۱۱:۵۶:۰۱لوران فابیوس از راه رسید. روز سرنوشت ساز مذاکرات آغاز می شود
۱۱:۵۵:۰۱ سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه میگوید که توافق هستهای «در دسترس» است.
۱۱:۵۴:۳۰ خبرگزاری روسی ایتارتاس به نقل از یک منبع دیپلماتیک در وین نوشته که تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران، احتمالا بین دو تا هشت سال پابرجا باقی میمانند.
او در عین حال گفته است: «امکان مصالحه بر سر این مسئله وجود دارد.»
۱۱:۴۷:۲۷ امروز انقدحساسه که کاررسیده به تجسس وسائل همراه مذاکره کننده ها
کیف جدیدهمراه عضو هیات آمریکایی توجه خبرنگاروجلب کرده که توش چی میتونه باشه
۱۱:۴۵:۳۷ خبرگزاری فرانسه در گزارشی به قلم سسیل فویاتره و سیمون استوردی نوشت:
وزرای خارجه اروپایی اواخر روز چهارشنبه در حال بازگشت به وین بودند تا از طریق افزایش فشار بر ایران به بنبست هستهای پایان دهند و توافق حاصله را برای بررسی نمایندگان کنگره آمریکا ارسال کنند.
یک منبع دیپلماتیک غربی گفت: «توافق تا پایان روز پنجشنبه امکانپذیر است.»
اگر توافق تا پایان پنجشنبه برای کنگره آمریکا ارسال شود، نمایندگان آمریکایی ۳۰ روز فرصت خواهند داشت تا آن را بررسی کنند.
۱۱:۴۴:۲۵ سایت وابسته به وزارت خارجه آمریکا از آمادهباش بودن کاخسفید خبر داده است. صدای آمریکا (VOA) نوشت: کاخ سفید در انتظار خبری از مذاکرات اتمی با ایران، در حالت آماده باش بسر می برد. به گفته سخنگوی کاخ سفید، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در این روزها برنامه کاری اش را شناور نگه داشته
۱۱:۴۰:۰۰سخنگوی کاخ سفید گفت:نیاز است ایران تصمیم بگیرد که می خواهد به تعهداتش درقبال بیانیه لوزان پایبند باشد یا خیر. وی افزود :رئیس جمهوری آمریکا روشن ساخته است که اگر ایران نخواهد به تعهداتش پایبند باشد، نرسیدن به توافق ، بهتر از توافق بد است.
۱۱:۳۸:۱۴ شنیده ها: روز جمعه ۱۰ جولای نشست دارن وزرا و احتمالا بدون حضور لاوروف
۱۱:۳۷:۵۲ وزارت خارجه آمریکا: اگر احتمال توافق نبود، جان کری در “وین” نمیماند
۱۱:۳۲:۵۴ المیادین:رسیدن به توافق هسته ای در وین قطعی است
شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد:رسیدن به توافق هسته ای در وین قطعی است.
علی هاشم خبرنگار این شبکه در وین درباره روند مذاکرات هسته ای ایران گفت: در این لحظه اشتاینمایر وزیر خارجه آلمان وارد هتل کوبورگ شده است تا با وزرای خارجه ایران و آمریکا دیدار کند. در حالی سانسور رسانه ای بر جزئیات این مذاکرات وجود دارد که ممکن است نقطه مثبتی برای روزهای آینده باشد. هنوز موارد اختلافی متعددی میان ایران و گروه پنج به علاوه یک و میان اعضای این گروه وجود دارد که توافقی درباره آن حاصل نشده است. پیش بینی می شود این توافق حاصل شود و پرسش اساسی این است که چه زمانی این توافق حاصل خواهد شد. همه می دانند طرف های شرکت کننده در این مذاکره به اصول کلی این توافق رسیده اند و مشکل باقی مانده درباره جزئیات است و تلاش های زیادی برای حل و فصل این جزئیات وجود دارد.
۱۱:۳۲:۲۲ دیدار رییس جمهور ایران با نخست وزیر هند
۱۱:۳۱:۳۲ باراک اوباما و تیم امنیت ملى کاخ سفید از طریق تماس ویدئویی با جان کری و دیگر مذاکره کنندگان آمریکا در وین در جریان جزییات مذاکرات قرار گرفت
۱۱:۳۰:۱۸ این خبرگزاری به نقل از یک منبع غربی از احتمال تمدید مذاکرات هسته ای تا ۱۳ ژوئیه خبر داده؛ هرچند، اشاره کرده که در حال حاضر، تلاش ها بر محور به نتیجه رساندن مذاکرات تا روز جمعه قرار دارد. به گفته این منبع، وزرای خارجه ایران و گروه ۱+۵ روز دهم ژوئیه در شهر وین دیدار خواهند کرد. این عضو هیئت اتحادیه اروپا افزوده: «مذاکرات فشرده برای حل مسائل باقیمانده، روز پنجشنبه انجام میگیرد و عمدتا به صورت دوجانبه خواهد بود و با شرکت فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد». وی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال ادامه مذاکرات تا روز ۱۳ ژوئیه این احتمال را رد نکرد اما گفت تلاش میکنیم کار را تا روز جمعه پایان دهیم.
۱۱:۳۰:۱۳ شورای اتحادیه اروپا در پایگاه رسمی خود اعلام کرد، تعلیق تحریم های ایران تا تاریخ ۱۰ جولای تمدید شده است./بر اساس توافق ۲۴ نوامبر ۲۰۱۳، اتحادیه اروپا برخی از تحریم های علیه ایران را به حالت تعلیق درآورد که این روند در جریان مذاکرات چند بار تمدید شد و از آنجایی که مذاکرات همچنان ادامه دارد، شورای اروپا، اجرای این تحریم ها را تا تاریخ دهم جولای به حالت تعلیق نگاه خواهد داشت./ایران و گروه ۱+۵ در حال مذاکره بر سر برنامه هسته ای ایران هستند و ضرب الاجل این مذاکرات تا پایان روز چهارشنبه، بامداد پنج شنبه تمدید شده است./در ابلاغیه شورای اروپا آمده است، به منظور فرصت دادن به مذاکرات کنونی با هدف دستیابی به یک راه حل بلندمدت در مورد برنامه هسته ای ایران، این شورا، تعلیق اقدامات محدودکننده مورد توافق در برنامه اقدام مشترک در تاریخ ۲۴ نوامبر ۲۰۱۳ را تا دهم جولای تمدید کرده است.?
۱۱:۰۸:۲۵ خبرگزاری روسیا سگودنیا به استناد اظهارات یک مقام ایرانی نوشت که ایران خواهان حضور سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در هنگام امضای توافق جامع هسته ای در وین است.
۱۱:۰۷:۲۱ متاسفانه دیروز شاهد کاهش ناگهانی قیمت ورق فولادی به میزان ۲۰۰ تومان بر کیلوگرم از سوی شرکت فولاد مبارکه بودیم که این مساله میتونه باعث تعطیلی کارخانجات بخش خصوصی صنایع فولاد بشه
۱۱:۰۶:۰۷ به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «گرت پورتر» روزنامهنگار، محقق و نویسنده آمریکایی در مقالهای که در پایگاه خبری «میدلایستآی» منتشر کرده، قول منابع غربی و ایرانی، مدعی اعلام توافق هستهای در روز پنجشنبه شده است.
بر اساس این گزارش، وی به نقل از منابع خود گفته که بحث برداشته شدن تحریمها که اصلیترین موضوع مورد اختلاف طرفین بوده، با مذاکرات ایران و آمریکا به سمت حل شدن پیش میرود.
توافق پنجشنبه اعلام میشود
در ادامه این گزارش آمده است: «مذاکرات تا روز ۱۰ جولای (جمعه) تمدید شده ولی منابع ایرانی اینگونه استدلال میکنند که میتوان حتی در روز ۹ جولای هم متن توافقنامه را نهایی کرد.»
موضع قوی ایران در خصوص تحریمهای تسلیحاتی پس از نمایان شدن اختلافات ۱+۵
بر اساس شنیدههای پورتر، موضوع اصلی اختلافات و تمدید مذاکرات در روزهای اخیر، متن قطعنامهای بوده که بناست جایگزین قطعنامههای صادره شورای امنیت در خلال سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ شود.»
این گزارش میافزاید: ۱+۵ تاکنون اصرار داشتهاند که در قطعنامه جدید، تحریمهای ایران برای خرید تسلیحات متعارف، کماکان به قوت خود باقی باشد ولی نمایندگان ایران به شدت با این امر مخالفت کردهاند.
بر اساس گفتههای یک منبع بلندپایه بینام اروپایی، جلسه دوشنبهشب ۱+۵ به بررسی موضع این گروه بر سر موضوع تحریمهای تسلیحاتی اختصاص داشته؛ گرت پورتر میگوید که با نمایان شدن اختلافات در میان اعضای ۱+۵ بر سر این موضوع، موضع ایرانیها هم در این بخش قویتر شده است.
این منبع گفته که روسیه و چین مخالف ادامه تحریمهای تسلیحاتی ایراناند و فرانسه هم در این بخش موضع متزلزلی دارد.
آمانو در تهران قول داد
یکی دیگر از مواضع مورد اختلاف ایران و ۱+۵، بحث «ابعاد نظامی احتمالی» برنامه هستهای این کشور بوده؛ بر اساس گفتههای گرت پورتر این موضوع با سفر هفته گذشته آمانو به تهران حل شده است.
پورتر میگوید که آمانو به مقامات ایرانی در تهران اطمینان داده که گزارشهای پیشین آژانس (در خصوص حل موضوع ابعاد نظامی احتمالی) در گزارش انتهای سال ۲۰۱۵ منعکس خواهد شد.
تضمین آمریکایی برای کاهش تحریمها همزمان با اجرای تعهدات ایران
محل اختلاف بعدی، زمانبندی برداشتهشدن تحریمهاست. بر اساس گفته منابع پورتر این بحث با پیشنهاد آمریکاییها حل شده است.
پورتر به نقل از یک منبع ایرانی بینام نوشته که آمریکا «برای اولین بار قبول کرد که برداشته شدن تحریمها، امری پیچیدهتر و زمانبرتر از امضای یک توافق است و ایران هم قبول کرد که آمریکاییها در روز امضای توافق تضمین بدهند که در طی روزهای انجام تعهدات توافقنامهای ایران، آمریکا هم سازوکار کاهش تحریمها را عملیاتی کند.»
۱۱:۰۵:۴۹ ظریف: “من در وین هستم تا به یک بحران غیرضروری خاتمه دهم و علاوه بر آن افق های جدیدی را بگشایم. ما راهی طولانی را در بیست و یک ماه گذشته برای بحث درباره برنامه هسته ای صلح آمیز ایران طَی کرده ایم. راهی بسیار طولانی. هیچ گاه تاکنون ایران و طرف های مذاکراتی اش تا این حد به یک توافق نزدیک نبوده اند. با این وجود و با این که مذاکرات از نقاط غیرقابلی برگشتی عبور کرده است، هنوز نمی توان دستیابی به یک توافق را تضمین کرد. تنها چیزی که می شود با قطعیت درباره آن صحبت کرد این است که اوضاع به وضعیت قبل از مذاکرات بر نخواهد گشت.
۱۱:۰۵:۱۲ باراک اوباما و تیم امنیت ملى کاخ سفید از طریق تماس ویدئویی با جان کری و دیگر مذاکره کنندگان آمریکا در وین در جریان جزییات مذاکرات قرار گرفت
۱۱:۰۵:۰۷اگر این توافق هسته ای در فاصله زمانی روز جمعه تا هفتم سپتامبر در اختیار کنگره قرار بگیرد، دوره زمانی که کنگره می تواند آن را بررسی کند شصت روز خواهد بود. این در حالی است که کنگره از دهم اوت تا هشتم سپتامبر تعطیل است.
البته نمایندگان پارلمان نمی توانند جلوی اجرایی شدن یک توافق بین المللی را بگیرند. آنها یا نباید هیچ کاری انجام دهند، یا می توانند یک قطعنامه نمادین در رد یا قبول این توافق به تصویب برسانند.
چنانچه نمایندگان پارلمان قطعنامه ای در نشانه عدم موافقت خود با توافق هسته ای به تصویب برسانند، از این مسئله ممانعت خواهد شد که اوباما لغو تحریم های آمریکا علیه ایران را، که البته بخشی از توافق هسته ای محسوب می شود، به مرحله اجرا درآورد.
در این صورت، اوباما قادر خواهد بود قطعنامه کنگره را وتو کند و دو سوم نمایندگان هر یک از مجلس های نمایندگان و سنای آمریکا باید علیه این وتو رای بدهند تا اجرایی نشود. در واقع، دستکم باید دو سوم از کل نمایندگان کنگره با توافق هسته ای مخالفت کنند تا به اجرا درنیاید.
این در حالی است که دمکرات ها از انتقاد علیه اوباما پرهیز می کنند و منتظر نتیجه گفتگوها هستند.
رابرت منندز سناتور دمکرات در گفتگو با خبرگزاری فرانسه گفت «همیشه شیطان، در جزییات رخنه می کند و من تا زمانی که توافقی حاصل بشود، حتی اگر یک سال دیگر باشد، از قضاوت کردن پرهیز می کنم.»
کریس مورفی سناتور دمکرات نیز در همین رابطه گفت «اگر حق بررسی توافق برای کنگره تا شصت روز تمدید شود، این یک امتیاز برای دولت اوباما محسوب خواهد شد زیرا در آن صورت زمان بیشتری در اختیار خواهد داشت تا به تشریح بخش های فنی تر توافق برای نمایندگان کنگره بپردازد.
۱۰:۵۹:۴۶ تیم حفاظت امریکایی یه چمدان امنیتی سنگین به هتل کوبورگ وارد کردند! برخی معتقدند این خبر مثبتی است
۱۰:۵۹:۲۱ اشتاین مایر وارد کوبورگ شد
۱۰:۵۹:۰۴ خبرگزاری صداوسیما:
خبرگزاری ایتارتاس گزارش داد: یک منبع دیپلماتیک غربی روز پنجشنبه گفت برخی صفحات توافق هستهای با ایران چاپ شده است. وی افزود احتمال دارد توافق عصر روز پنجشنبه اعلام شود.
۱۰:۵۸:۴۰ خبرگزاری صداوسیما:
خبرگزاری فرانسه در گزارشی به قلم سسیل فویاتره و سیمون استوردی نوشت:
وزرای خارجه اروپایی اواخر روز چهارشنبه در حال بازگشت به وین بودند تا از طریق افزایش فشار بر ایران به بنبست هستهای پایان دهند و توافق حاصله را برای بررسی نمایندگان کنگره آمریکا ارسال کنند.
یک منبع دیپلماتیک غربی گفت: «توافق تا پایان روز پنجشنبه امکانپذیر است.»
اگر توافق تا پایان پنجشنبه برای کنگره آمریکا ارسال شود، نمایندگان آمریکایی ۳۰ روز فرصت خواهند داشت تا آن را بررسی کنند.
اما اگر جان کری تا پایان پنجشنبه نتواند توافقی را برای نمایندگان کنگره بفرستد آنها دو ماه برای بررسی آن فرصت خواهند داشت و به این ترتیب اجرای توافق به تاخیر خواهد افتاد.
با این حال، حسن روحانی رئیسجمهور ایران ابراز خوشبینی کرد و گفت دولت وی اقتصاد خود را برای پس از برداشتن تحریمها آماده کرده است.
وی گفت: «مذاکرات با گروه ۱+۵ در مرحله حساسی است و جمهوری اسلامی ایران آماده دوره پس از مذاکرات و پس از تحریمها میشود.»
روحانی این اظهارات را در فرودگاه مهرآباد تهران پیش از پرواز به روسیه برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای عنوان کرد که ایران خواستار پیوستن به آن است.
گزارش میشود متن توافق اصلی و پنج ضمیمه پیچیده آن اکثرا نگارش یافته است.
یک مقام آمریکایی گفت ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا و علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دو بار و به مدت سه ساعت دیدار کردند تا جزئیات این توافق را که بسیار پیچیده است نهایی کنند.
ناظران میگویند بعید است مذاکرات بعد از دو سال گفتگوهای فشرده و سخت از هم بپاشد.
با این حال، محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران در روزنامه فایننشال تایمز نوشت در حالی که توافق در دسترس است، هیچ تضمینی برای موفقیت آن وجود ندارد.
۱۰:۵۸:۳۳ وزرای خارجه اروپایی در راه وین هستند
به گزارش گروه بین الملل #باشگاه_خبرنگاران_جوان وزرای خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان در مسیر بازگشت به وین هستند.
آنتوان ماریوتی خبرنگار اعزامی شبکه #فرانس۲۴در پیامی در توئیتر خود نوشت، فیلیپ هاموند وزیر امور خارجه انگلیس ساعت هفت بعد از ظهر به وین بر میگردد. اشتاینمایر، وزیر امور خارجه آلمان نیز در راه بازگشت به وین است. لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه نیز بر اساس برنامه دیر وقت امشب به وین خواهد رفت.
۱۰:۵۷:۱۳ ظریف درمقاله فایننشیال تایمز: میگویند این راهو آن راهو برای ساخت بمب در ایران میبندیم. ساخت بمب هسته ای فقط یک راه دارد و آن تصمیم سیاسی ست!ظریف: این یک انتخاب تاریخی میان همکاری و درگیری است.
۱۰:۵۶:۴۷ یک پایگاه اینترنتی آمریکایی نوشت اکنون بهترین زمان برای توافق است اما این اتفاق در صورتی به تحقق خواهد پیوست که کنگره کارشکنی نکند.
۰۹:۲۹ یک پایگاه آمریکایی در گزارشی نوشت توافق هستهای با ایران میتواند برای شرکتهای آمریکایی میلیاردها دلار ثروت بادآورده ناشی از تشدید فروش تسلیحات به کشورهای منطقه را به دنبال داشته باشد.
۰۵:۴۱ یک روزنامه آمریکایی با اشاره به تلاش سناتورهای جمهوریخواه برای سنگ اندازی در مقابل دولت باراک اوباما در مسیر توافق هسته ای با ایران تصریح کرد که سناتورهای دموکرات اوباما را تنها نمیگذارند.
۱۰:۵۲:۱۵ به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، بامداد امروز انفجار در کنورتور شماره دو ذوبآهن چند کشته و مجروح بر جای گذاشت.
بنا بر آمار اعلام شده از سوی برخی مسئولان تعداد کشتههای این حادثه سه نفر گزارش شده است.
تعدادی نیز دچار سوختگی شده که به بیمارستان منتقل شدهاند.
گفتنی است تاکنون این آمار از سوی مسئولان تایید نشده است.
مدیر واحد HSE ذوب آهن با تایید حادثه گفت: تعداد آمار کشتهشدگان و آسیبدیدگان در این حادثه ضد و نقیض است.
۱۰:۵۱:۱۷ آخرین خبرها از مذاکرات هستهای/ظریف: توافق هستهای با ایران را انجام دهید سپس با یکدیگر علیه تروریسم بپیوندیم
۱۰:۵۱:۰۶ خبرگزاری ایتارتاس گزارش داد: یک منبع بلندپایه دیپلماتیک روز پنجشنبه گفت متن یک توافق میان ایران و گروه ۱+۵ در مرحله بالایی از آماده شذن قرار دارد.
وی گفت: «به نظرم توافق تا ۹۸ درصد آماده است.»
این منبع ادامه داد: «وضعیت شبیه این است که طرفین فقط باید درباره برخی مسایل باقیمانده، بله یا خیر بگویند.»
وی افزود: «بعد از نشست وزیران خارجه، کارهای بسیاری انجام شده است و امیدواریم مذاکرات با موفقیت کامل شود.»
درهمین حال ایتارتاس به نقل از یک منبع دیپلماتیک غربی روز پنجشنبه گفت برخی صفحات توافق هستهای با ایران چاپ شده است.
وی افزود احتمال دارد توافق عصر روز پنجشنبه اعلام شود.
۱۰:۵۰:۵۰ هافینگتون پست نوشت مورتون کلین عضو تندروی “کمیته روابط عمومی آمریکا و اسراییل” (ایپک) به علت مخالفتهای شدیدش با توافق هسته ای ایران از ایپک استعفا کرد.
وی به عنوان رییس سازمان صهیونیست آمریکا که یکی از قدیمی ترین گروههای طرفدار اسراییل به شمار می رود و احتمالا تنها گروه تندرو تر از ایپک است. وی در این کنفرانس تلفنی گفت تنها یک تهدید قابل باور بمباران برضد ایران می تواند مذاکره کنندگان آمریکایی را کمک کند که امتیاز بگیرند.
وی گفت، ایران سال دو هزارو سه میلادی زمانی که امریکا به عراق و افغانستان حمله کرده بود، برنامه تسلیحات هسته ای خود را متوقف کرد، زیرا از اینکه بوش ایران را هدف بعدی خود انتخاب کند هراسیده بود.
با این حال ایپک افزایش تحریم ها را به عنوان ابزار وادار کردن ایران به پذیرش توافقی سخت تر را ترجیح داد.
کین با این حال در یکی از گفتگوهای خود طی چند روز اخیر گفته است که ایپک به اندازه کافی قوی نبوده است. وی در حال پیگیری تلاشی است که به گفته خودش به طور فزاینده ای تبدیل به یک نبرد یک تنه شده است که نه تنها برضد ایران است بلکه برضد متحدان سنتی خودش نیز است که قصد ندارند به هر اقدامی دست بزنند. وی با نارضایتی می گوید من نمی توانم به تنهایی این جنگ را پیش ببرم.
همزمان با اینکه ایران و شش کشور مذاکره کننده به آن موسوم به پنج به علاوه یک در حال نزدیک تر شدن به توافق هستند. کلین نماینده تندرو ترین طیف مخالف توافق است. با این حال دیدگاههای وی دیگر نماینده ائتلاف منتقدان توافق ایران نیست و تحلیلهای غیردیپلماتیک وی در جهانی که بسیاری از ریسک دوری می کنند کاملا روشن و واضح است.
البته وی فردی بی سابقه در این زمینه نیست وی سابقه عصبانی کردن هم حزبی های خود را دارد و در سال ۱۹۹۳ در زمان مخالفات با پیمان نامه های اسلو نیز با ایپک درگیر شده بود.
منتقدان وی این شیوه کلین را اقدام برای مطرح کردن خود و آسیب زا برای آرمان بزرگ تر حمایت از اسراییل می دانند. ایپک در دهه ۱۹۹۰ نیز وی را به اقدامات غیرحرفه ای و تلاشهای ناموفق برای لابی با کنگره متهم کرده بود.
حال همزمان با نزدیک شدن به ضرب الاجل نهایی مذاکرات وی بیش از پیش خود را تحت فشار می بیند و به نظر می رسد که وی تنها فردی است که قادر است نابودی هسته ای اسراییل را در افق ببیند.
کلین در یادداشتی می نویسد به نظر می رسد طرح باراک اوباما تسهیل دستیابی به توافق هسته ای با ایران است. وی این یادداشت را به همراه استعفایش می دهد.
۱۰:۵۰:۰۹ اویاما اظهار نظر خوبی نداشته است : رئیس جمهور آمریکا در جمع نمایندگان دموکرات سنا شانس توافق با ایران را کمتر از پنجاه -پنجاه توصیف کرد.
به گزارش انتخاب به نقل از پایگاه اینترنتی پولتیکو ، اوباما در جمع نمایندگان سنا در روز سه شنبه شانس توافق با ایران را کمتر از پنجاه -پنجاه توصیف کرد و گفت که وی توافق هسته ای بد با ایران را نخواهد پذیرفت.
رئیسجمهور آمریکا به نمایندگان دمکرات سنا اطمینان داد هیچ توافق بدی را با ایران امضا نخواهد کرد.
وی همچنین از آنها خواست تا زمانی که مذاکرات به پایان نرسیده است درباره آن داوری نکنند.
وی در عین حال گفت اطمینان ندارد چنین اتفاقی رخ دهد.
اوباما در این مراسم، در حالی که جامهای شراب ردوبدل میشد با هیچ مقاومتی از سوی نمایندگات دمکرات در برابر این خواسته خود که پیش داوری نکنند مواجه نشد.
این مراسم تا حدودی برای رفع اختلافات پیش آمده میان طرفین بر سر مسایل تجاری در آمریکا بود که ماه گذشته موجب اختلاف در حزب دمکرات شد.
اما برخی نمایندگان گفتند مساله ایران موضوع اصلی این مراسم بود.
این در حالی است که چشمانداز دستیابی به توافق در روزهای آینده با ایران نامطمئن به نظر میرسد.
۰۱:۴۲:۵۰ به گزارش ایرنا ازنشست خبری روزچهارشنبه وزارت خارجه آمریکا، مارک تونر جانشین سخنگوی این وزارت خانه، ضمن اذعان بر پیشرفت وحل بسیاری از مشکلات درمسیر مذاکرات، گفت: همچنان برخی موارد اختلافات حل نشده وجود دارد که تیم مذاکره کننده برای حل این مسائل در وین در تلاشند.
وی با اعلام اینکه، در صورت نیاز به مذاکرات بیشتر، این کار را خواهیم کرد خاطرنشان کرد : هدف نهایی دستیابی به توافق خوب است نه پایبندی به تاریخ تعیین شده مذاکرات.
مارک تونر درواکنش به عبور ازمهلت های تعیین شده مذاکرات، ضمن ابراز امیدواری از دستیابی به توافق در۴۸ ساعت آینده اظهارداشت: تاریخ های تعیین شده عامل تسریع کننده ومشوق پیشرفت درمذاکرات محسوب می شوند.
وی اضافه کرد: درصورت نیاز به مذاکرات بیشتر، این کار را خواهیم کرد .هدف نهایی مذاکرات، دستیابی به توافق خوب است نه پایبندی به تاریخ های تعیین شده.
لازم به ذکراست باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، اوایل سال جاری میلادی با فشار برخی سناتور ها، طرح کنگره آمریکا به منظور نظارت این مجلس بر هر گونه توافق احتمالی با ایران را به امضا رساند، بازبینی توافق نامه ، تنها محدود به قبول یا عدم قبول توافق نامه در کنگره خواهد بود .
در صورتی که کنگره توافق نامه را رد کند، ریاست جمهوری همچنان این اختیار را خواهد داشت در مدت ۱۲ روز تصمیم کنگره را وتو کند.
گفتنی است مجلس کنگره ونمایندگان آمریکا نیز ازسویی این اختیار را خواهد داشت ظرف مدت ۱۰ روز، در صورت مخالفت دو سوم تعداد نمایندگان با وتوی ریاست جمهوری، این حق وتو را سلب کنند.
۰۱:۴۲:۲۰ به گزارش ایرنا از بازار بورس در نیویورک، از صبح روز چهارشنبه تمامی معاملات در بازار بورس نیویورک به علت بروز مشکلات فنی به حال تعلیق در آمده است.
بازارس سهام نیویورک از صبح روز چهارشنبه در پی سقوط شاخص سهام و اخبار منفی اقتصادی روز گذشته در چین با شوک و سقوط یک درصدی کار خود را شروع کرد.
به گزارش ایرنا از حدود ساعت ۱۱:۳۳ دقیقه صبح به وقت محلی شرق آمریکا، تمامی معاملات در بازار سهام به دلیل مشکلات فنی از دسترس خارج شد و با گذشت دو ساعت تا لحظه مخابره خبر نیز همچنان متوقف است.
یک مقام بورس نیویورک با صدور بیانیه ای ضمن رد احتمال حمله هکری، علت این حادثه را بروز اختلالات فنی داخلی ذکر کرده و افزود که توضیحات تکمیلی در این باره متعاقباً اعلام خواهد شد.
وی تأکید کرد که تمام سفارش های جاری لغو خواهد شد.
آرت کاشین مدیر شرکت خدمات ملی و بانکداری یو بی اس در بورس نیویورک ضمن اظهار این که «با روز چالش برانگیزی در نیویورک مواجه ایم» اضافه کرد: حتی پیش از شروع معاملات نیز با برخی مشکلات فنی روبرو بوده ایم؛ باید صبر کرد و دید که چه اتفاقی خواهد افتاد.
وی خاطرنشان کرد: معمولاً اختلالات فنی بورس بسرعت ظرف یک ساعت مرتفع می شد.
به گزاش منابع آگاه، باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در جریان این حادثه قرار داده شده است و کاخ سفید و بانک مرکزی آمریکا در حال مونیتور لحظه به لحظه این رویداد هستند.
کارگزاران و معامله گران بورس حاضر در صحنه بدون دسترسی به اطلاعات و علت دقیق این حادثه در سردرگمی بسر می برند.
این در حالی است که همزمان پروازهای یونایتد ایرلاین نیز در سراسر آمریکا به علت بروز اختلالات کامپیوتری مجبور به فرود اجباری شده اند و تا به این لحظه کارشناسان در رفع مشکلات بوجود آمده موفق نبوده اند.
گفتنی است؛ مقامات امنیتی، احتمال حملات هکری در ارتباط با خطوط هواپیمایی را نیز رد کرده اند.
برخی کارشناسان علت بروز مشکلات همزمان در بازار بورس نیویورک و خطوط پروازی در سایه ای از ابهام می دانند.
۰۱:۴۱:۵۹ به گزارش ایرنا، در مقاله محمد جواد ظریف به شرح زیر آمده است : من اینجا هستم (وین ) تا افق های جدیدی را بگشایم، ما راهی طولانی را در بیست و یک ماه گذشته برای بحث درباره برنامه هسته ای صلح آمیز ایران طَی کرده ایم. راهی بسیار طولانی.
وی ادامه داد، هیچ گاه تاکنون ایران و طرف های مذاکراتی اش تا این حد به یک توافق نزدیک نبوده اند. با این وجود و با این که مذاکرات از نقاط غیرقابلی برگشتی عبور کرده است، هنوز نمی توان دستیابی به یک توافق را تضمین کرد. تنها چیزی که می شود با قطعیت درباره آن صحبت کرد این است که اوضاع به وضعیت قبل از مذاکرات بر نخواهد گشت.
در ادامه مقاله وزیر امور خارجه کشورمان آمده است: در حال حاضر به اتخاذ تصمیمات جدی سیاسی نیاز داریم. راه حل های فنی بی شماری طرح و به بحث گذاشته شده است و بسیاری از موارد حل و فصل شده اند؛ ولی این بحران همیشه دارای ماهیتی سیاسی بوده است.
برخی می گویند که قصد مسدود کردن این یا آن مسیر دسترسی ایران به بمب را دارند. توافقی که در شرف دستیابی به آن هستیم بسیاری از این بهانه ها را از بین خواهد برد، ولی حقیقت ماجرا این است که برای ساخت بمب تنها یک مسیر واقعی وجود دارد و آن قبل از هر چیز مستلزم اتخاذ یک تصمیم سیاسی است.
محاسبات جدی راهبردی و مهم تر از آن بایسته های مذهبی ما، ایران را از اتخاذ چنین تصمیم زیانباری کاملا به دور نگاه داشته است. این محاسبات قبلا امتحان خود را پس داده اند.
در دهه ۸۰ میلادی و تحت شدیدترین حملات سلاح های کشتار جمعی صدام حسین، ایران هیچگاه به این حملات پاسخ متقابلی نداد. چنین سلاح هایی همواره از سوی رهبران عالی انقلاب اسلامی بطور اکید منع شده اند.
ظریف در این مقاله یادآور شده که برای پیشرفت، رواج صداقت- تغییر ذهنیت ها- لازم است. حصول به توافق نیازمند شجاعت برای توجه به اهداف عالی تر، شهامت کافی برای انعطاف، آمادگی برای ترک عادت های قدیمی و از همه مهم تَر بصیرت برای توجه به آینده بهتر است. برای سال ها عده ای این حقیقت إنکار می کردند که تهدید قوای نظامی یا فشارهای اقتصادی نمی تواند مردم را به چشم پوشی از عزت و کرامتشان وادار کند. خون ها و هزینه های زیاد و غیر قابل تصوری هدر رفت تا این واقعیت مسلم ثابت شود.
وی می افزاید: من هنوز امیدوارم. همتایان من در حال رها کردن توهماتی هستند که تا کنون فجایع زیادی در دهه های گذشته در منطقه ما به بار آورده است. این واقعیت به طور روزافزونی مورد شناسایی قرار می گیرد که تلاش برای تسلیم کردن یک تمدن پرافتخار، صرفا به افزایش تنش، خشم و دشمنی منجر شده است.
این موضوع به ویژه در مورد تحریم های ناعادلانه و غیرقانونی بر علیه مردم ایران صادق است که ادعا می شود برای بازداشتن آنها از عزمشان برای بهره برداری صلح آمیز از انرژی هسته ای اعمال گردیده اند. این مجموعه تحریم ها- که تبعیض آمیزترین تحریم های تاریخ بشریت برعلیه یک ملت است- در اراده مستحکم ایرانیان اثری نداشته است.
در ابتدای این بحران، ایران فقط دویست سانتریفیوژ داشت؛ امروز این تعداد به بیست هزار عدد رسیده است.
وزیر امور خارجه کشورمان در این مقاله تاکید کرده که به همین دلایل همتایان من به درستی میز مذاکرات را انتخاب کرده اند. با این حال آنها هنوز می بایست یک تصمیم حیاتی بگیرند و بین فشار و توافق یکی را انتخاب کنند.
تنها توافقی می تواند از محک زمان سربلند بیرون بیاید که یک توافق متوازن باشد. اشتباه نکنید: هر تلاشی برای به دست آوردن امتیاز به هزینه دیگران عمری کوتاه مدت خواهد داشت. ایران برای حصول به توافقی متوازن و منصفانه و پس از آن گشودن افق های جدید برای پرداختن به چالش های مشترک و بزرگ تَر آماده است.
ظریف در ادامه آورده است: از جمله این تهدیدات مشترک، خطر رو به افزایش افراطی گری خشن است که قلب خاورمیانه را در خود غرق کرده است و در حال گسترش به سمت اروپاست. این جریان اگر متوقف نشود، بیش از پیش گسترش خواهد یافت. امروز شاهد بربریت خونسردی هستیم که هیچ مرزی نمی شناسد. قتل عام های که چندی قبل در بطور همزمان در سه کشور مختلف روی داد شاهد این مدعاست. ایران تا کنون از هیچ تلاشی در این نبرد میان انسانیت و ضدانسانیت فروگذار نکرده است، جایی که تمام کشورها توسط مردان نقاب پوشی تهدید به ویرانی می شوند که هیچ حرمتی برای جان إنسان ها قائل نیستند.
در این مقاله تاکید شده که برای مقابله با این علایم خطرناک باید رهیافت های جدید اتخاد کرد. به تلاش های بین المللی برای مبارزه با این معضل جهانی نیاز داریم. امیدوارم با دستیابی به یک توافق هسته ای، همتایان من انتخابی تاریخی بین همکاری و تنش انجام دهند. امیدوارم بیش از هر چیز، تمرکز و توان خود را صرف موضوعی نمایند که بیشترین اولویت را دارد؛ اگر ما با سریعا ظهور افراطی گری خشن مقابله نکنیم، این جریان به مقابله با ما بر خواهد خواست.
۰۱:۴۱:۴۵ گری پورتر روزنامه نگار وتحلیل گر سیاسی آمریکایی روزچهار شنبه درمقاله ای در نشریه ‘میدل ایست آی’ با اشاره به تمدید مهلت پایانی مذاکرات تا تاریخ ۱۰ ژوئیه ، به نقل از یک منبع ایرانی نوشته است به نظر می رسد که ایران و آمریکا بر سر نکات عمده توافقنامه در خصوص لغو تحریم های یکجانبه و شورای امنیت سازمان ملل به توافق رسیده اند.
تیم مذاکره کننده ایرانی همواره اصرار داشته است که قطعنامه سال ۲۰۰۷ شورای امنیت مبنی برتحریم های نظامی علیه ایران ربط مستقیمی به برنامه های هسته ای ایران نداشته و لذا باید همزمان با سایر تحریم های این شورا لغو شوند.
پورتر در این مقاله به موضع نیرومند ایران اشاره کرد و نوشت که شکاف آشکاری در میان سایر کشور های شرکت کننده در این مذاکرات دیده می شود و پنج عضو ثابت شورای امنیت یعنی آمریکا، روسیه ، چین، انگلیس وفرانسه را بر آن داشته تا روز دو شنبه در یک نشست فوق العاده موضوع لغو تحریم های نظامی را مورد بحث و بررسی دوباره قرار دهند.
وی نتیجه گیری کرده است که همین شکاف بی تردید به حل این مسئله کمک خواهد کرد و بزرگترین مانع توفیق این مذاکرات را از میان برخواهد داشت.
این روزنامه نگار و تحلیلگر مسائل سیاسی سخنان روز شنبه یوکیا آمانو رییس آژانس بین المللی انرژی هسته ای را که گفته بود، کارشناسان آژانس با کمک و همکاری ایران قادر خواهند بود تا دسامبر امسال گزارش برنامه های هسته ای ایران را تکمیل کنند، یکی دیگر از تحولاتی ذکر کرده که به برداشتن یک مانع بزرگ دیگر از سر راه توافق این مذاکرات کمک کرده است.
پورتر همچنین گفته است ، از قرائن این طور بر می آید که جان کری وزیر خارجه آمریکا به وضوح و صراحت از آمانو خواسته است تا گزارش خود را به وجهی تنظیم کند که بتواند به پیشبرد مذاکرات و اجرای توافقنامه احتمالی کمک کند و نه آن که مانعی بر سر آن بگذارد.
۰۱:۴۱:۲۷ به گزارش ایرنا به نقل از گاردین، «هاشمی رفسنجانی از تصمیم ایران برای مذاکره رودرو با واشنگتن استقبال کرد» و در یک گفت و گوی اختصاصی با گاردین اظهار داشت: «ما یک تابو را شکسته ایم.»
گاردین ادامه داد: آیت الله هاشمی رفسنجانی معتقد است انتخاب روحانی در جریان انتخابات سال ۲۰۱۳ میلادی راه را برای مذاکرات هسته ای باز کرد.
این روزنامه انگلیسی افزود: وی این سخنان را روز سه شنبه گذشته و پیش از آن اظهار کرد که هنوز خبر تمدید مذاکرات هسته ای میان ایران و آمریکا و پنج قدرت جهانی به مدت سه روز دیگر اعلام نشده بود.
به گزارش گاردین، هاشمی رفسنجانی می گوید: ‘گفت و گوی رو در رو بهتر از صحبت از راه دور و از طریق رسانه است؛ ایران بشدت جدی است. اگر طرف های دیگر نیز به همین میزان جدی باشند، قطعا توافق صورت خواهد گرفت. اینکه ایران مستقیما با آمریکا صحبت می کند، یک اقدام خوبی بوده است و ما این تابو را شکسته ایم.’
به گزارش این روزنامه انگلیسی، آیت الله هاشمی رفسنجانی معتقد است که دشمنی آمریکا با ایران، مشکل اصلی ارتباط دو کشور بوده و افزود: ‘پیش از انقلاب اسلامی سال ۵۷، آمریکا یکی از حامیان اصلی رژیم شاه بود اما پس از انقلاب اسلامی و در جریان جنگ تحمیلی علیه ما شد؛ اگر در مذاکرات هسته ای ما شاهد آمریکایی دیگر باشیم، این مساله تاثیر خوبی بر جامعه ایرانی خواهد گذاشت. ‘
این روزنامه همچنین با اشاره به ماجرای دیپلمات های آمریکایی در تهران و لانه جاسوسی به نقل از آیت الله رفسنجانی نوشت: ‘این مساله غیر ممکن بود که سفارت آمریکا در تهران بازگشایی شود. با این حال این مساله به رفتار دو طرف بر می گردد.’
به نقل از گاردین، هاشمی رفسنجانی در این باره به سخنانی از امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: «اگر آمریکایی ها مثل انسان برخورد کنند، ما با آنها مشکلی نداریم.»
این روزنامه با اشاره به مسئولیت وی در هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران افزود: اکنون که تنش ها به اوج خود رسیده و فرقه گرایی در منطقه گسترده شده است هاشمی رفسنجانی سعودی ها را به ‘دلیل مداخله در مذاکرات هسته ای و بمباران مردم یمن ‘مورد حمله قرار می دهد.
به گزارش گاردین، هاشمی رفسنجانی می گوید: ‘سعودی ها حساسیت شان را نسبت به آرمان فلسطینی ها از دست داده اند؛ اما ما می خواهیم با آنها مناسبات دوستانه ای داشته باشیم.’
این روزنامه به نقل از وی ادامه داد: ‘قرآن می فرماید مسلمان ها برادر هستند و باید در برادری با یکدیگر زندگی کنند و نسبت به هم ظلم نکنند.’
گاردین همچنین با اشاره به مساله فلسطین نوشت، آیت الله رفسنجانی عنوان می کند: ما از حق فلسطینی ها دفاع می کنیم؛ ما در هیچ اقدام نظامی در فلسطین مشارکتی نداریم اما در زمینه های سیاسی به آنها مشورت می دهیم. لذا مادامی که حق فلسطینی ها در نظر گرفته نشود، ما نمی توانیم ارتباط خوبی را با آمریکا داشته باشیم.’
این روزنامه انگلیسی با اشاره به اینکه اسراییل که خود دارای زرادخانه های هسته ای اعلام نشده است اما با توافق ایران و گروه پنج به علاوه یک مخالف است، نوشت : اسراییل ایران را به عنوان دشمن قسم خورده اش می بیند که از جنبش فلسطینی حماس و حزب الله در لبنان حمایت می کند.
گاردین در ادامه به نقش ایران در مقابله با گروه تروریستی داعش اشاره کرد و نوشت، آیت الله هاشمی رفسنجانی می گوید: سوریه از سوی گروههای مختلف تروریستی مورد حمله واقع شده است و ما علیه تروریسم، در هرجای دنیا هستیم.
این روزنامه افزود: هاشمی رفسنجانی گفت که به دلیل جمعیت بالای تحصیلات در ایران، نسبت به آینده کشورش دید مثبتی دارد.
۰۱:۴۱:۲۲ رئیس جمهور شامگاه چهارشنبه برای شرکت در اجلاس مشترک سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس، عازم روسیه شد.
به گزارش انتخاب، در مراسم بدرقه رسمی روحانی در فرودگاه مهرآباد، آقایان علیاکبر ولایتی مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور بین الملل و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور حضور داشتند.
رئیس جمهور پیش از عزیمت به روسیه در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت سیاسی، اقتصادی و امنیتی اجلاسهای منطقهای اظهار داشت: این اجلاس ها فرصت مناسبی است که دیدگاه های کشورمان را در خصوص مسائل مهم منطقه ای و جهانی تشریح کنیم.
روحانی گفت: برگزاری اجلاس های منطقه ای در شرایطی که جهان از لحاظ اقتصادی از تکقطبی بودن و از لحاظ سیاسی از یکجانبهگرایی فاصله گرفته است، اهمیت مضاعفی دارند و با حضور در آنها میتوانیم اهداف سیاسی و اقتصادی کشورمان را پیگیری کنیم.
رئیس جمهور به جایگاه سیاسی و امنیتی سازمان همکاری شانگهای و جایگاه اقتصادی گروه بریکس متشکل از کشورهای دارای اقتصادهای نوظهور اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران میتواند با اعضای هر دو اجلاس همکاریهای گستردهای ایجاد کند.
روحانی خاطرنشان کرد: در اجلاس سران شانگهای و بریکس نظرها و دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران بیان خواهد شد و در حاشیه آن دیدارهایی با کشورهای مختلف انجام خواهیم داد.
رئیس جمهور همچنین به مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ اشاره کرد و گفت: مذاکرات کشورمان با ۱+۵ روزهای حساسی را سپری می کند و جمهوری اسلامی ایران خود را برای دوران پسامذاکره و پساتحریم آماده میکند که به واسطه آن، روابط کشورمان با همه کشورها از جمله کشورهای عضو این دو اجلاس توسعه خواهد یافت.
روحانی در خصوص تبدیل کشورمان به یکی از اعضای دائم سازمان همکاری شانگهای نیز اظهار داشت: در سازمان همکاری شانگهای عضو ناظر هستیم و تبدیل شدن به عضو دائم به یک پروسه زمانی نیاز دارد و البته در این اجلاس درباره اعضای ناظر از جمله جمهوری اسلامی ایران، هند و پاکستان اظهارات صریحی مطرح خواهد شد و بیتردید کشورمان در آینده میتواند به جمع اعضای دائم این سازمان بپیوندد.
کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و افریقای جنوبی با داشتن نیمی از جمعیت جهان و ۲۸ درصد قدرت اقتصادی آن، اعضای گروه بریکس را تشکیل می دهند.
سازمان همکاری شانگهای نیز شامل چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان است.
علاوه بر این اعضای اصلی، مغولستان، ایران، پاکستان، هند و افغانستان نیز اعضای ناظر این سازمان هستند.
۰۱:۳۸:۳۷ یک عضو تیم مذاکره کننده ایران به نقل از محمد جواد ظریف گفت: خانم موگرینی نقش بسیار مثبت و سازنده ای در مذاکرات داشته و همواره احترام متقابل بر روابط ما حاکم بوده است.
این عضو تیم مذاکره کننده به نقل از وزیر امور خارجه افزود: امروز هم ملاقات بسیار مثبت و سازنده ای داشتیم.
وی اضافه کرد: همین امر در مورد سایر وزرای حاضر در مذاکرات نیز صادق بوده و علیرغم اختلافات سیاسی، روابط کاری همواره بر اساس احترام متقابل بوده است.
۰۱:۳۸:۳۱ به گزارش ایرنا ازنشست خبری روزچهارشنبه وزارت خارجه آمریکا، مارک تونر جانشین سخنگوی این وزارت خانه، ضمن اذعان بر پیشرفت وحل بسیاری از مشکلات درمسیر مذاکرات، گفت: همچنان برخی موارد اختلافات حل نشده وجود دارد که تیم مذاکره کننده برای حل این مسائل در وین در تلاشند.
وی با اعلام اینکه، در صورت نیاز به مذاکرات بیشتر، این کار را خواهیم کرد خاطرنشان کرد : هدف نهایی دستیابی به توافق خوب است نه پایبندی به تاریخ تعیین شده مذاکرات.
مارک تونر درواکنش به عبور ازمهلت های تعیین شده مذاکرات، ضمن ابراز امیدواری از دستیابی به توافق در۴۸ ساعت آینده اظهارداشت: تاریخ های تعیین شده عامل تسریع کننده ومشوق پیشرفت درمذاکرات محسوب می شوند.
وی اضافه کرد: درصورت نیاز به مذاکرات بیشتر، این کار را خواهیم کرد .هدف نهایی مذاکرات، دستیابی به توافق خوب است نه پایبندی به تاریخ های تعیین شده.
لازم به ذکراست باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، اوایل سال جاری میلادی با فشار برخی سناتور ها، طرح کنگره آمریکا به منظور نظارت این مجلس بر هر گونه توافق احتمالی با ایران را به امضا رساند، بازبینی توافق نامه ، تنها محدود به قبول یا عدم قبول توافق نامه در کنگره خواهد بود .
در صورتی که کنگره توافق نامه را رد کند، ریاست جمهوری همچنان این اختیار را خواهد داشت در مدت ۱۲ روز تصمیم کنگره را وتو کند.
گفتنی است مجلس کنگره ونمایندگان آمریکا نیز ازسویی این اختیار را خواهد داشت ظرف مدت ۱۰ روز، در صورت مخالفت دو سوم تعداد نمایندگان با وتوی ریاست جمهوری، این حق وتو را سلب کنند.