اخبار بازار امروز …(بخش اول)

اخبار بازار امروز ...(بخش اول)

میلاد خاندوزی
تیر ۹, ۱۳۹۴
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

 

۰۷:۲۲:۱۹ پایان  بخش اول

 

۰۷:۲۲:۰۲ گروه بورس – حدیث موسوی: در حالی‌که روزهای شنبه و یکشنبه هفته جاری شاخص بورس اوراق بهادار تهران با روند نزولی همراه بود، اما روز گذشته با رشد ضعیف ۵/ ۳۱ واحدی معادل ۰۵/ ۰ درصد، به رقم ۶۴ هزار و ۳۳۲ واحد رسید.  در میان ۳۷ صنعت بورسی روز گذشته ۱۷ صنعت با افزایش شاخص روبه‌رو شدند و ۱۹ گروه دیگر نیز افت قیمت را تجربه کردند.
صنایع بانک، خودرو و سرمایه‌گذاری بیشترین حجم و ارزش مبادلات را در این روز به خود اختصاص دادند، ضمن اینکه تغییرات مثبت روزانه شاخص در خصوص گروه استخراج زغال سنگ، ساخت دستگاه‌ها و وسایل ارتباطی و گروه قند و شکر نیز نسبت به باقی گروه‌های بورسی بیشتر بود.   به طور کلی بازار سهام روز گذشته با طی کردن مسیری متعادل در روند خرید و فروش سهام روز کم‌نوسانی را پشت سر گذاشت تا باز هم برای طی کردن مسیر آینده چشم به تحولات و اخبار منتشر شده از روند مذاکرات هسته‌ای در واپسین روزهای باقی‌مانده تا ضرب‌الاجل داشته باشد.

  پالایشی‌ها در انتظار رفع ابهام
روز گذشته در گروه فرآورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای از میان ۸ نماد فعال در این گروه ۴ نماد با رشد و ۳ نماد با کاهش قیمت همراه شدند. در این روز شنفت با افت ۹۸/ ۴ درصدی بیشترین کاهش قیمت را تجربه کرد.
این در حالی است که شپنا و شبندر به ترتیب با افزایش ۵۷/ ۱ و ۲۲/ ۱ درصدی شاخص، بیشترین رشد قیمت را در این روز به خود اختصاص دادند. ضمن اینکه شبندر بالاترین حجم معاملات را نیز طی این روز کاری تجربه کرد. این گروه در طول ۷ روز کاری گذشته رشد ۳/ ۵ درصدی شاخص را تجربه کرده و روز گذشته نیز به مدد رشد شاخص نماد‌های شپنا، ونفت، شبندر و شبهرن با رشد ۷/ ۰ درصدی روبه‌رو شده است.
مازیار فتحی، کارشناس بازار سهام درخصوص دلایل رشد بازدهی گروه پالایشی‌ها در طول هفته گذشته و روند نزولی آن در روزهای اخیر گفت: نماد پالایشی‌ها که از تاریخ ۲۶ خرداد تا اول تیرماه به مدت سه روز کاری متوقف بود، همزمان با بازگشایی در روز مثبت و مساعد بازار با روند هیجانی همراه شد و به‌طور غیرمنطقی رشد کرد و صف‌های خرید تشکیل شد، در حالی که اعلامیه شرکت ملی پالایش و پخش که به این شرکت‌ها ارسال شده بود پس گرفته شد و عملا اتفاق جدید بنیادی در این شرکت‌ها رخ نداد. از این رو از ابتدای هفته جاری (روزهای شنبه و یکشنبه) با روند نزولی همراه شد و روز گذشته نیز به‌صورت متعادلی معاملات این گروه ادامه یافت.
به گفته وی یکسری عوامل از جمله بازگشایی نماد پالایشی‌ها در روز مثبت بازار، شایعاتی درخصوص افزایش درصد یارانه تخصیص‌یافته به این شرکت‌ها و از طرفی رشد ۴۰ تا ۴۵ درصدی قیمت سهام پالایش نفت تهران پس از برگزاری مجمع افزایش سرمایه این شرکت که موجب اثرگذاری مثبت بر کل شاخص گروه پالایشی‌ها شد از جمله پارامترهای اثرگذار بر رشد بازدهی این گروه در هفته گذشته بوده است.
وی صف خریدهای شکل گرفته در هفته قبل را عمدتا ناشی از جو هیجانی بازار دانست و توضیح داد: به این دلیل که ابهامات پالایشی‌ها درخصوص قیمت نفت تحویلی و میزان یارانه‌ به آنها، قیمت‌گذاری محصولات تولیدی این شرکت‌ها و از طرفی برخی تردیدها نسبت به سهم صندوق توسعه ملی از فروش پالایشی‌ها کماکان پابرجاست، بنابراین رشد قیمت این گروه فاقد منطق بنیادی در هفته قبل بود و در هفته جاری شاهد متعادل شدن قیمت‌های سهام این گروه هستیم.
این کارشناس بازار سهام به چشم‌انداز بازدهی گروه پالایشی‌ها در صورت توافق هسته‌ای نیز اشاره کرد و در این خصوص گفت: اگر ابهامات پالایشی‌ها به‌صورت مثبتی برطرف شده ضمن اینکه بتوانیم به توافق جامع هسته‌ای نیز در دوره اخیر گفت‌و‌گوها برسیم و رفع تحریم‌ها به شکل مطلوب حاصل شود که بتوان اثر مثبت آنها را بر صنایع کشور متصور بود، می‌توان به بازدهی مثبت گروه پالایشی‌ها در میان‌مدت تا بلند‌مدت بسیار خوش‌بین و امیدوار بود. به گفته وی در صورت توافق و رفع تحریم‌ها نمادهای پیشرو بازار مانند بانکی‌ها، خودرو و حمل‌ونقل‌ و لیزینگی‌ها با رشد قیمت‌ها در بورس روبه‌رو می‌شوند، اما در میان‌مدت تا بلندمدت صنایع بزرگی مثل پالایشی‌ها و پتروشیمی‌ها هستند که پتانسیل جذب نقدینگی و رشد قیمت را خواهند داشت.
وی پیش‌بینی کرد: در روزهای پیش رو به دلیل عدم رفع ابهام پالایشی‌ها درخصوص موارد مطرح شده رشد قیمتی که مختص به این گروه باشد، متصور نیستم و اگر رشدی هم صورت پذیرد می‌تواند ناشی از حرکت کلی بازار در مدار مثبت به علت کاهش احتمالی ریسک سیستماتیک بازار باشد.

   سنگ‌آهنی‌ها نیازمند بسته‌های حمایتی دولت
شاخص گروه استخراج کانه‌های فلزی پس از رشد یک درصدی در طول یک هفته کاری گذشته، دیروز ۱۲/ ۰ درصد کاهش یافت. روز گذشته ارزش معاملات این گروه نیز ۳ میلیارد و ۵۸۳ میلیون ریال بود.  از ابتدای سال گذشته تاکنون قیمت سنگ‌آهن در بازارهای جهانی روند نزولی فرسایشی را طی کرده و قیمت آن به نصف رسیده است.
همین امر معادن کشور را نیز با شوک ناشی از کاهش صادرات و به تبع آن افت درآمدهای صادراتی مواجه کرده است. طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در دو ماه ابتدایی سال جاری صادرات سنگ‌آهن نسبت به مدت مشابه سال قبل افت ۵۸ درصدی را تجربه کرده و به یک میلیون و ۲۱۰ هزار تن رسیده است.
چالش‌های مربوط به کمبود شدید نقدینگی شرکت‌های سنگ‌آهنی، ناتوانی در پرداخت حقوق دولتی، رکود بازار مصرف و دپوی سنگین سنگ‌آهن در انبارها و ضعف در بازارهای صادراتی از جمله مهم‌ترین مشکلاتی بوده‌اند که در طول یک سال اخیر موجب رایزنی و تلاش‌های گسترده انجمن صادرکنندگان سنگ ‌آهن با دولت برای تخفیف در حقوق دولتی معادن و بعضا استمهال در پرداخت آن شده‌اند.
بر این اساس با موافقت دولت نیز به نظر می‌رسد تخفیفات خوبی درخصوص حقوق دولتی معادن به سنگ آهنی‌ها داده شده، به‌طوری که قرار است حقوق دولتی معادن سنگ‌آهن برای سال‌های ۹۲ و ۹۳ فعلا اخذ نشده و تعرفه‌ سال ۹۴ نیز با تخفیف‌های مناسب همراه شود، البته در حالی انتشار این خبر موجب خوشحالی اعضای انجمن سنگ‌آهن شده که به نظر می‌رسد برای رفع و کاهش مشکلات حال حاضر شرکت‌های این گروه یکسری اقدامات حمایتی دیگر نیز همچون حذف یا کاهش جرایم اضافه برداشت و حذف عوارض صادرات سنگ‌آهن و فرآورده‌های آن مورد نظر است تا به این ترتیب بتوان به بقای معادن کشور در شرایط رکود اخیر امیدوار بود.
فعالان این حوزه معتقدند در غیر این صورت تنها تخفیف حقوق دولتی و استمهال در پرداخت آن در حالی که کمک‌کننده است اما نمی‌تواند مشکلات حال حاضر این شرکت‌ها را به خوبی پوشش دهد.
به هر ترتیب روز گذشته تنها نماد کبافق با رشد ۳۲/ ۰ درصدی شاخص همراه شد. این در حالی است که بیشترین حجم معامله نیز به این نماد با خرید و فروش ۷۷ میلیون و ۱۱۹ هزار سهم اختصاص داشت. بیشترین کاهش قیمت نیز در کمنگنز با تنزل ۳۴/ ۱ درصدی شاخص رخ داد و کگل هم افت ۱۹/ ۰ درصدی را تجربه کرد.
در این گروه نماد کچاد به علت برگزاری مجمع عادی سالانه شرکت چادرملو بسته است. این شرکت به ازای هر سهم سود ۶۵۰ریالی تقسیم کرده و در نظر دارد در برنامه‌های توسعه‌ای خود در نیمه دوم سال ۹۴ پروژه فولادسازی با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن فولاد راه‌اندازی کند.

   رشد اندک گروه انبوه‌سازی در میانه هفته معاملاتی بازار سهام
روز گذشته شاخص گروه انبوه‌سازی، املاک و مستغلات نیز با روند مثبت ۳۸/ ۰ درصدی همراه شد تا به این ترتیب ارزش معاملات این گروه به رقم ۱۵ میلیارد و ۸۳۶ میلیون ریال برسد. در هفت روز کاری گذشته نیز این گروه بازدهی ۲/ ۰ درصدی را به خود دیده بود.  دوشنبه از میان ۱۲ نماد فعال در گروه انبوه‌سازی ۵ نماد کاهش شاخص و ۶ نماد رشد قیمت را تجربه کردند. در این روز «ثشاهد» با دادوستد یک میلیون و ۵۵۱ هزار سهم بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص داد. ضمن اینکه در این نماد حقوقی‌ها فروشنده و حقیقی‌ها نیز خریدار بودند.  روز قبل نمادهای ثنوسا، ثشاهد، ثمسکن و و آذر با بیشترین افت قیمت روبه‌رو شدند کما اینکه نمادهای ثاژن و وساخت هم بیشترین رشد قیمتی را به میزان ۶۸/ ۴ و ۹۱/ ۰ درصد تجربه کردند.  نماد ثاژن که با بیشترین رشد شاخص در این روز همراه شده بیشترین ارزش معاملات را نیز به خود اختصاص داد به‌طوری
که ۶ میلیارد و ۸۶۱ میلیون ریال ارزش معامله این نماد بوده است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/893013/#ixzz3eVgz6V8X

 

۰۷:۲۰:۵۳ گروه بورس – زهرا رحیمی: معاملات بورس تهران پس از ثبت بازدهی بیش از ۲ درصدی در هفته گذشته، از ابتدای هفته جاری تا‌کنون نشانه‌هایی از بازگشت سهامداران به لاک احتیاط را به نمایش گذاشت و با عقب‌نشینی خریداران و فزونی عرضه‌ها، شاخص کل بار دیگر عقب‌نشینی کرد تا بازدهی بازار که از ابتدای سال تا پایان هفته گذشته به بیش از ۷/ ۳ درصد رسیده بود، به ۹/ ۲ درصد محدود شود.
با این حال روز گذشته نیز شاخص کل بورس تهران در مقابل افت قیمت‌ها مقاومت کرد و با رشد اندک ۳۱‌واحدی رقم ۶۴ هزار و ۳۳۳ واحدی را در کارنامه خود به ثبت رساند. حجم و ارزش معاملات نیز نسبت به میانگین این دو متغیر در ماه گذشته به ترتیب با افت حدودا ۲۵ و ۱۷ درصدی و نسبت به میانگین سالانه خود با افت حدودا ۴۵ و ۵۵ درصدی مواجه شد که این مهم حاکی از رکود عمیق در معاملات بازار سهام است. در همین حال، ارسال گزارش‌های سه ماهه و به خصوص مذاکرات هسته‌ای دو عامل مهمی هستند که می‌توانند در نیمه دوم تیرماه بر وضعیت بازار موثر باشند، عواملی که اگر سیگنال مثبت مهمی را به سهامداران ارسال نکنند، زمینه تشدید رکود و کاهش بیشتر قیمت‌ها را فراهم خواهند کرد.
در این شرایط خبرهای نسبتا مثبت از مذاکرات هسته‌ای به‌عنوان مهم‌ترین‌ عامل موثر بر وضعیت بازار سهام نیز نتوانسته تغییری در رفتار خریداران ایجاد کند. به نظر می‌رسد تجربه اخیر سرمایه‌گذاران در زمینه پیش‌بینی‌های اشتباه در روزهای قبل از هر دور مذاکرات هسته‌ای موجب شده تا سهامداران محتاط‌تر از قبل شوند و به جای اتکا بر خبرهای کلی و غیر‌رسمی و بعضا حتی متناقض، منتظر اعلام نتایج نهایی این دور از مذاکرات بمانند.
در این بین مطالعه تاریخچه بورس تهران نشان می‌دهد که در دو سال اخیر، همزمان با روی کار آمدن دولت یازدهم، رفتار بازیگران بازار قبل و بعد از هر دور مذاکرات هسته‌ای دستخوش تحولات عمده‌ای شده است به‌طوری که بررسی آمار معاملات بازار سهام در این بازه زمانی یعنی از مرداد ماه سال ۹۲ تا کنون نشان می‌دهد که پس از هر دور تمدید مذاکرات هسته‌ای، حساسیت سهامداران نسبت به اخبار مذاکرات کاهش یافته است. بر این اساس بررسی‌ها نشان می‌دهد از ۲۰ مهرماه سال ۹۲ پیش از نخستین دور مذاکرات هسته‌ای که به توافقنامه ژنو منجر شد، رقم شاخص از محدوده ۷۰ هزار واحدی به محدوده ۸۹ هزار واحدی در تاریخ ۱۵ دی ماه رسید.
از آن به بعد اما بورس تهران وارد مسیر ریزشی شد و در بازه زمانی ۷ ماهه به محدود ۷۰۵هزار واحدی (تاریخ ۸ تیر ۹۳) بازگشت. یک سال بعد در آستانه مذاکرات هسته‌ای آذر ماه ۹۳ در وین شاخص بار دیگر با رشد مواجه شد، به‌طوری که بازیگران بازار نسبت به احتمال حصول توافق در آذر ماه خوش‌بین شدند و به همین دلیل از تاریخ ۲۸ مهرماه سال ۹۳ تا ۳ آذر همان سال شاخص از محدوده ۷۰ هزار واحدی به مرز کانال ۷۶ هزار واحدی رسید اما پس از تمدید هفت ماهه مذاکرات باز هم با تخلیه هیجان سرمایه‌گذاران شاخص وارد مدار نزولی شد و در ۲۳ آذر دوباره به کانال ۷۰ هزار واحدی بازگشت.
ابتدای سال جاری را بورس در آستانه دور دیگری از مذاکرات هسته‌ای در سوئیس که به انتشار بیانیه لوزان منجر شد با قدرت آغاز کرد و تا تاریخ نوزدهم فروردین‌ماه شاخص از کانال ۶۲ هزار واحدی به کانال ۷۰ هزار واحدی رسید. پس از آن شاخص در فاصله زمانی یکماهه به رقم خود در ابتدای سال رسید و شاخص بازدهی ۱۳ درصدی خود را پس‌گرفت. بر‌اساس این شواهد، بورس تهران در شرایطی به ضرب الاجل دهم تیر ماه نزدیک می‌شود که تردید سهامداران نسبت به نتیجه مذاکرات و احتیاط آنها در معاملات نوسانات بسیار کوچکی را رقم زده است. در حالی که رفتار سهامداران در هفته گذشته خبر از تکرار تجربه‌ای همانند سه تجربه پیشین را می‌داد اما معاملات هفته جاری پیش‌بینی‌ها را طور دیگری رقم زد و فعالان بازار با وجود گمانه‌زنی‌های خوش‌‌بینانه از نتایج مذاکرات هسته‌ای بسیار با احتیاط گام برمی‌دارند.
بررسی‌های «دنیای اقتصاد» در سه بازه زمانی اشاره شده در بالا نشان می‌دهد که حساسیت سهامداران نسبت به مذاکرات هسته‌ای کاهش یافته است به‌طوری که در سیکل‌های مختلف شاخص کل قبل و بعد از هر دور مذاکرات هسته‌ای کاهش یافته است.

سهامداران در لاک احتیاط
در همین رابطه محمد رضا صادقی مقدم، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران به بررسی روند شاخص در سه بازه زمانی اشاره شده پرداخت و اظهار کرد: فعالان بازار سهام به‌عنوان عناصر یادگیرنده‌ای هستند که براساس تجربیات خود رفتار می‌کنند؛ از ابتدای دولت یازدهم بحث مذاکرات هسته‌ای با جدیت بیشتری دنبال شد و تیم مذاکره‌کننده چندبار با گروه موسوم به ۱+۵ دیدارهایی داشتند؛ بازار سهام در این مدت از نتایج مذاکرات بیش از هر عامل دیگری اثر پذیرفت؛ با گذشت زمان اما سهامداران نسبت به مذاکرات هسته‌ای حساسیت کمتری نشان دادند و حتی با وجود برخی خبرهای مثبت، نسبت به بازار بی‌تفاوت عمل کردند. صادقی‌مقدم ادامه داد: در مراحل پیشین قبل از مذاکرات سهامداران بیشتر به این فکر می‌کردند که اگر توافق بشود، سود‌آوری آنها به چه صورتی خواهد بود اما اکنون این مساله که اگر توافق صورت نگیرد و مذاکرات یک بار دیگر هم تمدید شود، شرایط بازار به چه صورتی خواهد بود فکر آنها را درگیر می‌کند.
به همین دلیل در روزهای اخیر شاهد اقبال سهامداران نسبت به سهامی بودیم که کمتر از وضعیت مذاکرات هسته‌ای متاثر می‌شوند.  وی به دلایل بی‌تفاوت شدن سهامداران نسبت به مذاکرات اشاره کرد و افزود: طولانی شدن بحث مذاکرات هسته‌ای با وجود فرارسیدن مهلت پایانی (ضرب‌الاجل) هیجانات مثبت و منفی سهامداران را کاهش داده است. مدیر‌عامل سرمایه‌گذاری ملی ایران به طولانی بودن بحث مذاکرات هسته‌ای اشاره کرد و گفت: سهامداران توان خود را برای معامله‌گری و پذیرفتن ریسک بازار سهام از دست داده‌اند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در مذاکرات هسته‌ای در نظر گرفتن منافع هفت کشور تا اندازه‌ای مشکل است، افزود: در بحث مذاکرات هسته ای، جنبه‌های سیاسی، نظامی و موارد زیادی وجود دارد؛ بنابراین نمی‌توان به راحتی در مورد نتیجه این دور از مذاکرات اظهار‌نظر کرد اما امید است که این دور از مذاکرات به نتایج مساعدی برسد که در صورت دستیابی به یک توافق قطعی اقتصاد کشور و همچنین بازار سهام از شکوفایی برخوردار خواهد شد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/893006/#ixzz3eVgv5ekT

 

۰۷:۲۰:۳۴ گروه بازار پول: روز دوشنبه دلار پس از ۴ روز رشد متوالی، طعم کاهش را چشید؛ چراکه هیجان افزایشی معامله‌گران بازار ارز تا حدی فروکش کرده بود. این حالت استراحت بیشترین افت دلار از ۱۶ فروردین را رقم زد. در سومین روز هفته، بهای دلار با۲۰ تومان افت به قیمت ۳۳۲۰ تومان رسید. فعالان بازار ارز، «کاهش تقاضای معامله‌گران کشور همسایه برای خرید دلار از بازار داخلی» و «افزایش خوشبینی‌ نسبت به نتایج نهایی مذاکرات هسته‌ای» را از عواملی دانستند که به کاهش قیمت دلار کمک کرد.

تغییر سمت و سوی انتظارات معامله‌گران، در مقاطعی از روز دوشنبه موجب شد که نرخ فروش معاملات فردایی پایین‌تر از نرخ نقدی قرار بگیرد. البته روز گذشته نرخ رسمی دلار با ۴۵ ریال افزایش به قیمت ۲۹۳۲ تومان رسید. قیمت سکه که در روزهای ابتدایی هفته تحت‌تاثیر رشد دلار افزایش یافته بود، با کاهش ۲۰ تومانی این ارز در مسیر نزولی قرار گرفت و با ۴ هزار تومان افت به قیمت ۹۱۳ هزار تومان رسید. این در حالی است که اونس روز دوشنبه با رشد مواجه شده بود.

  ناامید از سلیمانیه 
از چهارشنبه گذشته تا روز یکشنبه شاخص بازار ۷۳ تومان افزایش را تجربه کرد و از قیمت ۳۲۶۷ تومان به قیمت ۳۳۴۰ تومان رسید، اما روز دوشنبه روند قیمتی این ارز تغییر کرد و چنانکه اشاره شد دلار با ۲۰ تومان افت به قیمت ۳۳۲۰ تومان رسید.
در حالی‌که در روزهای گذشته هیجان معامله‌گران ارزی تحت‌تاثیر روند رو به رشد قیمت و افزایش دامنه نوسانات افزایش پیدا کرده بود، کاهش نوسانات دلار در روز دوشنبه، تحرکات این معامله‌گران را کاهش داد. به گفته فعالان، کاهش تقاضای بازار کشور همسایه برای خرید ارز ارزان‌تر از بازار تهران یکی از عوامل مهمی بود که به کاهش دلار کمک کرد. به گفته آنها، در ۴ روزی که قیمت دلار افزایش یافته بود، اختلاف قیمت بازار داخلی با منطقه سلیمانیه کردستان عراق نسبتا زیاد بود تا به‌واسطه کاهش ارزش دینار عراق، تقاضا برای خرید دلار میان معامله‌گران این کشور بالا رود، عاملی که موجب شد برخی افراد در بازار داخلی و کشور همسایه سعی کنند با خرید ارز ارزان‌تر از بازار تهران و فروش آن در کشور همسایه کسب سود کنند. با این وجود، روز دوشنبه تقاضا برای خرید ارز در کشور همسایه پایین‌ آمد تا ارزش دلار در منطقه سلیمانیه مقداری افت کند. به گفته یکی از فعالان باتجربه بازار با خروج دلار در روزهای گذشته، حجم میزان ارز موجود در آن بازار بالا رفت تا بازار منطقه سلیمانیه به نوعی از دلار اشباع شود و تقاضای ارزی آن به میزان زیادی کاهش یابد.
در کنار این عامل، برخی از فعالان بازگشت وزیر امور خارجه، محمدجواد ظریف، به کشور را نشانه‌ای از پیشرفت در مذاکرات تلقی کردند و خوشبینی به نتایج مذاکرات موجب شد که نرخ فروش معامله‌گران فردایی پایین‌تر از نرخ فروش نقدی این ارز قرار بگیرد.

  یورو در جاده نزولی
روز دوشنبه، علاوه‌بر دلار و سکه، قیمت یورو نیز با کاهش مواجه شد. در هشتمین روز تیرماه، بهای یورو تحت‌تاثیر تضعیف ارزش این ارز در بازارهای جهانی ۲۵ تومان افت کرد و به قیمت ۳۷۰۵ تومان رسید. در مرکز مبادلات ارزی نیز نرخ رسمی این ارز افت بیشتری کرد و با ۴۰ تومان کاهش به قیمت ۳۲۲۹ تومان رسید. تضعیف ارزش یورو در بازارهای جهانی به دلیل نگرانی درباره آینده اقتصادی یونان، مهم‌ترین دلیل افت یورو در بازار داخل بود.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/893041/#ixzz3eVgcWzzK

 

۰۷:۲۰:۱۶ محمد‌حسین بابالو: قیمت‌های پایه جدید محصولات پتروشیمی طبق برنامه ریزی پیشین در روز گذشته با جهت‌گیری کاهشی عنوان شد. با توجه به رکود تولید در صنایع پایین‌دستی و همچنین سخت‌تر شدن شرایط صادرات، می‌توان از این کاهش قیمت‌ها به‌عنوان داده‌ای مثبت در بازار یاد کرد که می‌تواند به بهبود حجم معامله و حتی افزایش حجم تولید در صنایع بالادستی و پایین‌دستی منجر شود.

 

قیمت‌های پایه جدید محصولات پتروشیمی در موعد مقرر آن، ۸ تیرماه و البته در ساعات ابتدایی روز اعلام شد که همان گونه که انتظار می‌رفت کاهش قیمت اغلب گریدها، مهم‌ترین‌ ویژگی نرخ‌های جدید بود که تا حداکثر ۴ درصد کاهش قیمت‌ها به ثبت رسید. این در حالی بود که برای محصولات پتروشیمیایی افزایش قیمت‌های بیشتری مخابره شد که البته متاثر از قیمت‌های جهانی این محصولات بود. با توجه به قرابت ذاتی بیشتر بین محصولات پالایشی و همچنین شیمیایی با نوسان قیمت نفت، شاهد آن بودیم که در کنار روند آرام ولی افزایشی بهای نفت خام، نرخ‌های پایه محصولات پتروشیمیایی افزایش بیشتری را به خود اختصاص داد. این موارد رخدادهایی است که در گذشته نیز به آنها اشاره کرده بودیم که هم‌اکنون در حال خودنمایی است. از سویی قیمت دلار مورد محاسبه در قیمت‌های پایه جدید ۳۲۷۱۰ریال در نظر گرفته شده که به نسبت نرخ‌های پیشین و قیمت ۳۳۰۲۰ ریال از کاهش نزدیک به یک درصدی آن حکایت می‌کند.

به گزارش روابط عمومی انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران، بیشترین کاهش نرخ مربوط به استایرن مقاوم است که از قیمت ۵۰۴۲۶ به قیمت ۴۸۴۷۶ ریال کاهش یافته است (۱۷۰۰ ریال افت). در این بین کمترین کاهش نرخ، متعلق به گرید سنگین اکستروژن با کاهشی معادل ۴۱تومان (۹/ ۰ درصد افت) بود.

به نظر می‌رسد قیمت‌های اعلام شده در مورد برخی از گریدها چون PVC،PET، پلی‌پروپیلن نساجی و شیمیایی، سبک فیلم، سنگین اکستروژن و PET گرید نساجی با توجه به قیمت‌های جهانی و نرخ دلار فعلی به کف قیمتی خود نزدیک شده‌اند و سایر گریدها هنوز جای ریزش بیشتر قیمت دارند، گرید‌های SBR هم بیشترین افزایش و معادل ۱۲۷ تومان در گرید ۱۷۱۲ و ۱۱۵ تومان در مورد گرید ۱۵۰۲ را تجربه کردند. در این بین گرید‌های استایرن انبساطی نیز افزایشی معادل ۱۹ تومان را تجربه کردند.

در آینده دورنمای این وضعیت مورد بررسی بیشتری قرار خواهد گرفت ولی باید در نظر داشت که هم نرخ دلار هم اکنون افزایش محسوسی پیدا کرده و هم قیمت‌های جهانی اصطلاحا به هسته سخت خود رسیده و انتظار کاهش بیشتر و فراگیر قیمت‌ها تقریبا کمرنگ شده است. با توجه به این شرایط و کاهش قیمت‌ها در بورس و بازار، شاید زمان مناسبی برای خرید فراهم آمده باشد زیرا احتمال رشد نرخ‌های پایه، تقویت قیمت‌های بورس و بازار، احتمال ورود واحدهای پتروشیمی به فاز اورهال در روزهای گرم سال مخصوصا پس از شب‌های احیا وجود دارد.

تاثیر قیمت‌های جدید در بازار

اولین خروجی افت نرخ‌ها را می‌توان انتظار برای افزایش حجم معاملات دانست که هم برای تولیدکننده یعنی شرکت‌های بزرگ پتروشیمی و هم برای مصرف‌کننده یعنی صنایع پایین دستی مفید خواهد بود. در شرایط رکودی فعلی کاهش قیمت‌های پایه در بورس کالا که می‌تواند به سرعت به بازار داخلی سرایت کند، قطعا داده مهمی برای افزایش حجم خرید مواد اولیه و بهبود حجم تولید در صنایع تکمیلی خواهد بود که این وضعیت می‌تواند نه تنها برای صنایع پلاستیک و سایر صنایع مشابه، بلکه برای کل اقتصاد و اشتغال در جامعه مفید واقع شود.

از طرف دیگر کاهش قیمت‌های پایه می‌تواند برای شرکت‌های بزرگ پتروشیمی نیز مفید واقع شود زیرا هم‌اکنون موجودی انبارهای تولیدکنندگان اصلی به نسبت بالاست و کاهش قیمت‌ها قطعا می‌تواند فاکتور مهمی برای افزایش حجم فروش باشد، این در حالی است که جذابیت عرضه‌های صادراتی نیز کاهش یافته که می‌تواند حجم صادرات این شرکت‌ها را محدود کند. در هر حال قیمت‌ها در بازارهای جهانی کاهش یافته هرچند شتاب افت آن به شدت تقلیل یافته است ولی باز هم بهای محصولات پلیمری در وضعیت جذابی قرار ندارد. از سویی کاهش قیمت دلار در هفته‌های پیش و شکسته شدن کف روانی ۳۳۰۰ تومان و باز هم رشد این نرخ، پتانسیل این قبیل معاملات را کاهش داده است. در هر حال در وضعیت رکودی فعلی که شاهد کاهش هفتگی حجم معامله پلیمرها در بورس کالا آن هم در سال جاری هستیم، شاید کاهش قیمت‌های پایه داده‌ای برای بهبود حجم معامله در بورس و بازار به شمار بیاید که در وضعیت جدید شاید نیازی به عرضه مستقیم در بازار نخواهد بود.

از سویی شنیده‌ها حکایت از آن دارد که حجم تولید در برخی از شرکت‌های پتروشیمی به‌صورت چراغ خاموش کاهش یافته که کاهش قیمت‌ها و عقب نشینی خریداران داخلی و بین‌المللی را می‌توان در کنار برخی ویژگی‌های فنی از دلایل اصلی آن برشمرد. در هر حال روزهای گرم سال و مخصوصا در ابتدای هر سال، زمان ورود به فاز تعمیر و نگهداری به شمار می‌آید که می‌توان این وضعیت را نیز در کنار کاهش نسبی حجم تولید برخی از شرکت‌های خاص لحاظ کرد.

پس از کاهش قیمت‌های پایه، شاهد آن بودیم که در بازار داخلی نیز بهای اغلب گریدهای پلیمری در مسیر کاهش قرار گرفت. البته ذهنیت کاهشی در بازار که با اعلام نرخ‌های جدید حالت رسمی به خود گرفته نیز باعث شد تا ترس و تردید موجود نسبت به دورنمای بازار عمیق‌تر شده و بسیاری از فعالان بازار فعالیت خود را برای فروش گسترده‌تر کنند. این مطلب باعث شد تا یک چندگانگی محدود در بازار حاکم شده که از یک رقابت معکوس برای فروش حکایت داشت. این مطلب می‌تواند با ثبت عرضه‌های جدید در بورس کالا و همچنین تحویل بسیاری از کالاهای مورد معامله باز هم ادامه یابد ولی نمی‌توان از ادامه قدرتمند آن خبر داد زیرا داده‌های متفاوتی در آینده بازار تشکیل شده و مؤثر خواهد بود.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/893129/#ixzz3eVgXuefi

 

۰۷:۱۹:۱۹ به گزارش چایناماینینگ، قیمت سنگ‌آهن که در یک دهه گذشته به پایین‌ترین سطح خود رسیده بود، در دو ماه گذشته ۴۰ درصد افزایش یافت؛ چون کاهش موجودی انبارهای چین نشان‌دهنده عرضه کمتر در بازاری بود که به‌شدت از عرضه بازار سنگ‌آهن رنج می‌برد. اما اشتهای چین برای فولاد به دلیل کندی رشد اقتصادی این کشور رو به کاهش گذاشته و در حال حاضر با رکود بیشتری نیز مواجه است؛ چون فعالیت‌های ساختمانی آن در طی تابستان کاهش یافته و کارخانه‌های فولادسازی را مجبور به کاهش تولید کرده است.
تولید ژانویه – فوریه نسبت به یک سال پیش تقریبا ۲ درصد کاهش یافته است؛ چون مصرف آن ۵ درصد تنزل پیدا کرده است. با تصور اینکه بعضی از شرکت‌های معدنی و تجار برای افزایش قیمت‌ها فروش یا عرضه خود را متوقف کرده بودند، اما با افزایش عرضه مجدد سنگ‌آهن به بازار باز قیمت‌ها تحت فشار قرار خواهد گرفت.
پس از اینکه در اوایل ژوئن قیمت سنگ‌آهن در ۵۰ ماه گذشته به بالای ۴/  ۶۵ دلار در هر تن رسید در هفته گذشته قیمت میلگرد ساختمانی در بازار آتی شانگهای به پایین‌ترین سطح خود از شروع سال ۲۰۰۹ رسید که ۱۷ درصد در طول سال جاری تاکنون تنزل نشان می‌دهد.
تحلیلگران می‌گویند: اگر بخش ساختمانی چین همچنان راکد بماند و رشد اقتصاد کلی کاهش بیشتری پیدا کند، قیمت سنگ‌آهن به زیر ۴۰ دلار در هر تن کاهش پیدا خواهد کرد. کاهش موجودی سنگ‌آهن وارداتی در بنادر چین به پایین ترین سطح خود از سال ۲۰۱۳ موجب بهبود سریع قیمت شد؛ چون انتظار می‌رفت که معدنچیان عرضه را متوقف کنند و تجار نیز خرید محموله‌های خود را به تاخیر اندازند.
تولید سنگ‌آهن در چین در ۵ ماه نخست امسال ۱۱ درصد کاهش یافت؛ چون افت قیمت‌ها باعث شد که تولیدکنندگان پرهزینه از بازار خارج شوند اما هیچ منطقی وجود ندارد که به امید افزایش قیمت‌ها تولیدکنندگان عرضه خود را متوقف کنند. آنان ممکن است مقطعی آن را افزایش دهند؛ اما داد و ستد نمی‌تواند فقط مقطعی باشد، بلکه باید بلند مدت را در نظر گرفت.
تولیدکننده بزرگ و کم هزینه سنگ‌آهن (ریوتینتو) درنظر دارد در سال ۲۰۱۵ حدود ۳۵۰ میلیون تن صادرات داشته باشد که بیش از ۳۰۰ میلیون تن سال ۲۰۱۴ است.
اطلاعات و آمار هفتگی مربوط به فروش سنگ‌آهن ریوتینتو نشان می‌دهد که صادرات آن در اوایل ژوئن کاهش یافته است که باید در ماه‌های آینده افزایش چشمگیری داشته باشد، بنابر‌این انتظار می‌رود که قیمت‌های سنگ‌آهن در ماه‌های آینده به شدت روندی کاهشی به خود گرفته و امسال به‌طور میانگین ۵۱ دلار و سال آینده ۴۰ دلار در هر تن باشد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/893029/#ixzz3eVgTikxp

 

۰۷:۱۶:۰۸ رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور ناجا گفت: شمار خودروهای سواری در کشور به مرز ۱۱ میلیون دستگاه رسید.

سرهنگ روحی، رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور ناجا اظهار کرد: بر اساس آخرین آمارها شمار خودروهای سواری در کشور به مرز ۱۱ میلیون دستگاه رسیده است.وی تصریح کرد: بیشترین خودروهای سواری شماره‌گذاری شده به‌ترتیب متعلق به استان‌های تهران، اصفهان، فارس و خراسان رضوی است.رئیس مرکز شماره‌گذاری پلیس راهور ناجا تصریح کرد: در عین حال بیش از ۱۸ میلیون نقل و انتقال برای خودروهای سواری صورت گرفته که به این ترتیب به‌طور متوسط هر خودرو سواری حداقل یکبار نقل و انتقال شده است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/893123/#ixzz3eVgEBByk

 

۰۷:۱۵:۴۳ گروه بازرگانی: توجه به تولید از کانال صندوق‌های حمایتی وزارت صنعت، معدن و تجارت در دولت یازدهم در دستور کار قرار گرفته است. به گفته کارشناسان، این امر در سیاست‌گذاری‌های یکی، دو ساله اخیر از افزایش سرمایه آنها تا گشایش‌هایی که در قانون خروج از رکود صورت گرفته، قابل مشاهده است. «صندوق حمایت ازتحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک» یکی از صندوق‌های حمایتی این وزارتخانه بوده که پس از فراموشی ۸ ساله، مجددا فعال شده است. علی وحدت، مدیرعامل صندوق حمایت از صنایع الکترونیک در گفت‌وگوی تفصیلی خود، تولید محصولات صادرات محور، میزان جذب سرمایه خارجی و میزان انتقال دانش فنی طرح‌های ارائه شده را از اولویت‌های اعطای تسهیلات این صندوق می‌داند. با توجه به گفته‌های این مقام مسوول، اگر شرکت‌ها بتوانند تا ۳۰ درصد محصولات تولیدی خود را صادر کنند، درصد سود تسهیلاتشان تا ۶ درصد کاهش می‌یابد. بر اساس آمار ارائه شده از سوی وی، سال ۹۰ تخمینی که از حجم تولیدات صنایع الکترونیک زده می‌شود چیزی حدود ۳ درصد تولیدات کشور است. از سویی سقف تسهیلات در حال حاضر ۳۰ میلیارد ریال است که نرخ سودی در دامنه ۶ تا ۱۸ درصد بنابر مختصات طرح دارد.

نگاه مشخص وزارت صنعت، معدن و تجارت به صندوق‌های حمایتی این وزارتخانه چیست و چه تفاوتی در مقایسه با رویکردهای گذشته دارد؟

تشکیل و عمر صندوق‌های تابعه وزارت صنعت، معدن و تجارت به حدود ۱۵ سال قبل بر می‌گردد و صندوق حمایت از صنایع الکترونیک قریب به ۱۵ سال پیش کارش را شروع کرده است. ماموریت این صندوق را می‌توان ایجاد تحولی در صنایع الکترونیک به‌واسطه تجهیز مالی حساب شده و هدفمند در این حوزه دانست. چرا که صنایع الکترونیک بخش عمده و مهمی از صنایع نوین را پوشش می‌دهد. ورود به حمایت از این صنایع متفاوت از تجهیز منابع از روش‌های عادی است. وقتی صنعتی در کشور نو پاست نیاز به حمایت‌های ویژه‌ای داشته یا نسبت به سایر فعالیت‌های اقتصادی معمول دارای ریسک سرمایه‌گذاری است؛ بنابراین در چنین مواقعی دولت‌ها با یک نگاه ویژه وارد می‌شوند و حمایت می‌کنند تا این صنایع بتوانند شکل بگیرند و در بازار جایگاه خود را پیدا کنند.

در این صندوق چه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌هایی حضور دارند؟

این صندوق ۱۰۰ درصد دولتی است که در مجمع آن ۷ دستگاه و وزارتخانه یعنی صنعت، معدن و تجارت، ارتباطات و فناوری اطلاعات، علوم، دفاع، اقتصاد، نیرو و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی حضور دارند؛ با این هدف که نیازهای صنایع الکترونیک در این حوزه‌ها را بتوان حمایت و تامین کرد. فعالیت این صندوق در۷ ، ۸ سال گذشته کمرنگ شد، اما در دوره جدید هدف‌گذاری شده است که صندوق حمایت از صنایع الکترونیک به شکل جدی وارد این حوزه شود و حمایت خود را از این صنایع اعمال کند. ما ظرفیت‌های مختلفی برای فعال شدن در این حوزه داریم از اعطای تسهیلات مالی با نرخ ‌ترجیحی تا صدور ضمانت‌نامه،خدمات کارشناسی و سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر.

ظاهرا فعالیت‌های صندوق حول چهار محوری که عنوان کردید شکل می‌گیرد، می‌شود جزئیات این محورها را بگویید؟

در حوزه اعطای تسهیلات با توجه به افزایش سرمایه‌ای که در پی آن هستیم، به دنبال جدی‌تر کردن اثربخشی تسهیلات اعطایی هستیم. به این نحو که تلاش می‌شود با شناسایی طرح‌هایی که تاثیر بیشتری دارند و به شکلی نیاز‌های کشور را در برخی از حوزه‌ها رفع کرده یا ارزش افزوده جدی دارند، شناسایی و حمایت کنیم. طرح‌هایی که شاید نتوانند خود را در سیستم بانکی توجیه و از ظرفیت پولی آن به نحو مطلوبی استفاده کنند، یعنی ما این ادعا را داریم، ظرفیت کارشناسی موجود در صندوق به گونه ای است که از طرح‌هایی که می‌توانند به تولید برسند یا تولیدشان را توسعه دهند حمایت می‌کنیم.

سقف تسهیلات حمایتی صندوق صنایع الکترونیک چقدر است؟

سقف تسهیلات در حال حاضر ۳۰ میلیارد ریال با نرخ سودی در دامنه ۶ تا ۱۸ درصد است که بنابر مختصات طرح تعیین می‌شود. ما به دنبال ایجاد تنوع در طرح‌هایی که تسهیلات اخذ می‌کنند، هستیم. به این شکل که چنانچه شرکت‌هایی بتوانند با یکدیگر پیوند خورده و محصول مشترکی تولید کنند را با اولویت حمایت می‌کنیم. طرح‌هایی که بتوانند سرمایه خارجی جذب کرده و انتقال دانش فنی بدهند، طرح‌هایی که از ابتدا برای تولید محصول صادراتی ارائه می‌شوند یا محصول آنها صادراتی باشد، در اولویت قرار دارند و مورد حمایت قرار خواهند گرفت. اخیرا هم مصوبه‌ای در هیات‌مدیره صندوق داشتیم که طرح‌هایی که بتوانند محصول خود را صادر کنند تا سقف ۶ درصد از تخفیف در سود تسهیلات حمایتی صندوق بهره‌مند خواهند شد. از طرف دیگر در حال فعال کردن چند حوزه دیگر در بخش تسهیلات هستیم. به این معنی که صنایعی که بتوانند بازار عرضه خود را تحریک کنند، چه در نمایشگاه‌های داخلی و چه خارجی بتوانیم هزینه‌هایشان را به‌صورت تسهیلات ارزان‌قیمت تامین کنیم. چنانچه شرکت‌ها نیاز دارند برای انتقال دانش فنی هزینه مالی را متقبل شوند، بتوانیم به‌صورت تسهیلات آن را پوشش دهیم و زمینه‌های انتقال دانش فنی به کشور را ایجاد کنیم. سعی بر این است که زمینه تحقیقات و پژوهش‌های کاربردی را نیز فعال کنیم. رویکرد صندوق در گذشته این بود که از محققان و پژوهشگران حمایت مستقیم کند. با توجه به اینکه یکی از وظایف صندوق، حمایت از تحقیقات در حوزه صنایع الکترونیک است، برنامه فعلی ما در حوزه تحقیقات این است که به شرکت‌هایی که نیاز به پژوهش و تحقیقات در حوزه خاصی دارند و برای این کار سفارش کار تحقیقاتی خود را به یک مرکز یا گروه پژوهشی می‌دهند، هزینه را به شکل تسهیلات به سفارش‌دهنده و واحد نیازمند تحقیقات پرداخت کنیم.در حوزه تسهیلات مالی مثال دیگری که می‌توانم بزنم این است که از شرکت‌هایی حمایت می‌کنیم که بازار محصولاتشان وجود دارد، یعنی عملا به سمت تحریک بازار حرکت می‌کنیم.

تمام آنچه گفتید در بخش تسهیلات بود. در بخش ضمانت‌نامه هم برنامه‌ای دارید؟

در حوزه ضمانت‌نامه هم برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا به صدور ضمانت‌نامه‌ها تنوع ببخشیم و بتوانیم برای حوزه‌های مختلف ضمانت‌نامه صادر کنیم. قبلا صندوق بیشتر برای شرکت در مناقصات ضمانت‌نامه صادر می‌کرد، اما الان به دنبال این هستیم که حوزه‌های جدید را پوشش دهیم مانند ضمانت‌نامه حسن انجام کار، ضمانت‌نامه گمرکی و سایر حوزه‌هایی که ممکن است نیاز به صدور ضمانت‌نامه باشد. علاوه بر تنوع‌بخشی در صدد تسهیل در صدور ضمانت‌نامه‌ها هم هستیم. با اصلاحی که اخیرا در قانون انجام شده ضمانت‌نامه‌های صندوق کاملا معتبر بوده و همانند ضمانت‌نامه‌هایی است که توسط بانک‌ها صادر شده و از سوی بانک مرکز ی تایید شده است.

طرح‌هایی که بتوانند سرمایه خارجی جذب کرده و انتقال دانش فنی بدهند، طرح‌هایی که از ابتدا برای تولید محصول صادراتی ارائه می‌شوند یا محصول آنها صادراتی باشد، در اولویت قرار دارند و مورد حمایت صندوق قرار خواهند گرفت

در حوزه خدمات کارشناسی چه برنامه‌هایی دارید؟

در حوزه خدمات کارشناسی هم به دنبال این هستیم که در جهت هدایت متقاضیان به سمت طرح‌های اولویت‌دار حرکت کنیم. این مشاوره و خدمات کارشناسی از کمک به انتخاب طرح و پروژه تا نهایتا تهیه طرح توجیهی آن خواهد بود. در حوزه VC یا تامین سرمایه ریسک‌پذیر نیز بسترهای قانونی در اساسنامه صندوق دیده شده، ولی تا کنون اجرایی نشده بود.در این باره هم در مراحل نهایی تدوین آیین‌نامه هستیم که ان‌شاءالله در شهریور ماه به تصویب مجمع برسانیم و اولین پروژه ریسک‌پذیر را امسال نهایی و اجرا کنیم.

برای تسهیل و تسریع در ارائه این خدمات به صنایع الکترونیک هم اقدامی شده است؟ به هر حال یکی از گلایه‌های همیشگی صنایع طولانی بودن فرآیندها است.

با توجه به تاثیری که این مقوله در بهبود فضای کسب‌وکار دارد، برای رسیدگی به طرح‌ها زمان‌بندی تعیین و قید حداکثر زمان گذاشته شد. در گذشته سقف زمانی مشخصی نداشت که پرونده و طرح بسته شود؛ اما اکنون دو مرحله برای ارزیابی طرح پیش‌بینی شده است. در یک هفته کاری اولویت طرح بررسی شده و اعلام می‌شود که طرح قابلیت حمایت دارد یا خیر. پس از آن تا حداکثر در ۳۰ روز کاری طرح ارزیابی نهایی شده و پیوست‌های آن آماده و برای تصویب به مرجع تصویب ارائه می‌شود. به این ترتیب فرآیند رسیدگی به طرح در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود.

با توجه به صحبت‌های رئیس‌جمهور مبنی برتاکید بر سه محور اصلی تولید، صادرات و اشتغال درسال جاری، چه اقداماتی در این زمینه صورت خواهید داد؟

همان‌طور که در ابتدای سال رئیس جمهوری تاکید کردند تولید، صادرات و اشتغال ۳محور اصلی و مهم کشوردر سال جاری هستند. با توجه به اهمیتی که برای صادرات قائل بودیم، مصوبه ای داریم که اگر شرکت‌ها بتوانند تا ۳۰ درصد محصولات تولیدی خود را صادر کنند، درصد سود تسهیلاتشان تا ۶ درصد کاهش داشته باشد. یکی دیگر از برنامه‌ها این است که ارزیابی‌هایی از درصد اشتغال یا حفظ اشتغال ناشی از پرداخت این تسهیلات داشته باشیم.

سال ۹۳ مجلس در تصویب قانون بودجه امسال، افزایش سرمایه‌ای را برای صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک تصویب کرد. آیا این موضوع عملیاتی شده است؟

ما مصوبه دولت در قانون بودجه را دنبال کرده‌ایم و افزایش سرمایه صندوق اکنون در هیات دولت در دست بررسی است.

سرمایه صندوق با این افزایش سرمایه به چقدر می‌رسد و آیا پاسخگوی نیاز صنایع الکترونیک هست؟

۲۵ میلیون دلار برای افزایش سرمایه صندوق مصوب شده است؛ به‌طوری که سرمایه صندوق را تا حدود ۵/ ۲ برابر افزایش خواهد داد؛ اما نیاز صندوق برای این که بتواند در محدوده صنایع الکترونیک نقشی جدی بازی کند، بیش از اینها است و ما فکر می‌کنیم باید ۱۰۰ برابر این عدد تامین شود.

با توجه به اینکه صنایع الکترونیک عمدتا جزو صنایع «های تک» هستند بر آوردی دارید چه حجمی از صنایع را در بر می‌گیرند و آیا می‌توان گفت ما در صنایع الکترونیک موفقیت‌هایی در کشور داشته‌ایم؟

طبق آمار سال ۹۰ تخمینی که از حجم تولیدات صنایع الکترونیک زده می‌شود چیزی حدود ۳ درصد تولیدات کشور است. شاید در حوزه تولید اقلام مصرفی کمی ضعف داشته باشیم اما رویکرد صندوق این است که بتوانیم نیازهای استراتژیک کشور را در حوزه صنایع الکترونیک رفع کنیم.

ظاهرا قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر هم گشایش‌هایی را برای صندوق ایجاد کرده است.

با تصویب این قانون، چند ظرفیت برای صندوق ایجاد شد. یکی معافیت تسهیلات حمایتی صندوق از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده بود که عملا به نفع متقاضیان صندوق است، زیرا درصد بازپرداخت شان به صندوق به این واسطه کاهش می‌یابد و تسهیلات صندوق که با نرخ ‌ترجیحی ارائه می‌شد، عملا ارزان‌تر شده است. نکته مهم دیگر این است که از این به بعد در آمدهای صندوق می‌تواند در یک حساب غیرخزانه‌ای نگهداری شود که این هم گشایشی است. از این باب در حال گفت‌وگو و رایزنی با چند موسسه و بانک هستیم تا بتوانیم از محل رسوب این پول به‌طور مشارکتی از آن محل هم تسهیلات بپردازیم. پیش از این چون در آمد‌ها در حساب خزانه‌ای بود و رسوب پول در بانک صورت نمی‌گرفت برای بانک ارزش چندانی نداشت. اما این فرصت ایجاد شده است از آن محل هم استفاده کنیم. موضوع دیگر این است که سود حاصل از فعالیت‌های صندوق را برای افزایش سرمایه به صندوق بازگردانده و به سرمایه صندوق برای اعطای تسهیلات افزون خواهد شد.

بحث‌هایی هم در این رابطه مطرح بود که پوشش‌های حمایتی صندوق افزایش یابد و رشته‌های بیشتری زیر این چتر حمایتی قرار گیرند. این بحث به کجا رسید ؟

بله، در قانون برنامه پنجم پیش‌بینی شده بود صندوق حمایت از صنایع الکترونیک تبدیل به صندوق حمایت از صنایع نوین شود و اساسنامه آن به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد. اما با توجه به برخی از مشکلات، تصمیم‌گیری در این خصوص نیاز به کمی تامل دارد.

به هر شکل حوزه صنایع نوین حوزه مهمی است و به نوعی هم فعالیت‌های کنونی صندوق می‌تواند ۷۰ درصد فعالیت‌های صنایع نوین را پوشش دهد یعنی به جز بحث هوا- فضا، مواد نو و زیست فناوری سایر حوزه‌ها را یا به شکل کامل یا‌ترکیبی پوشش می‌دهیم. در این رابطه وزیر صنعت، معدن و تجارت تصمیم‌گیری خواهد کرد و چنانچه برنامه بر این باشد که تبدیل به صندوق صنایع نوین انجام شود، در برنامه ششم دیده خواهد شد.

ظاهرا نقش صندوق‌ها در برنامه ششم مورد تاکید قرار گرفته است و این هم چشم‌انداز روشنی را برای صندوق ایجاد می‌کند.

ما از مسیرهای مختلفی از جمله وزارت صنعت و معاونت طرح و برنامه وزارتخانه پیگیری می‌کنیم تا بحث صندوق‌ها در برنامه ششم دنبال شود.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/893140/#ixzz3eVfQUNNW

 

۰۷:۱۵:۰۷ دنیای اقتصاد: مذاکرات هسته‌ای برای دستیابی به توافق نهایی هسته‌ای در شرایطی ادامه دارد که زمزمه‌هایی امیدبخش از مذاکرات به گوش می‌رسد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از «عقب نشینی» کامل ۱+۵ از خطوط قرمز خود خبر داده‌است. از سوی دیگر فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنانی از وجود اراده سیاسی لازم برای دستیابی به توافق هسته‌ای از سوی همه طرف‌های درگیر سخن گفته ‌است و نوذر شفیعی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی دلیل بازگشت یک روزه محمد جواد ظریف به ایران را خروج مذاکرات از بن‌بست دانسته و این اتفاق را امیدوارکننده خوانده است.


همزمان با بروز نشانه‌های امید‌بخش در مذاکرات مطرح شد

انتقاد شدید نتانیاهو از «عقب‌نشینی کامل» ۱+۵ در برابر ایران

موگرینی: طرفین اراده سیاسی  برای دستیابی به توافق نشان داده‌اند

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: بازگشت ظریف امیدوارکننده و نشانه‌ خروج مذاکرات از بن‌بست است

گروه دیپلماسی: در شرایطی ضرب‌الاجل نهایی مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ امشب، ۹ تیر (۳۰ ژوئن) به پایان می‌رسد که در حال حاضر به دلیل وجود اختلافات باقی مانده، تمدید چند روزه این گفت‌وگوها اصلی‌ترین سناریوی طرفین برای رسیدن به توافقی است که به گفته دیپلمات‌های حاضر در هتل کوبورگ وین، اراده سیاسی لازم برای دستیابی به توافق براساس چارچوب‌های به‌دست‌آمده از بیانیه لوزان وجود دارد. اگرچه نگارش متن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) شامل متن و ضمائم در حال به پایان رسیدن است، اما همزمان طرف غربی و به‌خصوص برخی رسانه‌های همسو، در حال به راه انداختن بازی مقصر جلوه دادن طرف ایرانی برای هرگونه شکست احتمالی مذاکراتند که پیش‌تر نمونه آن را در آذر ماه ۹۳ (نوامبر ۲۰۱۴) در وین شاهد بودیم که باعث شد مجددا گفت‌وگوها برای یک دوره هفت ماهه تمدید شود. در همین ارتباط، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی همزمان با برخی اظهارنظرهایی که در وین شنیده می‌شود، می‌گوید امتیازاتی که غرب بنا دارد در توافق نهایی به تهران بدهد، رو به افزایش است. او می‌گوید شاهد یک عقب‌نشینی کامل از خط‌قرمزهایی هستیم که قدرت‌های جهانی به تازگی به‌طور عمومی علنی کرده‌اند. به گزارش روزنامه صهیونیستی «هاآرتص»، بنیامین نتانیاهو، در جلسه هفتگی اعضای کابینه خود گفته است هیچ عجله‌ای برای امضای توافق نهایی با ایران وجود ندارد. او این توافق را هر روز در حال بدتر شدن توصیف کرده است. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که از سرسخت‌ترین منتقدان مذاکرات جاری و توافق احتمالی به شمار می‌رود، مدعی شده است که هنوز برای بازگشت از توافق دیر نیست؛ برای بازگشت به خواسته‌هایی که جلوی ایران را به ادعای نتانیاهو، از مسلح شدن به سلاح اتمی می‌گیرد. نتانیاهو، پیش‌تر نیز در پیوند با «تغییر رفتار ایران» خواستار آن شده بود که توافق نهایی دربرگیرنده «تعهد روشن و بدون ابهام تهران برای به رسمیت شناختن اسرائیل باشد.» در واکنش به آن گفته‌ها، رئیس‌جمهوری آمریکا، گفته بود اینکه از ایران خواسته شود در توافقی برای اثبات صلح‌آمیز بودن برنامه اتمی‌اش، اسرائیل را به رسمیت بشناسد، قضاوتی به‌طور اصولی نادرست است.

اراده سیاسی در طرف‌ها

همزمان مسوول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا که روز یکشنبه به مذاکره‌کنندگان پیوست، می‌گوید تمام طرف‌ها «اراده سیاسی» لازم برای رسیدن به توافق نهایی را نشان داده‌اند. فدریکا موگرینی به خبرنگاران گفت: «این‌طور باید بگویم که اراده سیاسی وجود دارد. این را در همه طرف‌ها دیده‌ام. در نتیجه ما، تیم‌های مذاکره‌کننده را به ادامه کار بر سر متون گماشته‌ایم.»

عقب‌نشینی ایران از بیانیه لوزان

همزمان مقامات غربی در گفت‌وگو با خبرگزاری «رویترز» مدعی شده‌اند ایران در حال عقب‌نشینی از مفاد بیانیه لوزان است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، رویترز که تلاش کرده زمینه مقصرسازی ایران را در صورت شکست مذاکرات در روزهای آخر این ماراتن فراهم کند، به اظهارات روز گذشته فیلیپ هاموند، وزیر خارجه بریتانیا اشاره کرد که به خبرنگاران در محل مذاکرات هسته‌ای گفت: «چالش‌های مهمی از جمله درباره پارامترهای توافق شده در لوزان سوئیس باقی مانده است.» هاموند گفت: «در برخی حوزه‌ها همچنان درباره تفسیر توافقات لوزان اختلافات اساسی وجود دارد.» برخی مقامات غربی این اظهارات هاموند را عقب‌نشینی در موضوعاتی همچون جزئیات فنی نظارت بر اجرای تعهدات ایران دانسته‌اند. یک مقام غربی ریشه این عقب‌نشینی را در مخالفت مقامات ارشد ایران با فریز کردن فعالیت‌های حساس هسته‌ای برای مدت زمان طولانی دانسته است.

توافق بدون بازرسی قابل تصور نیست

از سوی دیگر، لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه آمریکایی در مصاحبه با الجزیره درباره توافق هسته‌ای گفت: «نمی‌توانم توافقی را تصور کنم که مورد تایید کنگره قرار گرفته باشد و در برگیرنده بازرسی‌ها از تاسیسات نظامی در هرکجا و هرزمان نباشد.» تیم کین، سناتور دموکرات آمریکایی نیز گفت: «تصور این مساله که از تاسیسات هسته‌ای بازرسی نداشته باشیم، نتیجه بخش نخواهد بود.» بن کاردین، دیگر سناتور دموکرات که مسوول مذاکرات میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌های آمریکا درمورد توافق هسته‌ای است نیز گفت: «موضوع تنها این نیست که آمریکا به دنبال چه چیزی است. مساله این است که آیا ایران به مسیری که ما خواهان حرکت در آن هستیم خواهد رفت یا خیر.»

بازرسی‌های تکمیلی

همزمان با طرح موضوع بازرسی‌ها به‌عنوان مهم‌ترین اختلافی که سرعت گفت وگوها را در ساعات پایانی ضرب‌الاجل کند کرده است، دیپلمات‌های اروپایی و آمریکایی در واکنش به اظهار نظر علنی مقامات ایرانی مبنی بر ممنوعیت بازرسی از اماکن نظامی، ادعا کردند که هرگونه بازدیدی از تاسیسات حساس ایرانی، بیش از آنکه به‌صورت «سیستماتیک» باشد، به‌صورت «تکمیلی» است تا موجب بازسازی اعتماد شود. یک مقام رسمی دولت ایالات متحده تایید کرد که بازرسی‌ها از تاسیسات حساس (ایران) شامل پایگاه‌های نظامی به‌صورت سیستماتیک انجام نخواهد شد. به جای آن، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران قادر خواهند بود تا در مورد دسترسی مدیریت شده آنچه را که مورد نیاز بازرسان است، در اختیار آنها قرار می‌دهد بدون اینکه اسرار نظامی و صنعتی ایران افشا شود، مذاکره کنند. بلومبرگ همچنین به نقل از تعدادی از دیپلمات‌های نزدیک به مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ در وین که خواستند نامشان فاش نشود گزارش داد که «ایران پذیرفته است تا پس از تایید اجرای محدودیت‌های اعمال شده بازرسان بین‌المللی منتظر تخفیف در تحریم‌ها بمانند.»

بازگشت ظریف با بسته پیشنهادی ۱+۵

از سوی دیگر سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره بازگشت یک روزه ظریف به ایران گفت: «سفر ظریف به ایران نشان‌دهنده ارائه یک بسته پیشنهادی جدید است و به نظر می‌آید فضای مذاکرات در وین یک فضای امیدوارکننده شده و پیشنهادهای ارائه شده نشان می‌دهد که مذاکرات از بن بست خارج شده است.» نوذر شفیعی در گفت‌وگو با خبرگزاری «تسنیم»، با اشاره به بازگشت وزیرخارجه به تهران گفت: «زمانی که در مذاکرات، پیشنهادی از طرف مقابل، در جلسه مطرح می‌شود، مسوولان یا باید تلفنی پیشنهاد را به کشور خود اطلاع دهند یا در یک سفر چند ساعته با مسوولان ارشد، نظرات ارائه شده را بررسی و تحلیل کنند.» محمدجواد ظریف روز یکشنبه محل مذاکرات کوبورگ را به سمت تهران ترک کرد و مجددا قرار است امروز سه‌شنبه راهی وین شود. همچنین سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز یکشنبه شب به منظور پیوستن به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای به وین سفر کرد.

تمدید بلندمدت‌تر مطرح نیست

با زمزمه‌هایی که میان خبرنگاران درخصوص تمدید احتمالی مذاکرات شنیده می‌شود، سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا گفت هدف ما همچنان رسیدن به توافق پیش از ۳۰ ژوئن است. ممکن است چند روز بیشتر لازم باشد، مثل آنچه در لوزان اتفاق افتاد اما هیچ برنامه‌ای برای تمدید بلندمدت‌تر لازم و مطرح نیست. آلن ایر در گفت‌وگو با خبرگزاری «ترند» درباره روند مذاکرات هسته‌ای گفت: «‌همه طرف‌ها متعهد به رسیدن به توافق جامع و پایدار هستند. این فرصت کم‌نظیری است که نباید از دست برود. در دو هفته پیش همه مذاکره‌کنندگان به‌طور فشرده و بدون وقفه سخت در تلاش بودند تا اختلافات باقی‌مانده حل شود. اما اختلافات و شکاف‌ها که بعضی از آنها عمده است سرجای خود باقی مانده‌اند. او افزود: «آنچه برای رسیدن به آن لازم و کافی است فقط تصمیم‌های سخت سیاسی است. ما امیدوار هستیم که در چند روز آینده در وین تلاش همه ما برای رسیدن به این هدف مثمر ثمر شود.» این در شرایطی است که دنیس راس، مشاور پیشین باراک اوباما، از تمدید مذاکرات خبر داد و گفت که احتمالا مذاکرات بین ۳ تا ۶ماه تمدید خواهد شد.

توافق بر سر لغو تحریم‌ها، اختلاف بر سر تحقیق و توسعه

گزارش‌ها حاکی است که طرف‌های مذاکره هسته‌ای در مذاکرات خود تا روز گذشته در زمینه جدول زمان‌بندی رفع تحریم‌ها علیه ایران به پیشرفت‌هایی دست پیدا کرده‌اند. بنابر گزارش منابع غربی، این موضوع که تاکنون از محورهای «دشوار» مورد بحث بین ایران و گروه ۱+۵ بود در حال حاضر دیگر موضوع چندان چالش‌برانگیزی در این مذاکرات به‌شمار نمی‌آید. با این حال چگونگی ادامه روند تحقیق و توسعه در برنامه هسته‌ای ایران به‌ویژه در خلال دوره ۱۰ تا ۱۵ سال بعد از توافق نهایی هسته‌ای، هم‌اینک ازجمله مسائل فنی مورد بحث طرفین است. بنا بر این گزارش، روز گذشته در وین، کار نگارش پیش‌نویس توافق نهایی اتمی ادامه یافت و جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا نیز با بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد دیدار داشت؛ کری این دیدار را «خوب» توصیف کرده و از «سخت‌کوشی» بان کی‌مون در جریان مذاکرات هسته‌ای با ایران تقدیر کرد. خبرگزاری مهر نیز روز گذشته نوشت که وزیران امور خارجه و انرژی ایالات‌متحده آمریکا جمع‌بندی نهایی خود از مذاکرات هسته‌ای و نقاط اختلاف را به کاخ سفید منتقل کرده و در انتظار دستور و فرمان نهایی باراک اوباما هستند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/893191/#ixzz3eVfK2lhw

 

۰۷:۱۳:۴۸ بانک مسکن با استفاده از اختیارات قانونی خود و بدون عبور از حریم مصوبه اردیبهشت ماه شورای پول و اعتبار، اجازه ثبت نام «مجرد»‌ها در حساب صندوق پس‌انداز مسکن «یکم» را صادر کرد.

 

مطابق آنچه شورای پول و اعتبار تصویب کرده، تسهیلات خرید مسکن صندوق «یکم» فقط به خانوارهای متاهل «خانه‌اولی» قابل پرداخت است اما با توجه به فاصله زمانی حداقل «یکساله» بین افتتاح حساب در این صندوق و موعد پرداخت تسهیلات ناشی از سپرده‌گذاری، بانک مسکن مجاز است از مجردهای متقاضی وام‌های جدید مسکن نیز ثبت‌نام به عمل بیاورد و برای آنها نزد صندوق پس‌انداز «یکم» حساب تشکیل دهد.

به این ترتیب افراد مجرد در آستانه ازدواج از امروز می‌توانند برای دریافت تسهیلات ۸۰ میلیونی مسکن در تهران، ۶۰ میلیونی در شهرهای بزرگ و ۴۰ میلیونی در شهرهای کوچک، در کلیه شعب بانک مسکن، با واریز حداقل ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به عنوان آورده نقدی اولیه، حساب پس‌انداز صندوق «یکم» تشکیل دهند و تا زمان سررسید حساب –زمان پرداخت وام- فرصت ازدواج و عقد بابت تبدیل شدن به فرد واجدشرایط تسهیلات «خانه‌اولی»، برای آنها محفوظ است.

به گزارش «دنیای‌اقتصاد» بانک مسکن اعلام کرده است: مجردهای دارای حساب در صندوق پس‌انداز «یکم»، تا زمان تشکیل خانواده و عقد محضری، اجازه دریافت تسهیلات را ندارند.

بانک مسکن پیش‌تر، شرایط اولیه قید شده در مصوبه شورای پول و اعتبار مبنی‌بر «سپرده‌گذاری حداقل معادل نصف سقف وام‌های سه‌گانه خرید مسکن» را نیز تعدیل کرد و در همان هفته اول ابلاغ این مصوبه به شعب بانک مسکن، مقرر شد متقاضیان تسهیلات خانه‌اولی، با حداقل مبلغ ۷/ ۶ میلیون تومان افتتاح حساب کنند و سپس ظرف حداکثر ۶ ماه، موجودی‌ خود را به حدود ۱۳ میلیون تومان افزایش دهند که در این صورت، باید به جای یکسال، دوره انتظار سه ساله را برای دریافت وام طی کنند.

هم‌اکنون مطابق شرایط تازه‌تر که مسیر ورود متقاضیان فاقد مسکن به صف تسهیلات جدید خرید را تسهیل می‌کند، افراد مجرد هم می‌‌توانند همچون خانوارهای متاهل، برای دریافت وام‌‌های جدید ثبت‌نام کنند.

طبق دستورالعملی که بانک مسکن برای این موضوع تدوین کرده است، در زمان تشکیل حساب در صندوق پس‌انداز مسکن «یکم»، عملا هیچ کدام از ۴ شرط تعریف شده برای پرداخت تسهیلات جدید، مورد استعلام توسط شعب قرار نمی‌گیرد.

افرادی مشمول سه نوع تسهیلات «خانه‌اولی» صندوق یکم می‌شوند که همزمان ۴ شرط شامل «متاهل بودن»، «عدم سابقه مالکیت»، «عدم استفاده از امکانات دولتی شامل زمین و مسکن و مسکن‌مهر و … یا به عبارتی سبز بودن فرم جیم» و همچنین «خرید آپارتمان کمتر از ۷ سال ساخت از زمان صدور پروانه» را بتوانند احراز کنند.

با آنچه بانک مسکن روز گذشته اعلام کرد، مجموعه این شرایط، در ابتدای ثبت نام متقاضیان مورد استعلام قرار نمی‌گیرد اما در پایان طول سپرده‌گذاری و قبل از پرداخت تسهیلات، فرد دارای حساب باید همه این شرایط را بتواند احراز کند تا موفق به اخذ تسهیلات شود.

روند تصاعدی افتتاح حساب در «یکم»

روز گذشته عضو هیات مدیره بانک مسکن از روند تصاعدی ثبت‌نام متقاضیان تسهیلات جدید خرید مسکن خبر داد و به «دنیای‌اقتصاد» اعلام کرد: طی ۱۹ روز اول فعالیت صندوق پس‌انداز «یکم»، ۴ هزار و ۱۱۱ نفر در بانک مسکن افتتاح حساب انجام دادند و در مجموع رقمی معادل ۷۲ میلیارد تومان بابت آورده نقدی خود، در این صندوق سپرده‌گذاری کردند.

از کل متقاضیان قطعی تسهیلات «خانه‌اولی»، تاکنون ۱۱۳۴ نفر ساکن تهران هستند که به این ترتیب ۲۸ درصد از کسانی که در این صندوق افتتاح حساب کرده‌اند، متقاضی وام ۸۰ میلیونی محسوب می‌شوند. همچنین سهم شهرهای بزرگ و کوچک از ثبت‌نام‌کنندگان قطعی، به ترتیب ۲۰۷۱ نفر و ۹۰۶ نفر است.

ابوالقاسم رحیمی انارکی، عضو هیات مدیره بانک مسکن در این باره تصریح کرد: در تهران تاکنون به طور متوسط، ۲۳ میلیون تومان توسط هر نفر از ثبت‌نام‌کننده‌ها، در صندوق پس‌انداز «یکم»، سپرده‌گذاری انجام شده که این رقم مشخص می‌کند عمده این افراد در صورتی که موجودی حساب خود را افزایش ندهند، در زمانی بلندتر از یک‌سال، می‌توانند وام ۸۰ میلیونی را دریافت کنند. در کل کشور نیز متوسط آورده نقدی سپرده‌گذاران تاکنون رقمی معادل ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده است.

با این حال روند ثبت‌نام رو به افزایش است به طوری که در یک هفته اول راه‌اندازی صندوق «یکم»، ۱۶۰۰ نفر افتتاح حساب کردند اما این تعداد در مدت ۱۹ روز به ۴۱۱۱ نفر رسیده است.

رحیمی انارکی درباره میزان استقبال یا عدم استقبال از وام‌های خانه‌اولی گفت: بعد از گذشت حداقل یک فصل از ثبت‌نام‌ها می‌توان با مقایسه آمار ماهانه افتتاح حساب، تحلیل کامل‌تری درباره میزان مشارکت متقاضیان مسکن در صندوق جدید پس‌انداز ارائه کرد.

نحوه سنجش شرایط متقاضیان در صندوق پس‌انداز مسکن یکم

در افتتاح حساب صندوق پس‌انداز مسکن یکم، هیچ استعلامی از متقاضیان اخذ نمی‌شود ولیکن در مقطع اعطای تسهیلات، تسهیلات‌گیرنده (افتتاح‌کننده حساب یا کسانی که امکان انتقال حساب به آنها وجود دارد) باید شرایط اعلامی از سوی شورای پول و اعتبار را داشته باشند.

مسعود ایزدی، مدیر روابط عمومی بانک مسکن با بیان این مطلب اعلام کرد: متقاضیان تسهیلات جدید خرید مسکن، برای افتتاح حساب و سپرده‌گذاری در دوره معین در صندوق پس‌انداز مسکن یکم، می‌توانند بدون ارائه مدارک قید شده در دستورالعمل صندوق، مستقیم در این طرح ثبت‌نام کرده و حساب بانکی نزد صندوق تشکیل دهند. ایزدی تصریح کرد: مطابق ضوابط، فردی که متقاضی تسهیلات صندوق یکم است، باید در پایان دوره سپرده‌گذاری و زمانی که وام او آماده پرداخت است، شرایط مورد نظر بانک و مصوبه شورای پول و اعتبار را احراز کرده باشد و واجد شرایط بودن خود را برای بانک اثبات کند، بنابراین در زمان افتتاح حساب در صندوق، نیازی به داشتن شرایط مذکور نیست.

بر اساس این گزارش، شورای پول و اعتبار در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ۹۴ در مصوبه‌ای، با راه‌اندازی صندوق پس‌انداز مسکن یکم توسط بانک مسکن موافقت کرد و طبق این تصویب نامه بانک مسکن مجاز است، تسهیلات ۸۰ میلیون تومانی، ۶۰میلیون تومانی و ۴۰ میلیون تومانی خرید مسکن را به ترتیب در تهران، شهرهای بزرگ و شهرهای کوچک، به یک گروه از متقاضیان مسکن که خانه اولی خطاب می‌شوند، پرداخت کند.

متقاضیان دریافت این تسهیلات باید متاهل بوده، فاقد سابقه مالکیت مسکن باشند و تاکنون از امکانات دولتی شامل زمین و مسکن و همچنین تسهیلات بانک‌ها جهت خرید، ساخت یا تعمیر مسکن استفاده نکرده باشند به این معنی که فرم جیم آنها باید سبز باشد.

مدیر روابط عمومی بانک مسکن در این باره اعلام کرد: شرایط سه گانه قید شده در مصوبه شورای پول و اعتبار، در زمان پرداخت تسهیلات، مورد راستی‌آزمایی و استعلام قرار می‌گیرد و متقاضیان وام‌های جدید، برای افتتاح حساب در صندوق یکم، نیازی به ارائه مدارکی که حایز شرایط بودن‌شان را اثبات می‌کند، ندارند.

افراد برای افتتاح حساب در صندوق پس‌انداز مسکن یکم، باید حداقل آورده نقدی ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی، در حساب خود سپرده‌گذاری کنند و به ازای هردوره ۶ ماهه به میزان متوسط موجودی (معدل حساب) تسهیلات تعلق می‌گیرد.

برای استفاده از تسهیلات ۴۰ میلیون تومانی حداقل متوسط موجودی ۷/ ۶ میلیون تومان برای هر دوره ۶ ماهه نیاز است، اما تسهیلات ۶۰ میلیونی مخصوص شهرهای بالای ۲۰۰هزار نفر منوط به رعایت متوسط موجودی ۱۰ میلیونی برای دوره‌های ۶ ماهه و برای تسهیلات ۸۰ میلیونی مختص متقاضیان شهر تهران نیز کسب متوسط موجودی ۵/ ۱۳ میلیون تومان ضروری است.

همچنین چنانچه در تهران، متقاضیان با ۴۰میلیون تومان افتتاح حساب کنند، در حداقل زمان ممکن که یکسال است، می‌توانند وام ۸۰ میلیون تومانی را دریافت کنند. در سایر شهرها نیز چنانچه متقاضیان خواستار حداقل طول دوره سپرده‌گذاری (یکساله) باشند، باید در زمان افتتاح حساب، معادل نصف وام را به‌عنوان آورده نقدی خود، در صندوق یکم پس‌انداز کنند.

مدیر روابط عمومی بانک مسکن تاکید کرد: با توجه به اینکه برای افتتاح حساب در صندوق پس‌انداز یکم، شرایط خانه اول بودن متقاضیان، مورد سنجش و استعلام قرار نمی‌گیرد، افرادی که هنوز ازدواج نکرده‌اند اما قصد ازدواج دارند نیز می‌‌توانند برای دریافت وام‌های جدید خرید مسکن ثبت‌نام کنند و وارد صف پس‌انداز‌کنندگان صندوق یکم شوند تا در طول مدت سپرده‌گذاری، پروسه ازدواج را طی کرده و هنگام آماده شدن وام، این افراد به شکل متاهلان حایز شرایط، بتوانند وام خود را برای خرید مسکن اخذ کنند و صاحب خانه شوند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/893134/#ixzz3eVfA2yhW

 

۰۷:۱۲:۳۳ به گزارش خبرنگار مهر، شرکت ملی نفت طرح توسعه پایانه نکا به عنوان بزرگترین پایانه نفتی ایران در دریای خزر را در دستور کار قرار داده است و پیش بینی می‌شود به زودی امکان پهلوگیری کشتی‌های نفتکش بزرگتر در این پایانه حاشیه جنوبی دریای خزر فراهم شود.

یکی از مهمترین نقاط ضعف پایانه نفتی نکا عدم امکان پهلوگیری کشتی های غول پیکر خارجی بوده و از این رو هم اکنون احداث بزرگترین حوضچه نفتی منطقه خزر، بازوها و اسکله‌های جدید جداسازی و پهلودهی کشتی های نفتکش و لایروبی پایانه در حال انجام است.

پیش بینی می شود به زودی با اجرای کامل این ۳ طرح ضربتی امکان پهلوگیری کشتی‌های نفتکش خارجی و حتی روسی در پایانه نفتی نکا فراهم شود و قطعا بخشی از نفت ایران از مسیر پایانه نکا به پایانه‌های نفتی روسیه در حاشیه شمالی دریای خزر قابل انتقال خواهد بود.

حمیدرضا شاه‌دوست در تشریح مهمترین برنامه‌های در دست اجرا به منظور توسعه پایانه نفتی نکا گفت: هم اکنون طراحی و ساخت پروژه عظیم حوضچه فراگیر و افزایش ۱۲ پست اسکله و عمق آبخور کشتی‌‌های نفتکش در پایانه نکا آغاز شده است.

رئیس پایانه نفتی شمال با تاکید بر اینکه با اجرای این پروژه ها ظرفیت عملیات دریایی این پایانه بیش‌از گذشته افزایش می‌ یابد، تصریح کرد: حوضچه فراگیر با حجم ۳۰۰ هکتار با ۲ دیواره شرقی به طول هزارو ۷۲۰ متر و غربی به طول دوهزارو ۴۰۰ متر، بزرگ‌ترین حوضچه نفتی میان کشورهای حوزه دریای خزر است.

این مقام مسئول با اعلام اینکه با زیرساخت موجود در نکا می توان زمینه لازم برای دریافت نفت ‌خام حاصل از اکتشاف و استحصال در دریای خزر را فراهم و نفت حاصل را از این طریق به پالایشگاه‌‌های نفت شمال کشور هدایت کرد، اظهار داشت: بر این اساس هم اکنون عملیات بتن ریزی عرشه یال شرقی و غربی اسکله های حوضچه فراگیر آغاز شده است.

شاهدوست با بیان اینکه پس از اتمام کار سنگ چینی موج شکن، کار بتن ریزی از دو نقطه شروع شد تا احداث آبنمای حوضچه براساس برنامه پیش برود، تبیین کرد علاوه بر این هم اکنون تعمیرات اساسی مخازن ذخیره سازی نفت و فرآورده‌های نفتی در این پایانه آخرین مراحل خود را پشت سر می گذارد.

به گفته این مقام مسئول با احداث حوضچه فراگیر، ساخت اسکله‌های مختلف و چند منظوره شامل اسکله‌های تخلیه و بارگیری فرآورده نفتی، اسکله خدماتی و پشتیبانی و اسکله تعمیراتی امکان پهلوگیری نفتکش‌هایی با ظرفیت ۱۴ هزار تن فراهم می شود.

رئیس پایانه نفتی شمال همچنین با یادآوری اینکه قرار بود ظرفیت سوآپ نفت‌ خام از ۱۲۰‌ هزار بشکه کنونی به ۵۰۰ هزار، یک ‌میلیون و سرانجام دو میلیون ‌و ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یابد، تاکید کرد: تاکنون رکورد سوآپ روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت خام در این پایانه به ثبت رسیده است.

بیژن زنگنه وزیر نفت حدود یک ماه قبل در گفتگو با بلومبرگ از توافق با الکساندر نواک وزیر فدراسیون انرژی روسیه خبر داده و با اشاره به آغاز صادرات روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت به روسیه در قبال خرید گندم، فولاد و برخی از تجهیزات، اعلام کرده است قزاقستان و بلاروس هم بر اساس توافق؛ خرید نفت از ایران را انجام خواهند داد.

 

۰۷:۱۱:۲۷ مهدی کرباسیان در گفتگو با مهر از کشف عسلویه دوم در خراسان رضوی خبرداد و گفت: ایران در حوزه نفت جز برترین کشورهای دنیا است و در حوزه گاز نیز ذخایر بسیار زیادی دارد، این در حالی است که با توجه به اینکه ذخایر نفت رو به پایان است، در حوزه معدن، سنگ آهن سنگان توانسته عنوان عسلویه دوم را به خود اختصاص دهد که در آن، فرصت‌های شغلی بسیار، ارزآوری بی‌نظیر و توسعه و پیشرفت نهفته است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: هم اکنون ایران در حوزه معدن، رتبه دهم دنیا را به لحاظ ذخایر معدنی دارد، ضمن اینکه باید به این نکته هم اشاره کرد که هنوز در کشور، عملیات اکتشافی به طور کامل انجام نشده است؛ بنابراین اگر بخواهیم آمار واقعی را بیان کنیم باید بگوییم تنها در صدهزار کیلومتر از یک میلیون و ۶۰۰ هزار کیلومتر پهنه معدنی کشور، کار اکتشافی کامل صورت گرفته است؛ اگرچه با فناوری‌های جدیدی که در دنیا در حوزه معدن به کار گرفته می‌شود و می‌تواند عمق بیشتری را اکتشاف کند، به نظر می‌رسد در پهنه‌هایی هم که کار اکتشافی بر آن صورت گرفته،  هنوز جای کار بسیاری هست، ضمن اینکه اخیرا برخی از کشورهای دنیا، کار معدنی را از کف دریا و اقیانوس‌ها شروع کرده‌اند.

وی تصریح کرد: اعتقاد من این است که اگر به ظرفیت واقعی ذخایر معدنی برسیم، رتبه ایران در ذخایر معدنی دنیا، کمتر از ده خواهد شد. در این میان، یکی از حوزه‌های اکتشافی که ظرف چند سال اخیر، اکتشاف آن به استخراج رسید، حوزه سنگان است که برخی آن را عسلویه دوم می‌دانند.

کرباسیان ادامه داد: بررسی‌ها نشانگر این است که در حوزه سنگان، ۱.۲ میلیارد تن ذخیره قطعی وجود دارد اما هنوز تنها در ۱۲ هزار کیلومتر مربع در این حوزه از سال گذشته کار اکتشافی جدید شروع شده است؛ بنابراین اطمینان داریم که تکمیل اکتشافات در این منطقه، ذخیره ما را ۵۰ تا ۱۰۰ درصد بیشتر می‌کند، چراکه نقاط امیدبخش فراوانی را در اکتشافات خود، مشاهده کرده‌ایم.

به گفته کرباسیان، در طراحی شده در  سنگان  ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره و ۱۵ میلیون تن گندله به دست آید که هر یک از این واحدها، ۹ کارخانه بزرگ کنسانتره و گندله خواهند داشت و این با خود اقتصاد، اشتغال، پیشرفت و توسعه می آورد و همین اکتشافات چهره آن منطقه محروم را عوض کرده است. البته منطقه سنگان در خراسان رضوی، مشکلات خاص آب و جاده داشته و بسیار منطقه محرومی به شمار می‌رود اما به هرحال در این منطقه ۶۰ کیلومتر جاده را با کمک وزارت راه در حال تعریض داریم و راه‌آهن نیز در آن منطقه فعال شده است.

وی، یکی از مشکلات سنگان را آب دانست و خاطرنشان کرد: هفته قبل جلسه سنگینی با استاندار و مسئولان محلی منطقه در مشهد داشتیم که مساله آب را بررسی کنیم اما در کل پیش بینی ما این است که توسعه در منطقه سنگان، توسعه بسیار سنگینی است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه کنسانتره و گندله پیش نیاز تولید فولاد است، خاطرنشان کرد: همین امر سبب می شود که صنایع پایین دستی نیز فعال شده و ارز آوری بالایی در حوزه فولاد، نصیب کشور شود، این در حالی است که اگر سنگان به بهره برداری رسد، سالانه حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون دلار ارز برای کشور به ارمغان خواهد داشت.

کرباسیان، میزان سرمایه گذاری در سنگان را ۲ میلیارد دلار عنوان و تصریح کرد: در منطقه سنگان، این خاک است که ارزش افزوده می‌یابد و به دلار تبدیل می شود. البته زنجیره پایین دستی به شدت فعال خواهد شد و آن هم ارز آوری دارد، این در حالی است که هر یک دلار سرمایه‌گذاری در مواد معدنی و معدن، حداقل سه برابر ارزش افزوده ایجاد می کند.

وی در خصوص سرمایه‌گذاران این طرح گفت: در حال حاضر ۵ کنسرسیوم برای سرمایه‌گذاری در سنگان فعالند، این کنسرسیوم ها  فولاد مبارکه، شرکت توسعه ملی، فولاد خراسان و فولاد گسترش هستند، ضمن اینکه به تازگی یک کنسرسیوم نیز شامل دو شرکت خارجی از چین و چهار شرکت ایرانی ایجاد شده که برای تولید ۵ میلیون تن گندله و ۵ میلیون تن کنسانتره سرمایه‌گذاری می‌کنند.

به گفته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، پیش بینی می شود که اواخر سال ۱۳۹۵ اکتشافات کامل شود و اواخر امسال حداقل یک کارخانه گندله سازی افتتاح شود.

 

۰۷:۰۸:۲۲ خبرگزاری مهر ـ گروه بین الملل: وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا همچنان در وین حضور دارد و به علت عدم آمادگی جسمانی برای بازگشت به کشورش، ترجیح داده است تا پایان مذاکرات در پایتخت اتریش باقی بماند. با این حال سکوت حاکم بر فضای مذاکرات و عدم حضور وزیر امور خارجه ایران و برخی وزرای امور خارجه دیگر، به معنای استراحت کری در هتل محل اقامتش نیست!

 بر این اساس، جان کری و ارنست مونیز وزرای امور خارجه و انرژی ایالات متحده آمریکا جمع بندی نهایی خود از مذاکرات هسته ای و نقاط اختلافی را به کاخ سفید منتقل کرده و در انتظار دستور و فرمان نهایی باراک اوباما هستند. در جریان مذاکرات وین ۸ هم که در آذرماه سال گذشته در وین برگزار شد، باراک اوباما بر خلاف انتظار جان کری، به صورت ناگهانی و در دقایق پایانی دستور تمدید هفت ماهه مذاکرات را صادر کرد. این بار نیز ممکن است تصمیم نهایی اوباما با تصمیم جان کری در یک امتداد مطلق قرار نداشته باشد. البته در مذاکرات سال گذشته وین، سعود الفیصل وزیر امور خارجه سابق عربستان سعودی با حضور خود در وین و دیدار با کری، پیام های خاصی را به کاخ سفید درخصوص تغییر استراتژی قیمت گذاری نفت مخابره کرد که در نهایت منجر به تغییر مواضع اوباما شد.

در حال حاضر، مذاکره کنندگان آمریکایی ترجیح داده اند قبل از رسیدن مذاکرات به آخرین لحظات، دستور اوباما را در خصوص نقاط اختلافی جویا شوند تا به مانند مذاکرات وین ۸ در فشار روانی ناشی از تصمیم گیری فوری و غیر منتظره احتمالی رئیس جمهور آمریکا قرار نگیرند.  در این خصوص، جمع بندی موارد سیاسی بر عهده کری و جمع بندی مسائل فنی بر عهده مونیز گذاشته شده است.

به گزارش منابع آگاه، قرار است جمع بندی مونیز و کری توسط اوباما، بایدن و سوزان رایس و برخی دیگر از مشاوران ویژه رئیس جمهور آمریکا مورد بررسی قرار گرفته و قبل از بازگشت وزیر خارجه ایران به محل مذاکرات هسته ای تصمیم نهایی در خصوص آن صادر شود.

لازم به ذکر است که کری و مونیز، دیگر وزرای امور خارجه حاضر در محل مذاکرات را نیز در جریان این تصمیم قرار داده اند.

 

۰۷:۰۷:۳۷ ه گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، در این روز و در تالار صادراتی، ۲۵ هزار و ۵۰۰ تن قیر ۶۰۷۰ شرکت معماران تجارت آفتاب به قیمت ۴۷۰ دلار در هر تن مورد دادوستد قرار گرفت. علاوه بر این، پنج هزار تن قیر ۶۰۷۰ شرکت شیمی تجارت نقش جهان، ۱۵۰۰ تن قیر ۸۵۱۰۰ شرکت اصفهان قیر و یکهزار تن قیر ۶۰۷۰ شرکت آذر دوام یول به ترتیب به قیمت های ۳۲۴، ۳۷۰ و ۳۲۰ دلار در هر تن در تالار مذکور به فروش رسید. دیگر معاملات تالار صادراتی در این روز، ۱۵۰ تن عایق رطوبتی بود.

این گزارش همچنین حاکی است، ۷۸۰ تن شمش هزارپوندی ۹۹٫۷۵ شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو)، به قیمت ۶۳ هزار و ۶۱۰ ریال در تالار محصولات صنعتی و معدنی معامله شد. مجتمع فولاد خراسان نیز ۱۱۰ تن سبد میلگرد A3-14-28 را در تالار مذکور به فروش رساند.

معامله ۴۸ هزار و ۲۸۶ تن انواع ورق فولادی شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سیستم مچینگ ثبت شد.

۱۰ هزار و ۸۶۵ تن انواع قیر، ۴۰۰ تن انواع ماده پلیمری و سه هزار تن لوب کات در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی مورد دادوستد قرار گرفت.

۲۷۴۰ تن شکرسفید کارخانه قند نیشابور و ۱۷۸۰ تن شکرسفید کارخانه قند شیرین به همراه ۱۵۰ تن برنج هاشمی گیلان و ۲۰۰ تن برنج تایلند در تالار محصولات کشاورزی معامله شد.

براساس این گزارش، در این روز و در مجموع، بیش از ۱۰۳ هزار تن انواع کالا به ارزش حدود ۱۶۳۵ میلیارد ریال در بورس کالای ایران دادوستد شد.

 

۰۷:۰۷:۲۳  گزارش منابع عراقی از منطقه عملیاتی شمال استان صلاح الدین حاکی از فرار بزرگ و جمعی نیروهای داعش از شهر بیجی است و در عین حال یک سخنگوی نظامی عراق گفت هیچ هماهنگی میان نیروهای عملیاتی با مستشاران آمریکایی و ائتلاف بین المللی وجود ندارد.

قاسم مصلح فرمانده تیپ علی اکبر (ع) از مجموعه گروه های الحشد الشعبی، به پایگاه خبری المعلومه گفته که نیروهای داعش در پی اجرای مرحله دوم عملیات آزاد سازی بیجی موسوم به ‘لسیل الجارف’، بصورت جمعی از منطقه گریخته اند.

وی گفت: در عملیات نهایی که به پاکسازی کامل شهر و استقرار نیروها در خیابان های اصلی و مناطق مرکزی انجامیده، دهها تن از نیروهای گروه تروریستی داعش کشته و زخمی شدند.

به گزارش منابع خبری، هنوز جنازه های عناصر داعش در سطح خیابان ها دیده می شود.

نیروهای الحشد الشعبی شامل کتائب حزب الله، عصائب اهل الحق، تیپ علی اکبر(ع) به همراه نیروهای امنیتی عراق صبح امروز دوشنبه در پی یک نبرد سخت وارد شهر بیجی شدند.

شهر بیجی طی هفته های گذشته محل شدیدترین درگیری ها میان نیروهای عراقی و گروه تروریستی داعش بود و این گروه تلاش زیادی کرد تا این منطقه استراتژیکی را که پالایشگاه بیجی نیز در آن قرار دارد، از دست ندهد.

یکشنبه شب منابعی در شمال عراق به خبرنگار ایرنا اطلاع داده بودند که گروه تروریستی داعش به دنبال شکست سنگین در منطقه بیجی ، این گروه خانواده های اعضای خود را از این منطقه به موصل انتقال داده است.

در همین حال احمد الاسدی، یک سخنگوی هیات الحشد الشعبی نیز تاکید کرد که هیچ هماهنگی میان نیروهای الحشد الشعبی و مستشاران آمریکایی و نیز ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا وجود ندارد.

وی تاکید کرد، نیروهای الحشد الشعبی زیر نظر فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق حیدر العبادی قرار داشته و در هماهنگی با اتاق عملیات مشترک عمل می کنند.

عراقی ها ، نسبت به نیت آمریکا در جنگ علیه داعش تردید دارند، بطوری که می گویند، هواپیماهای ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا همواره از هدف قرار دادن داعش در استان های صلاح الدین و الانبار خودداری کرده و در مقابل بارها نیروهای مقاومت اسلامی و امنیتی عراق را بمباران کرده اند و بعدا ادعا کرده اند، اشتباه شده است.

 

۰۷:۰۵:۵۲ ر حالیکه معاون وزیر صنعت اعلام کرده که بهار امسال ۸۳ میلیارد تومان یارانه به واحدهای سیمانی مازوت‌سوز اختصاص یافته است، دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان گفت: این مبلغ از سال ۱۳۸۹ تا سال ۱۳۹۰ در قبال تفاوت قیمت مازوت و گاز به کارخانه‌هایی که مازوت‌سوز بودند داده شد در حالیکه یارانه تولید باید به همه کارخانه‌ها تعلق گیرد.

عبدالرضا شیخان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره پرداخت ۸۳ میلیارد تومان یارانه به تولیدکنندگان سیمان، اظهار کرد: امسال هنوز یارانه‌ای پرداخت نشده است.

وی با اشاره به کمبود نقدینگی به عنوان بزرگ‌ترین مشکل کارخانه‌های سیمان، گفت: با توجه به بالا بودن عرضه نسبت به تقاضا، قیمت سیمان در بازار داخل کاهش پیدا کرده است.

سیمان به دنبال بازار صادراتی جدید

دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان در مورد وضعیت صادرات سیمان به عراق با اشاره به کاهش فروش گفت: با توجه به ناامنی عراق، افزایش تعرفه در آن کشور و وضع قوانین محدوده‌کننده در عراق، صادرات سیمان کاهش پیدا کرده است و به دنبال جایگزینی بازار صادرات در کشورهای CIS، آفریقا و مصر هستیم.

شیخان درباره بازار سیمان در کشور نیز با تاکید بر اینکه شرایط نسبت به سال گذشته نامناسب‌تر شده است، اظهار کرد: علت این امر رکود ساخت و ساز و انتخابات مجلس است.

به گفته وی در سه ماهه نخست سال مصرف داخلی کاهش پیدا کرده است و از سوی دیگر شاهد هستیم در سال‌هایی که انتخابات صورت می‌گیرد تقاضای سیمان کم می‌شود؛ لذا در سال جاری که انتخابات مجلس است همین شرایط پیش‌بینی می‌شود.

دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به نیروی انسانی مازاد در این صنعت به عنوان دیگر چالش تولید گفت: در جهان کارخانه‌های سیمان بر اساس نیاز تولید می‌کنند اما ما بیش از تقاضا تولید داریم؛ لذا باید ساختار صنعت را برای متناسب بودن عرضه و تقاضا تغییر دهیم.

شیخان تاکید کرد: به خاطر مشکل اشتغال در کشور شرایط را تحمل می‌کنیم اما هر کارخانه سیمان به ازای هر میلیون تن تولید باید ۲۰۰ نفر نیروی ثابت داشته باشد در حالیکه کارخانه‌های سیمان در کشور به ازای این ظرفیت ۳۵۰ تا ۴۰۰ نفر پرسنل ثابت دارند.

وی با تاکید بر لزوم تغییر ساختار صنعت سیمان در راستای تولید به میزان تقاضا، اظهار کرد: به خاطر بالا بودن عرضه نسبت به تقاضا، قیمت سیمان کاهش پیدا کرده است.

دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان پیش از این اظهار کرده بود که سیمان ایران نصف قیمت جهانی صادر می‌شود؛ به گونه‌ای که عرضه سیمان داخلی در بازارهای جهانی با ۳۱ دلار در مقابل ۶۰ دلار سیمان خارجی به فروش می‌رسد. از سوی دیگر در اواخر خردادماه ۱۰ درصد قیمت سیمان در بازار داخلی کاهش پیدا کرده است.

 

۰۷:۰۴:۵۸ به گزارش ایرنا، مهدی یوسفی روز دوشنبه با بیان این مطلب اعلام کرد:ارزش کالاهای صادراتی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۱ درصد رشد نشان می دهد.
وی یادآورشد:درمدت یادشده پنج میلیون و ۶۶۵ هزار و ۴۶۰ تن کالا شامل کالای غیر نفتی با احتساب میعانات گازی به خارج از کشور صادرشده است.
یوسفی ادامه داد: از این میزان سه میلیون و ۶۵۰ هزار و ۷۸۷ تن کالای غیر نفتی بدون احتساب میعانات گازی به ارزش دو میلیارد و ۲۱۹ میلیون و ۵۸۸ هزار و ۵۱۶ دلار از گمرک منطقه ویژه پارس به خارج از کشور صادر شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس اضافه کرد: در مدت یاد شده صادرات کالاهای غیر نفتی از گمرک منطقه ویژه پارس نسبت به مدت مشابه سال قبل از حیث وزن ۶۸ درصد و از لحاط ارزش ۲۴ درصد رشد را نشان می دهد.
یوسفی گفت:کالاهای صادراتی منطقه ویژه پارس شامل هوی اند، پلی اتیلن سبک و سنگین، دی اتیلن گلایکول، مونو و تری اتیلن گلایکول، کود اوره، بوتان، پروپان، میعانات گازی، پارازایلین، سیمان و متانول است که عمدتا به ۲۹ کشور مختلف صادر می شود.ک/

 

۰۷:۰۲:۵۶ «علی طیب نیا» که به منظور امضای اساسنامه بانک سرمایه گذاری توسعه آسیا (AIIB) به چین سفر کرده بود دوشنبه شب، پیش از ترک پکن در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در ایران فرصت های قابل ملاحظه ای برای سرمایه گذاری وجود دارد و شاید بتوان گفت که در سطح جهانی یکی از کشورهای کم نظیر و ممتاز در این حوزه محسوب می شود.
وی، سرزمین گسترده، وجود منابع طبیعی سرشار، نیروی کار تحصیل کرده و آزموده، دسترسی آسان به کشورهای همسایه و همچنین برخورداری از منابع انرژی ارزان قیمت را از ویژگی های منحصر به فرد ایران اسلامی برای سرمایه گذاری خارجی عنوان کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص وضع قانون سرمایه گذاری خارجی در کشورمان، از آن به عنوان یکی از پیشرفته ترین قوانینی که همه گونه حمایت های لازم را از سرمایه گذاران خارجی به عمل می آورد، یاد کرد.
وی خاطرنشان کرد؛ مجموعه این عوامل باعث شده که ایران به عنوان یکی از بهترین فرصت های سرمایه گذاری در عرصه بین المللی شناخته شود.
او یادآور شد: در ماههای اخیر سرمایه گذاران خارجی استقبال کم نظیری از حضور در ایران داشتند و به همین دلیل است که ما شاهد سفر هیأتهای گوناگون از کشورهای غربی و آسیایی به کشورمان هستیم.
طیب نیا تصریح کرد: چنین به نظر می رسد که شرایط برای سرمایه گذاری خارجی در ایران با توجه به موارد یاد شده، به صورت جدی در حال آماده شدن است.

** آمادگی ایران برای حذف دلار از مبادلات اقتصادی با شرکا
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در بخش دیگری از سخنان خود از آمادگی ایران برای حذف دلار در مبادلات تجاری خود با کشورهای همکار در حوزه اقتصادی و تجاری خبر داد.
طیب نیا اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در مبادلات اقتصادی دوجانبه با کشورهایی که با ایران همکاری دارند، از پول رایج همان کشورها استفاده کند.
وی ادامه داد: ایران قبلاً توافقاتی برای انجام مبادلات تجاری با پول های ملی با برخی کشورها انجام داده است و تمایل دارد این روند را با دیگر کشورها نیز توسعه دهد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان یادآور شد: در همین ارتباط با بسیاری از کشورهای طرف تجارت با ما گفت وگو صورت گرفته و آمادگی انجام این کار نیز به اطلاع آنان رسانده شده است.

** آینده مناسب در انتظار بازار سرمایه ایران
وی در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش سهم بازار سرمایه از طریق تأمین فعالیت های اقتصادی اشاره کرد و گفت: در زمان حاضر سهم بازار سرمایه بسیار اندک و ناچیز است و برنامه های گسترده ای در این زمینه تنظیم کرده ایم که به مرور زمان اجرا خواهد شد.
طیب نیا خاطرنشان کرد که با تدابیر اتخاذ شده، آینده مناسبی برای بازار سرمایه ایران رقم خواهد خورد.
وی ادامه داد: برای آنکه بتوانیم تأمین مالی را در بازار اولیه ارتقا دهیم، قاعدتاً بازار ثانوی هم باید از رونق مناسبی برخوردار شود که مجموعه سیاست های تنظیم شده ما در دولت؛ رونق بازار سرمایه و نیز افزایش تأمین سرمایه در بازار اولیه است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان که به منظور شرکت در مراسم امضای اساسنامه بانک سرمایه گذاری توسعه آسیا (AIIB) به چین سفر کرده بود، روز دوشنبه با «لوی جی وی» همتای چینی خود نیز دیدار و گفت وگو کرد.
طیب نیا همچنین امروز همراه با سایر وزیران اقتصادی کشورهای شرکت کننده در مراسم امضای اساسنامه بانک سرمایه گذاری توسعه آسیا، به دیدار «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین رفت.
وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان اوایل بامداد سه شنبه (به وقت محلی) به سفر سه روزه خود با عزیمت به تهران، خاتمه داد.

 

۰۷:۰۲:۳۳ به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه حریت ترکیه علیرضا بیگدلی سفیر ایران در آنکارا در اظهارات خود در انجمن خبرنگاران حوزه دیپلماسی در آنکارا در پاسخ به سوالی درباره احتمال مداخله نظامی ترکیه در سوریه گفت:” هر گونه تخلف از تمامیت ارضی یک کشور عضو سازمان ملل متحد از سوی ترکیه ظرفیت این کشور را برای حفظ ثبات و امنیت سوریه از بین خواهد برد.

رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه اعلام کرده است کشورش اجازه نخواهد داد یک دولت مستقل کردی در سوریه تشکیل شود.

این واکنش اردوغان همزمان با پیشروی های روزهای گذشته نیروهای کرد سوریه در برابر داعش در مناطق مرزی با ترکیه صورت گرفت.

بیگدلی در واکنش به ادعاها درباره احتمال مداخله نظامی ترکیه در منطقه ” جرابلس” در استان حلب سوریه گفت پیشتر نیز ادعاهایی در این باره در رسانه ها مطرح شده بود اما مقامات ترکیه آن را رد کرده بودند.

بیگدلی در ادامه ابراز امیدواری کرد ایران و ترکیه از ظرفیت های مشترک دو کشور به منظور بازگرداندن صلح و ثبات به کشور بحران زده سوریه استفاده کنند.

بیگدلی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره ارتباطات ادعایی رضا ضراب تاجر ایرانی تبار مقیم ترکیه گفت: ارتباطات این فرد با ایران صرفا جنبه تجاری داشته است.

او گفت:” ضراب  شهروند ترکیه  است و در کشور شما زندگی می کند. او روابطی تجاری با ایران داشت و دادگاه او را از اتهامات وارده تبرئه کرده است.

او در پاسخ به سوالی درباره اعظای جایزه به ضراب و اینکه آیا او از دیدن عکس های ضراب در صفحه نخست روزنامه های ترکیه به عنوان یکی از صادر کنندگان برتر ترکیه متعجب شده است یا نه ؟ گفت:” من متعجب نشدم چون عکس ها را ندیدم. شما و من دیدگاه های متفاوتی درباره موضوع ضراب داریم.”

بیگدلی افزود:” او به عنوان یک بیزنس من موفق جایزه دریافت کرد. ما به عنوان سفارت ایران در ترکیه هیچ تماس و ارتباطی با این فرد نداریم.”

رضا ضراب تاجر ایرانی مقیم ترکیه در ۱۷ دسامبر سال ۲۰۱۳ و بر سر اتهامات پرونده فساد بزرگ اقتصادی در ترکیه دستگیر شد. او متهم به پولشویی و پرداخت رشوه به برخی دولتمردان ترکیه و برخی اعضای ارشد کابینه اردوغان شده بود اما چند ماه بعد دادگاه او را از تمامی اتهامات مالی تبرئه کرد.

ضراب هفته گذشته از سوی اتحادیه صادر کنندگان ترکیه به عنوان یکی از برترین صادر کنندگان ترکیه جایزه دریافت کرد. او جایزه خود را از دست معاون نخست وزیرترکیه گرفت.

 

۰۷:۰۱:۳۲ رییس سازمان انرژی اتمی ایران در سفر مجدد وزیر خارجه کشورمان به وین وی را همراهی می‌کند.

یک منبع آگاه با تایید این خبر به خبرنگار ایسنا، گفت که صالحی، وزیر خارجه را در سفر به وین که روز سه‌شنبه انجام می‌شود همراهی می کند.

هم‌چنین یک منبع مطلع دیگر همراهی حسین فریدون، دستیار ویژه رییس جمهور با محمد جواد ظریف را تایید کرد.

علی اکبر صالحی بیش از یک ماه پیش به خاطر عارضه گوارشی در بیمارستان بستری و مورد عمل جراحی قرار گرفت. در عین حال پزشکان وی برای مسافرت با هواپیما مانعی تشخیص نداده‌اند.

بهروز کمالوندی، معاون و سخنگوی سازمان انرژی اتمی نیز صالحی را در این سفر همراهی می‌کند.

فردا ۳۰ ژوئن و پایان هفت ماه مذاکره در سومین تمدید مذاکرات جامع هسته‌ای است. در عین حال هیات‌های دو طرف تمدید چند روزه مذاکرات را از قبل پیش‌بینی و اعلام کرده‌اند.

وزیران خارجه ایران و ۱+۵ به جز جان کری که در وین به‌سر می‌برد از روز سه‌شنبه مجددا به این شهر باز می‌گردند تا مذاکرات را ادامه دهند.

همزمان با این که نمایندگان ایران و ۱+۵ به دنبال حصول توافق نهایی هستند، وزیر خارجه فرانسه روز دوشنبه اعلام کرد که قصد دارد در این هفته به وین بازگردد.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه در نیویورک به خبرنگاران گفت: در این هفته به وین بازمی گردم.

این اظهار نظر فابیوس در حالی مطرح شده است که ضرب الاجل ۳۰ ژوئن برای حصول توافق نهایی جامع میان ایران و ۱+۵ فردا به اتمام می رسد.

هنوز به طور دقیق مشخص نیست که آیا در این ضرب الاجل توافق حاصل می شود و یا مذاکرات تمدید خواهد شد.

وزیر خارجه فرانسه تصریح کرد: ما پیشرفت هایی داشته ایم اما هنوز پایان این روند نیست. فرانسه خواهان یک ‘توافق خوب’ است. هرگونه توافق باید محکم باشد.

 

 ۰۷:۰۰:۳۳ منابع آگاه اعلام کردند که مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ که در وین در جریان است، حداکثر به مدت چند روز تمدید خواهد شد.

به گزارش ایلنا به وین، این منابع با اعلام این‌که به احتمال بسیار زیاد مذاکرات تا ضرب‌الاجل ۳۰ ژوئن به پایان نمی‌رسد، تاکید کردند که این گفت‌وگوها به وقت اضافه خواهد کشید.

بنا بر اعلام این منابع، چنانچه توافقی حاصل شود، در بازه زمانی حداکثر چند روز بعد از ۳۰ ژوئن شاهد آن خواهیم بود.

 

۰۶:۵۹:۵۹ یک مقام ارشد آمریکایی می‌گوید مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ هنوز بر رسیدن به توافق هسته‌ای در همین دور مذاکرات هسته‌ای متمرکز هستند.

 

 

۰۶:۵۹:۳۰ به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «مارک تونر» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز به مذاکرات چند روز اخیر وین اشاره کرد و گفت که با توجه به نزدیک شدن موعد ۳۰ جولای، در صورت نیاز به تمدید مذاکرات، «مذاکرات خیلی تمدید نخواهد شد.»

 شهر وین اتریش از دو هفته قبل میزبان مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به ۱+۵ است. این گفت‌وگوها از روز شنبه در سطح وزرای خارجه پیگیری شد و دیشب موقتا متوقف شد. قرار است وزرای خارجه این کشورها از روز سه‌شنبه بار دیگر مذاکرات را از سر گیرند.

تونر به اقدامات و رایزنی‌های «جان کری» و تیم همراهش در وین هم اشاره کرد و گفت که این تیم متعهد به رسیدن به یک توافق قوی با ایران است.

در ادامه خبرنگاری پرسید «چرا با وجود اینکه می‌گویید مذاکرات خوب بود، گفت‌وگوها متوقف شد؟»

سخنگوی وزارت خارجه بی‌معطلی گفت: «(مذاکرات) برای آمریکا خوب بوده.»

منظور خبرنگار حاضر در سالن کنفرانس خبری وزارت خارجه از متوقف شدن مذاکرات، سفر چند وزیر خارجه از جمله «محمدجواد ظریف» به پایتخت‌های متبوعه برای مشورت با مقامات بود؛ جان کری که پایش از ناحیه استخوان ران دچار آسیب شده، تا بازگشت دیگر وزرای خارجه در وین باقی می‌ماند.

 

۰۶:۵۷:۳۸خبرهای مختلف و ضد و نقیض زیادی می رسد ولی بهنظر در مجموع اخبار خوب است

۰۶:۵۷:۲۷ به نظر حداقل در نیمه اول بازار خوبی داریم

۰۶:۵۷:۱۱ سلام  و صبح  بخیر خدمت  شما  . صبح  شما عزیزان  بخیر و شادی

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم