست عراقچی و اشمید که ساعت ۰۰:۱۵ به وقت تهران آغاز شده بود، همچنان در جریان است

 

۰۲:۲۸:۱۵ برنا-وین/ محمدجواد ظریف برای شرکت در مراسم شب قدر عازم مسجد امام علی وین شد

 

۰۲:۲۶:۴۰ جان کربی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری در این وزارتخانه گفت همه در دولت آمریکا نگران مسیری هستند که روسیه در خصوص اقداماتی مانند نقض حاکمیت اوکراین طی می کند. همه در دولت آمریکا خواستار پیاده شدن توافقنامه مینسک هستند.

 

۰۲:۲۶:۱۹ خبرنگار گاردین به نقل از مقام ارشد ایرانی: موضع آمریکا از دیشب عوض شده، اما نمی‌دانیم بخاطر کنفرانس ویدئویی با اوباما بوده یا خیر.

 

۰۲:۲۵:۲۳ وی با بیان اینکه طرف غربی از همان زمان حصول تفاهم لوزان تغییر در مواضعش را آغاز کرده، گفته است: «ما شاهد تغییرات در موضوعات متعددی بوده‌ایم، به خصوص از شب گذشته.»

این مقام ارشد ایرانی افزود: «این موضوعات، گستره‌ای از تحریم‌ها گرفته تا طول دوره توافق تا موضوعات هسته‌ای را شامل می‌شود.»

وی ادامه داد: «مسئله تفسیر برخی از همکاران ما از تفاهم لوزان است. همه باید به مفاد آن تفاهم پایبند باشند.»

مقام ارشد ایرانی افزود: «ما نیاز به تضمین‌های مطمئن از طرف غربی نیاز داریم که بدانیم آن‌ها به تعهداتشان پایبند می‌مانند. احساس ما این است که همچنان تلاش می‌شود به جای عبور از تحریم‌ها، آن‌ها حفظ شوند… برخی در آمریکا وابستگی احساسی به تحریم‌ها دارند و در تحریم‌ها گیر افتاده‌اند و نمی‌دانند چطور از آن خارج شوند. دست کشیدن از عادات قدیمی دشوار است، اما آن‌ها باید اجازه دهند که این عادت از بین برود.»

او به اصرار طرف غربی برای دسترسی به اماکن نظامی ایران هم اشاره کرد و گفت: «کسب اطمینان مذاکره‌کنندگان نباید بهانه‌ای برای ورود به سایت‌های نظامی ایران باشد.»

وی افزود: «ما شاهد تعهدات متقابل از جانب ایالات متحده نبوده‌ایم. آمریکا باید تصمیمات جدی بگیرد. ایران به مذاکرات متعهد بوده است.»

این مقام ایرانی ادامه داد: «مواضع ما از اصولی که بنا نهادیم، تغییر نکرده است. توافق جامع در دسترس است، مشروط بر اینکه توهمات کنار گذاشته شود.»

وی با تصریح بر اینکه ایران ترجیح می‌داد توافق تا پنج‌شنبه شب حاصل شود، گفت با این وجود «هدف بزرگتر ما رسیدن به توافقی مستحکم است.»

او به بی‌اعتمادی به غرب و همچنین عدم اجرای صحیح توافقات موقت ژنو هم اشاره کرد و گفت: «بر سر برنامه اقدام مشترک، ما آن اعتمادی را که آمریکا نسبت به ما به دست آورد، به دست نیاوردیم.»

مقام ارشد ایرانی افزود: «توافق نهایی باید متوازن و بر اساس انصاف و عدالت باشد. بر اساس توافقاتی که قبلا صورت گرفته است. طرف مقابل باید از خود شجاعت نشان دهد.»

وی با اشاره به اختلافات درونی در گروه ۱+۵، گفت در گفت‌وگوها ناگهان هر کشور عضو این گروه برای خود خطوط قرمزی تعیین کرده است. وی ادامه داد: «دوستان ما، بیش از آنکه با مذاکره کننده، برای مذاکره در میان خود وقت صرف کرده‌اند.»

او همچنین تصریح کرد که ایجاد تغییر در تاریخ نیازمند «جسارت» است و طرف مقابل باید تصمیمات سیاسی دشوار اتخاذ کند.

 

۰۲:۲۲:۵۷  لورا روزن، معتبرترین خبرنگار آمریکایی مذاکرات ، هم نوشته بود آمریکا یکی از پیشنهادهایش را پس گرفته است.

 

۰۲:۲۲:۱۸ سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه از مذاکره‌کنندگان غربی انتقاد کرده و گفته اینکه هنوز مذاکرات به نتیجه نرسیده، به این دلیل است که بعضی مذاکره‌کنندگان غربی پیش‌نویسی را که برای دیگران قابل قبول بوده، نپذیرفته‌اند. آقای لاوروف چند روز پیش گفته بود موضوع تحریم‌های تسلیحاتی ایران عمده‌ترین مشکل باقی‌مانده است. امروز موضوع دسترسی به مراکز نظامی ایران هم به عنوان مشکل عمده دیگر مطرح شد.

 

۰۲:۱۹:۱۳ سارا معصومی دبیر دیپلماسی روزنامه اعتماد در فیسبوک نوشت: چندساعتی است که توئیت آقای ظریف منتشر شده است. از همان ابتدا سوال این بود که چرا وزیر امور خارجه ایران این مثال را به کار برده است : you can’t change horses in the middle of a stream….گزارشگر گاردین دقایقی پیش متنی منتشر کرد و در آن توضیح می دهد که : اسب در توئیتر آقای ظریف بازمی گردد به این حقیقت که امریکایی ها بسته پیشنهادی که برای حل اختلاف های باقیمانده روی میز قرار گرفته بود و روز چهارشنبه مورد توافق اعضای ایران و ۱+۵ قرار گرفته بود را پس از ویدئو کنفرانس کری با اوباما رد می کنند. اشاره زیرکانه گزارشگر گاردین با منطق رفتارهای امروز مذاکره کنندگان ایران و ۱+۵ هم تطابق دارد. ظاهرا پس از این اقدام امریکا ، تنش میان کشورهای ۱+۵ هم بالا گرفته است.

 

۰۲:۱۸:۴۸ جان کری پیرو دستور اوباما سعی کرد شتاب موجود در مذاکرات هسته ای را بگیرد و تنها پیام تصنعی «عدم شتاب آمریکا پای میز مذاکره» را برای فریب افکار عمومی مخابره نماید.

خبرگزاری مهر ـ گروه بین الملل: کنفرانس خبری اخیر جان کری وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا در مقابل هتل کوبورگ، از دستور العمل ابلاغی باراک اوباما به تیم مذاکره کننده هسته ای ایران پرده برداشت.

جان کری در نطق اخیر خود هم به لحاظ «محتوایی» و هم از بعد «زمانی» سعی کرد وضعیت مبهم جاری در محل مذاکرات هسته ای را حفظ کند.

او در ابتدای سخنان خویش به صحبت خود با رئیس جمهور آمریکا در شب گذشته اشاره کرد و سپس مواضع متناقض خود را این گونه تشریح کرد: «ما تا ابد پای میز مذاکره نخواهیم ماند اما برای رسیدن به توافقی جامع و خوب عجله نخواهیم کرد! در موارد مهمی به پیشرفت رسیده ایم اما اختلافاتی هنوز بین ما باقی مانده است که باید حل و فصل شود!»

بر این اساس؛ جان کری پیرو دستور اوباما سعی کرد شتاب موجود در مذاکرات هسته ای را بگیرد و تنها پیام تصنعی «عدم شتاب آمریکا پای میز مذاکره» را برای فریب افکار عمومی مخابره نماید.

ادعای کری در خصوص عدم عجله آمریکا برای توافق آن هم پس از تهدید واشنگتن به ترک میز مذاکرات، در حالی صورت می گیرد که واشنگتن تاکنون به صورت رسمی و غیر رسمی تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان و حتی دیگر تیم های مذاکره کننده حاضر در محل مذاکرات را جهت امضای فوری توافقی هسته ای تحت فشار قرار داده است.

لازم به ذکر است که ضرب الاجل زمانی مورد توافق مشترک کاخ سفید و کنگره (۸ جولای) طی روزهای اخیر بارها مورد تاکید جان کری و تیم مذاکره کننده هسته ای آمریکا قرار گرفته است.

 

۰۲:۱۶:۲۱ سعودالفیصل(وزیر خارجه سابق عربستان) در گذشت

 

۰۲:۱۵:۵۵ شام کاری کری، موگرینی و فابیوس دقایقی پیش آغاز شده است. شام  اخر …

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم