۲۳:۱۵:۱۴ در حال حاضر فعلاً کمی استراحت می کنیم تا ۴ الی ۵ ساعت دیگر در خدمت شما هستیم
۲۳:۰۸:۳۰ «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید امشب در میان خبرنگاران گفت که شرط اصلی توافق در وین، متعهد ماندن ایران به بیانیه لوزان است.
بیانیه لوزان، چارچوب سیاسی مشخص شده از سوی ایران و ۱+۵ برای رسیدن به توافق نهایی بر سر پرونده اتمی این کشور است؛ این توافق در روز ۱۴ فروردین امسال خوانده شد.
سخنگوی کاخ سفید به مذاکرات جاری وین میان نمایندگان ایران و ۱+۵ هم اشاره کرد و گفت: «مذاکرات پرتکاپو است.»
ارنست در پاسخ به سوالی در خصوص دیگر حوزههای اختلاف ایران و آمریکا بدون درنظر گرفتن پرونده هستهای گفت: «اگر ایران به سلاح اتمی دست پیدا کند، همه نگرانیها ما خیلی نگرانکنندهتر خواهد شد و به همین خاطر است که پرزیدنت اوباما اولویت خود را بر پیشگیری از تسلیح ایران (به سلاح اتمی) از طریق دیپلماسی گذاشته است.»
گزینه نظامی هنوز هم روی میز مانده
خبرنگاری به سخنرانی امروز اوباما در پنتاگون اشاره کرد؛ بر اساس برنامه اعلامی کاخ سفید، اوباما بناست ساعت ۱۲:۲۵ نیمهشب به وقت تهران، با حضور در پنتاگون، آخرین گزارشها از نحوه مبارزه با داعش را دریافت کند.
خبرنگار پرسید که با توجه به در جریان بودن مذاکرات ایران و ۱+۵، آیا رئیسجمهور در خصوص گزینه نظامی برای جایگزین کردن شکست احتمالی مذاکرات سخن میگوید؟
سخنگو ابتدا گفت: «گزینه نظامی مانند گذشته روی میز باقی مانده است.» وی لحظاتی بعد و در میانه پاسخ دادن به سوالی دیگر، مجدداً این خبرنگار را خطاب قرار داد و گفت: «البته رئیسجمهور امروز در خصوص داعش صحبت خواهد کرد و انتظار نداریم در خصوص گزینه نظامی علیه ایران صحبت شود.»
مذاکرات غیراتمی در حاشیه مذاکرات اتمی
جاش ارنست در خصوص مذاکرات غیراتمی در حاشیه مذاکرات اتمی هم سخن گفت؛ وی گفت که «جان کری در خصوص بازداشت غیرعادلانه شهروندان آمریکایی در ایران، با مذاکرهکنندگان ایرانی سخن گفته است.»
میز مذاکرات را ترک میکنیم
خبرنگاری در خصوص امکان تمدید دوباره مذاکرات سوال پرسید که سخنگو گفت: «این سوالات را از مذاکرهکنندگان بپرسید. اگر ببینیم ایران تمایل ندارد بر خلاف موضع واحد جامعه جهانی، توافق نهایی را امضاء کند، میز مذاکرات را ترک خواهیم کرد.»
این کنفرانس خبری کماکان در حال برگزاری است …
۲۳:۰۸:۲۳ فوری رییس جمهور ایالات متحده کمتر از دو ساعت دیگر در کنفرانسی خبری به میان خبرنگاران خواهد آمد.
۲۱:۱۴:۲۳ مذاکره کنندگان ایران هتل خود را ترک کردند
تیم مذاکره کننده ایران به دلایل نامشخص هتل ماریوت را ترک کرد.
برخی از منابع در گفتگو با خبرنگار «انتخاب» عدم سرویس دهی مناسب و رزرو بودن اتاق ها را دلیل ترک این هتل توسط هیئت ایرانی عنوان کرده اند.
مذاکره کنندگان ایرانی از جمله بعیدی نژاد و محمدیان در این هتل اقامت داشتند.
۲۱:۱۳:۲۴ نشست عمومی ایران و ۱+۵ با حضور تمامی وزرای خارجه و به ریاست موگرینی فعلا خاتمه یافت.
ممکن است امشب نشست دیگری هم برگزار شود.
۲۱:۱۳:۰۴ فوری/دیدار مهم وزرای خارجه ایران و گروه ۱+۵ در وین شروع شد
۲۱:۱۲:۰۲ یک مقام غربی به خبرگزاری رویترز گفته است که تیم دیپلماتیک جمهوری اسلامی در مذاکرات هستهای، خواستار لغو تحریمهای مرتبط با برنامه موشکهای بالستیک و صدور دیگر جنگافزار به ایران شدهاند.
این مقام غربی روز دوشنبه ۱۵ تیر گفته که استدلال مذاکرهکنندگان ایرانی این است که «دلیلی ندارد» برنامه موشکی جمهوری اسلامی به موضوع هستهای مرتبط شود.
با وجود این، مقام غربی گفتوگوکننده با رویترز افزوده که «پذیرش این دیدگاه دشوار است» و تاکید کرده است: «در ما اشتیاقی برای این مسئله وجود ندارد».
یک مقام ایرانی نیز به این خبرگزاری گفته است: «طرف غربی تاکید دارد که نه تنها برنامه موشکی ایران باید تحت تحریم باقی بماند بلکه ایران باید این برنامه را نیز محدود کند».
او اما افزوده است: «ایران بر حقوقاش تاکید دارد و گفته که تمام تحریمها، شامل تحریمها علیه برنامه موشکیاش، باید هنگامی که تحریمهای سازمان ملل لغو میشود، لغو شوند».
بر اساس این گزارش، یک مقام دیگر ایرانی نیز در وین به خبرنگاران گفته که جمهوری اسلامی خواستار لغو تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه خود است.
اما غرب بر باقی ماندن این تحریمها تاکید دارد و یک مقام غربی گفته که چنین درخواستی «قابل طرح نیست».
۲۱:۱۱:۲۸ در جلسه عمومی وزرای خارجه درباره برخی از مهمترین اختلافات،بحث جدی صورت گرفت. مقرر شد معاونین و سایر اعضای تیم به ادامه کار روی متون بپردازند
۲۱:۱۰:۵۰ مسکو: ظریف و لاوروف بر لزوم پیدا کردن راه حل برای موضوعات باقیمانده تاکید کردند
۲۱:۰۵:۲۹ روزنامه «الاخبار» در گزارشی از مذاکرات هستهای میان ایران و گروه ۵+۱ نوشت پس از سخنان روز جمعه وزیر امور خارجه و سخنان روز شنبه معاون وزیر امورخارجه ایران، فضایی از خوشبینی میان طرفهای مذاکره بهوجود آمده است.
روزنامه «الاخبار» در گزارشی از مذاکرات هستهای نوشت: پس از گذشت یک ماه مذاکرات سخت، ایران و قدرتهای جهانی اکنون وارد مرحله حساسی از مذاکرات هستهای شدهاند و امیدوارند که بتوانند به توافقی تاریخی دست یابند.
براساس این گزارش، «الاخبار» مینویسد: در حالیکه فردا (سهشنبه) را روز پایانی مذاکرات هستهای تمدید شده میدانند گزارشهای متفاوتی از میز مذاکرات میرسد که برخی از آنها نشان از دستیابی به توافقاتی میان طرفها میدهد و در برخی دیگر نمیتوان نشانی از نزدیکی دستیابی به توافق یافت.
این روزنامه لبنانی میافزاید: فردا (سهشنبه) شاید مهمترین روز در میان ماههای گذشته باشد که در آن سراسر از مذاکرات سخت بر سر برنامه هستهای ایران بود ولی هیچ توافق جامع و تاریخیای بهدست نیامده است. در حال حاضر سخنان مذاکرهکنندگان از سویی و ابراز نارضایتی غیر مذاکرهکنندگان (همچون اسرائیل) از سوی دیگر، نشان از «قریبالوقوع» بودن توافق میدهد ولی این بدان معنی نیست که همهچیز پایان یافته است بلکه هنوز مسیری سخت و طولانی فراروی ایران و شش کشور غربی قرار دارد.
بهنوشته «الاخبار»، در میان «بله» و «خیر» گفتن منابع آگاه به احتمال دستیابی به توافق هستهای «یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز شنبه گفت: در سایه همکاریهای ایران امکان این وجود دارد که بتوان تا پایان سال جاری میلادی گزارشی از نتیجه تحقیقات آژانس در زمینه برنامه هستهای ایران ارائه کرد.
«الاخبار» نوشت: در این میان خبرگزاری رسمی ایران بهنقل از منبع آگاه نزدیک به تیم مذاکرهکننده هستهای گزارش کرد، با وجود اینکه سازمان بینالمللی انرژی اتمی تاکنون نتوانسته است ابزارهای بادوام و قابل اعتمادی برای اثبات ادعاهای خود ارائه کند، ایران اعلام کرده است که آمادگی دارد به آژانس در مسیر حل موضوع کمک کند.
در حال حاضر و پس از سخنان روز جمعه «محمدجواد ظریف» وزیر امورخارجه و سخنان روز شنبه «عباس عراقچی» معاون وزیر امورخارجه ایران، فضایی از خوشبینی میان طرفهای مذاکره بهوجود آمده است. مقامهای ایرانی در این دو روز بر تحقق یافتن پیشرفت مذاکرات در روزهای گذشته تاکید کردند و این پیشرفتها را بسیار بیشتر از گذشته خواندند.
«عراقچی» در برنامه «نگاه یک» که شامگاه شنبه درباره آخرین روند مذاکرات هستهای انجام گرفت، گفت: ما مقید هستیم در این فرصت و مهلت زمانی توافق را به سرانجام برسانیم.
وی افزود: طولانی شدن مدت به نفع مذاکرات نیست و ما مقید به زمان هستیم، ولی اسیر زمان نیستیم. ما مقید به توافق خوب هستیم.
«عراقچی» با بیان اینکه توافق نهایی حدود ۲۰ صفحه است، تصریح کرد: این توافق ۵ ضمیمه مختلف دارد که در مجموع این توافق با ضمائم فکر میکنم حدود ۷۰ تا ۸۰ صفحه باشد.
معاون وزیر امورخارجه ایران درباره موضوع «تحقیق و توسعه» برنامه هستهای گفت: برنامه «تحقیق و توسعه» سانتریفیوژهای پیشرفته از جماه «IR8» همچون گذشته ادامه خواهد یافت و در این زمینه مجوز (سند) رسمی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی اخذ خواهد شد.
وی درباره لغو فوری تحریمهای مالی، اقتصادی و بانکی نیز اظهار کرد: در روز توافق همه تحریمهای اقتصادی و مالی اتحادیه اروپا، آمریکا و شورای امنیت یکجا لغو و متوقف میشود و همزمان نیز اقدامات ما انجام میگیرد که البته همزمانی اقدامات ما و آنها مشکلی است که باید به گونهای رفع شود.
۲۱:۰۰:۵۹ روزنامه فایننشال تایمز نوشت: مذاکره کنندگان ایران و شش قدرت جهان روز یکشنبه به دنبال افزایش تلاش های دیپلماتیک دو طرف به منظور امضای توافقی که احتمالا سرنوشت ساز خواهد بود، به دستیابی به توافق نزدیک تر شدند.
این روزنامه انگلیسی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم سام جونز و نجمه بزرگمهر افزود: با وجود آن که زمان تعیین شده برای پایان مذاکرات و امضای توافق یعنی ۳۰ ژوئن پشت سر گذاشته شده است اما دیپلمات ها از هر زمان دیگری به دستیابی به توافقی که برای بلند مدت برنامه هسته ای ایران را در ازای لغو تحریم های این کشور مهار می سازد ، نزدیک شده اند.
این توافق نه تنها می تواند اوضاع اقتصادی ایران را متحول سازد بلکه جغرافیای سیاسی خاور میانه [غرب آسیا] را نیز تغیر خواهد داد.
این روند اکنون در آمریکا به مهمترین اولویت سیاست خارجی دولت اوباما تبدیل شده است. این درحالی است که بسیاری از متحدان پرو پا قرص منطقه ای واشنگتن به ویژه اسرائیل و عربستان سعودی با مذاکرات مخالفند.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه گفت با وجود آن که در موضعی که اکنون باید باشیم قرار نداریم اما از هر زمان دیگر به توافق نزدیک تریم.
کری شش روز متوالی با محمد جواد ظریف، همتای ایرانی خود مذاکره رو در رو داشته است.
اکنون به گفته برخی از دیپلمات ها از سه موضوع مهم باقی مانده توافق بر سر دو مورد نزدیک است. یکی از این موارد مسئله لغو تحریم ها و چگونگی آن است که توافق خوبی درمورد آن وجود دارد. توافق به معنی تخفیف فوری تحریم های مالی و پایان تحریم های شورای امنیت سازمان ملل خواهد بود. طرفین درمورد فرآیند برگشت خودکار تحریم ها هم که بر اساس آن اگر ایران توافق را نقض کند تحریم های این کشور دوباره اعمال خواهند شد، سازش کرده اند.
مسئله دومی که توافق بر سر آن نزدیک است به ابعاد نظامی احتمالی فعالیت های هسته ای ایران در گذشته مربوط می شود. یوکیو آمانو، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرده است که آژانس پاسخ پرسش های مهم در این زمینه را تا پایان سال بیاید.
موضوع سوم که حل نشده باقی مانده است به بازرسی از تاسیسات نظامی حساس ایران مربوط می شود که ایران در برابر آن مقاومت می کند.
آیت الله علی خامنه ای، رهبر معظم ایران به کرات تاکید کرده است که در این مورد کوتاه نخواهد آمد هرچند که اعضای گروه پنج به علاوه یک امیدوار بودند که این موضع گیری با هدف دستیابی به توافق بهتر بوده است.
به هر حال ایرانیان به شدت در اضطراب به سر می برند و منتظر نتیجه مذاکرات وین هستند. برخی معتقدند این توافق می تواند زندگی آنها را تغییر دهد و درهای کشور را پس از چندین دهه بی اعتمادی به روی جهان باز کند.
۱۸:۳۵:۵۴
ایران و ۱+۵ فردا به توافق میرسند؟
مقامات دیپلماتیک کشورمان و البته مذاکره کننده های ارشد چین و روسیه معتقدند که بر سر برخی راه حل ها طرف آمریکایی می بایست انعطاف بیشتری از خود نشان دهد و چنانچه این موضوع محقق شود، امکان دستیابی به توافق در پایان ضرب الاجل ۷ جولای امکان پذیر است.
۱۸:۳۵:۱۸ به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، خبرگزاری روسی تاس روز دوشنبه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که تبدیل سایت غنیسازی فردو به یک مرکز تحقیقات و توسعه، احتمالا توسط شرکت «روس اتم» صورت میگیرد.
۱۸:۳۴:۴۹
به گزارش «نسیم»، ایران هستهای نوشت: اطلاعات دریافتی “ایران هسته ای” حکایت از آن دارد که ایران و ۱+۵ در آستانه اعلام توافق نهایی هسته ای هستند.
این توافق نهایی که “برنامه جامع اقداک مشترک” (برجام) نامیده شده، برای مدتی حدودی یک دهه بخشهای کلیدی برنامه هسته ای و بویژه غنی سازی ایران را محدود خواهد کرد و بخش های مهمی از آن را به عقب باز خواهد گرداند.
برخی منابع به “ایران هسته ای” گفته اند اگرچه هنوز اختلاف هایی میان طرفین باقی است ولی احتمال اینکه سه شنبه شب توافق میان دو طرف اعلام شود زیاد است.
مقام های ایرانی و غربی نیز که تاکنون در موضعگیری احتیاط می کردند از امروز ابراز خوش بینی نسبت به حصول توافق را آغاز کرده اند.
این متن که خود حدودا ۲۰ صفحه است، ۵ ضمیمه خواهد داشت.
مهم ترین پرسش اکنون این است که آیا متن نوشته شده با خطوط قرمز نظام که در برگیرنده و تضمین کننده پارامترهای یک توافق خوب است انطباق دارد یا نه.
نشانه ها در این زمینه ناامید کننده است.
اظهارات شنبه شب عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران در برنامه نگاه یک درباره تحریم ها فاصله ای قابل توجه با خطوط قرمز اعلام شده نظام در این باره دارد.
البته تیم مذاکره کننده مدعی است هنوز توافق را نهایی نکرده و مشغول چانه زنی درباره جزئیات است.
کارشناسان می گویند بعید است در این فاصله زمانی کوتاه ساختار توافقات از اساس دگرگون شود.
اگر توافق با خطوط قرمز اعلام شده در تهران انطباق نداشته باشد بدون تردید امکان نهایی شدن پیدا نخواهد کرد.
۱۸:۳۴:۲۰ آمادهشدن نتانیاهو برای دورهپس از توافق
روزنامه دنیای اقتصاد
یک روزنامه صهیونیستی اعلام کرد پس از انتشار اخباری مبنی بر قوی بودن احتمال توافق ایران با غرب، تلآویو به دنبال آن است که حداقل دو سوم اعضای کنگره آمریکا را برای دادن رأی منفی به توافق احتمالی مذکور با خود همراه کند.
۱۸:۳۳:۵۹ مقام ارشد ایرانی:
عملکرد آژانس نگرانیهایی را ایجادکرده واین نهادبایددرآینده رویکردی متوازن داشته باشد
۱۸:۳۳:۴۰ مقام ارشد ایرانی:
پس از ۹ جولای هم میتوان به مذاکره ادامه داد، اگر زودتر برسیم بهتر، اما اولویت ما با توافق خوب است
۱۸:۳۳:۲۹ نشست وزرای خارجه ۵+۱ و مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا: این اولین نشست کامل قدرتهای جهانی در سطح وزیران در این دور از مذاکرات است.
۱۸:۳۳:۱۲ یک مذاکره کننده هسته ای ایران در گفتگو با «انتخاب»:
در هیچیک از اختلافات باقی مانده، به هیچ بن بستی نخورده ایم / تمامی مسائل مربوط به تحریم ها «تقریبا» حل شده / یکی از مسائل باقی مانده بحث عبارات در متن توافق است / احتمال تمدید مذاکرات تا نهم جولای زیاد است
۱۸:۳۲:۴۷ صادق زیبا کلام در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری برنا با ابراز امیدواری نسبت به نتیجه مذاکرات، روند مذاکرات را صد در صد مثبت دانست و گفت : اگر روند مذاکرات مثبت و روبه جلو نبود طرفین روزها و ساعتها مذاکره نمی کردند و مانند تیم مذاکره کننده قبلی می رفتند آنجا راجع به اخلاق، معنویت، اسلام و حقوق بشر اسلامی صحبت می کردند و بعد هم به ایران برمی گشتند. در این دور مذاکرات برخلاف تیم مذاکره کننده قبلی صحبت ها کاملا هدفمند است. آقای سعید جلیلی راجع به تنها چیزی که صحبت نکرد پرونده هسته ای بود و ظریف فقط و فقط راجع به پرونده هسته ای صحبت کرد.
۱۸:۳۲:۴۳ خبرگزاری صدا و سیما: روزنامه واشنگتن پست مخاطبان اصلی سخنان روز گذشته وزیر خارجه آمریکا را ، ایران و منتقدان آمریکایی توافق هسته ای دانست و نوشت تلاشها در وین ممکن است به رابطه ای جدید بین ایران و قدرتهای جهان بینجامند یا در میان اتهام زنی های متقابل و تهدیدهای موجود برای صلح جهانی با شکست مواجه شود.
روزنامه واشنگتن پست در اینترنت امروز در گزارشی به قلم کارن دو یونگ و کارلو مورلو نوشت: جان کری وزیر خارجه پس از سومین دور گفتگوهایش با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در روز یکشنبه خوش بینی های فزاینده مبنی بر قریب الوقوع بودن توافق هسته ای با ایران را تضعیف کرد و در حالیکه ضرب الاجل روز سه شنبه برای حصول توافق هسته ای نزدیک می شود، گفت که هر احتمالی در مذاکرات وجود دارد.
این درحالی است که دیپلماتها به ساعات آخر بیش از هجده ماه مذاکره رسیده اند که یا به ایجاد رابطه ای جدید بین ایران و قدرتهای جهان خواهد انجامید یا در میان اتهام زنی های متقابل و تهدیدهای موجود برای صلح جهانی شکست خواهد خورد.
وزرای خارجه کشورهایی که همراه آمریکا در مذاکرات شرکت دارند، قرار بود تا اواخر روز یکشنبه وارد وین پایتخت اتریش شوند به این امید که توافق مورد نظر برای بررسی و تایید آماده باشد. مذاکره کنندگان پس از عبور از ضرب الاجل اولیه سی ام ژوئن روز سه شنبه را به عنوان ضرب الاجل به نتیجه رسیدن مذاکرات تعیین کردند.
همه طرفها می گویند، به نهایی کردن یک توافق جامع نزدیک شده اند که در ازای لغو تحریم های اقتصادی بین المللی بر ضد ایران، محدودیتهایی را در خصوص فعالیتهای هسته ای ایران اعمال خواهد کرد و این کشور را از تولید سلاح هسته ای باز خواهد داشت.
کری ضمن تایید ارزیابی ظریف در روز جمعه مبنی بر اینکه دو طرف هیچگاه اینقدر به توافق نزدیک نبوده اند، ظاهرا سعی داشت از هرگونه خوش بینی فزاینده بکاهد.
این سخنان وی ظاهرا و حداقل بطور مستقیم خطاب به ایران و نیز منتقدان آمریکایی بود که دولت اوباما را به کوتاه آمدن در برابر ایران در مورد مسائل مهم متهم کرده اند.
کِلسی داون پورت مدیر بخش سیاست عدام اشاعه در انجمن کنترل تسلیحات ضمن ابراز خوش بینی درباره امکان نهایی شدن توافق تا روز سه شنبه گفت، گرچه کری به روشنی سعی داشت «انتظارات را مدیریت کند، فقط تعداد معدودی از مسائل قابل حل در مورد تحریم ها و بازرسی ها باقی مانده است که در آن خصوص نیز پیشرفتهایی حاصل شده است.»
مذاکره کنندگان در روزهای اخیر سعی داشته اند مسائل حل نشده در چارچوب توافق (بیانیه) اوایل آوریل را حل و فصل نمایند. اختلافاتی در خصوص دو مسئله اصلی، سطح بازرسی ها و راستی آزمایی پایبندی ایران به تعهداتش – و نیز سرعت و دامنه لغو تحریم های ایران- وجود دارد.
فراسوی این احساس کلی که پیشرفت دیپلماتها آنقدر زیاد بوده است که احتمال شکست نمی رود، آنها بارها خاطرنشان کرده اند که امکان عدم موفقیت وجود دارد. در آنصورت آنها باید درخصوص تمدید مجدد مذاکرات -که حداقل برای برخی کشورهای مذاکره کننده به لحاظ سیاسی دردسرساز است، یا شکست مذاکرات تصمیم بگیرند.
گرچه آمریکا و شرکای آن – انگلیس، فرانسه،آلمان، چین و روسیه- در روزهای فشرده نهایی مذاکرات اظهارنظرهای علنی چندانی نداشته اند، اما مقامات ایرانی به صراحت و علنی درباره روند مذاکرات صحبت کرده اند.
این روزنامه در این ارتباط به سخنان ویدئویی روز جمعه ظریف و سخنان عباس عراقچی معاون وی در روز شنبه در تلویزیون ایران اشاره کرد و نوشت: بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران نیز روز یکشنبه در مصاحبه ای درباره پیامدهای شدید اعمال فشار بیشتر از طرف آمریکا و شرکای آن در مذاکرات هشدار داد.
سناتور باب کورکر جمهوری خواه روز یکشنبه گفت به عقیده وی ایران قبلا از چند خط قرمز – که به گفته وی، دولت اوباما قول داده بود اجازه عدول از آنها را نمی دهد- عبور کرده است.
کورکر طراح اصلی قانونی بودکه طبق آن کنگره از یک فرصت سی روزه برای بازنگری – و احتمالا رد- توافق نهایی، قبل از آنکه اوباما بتواند هرگونه تحریمی را طبق توافق لغو کند، برخوردار است. اگر نمایندگان کنگره تا روز جمعه متن کامل توافقنامه را دریافت نکنند، دوره بازنگری به شصت روز افزایش می یابد.
۱۲:۲۳:۳۲ برنا-وین/ ساعت ۱۰:۳۰ به وقت محلی وزیر امور خارجه چین وارد کوبورگ می شود
۱۱:۴۷:۵۰ هاموند وارد محل مذکرات هسته ای شد
وزیر خارجه انگلیس لحظاتی پیش وارد محل مذکرات هسته ای ایران و کشورهای ۱+۵ در وین، پایتخت اتریش شد.
۱۱:۴۲:۲۴ سیبیاس نیوز: به جای تعلیق فوری، تحریمهای ایران در سه مرحله رفع خواهند شد
۱۱:۴۰:۲۸ اینترفکس: وزرای خارجه ایران و ۱+۵ ظهر امروز دیدار میکنند
۱۱:۲۷:۲۵ جان کری: همین هفته میتوانیم به توافق برسیم
وزیر امور خارجه آمریکا در اظهاراتی عنوان داشت که در این هفته می توان به توافق جامع هسته ای با ایران دست یافت.
۱۰:۴۹:۵۶ الجزیره از احتمال ادامه مذاکرات میان ایران و پنج به اضافه یک تا اظهارنظر کنگره آمریکا درباره توافق احتمالی خبر داد.
۱۰:۳۷:۲۹ کریستین ساینس مانتیور نوشت با گذشت نه روز از ماراتن مذاکرات هسته ای ، اظهارات ضد و نقیضی از سوی مقامات غربی مطرح می شود.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما ، نشریه کریستین ساینس مانیتور در اینترنت در گزارشی نوشت برخی از مقامات غربی می گویند با رسیدن به توافق هسته ای فاصله دارند اما برخی دیگر بر این باورند طرف ها به دست یابی به توافق جامع هسته ای بسیار نزدیک شده اند .
۱۰:۳۷:۲۰ خبرگزاری صدا و سیما: خبرگزاری فرانسه در گزارشی از وین به قلم سیمون استوردی و فیلیپ شواب درباره نشست وزیران امور خارجه ایران و گروه پنج به علاوه یک در آستانه پایان مهلت جدید مذاکرات هستهای نوشت:
وزیران امور خارجه قدرتهای بزرگ و ایران دوشنبه در وین برای آخرین ساعات مذاکرات به منظور دستیابی به توافقی تاریخی درباره برنامه هستهای ایران که نتیجه آن پس از سالها گفتگو هنوز مشخص نیست، گردهم می آیند.
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا یکشنبه در اظهاراتی کوتاه مقابل هتل کوبورگ وین، محل مذاکرات درباره برنامه هستهای ایران، اعلام کرد: « به نوعی، این مذاکرات به مفهوم واقعی سالها طول کشیده است».
وی افزود: «اکنون زمان آن فرا رسیده است که ببینیم آیا می توانیم به یک توافق برسیم یا نه».
فرانک والتر اشتاینمایر وزیر امور خارجه آلمان نیز به نوبه خود اعلام کرد: «پس از دوازده سال گفتگو، بالاخره فرصت بسیار خوبی برای حل این مناقشه داریم. این (حل این مناقشه)، همچنین پیامی برای کل منطقه خواهد فرستاد».
برنامه هستهای ایران در اوایل سالهای ۲۰۰۰ فاش شد و مذاکراتی از سال ۲۰۰۳ بین اروپاییها و ایران به منظور تلاش برای خنثی کردن آن آغاز شد که راه به جایی نبرد و این پرونده را به یکی از حساسترین پروندههای بین المللی تبدیل کرد.
اما مذاکرات از سال ۲۰۱۲ با دیدارهای مخفی بین دیپلماتهای آمریکایی و ایرانی و به ویژه با روی کار آمدن حسن روحانی که سال ۲۰۱۳ با وعده پایان دادن به تحریمهای بین المللی به ریاست جمهوری رسید، به طور واقعی از سرگرفته شد.
در آخرین دور مذاکرات، وزیران گروه پنج به علاوه یک شامل آمریکا، انگلیس، روسیه، چین، فرانسه و آلمان به وضوح دست به یکی کردند ایرانیها را تحت فشار بگذارند.
لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه خاطر نشان کرد: «همه کارتها روی میز است. مسئله اصلی دانستن این نکته است که آیا ایرانیها خواهند پذیرفت تعهدات روشنی بدهند یا نه».
فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که یکشنبه شب وارد وین شد نیز گفت: «زمان فرا رسیده است».
-تصمیمهای سیاسی حساس-
مذاکرات ایران و گروه پنج به علاوه یک به تضمین ماهیت صرفا صلحآمیز برنامه هستهای ایران در ازای لغو تحریمهای بین المللی که بر این کشور تأثیر گذاشته است، اختصاص دارد.
تهران که همواره تأکید کرده است برنامه هستهایاش ماهیت صرفا غیرنظامی دارد، در این توافق که دو طرف تلاش می کنند به آن دست پیدا کنند احتمالا خواهد پذیرفت در ازای لغو تحریمهای بین المللی که از ده سال پیش اقتصاد این کشور از جمله صادرات نفت آن را تحت تأثیر قرار داده است، برنامه هستهای خود را محدود کند و آن را تحت نظارت دقیق بین المللی قرار دهد.
به گفته عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای ایران، کارشناسان و دیپلماتها روز و شب روی «متنی بیست صفحهای با پنج ضمیمه که در مجموع ۷۰ تا ۸۰ صفحه می شود،کار می کنند».
وزیران امور خارجه اکنون باید برای گشودن سختترین گرههای این مذاکرات بی سابقه، تصمیمهای حساس سیاسی بگیرند.
این گرهها از ماهها پیش مشخص هستند: مدت زمان توافق، چگونگی و دامنه بازرسیهای بین المللی و روند لغو تحریمها.
ایرانیها لغو سریع تحریمها را خواستارند- حسن روحانی سال ۲۰۱۳ با این وعده در انتخابات پیروز شد- در حالی که پنج به علاوه یک بر روندی تدریجی و قابل بازگشت در صورت پایبند نبودن تهران به تعهداتش تأکید می کند.
در مورد راستیآزمایی بعد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران موسوم به پی ام دی که نکته کلیدی این پرونده است، یوکیا آمانو رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی به «پیشرفتهایی» در این پرونده اشاره کرد.
آمانو پنجشنبه به تهران رفت و با حسن روحانی دیدار کرد.
آژانس بین المللی انرژی اتمی، ضامن واقعی اجرای توافق احتمالی خواهد بود زیرا این آژانس مسئولیت نظارت بر تأسیسات مشکوک ایران و گزارش کردن پاپبندی یا عدم پایبندی ایران به این توافق به شورای امنیت است.
آژانس بین المللی انرژی اتمی روز یکشنبه از سفر دو معاون آمانو به ایران برای گفتگو درباره مسائل حل نشده خبر داد.
۰۸:۵۴:۲۹ عباس عراقچی در گفتوگوی تلویزیونی تشریح کرد
تعیین «ضامن» برای توافق هستهای
هیچ وقت در طول مذاکرات گذشته این مقدار جلو نرفته بودیم
۰۸:۵۴:۰۷ خبر فوری:آسوشیتد پرس : توافق کلی در باره لغو تحریم ها بدست آمد
رویترز: مذاکرات هستهای به خط پایان رسید/ ایران پروتکل الحاقی را امضا خواهد کرد/ سهشنبه روز نهایی است و هیچ برنامه ای برای ادامه دادن گفتگوها بعد از سه شنبه وجود ندارد.
۰۸:۵۰:۵۵ همه شواهد، از «توافق» خبر می دهد/ حل و فصل سه مانع مهم توافق/ ادعای CNN: توافقنامه آزمایشی وجود دارد که اگر امضا شود، بیانیه ای صادر می شود که تحریم ها برداشته شدند/ تلاش مذاکره کنندگان تا سه نیمه شب
۰۸:۴۹:۴۲ احتمال اعلام توافق نهایی در سه شنبه شباطلاعات دریافتی «ایران هسته ای» حکایت از آن دارد که ایران و ۱+۵ در آستانه اعلام توافق نهایی هسته ای هستند.
ین توافق نهایی که «برنامه جامع اقداک مشترک» (برجام) نامیده شده، برای مدتی حدودی ک دهه بخش های کلیدی برنامه هسته ای و بویژه غنی سازی ایران را محدود خواهد کرد و بخش های مهمی از آن را به عقب باز خواهد گرداند.
برخی منابع به «ایران هسته ای» گفته اند اگرچه هنوز اختلاف هایی میان طرفین باقی است ولی احتمال اینکه سه شنبه شب توافق میان دو طرف اعلام شود زیاد است.
مقام های ایرانی و غربی نیز که تاکنون در موضعگیری احتیاط می کردند از امروز ابراز خوش بینی نسبت به حصول توافق را آغاز کرده اند.
این متن که خود حدودا ۲۰ صفحه است، ۵ ضمیمه خواهد داشت.
مهم ترین پرسش اکنون این است که آیا متن نوشته شده با خطوط قرمز نظام که در برگیرنده و تضمین کننده پارامترهای یک توافق خوب است انطباق دارد یا نه.
نشانه ها در این زمینه ناامید کننده است.
اظهارات شنبه شب عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران در برنامه نگاه یک درباره تحریم ها فاصله ای قابل توجه با خطوط قرمز اعلام شده نظام در این باره دارد.
البته تیم مذاکره کننده مدعی است هنوز توافق را نهایی نکرده و مشغول چانه زنی درباره جزئیات است.
کارشناسان می گویند بعید است در این فاصله زمانی کوتاه ساختار توافقات از اساس دگرگون شود.
اگر توافق با خطوط قرمز اعلام شده در تهران انطباق نداشته باشد بدون تردید امکان نهایی شدن پیدا نخواهد کرد.
۰۸:۴۱:۴۸ ۰۸:۴۱:۲۰ کیهان: قرار است«بستهای دربسته» به عنوان سوغات مذاکرات به تهران بیاید
۰۷:۲۳:۵۲ شفاف سازی فملی : فملی/شفاف سازی جدید/توضیحات شرکت در خصوص هزینه بیمه معوق صندوق بازنشستگی: ۱-شرکت در آخرین پیش بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۹۳ پیش بینی هزینه های صندوق بازنشستگی را به مبلغ ۹۰۰ میلیارد ریال اعلام نموده بود که این عدد در صورتهای مالی ارائه شده در تاریخ ۳۱/۰۳/۹۴ به مبلغ ۹۹۸ر۱ میلیارد ریال افزایش یافته است.۲- پس از انتشار صورتهای مالی فوق شرکت طی نامه ۳۶۰۷/۹۴ مورخ ۱۴/۰۴/۹۴اعلام نمود که با توجه به مصوبه هیئت مدیره محاسبات صورت گرفته در گزارش اکچوئری که در صورتهای مالی ارائه شده مورد استفاده قرار گرفته است؛ مورد تایید هیئت مدیره شرکت نمی باشد و مقرر گردید گزارش جدید تهیه و به هیئت مدیره شرکت ارائه شود. و لذا هزینه بیمه معوق صندوق بازنشستگی از مبلغ ۱،۹۹۸ میلیارد ریال به مبلغ ۹۰۰ میلیارد ریال تقلیل یافته است و در اثر تغییر مذکور سود هر سهم سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۹۳ به مبلغ ۲۷۵ ریال تعدیل می گردد. (شایان ذکر است بر اساس اطلاعات منتشره قبلی به تاریخ ۳۱/۰۳/۹۴ سود هر سهم سال مالی ۲۹/۱۲/۹۳ مبلغ ۲۵۴ ریال اعلام شده بود.)
۰۷:۲۳:۴۴ هدف حافظ : اعلام ۳۹۰ ریال سود که نسبت به سال مالی قبل ۱۸% کاهش نشان می دهد اما نست به بودجه اعلامی شرکت برای سال ۹۳، تغییر چندانی نداشته است. شرکت در اخرین بودجه براوردی خود ۳۸ تومان پیش بینی کرده بود. شرکت پیشبینی سود هر سهم سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۹۳ را با سرمایه ۳۱۲ر۱۱ میلیارد ریال در تاریخ ۳۰/۱۱/۹۲ مبلغ ۴۰۸ ریال، در تاریخهای ۲۱/۰۳/۹۳، ۱۷/۰۴/۹۳ (حسابرسی شده)، ۳۱/۰۴/۹۳ ، ۲۹/۰۷/۹۳ و ۲۰/۰۸/۹۳ (حسابرسی شده) مبلغ ۴۴۳ ریال و مطابق پیشبینی اخیر مبلغ ۳۸۰ مبلغ ریال اعلام نموده است. بانک دلایل تعدیل سود هر سهم را، ناشی از پیشبینی شناسایی زیان کاهش ارزش سرمایه گذاری های خود اعلام نموده است. نکته بارز گزارش سهم بانک از درامدهای مشاع است که مثبت بوده است. یعنی عملیات بانک سودده بوده است. این نسبت در تجارت و صادرات اخیراً منفی بود. سهم سود سپرده گذاران ۳۲% رشد داشته است که نشاندهنده نرخ سود بانکی بالا می باشد. نسبت به سال قبل جمع درامدهای غیرمشاع نیز ۵ % رشد داشته است. نهایتاً اینکه هزینه ها ۳۵% افزایش داشته است.
۰۷:۲۳:۱۰ سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان از ورود هیئت پنج نفره آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران خبر داد.
آقای کمالوندی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: ورود این هیئت به منظور مذاکره در خصوص جزئیات تفاهمات صورت گرفته در سفر اخیر آقای یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به تهران انجام می گیرد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین گفت: در این هیئت دو تن از دستیاران ویژه آقای آمانو به نام های ترو واریانتا و کلنل تروتا حضور دارند و قرار است این هیئت پنج نفره آژانس بین المللی انرژی اتمی در سفر یک روزه خود مذاکراتی با مسئولان سازمان انرژی اتمی کشورمان، نماینده دائمی ایران در آژانس و همچنین مسئولان شورای عالی امنیت ملی داشته باشند.
آقای کمالوندی همچنین اضافه کرد: هیئت آژانس بین المللی انرژی اتمی بامداد سه شنبه تهران را ترک می کند.
۰۷:۲۰:۰۹ یک منبع آگاه ضرب الاجل نهایی چهارشنبه آخر شب یا بامداد پنجشنبه/ ضمیمه فنی برجام ۷۰ درصد و برخی ضمیمه های دیگر تا ۹۰ درصد پیشرفت داشته
۰۷:۱۱:۵۴ با کشیده شدن احتمالی مذاکرات به بامداد پنجشنبه، احتمالا تیمها تا ۶صبح وین زمان دارندکه پیش از ۱۰ جولای واشنگتن،توافق کنند