اخبار بازار امروز …(بخش اول )

اخبار بازار امروز ...(بخش اول )

نوید خاندوزی
تیر ۶, ۱۳۹۴
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

 

 

۰۷:۳۲:۱۴ پایان  بخش اول

 

۰۷:۳۱:۱۷ مدیرعامل فرابورس ایران ضمن اعلام برنامه‌ریزی به منظور تطبیق فعالیت‌های فرابورس با بندهای قانون رفع موانع تولید گفت: ظرفیت‌های مناسبی در «قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور» ایجاد شده که از طریق بازار سرمایه می‌توان بهره‌برداری لازم را از این محل صورت داد.

به گزارش «سنا»، امیر هامونی، مدیرعامل فرابورس ایران، با بیان اینکه تامین مالی بخش تولید از طریق بازار سرمایه یا همان تامین مالی بورس محور، راهگشای بسیاری از مسائل اقتصادی کشور است، گفت: این فرآیند ضمن افزایش چشمگیر شفافیت جریان نقدینگی و هدایت آن به بخش واقعی اقتصاد با کاهش ریسک نکول تسهیلات را هدفمندتر خواهد کرد؛ چراکه رویکرد بازار سرمایه در تامین مالی بخش واقعی اقتصاد، هدف‌گذاری کارآفرینی تولیدکننده با ارائه طرح کسب و کار بلند مدت و با ضمانت حاصل شده در فضای قانون مدار بازار است. وی پیرامون تطابق بندهای قانون رفع موانع تولید با فعالیت‌های فرابورس ایران اظهار کرد: ظرفیت‌های مناسبی در «قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور» ایجاد شده که از طریق بازار سرمایه می‌توان بهره‌برداری لازم را از این محل صورت داد. یکی از مهم‌ترین بخش‌های قانون مذکور، استفاده از ظرفیت بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران به منظور تامین مالی بخش عمومی از طریق انتشار اوراق شامل اسناد خزانه و انواع صکوک است که در ماده ۲ و همچنین ماده ۲۶ این قانون به آن اشاره شده است. به گفته هامونی بسیاری از بندهای این قانون معطوف به بازار سرمایه است و حضور بازار سرمایه و شرکت‌های پذیرفته شده در فرابورس و بورس در این قانون پررنگ‌تر دیده شده که این مساله نشان‌دهنده نگاه ویژه دولت و مجلس به بازار سرمایه و تلاش برای اقدامات حمایتی از آن است. وی با بیان اینکه موارد زیادی از این قانون به صکوک اجاره برمی‌گردد و به صراحت در قانون به معامله این اوراق در بازار ثانویه یعنی فرابورس و بورس اشاره شده است، خاطرنشان ساخت: در این بخش، تحولات عظیمی برای تامین مالی دولت و تسویه بدهکاران به دولت و بعضاً شرکت‌های دولتی طلبکار در بند الف ماده ۲ ایجاد می‌شود.
هامونی گفت: ساز و کار تامین مالی برای دولت در فرابورس فراهم است و کافی است نامه‌ای از دولت به فرابورس در این خصوص ارسال شود؛ اگرچه، باید آیین نامه آن به پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی باشد و پس از آن به تصویب هیات وزیران برسد، اما فرابورس آمادگی خود را برای انتشار این اوراق اعلام می‌کند.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از امکانات ایجاد شده در این قانون، امکان واگذاری طرح‌های نیمه تمام بخش عمومی یا برون سپاری پروژه‌های زیربنایی از طریق ساز و کار مزایده و مناقصه در فرابورس ایران و بدون انجام تشریفات متعارف است که در ماده ۱۴ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور به آن اشاره شده است.
هامونی با بیان اینکه در ماده ۱۸ قانون رفع موانع تولید به امکان انتشار اوراق بهادار مبتنی بر دارایی توسط بانک‌ها و تامین مالی برای اعطای تسهیلات به بنگاه‌های تولید از این طریق در بازار سرمایه اشاره شده است، به تشریح بندهای دیگر این قانون که مرتبط با فعالیت‌های فرابورس ایران است پرداخت و ادامه داد: در تبصره ۴ ماده ۱۹ به بانک‌ها، موسسات مالی و اعتباری اجازه داده شده است تا در راستای تسهیل در وصول مطالبات معوق خود، واحد تولیدی بدهکار را در فرابورس قیمت‌گذاری کرده و بخشی از سهام آن را در مقابل بدهی بانک یا موسسه از طریق مناقصه در بازار سوم فرابورس ایران به فروش برسانند.
مدیرعامل فرابورس ایران در این خصوص توضیح داد: این یک اقدام بدیع است که تاکنون سابقه نداشته و در قانون رفع موانع تولید فرصتی ایجاد شده تا با یک فرمول مدون، شرایطی به وجود آید که با انجام یک مناقصه در فرابورس، بانک‌ها بتوانند به معوقات خود رسیدگی کنند.
هامونی گفت: یکی از مهم‌ترین مباحث در ارتقای بخش مالی کشور، بحث ایجاد شرکت‌های رتبه‌بندی اعتباری است که در ماده ۲۵ قانون رفع موانع تولید عنوان شده است که با استقرار فرآیند رتبه‌بندی رسمی، وضعیت کسب و کار در کشور روشن‌تر خواهد شد و امکان جذب سرمایه‌های خارجی و همچنین تامین مالی داخلی از طریق انتشار انواع صکوک توسط بنگاه‌ها بدون ضامن را میسر می‌سازد.
وی ادامه داد: پس از راه‌اندازی شرکت‌های رتبه‌بندی اعتباری، ماده ۲۵ قانون رفع موانع تولید، برای فرابورس و بازار ابزارهای نوین، ظرفیت بسیار خوبی را فراهم می‌کند تا به این ترتیب بازار ابزارهای نوین مالی، روز‌به‌روز بزرگ‌تر و پرحجم‌تر شود.
این مقام مسوول تاکید کرد: افزایش دامنه نفوذ بازار سرمایه و توسعه نظام مالی از پیشرانه‌های رشد اقتصادی محسوب می‌شود و در این زمینه باید از طریق ایجاد مکانیزم‌های تشویقی، انگیزه ابقای منابع در این بازار را برای ناشران ایجاد کرد.
به گفته وی، سالانه مبلغ قابل توجهی از منابع مالی با مکانیسم تقسیم سود نقدی از بازار سرمایه خارج می‌شود که نشان دهنده نبود نگاه بلندمدت در بین سهامداران شرکت‌های پذیرفته شده است و در این خصوص ماده ۲۷ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مزیت مالیاتی برای افزایش سرمایه شرکت‌های پذیرفته شده و عدم خروج منابع از شرکت را در نظر گرفته است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/891532/#ixzz3eEBtVgKg

 

۰۷:۳۱:۰۲ سحر نمایشی : همگرایی مثبت فلزات پایه در بازارهای جهانی بعد از سه هفته روند نزولی، طی روز چهارشنبه موجب شوک قیمتی این محصولات در بازار داخلی‌شد، تا جایی که در بازار داخلی از فلزاتی همچون مس، آلومینیوم و قلع قیمت ثابت و مشخصی وجود نداشت.

این در شرایطی است که نوسان قیمت این محصولات در روز پنج‌شنبه نیز موجب افت و خیز  نرخ در بازار داخلی شده بود.اگر به معاملات در بازار فلزات پایه داخلی طی ۳ هفته گذشته بنگریم خواهیم دید که تغییر روند بهای نفت هم تاثیر زیادی نسبت به قیمت‌های جهانی بر افت و خیز این محصولات داشته است، به‌طوری که همچنان حول قیمت ۶۰ دلار ولی با جهت‌گیری نزولی در حرکت است.
به ویژه اکنون که ارزش دلار در بازارهای جهانی در سطوح بالایی قرار گرفته است و این عامل بر افت و خیز بهای نفت طی مدت اخیر تاثیر بسزایی داشته است.  از طرفی بهای دلار در بازار داخلی نیز مهم‌ترین نقش را در روند مثبت قیمت‌هاایفا می‌کند، به گونه‌ای که با هر واکنشی از این واحد پولی شاهد تغییر قیمتی فلزات رنگی در بازار داخلی خواهیم بود.در بازارهای جهانی برای یک ماه پی‌در‌پی قیمت اغلب فلزات پایه با یک جهت‌گیری کاهشی نوسان کرد که  افت و خیز قیمت نفت خام و دلار آمریکا به نسبت سبدی از ارز در کنار دورنمای تقاضا و تغییرات موجودی انبارها و برخی مسائل فنی مهم‌ترین دلایل این کاهش قیمت عنوان شد، این در حالی است که در روزهای اخیر با یک افزایش نسبی ولی موقتی قیمت‌ها رو به‌رو هستیم که می‌تواند چراغ راهنمای کوچک برای آینده قیمت‌ها به شمار بیاید.
هم‌اکنون نوسان موجودی انبارها به گونه‌ای است که نشان می‌دهد تقاضا به بازارهای جهانی بازگشته  است ، البته معامله و تحویل پس از ماه مبارک رمضان نیز این موضوع را تایید می‌کند. با احتساب زمان مورد نیاز برای حمل‌ونقل  و  بهبود محدود ساز و کارهای تولیدی در اقصی نقاط جهان با محوریت آسیای جنوب شرقی و مخصوصا چین را نیز باید در نظر گرفت ولی این همه ماجرا نیست زیرا هم اکنون آغاز زمان بارش باران‌های موسمی در شرق آسیا است که شرایط تولید را محدود می‌کند.
از سویی نوسان دلار به گونه‌ای در حال تغییر است که می‌تواند قیمت فلزات را به هر سویی که بخواهد متمایل کند. با توجه به این موارد دورنمای قیمت فلزات حالت مبهمی به خود گرفته، ولی انتظار بازگشت سفته بازها و تقویت نقدینگی در این بازار در کنار نوسان موجودی انبارها می‌تواند آینده بهتری را پیش روی قیمت فلزات پایه قرار دهد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/891576/#ixzz3eEBfirsv

 

۰۷:۳۰:۴۴ هفته گذشته با آغاز ماه رمضان که از آن به فصل استراحت فعالیت‌های ساختمان‌سازی و بالطبع کاهش دادوستد مصالح ساختمانی از جمله فولاد تعبیر می‌شود، در نوع خود یکی از راکدترین هفته‌های معاملاتی برای فعالان بازار آهن رقم خورد.در فاصله روزهای شنبه ۳۰ خرداد تا چهارشنبه ۳ تیرماه همزمان با افت مبادلات محصولات فولادی، شاهد کاهش قیمت میلگرد و برخی دیگر از مقاطع ساختمانی نظیر نبشی و ناودانی در بازار آزاد بودیم، این در حالی است که همچون هفته‌های قبل تیرآهن ذوبی به‌خصوص در شاخه‌های سبک با رشد قیمت همراه شد. طی این هفته در بورس کالا و در گروه محصولات فولادی نیز بالغ بر ۲۴ هزار و ۸۵۳ تن انواع فولاد به تابلو معاملات آمد و در مقابل حجم معامله ۵۸ هزار و ۶۴۳ تن به ثبت رسید. دو هفته پیش ارقام مربوط به حجم عرضه و مبادله فولاد در بورس کالا به ترتیب ۱۱۱ هزار و ۵۵۸ تن و ۱۱۳ هزار و ۴۴۴ تن بودند. به این ترتیب افت حدود ۷۸ و ۴۸ درصدی حجم عرضه و مبادله انواع فولاد در بورس کالای ایران طی هفته قبل رقم خورده که شاهد دیگری بر تعمیق رکود این بازار در روزهای گذشته است.

 

به گزارش اقتصاد نیوز، در کنار تحولات کم رمق بازار، این روزها کماکان مهم‌ترین‌ بحث در میان فولادسازان درخواست برای افزایش دوباره رقم تعرفه واردات فولاد به ارقامی بیش از ۱۰ تا ۲۰ درصد فعلی برای حمایت از تولیدات داخلی در برابر خطرات دامپینگ است که البته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز اخیرا در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه شرکت ملی مس ایران و صندوق بیمه سرمایه‌گذاری فعالیت‌های معدنی با تایید این مساله اظهار کرد: این تعرفه‌ها پاسخگو نیست چرا‌که در حال حاضر چین یارانه قابل‌توجهی برای صادرات فولاد اختصاص داده اما در کشور ما تعرفه ۱۰ تا ۲۰ درصدی برای واردات فولاد درنظر گرفته شده و این در حالی است که در کشورهایی مثل ترکیه این رقم به ۳۰ درصد می‌رسد. رئیس هیات‌عامل ایمیدرو افزایش رقم تعرفه واردات فولاد، اختصاص جایزه صادراتی به صادرکنندگان و ارائه تسهیلات بانکی با نرخ‌های مناسب به تولیدکنندگان را از جمله مهم‌ترین راهکارها به منظور غلبه بر رکود اخیر صنعت فولاد عنوان کرد و گفت: این پیشنهادها به منظور غلبه بر مشکلات حال حاضر صنعت فولاد به وزارت صنعت شده است که امیدواریم با مساعدت دولت مشکلات این صنعت کاهش پیدا کند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/891541/#ixzz3eEBarwnG

 

۰۷:۳۰:۳۶ نیـره نظامیوند چگینی: بهای نفت با نوسانات ناگهانی، فعالان و سرمایه‌گذاران خود و سایر بازارها را با سردرگمی مواجه می‌سازد. چندی بود که این محصول استراتژیک کف مقاومتی مهم ۶۰ دلاری را پشت سر گذاشته و در حوالی اندکی بالاتر از آن معامله می‌شد؛ اما در آخرین معاملات انجام شده شاهد ریزش بهای نفت تا زیر سطح ۶۰ دلاری بودیم.

 

در تازه‌ترین دادوستدهای انجام شده در بازارهای جهانی تا لحظه تنظیم این گزارش (ساعت ۱۵:۰۰)، بهای نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ریزش ۴۲/ ۰ درصدی (معادل ۲۵ سنت) تا محدوده ۵۹ دلار و ۴۵ سنت پایین آمد؛ همچنین هر بشکه نفت خام برنت نیز افتی حدود ۲۲/ ۰ درصد معادل ۱۴ سنت را تجربه کرد و در حوالی ۶۳ دلار و ۶ سنت مورد معامله قرار گرفت. هرچند در میانه روز معاملاتی تا سطوح پایین‌تری نیز ریزش داشت، اما مجددا اندکی مسیر خود را روبه بالا اصلاح کرد.

در این میان نوسانات بهای محصولات پتروشیمی همچون روزهای پیش با چندگانگی همراه بوده و این مواد رفتارهای متفاوتی را از خود نشان دادند. در این میان؛ در بازارهای آسیایی محصولاتی همچون پاراکسیلین، اتیـلن، اتیلن دی‌کلراید (EDC)، مونومر وینیل کلراید (VCM)، بنزن، فتالیک انیدرید (PA) و نفتا با افت قیمت کار خود را ادامه دادند، در حالی‌که پلیمری‌هایی از قبیل پلی‌اتیلن سبک خطی (LDPE)، اتیل هگزانول، استایرن مونومر و تولوئن روندی افزایشی داشتند. برخی از محصولات نیز همچون دی اکتیل فتالات (DOP) در این بازارها در مسیری ثابت گام برداشتند و نوسان چندانی را به خود ندیدند.

به گزارش «دنیای اقتصاد» به نقل از پلیمرآپدیت؛ با بررسی بازار پلی‌پروپیلن (PP) آسیا طی هفته‌ای که گذشت، به این نتیجه می‌رسیم که بهای این ماده در شرایط خوبی قرار گرفته و در مناطق مختلف جهت‌گیری‎های مثبتی داشته است. بهای پلی‌پروپیلن CFR جنوب شرق آسیا، پلی‌پروپیلن گرید رافیا و نیز پلی‌پروپیلن تزریقی با ثبت رشدی حدود ۱۰ دلار نسبت به هفته گذشته، به سطح ۱۲۶۰ دلار آمریکا بر هر تن رسید. همچنین قیمت پلی‌پروپیلن فیلم نیز با همین میزان رشد هفتگی به مرز ۱۲۸۰ دلار آمریکا بر هر تن رسید. ضمن اینکه بهای مونو اتیلن گلیکول (MEG) در بازارهای اروپایی روندی نزولی در پیش گرفت. در بازارهای آمریکا اما، بهای محصولاتی مانند اتیلن دی کلراید (EDC) و پلی‌اتیلن سبک خطی ریزش‌های محدودی داشت، در حالی که محصولی همچون پلی‌استایرن (PS) با افت قیمتی شدیدی همراه بوده است. مونومر وینیل کلراید (VCM) در این بازارها با رشد نرخ کار خود را ادامه داد، در صورتی که بهای اکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS) در همان سطوح قبلی قرار داشت و در قیمت‌های ثابت معامله شد.

بازار خوراک پتروشیمی نیز با نوسانات مختلفی همراه بود که در این میان گاز طبیعی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

مارکت واچ (MarketWatch) در جدیدترین گزارش خود در مورد گاز طبیعی، به این موضوع اشاره می‌کند که قیمت گاز ایالات متحده در سال ۲۰۱۴ میلادی به‌طور متوسط و در پی رشد تقاضا، حدود ۳/ ۱۷ درصد افزایش داشته است.

در سال جاری میلادی اما از ابتدای سال شاهد ریزش‌های محسوس بهای این محصول در کشور آمریکا بودیم تا جایی که بسیاری از تحلیلگران را نسبت به آینده بلندمدت گاز طبیعی نگران کرد. پس از افت‌های مکرر، بهای این محصول در برخی بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت رشدی به‌شدت تند داشته و بعضا نیز با ریزش‌های شدید روزانه و هفتگی فعالان خود را ناامید کرده است. در بازه یک ماه اخیر نیز بیشترین افت مربوط به روز ۵ ژوئن است که پس از آن، نمودار گاز طبیعی در مسیری تند و با شتاب صعودی می‌شود و در روز ۱۰ ژوئن به بیشینه یک ماهه خود می‌رسد. همچنین طی هفته گذشته، نمودار قیمتی گاز طبیعی در بازار آمریکا یک ریزش شدید در روز ۲۳ ژوئن داشته و پس از آن با رشد همراه بوده است. این نوسانات دلایل مختلفی دارد که مهم‌ترین‌ آن کاهش تقاضا به‌رغم افزایش مازاد تولیدات و ذخایر عنوان می‌شود. چشم‌انداز آتی برای گاز طبیعی در بازه کوتاه‌مدت، کاهشی پیش‌بینی‌ می‌شود، در حالی که در میان‌مدت احتمال رشد قیمت برای این محصول دور از ذهن به نظر نمی‌رسد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/891537/#ixzz3eEBTJMlo

 

۰۷:۲۸:۱۶ معاون ارزی بانک مرکزی با اشاره به تدوین آیین‌نامه ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید با همکاری بانک مرکزی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گفت: با تدوین و تصویب این آیین‌نامه، نحوه بازپرداخت بدهی تسهیلات گیرندگان ارزی مشخص خواهد شد.
غلامعلی کامیاب در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، اظهار کرد: این ماده نحوه بازپرداخت بدهی تسهیلات‌گیرندگان ارزی را توضیح و تعیین تکلیف کرده است.وی با تاکید بر اینکه مبنای عمل تسویه تعهدات ارزی ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی است گفت: مصوبه شورای پول و اعتبار در این خصوص در سال قبل نافذ بوده و با توجه به تصویب این ماده تصمیم شورای پول و اعتبار در سال جاری نافذ نیست. وی افزود: براساس این ماده، دولت آیین‌نامه‌ای را در دست تهیه دارد که بعد از تصویب ابلاغ خواهد شد.معاون ارزی بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که این مصوبه نیاز به تصویب از طریق شورای پول و اعتبار ندارد، گفت: خیر، وقتی قانون‌گذار مقرر کرده که آیین‌نامه مربوطه توسط دولت تهیه شود، بنابراین دیگر نیازی به مصوبه شورای پول و اعتبار برای موضوع نحوه تسویه بدهی بدهکاران ارزی نیست.کامیاب در پاسخ به این پرسش که با تصویب این آیین‌نامه مصوبه شورای پول و اعتبار ملغی تلقی می‌شود، گفت: بله؛ مصوبه شورا در چارچوب قانون بودجه بود که موقتی است اما قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور قانونی دائمی است و از این به بعد براساس آن عمل خواهد شد.وی تصریح کرد: ظرف مدت سه ماه بعد از ابلاغ قانون باید این آیین‌‌نامه تدوین شود و دولت قطعا این کار را انجام خواهد داد.معاون ارزی بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که بانک مرکزی نظرات خود را برای تدوین این آیین‌نامه ارائه داده است، گفت: براساس قانون این آیین‌نامه باید با همکاری بانک مرکزی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تدوین شود و هماهنگی‌های لازم برای این منظور انجام شده است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/891587/#ixzz3eEB33WhV

 

۰۷:۲۶:۵۶ گروه خودرو: جدول رده‌بندی میزان رضایت مشتریان از خدمات فروش عرضه‌کنندگان خودرو کشور در حالی اعلام شد که طبق آن، واردکننده‌ها و مونتاژکاران، رتبه‌های برتر را به خود اختصاص دادند و رده‌های میانی و انتهایی نیز نصیب خودروسازان داخلی شد.

 

براساس این گزارش که توسط شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران منتشر شده، میزان رضایتمندی مشتریان در شش ماه دوم سال ۹۳، افزایشی ۳/ ۶ درصدی را در مقایسه با شش ماه نخست همان سال، نشان می‌دهد. همچنین طبق آمار، رضایتمندی مشتریان در شش ماه دوم سال ۹۰، کمی بیش از شش ماه نخست بوده، اما در شش ماه اول سال ۹۱ با افت روبه‌رو شده است. در شش ماه دوم سال ۹۱ دوباره با رشد رضایتمندی مواجه می‌شویم، اما در گزارش بعدی (شش ماه نخست سال ۹۲)، رضایتمندی دوباره افت می‌کند. هرچند در شش ماه دوم ۹۲ رضایتمندی مشتریان بالا می‌رود، اما در گزارش بعدی (شش ماه نخست سال ۹۳) افتی چند باره را تجربه می‌کند و در نهایت طی شش ماه دوم ۹۳، رضایتمندی مشتریان افزایش می‌یابد. اما برای تهیه گزارش مربوطه، بازرسان شرکت بازرسی با ۱۲۱ هزار و ۹۲۳ نفر از خریداران خودرو که از ۱۴ شرکت عرضه‌کننده، ۸۲ مدل خودرو را خریداری کرده‌اند، مصاحبه انجام شده تا مشخص شود میزان رضایت آنها از خدمات فروش در نیمه دوم سال گذشته، به چه اندازه بوده است. براساس این نظرسنجی، بیشترین انتقاد و نارضایتی مطرح شده از سوی مشتریان، به «قیمت خودروهای عرضه شده» مربوط است، چه آنکه مصاحبه شوندگان از قیمت بالای خودروها (چه داخلی و چه خارجی) گله و شکایت داشته‌اند.

طبق آمار، بیش از ۱۷ درصد از مصاحبه‌شوندگان، به‌طور مستقیم از قیمت خودروهای عرضه شده ابراز نارضایتی کرده‌اند. این در حالی است که در بین شاخص‌های «فروش»، مشتریان کمترین میزان رضایتمندی را از «رفع ایرادات احتمالی به هنگام تحویل خودرو» داشته‌اند و بیشترین میزان رضایت آنها نیز به «نحوه برخورد پرسنل» مربوط می‌شود. اما صدرنشینی شرکت‌های واردکننده و مونتاژکار در جدول رده‌بندی میزان رضایت مشتریان از خدمات فروش خودروها در حالی است که به نظر می‌رسد فعالیت کمتر این شرکت‌ها در مقایسه با خودروسازان بزرگ داخلی (ایران خودرو و سایپا و پارس خودرو)، یکی از دلایل اصلی جلب رضایت آنهاست. به عبارت بهتر، خودروسازان بزرگ داخلی مشتریانی چند میلیونی دارند و طبعا جلب رضایت آنها بسیار سخت‌تر از واردکننده‌ها و مونتاژکارانی است که دارای مشتریان بسیار کمتری هستند.

هرچه هست، طبق گزارش اعلامی، «آرین موتور پویا» که عرضه‌کننده خودروهای میتسوبیشی در ایران به شمار می‌رود، توانسته بیشترین رضایتمندی مشتریان را در حوزه فروش به دست بیاورد. این شرکت از شاخص ۱۰۰۰، امتیاز ۶۷۹ را کسب کرده و ۹ امتیاز بیش از نزدیک‌ترین تعقیب‌کننده‌اش یعنی «کرمان موتور» قرار دارد. کرمان موتوری‌ها که خودروهای لیفان و جک را مونتاژ و روانه بازار کشور کرده‌اند، ۶۷۰ امتیاز به دست آورده و دومین شرکت برتر عرضه‌کننده خودرو کشور محسوب می‌شوند. در رده سوم نیز یک مونتاژکار به چشم می‌آید؛ «خودروسازان راین» که وولکس C30 را عرضه می‌کند و توانسته ۶۵۵ امتیاز به دست بیاورد.

از راینی‌ها که بگذریم، رده چهارم جدول به آسان موتور رسیده، شرکتی واردکننده که محصولات هیوندایی را روانه بازار کرده و ۶۵۲ امتیاز به دست آورده است. این در حالی است که اطلس خودرویی‌ها به‌عنوان واردکننده محصولات کیاموتورز کره، در رده سیزدهم جدول (رتبه آخر) جا خوش کرده‌اند. هرچه هست، پشت سر آسان موتور و در رده پنجم، «مدیران خودرو» به چشم می‌آید، شرکتی که مونتاژکننده محصولات چری چین (ام وی ام) به حساب می‌آید و ۶۴۸ امتیاز دارد.

اما در رده ششم بالاخره به یکی از خودروسازان داخلی یعنی ایران خودرو برمی‌خوریم؛ این شرکت که خودروهایی مانند سمند و پژو ۴۰۵ و ۲۰۶ و ۴۰۵ و رانا و… را تولید و عرضه می‌کند، امتیازی مشابه «مدیران خودرو» را کسب کرده است. این در حالی است که سایپا و پارس خودرو به‌عنوان دیگر خودروسازان بزرگ کشور، به‌ترتیب در رده‌های نهم و دهم جای گرفته‌اند. سایپایی‌ها که عرضه‌کننده پراید و تیبا و آریو و… به حساب می‌آیند، ۶۱۱ امتیاز دارند و پارس خودرویی‌ها نیز به‌عنوان عرضه‌کننده تندر و برلیانس و پراید و…، ۵۸۸ امتیاز. جدول موردنظر اما سه شرکت دیگر را نیز در خود جای داده که در این بین، مدیاقشم عرضه‌کننده محصولات ام جی، با ۶۲۴ امتیاز در رده هفتم قرار دارد و بهمن موتور نیز به‌عنوان عرضه‌کننده مزدا و بسترن و لندمارک، با امتیاز ۶۱۹، رده هشتم را به خود اختصاص داده است. همچنین دیارخودرو نیز که سابرینا و گریت وال را عرضه می‌کند، با ۵۸۵ امتیاز، عضو یازدهم جدول به شمار می‌رود.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/891598/#ixzz3eEAuAqiM

 

۰۷:۲۳:۴۲ سرمای حاکم بر معاملات مسکن طی سه ماه اول امسال، باعث انجماد قیمت و کاهش ۲ درصدی ارزش آپارتمان‌های شهر تهران در فصل بهار شد. شیب منفی قیمت مسکن که از انتهای خرداد ۹۲ شکل گرفت، دوره ۲۴ ماهه را پشت‌سر می‌گذارد؛ به طوری که با ریزتر شدن دامنه نوسان، سطح فعلی قیمت در مرز متری ۴ میلیون تومان منجمد مانده است. از طرفی، نرخ بازدهی یک فصل گذشته بازار مسکن نیز از زیان ۳/ ۳ درصدی خریداران خبر می‌دهد. کارشناسان، آرامش مسکن را مدیون مولفه‌های چهارگانه می‌دانند.

«دنیای اقتصاد» بررسی می‌کند: بهار سرد در بازار ملک
قیمت مسکن منجمد شد

گروه مسکن- فرید قدیری: بازار مسکن در فصل بهار بدون آنکه افزایش قیمت پیدا کند، «منجمد» شد و ارزش آپارتمان‌های مسکونی در تهران طی این مدت، ۲ درصد کاهش پیدا کرد.

آمارهای مربوط به نوسانات ماهانه قیمت مسکن در فصل اول امسال نشان می‌دهد بازار ملک در شرایط کنونی که وضعیت دوساله تخلیه حباب را پشت‌سر گذاشته، میل به «ثبات» دارد تا «صعود» اما به دلیل نقش‌آفرینی حداقل ۴ مولفه تاثیرگذار بر رفتار قیمت مسکن، همچنان جو «کاهشی» بر بازار مسلط است.

گزارش «دنیای‌اقتصاد»، از اطلاعاتی که دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن از روی سامانه رهگیری معاملات ملک استخراج کرده، حاکی است قیمت واحدهای مسکونی شهر تهران در خرداد ماه امسال به نقطه انجماد منفی ۹/ ۵ درصد رسید به این معنی که میانگین قیمت‌ مسکن ۶ درصد نسبت به خرداد ۹۳ کاهش پیدا کرد و در عین حال، نسبت به اردیبهشت ۹۴ ثابت ماند. در اردیبهشت امسال نیز، قیمت بعد از کاهش ماهانه ۶درصدی در فروردین، به میزان ۳ درصد افزایش یافت. هر متر مربع از آپارتمان‌های شهر تهران در خرداد ماه با قیمت ۴ میلیون و ۹۰ هزار تومان خرید و فروش شد. با این حساب میانگین قیمت طی فصل بهار ۹۴ در سطح متری ۴ میلیون تومان قرار گرفت که ۲ درصد، هم نسبت به بهار ۹۳ و هم در مقایسه با زمستان ۹۳ کاهش یافته است.

در حال حاضر روند نزولی قیمت مسکن، ۲۴ ماهه شده و از انتهای خرداد سال ۹۲ که دو منحنی «تورم نقطه به نقطه مسکن» و «قیمت مسکن» در قله -بالاترین سطح جهش کرده خود- قرار داشتند تا پایان خرداد سال ۹۴، همواره برآیند تغییرات قیمتی، سرپایینی بوده و شیب منفی داشته است.

بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از وضع کنونی بازار ملک نشان می‌دهد سرمای حاکم بر معاملات سبب شده سطح قیمت‌ آپارتمان‌های تهران به نرخ‌های زمستان ۹۲ برگردد و عملا ریزنوسانات مثبت و ماهانه‌ای که در برخی ماه‌های سال ۹۳ از جمله در فصل بهار به خاطر تاثیر روانی اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها رخ داد، طی سه ماه اخیر جبران و کاسته شود. طی سه ماه اول امسال، دامنه افت و خیزهای ماهانه قیمت، باز هم نسبت به سال قبل، ریزتر شد به طوری که نوسانات ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومانی در هر مترمربع که طی سال گذشته به شکل ماهانه بر قیمت آپارتمان‌ها در تهران وارد می‌شد در سه ماه اول امسال، به چند ده هزار تومان محدود شده است.

این بازه محدود باعث شده منحنی قیمت مسکن طی ۲۴ ماه گذشته، همواره در کانال متری ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تا ۴ میلیون تومان حرکت کند که هم اکنون به پایین‌ترین سطح این کانال بازگشته است.

اوضاع مسکن در اولین فصل سال جاری یک تفاوت دیگر نیز با سال گذشته پیدا کرده و آن، رشد منفی تورم نقطه به نقطه است که در طول سال گذشته این شاخص –میزان رشد قیمت در هر ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل- مثبت و تک‌رقمی بود اما در حال حاضر منفی و تک‌رقمی شده به این معنی که متوسط تغییرات نقطه‌ای قیمت مسکن از ۶/ ۳ درصد (رشد مثبت) در طول سال گذشته به منفی ۹/ ۱ درصد (رشد منفی) در سه ماه امسال تبدیل شده است.

چرا بازار همچنان نزولی است؟

سال گذشته کارشناسان اقتصاد مسکن پیش‌بینی کردند قیمت مسکن روزها و ماه‌های آخر روند نزولی خود را سپری می‌کند و در سال ۹۴ سطح قیمت ثابت خواهد ماند اما اکنون مطابق آمارهای رسمی، قیمت آپارتمان‌های مسکونی در تهران در دو ماه از سه ماه اول سال جاری، شیب منفی داشته (به لحاظ تغییرات نقطه‌ای) و در ماه بعدی، افزایش آن، چشمگیر و معنادار نبوده است.

به گزارش «دنیای اقتصاد»، به رغم رفتار به جامانده از قیمت طی سه ماه گذشته، هنوز نمی‌توان بین عملکرد بازار کنونی و پیش‌بینی‌های قبلی، مغایرت پیدا کرد؛ هر چند می‌توان گفت بازار فعلی با انتظارات قبلی، در تضاد است! به عبارت دیگر، در فصل اول ۹۴ از یکسو به خاطر موقعیت ابتدای سال که معمولا دو طرف عرضه و تقاضا همه ساله در شروع سال منتظر روشن شدن وضعیت کلان اقتصادی می‌مانند، رکود معاملاتی ادامه پیدا کرد و از سوی دیگر یکسری مولفه‌های درونی و بیرونی بازار مسکن، بر قیمت تاثیر گذاشت.

برآیند این وضعیت، انتظار «مبنی‌بر آغاز دوره جدید افزایش قیمت درست از ابتدای ۹۴» را از بین برد اما نتوانست جلوی روند کاهشی را بگیرد. با این حال، با توجه به مدت زمان ماندگاری مولفه‌های موجود، ثبات نسبی قیمت در ماه‌های آینده دور از دسترس نیست هر چند برخی کارشناسان و مسولان بخش مسکن، انجماد فعلی را با توجه به میزان نوسانات قیمتی، نوعی پایداری و تثبیت ارزش معاملاتی آپارتمان‌های پایتخت در سطح متری ۴ میلیون تومان تعبیر می‌کنند و معتقدند، تغییرات حداکثر ۱۰۰ هزار تومانی قیمت‌های متری، در حدی نیست که بتوان آن را افزایش یا کاهش قیمت مسکن دانست.

بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد: بازار مسکن در شرایط کنونی از چهار جهت تحت تاثیر قرار گرفته است. اولین مولفه که به نظر می‌رسد بیشتر از بقیه، باعث کاهش قیمت مسکن شده، آرامش کلیه بازارهای «سوداگر پذیر» طی ماه‌های اخیر و حتی یک‌سال اخیر است.

بازارهای ارز، سکه و حتی بورس، جذابیت‌شان را برای سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت و رفتارهای سوداگرانه که خود عامل اصلی تحریک قیمت‌ها به‌شمار می‌رود، از دست داده‌اند و نرخ‌های بازدهی و رشد قیمت در این بازارها، طی ماه‌های اخیر عمدتا منفی یا مثبت حداقلی بوده است.

با توجه به چسبندگی قیمت‌ها و تاثیرگذاری و تاثیرپذیری بازارها از یکدیگر، بازار ملک نیز با سرنوشتی مشابه سایر بازارها روبه‌رو شده است.

دومین مولفه، «حذف معاملات غیرمصرفی» در بازار مسکن است. سرمایه‌گذاران و افرادی که به امید افزایش قیمت در کوتاه‌مدت اقدام به خرید آپارتمان می‌کنند، در حال حاضر منتظر تعیین تکلیف نتیجه مذاکرات هسته‌ای و روشن شدن وضعیت اقتصاد سیاسی هستند تا بعد از آن و در مسیر روشن، تصمیم قطعی بگیرند. از طرفی، هر چقدر دوره کاهشی قیمت مسکن طولانی‌تر شود، ریسک سفته‌بازی پیش از شروع به افزایش قیمت، نیز بیشتر می‌شود و اکنون تقاضای سرمایه‌ای، با همین استدلال در حاشیه بازار معاملات مسکن، به رصد قیمت و نرخ رشد آن مشغول است. سومین مولفه که شیب فصلی قیمت مسکن را در سال جاری منفی کرد، «صبر خریداران مصرفی برای افزایش وام» بود؛ به طوری که کاهش حدود ۷ هزار فقره‌ای حجم معاملات خرید مسکن در بهار امسال نسبت به زمستان سال گذشته در تهران نشان می‌دهد امسال بخشی از متقاضیان مسکن در خرید خود تعلل ایجاد کرده‌اند. این خودداری از انجام معاملات مصرفی توسط سمت تقاضا، احتمال دارد در ماه‌های آتی نیز ادامه پیدا کند، چون وام خرید مسکن اگر چه افزایش پیدا کرده، اما پرداخت آن از سال بعد شروع می‌شود.

کارشناسان مولفه چهارم را روند کاهنده نرخ تورم عنوان می‌کنند که با توجه به ارتباط حرکتی دو منحنی تورم عمومی و تورم مسکن، طبیعی است که زمینه‌‌ای برای افزایش قیمت مسکن وجود نداشته باشد.

«بازدهی» مسکن از آخر، اول

به گزارش «دنیای اقتصاد» خریداران آپارتمان‌های مسکونی تهران طی بهار امسال، تا این لحظه، معادل ۳/ ۳ درصد زیان کرده‌اند.

نرخ بازدهی خرید مسکن در فصل اول امسال، منفی شد؛ به طوری که در فاصله ابتدای سال ۹۴ تا پایان خرداد ماه، قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در تهران از ۴ میلیون و ۲۳۴ هزار تومان به ۴ میلیون و ۹۰ هزار تومان نزول کرد و ۳/ ۳ درصد در این فاصله زمانی، کاهش یافت. به این ترتیب اگر چه خریداران مسکن در سال گذشته، نه زیان کردند و نه سود –بازدهی یک‌سال ۹۳ بازار ملک صفر بود- اما در سه ماه گذشته، از ارزش اسمی دارایی‌های ملکی کاسته شده و زیان متوجه این بازار شده است.

بازار مسکن به لحاظ رتبه‌بندی نرخ بازدهی ۵ بازار اصلی، در بهار امسال، بیشترین زیان را به سرمایه‌گذارانش ارائه کرد و آخر شد. بازار پول – سپرده‌گذاری بانکی- در بهار امسال در صدر بالاترین بازدهی مثبت، قرار گرفت و نرخ سود ۵ درصدی به سرمایه‌گذاران داد. بازار سرمایه نیز با بازدهی ۲ درصد مواجه شد. اما در بازار ارز و سکه و مسکن، به ترتیب زیان حدود ۲ درصدی، زیان ۶/ ۲ درصدی و زیان ۳/ ۳ درصدی طی سه ماه اول ۹۴ به ثبت رسید.

تغییرات منطقه‌ای؛ علت نوسانات خفیف مسکن

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، درباره نوسانات خفیف قیمت مسکن گفت: فارغ از شاخص‌های کلیدی و کلان، آنچه در طول یک ماه، قیمت مسکن را دچار نوسانات ریز می‌کند، تغییراتی است که در حجم معاملات منطقه‌ای، بین مناطق ۲۲ گانه تهران رخ می‌دهد. علی چگینی به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: در برخی ماه‌ها و مثلا خرداد امسال، حجم خرید مسکن در گران‌ترین مناطق تهران از جمله منطقه یک، نسبت به ماه قبل کاهش پیدا می‌کند و باعث می‌شود میانگین وزنی قیمت مسکن در کل شهر، اثرپذیری کمتری از مناطق گران بگیرد و در نتیجه کاهش جزئی از خود نشان می‌دهد. همچنین چنانچه خرید و فروش در مناطق ارزان افزایش یابد، باز هم اثر آن، کاهشی خواهد بود. فاصله قیمت در مناطق مختلف تهران، متوسط قیمت منطقه یک را به متری ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و ارزان‌ترین منطقه را به حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسانده در حالی که متوسط قیمت کل شهر متری ۴ میلیون تومان است. مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن، وضع موجود را با توجه به تغییرات قیمت واقعی، فاقد ناپایداری و افت و خیزهای شدید دانست.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/891543/#ixzz3eEAYsDKo

 

۰۷:۲۳:۲۳ دنیای اقتصاد: موج خوش‌بینی به نتیجه مذاکرات هسته‌ای سبب شد تا بازار سهام برای دومین هفته متوالی با رشد ۲ درصدی همراه شود. در این شرایط، «دنیای اقتصاد» با فرض آنکه دیپلمات‌های کشور به توافق نهایی دست پیدا می‌کنند، آینده بازار سهام را در سه مرحله بررسی کرده است. در نخستین فاز، امیدواری سرمایه‌گذاران نسبت به رشد سودآوری شرکت‌ها احیا می‌شود و در نتیجه نسبت قیمت به درآمد (P/ E) مورد انتظار سهامداران افزایش می‌یابد که رشد دسته‌جمعی نمادهای فعال در این بازار را رقم خواهد زد. دومین مرحله، مربوط به بهبود عملکرد صنایعی است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن از لغو تحریم‌ها اثر می‌پذیرند. در این میان، برخی گروه‌ها مثل خودرو، لیزینگ، بانک، پیمانکاران و حمل و نقل قرار دارند. بررسی «دنیای اقتصاد» از ریسک سیستماتیک (ضریب بتا) گروه‌های مختلف بورسی نیز بر این موضوع تاکید می‌کند. به این ترتیب، گروه‌های یادشده ریسک بیشتری در مقایسه با کلیت بازار دارند که این امر می‌تواند هم در صورت توافق و هم عدم توافق نمود پیدا کند. در مرحله پایانی نیز انتظار می‌رود به دنبال بهبود فضای اقتصادی کشور و افزایش سرمایه‌گذاری‌ها، سایر گروه‌های صنعتی در یک بازه میان‌مدت تا بلندمدت با افزایش سودآوری همراه شوند.

 

«دنیای اقتصاد» وضعیت بازار سهام در پساتحریم را بررسی می‌کند
انعکاس سه‌فازی  توافق در بورس

گروه بورس – بهزاد بهمن‌نژاد: پس از سه مرتبه تلاش ناموفق برای عبور از فاز رکودی، هفته گذشته بازار سهام به کمک برخی سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر، برای چهارمین بار در ۱۸ ماه اخیر، با تحرکاتی در قیمت‌ها همراه شد.

کارشناسان بازار سهام به اتفاق، رشد قیمت‌های اخیر را مرهون موج خوش‌بینی به مذاکرات هسته‌ای با نزدیک شدن به پایان ضرب‌الاجل تعیین‌شده در بیانیه لوزان می‌دانند. گرچه تجربه‌های پیشین خوش‌بینی به مذاکرات هسته‌ای، پایان تلخی داشته است، اما به عقیده کارشناسان در این دور از مذاکرات، احتمال تعیین تکلیف نهایی و خروج از ابهام بالا است. بنابراین و با توجه به آنکه عدم توافق به زیان هر دو طرف ارزیابی می‌شود، رسیدن به توافق نهایی احتمال بیشتری دارد. در این شرایط، «دنیای اقتصاد» با بررسی میزان ریسک در صنایع مختلف بورسی، در سه مرحله، اثرگذاری رفع تحریم‌ها بر بورس تهران را بررسی کرده است. به طوری که علاوه بر ایجاد اثری مثبت در این بازار که رشد دسته‌جمعی گروه‌ها را به همراه خواهد داشت، در ادامه ابتدا گروه‌هایی که به طور مستقیم از رفع تحریم‌ها منتفع می‌شوند مورد اقبال قرار می‌گیرند و پس از آن در یک بازه میان‌مدت تا بلندمدت سایر صنایع نیز از رونق فضای اقتصادی بهره‌مند خواهند شد.
فاز نخست: تغییر انتظارات سودآوری
با روی کار آمدن دولت یازدهم، انتظارات اقتصادی-سیاسی سرمایه‌گذاران نیز به تناسب تغییر پیدا کرد؛ به طوری که تاکید دولت بر کنترل تورم و همچنین گشایش‌های بین‌المللی گرچه سبب شد فعالان اقتصادی نیز توجه کمتری به کسب سودهای اسمی (ناشی از رشد ناگهانی قیمت‌ها) و سفته‌بازی در بازارها داشته باشند، اما همزمان سرمایه‌گذاران را در حالت انتظاری قرار داد. به این ترتیب، از سویی ورود نقدینگی به جامعه از طریق بانک مرکزی کنترل شد و از طرف دیگر، افزایش عدم قطعیت‌هایی مثل بحث مذاکرات هسته‌ای، ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران را به شدت کاهش داد.
بر این اساس، احتمال رشد سودآوری بنگاه‌های اقتصادی نیز بسیار کم‌رنگ شد؛ به عبارت دیگر، کنترل نقدینگی شانس کسب سودهای اسمی (مشابه آنچه در سال‌های پیش از دولت دکتر روحانی موجب رشد سودآوری بنگاه‌های اقتصادی می‌شد) را کاهش داد و همچنین، کاهش تمایل به سرمایه‌گذاری در شرایط انتظاری، چشم‌انداز رشد سودآوری واقعی در اقتصاد را تیره کرد.
بنابراین، به دنبال ناامیدی از رشد سودآوری شرکت‌های بورسی شاهد افت نسبت قیمت به درآمد (P/ E) متوسط این بازار در یکی، دو سال اخیر بودیم. به طوری که برخلاف سابقه تاریخی این بازار که نسبت مزبور در رقمی حدود ۶ مرتبه به تعادل می‌رسید، اخیرا نسبت حدود ۴/ ۵ مرتبه‌ای، سطح متعادل بورس تهران محسوب می‌شود. حال با فرض رسیدن به توافق هسته‌ای، انتظار از سودآوری بنگاه‌های اقتصادی نیز به تناسب تغییر می‌کند. به طوری که سرمایه‌گذاری‌ها (هم از طریق افزایش ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران داخلی و هم از طریق جذب سرمایه‌گذاران خارجی) بار دیگر افزایش می‌یابد و رشد سودآوری واقعی بنگاه‌های اقتصادی انتظار می‌رود.
بنابراین، نسبت قیمت به درآمد انتظاری بازار سهام نیز رشد پیدا خواهد کرد که در یک سناریو منطقی می‌توان نسبت P/ E هدف را حدود ۵/ ۶ مرتبه در نظر گرفت.  در این شرایط، محاسبات «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد میزان متوسط سودآوری بازار سهام با توجه به قرار داشتن نسبت P/ E فعلی در سطح ۴/ ۵ مرتبه و همچنین متوسط تاریخی بازدهی ناشی از تقسیم سود نقدی (Dividend Yield) حدود ۷۰ درصدی، انتظار می‌رود در یک سال آینده سودآوری در بورس تهران حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد باشد (شاخص کل رقمی بین ۸۳ هزار تا ۹۰ هزار واحد را تجربه خواهد کرد). در آذرماه سال ۹۲، توافق موقت ژنو نسبت قیمت به درآمد بازار را تا ۳/ ۸ مرتبه افزایش داد و در فروردین امسال نیز، بیانیه تفاهم لوزان، نسبت P/ E متوسط بازار را تا سطوح ۱/ ۶ مرتبه‌ای رساند که هر دو مورد فرضیه مزبور را تایید می‌کنند.
بر این اساس، نخستین تغییری که در اثر گشایش‌های هسته‌ای ایجاد می‌شود، افزایش انتظارات از سودآوری شرکت‌ها است که به طور کلی روی سطح عمومی قیمت نمادهای فعال در بورس تهران اثر مثبتی خواهد داشت.

 فاز دوم: رونق صنایع صف‌اولی
با این حال، تغییر انتظارات یادشده در میان همه صنایع یکسان نخواهد بود، بلکه صنایعی نظیر خودرو، لیزینگ (سایر واسطه‌گری مالی)، گروه‌های پیمان‌کاری (نظیر خدمات فنی و مهندسی)، بانک‌ها و حمل و نقل در صف نخست رشد سودآوری قرار می‌گیرند. برآوردهای کارشناسان نشان می‌دهد صنایع یادشده بیشترین شانس را برای رشد سودآوری در فاصله‌ای کوتاه پس از لغو تحریم‌های هسته‌ای خواهند داشت.  در این شرایط، بررسی «دنیای اقتصاد» از میزان ریسک (ضریب بتا) صنایع بورسی در مقایسه با سودآوری کل بازار نیز این موضوع را تایید می‌کند. به این ترتیب، از ابتدای سال جاری که بحث مذاکرات هسته‌ای حساسیت بیشتری پیدا کرده است، نوسانات قیمتی در گروه‌های یادشده (شاخص‌های هر صنعت) بیش از نوسانات کل بازار (شاخص کل) بوده است؛ به طوری که ضریب بتا در صنایع مزبور بیش از «یک» است.
انعکاس سه‌فازی توافق در بورس
به عنوان مثال در صنعت خودرو، به عنوان لیدر اصلی اخیر بورس تهران، ضریب بتا ۷/ ۱ مرتبه است. مثبت بودن این ضریب گرچه تایید می‌کند که حرکت این صنعت با روند کلی بازار هم‌جهت است، اما اختلاف آن با رقم یک، نشان می‌دهد این صنعت ریسک بیشتری نسبت به کل بازار دارد. به عبارت دقیق‌تر، اگر شخص A، سبد سرمایه‌گذاری به بزرگی کل بازار سهام داشته باشد و شخص B، سبد سرمایه‌گذاری خود را محدود به صنعت خودرو کرده باشد، هرگونه تغییری در جهت حرکت کل بازار، با شدت بیشتری متوجه سرمایه‌گذار B خواهد شد. بنابراین، به همان نسبت که می‌توان انتظار داشت در صورت توافق هسته‌ای، سودآوری شخص B بیش از سایرین باشد، در صورت عدم تحقق این امر، فرد A، زیان به مراتب کمتری را متحمل خواهد شد.
همچنین، بررسی ضریب بتای تمامی صنایع حاوی یک نکته جالب توجه دیگر است؛ به طوری که از میان ۳۶ گروه مورد بررسی، فقط صنعت منسوجات (با ارزش بازاری معادل ۰۵/ ۰ درصد ارزش کل بازار) دارای بتای منفی است. بتای منفی به معنای آن است که حرکت صنعت مزبور در مقایسه با نوسانات کل بازار هم‌جهت نیست و مسیر متفاوتی را طی می‌کند. بنابراین، مثبت بودن ضریب بتای ۳۵ صنعت دیگر به خوبی فرضیه نخست، یعنی تغییر انتظارات کلی از سودآوری شرکت‌ها را تایید می‌کند.
به عبارت دقیق‌تر، در شرایطی که آینده اقتصاد کشور و در نتیجه بورس تهران را به شدت متاثر از نتیجه مذاکرات هسته‌ای می‌دانیم، حرکت هم‌جهت تمامی صنایع بورسی با این ریسک سیستماتیک مورد انتظار است.  از سوی دیگر، توجه به ضریب بتای گروه‌های بزرگ یا به اصطلاح شاخص‌ساز، نظیر محصولات شیمیایی، فلزات اساسی، مخابرات و کانه‌های فلزی نیز بیانگر تشابه میزان ریسک سرمایه‌گذاری در این گروه‌ها با کل بازار است.

 فاز نهایی: اثرگذاری بلندمدت «توافق»
در گام سوم اما، به تدریج شاهد رونق در سایر بخش‌های اقتصادی خواهیم بود و در نتیجه سودآوری دیگر گروه‌های بورسی نیز رو به بهبود می‌گذارند. در این شرایط، پیش‌بینی اثر میان‌مدت و بلندمدت گشایش‌های هسته‌ای امری دشوار است، زیرا وابستگی زیادی به نحوه توافق و همچنین سیاست‌های آتی دولت پس از عبور از سد تحریم‌ها دارد. با این حال، به طور کلی کفه امیدواری به بهبود اوضاع اقتصادی سنگین‌تر است.
به این ترتیب، گروه‌های صادراتی می‌توانند با توجه به افزایش بازارهای هدف سودآوری خود را افزایش دهند و برخی گروه‌های وارداتی نیز به دلیل کاهش هزینه‌ها (مربوط به مبادلات ارزی) از این منظر منتفع خواهند شد. رشد سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی نیز به تدریج در سودآوری شرکت‌ها اثرگذار می‌شود و در نتیجه در کنار بهبود وضعیت کلان اقتصادی، طبیعی است گروه‌های بورسی نیز با رشد سودآوری همراه شوند. بنابراین، بار دیگر تاکید می‌شود تحقق سودآوری واقعی در شرکت‌های بورسی حداقل در میان‌مدت یا حتی بلندمدت خواهد بود و سرمایه‌گذاران باید با توجه به این نکته وارد بازار سهام شوند.

 پیشتازی بورس در میان بازارها
در پایان معاملات هفتگی، شاخص کل بورس تهران توانست برای دومین روز متوالی با رشد ۲ درصدی همراه شود و در رقم ۶۴ هزار و ۸۵۸ واحدی بایستد. همانطور که اشاره شد خوش‌بینی به مذاکرات هسته‌ای مهم‌ترین عامل رشد قیمت‌ها در این بازار محسوب می‌شود.

رونق معاملات روزانه
همچنین، هفته گذشته حدود ۲ میلیارد و ۸۳۴ میلیون سهم به ارزش ۵۴۰ میلیارد تومان در ۲۴۸ هزار و ۵۵۱ دفعه (با حذف معاملات بلوکی) معامله شد. به این ترتیب، متوسط حجم و ارزش معاملات روزانه نسبت به هفته ماقبل به ترتیب ۴۵ و ۵۳ درصد رشد را تجربه کردند که نشان از رونق نسبی در معاملات بورس تهران با توجه به خوش‌بینی‌های یادشده دارد. به این ترتیب، به ویژه در روزهای پایانی هفته تعداد دفعات معاملات افزایش چشمگیری داشت که بیانگر حضور فعال سهامداران حقیقی است.

 رشد در ۸۵ درصد صنایع
گروه‌های بورسی نیز هفته گذشته وضعیت مناسبی داشتند و از ۳۷ گروه، ۲۴ صنعت با رشد شاخص همراه شدند، هر‌چند ۱۳ گروه زیان‌ده، از نظر تعداد قابل توجه هستند، اما از نظر ارزش بازار حدود ۵/ ۱۳ درصد ارزش کل بازار را تشکیل می‌دهند. در این میان، فرآورده‌های نفتی، زراعت و خودرو به ترتیب با ۲/ ۹، ۸/ ۶ و ۷/ ۵ درصد رشد بهترین عملکرد را در میان صنایع بورسی داشتند. از سوی دیگر، ابزار پزشکی، وسایل ارتباطی و لاستیک نیز با ۷/ ۵، ۱/ ۴ و ۳ درصد افت، زیان‌ده‌ترین گروه‌های بورس تهران بودند. همچنین، بانک‌ها، خودرو و فرآورده‌های نفتی بیشترین حجم معاملات در هفته گذشته را به خود اختصاص دادند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/891531/#ixzz3eE9kcNKY

 

۰۷:۲۳:۱۰ دنیای اقتصاد: درآمدهای نفتی ایران پس از تحریم‌های اعمال شده و کاهش شدید قیمت نفت در سال ۲۰۱۴ میلادی به ۶/ ۵۳ میلیارد دلار رسید که پایین‌ترین حد خود در یک دهه اخیر به شمار می‌رود. درآمدهای نفتی ایران در سال ۲۰۱۱ به نزدیک ۱۱۸ میلیارد دلار رسیده بود که بالاترین درآمدهای نفتی تاریخ ایران به شمار می‌رفت. اوپک هم سال گذشته از کاهش قیمت‌های نفت ضربه سنگینی متحمل شد و درآمد ۱۲ کشور عضو این سازمان به ۶/ ۹۶۴ میلیارد دلار رسید که پایین‌ترین حد خود در ۵ سال اخیر به شمار می‌رود.

بر‌اساس گزارش بلومبرگ، در آمد نفتی کشور‌های عضو اوپک در سال گذشته به زیر یک تریلیون دلار رسیده است که این میزان درآمدهای نفتی اوپک کمترین میزان از سال ۲۰۱۰ تا کنون است. این کاهش در‌آمد نشانه تاثیر افت قیمت نفت در کشور‌های نفت خیز است.  بر‌اساس آمارها اوپک اعلام کرده است که ۱۲عضو سازمان کشورهای صادر‌کننده نفت ۶/ ۹۶۴ میلیارد دلار نفت فروخته‌اند که این رقم در سال ۲۰۱۳ به میزان ۱/ ۱ تریلیون دلار بود و این کمترین مقدار از سال ۲۰۱۰ تا کنون بوده است.

اعداد و ارقام نشان می‌دهد که رکورد درآمدهای نفتی اوپک در سال ۲۰۱۲ به میزان ۲/ ۱ تریلیون دلار بود. عربستان سعودی بیشترین سهم از در آمدهای نفتی معادل ۲۸۵ میلیارد دلار ر‌ا دارد. این در حالی است که در‌آمد نفتی امارات متحده عربی با ۱۰۷ میلیارد دلار در جایگاه بعدی قرار دارد. درآمدهای صادرات نفت ایران نیز به دلیل تحریم‌های اعمال شده به کمترین میزان در ۱۰ سال اخیر یعنی ۶/ ۵۳ میلیارد دلار رسیده است.

کدام خریداران نفت ایران کنار رفتند
تحریم‌های ایالات متحده و اتحادیه اروپا که در پایان سال ۲۰۱۱ تصویب و در تابستان سال ۲۰۱۲ اعمال شد، منجر به کاهش صادرات بیش از یک میلیون بشکه نفت خام ایران در روز در بازار‌های جهانی شده است. خریداران اصلی نفت خام از ایران در آسیا، اروپا و سایر نقاط جهان، ایران را با دیگر اعضای سازمان کشورهای صادر‌کننده نفت (اوپک) جایگزین کرده‌اند.
پیش‌بینی می‌شود اگر تحریم‌های مربوط به نفت برداشته شوند ایران مجددا سهم خود را از بازار نفت در رقابت با دیگر اعضای اوپک به دست می‌آورد. صادرات نفت خام و میعانات ایران به‌طور متوسط به ۴/ ۱ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۴رسیده است این در شرایطی است که در سال ۲۰۱۱یعنی قبل از تحریم ها، ایران ۶/ ۲ میلیون بشکه در روز صادرات داشت که قسمت عمده آن به کشورهای آسیایی صادر می‌شد و در این میان کشورهای چین (۵۵۰ هزار بشکه در روز)، هند (۳۲۰ هزار بشکه در روز)، ژاپن (۳۱۵ هزار بشکه در روز) و کره جنوبی (۲۵۰ هزار بشکه در روز) بیشترین سهم را داشته‌اند. در میان مناطق مختلف جهان، اتحادیه اروپا دومین خریدار نفت ایران در سال ۲۰۱۱ بود. خرید این اتحادیه از نفت خام و میعانات ایران در این سال در مجموع نزدیک به ۶۰۰ هزار بشکه در روز بود.
ترکیه (۱۸۵ هزار بشکه در روز)، آفریقای جنوبی (۷۵ هزار بشکه در روز)، و امارات متحده عربی (۹۵ هزار بشکه در روز) نیز خریداران اصلی نفت ایران بودند. در سال ۲۰۱۲، پس از تحریم‌های ایالات متحده و اتحادیه اروپا، تقریبا تمام خریداران ایران یا خرید خود را کاهش داده‌اند یا آن را متوقف کرده‌اند.
در سال ۲۰۱۳، صادرات نفت خام و میعانات ایران کاهش چشمگیر یافت و تا زیر ۳/ ۱ میلیون بشکه در روز رسید. در این سال عمده‌ترین وارد‌کنندگان چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، ترکیه، امارات متحده عربی و سوریه بوده‌اند. در سال ۲۰۱۴ صادرات ایران اندکی معادل تقریبا ۱۵۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته است، که منعکس‌کننده افزایش واردات چین و هند است. نمودار بالا نشان می‌دهد در فاصله ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ چه مناطقی واردات خود از ایران را کاهش داده‌اند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/891562/#ixzz3eE9gh4Py

 

۰۷:۲۱:۱۱ دنیای اقتصاد: پس از ۲۱ ماه روند کاهشی،‌ در خرداد امسال نرخ رشد تورم میانگین یک‏دهم درصد افزایش پیدا کرد؛ اتفاقی که با افزایشی شدن تورم نقطه به نقطه از سوی «دنیای اقتصاد» پیش‏بینی شده بود. همچنان که دولت توانسته در کنترل تکانه افزایش قیمت سوخت موفق باشد و شاخص‏های تورم مسکن یا خدمات را کنترل کند، به نظر می‏آید گام بعدی، کنترل شاخص تورم در گروه «خوراکی‏ها» است که با توقف روند فزاینده آن زمینه برای نفوذ به «هسته‏ سخت» تورم فراهم شود.

تورم میانگین بعد از ۲۱ماه یک‌دهم درصد افزایش یافت

بزنگاهی برای تورم

گروه تحلیل- همایون فطرس: تجزیه و تحلیل آمارهای بانک مرکزی از تورم خرداد امسال نشان می‌دهد روند شتابان نزولی نرخ رشد شاخص تورم که از ماه‌های ابتدایی فعالیت دولت یازدهم آغاز شده بود، نه تنها کند شده است، بلکه علائم و نشانه‌هایی وجود دارد که از معکوس شدن این روند و قرار گرفتن تورم در مسیر افزایش حکایت می‌کند.

همچنین آمارها بیان می‌کنند همان‌طور که در چندماهه اخیر تورم نقطه به نقطه در محدوده ۱۵ تا ۱۶ درصد درجا زده است، تغییرات شاخص تورم میانگین نیز در این دوره محدود به کمتر از یک واحد می‌شود. مقایسه نرخ تورم‌های متوسط یک‌ساله در دو سال اخیر نیز نشان می‌دهد پس از ثبت رکورد کم‌نظیر ۵/ ۴۰ درصدی در مهر ۹۲، این شاخص مسیر کاهشی در پیش گرفته و در فروردین و اردیبهشت امسال به ۵/ ۱۵درصد کاسته شده است.
با وجودی که عدد ۶/ ۱۵ درصدی برای تورم میانگین ۱۲ ماهه منتهی به خرداد امسال در مقایسه با ماه قبل و نیز فرودین ماه تنها حدود ۱/ ۰ درصد افزایش پیدا کرده است، اما نکته حائز اهمیت آن است که این افزایش در این ماه پس از ۲۱ ماه، یعنی از مهر ۹۲ تاکنون، برای اولین بار اتفاق می‌افتد. همچنان که نمی‌توان از این افزایش حادث شده در شاخص تورم به راه افتادن موج تورمی جدیدی را تعبیر کرد، نباید از زیرنظر داشتن عوامل افزاینده این شاخص پراهمیت غفلت کرد و تغییرات ناچیز رو به بالای شاخص تورم را می‌توان زنگ هشدارهایی تلقی کرد و برای کنترل تورم و کاهش آن تدبیر کرد.

 نظر بانک مرکزی درباره مرکز آمار
بانک مرکزی در آخرین گزارش خود از شاخص تورم، ضمن اعلام شاخص‌ها و تغییرات آنها مطابق روال هر ماه، به توضیحاتی پرداخته است که مناسبت آن را بحث‌های درگرفته درباره مرجع رسمی اعلام آمار در کشور و منازعاتی که در پی آن در فضای آمار کشور رخ داد، می‌توان دانست. نهاد ناظر بازار پول کشور در مقدمه گزارش خود از تورم خرداد ماه ضمن اذعان به اینکه طبق قانون برنامه پنجم توسعه‌، مرکز آمار ایران مرجع رسمی اعلام آمار در کشور است، اضافه می‌کند در چارچوب بند «ج» ماده قانونی مذکور که به برخی نهادهای خاص مجوز انتشار آمارهایی داده شده است، این نهاد مطابق روند گذشته خود گزارشی از نرخ تورم کالاها و خدمات مصرفی را ارائه می‌کند.
پذیرش مرکز آمار به‌عنوان «مرجع رسمی انتشار آمار در کشور» در گزارش رسمی از سوی بانک مرکزی را می‌توان به نشانه مثبتی برای بهبود روابط این دو نهاد تلقی کرد با وجود این، در صورتی که مرکز آمار نیز بر بند «ج» مورد بحث صحه گذاشته و اعلام آمار توسط بانک مرکزی را مورد تایید قرار دهد، آنگاه می‌توان منازعه آماری میان دو نهاد مسوول کشور را پایان یافته دانست.

 نمره قبولی در کنترل تورم سوخت
مقایسه تورم‌های ماهانه گزارش شده بانک مرکزی در فصل اول امسال با ارقام متناظر در سال ۹۲ نشان می‌دهد تفاوت چندانی در این دو کارنامه تورمی وجود ندارد. به‌طور خاص، تورم‌های ماهانه در سه ماه بهار سال ۹۲ به‌طور متوسط، ۳۱/ ۱ درصد محاسبه می‌شود که این شاخص برای سه ماهه ابتدایی سال جاری تنها یک صدم تغییر کرده و ۳۲/ ۱ درصد به دست می‌آید اما سه ماهه نخست امسال بادوره مشابه سال گذشته تفاوت‌ها و تشابهاتی دارد. غیر از عواملی چون کاهش قیمت نفت و در پی آن افزایش قیمت ارز که در سطح کلان بر اقتصاد کشور در یک سال اخیر اثر گذاشته‌اند، در ابتدای خرداد ۹۴ طبق تصمیم دولت قیمت حامل‌های انرژی و به‌طور خاص قیمت بنزین تعدیل شد و برای رسیدن به اهداف قانون‌گذاری شده قیمت سوخت و میل به آن به قیمت‌های جهانی، توزیع بنزین سهمیه‌ای با قیمت ۷۰۰ تومانی متوقف شد.
این موضوع می‌توانست تکانه تورمی را در بخش‌های مختلف، به ویژه در بخش حمل‌ونقل ایجاد کند. با وجود افزایش متوسط ۲۵ درصدی در قیمت بنزین مصرفی در جایگاه‌ها اما، انعکاس این افزایش قیمت در شاخص تورم بخش حمل‌ونقل به حدود ۱/ ۵درصد رشد نسبت به ماه قبل محدود شده است. با اینکه این افزایش ۱/ ۵ درصدی به‌طور ماهانه در شاخص تورم حمل‌ونقل از اردیبهشت سال گذشته بی‌سابقه است، اما نباید از یاد برد که در همان ماه نیز، یعنی در اردیبهشت ۹۳، قیمت بنزین افزایشی ۳۰۰ تومانی داشت و از ۴۰۰ تومان در هر لیتر به ۷۰۰ تومان رسید. در آن مقطع، این افزایش ۳۰۰ تومانی در قیمت بنزین با افزایش ۳/ ۱۳درصدی در شاخص تورم بخش حمل‌ونقل منعکس شد.
اما همین مقدار افزایش در خرداد امسال، تنها ۱/ ۵ درصد افزایش را در تورم بخش حمل‌ونقل باعث شده است که نشان می‌دهد دولت در کنترل اثرات تورمی افزایش قیمت بنزین موثرتر از گذشته عمل کرده و می‌تواند برای واقعی کردن نرخ فروش این کالا گام‌های بعدی را به مرور بردارد.

 آینده‌نگری از رشد شاخص کالا
به رغم کاهش بیش از ۵ درصدی تورم نقطه‌ای فصل بهار امسال در شاخص گروه مسکن و سوخت‌ها نسبت به فصل بهار سال ۹۳ و همچنین کاهشی حدودا معادل ۲ درصد در تورم نقطه‌ای گروه خدمات مربوط به همین دوره، شاخص فصلی تورم نقطه‌ای گروه کالا در سه ماه نخست سال ۹۴ نسبت به همین شاخص در فصل بهار سال گذشته، ۳/ ۱ درصد رشد داشته است، در واقع شاخص گروه کالا بین سه شاخص گروه‌های اختصاصی تنها شاخصی است که سیر کاهشی آن به‌طور محرز در شهریور سال ۹۳ متوقف شده، و از رشد نقطه به نقطه ۴/ ۱۰درصدی در آن ماه، در خرداد امسال به ۱/ ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده است. با بررسی روند تغییرات نرخ رشد شاخص تورم مربوط به سه گروه اختصاصی کالا، خدمات و مسکن می‌توان مشاهده کرد تغییرات شاخص گروه کالا همواره شدیدتر از دو شاخص دیگر بوده و نیز حرکت کاهشی یا افزایشی شاخص در دو گروه دیگر معمولا با تاخیری ناچیز به دنبال تغییرات شاخص کالا اتفاق افتاده است. در نتیجه، در صورتی که افزایشی شدن روند شاخص تورم در گروه کالا را مفروض بگیریم،‌ قابل پیش‌بینی خواهد بود که در ماه‌های آتی با افزایشی شدن روند تغییرات شاخص در دو گروه دیگر، یعنی خدمات و مسکن، روبه‌رو شویم.
گو اینکه، رشد ماهانه ۷/ ۱ درصدی شاخص گروه خدمات که در ۱۰ ماه اخیر بیشترین مقدار بوده و نیز کاسته شدن از شتاب کاهش تورم در گروه مسکن در چندماه اخیر را می‌توان نشانه‌هایی از حادث شدن نقطه عطفی در روند کاهش نرخ تورم این گروه‌ها و معکوس شدن این روند تلقی کرد.

 بهداشت و خوراک طلایه‌دار تورم
اما طلایه‌دار تورم در بین گروه‌های اصلی همچنان گروه بهداشت و درمان با رشد نقطه‌ای ۶/ ۳۲ درصد مشاهده می‌شود. این افزایش در شاخص گروه بهداشت و درمان را می‌توان به طرح تحول نظام سلامت و آنچه «واقعی کردن تعرفه‌های بخش بهداشت و درمان» یاد می‌شود، مربوط دانست. پس از این گروه، بیشترین تورم متعلق به گروه اصلی خوراکی‌ها است که علاوه بر اینکه سهم بالایی در محاسبه شاخص کل تورم برای آن لحاظ می‌شود، بیشترین درک و دریافت عمومی از میزان تورم عمومی در جامعه متناسب با تغییرات قیمت این گروه از کالاها است.
با اینکه گروه‌هایی چون مسکن، بهداشت و درمان یا حمل‌ونقل از سهم بالایی در تشکیل شاخص کل تورم برخوردارند، اما میزان «حس» مردم از میزان تورم بیشتر با تورم خوراکی‌ها گره خورده است؛ چرا که به‌طور پیوسته و روزانه با قیمت این گروه از کالاها سر و کار دارند.
افزایش ۸/ ۲۰ درصدی شاخص تورم گروه خوراکی‌ها در واقع تاییدکننده حسی است که درباره تورم در جامعه وجود دارد. در واقع در دو سال اخیر با فروکش کردن تب مسکن، قیمت آن تقریبا راکد مانده و کاهش رشد شاخص تورم بخش مسکن با توجه به سهم بالای ۳۲ درصدی آن از محاسبه شاخص کل تورم، مانند لنگری رشد این شاخص را محدود کرده است. از سوی دیگر، تثبیت نرخ ارز در این دوره باعث شده قیمت کالاهای وارداتی به‌خصوص نه تنها تغییر چندانی نداشته باشد، بلکه در مواردی این کالاها همزمان با کاهش قیمت نسبی ارز ارزان‌تر از دو سال گذشته عرضه شوند، در نتیجه در گروه‌هایی چون دخانیات، اثاث یا‌ پوشاک و کفش شاهد رشد تورمی ناچیز در دوره دو ساله اخیر بوده‌ایم.
در عوض، از اواسط سال گذشته رشد شاخص گروه خوراکی‌ها رو به فزونی گذاشته است که دلایل آن را می‌توان به‌طور مجزا بررسی کرد. از جمله این دلایل شاید بتوان به مشکل کم‌آبی در سال‌های اخیر در کشور اشاره کرد که باعث شده عرضه محصولات باغی و کشاورزی دچار مشکل شود. به همین سبب است که می‌توان به روشنی دید تورم فزاینده‌ای در برخی گروه‌های خوراکی نظیر میوه‌ها یا سبزی‌های تازه در دو ماه اخیر اتفاق افتاده است.
به نظر می‌آید با توجه به نقش بسزا و تعیین‌کننده گروه خوراکی‌ها هم در محاسبه شاخص تورم و هم در اثرگذاری بر افکار عمومی درباره روند قیمت‌ها، عوامل تورم‌زا در این بخش شناسایی شده و بتوان با مهار آنها زمینه را برای کاهش تورم و نفوذ به «هسته سخت‌» آن فراهم کرد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/891582/#ixzz3eE9cz4mp

 

۰۷:۱۹:۳۰ ریابکوف که برای شرکت در مذاکرات هسته ای در وین بسر می برد، روز جمعه در گفتگو با خبرگزاری روسیا سگودنیا افزود: واقعا بخش عمده سند توافق جامع تنظیم شده است اما تعدادی از مسایل دشوار وجود دارد.

سرپرست هیات مذاکره کننده روسیه در مذاکرات هسته ای با اشاره به ابهام موجود در امکان برگزاری اجلاس وزیران ایران و کشورهای عضو ۱+۵ در وین خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی هنوز موضوع برگزاری اجلاس وزیران گروه ۱+۵ و ایران روشن نیست.

در همین حال به گزارش خبرگزاری روسیا سگودنیا، ریابکوف در وین با ‘چنگ جینگ یه’ نماینده چین در آژانس بین المللی انرژی اتمی دیدار و در مورد برنامه هسته ای ایران با وی گفت و گو و مذاکره کرد.

سرگئی ریابکوف روز پنجشنبه هم با سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران در وین دیدار و گفت و گو کرد.

در همین حال به گزارش روسیا سگودنیا، یک مقام عالیرتبه روز جمعه در گفتگو با خبرنگاران در وین به پیشرفت به دست آمده در مذاکرات هسته ای اشاره کرد.

وی گفت: دست روی دست نگذاشته ایم و در مذاکرات پیشرفت حاصل شده است.

روسیا سگودنیا در ادامه گزارش خود به نقل از مجید تخت روانچی نوشت: مذاکرات وین در شرایط خوبی جریان دارد.

تخت روانچی به این رسانه روسی گفت: مذاکرات به خوبی جریان دارد اما معلوم نیست مذاکره کنندگان چه موقع کار خود را به پایان می رسانند.

عباس عراقچی معاون دیگر دکتر ظریف هم به روسیا سگودنیا گفت که ایران و ۱+۵ در مذاکرات وین به پیشرفت معینی دست یافتند اما هنوز سخن گفتن از تنظیم کامل متن توافق جامع (از نظر درصدی) زودهنگام است.

بر اساس چارچوب توافق حاصل شده بین ایران و ۱+۵ در اوایل آوریل، دو طرف تا پایان ژوئن فرصت دارند تا به توافق جامع هسته ای دست یابند.

علی رغم دستیابی به این توافق اولیه در لوزان سوییس، اختلاف نظرهایی بین دو طرف باقی است و مساله لغو تحریم ها علیه ایران، از مهمترین موارد اختلافی به شمار می رود.

 

۰۷:۱۹:۱۵ محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، بامداد شنبه برای شرکت در آخرین دور مذاکرات هسته ای تا ضرب الاجل ۱۰ تیر راهی وین پایتخت اتریش شد.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته ای خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، رییس هیات مذاکره کننده هسته ای کشورمان قرار است پس از ورود به وین و پیوستن به تیم مذاکره کننده ایرانی که از دو هفته پیش در وین به سر می برند با همتای آمریکایی خود جداگانه دیدار کند.

منابع دیپلماتیک ایرانی در وین اعلام کردند، به غیر از وزیران خارجه ایران و آمریکا، فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیران خارجه آلمان، انگلیس و فرانسه حضور خود را در روزهای شنبه و یک شنبه در وین اعلام کرده اند.

هنوز سفر وزیران خارجه چین و روسیه در دو روز آینده قطعی نشده است.

هیات های مذاکره کننده دو طرف در تلاش هستند تا ۱۰ تیرماه “برنامه جامع اقدام مشترک” را به دست آورند. این برنامه شامل یک متن اصلی و ضمیمه که در مجموع حدود ۴۰ صفحه است خواهد بود.

این منابع اعلام کرده اند که قرار نیست لزوما متنی در پایان این دور از مذاکرات به امضاء برسد چرا که این متن تعهد حقوقی برای دو طرف در برندارد، آنچه موجب اجرای موفقیت آمیز این برنامه خواهد شد، اجرای متقابل آن است.

این منابع هم چنین اعلام کرده اند که در حال حاضر بخش قابل توجهی از متن فعلی توافق جامع از پرانتز ها پاک شده است، اما پرانتزهای باقی مانده ناظر به موضوعات مورد اختلاف مهم و اساسی است.

یک منبع دیپلماتیک ایرانی دیگر نیز خاطرنشان کرد که «توافق در روزهای باقی مانده تا ۱۰ تیرماه امکان پذیر و شدنی است به شرط آنکه راحل های به دست آمده قبلی در مذاکرات لوزان مبنای عمل قرار گیرد.»

به گزارش ایسنا، در یک هفته اخیر معاونان وزیران خارجی ایران و آمریکا با حضور هلگا اشمید معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به طور متناوب دیدار گفت وگو داشتند و همزمان بحث های کارشناسی و رایزنی های داخلی در جریان بوده است.

محمد جواد ظریف در آخرین اظهارات پیش از ترک تهران گفت: به وین می‌رویم تا یک توافق با دوام و منصفانه را به دست آوریم.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا، وزیر امور خارجه کشورمان در حساب توئیتری خود با اشاره به سخنان روز سه شنبه مقام معظم رهبری در جمع مقامات و مسئولان کشوری و لشکری اظهار کرد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند ایرانی ها خواستار توافقی عزتمند هستند و زیاده خواهی‌ها را رد می‌کنند.

وی در این راستا تاکید کرد : به وین می رویم تا یک توافق بادوام و منصفانه را بدست آوریم.

 

۰۷:۱۷:۳۹ بورس تهران بعد از دو ماه روند نزولی از ابتدای سال تاکنون، در خرداد ماه روند رو به رشد خود را آغاز کرد و بازدهی ۲ درصدی را نصیب سهامداران خود کرد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، بورس تهران بعد از دو ماه روند نزولی، در آخرین هفته خرداد ماه روند صعودی خود را آغاز کرد و با رشد ۱۰۸ واحدی شاخص و رسیدن به کانال ۶۳ هزار و ۸۱۰ واحدی، بازدهی سهامداران خود را از منفی به ۲ درصد رساند.

با رشد بازار سرمایه که در نتیجه انتشار اخبار مثبت سیاسی و نیز توقف و سپس بازگشایی نمادهای پالایشگاهی رخ داد، شاخص بورس تهران از ابتدای سال تاکنون رشد هزار و ۲۷۹ واحدی را تجربه کرد و در صدد جبران اندک زیان سهامداران خود برآمده است.

این در حالی است که در خرداد ماه علی رغم رشد نسبی قیمت‌ها و بهبود تقاضا، ارزش و حجم معاملات نسبت به اردیبهشت ماه کاهش پیدا کرد به طوری که طی ۲۱ روز معاملاتی خرداد ۹ هزار و ۲۹۷ میلیون سهم به ارزش ۱۸ هزار و ۲۷۵ میلیارد تومان داد و ستد شد.همچنین در این ماه تعداد دفعات معاملات ۲۴ درصد افت کرد و به ۷۸۲ هزار دفعه رسید همچنین از تعداد خریداران به دلیل انتظار آنها برای مشخص شدن نتیجه مذاکرات هسته ای ۳۹ درصد کاسته شد و تعداد آنها به ۱۹۱ هزار نفر رسید.

در خرداد ماه علی رغم روند محتاطانه بورس تهران، معاملات اوراق مشارکت رشد کرد و ارزش و حجم معاملات این اوراق با رشد مواجه شد به طوری که در این ماه ۵ میلیون برگه داد و ستد شد که نسبت به ماه گذشته با رشد هزار درصدی رو به رو شد.

 

۰۷:۱۷:۲۲ یک منبع آگاه احتمال تمدید چندین روزه ی مذاکرات هسته ای را زیاد دانست.
این منبع نزدیک به تیم هسته ای ایران به خبرنگار «انتخاب» گفت: احتمال اینکه مذاکرات هسته ای چند روزی تمدید شود زیاد است.
وی در پاسخ به سئوالی در مورد حضور احتمالی کاتریون اشتون در وین اظهار داشت: در صورت توافق، ممکن است به منظور تشکر از خانم اشتون، از وی برای شرکت در مراسم امضای توافق دعوت بعمل آورده شود.
مذاکرات هسته ای هم اکنون در وین در جریان است و تا سی ام ژوئن ادامه خواهد داشت.

 

۰۷:۱۴:۲۳ سعید جلیلی معاون وزیر امور خارجه در امور اروپا و آمریکا جایگزین لاریجانی شد. در حال حاضر، هشت سال بعد، رسانه های ایران گزارش داده اند که جلیلی در حال آماده شدن برای شرکت در انتخابات مجلس است تا دوباره جانشین لاریجانی این بار در سمت رئیس مجلس ایران شود.

آریا ماه مه گزارش داد :« به نظر می رسد سعید جلیلی که به شکلی تعجب آور نامزد یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری شد و معادلات سیاسی اصولگرایان و خود انتخابات را تغییر داد اکنون ظاهرا تصمیم گرفته است شانس خود را برای تبدیل شدن به یک نماینده مجلس امتحان کند.»
در حالی که انتخابات مجلس برای فوریه سال ۲۰۱۶ برنامه ریزی شده است ، گزارشهایی نیز وجود دارد که آیت الله محمدتقی مصباح یزدی رئیس موسسه امام خمینی (ره) و یکی از طرفداران شرکت جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۳، یک بار دیگر از جلیلی حمایت کرده است.
ماه آوریل گزارش شد جلیلی جلسه ای محرمانه با مصباح یزدی در قم داشته است. این دیدار پس از آن برگزار شد که گفته می شود جناح « جبهه پایداری » متشکل از اصولگرایان و همکاران سابق احمدی نژاد از مصباح یزدی، رهبر معنوی خود خواسته بودند جلیلی را برای شرکت در انتخابات مجلس متقاعد کند. برخی از تحلیلگران گفته اند این جلسه ، آنها را به یاد یکی از نشست های جلیلی با آیت الله مصباح یزدی چند روز قبل از نامزدی جلیلی برای ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۳ می اندازد. تحلیلگران همچنین این دیدار را اولین گام مصباح یزدی در جهت ایفای نقش فعال در دهمین انتخابات مجلس تلقی می کنند.

 

۰۷:۱۳:۳۶ به گزارش روز جمعه ایرنا از شانا، براساس آمار منتشر شده از سوی گمرک ایران، در سه ماه نخست امسال، شش هزار و ۱۹۵ هزار تن میعانات گازی به ارزش دو هزار و ۶۲۹ میلیون دلار و رقم ریالی ۷۴ هزار و ۶۸۰ هزار میلیارد ریال به خارج از کشور صادر شد که از نظر وزنی ۲۴,۷۲ درصد و از نظر ارزشی ۲۴٫۲ از کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داد.

همچنین محصولات صادراتی پتروشیمی کشورمان از نظر وزنی ۲۴,۹۹ درصد از سهم کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داد و در سه ماه نخست امسال به شش میلیون ۲۶۳ هزار تن رسید، همچنین از نظر ارزشی نیز با سهمی ۳۳٫۳۴ درصدی سهم پتروشیمی ها از صادرات غیرنفتی به سه میلیارد و ۶۲۳ میلیون دلار رسید و نیز ارزش ریالی محصولات صادراتی نیز ۱۰۲٫۹۹۳ هزار میلیارد ریال بود.

این گزارش می افزاید: گازهای نفتی و هیدرو کربورهای گازی به ارزش ۵۷۶ میلیون دلار و سهم ارزشی هفت درصد و نیز پروپان مایع شده به ارزش ۳۸۳ میلیون دلار و سهم ارزشی ۴,۶۵ درصد از دیگر صادرات مهم سه ماه نخست امسال بود.

همچنین قیر نیز به ارزش ۳۶۳ میلیون دلار و سهم ۴,۴ درصدی نیز در سبد متنوع محصولات صادراتی غیر نفتی کشورمان قرار داشت.

 

۰۷:۱۲:۵۵ به گزارش ایرنا، شبکه اینترنتی دویچه وله فارسی جمعه شب در گزارشی به شرح زیر نوشت: وزرای امور خارجه ایران و آمریکا برای شرکت در این مذاکرات که مهلت پایان آن ۱۰ تیر است، راهی وین می شوند.

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ، ایرنا جمعه پنج تیر (۲۶ ژوئن) به نقل از یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده هسته ای ایران در گزارشی از پابرجا بودن پرانتزهای مهمی در متن توافق نهایی سر برنامه اتمی جمهوری اسلامی خبر داد.

متن این توافق قرار است تا هفته آینده تنظیم شود تا در مهلت مقرر، یعنی تا ۱۰ تیرماه برابر با اول ژوئیه به امضای نمایندگان دو طرف رسد، اما از قرار هنوز جزئیات مهمی از این متن مورد مناقشه است.

در حالی که آخرین دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در وین در جریان است، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد ۹۰ درصد کار نگارش متن توافق انجام شده است.

منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده هسته ای ایران در واکنش به این سخنان گفته است که این صحیح است که پیشرفت هایی در حذف پرانتزها صورت گرفته و بخش قابل توجهی از متن در حال حاضر از پرانتزها پاک شده است، اما پرانتزهای باقی مانده در متن، همه ناظر به موضوع های مورد اختلاف مهم و اساسی هستند.

خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی اعلام کرد که متن توافق نهایی ۴۰ تا ۵۰ صفحه به علاوه چندین ضمیمه است.

موضوع های مهم و اساسی مورد اختلاف در پیش نویس این توافق از جمله مدت محدودیت در فعالیت های هسته ای ایران، درخواست بازدید از مراکز نظامی این کشور و منوط شدن لغو تحریم به اجرای تعهدات جمهوری اسلامی هستند.

کشورهای غربی همچنین خواستار پاسخگویی ایران به پرسش های آژانس بین المللی انرژی اتمی پیرامون ابعاد احتمالا نظامی برنامه هسته ای ایران در گذشته هستند.

دویچه وله فارسی توضیح داد: عدم توافق بر سر جزئیات احتمال تمدید مذاکرات را تقویت کرده است.

طرف ایرانی تأکید دارد که خواهان توافقی خوب است و مقید به زمان نیست.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز پنجشنبه ۲۵ ژوئن (چهارم تیر) اعلام کرده بود که مهلت مذاکرات ممکن است چند روزی تمدید شود.

محمدجواد ظریف و جان کری همتای آمریکایی او برای پیوستن به مذکرات اتمی طی روزهای آینده راهی وین خواهند شد تا آخرین دور مذاکرات را به نتیجه برسانند.

در این مذاکرات گروه ۱+۵ پی توافقی است که در آن حق ایران برای برخورداری از یک برنامه اتمی کاملأ صلح آمیز، بدون امکان ساخت بمب اتمی تضمین شده باشد.

جمهوری اسلامی که هرگونه هدف نظامی برنامه اتمی خود را تکذیب می کند، امیدوار است که با حصول توافق نهایی با پنج کشور عضو دایم شواری امنیت سازمان ملل و آلمان، تحریم های اقتصادی فلج کننده مرتبط با برنامه اتمی این کشور لغو شوند. این در حالی است که شیوه لغو این تحریم ها نیز مورد مناقشه طرفین مذاکره کننده است.

ایران تأکید دارد که همه تحریم ها باید بلافاصله پس از امضای توافق نهایی لغو شوند، اما آمریکا و اروپا در پی راهکاری هستند که در صورت سرپیچی ایران از عمل به تعهدات خود، تحریم های بین المللی سریع و به صورت خودکار برقرار شوند.

دویچه وله فارسی در پایان اضافه کرد: روسیه و چین در مقابل با بازگشت خودکار تحریم ها مخالفند زیرا معتقدند چنین فرایندی حق وتوی آنها در شورای امنیت را تضعیف می کند.

 

۰۷:۰۹:۴۷ قرار است فدریکا موگرینی هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا، فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان، فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس و لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه تا یکشنبه به وین برسند.

این منبع همچنین گفت که سفر وزیر خارجه روسیه تا این زمان قطعی نیست و از برنامه سفر وزیر خارجه چین هم اطلاعی در دست نیست.

هشتمین و احتمالا آخرین دور مذاکرات برای نگارش متن توافق جامع از روز چهارشنبه گذشته با حضور سید عباس عراقچی ، مجید تخت روانچی و هلگا اشمید در وین آغاز شد.

 

۰۷:۰۸:۱۷ یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده هسته ای اظهارات درباره پیشرفت در نگارش متن توافق جامع را نه تایید کرد و نه تکذیب و گفت: هرچند که برخی پرانتزها پاک شده ولی پرانتزهای مهم باقی مانده است.

سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه گفته بود که ۹۰ درصد کار نگارش متن توافق انجام شده است.

یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده هسته ای ایران در پاسخ به سوالی در این باره گفت: اظهاراتی که به نقل از منابع گوناگون در خصوص پیشرفت در متن برنامه جامع اقدام مشترک مطرح می شود، نه قابل تایید است و نه قابل تکذیب.

وی اظهار داشت: این صحیح است که پیشرفت هایی در حذف پرانتز ها صورت گرفته و بخش قابل توجهی از متن در حال حاضر از پرانتز ها پاک شده است اما پرانتز های باقی مانده در متن، همه ناظر به موضوعات مورد اختلاف مهم و اساسی هستند.

این منبع گفت: لذا پیشرفت ذکر شده در متن به خودی خود ارزش خاصی از جهت نیل به توافق ندارد. از همین جهت، نگاه کمی در ارزیابی پیشرفت متن ممکن است موجب بروز ابهام و سردرگمی شود.

مهلت خودخوانده نگارش متن توافق جامع دهم تیرماه بسر خواهد رسید ولی ایران بارها گفته است خواهان توافقی خوب است و مقید به زمان نیست.

 

۰۷:۰۷:۴۶ دو شرکت شل و اِنی ایتالیا برای اولین بار و همزمان با افزایش امیدها نسبت به مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب، دیدارها و تماس‌های خود با ایران را علنی کرده اند.

مدیران عامل دو شرکت نفتی شل و اِنی در ماه‌های ژوئن و می برای مذاکره درباره فرصت‌های جدید همکاری در ایران به تهران سفر کرده‌اند.

شرکت نفتی شل اخیرا گفتگوهایی را در تهران به منظور مذاکره درباره همکاریهای تجاری با ایران پس از لغو تحریمها انجام داده است.

سخنگوی شل گفت: مقامات شرکت نفتی هلندی-انگلیسی شل اخیرا در تهران با مقامات ایرانی دیدارهایی داشته‌اند.

طرفین درباره بدهی هنگفت دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری شل به شرکت ملی نفت ایران و زمینه های احتمالی همکاریهای تجاری پس از لغو تحریمها مذاکراتی داشته‌اند.

بن فان بوردن مدیرعامل شل اوایل ماه جاری در حاشیه نشست وزرای نفت اوپک در وین درباره مساله بدهی‌ها با مقامات وزارت نفت ایران دیدار و گفتگو کرد.

شرکت شل اعلام کرد: اگر لغو تحریمها سرمایه‌گذاری در ایران را امکان‌پذیر کند ما علاقه‌مند به بررسی نقشی هستیم که می‌توانیم در توسعه ذخایر انرژی ایران داشته باشیم.

همچنین شرکت اِنی اعلام کرد که کلودیو دسکالزی مدیرعامل این شرکت در ماه می برای گفتگو با بیژن زنگنه وزیر نفت ایران به تهران سفر کرده است.

این شرکت افزود: دسکالزی درباره امکان سرمایه‌گذاری در صنعت نفت و گاز ایران مذاکراتی داشته و بر علاقه این شرکت به حضور در ایران تاکید کرده است.

ایران در حال ارائه قراردادهای جدید نفتی است که می‌گوید انگیزه بیشتری را برای سرمایه‌گذاران و شرکت‌های انرژی برای حضور در ایران ایجاد می‌کند.

ایران قصد دارد تولید نفت خود را ظرف دو ماه پس از لغو تحریم‌ها ۵۰۰ هزار شبکه و ظرف شش ماه یک میلیون بشکه در روز افزایش دهد.

یکی از مقامات بلندپایه وزارت نفت ایران طی روزهای گذشته اعلام کرد که صنعت نفت ایران با برنامه‌ای برای سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیارد دلاری، جذاب‌ترین بازار برای سرمایه‌گذاران خارجی است.

مهدی حسینی مسئول اصلاح قراردادهای نفتی ایران با تشریح مزیت نسبی این قراردادها، گفت: حتی در دورانی که بهای نفت کاهش یافته حضور در ایران بسیار سودآور خواهد بود.

ایران قصد دارد مکانیزم حفاری، توسعه و احیای میادین نفتی و همچنین احیای تاسیسات نفت را در کنفرانسی که به زودی در لندن برگزار خواهد شد اعلام کند.

بر اساس این قراردادهای جدید، شرکت‌های انرژی خارجی باید برای ارائه خدمات، ساخت خطوط لوله و حفاری میادین با شرکت‌های داخلی ایران شریک شوند.

ایران قصد دارد با ارائه مشوق‌های بیشتر شرکت‌های خارجی را در ازای تبادل فن آوری و مدیریت به حضور در پروژه‌های سرمایه‌گذاری مشترک در ایران ترغیب کند.

شش قدرت جهانی شامل انگلیس، فرانسه، آلمان، چین، روسیه و آمریکا امیدوارند تا ضرب‌الاجل ۳۰ ژوئن درباره برنامه هسته‌ای با ایران به توافق برسند که می‌تواند به لغو تحریم‌ها علیه صنعت نفت ایران منجر شود.

شرکت نفتی شل حدود دو میلیارد دلار بدهی نفتی به ایران دارد که در نتیجه دریافت نفت و عدم پرداخت پول آن به دلیل وجود تحریمها، ایجاد شده است.

تحریمهای غرب صادرات نفت ایران را بیش از ۵۰ درصد کاهش داده و از ۲٫۵ میلیون بشکه در سال ۲۰۱۲ به حدود روزانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه رسانده است.

کاهش درآمدهای نفتی ایران باعث شده که سرمایه‌گذاری در پروژه‌های جدید توسعه میادین نفتی و پرداخت پول واردات تجهیزات و خدمات مورد نیاز برای فعال نگه داشتن پروژه‌های نفتی دشوار شود.

 

۰۷:۰۵:۲۰  یک مقام وزارت خارجه آمریکا با اشاره به سفر وزیر خارجه این کشور به وین، گفت مذاکرات هسته‌ای در برهه‌ای حساس به سر می‌برد.

به گزارش خبرگزاری فارس، «مری هارف» مشاور ارشد وزیر خارجه آمریکا در امور ارتباطات راهبردی روز جمعه گفت جان کری برای شرکت در مذاکرات هسته‌ای راهی شهر وین اتریش شده است.

وی  در توئیتر نوشت: «جان کری برای شرکت در مذاکرات با ایران راهی وین شد. در برهه‌ای حساس از این تلاش دیپلماتیک چند ساله و چند جانبه هستیم.»

 

۰۷:۰۵:۰۳ به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، سه روز مانده به ضرب‌الاجل مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به ۱+۵، خبرگزاری رویترز در گزارشی از باقی بودن اختلافات عمده میان طرفین خبر داده و به نقل از دیپلمات‌ها نوشته است که انتظار می‌رود مذاکره‌کنندگان این هفته روزهای سختی را پیش رو داشته باشند.

رویترز با اشاره به این اختلافات و احتمال از دست رفتن ضرب‌الاجل ۳۰ ژوئن (۹ تیر) نوشته است که دیپلمات‌ها ضرب‌الاجل اصلی مذاکرات را ۹ جولای (۱۸ تیر) می‌دانند، یعنی روزی که فرصت دولت آمریکا برای ارائه متن توافق هسته‌ای به کنگره این کشور به پایان می‌رسد.

بر اساس قانونی که کنگره آمریکا ماه گذشته به تصویب رساند، کاخ سفید باید هر توافقی با ایران را نهایتا تا ۹ جولای به کنگره ارائه کند و نمایندگان آمریکایی هم ۳۰ روز برای بررسی و نظر دادن در مورد آن زمان خواهند داشت.

بر اساس بندی از قانون بازنگری توافق هسته‌ای با ایران،‌ که عملا روند اجرای توافق هسته‌ای احتمالی را کند می‌کند، اگر دولت آمریکا در مهلت مقرر توافق را به کنگره ارائه نکند، دوره بازنگری کنگره به ۶۰ روز افزایش می‌یابد. (جزئیات طرح)

به نوشته رویترز، دیپلمات‌های دخیل در مذاکرات نگران هستند که بروز چنین تأخیری، که علاوه بر تحریم‌های آمریکا، تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل را نیز تحت تأثیر قرار داده و برداشته شدن آن‌ها را به تأخیر می‌اندازد، به از هم پاشیدن توافق به دست‌آمده، شود.

رویترز در بخش دیگری از گزارش خود نوشته است: «در حالی که بخش اعظم توافق علنی خواهد شد، اما دیپلمات‌های غربی گفته‌اند که بخش‌هایی از این توافقنامه علنی نخواهد شد.»

این گزارش می‌افزاید: «با این حال، یک مقام ارشد ایالات متحده می‌گوید کنگره به تمام جنبه‌های توافقی که در وین به دست می‌آید، دسترسی خواهد داشت.»

 

۰۷:۰۴:۴۲ به گزارش گروه مانیتورینگ بین‌الملل خبرگزاری فارس، «آنتونی بلینکن» معاون وزیر خارجه آمریکا جمعه شب با اشاره به مذاکرات جاری با ایران، فرصت کنونی برای حصول توافق جامع را بی‌سابقه توصیف کرد.

بلینکن که در نشستی به میزبانی اندیشکده مرکز امنیت آمریکایی جدید صحبت می‌کرد، در مورد مذاکرات گفت: «ما به توافقی موقت با ایران دست یافتیم که برنامه هسته‌ای ایران را در جا نگه داشت و بخش‌هایی از آن را به عقب بازگرداند.»

وی افزود: «اکنون احتمالی بی‌سابقه برای حصول توافق جامع با ایران وجود دارد.»

گزینه‌ای بهتر از توافق وجود ندارد

معاون وزیر خارجه آمریکا در ادامه بخش مهمی از اظهاراتش را به مسئله مذاکرات هسته‌ای با ایران اختصاص داد و گفت با نزدیک شدن به ضرب‌الاجل ۳۰ ژوئن (۹ تیر)، این مذاکرات «در صدر موضوعات مد نظر ما قرار گرفته است.»

وی افزود: «این احتمال هم وجود دارد که ما به توافق نرسیم، اگر نتوانیم به مسائل محوری که مد نظر ماست برسیم.»

بلینکن با این حال تأکید کرد: «با این وجود، هیچ گزینه‌ای بهتر از یک راه‌حل برآمده از مذاکره برای مسئله هسته‌ای ایران وجود ندارد.»

معاون وزیر خارجه آمریکا در ادامه برای چندمین بار در ماه‌های گذشته گفت واشنگتن تلاش می‌کند تا ۴ مسیر موجود برای رسیدن ایران به بمب هسته‌ای، یعنی سایت فردو، رآکتور اراک، سایت نطنز و همچنین مسیر مخفی احتمالی را مسدود کند.

وی با بیان اینکه توافق هسته‌ای باید «محدودیتی شدید» بر برنامه ایران اعمال کند، گفت این توافق باید مسیر هر تلاشی برای رسیدن به بمب هسته‌ای را ببندد.

توافق تاریخ انقضا ندارد

بلینکن افزود: «می‌خواهم تأکید کنم که توافق، منقضی نخواهد شد و هیچ غروبی برای آن وجود نخواهد داشت. بخش‌های مختلف آن دوره‌های زمانی متفاوتی دارند، اما برخی بخش‌های آن مانند تعهدات معاهده منع گسترش (NPT)، تعهد به نساختن تسلیحات هسته‌ای و همین‌طور تعهدات مربوط به پروتکل الحاقی،‌ دائمی خواهند بود.»

وی ادامه داد: «اما در نبود یک توافق جامع، توافق موقت فورا منقضی شده و ایران می‌تواند برنامه خود را بلافاصله تسریع کند.»

معاون وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد که در آن صورت تهران می‌تواند با ده‌ها هزار سانتریفیوژ و بدون آنکه بازرسی‌ای از برنامه این کشور وجود داشته باشد، برنامه هسته‌ای خود را پیش ببرد.

شفافیت منحصر به فرد برنامه هسته‌ای ایران

وی در ادامه گفت توافق هسته‌ای با ایران، «شفافیتی منحصر به فرد» فراهم کرده و به آمریکا اجازه می‌دهد، در صورتی که آنچه وی تلاش ایران برای ساخت بمب، رخ داد، واشنگتن فرصت کافی داشته باشد تا به صورت «دیپلماتیک یا اگر لازم شد به روش‌‌های دیگر»، به آن واکنش نشان دهد.

او همچنین تأکید که در توافق هسته‌ای با ایران، «اغلب تحریم‌های ایران تعلیق شده و پایان نمی‌یابند» و در صورتی که ایران تعهدات خود را نقض کند، می‌توان بلافاصله آن‌ها را بازگرداند.

بلینکن با تکرار این جمله که گزینه‌ای بهتر از دیپلماسی و توافقی بر مبنای چارچوب مشخص‌شده در شهر لوزان سوئیس وجود ندارد، گفت کاخ سفید هر توافقی با ایران را برای مردم آمریکا و کنگره تشریح کرده و اجازه می‌دهد این توافق مورد مداقه و موشکافی قرار گیرد. وی افزود: «ما توافق نمی‌کنیم که در این موشکافی شکست بخورد.»

تصور تسلیم ایران با تشدید فشارها ساده‌انگارانه است

او سپس به کسانی که ممکن است برای تشدید تحریم‌های ایران تلاش کنند نیز گفت این تصور که ایران با افزایش فشارها تسلیم می‌شود، «ساده‌‌انگارانه» است چراکه این کشور جنگی طولانی را گذرانده و در تمام سال‌های گذشته با وجود تحریم‌ها، توانسته شمار سانتریفیوژهای خود را از چند صد دستگاه، به نزدیک ۲۰۰۰۰ دستگاه برساند.

او با بیان اینکه رژیم‌ تحریم‌ها علیه ایران، با همراهی دیگر کشورها شکل گرفته و بدون آن‌ها واشنگتن قادر به اعمال فشار علیه ایران نبود، گفت این کشورها «با وجود برخی خسارات اقتصادی» از تحریم علیه ایران حمایت کرده‌اند.

بلینکن تأکید کرد در صورتی که تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران وضع شود، اتحاد شکل‌گرفته از بین رفته و این بار «به جای ایران، این ایالات متحده خواهد بود که منزوی می‌شود و رژیم تحریم‌ها نیز از میان می‌رود.»

وی سپس مدعی شد در صورت فروپاشی رژیم تحریم‌ها، ایران به سرعت برنامه هسته‌ای خود را پی گرفته و آن را پیش می‌برد.

ادامه فشارها پس از توافق هسته‌ای

او سپس تصریح کرد که حتی پس از توافق هسته‌‌ای با ایران، واشنگتن به فشار به تهران بر سر مسائلی چون حقوق بشر و همچنین حمایت تهران از گروه‌های مقاومت ادامه می‌دهد.

بلینکن در بخش از اظهاراتش خواستار آزادی «سعید عابدینی»، «امیر حکمتی»، «جیسیون رضائیان» و کمک به یافتن «رابرت لوینسون» شد.

او با این حال توافق هسته‌ای با ایران را گامی مهم برای جلوگیری از بروز رقابت تسلیحاتی در منطقه خواند و گفت تهران بدون بمب هسته‌ای کمتر از ایرانی که بمب داشته باشد، می‌تواند فعالیت‌های منطقه‌ای داشته باشد که منافع واشنگتن را تهدید کند.

داعش ۳۵% اراضی‌اش را از دست داده/اسد باید برود

بلینکن در ادامه به سوالات حاضران پاسخ داد. وی در مورد روند مبارزه با داعش، عقب‌نشینی از الرمادی را یک عقب‌گرد در این مسیر خواند، اما گفت در تصویر کلی، این داعش بوده است که تضعیف شده و از مواضع خود عقب‌نشینی کرده است.

وی در ادامه مدعی شد که داعش از زمان شکل‌گیری ائتلاف به رهبری آمریکا، ۳۵% اراضی تحت کنترل خود را از دست داده است.

معاون وزیر خارجه آمریکا به اوضاع در سوریه نیز پرداخت و مدعی شد که بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه آهن‌ربایی برای تروریست‌هاست و تا زمانی که او در دمشق حاکم باشد فعالیت‌های گروه‌های تروریستی در سوریه ادامه می‌یابد.

وی بهترین راه‌حل برای سوریه را انتقال قدرت از طریق مذاکره دانست و گفت به عقیده واشنگتن اسد باید از قدرت کنار برود.

دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه موسوم به ۱+۵ از دو هفته قبل آغاز شده و همچنان در شهر وین اتریش در جریان است. «جان کری» وزیر خارجه آمریکا ساعتی قبل وارد محل مذاکرات شده و قرار است دیگر وزرا از جمله «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران، از فردا وارد وین شوند.

یک دیپلمات غربی امروز به خبرنگاران گفته بود طرفین هنوز بر سر موضوعاتی چون تحریم‌ها، میزان دسترسی برای بازرسی‌ها و همچنین مسئله ابعاد احتمالی نظامی اختلاف نظر عمده دارند.

ایران و ۶ کشور برای رسیدن به توافق جامع تا روز ۹ تیر زمان دارند.

 

۰۷:۰۴:۲۲ به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به منظور شرکت در مذاکرات جاری هسته‌ای در وین، دقایقی قبل تهران را به مقصد وین محل برگزاری این مذاکرات ترک کرد.

هشتمین دور رایزنی‌های هسته‌ای در راستای نگارش پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک از روز چهارشنبه ۲۷ خرداد ماه در سطح معاونان در شهر وین در جریان است.

جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز شب گذشته وارد وین شده و لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه نیز شنبه در وین خواهد بود.

خبرنگار فارس مطلع شد که فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس و فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان نیز طی روزهای شنبه و یکشنبه در وین حضور خواهند داشت.

هنوز مشخص نیست که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه و وانگ یی وزیر خارجه چین چه زمانی در وین حضور خواهند یافت.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در آستانه عزیمت به وین در صفحه توئیتر خود با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع مقامات و مسئولان کشوری و لشکری گفت: همانطور که رهبر انقلاب تاکید کردند ایرانیها به دنبال یک توافق موقر هستند و زیاده خواهی را برنمی‌تابند.

وی گفت: ما به وین می‌رویم تا یک توافق بادوام و منصفانه را به دست آوریم.

عراقچی نیز در گفت‌وگویی با اشاره به حضور ظریف در وین گفته بود: فکر می‌کنم روزهای شنبه و یکشنبه ملاقات‌های دو جانبه بین وزرای خارجه و بعضاً چند جانبه برگزار شود و بعد دوباره کار نگارش ادامه پیدا خواهد کرد.
وی در پاسخ به موضوع تمدید مذاکرات گفت: بحث تمدید الان در دستور کار ما وجود ندارد، بنای ما این است که تا زمان تعیین شده بتوانیم به یک توافقی برسیم و اگر لازم باشد چند روزی کار را ادامه می‌دهیم، تا در پایان به یک جمع بندی برسیم.

یک منبع مطلع پیش از این در گفت‌وگو با فارس با ذکر این نکته که پیشرفت‌هایی در حذف پرانتزها صورت گرفته و بخش قابل توجهی از متن در حال حاضر از پرانتزها پاک شده است، یادآور شد: اما پرانتزهای باقیمانده در متن، همه ناظر به موضوعات مورد اختلاف مهم و اساسی هستند.

این منبع خاطرنشان کرد: پیشرفت ذکر شده در متن به خودی خود ارزش خاصی از جهت نیل به توافق ندارد. از همین جهت، نگاه کمی در ارزیابی پیشرفت متن ممکن است موجب بروز ابهام و سردرگمی شود.

دهم تیر ماه پایان ضرب الاجل تمدید هفت ماهه توافقنامه ژنو است. وزرای خارجه ایران و ۶ کشور (آلمان، فرانسه، روسیه، چین، آمریکا و انگلستان) به همراه کاترین اشتون مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپاسوم آذر ماه ۱۳۹۲ در شهر ژنو به توافقی برای حل موضوع هسته‌ای ایران دست یافتند تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» که به توافقنامه ژنو معروف شد. پس از آن رایزنی‌ها از بهمن ماه همان سال آغاز و تا تیر ماه ۱۳۹۳ ادامه یافت. در ۲۸ تیر ماه ۱۳۹۳ طرفین این مذاکرات را برای ۴ ماه تمدید کردند که به دلیل اختلافات موجود بر سر راه دستیابی به توافق جامع، مذاکرات را برای هفت ماه (۱۰ تیر ماه ۱۳۹۴) تمدید کردند.

وزرای خارجه ایران و ۶ کشور به همراه فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ۱۳ فروردین ماه سال جاری بعد از ۹ روز رایزنی فشرده در شهر لوزان سوئیس به مجموعه‌ای از راه حل‌ها برای دستیابی به توافق جامع هسته‌ای دست یافتند و در حال حاضر نشست‌ها برای نگارش پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک در شهر وین در جریان است که شش دور این رایزنی‌ها در وین و یک دور نیز در نیویورک و در حاشیه کنفرانس بازنگری معاهده NPT برگزار شد.

 

۰۷:۰۴:۰۸ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از سی‌ان‌ان، شکری نفتی سخنگوی وزارت بهداشت تونس گفت که در حمله به گردشگران خارجی در ساحل شهر السوسه این کشور ۳۷ کشته و ۳۶ تن دیگر زخمی شدند.

وی تصریح کرده که وضعیت برخی از افراد زخمی شده وخیم است و پزشک قانونی تونس درحال بررسی هویت کشته شدگان است.

افراد کشته شده که در هتل ریو تونس اقامت داشتند از اتباع انگلیس، آلمان و بلژیک بودند که هنگامی که در ساحل درحال حمام آفتاب بودند، توسط تروریست‌ها به رگبار بسته شدند.

تروریست‌ها ابتدا با یک انفجار نیروهای امنیتی را مشغول کردند و پس از آن بود که در ساحل مدیترانه گردشگران را هدف قرار داد.

 

۰۷:۰۳:۵۲ به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از بلومبرگ، قیمت نفت طی روز جاری نوسان زیادی را تجربه نکرد اما نکته جالب این بود که علی رغم افزایش قیمت نفت برنت، قیمت نفت آمریکا کاهش یافت.

بر همین اساس هر بشکه نفت برنت دریای شمال با افزایش ۰٫۱۹ درصدی معادل ۰٫۱۲ دلار نسبت به روز گذشته، با قیمت ۶۳٫۳۲ دلار عرضه شد.

از سوی دیگر هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمیدت آمریکا نیز با کاهش ۰٫۰۶ دلاری نسبت به دیروز، ۵۹٫۶۴ دلار قیمت گذاری شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رسمی سازمان کشورهای صادر کننده نفت، اوپک، هر بشکه نفت تولید اعضای این سازمان ۶۰٫۶۸ دلار در آخرین معاملات صورت گرفته طی روز گذشته قیمت گذاری شده است.

 

۰۷:۰۳:۴۶ به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، این بانک برای رفع نیازهای مراجع قضایی، پژوهشگران، مجامع علمی و سایر استفاده کنندگان آمار این بانک، نرخ تورم خرداد ماه را اعلام کرد.

گرچه حسب ماده ۵۴ قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه، مرکز آمار ایران به عنوان مرجع رسمی انتشار آمار در کشور، اخیراً آمار نرخ تورم در مناطق شهری ایران در خردادماه ۱۳۹۴ را منتشر کرده، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز در چارچوب بند «ج» ماده  یادشده و در ادامه روند گذشته، نرخ تورم کالاها و خدمات مصرفی در خردادماه ۱۳۹۴ را محاسبه کرده است.

براساس این گزارش، به منظور پاسخگویی به نیازهای محاکم و مراجع قضایی و استفاده پژوهشگران و مجامع علمی و کارشناسی و سایر استفاده کنندگان از آمار بانک مرکزی، خلاصه نتایج به ‌دست آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران براساس سال پایه ۱۰۰=۱۳۹۰ به شرح ذیل اعلام می‌شود:

شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در خردادماه ۱۳۹۴ به عدد ۲۲۵٫۵ رسید که نسبت به ماه قبل ۱٫۷ درصد افزایش یافت.

شاخص مذکور در خردادماه ۱۳۹۴ نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل ۱۶٫۲ درصد افزایش داشته است.

نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به خردادماه ۱۳۹۴ نسبت به دوازده ماه منتهی به خردادماه ۱۳۹۳ معادل ۱۵٫۶ درصد می‌باشد.

به گزارش فارس، براساس این اعداد و ارقام، نرخ تورم در خرداد نسبت به ماه قبل  که ۱۵٫۵ درصد بود ۰٫۱ درصد افزایش داشته و تورم نقطه به نقطه در این ماه بدون تغییر بوده و رشدی نداشته است.

۰۷:۰۰:۳۲ انشالله هفته خوبی پیش روی همه باشه و به امید موفقیت دکتر ظریف و تیم مذاکره کننده هسته ای

۰۶:۵۷:۴۹ از امروز تا  پایان  مذاکرات  صفحه ای به نام اخبار لحظه ای با  مذاکرات هر روز ایجاد و سعی می شود  هر ساعت و در طول بازار هر دقیقه  به  روز شود

۰۶:۵۷:۲۴ بازار شاید اول منفی باشد  ولی رفته  رفته  بهتر می شود  . روند  شپنا و برخی خودرویی ها و بانک ها در سرنوشت  بازار موثر است

۰۶:۵۶:۵۸ با  سلام و صبح  بخیر . تبریک  بابت  پیروزی شیرین  دیشب انشالله  نوار پیروزی ها  همینطور ادامه  دار باشد

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم