لحظه به لحظه با مذاکرات (۶تیر)

لحظه به لحظه با مذاکرات (۶تیر)

نوید خاندوزی
تیر ۶, ۱۳۹۴
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

 

 

به گزارش خبرنگاران اعزامی خبرگزاری تسنیم به وین، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه،‌ احتمالا عصر دوشنبه آتی به وین می‌آید تا به مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ بپیوندد.

در حالی که تنها چند روز تا پایان ضرب‌الاجل هسته‌ای ۳۰ ژوئن برای دستیابی به توافق هسته‌ای باقی است جان کری، وزیر خارجه آمریکا،‌ و محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، امشب (جمعه) و فردا (شنبه) وارد وین می‌شوند تا گفتگوها وارد مرحله‌ای جدید شود.

در مورد حضور دیگر وزرای خارجه و مقامات ارشد گروه ۱+۵ در این دور از مذاکرات نیز یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده ایران اعلام کرد که قرار است فدریکا موگرینی، هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا، فرانک والتر اشتاین‌مایر وزیر خارجه آلمان، فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس و لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه تا یکشنبه به وین برسند.

این منبع همچنین گفته بود که سفر وزیر خارجه روسیه تا این زمان قطعی نیست و از برنامه سفر وزیر خارجه چین هم اطلاعی در دست نیست.

 

۱:۳۰ آغاز دیدار وزرای خارجه آمریکا و فرانسه

۲۱:۰۹ وزرای خارجه آمریکا و فرانسه ساعت ۱۹ به وقت محلی (۲۱:۳۰ به وقت تهران)‌ در وین به گفت‌وگو می‌پردازند.

۱۹:۴۵ وزرای خارجه ایران و فرانسه دقایقی قبل در هتل پله کوبورگ شهر وین به گفت‌وگو نشستند.
۱۹:۲۰ دومین دیدار ظریف و کری پس از یک ساعت پایان یافت.

۱۹:۱۰ آمانو با کری و فابیوس دیدار و بدون گفت‌وگو با خبرنگاران هتل را ترک کرد.

۱۹:۰۱:۵۵به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مذاکرات هسته‌ای در  هتل پله کوبورگ وین پیوست. طبق برنامه وی در هتل کوبورگ با لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه و جان کری، وزیر خارجه آمریکا دیدار و گفتگو خواهد کرد.

پیش از این وزرای سه کشور ایران، آمریکا و فرانسه به مذاکرات پیوسته‌اند. طبق برنامه فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز یکشنبه به وین سفر خواهد کرد تا با دیپلمات های ارشد کشورهای ۱+۵ و همچنین محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، در خصوص مساله هسته ای تهران گفتگو کند.

آمریکا و قدرت های جهانی در حال مذاکره با ایران برای دستیابی به توافق جامع هسته ای تا پایان ژوئن یعنی ۹ تیرماه هستند. ایران و گروه ۱+۵، ۲ آوریل (۱۳ فروردین)، به چارچوب توافق اولیه‌ای دست یافتند که بر اساس آن برنامه هسته‌ای ایران محدود خواهد شد و به‌ازای آن تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران لغو می‌شود.

 

۱۹:۰۱:۳۱ روزنامه فرانسوی: احتمال توافق بین ایران و ۱+۵ افزایش یافته است

یک روزنامه فرانسوی در صفحه اول شماره روز شنبه خود در گزارشی با اشاره به آغاز دور جدید مذاکرات هسته ای ایران و گروه ۱+۵ از جمهوری اسلامی به عنوان کشوری صلح طلب نام برد و نوشت:احتمال دستیابی به توافق نهایی هسته ای نسبت به گذشته افزایش یافته است.

 

۱۹:۰۱:۲۱ وزیر خارجه آلمان ظهر یکشنبه وارد وین خواهد شد

۱۸:۲۱:۱۹ فوری : امانو مدیرکل اژانس بین المللی به صورت ناگهانی وارد محل برگزاری مذاکرات شد. ورود  امانو رویداد  مهمی است

 

۱۸:۲۰:۲۳ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری فرانسه، در حالی که ضرب الاجل تعیین شده برای دستیابی به توافق جامع و پایان دادن به بن بست ۱۳ ساله در برنامه هسته‌ای ایران رو به پایان است، دیپلمات های دو طرف روز جمعه تاکید کردند که اختلافات اساسی همچنان باقی است.

به نظر می رسد ضرب الاجل ۳۰ ژوئن برای چند روز دیگر تمدید خواهد شد. عباس عراقچی معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد که برخی مشکلات مهم وجود دارد که مانع پیشرفت کار شده است ولی در سایر زمینه ها پیشرفت خوبی داشته ایم.

یک دیپلمات غربی نیز به همین مساله اشاره کرد و گفت: برخی مسائل کلیدی از جمله تحقیق سازمان ملل از فعالیت های هسته‌ای قبلی ایران و زمان بندی لغو تحریم ها هنوز از مهمترین اختلافات اساسی به شمار می رود.

این دیپلمات افزود: سخت ترین مسائلی که باید طی روزهای آینده حل و فصل شود عبارتند از: شفافیت، بازرسی ها، ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته ای ایران، تحریم ها. هنوز بر سر مسائل مهم اختلافات اساسی وجود دارد.

یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا نیز تاکید کرد که جان کری امروز شنبه با محمد جواد ظریف دیدار خواهد کرد تا در خصوص مذاکرات هسته ای ۱+۵ با تهران رایزنی و گفتگو کند.

حتی اگر مذاکره کنندگان موفق به دستیابی به توافق نهایی شوند، این توافق از سوی تندروهای داخلی در ایران و آمریکا با انتقاد روبرو خواهد شد و رژیم صهیونیستی نیز از منتقدان جدی آن خواهد بود.

توافق احتمالی با ایران احتمالا شامل کاهش دو سوم سانتریفیوژهای غنی سازی اورانیوم خواهد بود و کاهش ۹۸ درصدی سطح ذخایر اورانیوم است.

رهبر ایران تاکید کرده است که همه تحریم های اقتصادی و مالی که از سوی شورای امنیت و آمریکا اعمال شده باید به محض امضای توافقنامه نهایی، لغو شود.

قدرت های غربی اعلام کرده اند که تا زمانی که آژانس بین المللی انرژی اتمی پایبندی ایران به مفاد توافقنامه را تایید نکند، تحریم ها لغو نخواهد شد. رهبر ایران همچنین با بازرسی از تاسیسات نظامی مخالفت کرده است.

یک دیپلمات غربی نیز تاکید کرد که ما روزها و شب های سخت و پیچیده‌ای را در پیش خواهیم داشت. ما همگی باید آرام باشیم و خونسردی خود را حفظ کنیم.‌

انتهای پیام/

 

۱۸:۲۰:۱۷ به گزارش خبرنگار اعزامی تسنیم به وین، لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه دقایقی پیش برای شرکت در مذاکرات هسته‌ای وارد وین شد. وی پس از ورود به هتل کوبورگ، محل مذاکرات به خبرنگاران گفت: اولویت ما دستیابی به امنیت در این مذاکرات است.

انتظار می‌رود وی پس از ورود امروز عصر با جان کری، وزیر خارجه آمریکا در هتل کوبورگ دیدار کند. البته هنوز محل مذاکره میان این دو تایید نشده است.

گفتگوی میان جان کری و محمد جواد ظریف نیز پس از وقفه‌ای کوتاه در ساعت ۳ عصر به وقت محلی بار دیگر در هتل کوبورگ از سر گرفته شد.

پیش از فابیوس محمد جواد ظریف و جان کری، وزیر خارجه آمریکا نیز وارد وین شده و در هتل پله‌کوبورگ، محل مذاکرات هسته‌ای با یکدیگر دیدار کرده بودند.

پیش از این سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اعلام کرده بود که فدریکا موگرینی روز یکشنبه به وین سفر خواهد کرد تا با دیپلمات های ارشد کشورهای ۱+۵ و همچنین محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، در خصوص مساله هسته ای تهران گفتگو کند.

 

۱۶:۵۲:۵۰ خبرنگار فرانس ۲۴ به نقل از مقامات حاضر در تیم مذاکره کننده آمریکا گزارش داد که ۵ جولای محتمل ترین زمان حصول توافق هسته‌ای بین ایران و ۱+۵ است.

 

۱۶:۵۲:۲۲ به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در حالی که مذاکرات هسته‌ای امروز (شنبه) با حضور وزرای خارجه ایران و آمریکا وارد مرحله‌ای جدی‌تر شده، خبرنگار الجزیره در وین می‌گوید طرفین در تلاشند تا در مذاکرات جاری، رئوس قطعنامه مربوطه شورای امنیت سازمان ملل را نیز مشخص کنند.

«جیمز بیس» در این رابطه نوشته است: «۱+۵ امیدوار است علاوه بر توافق هسته‌ای، در وین بر سر جهت‌گیری کلی و برخی عبارات دقیق قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل نیز توافق حاصل شود.»

بیس به نقل از منابع آگاه نوشته است که ۶ کشور نمی‌خواهند وضعیت به نحوی باشد که لازم شود تا در شورای امنیت در نیویورک، تمام توافق بار دیگر مورد بحث قرار گیرد.

وی همچنین نوشته است: «پس از حصول توافق، این توافق ابتدا به کنگره ایالات متحده رفته و سپس به شورای امنیت سازمان ملل می‌رود.»

امروز خبرگزاری رویترز با اشاره به اختلافات موجود میان ایران و ۱+۵ و احتمال از دست رفتن ضرب‌الاجل ۳۰ ژوئن (۹ تیر) نوشت که دیپلمات‌ها ضرب‌الاجل اصلی مذاکرات را ۹ جولای (۱۸ تیر) می‌دانند، یعنی روزی که فرصت دولت آمریکا برای ارائه متن توافق هسته‌ای به کنگره این کشور به پایان می‌رسد.

بر اساس قانونی که کنگره آمریکا ماه گذشته به تصویب رساند، کاخ سفید باید هر توافقی با ایران را نهایتا تا ۹ جولای به کنگره ارائه کند و نمایندگان آمریکایی هم ۳۰ روز برای بررسی و نظر دادن در مورد آن زمان خواهند داشت.

بر اساس بندی از قانون بازنگری توافق هسته‌ای با ایران،‌ که عملا روند اجرای توافق هسته‌ای احتمالی را کند می‌کند، اگر دولت آمریکا در مهلت مقرر توافق را به کنگره ارائه نکند، دوره بازنگری کنگره به ۶۰ روز افزایش می‌یابد.

به نوشته رویترز، دیپلمات‌های دخیل در مذاکرات نگران هستند که بروز چنین تأخیری، که علاوه بر تحریم‌های آمریکا، تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل را نیز تحت تأثیر قرار داده و برداشته شدن آن‌ها را به تأخیر می‌اندازد، به از هم پاشیدن توافق به دست‌آمده، شود.

 

 

۱۶:۵۲:۱۵ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، یک دیپلمات غربی حاضر در مذاکرات وین گفته است که طی روزهای آینده روزهای بسیار سخت و دشواری در پیش داریم.

وی که به شرط ناشناس ماندن صحبت کرده گفته است که مذاکرات ممکن است حداقل تا ۲ یا ۳ روز بعد از ضرب الاجل تعیین شده ۳۰ ژوئن ادامه پیدا کند.

جان کری و محمد جواد ظریف وزیران امور خارجه آمریکا و ایران امروز (شنبه) برای اولین بار در دور تازه مذاکرات هسته‌ای، با یکدیگر دیدار کردند.

پیش از این دیدار، دو دیپلمات به جمع خبرنگاران آمده و چند جمله‌ای در مورد روند مذاکرات صحبت کردند.

کری با بیان اینکه نسبت به توافق هسته‌ای با ایران امیدوار است، گفت با این حال «کار سخت زیادی پیش رو داریم. مسائل بسیار دشواری باقی مانده است. فکر می‌کنم که همه می‌خواهند وارد این تلاش آخر شوند تا ببینید که آیا توافق امکان‌پذیر است یا نه.»

وی افزود: «فکر می‌کنم همه می‌خواهند شاهد توافق باشند، اما ما باید روی موضوعات بسیار دشواری کار کنیم.»

در ادامه ظریف به صحبت پرداخت و گفت: «موافقم، البته شاید نه در مورد موضوعات، بلکه در این رابطه که لازم است سخت تلاش کنیم تا بتوانیم پیشرفت کرده و به جلو حرکت کنیم.»

وزیر امور خارجه افزود: «مصمم هستیم که هرآنچه لازم است برای ممکن کردن این امر مهم، انجام دهیم، اما این بستگی به موضوعات متعددی دارد و می‌خواهیم روی آن‌ها کار کنیم.»

 

 

۱۶:۵۰:۳۰ به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، جان کری و محمد جواد ظریف وزیران امور خارجه آمریکا و ایران امروز شنبه برای اولین بار در دور تازه مذاکرات هسته‌ای، با یکدیگر دیدار کردند.پیش از این دیدار، دو دیپلمات به جمع خبرنگاران آمده و چند جمله‌ای در مورد روند مذاکرات صحبت کردند.کری با بیان اینکه نسبت به توافق هسته‌ای با ایران امیدوار است، گفت با این حال «کار سخت زیادی پیش رو داریم. مسائل بسیار دشواری باقی مانده است. فکر می‌کنم که همه می‌خواهند وارد این تلاش آخر شوند تا ببینید که آیا توافق امکان‌پذیر است یا نه. وی افزود: «فکر می‌کنم همه می‌خواهند شاهد توافق باشند، اما ما باید روی موضوعات بسیار دشواری کار کنیم. در ادامه ظریف به صحبت پرداخت و گفت: «موافقم، البته شاید نه در مورد موضوعات، بلکه در این رابطه که لازم است سخت تلاش کنیم تا بتوانیم پیشرفت کرده و به جلو حرکت کنیم.وزیر امور خارجه افزود: «مصمم هستیم که هرآنچه لازم است برای ممکن کردن این امر مهم، انجام دهیم، اما این بستگی به موضوعات متعددی دارد و می‌خواهیم روی آن‌ها کار کنیم.

 

۱۶:۴۷:۱۲ به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما از وین،در این دیدار علاوه بر محمدجواد ظریف و جان کری ، معاونان وزرای خارجه دو کشور ، ارنست مونیز ، وزیر انرژی آمریکا و هلگا اشمید معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حضور داشتند.
دور بعدی این دیدار احتمالا ساعت پانزده و سی بوقت محلی اتریش ( ۱۸ بوقت ایران ) از سرگرفته خواهد شد.

 

۱۶:۴۷:۰۶ به گزارش عصرایران، جان کری وزیر خارجه آمریکا بعد از دیدار با همتای ایرانی اش محمدجواد ظریف در وین گفت: همچنان خوش بین هستیم اما مسائل سختی قبل از دست یابی به توافق نهایی باقی مانده اند.

 

۱۴:۴۷:۳۹ به گزارش خبرنگار مهر، اظهارات معنا دار اسحاق هرتزوگ رهبر حزب کار و اصلی ترین رقیب سیاسی نتانیاهو در انتقاد از توافق هسته ای با ایران و تاکید وی بر اشتراک مواضعش در این خصوص با نخست وزیر رژیم صیهونیستی، منجر به تغییر مواضع برخی اعضای لابی لیبرال یهودی «جی استریت» نسبت به وندی شرمن و دیگر اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای آمریکا شده است.

وندی شرمن، ویلیام برنز و سولیوان به مذاکره کننده ارشد آمریکایی در مذاکرات هسته ای که هر سه یهودی هستند، تا کنون از حمایت مستقیم جی استریت بهره مند بوده اند.

 

۱۴:۴۷:۳۱ به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، مشاور امنیت ملی جو بایدن گفت که ضرب‌الاجل واقعی مذاکرات ایران ۹ جولای(۱۸ تیر) است.

در حالی که امروز شنبه وزرای خارجه ایران و آمریکا به منظور آخرین رایزنیها درباره مذاکرات هسته‌ای قرار است با هم در وین دیدار کنند، مشاور معاون اول رئیس‌جمهور آمریکا از تمدید ضرب‌الاجل حصول توافق هسته‌ای تا ۱۸ تیر خبر داد.

خبرگزاری رویترز روز گذشته گزارش داده بود که دیپلمات‌های غربی می‌گویند از نظر آن‌ها ۹ جولای( ۱۸ تیر) یعنی زمانی که کاخ سفید مهلت دارد نسخه‌ای از توافق را به کنگره ارائه دهد، ضرب‌الاجل واقعی مذاکرات هسته‌ای با ایران است(جزئیات بیشتر).

به گزارش پایگاه «بلومبرگ ویو» کالین کال مشاور امنیت ملی معاون اول رئیس‌جمهور آمریکا که به عنوان جانشین مشاور امنیت ملی اوباما هم مشغول به کار است گفت که «ضرب‌الاجل واقعی سیاسی» برای حصول توافق نهایی هسته‌ای ایران ۱۸ تیر است.

بر اساس قانونی که کنگره آمریکا ماه گذشته تصویب کرد، کاخ سفید باید هر توافقی با ایران را نهایتا تا ۹جولای به کنگره ارائه کند و قانونگذاران هم ۳۰ روز برای بررسی و نظر دادن در مورد آن زمان خواهند داشت. اگر دولت آمریکا در مهلت مقرر توافق را به کنگره ارائه نکند، دوره بازنگری کنگره به ۶۰ روز افزایش می‌یابد(جزئیات بیشتر).

مشاور جو بایدن گفت که کاخ سفید خواهان افزایش دوره بازنگری کنگره از به ۶۰ روز نیست چرا که این کار اجرای توافق را بیشتر به تاخیر خواهد انداخت. وی درباره اینکه آیا توافق نهایی حاصل می‌شود یا نه گفت: «باید ببینیم که چه می‌شود».

او مدعی شد: «واقعیت این است که ما می‌دانیم خطوط اساسی و کلی ما چیست و ایران در ماه آوریل(بیانیه لوزان) با آنها موافقت کرد. باید دید آیا ما قادر به تکیه بر خطوط کلی و رسیدن به توافق هستیم و یا اینکه ایرانیها تصمیمات سخت را اتخاذ نکرده و در نتیجه توافقی صورت نخواهد گرفت».

 

 

۱۳:۴۷:۵۰ یک دیپلمات ایرانی ضمن اعلام این خبر گفت: وزیران خارجه ایران و آمریکا که به مذاکرات وین پیوسته‌اند ساعت ۱۱ و ۳۰ امروز (به وقت محلی) و ساعت ۱۴ (به وقت تهران) به طور دو جانبه دیدار می‌کنند.

 

۱۳:۴۷:۰۷ قدرت‌های جهانی و ایران به گفتگوهای هسته‌ای بازگشته‌اند و این مرحله احتمالا تعیین‌کننده است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب به نقل از آسوشیتدپرس ؛ بعد از تقریبا یک دهه دیپلماسی بین‌المللی، مذاکره‌کنندگان تلاش دارند تا ۳۰ ژوئن به توافقی دست یابند که فعالیت‌های ایران را به مدت یک دهه کنترل کند و ده‌ها میلیارددلار را از طریق کاهش تحریم‌های مالی به اقتصاد ایران باز گرداند.

اگر آنها در دو هفته آینده به توافقی دست یابند، آن را یک پیروزی تلقی خواهند کرد. اما موانع مهمی باقی مانده است.

ایران می‌گوید به بازرسان اجازه نخواهد داد به منظور اطمینان از پایبندی این کشور، از مراکز نظامی ایران بازرسی کنند یا با دانشمندان این کشور مصاحبه نمایند.

آیت‌الله خامنه‌ای رهبر عالی ایران گفته است همه تحریم‌های اقتصادی به محض امضای توافق باید برداشته شود حال آن که آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، آلمان و روسیه هنوز با هم حتی بر سر چگونگی برداشتن تدریجی تحریم‌ها و نیز بازگرداندن فوری آنها درصورت عدم پایبندی ایران، به توافق نرسیده‌اند.

ضمنا، اسراییل تهدید به اقدام نظامی علیه زیرساخت هسته‌ای ایران کرده و عربستان نیز به دنبال یک برنامه اتمی معادل برنامه کشور شیعه همسایه خود است.

آسوشیتدپرس مشکلات باقی‌مانده در گفتگوهای هسته‌ای را اینگونه ارزیابی می کند:

بازرسی‌ها:
ایران درباره تاسیسات نظامی که برخی کشورها مدت‌هاست نسبت به فعالیت هسته‌ای در آن مشکوک هستند سرسختی نشان می‌دهد.

آیت‌الله خامنه‌ای در این هفته بازرسی از این مراکز یا مصاحبه با دانشمندان ایرانی را رد کرد.

مجلس ایران در این هفته قوانینی وضع کرد که چنین دسترسی را ممنوع می‌کند.

آمریکا از طرح بحث بازرسی سرزده یا هرجا، هروقت عقب نشسته است اما می‌گوید محور توافق، اجازه‌دادن به بازرسان برای بازرسی هر مساله لازم در فاصله زمانی معقول و منطقی است.

کاهش تحریم‌ها:
ایران می‌خواهد تحریم‌ها پیش‌پیش برداشته شود اما غرب می‌گوید ایران باید ابتدا مسوولیت‌پذیری خود را ثابت کند.

آیت‌الله خامنه‌ای می‌گوید رویکرد آمریکا خیلی طول خواهد کشید و شامل برداشتن کامل تحریم‌ها نیست. دولت اوباما درباره سرعت برداشتن تحریم‌ها از جانب کنگره تحت فشار است.

دولت وی همچنین تلاش می‌کند تحریم‌هایی را که به موجب توافق برمی‌دارد از تحریم‌هایی که قصد نگاه‌داشتن آن را دارد و مربوط به تلاش‌های ایران برای ساخت موشک بالستیک یا تنبیه این کشور به خاطر کارنامه حقوق بشر یا حمایت از تروریسم است جدا کند.

بازگشت فوری تحریم‌ها:

قدرت‌های جهانی باید فرمولی را در میان خود طراحی کنند تا تحریم‌ها درصورت نقض توافق توسط ایران فورا برقرار شود.

روسیه و چین در مورد اقدامات سازمان ملل به طور سنتی مخالف هرگونه برنامه هستند که موجب ازدست‌رفتن قدرت وتو آنها شود.

تحقیق و توسعه:

توافق چارچوبی که در ماه آوریل میان قدرت‌های جهان و ایران منعقد شد درباره سطح مجاز تحقیق و توسعه صریح نیست.

آمریکا درباره سانتریفوژهای پیشرفته می‌گوید ایران می‌تواند دست به تحقیق و توسعه  محدودی بزند.

آمریکا می‌گوید بعد از ۱۰ سال، ایران باید به یک برنامه تحقیق و توسعه که به آژانس ارایه می‌کند پایبند بماند.

آیت‌الله خامنه‌ای می‌گوید ایران حتی یک دهه اولیه مقرر برای چنین محدودیت‌هایی را نیز نخواهد پذیرفت. وی همچنین این درخواست آمریکا را زورگویی مضاعف نامیده است.

همچنین فرانسه موضعی سرسختانه‌تر از آمریکا اتخاذ کرده است.

این کشور امضای توافق موقت با ایران را در سال ۲۰۱۳ به خاطر نگرانی از این که آنچنان که باید به ایران سخت‌گیری نمی‌کند به تاخیر انداخت.

مقامات فرانسه درباره پیش‌نویس توافق کنونی نیز چنین موضعی را دارند و تهدید کرده‌اند در صورت عدم رفع نگرانی‌های این کشور مانع از امضای آن خواهند شد.
احتمال «موفقیت»، بیش از «ناکامی»

یک دیپلمات ارشد غربی گفت با نزدیک تر شدن ضرب الاجل ۳۰ ژوئن برای رسیدن به توافق نهایی، اختلافات بزرگ بین ایران و شش قدرت جهانی بر سر موضوعات متعدد از جمله لغو تحریم ها و دسترسی به سایت های ایران، همچنان باقی است.

به گزارش انتخاب به نقل از رویترز، این دیپلمات که خواست نامش فاش نشود در وین، محل برگزاری مذاکرات بین ایران و شش قدرت جهانی، به خبرنگاران گفت: دشوارترین موضوعات در روزهای آتی، نیازمند تعیین تکلیفند.

این دیپلمات افزود: موضوعات دسترسی، شفاف سازی و ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته ای ایران و نیز تحریم ها، همچنان به طور جدی لاینحل مانده اند؛ ما می توانیم در برخی موارد به توافق برسیم ولی همچنان بر سر موضوعات مهم، اختلافات زیادی باقی است.

ایران و شش قدرت جهانی خود را آماده کرده اند توافق دائمی داشته باشند که بر اساس آن، تحریم های ایران لغو شود.

ولی دیپلمات ها می گویند احتمال توافق دائمی تا ضرب الاجل آخر ژوئن، ضعیف است.

عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد ایران به خبرنگاران ایرانی گفت مذاکرات کنونی، روندی دشوار و کند داشته است.

ولی با وجود موانع بزرگ بر سر راه، یک مقام ارشد آمریکایی روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت توافق نهایی، قابل دست یابی است.

این مقام که خواست نامش فاش نشود گفت: با وجود موضوعات دشوار، می توانیم مسیر را برای رسیدن به توافقی بسیار مناسب هموار ببینیم؛ ما تمام اجزای آن را می دانیم.

مقامات آمریکایی می گویند احتمال موفقیت در وین، از احتمال ناکامی در این گفتگوها، بیشتر است ولی هنوز هیچ تضمینی برای رسیدن به توافق وجود ندارد.

دیپلمات ارشد غربی همچنین گفت: روزهای آتی، بسیار دشوار خواهند بود؛ کار تا نیمه شب ادامه خواهد داشت و ما به آرامش و انرژی زیادی نیاز داریم؛ در این مرحله مشخص نیست ایران آماده ارائه گزینه هایی باشد.

جان کری وزیر خارجه آمریکا جمعه از پایگاه مشترک نظامی اندروس در حوالی واشنگتن راهی وین شد.

اختلاف بر سر برخی موضوعات، بزرگ است

مقامات نزدیک به مذاکرات می گویند آنها باید بر سر سرعت گرفتن مذاکرات و بررسی نحوه لغو تحریم ها، چگونگی کاهش غنی سازی ایران، آینده تحقیقات سانتریفوژها و نیز برنامه توسعه و همچنین دسترسی بازرسان سازمان ملل به مراکز نظامی و دیگر مراکز مذاکره کنند.

ایران، خواهان لغو فوری تحریم ها است گرچه دیپلمات ها می گویند تحریم ها بر اساس برنامه برداشته می شوند و این کار فقط پس از قبول کردن الزامات توسط ایران انجام خواهد شد.

ایران اتهامات قدرت های غربی مبنی بر تلاش برای دست یابی به سلاح هسته ای را رد می کند.

دیپلمات ها می گویند ضرب الاجل واقعی، سی ام ژوئن نیست بلکه نهم ژوئیه است.

بر اساس قانون جدیدی که نمایندگان کنگره تصویب کرده اند، در صورتی که بازبینی نهایی کنگره، پیش از تایید نهایی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا برای لغو تحریم های ایران، در مدت سی روز، الزامی باشد، هیئت مذاکره کننده آمریکایی باید پیش از نهم ژوئیه با کنگره به توافق برسد.

مذاکره کنندگان، بیم آن دارند که طولانی شدن مذاکرات، که لغو تحریم های سازمان ملل متحد بر سر برنامه هسته ای ایران را نیز معلق کرده است، زمان زیادی گرفته است و ممکن است فرصت رسیدن به توافق در وین را از بین ببرد.

با آنکه هرگونه توافق احتمالی در وین، به طور کلی به اطلاع عموم خواهد رسید، دیپلمات غربی گفت جزئیات این توافق، فاش نخواهد شد.

یک مقام ارشد آمریکایی نیز گفت کنگره،‌ در جریان ابعاد هرگونه توافق در وین قرار خواهد گرفت.

 

۱۳:۴۶:۱۲ خبرنگار فرانس ۲۴ به نقل از مقامات حاضر در تیم مذاکره کننده آمریکا گزارش داد که ۵ جولای محتمل ترین زمان حصول توافق هسته ای میان ایران و ۱+۵ است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، خبرنگار فرانس ۲۴ به نقل از مقامات حاضر در تیم مذاکره کننده آمریکا گزارش داد که ۵ جولای محتمل ترین زمان حصول توافق هسته ای میان ایران و ۱+۵ است.

پیش از این خبرگزاری رویترز گزارش داد بود که دیپلمات‌های غربی می‌گویند از نظر آن‌ها روز ۱۸ تیر، یعنی زمانی که کاخ سفید مهلت دارد نسخه‌ای از توافق را به کنگره ارائه دهد، ضرب‌الاجل واقعی مذاکرات هسته‌ای با ایران است.

سه روز مانده به ضرب‌الاجل مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به ۱+۵، گزارشها از باقی بودن اختلافات عمده میان طرفین حکایت دارد. دیپلماتها میگویند که انتظار می‌رود مذاکره‌کنندگان این هفته روزهای سختی را پیش رو داشته باشند.

 

 

۱۲:۵۸:۱۹ جان کری از در پشت وارد هتل محل مذاکرات شد

۱۲:۵۸:۱۴ ظریف رسید و از در پشت وارد هتل محل مذاکرات شد

 

۱۲:۳۹:۴۶ روزنامه کریستین ساینس مانیتور در تحلیلی نوشت: اظهارات جان کری در باره گذشته هسته ای ایران تهران را به گرفتن امتیاز از غرب حریص کرده است
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، این روزنامه نوشت: یک روز بعد از اظهارات شانزدهم ژوئن کری، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که سخنان این دیپلمات آمریکایی بد تعبیر شده و این تصور را به وجود آورده است که آمریکا از درخواست های قبلی خود برای پاسخ دادن به فعالیت های هسته ای گذشته این کشور دست کشیده است. اما برخی مقامات غربی با دیدگاه سخنگوی وزارت خارجه مبنی بر سوء تعبیر از سخنان کری، موافق نیستند.
منتقدان می گویند: درگیر بودن شدید کری در مذاکرات، حاکی از این است که او به دنبال یک توافق است و این اشتیاق می تواند ایران را در گرفتن امتیازهای بیشتر در این مذاکرات ترغیب کند.
مقامات آگاه از وین گزارش داده اند که جان کری، وزیر خارجه آمریکا در روزهای اخیر در یک تماس تلفنی با محمد جواد ظریف اظهار داشت که اگر تهران یک توافق هسته ای می خواهد باید به سئوالات درباره این که آیا تحقیقات اتمی این کشور در گذشته به مسائل نظامی ارتباط داشته است یا نه پاسخ دهد.
این تماس تلفنی بعد از آن مطرح شد که برخی مقامات غربی از اظهارات کری شگفت زده شده بودند که گفته بود آمریکا برفعالیت های هسته ای گذشته ایران تمرکز ندارد و این که آمریکا اطلاعات دقیقی از این برنامه ها دارد و در حال حاضر به جای گذشته، تمرکز دولت آمریکا بر آینده است. این مقامات همچنین ابراز نگرانی کرده بودند که کری از یک درخواست مهم در مذاکرات عقب نشینی کرده است، مسئله ای که تهران همواره آن را نادیده می گیرد. آنها همچنین گفته اند که جان کری از آگاهی داشتن از فعالیت های هسته ای ایران در گذشته می گوید تا بتواند به یک توافق با ایران به هر قیمتی دست یابد.
به گفته منابعی نزدیک به مذاکرات، در روزهای اخیر، ظریف و کری دو بار با یکدیگر تلفنی گفتگو کردند.

 

۱۲:۳۹:۲۸ برخی اسناد محرمانه از اعطای امتیازات جدید هسته ای آمریکا و غرب به ایران حکایت دارد از جمله اینکه واشنگتن در ازای اقدام ایران به توقف فعالیت های تحقیقاتی و توسعه غنی سازی،برخی فناورهای پیشرفته هسته ای برای این کشور، مهیا می کند.

به گزارش انتخاب ؛ پایگاه اینترنتی روزنامه القدس العربی چاپ لندن در شماره امروز خود در گزارشی به قلم محمد المذحجی ورائد صالحه نوشت: در پی اقدام خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا به انتشار سندی محرمانه مبنی بر آمادگی غرب و آمریکا برای نوسازی راکتورهای هسته ای ایران و مهیا کردن برخی فناورهای پیشرفته هسته ای برای این کشور، در ازای دوری ایران از فعالیت هایی که ممکن است به تولید سلاح هسته ای منجر شود، بحث و جدل های گسترده ای در آمریکا به وجود آمد.

 

۱۲:۳۹:۲۲ ادعای کریستین ساینس مانیتور:
اظهارات کری، ایران را به گرفتن امتیاز از غرب حریص کرده است
منتقدان می گویند: درگیر بودن شدید کری در مذاکرات، حاکی از این است که او به دنبال یک توافق است و این اشتیاق می تواند ایران را در گرفتن امتیازهای بیشتر در این مذاکرات ترغیب کند.

 

۱۲:۲۶:۲۷ خبرگزاری صدا و سیما: پایگاه اینترنتی این روزنامه صهیونیستی در مطلبی به قلم ربکا شیمونی استویل نوشت، آنتونی بلینکن معاون وزیر امور خارجه آمریکا گفت در حال حاضر نیز بر اساس توافق موقت هسته ای « بازرسی های بی سابقه» در ایران انجام می شود و با مطرح کردن این پیشنهاد که مخالفان توافق هسته ای با ایران اگر می توانند راه حل جایگزین بهتری نسبت به توافق جامع ارائه کنند، آنها را در سخنرانی جمعه شبش به چالش کشاند.
در کمتر از یک هفته تا ضرب الاجل تعیین شده برای دست یابی به توافق جامع، بلینکن همچنین تلاش کرد نگرانی ها را درباره ویژگی های اصلی توافق قریب الوقوع کاهش دهد.
بلینکن بار دیگر اظهارات دولت را در این زمینه تکرار کرد. وی گفت« توافقی که بر روی آن کار می کنیم هر چهار مسیر، غنی سازی اورانیوم در نیروگاه های نطنز و فوردو، نیروگاه پولوتونیوم در اراک، و هر مسیر پنهانی که تهران می تواند در مسیر دست یابی به سوخت شکاف پذیر ادامه دهد متوقف می کند.
وی اذعان کرد بسیاری از نگرانی ها درباره توافق بیش از این که بر اساس حقایق باشد بر پایه افسانه است. بلینکن گفت که آمریکا خواستار آن است که توافق باید شامل نظارت و اقدامات سرزده برای شفاف سازی باشد.
وی هشدارها درباره این که در توافق موارد نگران کننده- از جمله این که ایران آزاد است برنامه غنی سازی صنعتی خود را پس از یک دهه نظارت شدید به طور کامل ادامه دهد- گنجانده شده است را رد کرد.
وی گفت« توافق ملغی نخواهد شد. هیچ غروبی برای آن وجود ندارد». وی برای اثبات این سخن خود گفت که پس از پایان مدت زمان توافق هسته ای، ایران همچنان باید بر اساس تعهداتش به ان پی تی به عنوان کشور امضا کننده پیمان منع اشاعه سلاح های هسته ای پایبند باشد.
وی گفت این توافق خواستار شفاف سازی است و آمریکا تنها در شرایطی با آن موافقت خواهد کرد که آژانس بین المللی انرژی اتمی سازمان ملل به سایت های مرتبط( با برنامه هسته ای ایران) دسترسی داشته باشد. بلینکن همچنین درباره این ایده هشدار داد که آمریکا باید از توافق بد خودداری کند و همچنان بر مفاد طرح جامع اقدام مشترک پایبند باشد.
وی هشدار داد در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات برای توافق جامع، بلافاصله طرح اقدام مشترک نیز ملغی خواهد شد.
در ادامه بلینکن تلاش کرد نگرانی ها را درباره این که آمریکا آماده است از اعمال فشار بر ایران در خصوص سابقه حقوق بشرش و حمایت از تروریسم عقب نشینی کند، کاهش دهد.
بلینکن معتقد است توافق جامع در واقع تاثیر منطقه ای ایران را کاهش می دهد و توضیح داد ایران بدون سلاح هسته ای قدرت کمتری برای انجام اقدامات بی ثبات کننده در منطقه دارد.

 

۱۱:۵۹:۳۶ فدریکا موگرینى فردا یکشنبه به وین سفر مى کند.

 

۱۱:۳۳:۴۲ روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی به قلم کارول مورلو از دشوارتر شدن اوضاع با نزدیک شدن به پایان مدت زمان تعیین شده برای مذاکرات هسته ای ایران خبر داد.
به گزارش پایگاه اینترنتی این روزنامه آمریکایی یک مقام ارشد که خواسته نامش فاش نشود گفته است راه حل های فنی برای تمام مسایل مهم بر روی میز مذاکره قرار دارد و ایرانیان با تصمیم گیری های سیاسی دشواری مواجه اند.
با نزدیک شدن مذاکره کنندگان به دستیابی به آنچه که یک توافق تاریخی خوانده خواهد می شود، از انعطاف پذیری مخالفان امضای هرگونه توافق در واشنگتن و تهران نیز کاسته شده است.

 

۱۱:۱۹:۰۵ دلار هم  روندی صعودی گرفته

 

۱۱:۱۹:۰۱ خط خبری داغ // یک دیپلمات ایرانی گفت که با حضور جان کری و ظریف مذاکرات وارد دور تازه ای میشود، چراکه آنها با پیشنهاداتی از پایتخت هایشان آمده اند

 

۱۱:۱۲:۵۷ نشان  می دهد  کار گره  خورده است کمی

 

۱۱:۱۲:۴۲ صحبت های مهم عراقچی :

عضو ارشد مذاکره‌کننده‌ هسته‌ای کشورمان با بیان اینکه تغییر مواضع برخی کشورهای ۱+۵ بعد از مذاکرات لوزان کار را مقداری سخت‌تر کرده است، تأکید کرد: تمدید مذاکرات فعلا در دستور کار نیست و تیم مذاکره کننده تلاش می‌کند در تاریخ تعیین شده به جمع‌بندی برسد.به گزارش ایسنا، سید عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان گفت: فعلا تمدید در دستور کار ما نیست بنای ما این است که در تاریخ تعیین شده به یک جمع بندی برسیم و اگر مقدور نشود، ممکن است کار ما چند روزی ادامه پیدا کند تا بشود جمع‌بندی کرد.عراقچی خاطرنشان کرد: به دنبال رسیدن به جمع بندی هستیم و در این دوره بنای تمدید به صورت ادوار قبلی را نداریم که چندین ماه تمدید بشود ولی ممکن است چند روزی نیاز باشد که کار ادامه پیدا کند .معاون وزیر خارجه در گفت‌وگو با العالم در خصوص میزان پیشرفت مذاکرات گفت: فکر می کنم در موقعیتی نیستم که از درصد پیشرفت خاص صحبت کنم به خصوص که کار در بعضی قسمتها کمی جلو رفته و در بعضی قسمتها کیفی جلو رفته است .وی در ادامه تأکید کرد: ما یک متن اصلی توافق داریم و چندین متن ضمیمه و در هر کدام از اینها یک مقداری کار جلو رفته است و نمی‌شود در مجموع الان جمع بندی کرد که چقدر کار جلو رفته است، ولی بخش نسبتا خوبی از کارها انجام شده است. قسمت زیادی از متنها نهایی شده است. البته آن قسمتهایی که باقی مانده ارزش کیفی و محتوایی خودش را دارد که باید در خصوص آنها توافق شود.عراقچی ادامه داد: الان اجازه بدهید مذاکرات روند خودش را طی کند، ما در خیلی از موارد در لوزان به راه حلهای خوبی رسیدیم و الان آن راه حلها پیاده می‌شود، ولی در بعضی موارد در لوزان به راه حل نرسیدیم و همچنین برخی راه حلهایی که در لوزان به آنها رسیدیم پاسخگو نیست به خصوص اینکه بعد از لوزان برخی از کشورهای ۱+۵ اظهاراتی داشتند و مواردی را مطرح کردند و تغییراتی در مواضع‌شان مشاهده شد و این یک مقدار زیادی کار را سخت‌تر کرده است. ما در حال بحث در این موارد هستیم و امیدواریم بتوان اینها را مجددا به یک نظم معقول درآورد تا انشاء الله کار نگارش را در پی آن انجام داد.

۱۰:۴۹:۵۷ به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس۲۴، “آنتوان ماریوتی” خبرنگار این شبکه درباره مذاکرات هسته‌ای به نقل از مقامات اروپایی در حساب کاربری خود در توئیتر  نوشت: مسائلی وجود خواهد داشت که علنی نخواهند شد.

وی افزود: گروه ۱+۵ بر روی سازوکاری برای بازگشت خودکار تحریم‌های سازمان ملل به توافق رسیده‌اند. اکنون باید ایرانی‌ها متقاعد شوند.
ماریوتی همچنین افزو: توافق دربردارنده تقویم زمانی دقیقِ نوع تحریم‌های برداشته شده به تناسب اقداماتی که ایرانی‌ها انجام خواهند داد، خواهد بود.
این خبرنگار به نقل از دیپلمات‌های اروپایی اضافه کرد: همچنان اختلافات بسیاری بر سر شفافیت، بازرسی‌ها، ابعاد نظامی احتمالی و لغو تحریم‌ها وجود دارد.
وی همچنین نوشت: برسر چندین موضوع پیشرفت‌هایی حاصل شده است. پس از (توافق) لوزان، این مشکل بود اما همه موضوعات روی میز مذاکره بازگشته است.

 

۱۰:۴۹:۵۰ ریابکوف که برای شرکت در مذاکرات هسته ای در وین بسر می برد، روز جمعه در گفت وگو با خبرگزاری روسیا سگودنیا افزود: واقعا بخش عمده سند توافق جامع تنظیم شده است، اما تعدادی از مسایل دشوار وجود دارد.

سرپرست هیات مذاکره کننده روسیه در مذاکرات هسته ای با اشاره به ابهام موجود در امکان برگزاری اجلاس وزیران ایران و کشورهای عضو ۱+۵ در وین خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی هنوز موضوع برگزاری اجلاس وزیران گروه ۱+۵ و ایران روشن نیست.

در همین حال به گزارش خبرگزاری روسیا سگودنیا، ریابکوف در وین با ‘چنگ جینگ یه’ نماینده چین در آژانس بین المللی انرژی اتمی دیدار و در مورد برنامه هسته ای ایران با وی گفت وگو کرد.

ریابکوف روز پنجشنبه هم با «سید عباس عراقچی» و «مجید تخت روانچی» معاونان وزیر خارجه ایران در وین دیدار و گفت وگو کرد.

در همین حال به گزارش روسیا سگودنیا، یک مقام عالیرتبه روز جمعه در گفت وگو با خبرنگاران در وین به پیشرفت به دست آمده در مذاکرات هسته ای اشاره کرد.

وی گفت: دست روی دست نگذاشته ایم و در مذاکرات پیشرفت حاصل شده است.

روسیا سگودنیا در ادامه گزارش خود به نقل از تخت روانچی نوشت: مذاکرات وین در شرایط خوبی جریان دارد.

تخت روانچی به این رسانه روسی گفت: مذاکرات به خوبی جریان دارد، اما معلوم نیست مذاکره کنندگان چه موقع کار خود را به پایان می رسانند.

عراقچی معاون دیگر دکتر ظریف هم به روسیا سگودنیا گفت که ایران و ۱+۵ در مذاکرات وین به پیشرفت معینی دست یافتند، اما هنوز سخن گفتن از تنظیم کامل متن توافق جامع (از نظر درصدی) زودهنگام است.

بر اساس چارچوب توافق حاصل شده بین ایران و ۱+۵ در اوایل آوریل، دو طرف تا پایان ژوئن فرصت دارند تا به توافق جامع هسته ای دست یابند.

به رغم دستیابی به این توافق اولیه در لوزان سوییس، اختلاف نظرهایی بین دو طرف باقی است و مساله لغو تحریم ها علیه ایران، از مهمترین موارد اختلافی به شمار می رود.

 

۱۰:۲۹:۲۰ شنیده می شود  مدیران  ایرنا  پرس توی و بسیاری از رسانه ها در سطح  بالا  به  وین  رفته اند

 

۱۰:۲۷:۲۳ به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک مقام آمریکایی امروز (شنبه) خبر داد «جان کری» وزیر خارجه آمریکا و «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه کشورمان امروز شنبه دیدار می‌کنند.

به نوشته رویترز این مقام عالی رتبه آمریکایی گفت وزرای خارجه آمریکا و ایران روز شنبه با وجود اختلافات برای دستیابی به توافق هسته‌ای، دیدار می‌کنند.

رویترز به نقل از یک مقام عالی‌رتبه غربی که خواست نامش فاش نشود ادامه می‌دهد «روزهای آینده، روزهای بسیار سختی خواهند بود. ضرب الاجل احتمالا دو یا سه روز تمدید خواهد شد.»

دیدار دو وزیر خارجه روز شنبه در پایتخت اتریش و پیش از پایان ضرب الاجل تمدید هفت ماهه توافقنامه ژنو یعنی نیمه شب روز سه‌شنبه نهم تیر، صورت خواهد گرفت.

رویترز در ادامه نوشت، اختلافات اساسی باقی‌مانده برای حصول توافق ترتیب برداشتن تحریم‌های اقتصادی علیه ایران و نحوه بازرسی‌هاست.

یک منبع مطلع پیش از این در گفت‌وگو با فارس با ذکر این نکته که پیشرفت‌هایی در حذف پرانتزها صورت گرفته و بخش قابل توجهی از متن در حال حاضر از پرانتزها پاک شده است، یادآور شد: اما پرانتزهای باقیمانده در متن، همه ناظر به موضوعات مورد اختلاف مهم و اساسی هستند.

سید عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد کشورمان که در وین به سر می‌برد روز گذشته گفته بود: نگارش، کار سختی است، بخصوص در این قسمت‌های آخر، بعضی از مشکلات عمده‌ای وجود دارد که هنوز مانع کار است ولی در جزئیات و در بعضی از موارد عمومی پیشرفت‌های خوبی انجام شده است.

وی در پاسخ به موضوع تمدید مذاکرات گفت: بحث تمدید الان در دستور کار ما وجود ندارد، بنای ما این است که تا زمان تعیین شده بتوانیم به یک توافقی برسیم و اگر لازم باشد چند روزی کار را ادامه می‌دهیم، تا در پایان به یک جمع بندی برسیم.

هشتمین دور رایزنی‌های هسته‌ای در راستای نگارش پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک از روز چهارشنبه ۲۷ خرداد ماه در سطح معاونان در شهر وین در جریان است.

جان کری وزیر خارجه آمریکا شب گذشته وارد وین شده و لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه نیز شنبه در وین خواهد بود. خبرنگار فارس مطلع شد که فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس و فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان نیز طی روزهای شنبه و یکشنبه در وین حضور خواهند داشت. هنوز مشخص نیست که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه و وانگ یی وزیر خارجه چین چه زمانی در وین حضور خواهند یافت.

دهم تیر ماه پایان ضرب الاجل تمدید هفت ماهه توافقنامه ژنو است. وزرای خارجه ایران و ۶ کشور (آلمان، فرانسه، روسیه، چین، آمریکا و انگلستان) به همراه کاترین اشتون مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا سوم آذر ماه ۱۳۹۲ در شهر ژنو به توافقی برای حل موضوع هسته‌ای ایران دست یافتند تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» که به توافقنامه ژنو معروف شد. پس از آن رایزنی‌ها از بهمن ماه همان سال آغاز و تا تیر ماه ۱۳۹۳ ادامه یافت. در ۲۸ تیر ماه ۱۳۹۳ طرفین این مذاکرات را برای ۴ ماه تمدید کردند که به دلیل اختلافات موجود بر سر راه دستیابی به توافق جامع، مذاکرات را برای هفت ماه (۱۰ تیر ماه ۱۳۹۴) تمدید کردند.

وزرای خارجه ایران و ۶ کشور به همراه فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ۱۳ فروردین ماه سال جاری بعد از ۹ روز رایزنی فشرده در شهر لوزان سوئیس به مجموعه‌ای از راه حل‌ها برای دستیابی به توافق جامع هسته‌ای دست یافتند و در حال حاضر نشست‌ها برای نگارش پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک در شهر وین در جریان است که شش دور این رایزنی‌ها در وین و یک دور نیز در نیویورک و در حاشیه کنفرانس بازنگری معاهده NPT برگزار شد.

 

 

۱۰:۲۷:۱۸ همچنانکه اختلافات اساسی بر سر توافق جامع هسته ای با ایران باقی است یک مقام بلندپایه آمریکا اعلام کرد وزرای امور خارجه ایران و آمریکا امروز شنبه دیدار خواهند کرد.
در آستانه ضرب الاجل سی ژوئن که بسیاری از مقامات احتمال تمدید آن را می دهند ، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا و محمد جواد ظریف همتای ایرانی وی در وین پایتخت اتریش دیدار خواهند کرد.
اختلافات مهم و اساسی همچنان باقی است به ویژه بر سر اولویت بندی کاهش تحریم های اقتصادی ایران و ماهیت ساز و کار نظارت به منظور اطمینان از اینکه تهران در هیچ توافقی تقلب نمی کند.
یک دیپلمات بلندپایه غرب که خواست نامش فاش نشود اعلام کرد چند روز آینده بسیار دشوار خواهد بود و گفتگوها ممکن است دست کم دو یا سه روز پس از ضرب الاجل ادامه یابد.
عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد ایرانی اعلام کرد روند گفتگوهای کنونی کند و دشوار شده است.
علاوه بر ایران و آمریکا کشورهای دیگری همچون انگلیس ، چین ، فرانسه ، آلمان و روسیه نیز در گفتگوهای هسته ای شرکت دارند.
پیش بینی می شود وزرای امور خارجه همه این کشورها در روزهای آینده در وین به بررسی روند پیشرفت گفتگوها بپردازند.
مقامات نزدیک به گفتگوها اعلام کردند آنها هنوز درباره سرعت و دامنه لغو تحریم ها ، اینکه ایران چگونه ذخایر اورانیوم غنی شده خود در سطوح پایین را کاهش خواهد داد ، وسعت برنامه تحقیق و توسعه تهران ، دسترسی بازرسان سازمان ملل به تاسیسات نظامی و دیگر تاسیسات و نیز دسترسی سازمان ملل به دانشمندان هسته ای ایران توافق نکرده اند.
دیگر موضوع باقیمانده آن است که ایران ممکن است ملزم به چه کاری برای پاسخگویی به سوالات درباره ابعاد نظامی احتمالی فعالیت هسته ای این کشور در گذشته شود.
ایران خواهان لغو فوری تحریم هاست گرچه دیپلمات ها می گویند تحریم ها به تدریج و طبق برنامه و تنها پس از تایید اینکه ایران به تعهدات خود برای محدود کردن برنامه هسته ای این کشور پایبند بوده است لغو خواهد شد.

 

۱۰:۱۷:۰۰ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، “سید عباس عراقچی” معاون وزیر خارجه روز شنبه به شبکه خبری “العالم” در وین گفت: فعلا تمدید در دستور کار ما نیست بنای ما این است که در تاریخی که تعیین شده به یک جمع بندی برسیم؛ و اگر مقدور نشود، ممکن است کار ما چند روزی ادامه پیدا کند تا بشود جمع بندی کرد.

عراقچی خاطرنشان کرد: به دنبال رسیدن به جمع بندی هستیم و در این دوره بنای تمدید به صورت ادوار قبلی را نداریم که چندین ماه تمدید بشود ولی ممکن است چند روزی نیاز باشد که کار ادامه پیدا کند.

معاون وزیر خارجه در خصوص میزان پیشرفت مذاکرات گفت: فکر می‌کنم در موقعیتی نیستم که از درصد پیشرفت خاص صحبت کنم بخصوص که کار در بعضی قسمتها کمی جلو رفته و در بعضی قسمتها کیفی جلو رفته است .

وی در ادامه تأکید کرد: ما یک متن اصلی توافق داریم و چندین متن ضمیمه وهر کدام از اینها یک مقداری کار جلو رفته است ونمیشود در مجموع الان جمع بندی کرد که چقدر کار جلو رفته است ولی بخش نسبتا خوبی از کار ها انجام شده است قسمت زیادی از متن‌ها نهایی شده است ولی آن قسمتهایی که باقی مانده ارزش کیفی و محتوایی خودش را دارد که باید در خصوص آنها توافق شود.

عراقچی اظهار داشت: الان اجازه بدهید مذاکرات روند خودش را طی کند، ما در خیلی از موارد در لوزان به راه حلهای خوبی رسیدیم والان آن راه حلها پیاده می‌شود؛ ولی در بعضی موارد در لوزان به راه حل نرسیدیم و برخی راه حلهایی که در لوزان به آنها رسیدیم نیز پاسخگو نیست؛ بخصوص اینکه بعد از لوزان برخی از کشورهای ۵+۱ اظهاراتی داشتند و مواردی را مطرح کردند و تغییراتی در مواضعشان مشاهده شد، و این یک مقدار زیادی کار را سخت تر کرده است؛ ما در حال بحث در این موارد هستیم وامیدواریم بتوانیم اینها را مجددا به یک نظم معقول درآورد، تا انشا الله کار نگارش را در پی آن انجام داد.

 

۰۹:۵۴:۴۵ پایگاه اینترنتی روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت در مطلبی به قلم الکس مینتز نوشت، بسیاری در اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج(فارس) به این امید بسته اند که کنگره آمریکا جلوی تحقق توافق هسته ای میان ایران و قدرت های دنیا را بگیرد. اما همانطور که می دانیم کنگره از دو بخش مجلس نمایندگان و سنا تشکیل شده است. آن چیزی که در مجلس سنا اثربخش است لزوما در مجلس نمایندگان کارایی ندارد و بالعکس.
هرچند به تازگی مجلس نمایندگان و سنا به اتفاق آراء طرحی را درباره توافق هسته ای با ایران به تصویب رساندند، اما اگر هر کس امیدوار است کنگره می تواند توافق هسته ای را بر هم بزند به شدت ناامید خواهد شد، مگر این که توافق نهایی بسیار بدتر از پیش نویس ارائه شده در لوزان باشد و خود رئیس جمهور نخواهد ان را بپذیرد.

 

۰۹:۴۹:۲۱ ۰۹:۴۸:۵۹ این منبع نزدیک به تیم هسته ای ایران گفت: احتمال اینکه مذاکرات هسته ای چند روزی تمدید شود زیاد است.

وی در پاسخ به سئوالی در مورد حضور احتمالی کاتریون اشتون در وین اظهار داشت: در صورت توافق، ممکن است به منظور تشکر از خانم اشتون، از وی برای شرکت در مراسم امضای توافق دعوت بعمل آورده شود.

مذاکرات هسته ای هم اکنون در وین در جریان است و تا سی ام ژوئن ادامه خواهد داشت.

۰۸:۴۳:۲۱ بر اساس قانونی که کنگره آمریکا ماه گذشته به تصویب رساند، کاخ سفید باید هر توافقی با ایران را نهایتا تا ۹ جولای به کنگره ارائه کند و نمایندگان آمریکایی هم ۳۰ روز برای بررسی و نظر دادن در مورد آن زمان خواهند داشت.

بر اساس بندی از قانون بازنگری توافق هسته‌ای با ایران،‌ که عملا روند اجرای توافق هسته‌ای احتمالی را کند می‌کند، اگر دولت آمریکا در مهلت مقرر توافق را به کنگره ارائه نکند، دوره بازنگری کنگره به ۶۰ روز افزایش می‌یابد.

به نوشته رویترز، دیپلمات‌های دخیل در مذاکرات نگران هستند که بروز چنین تأخیری، که علاوه بر تحریم‌های آمریکا، تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل را نیز تحت تأثیر قرار داده و برداشته شدن آن‌ها را به تأخیر می‌اندازد، به از هم پاشیدن توافق به دست‌آمده، شود.

 

۰۸:۴۱:۱۴ بلینکن: فرصتی بی‌سابقه برای حصول توافق جامع وجود دارد/توافق تاریخ انقضا ندارد/تحریم‌ها تنها تعلیق می‌شوند/تصور تسلیم ایران ساده‌انگارانه است
معاون وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه در حال حاضر فرصتی بی‌سابقه برای حصول توافق هسته‌ای با ایران وجود دارد، گفت تحریم‌های بیشتر علیه ایران، واشنگتن را منزوی کرده و رژیم تحریم‌ها را نابود می‌کند.

 

۰۸:۳۴:۲۱ روزنامه وال استریت ژورنال در تحلیلی نوشت: قیمت نفت به شدت تحت تاثیر مذاکرات هسته ای ایران و بحران یونان است.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، تیموتی پوکو در تحلیلی برای این روزنامه آمریکایی نوشت: در حالی که قیمت نفت در بازارهای جهانی روی شصت دلار ایستاده است، بحران یونان، احتمال پیوستن ایران به بازار نفت و همچنین کاهش تقاضا برای نفت در تابستان، دست اندرکاران این بازار را نگران کرده است. در ایران نیز اظهارات اخیر آیت الله خامنه ای، رهبر این کشور نیز به نگرانی ها دامن زده است.

 

۰۸:۳۳:۳۸ به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، ساموئل روبنفیلد، مصاحبه با دانفورث نیوکمب(Danforth Newcomb) کارشناس ارشد موسسه حقوقی شرمن و استرلینگ را در این روزنامه آمریکایی منتشر کرده است. در این مصاحبه نیوکمب اظهار داشت: برداشته شدن تحریم ها علیه ایران به آسانی امکان پذیر نیست و فرایندی نسبتا پیچیده است. این پیچیدگی نیز به دلیل ماهیت در هم تنیده تحریم ها علیه ایران است. تحریم های شورای امنیت سازمان ملل و تحریم های اتحادیه اروپا وجود دارد. همچنین تحریم های تصویب شده در کنگره آمریکا علیه ایران وجود دارد که برخی از آنها نیازمند تصویب قانون جدید برای لغو آنها و رفع بعضی از آنها در اختیار دولت آمریکا است.

 

۰۸:۳۲:۴۲ روزنامه وال استریت ژورنال در تحلیلی نوشت: کنگره در مسیری قرار گرفته است که به سختی می توان آنها را درباره توافق با ایران قانع کرد.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، کریستینا پترسون و کارول لی در تحلیلی برای این روزنامه آمریکایی نوشتند: راضی کردن جمهوری خواهان و دموکرات ها در کنگره در شرایط فعلی کار بسیار سختی است. قانونگذاران درباره مسائلی که در این مدت حل نشده است از جمله چگونگی دسترسی بازرسان به تاسیسات هسته ای ابراز نگرانی کرده اند. بویژه این که کمتر از چند روز دیگر به پایان ماه و ضرب الاجل برای مذاکرات به منظور دستیابی به توافق نهایی با ایران باقی مانده است.

 

۰۸:۳۱:۵۶ وزیر امور خارجه ی روسیه تاکید کرد : اگر همه به چارچوب سیاسی اعلام شده در لوزان پایبند باشند می توان تا پایان ژوئن کار را تمام کرد.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما؛
سرگئی لاوروف در گفتگو با رایان چیلکوت مجری شبکه ی تلویزیونی بلومبرگ درباره ی موضوع تغییر رژیم در سوریه گفت: این آمریکا نیست که درباره ی سرنوشت سوریه و باقی ماندن یا رفتن بشار اسد تصمیم بگیرد.
وی افزود: ما معتقدیم که فقط راه حل سیاسی برای سوریه ممکن و شدنی است. ما معتقدیم که بیانیه ی ژنو که سه سال پیش صادر شده بود مبنا است.

 

۰۸:۳۰:۵۶ آنتونی.جی. بلینکن(Antony J. Blinken) معاون وزیر خارجه آمریکا گفت:بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات اتمی از راه یک توافق قابل راستی آزمایی است.

 

۰۸:۱۴:۵۲ یک مقام وزارت خارجه آمریکا با اشاره به سفر وزیر خارجه این کشور به وین، گفت مذاکرات هسته‌ای در برهه‌ای حساس به سر می‌برد.

 

 

۰۸:۱۲:۲۱ عبدالرضا فرجی‎راد، سفیر پیشین ایران در نروژ و مجارستان، در گفت‎وگو با فرارو، ضمن بیان این مطلب درباره سرنوشت مذکرات هسته ای در روزهای منتهی به ضرب الاجل ۳۰ ژوئن (۹ تیر) گفت: در حالی به روزهای پایانی مذاکرات فشرده و طولانی هسته‎ای نزدیک می شویم که حساسیت ها نسبت به موانع پیش رو روز به روز بیشتر می شود.

وی افزود: با وجود این حساسیت ها نسبت به موانع موجود که طبیعی است در هر مذاکره ای وجود داشته باشد، اما معتقدم که این مذاکرات در نهایت به سرانجام خواهد رسید.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه در مذاکرات پشت سرگذاشته شده، اکثر موانع کنار رفته اند و تنها یک یا دو مانع باقی مانده است، گفت: مهمترین مانع پیش روی حصول توافق میان ایران و گروه ۱+۵ در مدت زمان باقی مانده به نظر می رسد که اختلافات حول محور بازرسی ها پس از توافق جامع به ویژه امکان دسترسی به مراکز اعلام نشده از جمله مراکز نظامی است.

فرجی راد با تاکید بر اینکه همانطور که تاکنون دو طرف توانسته اند موانع جدی و غیر قابل عبور را پشت سر بگذارند راهکارهایی وجود دارد که این مانع هم کنار زده شود، گفت: در صورتی که ایران و گروه ۱+۵ ظرف روزهای باقی مانده آتی نتوانند درباره بازرسی از مراکز نظامی به توافق برسند یک راه سومی وجود دارد که دو طرف برای از دست نرفتن فرصت طلایی حصول توافق روی آن به طور جدی فکر کنند.

وی افزود: در حال حاضر تکنولوژی آنقدر پیشرفت کرده است که برای بازرسی نیازی به حضور فیزیکی از مرکز مورد نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی وجود ندارد به این معنا که ایران می تواند فرد مورد اعتماد خود را به وسیله دستگاه های ارتباط الکترونیکی به طور مثال به مرکز نظامی بفرستد و آن فرد نمونه برداری های لازم را انجام دهد بدون آنکه نیازی به حضور فیزیکی بازرسان آژانس باشد.

سفیر پیشین ایران در نروژ و مجارستان، تصریح کرد: این راهکار می تواند از یک سو پاسخگوی درخواست گروه ۱+۵ برای بازرسی از مراکز نظامی باشد و از سوی دیگر ملاحظات ایران مورد توجه قرار خواهد گرفت.

وی افزود: بنابراین برای موانع باقی مانده پیش روی حصول توافق به اندازه کافی راهکار وجود دارد و دو طرف در صورت داشتن اراده لازم به منظور دستیابی به توافق جامع می توانند این راهکارها را مورد توجه قرار دهند تا در روزهای باقی مانده به توافق برسند.

فرجی راد ادامه داد: اما اینکه حتی در روزهای اندک باقی مانده تا ضرب الاجل تعیین شده دو طرف همچنان روی مواضع خود پافشاری می کنند و تلاش دارند تا حرف خود را به کرسی بنشانند کاملا طبیعی است و در هر مذاکره بین المللی هر یک از طرفین تلاش می کند تا با دست پر بیشتری نسبت به طرف مقابل میز مذاکره را ترک کنند.

این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: اما پافشاری های دو طرف حتی در لحظات پایانی بعید است که منجر به از دست رفتن فرصت حصول توافق شود و در نهایت برای از دست نرفتن این فرصت هر یک از طرفین حداقل یک گام به عقب برخواهند داشت تا به توافق جامع و نهایی دست پیدا کنند البته ممکن است این دستیابی به توافق چند روز به تاخیر بیفتند.

فرجی راد با اشاره به سنگ اندازی های لابی اعراب و صهیونیسم بر روند حصول توافق جامع گفت: موانع موجود باقی مانده در کنار اهرم های فشار خارج از مذاکرات از جمله لابی اعراب و صهیونیسم تنها ممکن است چند روز دستیابی به این توافق را به تاخیر اندازند.

وی با بیان اینکه لابی صهیونیسم هم برخلاف لابی اعراب به این اطمینان رسیده است که دستیابی به توافق قطعی و نهایی است، گفت: بر خلاف لابی اعراب لابی صهیونیسم تکاپوی سابق را ندارد چرا که می داند که دست و پا زدن ها به دلیل تصمیم قطعی طرفین به خصوص آمریکا، اثری ندارد.

سفیر پیشین ایران در نروژ و مجارستان افزود: از این رو حتی لابی صهیونیسم فشار خود را بر فرانسوی ها به منظور ایجاد مانع در مسیر مذاکرات گذاشته است و از تاثیرگذاری آمریکا برای عدم توافق با ایران ناامید شده است.

فرجی راد در خاتمه گفت: لابی اعراب اما همچنان امیدوار است که در روزهای باقی مانده بتواند با اعمال فشار بر کشورهای عضو گروه ۱+۵ به خصوص فرانسوی ها و روس ها از طریق دادن وعده های مالی و صرف دلارهای نفتی، مسیر مذاکرات را تغییر دهد. اما پول هیچ وقت نه تنها در دراز مدت بلکه در میان مدت هم تعیین کننده سیاست ها و استراتژی های کلان نیست، بعید است که دلارهای اعراب هم مانع از توافق قطعی ایران و ۱+۵ شوند و تنها ممکن است حصول این توافق را تنها چند روز به تاخیر اندازند.

۰۸:۰۲:۱۵ مسیح  مهاجری : وی با تاکید بر اینکه ما همه به ولایت فقیه اعتماد داریم و پشت سر رهبری قرار داریم گفت: این صحیح نیست که به این و آن، انگ «ضد ولایت فقیه»، «سازشکار» یا «فتنه‌گر» و «راس فتنه» بزنیم.

مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی افزود: ما همچنین معتقدیم نباید به افرادی مثل آقایان هاشمی و ناطق نوری که عمرشان را برای ولایت فقیه گذاشته‌اند، بی‌احترامی شود.

مهاجری ادامه داد: این هنر نیست که هر روز کسی را به اسم فتنه دفع کنیم، هنر انقلاب جذب این افراد است. هنر این است که هر روز یک نفر را جذب نظام کنیم. اگر قرار باشد جریانی، هر روز دیگران را به اسم فتنه دفع کند این نهایت تندروی است و در آن صورت تفاوتی با جریان‌های تکفیری و داعش نخواهیم داشت.

وی با اشاره به سخنان سیاسی و اهانت‌های برخی مداحان گفت: متاسفانه بعضی از مداحان، سخنران شده‌اند و سیاست تعیین می‌کنند. مداحی که می‌گوید آقایان استخر می‌روند و جت‌اسکی می‌کنند پس باید طرد شوند، برخلاف موازین صحبت می‌کند. مگر اینجا جمهوری مداحان است که مداحان هوس کرده‌اند برای همه چیز تعیین تکلیف کنند؟

مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی به اشاره به توهین به مسئولان در مراسم تشییع شهدای غواص گفت: هر چیز باید جای خود باشد و اگر قرار باشد سیاست، فرهنگ، عمران و تصمیم‌‌گیری‌ها، دست یک گروه باشد که کاری درست نمی‌شود. باید طرحی نو دراندازیم و این طرح نو، افزایش جاذبه و کاهش دافعه است.

وی تصریح کرد: اینگونه نیست که کاری صورت نگرفته باشد و همه دولت‌ها کارهای بزرگی کردند و همین دولت هم در کشور آرامش ایجاد کرده و اگر بحث هسته‌ای را به نتیجه برساند، کار بزرگی کرده است.

 

۰۷:۳۳:۴۳ العالم گزارش داد: وزیران امور خارجه آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و ایران شنبه و یکشنبه به مذاکرات هسته ای وین ملحق خواهند شد.

 

۰۷:۳۳:۲۵ یک منبع نزدیک به تیم هسته ای ایران به خبرنگار «انتخاب» گفت: احتمال اینکه مذاکرات هسته ای تمدید شود زیاد است.

وی در پاسخ به سئوالی در مورد حضور احتمالی کاتریون اشتون در وین اظهار داشت: در صورت توافق، ممکن است به منظور تشکر از خانم اشتون از وی برای شرکت در مراسم امضای توافق دعوت شود.

۰۷:۳۱:۰۱ با  سلام  سعی می شود  برای جلوگیری از اختلاط مطالب بحث ها و خبرهای هسته ای در این  بخش قرار گیرد . این  صفحه  هر روز صبح و تا  پایان  مذاکرات  به  روز خواهد شد

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم