اخبار بازار امروز …(بخش اول )

اخبار بازار امروز ...(بخش اول )

نوید خاندوزی
تیر ۲, ۱۳۹۴
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

 

 

۰۷:۲۱:۳۷ پایان  بخش اول

۰۷:۲۰:۵۵ گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد افزایش شاخص و رونق معاملات بود.

در بازار دیروز معامله‌گران با شروعی متعادل مواجه شدند، اما این روند متعادل رفته رفته تشدید شد و با بازگشایی نمادهای پالایشی به اوج خود رسید. در این شرایط دیروز بازار با رشد ۷۳/ ۰ درصدی شاخص برابر ۴۶۶واحد مواجه شد. در بازار دیروز شاخص در نهایت کانال ۶۴هزار واحد را باز پس گرفت و در رقم ۶۴هزار و ۲۷۶واحد آرام یافت.
در بازار دیروز در گروه تصفیه نفت بازگشایی نمادهای پالایشی در حالی که شفاف‌سازی آنها تغییری را در شرایط این شرکت‌ها ایجاد نکرده بود با هیجان معامله‌گران همراه شد، به گونه‌ای که پالایشگاه تهران با رشد ۳۶درصدی همراه شد.دیگر نمادهای پالایشگاهی نیز با صف‌های خرید مواجه شدند. نماد معاملاتی ۵ شرکت پالایشگاهی چهارشنبه گذشته به دلیل ابلاغیه جدید وزارت نفت درخصوص نرخ یارانه فروش فرآورده‌های نفتی و اثر با اهمیت و قابل ملاحظه مبلغ یارانه بر نتایج عملکرد و سودآوری سال ۱۳۹۳ شرکت‌ها متوقف شد. این مصوبه در حالی به شرکت‌های پالایشگاهی ابلاغ شد که شرکت ملی پالایش و پخش دو روز پس از این اتفاق، ابلاغیه مذکور را بدون هیچ توضیحی از شرکت‌های پالایشی پس گرفت. به همین دلیل شرکت‌های پالایشگاهی با شفاف‌سازی درخصوص این مصوبه آماده بازگشایی نماد شدند.
بر همین اساس شرکت‌های پالایشی با ارسال گزارش شفاف‌سازی به سازمان بورس اعلام کردند که اعلامیه‌های یارانه فرآورده‌های تولیدی سال ۱۳۹۳ بدون مستندات بوده و با توجه به تغییرات اعمال شده تعیین درآمدها و تغییرات سود و زیان سال ۱۳۹۳ انکارپذیر نیست.
بنابراین شرکت‌های پالایشی اعلام کردند که شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌‌های نفتی ایران نسبت به بازگشت اعلامیه ارسالی قبلی اقدام کرده است که به همین دلیل نماد معاملاتی این شرکت‌ها بازگشایی می‌‌شود. در این میان مدیر‌عامل پالایشگاه بندرعباس توضیحات بیشتری ارائه و اعلام کرده است که اعلامیه ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ یارانه فرآورده‌های تولیدی سال ۱۳۹۳ که فاقد هر گونه مستندات بوده، از سوی شرکت ملی پالایش و پخش ارسال شد که پس از بررسی ارقام مشخص شد بین یارانه محاسبه شده بر اساس صورت حساب‌های ماهانه دریافتی از شرکت ملی پالایش و پخش (مبنای آخرین محاسبه پیش‌بینی سود و زیان میان‌دوره‌ای ۹ ماهه ۹۳) و اعلامیه‌های مذکور مغایرت وجود دارد که پیگیری‌های لازم جهت دریافت مستندات و مبانی محاسبه یارانه فرآورده‌های تولیدی از حسابداری شرکت ملی پالایش و پخش صورت پذیرفت. شرکت مذکور اعلام کرده که درحال حاضر مستندات اعلامیه مذکور قابل ارائه نیست و موضوع در دست بررسی است و احتمال هر‌گونه تعدیل و عودت اعلامیه‌های مذکور وجود دارد. در ادامه نامور اعلام کرده است با تعدیل فروش‌های مصوب به این شرکت واصل شد که مجموع اعلامیه‌های فوق باعث تغییرات در میزان سود و زیان شرکت می‌شود بنابراین با توجه به تغییرات فوق، بدون ارائه مستندات کافی و مبنای محاسباتی مناسب و مرتبط با اعلامیه‌های فوق، تعیین دقیق درآمدها و تغییرات سود و زیان سال ۹۳ امکان پذیر نیست و در صورت دریافت هرگونه اطلاعات تکمیلی مراتب اعلام می‌شود.بازگشایی نمادهای پالایشی دیروز انتقادهای کارشناسان را از مساله توقف نمادها و عدم انتشار کامل و شفاف اطلاعات به همراه داشت. کارشناسان ابهام رخ داده در نحوه توقف نمادهای پالایشی و پس از آن بازگشایی نمادها بدون اطلاع وزارت نفت و پخش و پالایش را زمینه‌ساز بروز هیجان در گروهی می‌دانند که به دلیل تجربه گذشته با نوسان‌های قیمتی دایمی مواجه بوده‌اند. در گروه تصفیه نفت دیروز همچنین مدیرعامل بانک ملت گفت: اخیرا به‌طور رسمی عاملیت صندوق توسعه در تامین مالی پالایشگاه ستاره خلیج فارس به میزان ۶۰۰ میلیون یورو اخذ شد. علی رستگار مدیرعامل بانک ملت در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اشاره به عاملیت این بانک از سوی صندوق توسعه ملی برای تامین مالی پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس گفت: اگرچه اواخر سال گذشته مشخص شد بانک ملت از طرف صندوق توسعه عاملیت گرفته است، اما همین چند وقت اخیر به‌طور رسمی توانستیم عاملیت را اخذ کنیم. وی ادامه داد: پس از آنکه شناسنامه طرح را به صندوق توسعه دادیم، تعهدنامه و قرارداد بین بانک ملت و صندوق توسعه ملی امضا شد و عاملیت ۶۰۰ میلیون یورو را در اختیار گرفتیم. براساس اظهارات مدیرعامل شرکت هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی تامین که مجری احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس است در صورت تامین مالی به موقع اولین ردیف پالایشگاهی ستاره خلیج فارس تا بهمن‌ماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد که در نهایت این واحد پالایشی می‌تواند پس از تکمیل طرح عظیم روزانه ۳۶ میلیون لیتر بنزین و ۱۵ میلیون لیتر گازوئیل تولید کند و در حال حاضر پیشرفت اجرایی این مجتمع پالایشی به بیش از ۸۳ درصد رسیده است. در مجموع بازار دیروز بازار مثبتی بود که در آن ارزش معاملات در بورس به ۱۲۵میلیارد تومان و در فرابورس به ۱۱۸میلیارد تومان بالغ شد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/890025/#ixzz3dql1k3Zs

 

۰۷:۲۰:۴۶  یک کارشناس بازار سرمایه گفت: در صورتی که حجم معاملات روزانه بازار افزایش پیدا کند و مستمر باشد به‌نظر می‌رسد فرصت و شرایط خرید در بازار فراهم آمده باشد. علیرضا آریا به خبرگزاری تسنیم گفت: توقف طولانی مدت شاخص بورس در کانال ۶۲ هزار واحد نشان از این داشت که سهامداران از یکسو با احتیاط زیادی نسبت به فروش سهام خود و از سوی دیگر خرید سهام اقدام می‌کنند که این نکته حکایت از انتظار معامله‌گران برای روشن شدن نتیجه مذاکرات هسته‌ای دارد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه ابهام در نتیجه مذاکرات و نیز رشد بی اندازه شاخص بورس و قیمت‌ها در سال ۹۲ از جمله دلایل اصلی ریزش بازار سرمایه در ماه‌های گذشته هستند، افزود: با این حال و با توجه به اینکه قیمت‌های فعلی سهام به سطح پایینی رسیده، این روزها شاهد رشد شاخص و قیمت سهام در بازار سرمایه هستیم. وی گفت: افزایش حجم و ارزش معاملات روزانه بازار سهام می‌تواند نویدبخش این موضوع باشد که رفته رفته سرمایه‌گذاران اقدام به ورود منابع خود به بورس می‌کنند که این اتفاق می‌تواند یکی از مشکلات بازار را که کمبود نقدینگی است از بین ببرد. این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: در صورتی که حجم معاملات روزانه بازار افزایش پیدا کند و مستمر باشد این نشانه می‌تواند تایید‌کننده این مطلب باشد که فرصت و شرایط خرید در بازار فراهم آمده است که ریسک‌پذیرها نیز ترجیح می‌دهند در این روزها وارد بازار شوند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/890029/#ixzz3dql8MwlX

 

۰۷:۲۰:۳۷ گروه بورس- هدیه لطفی: با وجود آنکه میزان بازده صندوق‌های سرمایه‌گذاری در دوره‌های گذشته عموما از بازده کل بورس تهران کمتر بوده اما اطلاعات جدید نشان می‌دهد که این بازدهی در برخی مواقع از بازدهی شاخص کل بورس نیز پیشی گرفته است، به‌طوری‌که در بهار امسال ۱۲ صندوق بازدهی بالاتری از شاخص کل کسب کرده‌اند؛ بررسی بازدهی بازار طی سه ماه اخیر حکایت از آن دارد که سرمایه‌گذاران در بازار از ابتدای امسال به‌طور میانگین نزدیک به ۲ درصد سود کسب کرده‌اند، در حالی‌که در این مدت بازدهی صندوق‌ها نزدیک به ۱۰ درصد بوده که این امر نشان‌دهنده عملکرد موفق صندوق‌های سرمایه‌گذاری است.

در سه ماه اخیر از ۸۹ صندوق فعال در بازار سرمایه، ۲۶ صندوق با بازدهی مثبت، ۶۲ صندوق با بازدهی منفی و یک صندوق نیز بدون تغییر به روند خود ادامه دادند. همچنین از ۲۶ صندوقی که بازدهی مثبت داشتند، بازدهی ۱۲ صندوق بیش از شاخص کل بورس بوده است.
بر اساس این گزارش، صندوق سرمایه‌گذاری زرین با کسب بازدهی ۶/ ۹ درصدی به‌عنوان برترین صندوق در فصل بهار شناخته شد و در ادامه صندوق‌های یکم دانا، امید توسعه، اندیشمندان پارس‌نگر خبره و بانک دی با کسب بازدهی بالاتر از ۳ درصد به‌عنوان پربازده‌ترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری در مدت مزبور معرفی شدند. افزون بر این صندوق‌های سرمایه‌گذاری بانک مسکن، نیکوکاری دانشگاه تهران، پیشرو، نوین نیک، البرز، نقش جهان و نوین پایدار در رتبه‌های بالاتر از شاخص و صندوق‌های آرمان اعتلاء کشاورزی، صبا، عقیق، شاخصی کارآفرین و آسمان یکم از دیگر صندوق‌های مثبت در بهار امسال بودند که بازدهی مثبت اما کمتر از شاخص را به خود اختصاص دادند.
صندوق‌های سرمایه‌گذاری پیشتاز، آگاه، تدبیرگران آینده، توسعه ممتاز، کارگزاری بانک تجارت، یکم آبان، امین کارآفرین و افتخار حافظ نیز هر چند بازدهی اندک اما مثبت را به ثبت رساندند؛ بازدهی صندوق‌های مزبور کمتر از یک درصد بوده است. این در حالی است که در سه ماه اخیر بازدهی منفی صندوق‌ها از ۱/ ۰ تا ۱/ ۱۷ درصد در حال نوسان بوده و پایین‌ترین بازده صندوق‌ها طی مدت مذکور به دو صندوق فارابی و همیان سپهرتعلق گرفت که با اختلاف نسبتا زیادی از دیگر صندوق‌ها به ترتیب بازدهی منفی ۱/ ۱۷ و ۳/ ۱۵درصدی را به نمایش گذاشتند.
براساس این گزارش، با بررسی بازدهی صندوق‌های سرمایه‌گذاری طی یک ماه اخیر از مجموع ۸۹ صندوق مورد بررسی ۳۷ صندوق با بازده صعودی و بقیه با بازده نزولی همراه شدند که در این میان صندوق فام با اختلافی اندک نسبت به سایر صندوق‌ها و کسب بازدهی مثبت ۳/ ۳ درصدی در صدر جای گرفت و صندوق‌های صبا و پارس گستر به ترتیب با ثبت بازدهی‌های ۸/ ۲ و ۶/ ۲ درصدی در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفتند، در مقابل صندوق سرمایه‌گذاری همیان سپهر با بیشترین میزان در ابطال واحدهای خود مواجه بوده و بازدهی منفی ۴/ ۱۱ درصدی داشته است.
همچنین پایین‌ترین بازده صندوق‌ها طی یک ماه اخیر به سه صندوق صنعت و معدن، بانک اقتصاد نوین و میعاد ایرانیان با بازدهی منفی ۳/ ۷، ۶ و ۶/ ۵ درصدی تعلق گرفت. به این ترتیب به‌طور کلی در می‌یابیم که با توجه به رشد ۲/ ۰ درصدی شاخص کل بورس طی یک ماه اخیر، شاهد بهبود در عملکرد و بازدهی صندوق‌های سرمایه‌گذاری بوده‌ایم که با تداوم این روند بازدهی‌های بهتری در انتظار این نهادهای مالی خواهد بود.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/890023/#ixzz3dqkxR6xc

 

۰۷:۱۹:۴۹ گروه بورس- محبوبه مغانی: همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد، بازگشایی نماد پالایشی‌ها سبب شد تا روز گذشته شاخص کل بورس تهران با رشدی حدود ۴۶۶ واحد، وارد کانال ۶۴هزار واحدی شود. بر این اساس روز گذشته از ۳۷ صنعت بورسی، شاخص ۲۴ صنعت از رشد و ۱۱ صنعت نیز از کاهش برخوردار شدند که نشان می‌دهد صنایع همپای شاخص کل روند رو به رشدی را پشت سر گذاشته‌اند. سه صنعت فرآورده‌های نفتی، خودرو و ساخت دستگاه‌ها و وسایل ارتباطی از بیشترین بازدهی در میان صنایع بورسی برخوردار شدند.  بیشترین حجم و ارزش معاملات نیز در مبادلات و جابه‌جایی سهام به صنایع بانکی، خودرو و انبوه‌سازی اختصاص یافت.

 نشانه‌هایی از امید در گروه بانکی 
در گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری به موجب مصوبه شورای پول و اعتبار و همچنین شیوه‌نامه تدوین شده قرار بر این شد تا وام کالا به مبلغ ۸ میلیون تومان، با سود مبادله‌ای ۲۱ درصد و برای کالای داخلی به متقاضیانی که توان بازپرداخت تسهیلات دریافتی را دارا هستند، اعطا شود. اما با توجه به اینکه این وام از جمله وام‌های خردی محسوب می‌شود که در حالت عادی هم همه بانک‌ها تمایل چندانی به پرداخت آن نداشته و اغلب بانک‌های دولتی کم و بیش آن را به متقاضیان پرداخت می‌کردند، به نظر می‌رسد که این وام به متقاضیان پرداخت نمی‌شود. در واقع به‌رغم تصویب و ابلاغ مبلغ جدید وام کالا، نه‌تنها این وام در قالب مبلغ ۸ میلیونی، بلکه حتی چهار میلیون تومانی آن نیز از سوی بانک‌ها ارائه نمی‌شود. عدم ارائه وام کالا در حالی به موضوع انتقاد برانگیز از بازار پول تبدیل شده است که علاوه بر این مساله، بانک‌های خصوصی علاقه‌ای به پرداخت تسهیلات ۶۰ میلیون تومانی مسکن نیز از خود نشان نمی‌دهند.
به نظر می‌رسد که بدهی بانک‌ها به بانک‌ مرکزی، منابع مازادی را برای ارائه تسهیلات برای بانک‌ها باقی نگذاشته است. مدیران بانک‌های خصوصی در عدم ارائه این تسهیلات، عنوان کرده‌اند که سال‌ها است در قالب عقود مبادله‌ای هیچ تسهیلاتی پرداخت نمی‌شود و در عمل این نوع عقود از فرآیند عملیاتی بانک‌های خصوصی حذف شده است، بنابراین اگر بانکی به بانک مرکزی هم بدهکار نباشد، تمایل چندانی به پرداخت تسهیلات با نرخ تعیین شده برای عقود مبادله‌ای ندارند.  با این حال خوش‌بینی از روند مذاکرات هسته‌ای، سبب شد تا شاخص این گروه در ادامه رشد ۸/ ۵ درصدی خود در هفت روز کاری گذشته، دیروز نیز ۲/ ۱ درصد رشد کند. اما در میان شرکت‌های حاضر در این گروه تحرکات در سهام بانک کارآفرین قابل توجه است، به نظر می‌رسد که رقابت میان چند گروه برای کسب کرسی مدیریتی و بلوک بانک کارآفرین، موجب افزایش تقاضا و به دنبال آن رشد قیمت این سهم طی روزهای اخیر شده است. از سوی دیگر موفقیت این بانک در جذب منابع و افزایش ۱۵ درصدی تسهیلات اعطایی امکان برخورداری این بانک از افزایش سود را فراهم آورده است.  اما در بانک تجارت، ۴۳۰ میلیون سهم بانک تجارت از کد آستان قدس رضوی به‌صورت بلوکی به شرکت سرمایه‌گذاری صنایع برق و آب صبا فروخته شد. از سوی دیگر بانک تجارت فروش سهام چهار شرکت مولد نیروگاهی تجارت فارس، آرد تجارت، فرش ایران و قند یاسوج را آگهی کرد؛ این آگهی در راستای دستورالعمل بانک مرکزی مبنی بر خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری صورت گرفته است که در این میان از شرکت سرمایه‌گذاری غدیر به‌عنوان یکی از خریداران بالقوه نام برده می‌شود.‌ بانک ملت به‌عنوان یکی دیگر از شرکت‌های حاضر در این گروه در صورت‌های مالی ۱۲ ماهه ۹۳ خود،‌ کاهش ۶۴ درصدی مطالبات مشکوک‌الوصول بانک، کاهش ۳ درصدی هزینه‌ها و رشد ۷ درصدی سود خالص را اعلام کرده است.  همچنین در صورت‌های مالی ۱۲ ماهه ۹۳ بانک صادرات در کنار رشد ۲۲ درصدی درآمدها و ۲۴ درصدی سود خالص، هزینه‌های بانک با ۲۴ درصد و مطالبات مشکوک‌الوصول با ۶۰ درصد رشد مواجه شده است.
بر این اساس روز گذشته بیشترین رشد قیمتی مربوط به حق‌تقدم بانک انصار و کمترین رشد قیمت مربوط به بانک خاورمیانه بود.

 قهر مالک بخش خصوصی از مخابرات
گروه مخابرات این روزها با اخبار بازپس‌گیری سهام بخش خصوصی از شرکت مخابرات ایران همراه شده است؛ در ابتدا قرار بود که ۵ درصد از سهام شرکت مخابرات ایران که به شرکت توسعه اعتماد مبین تعلق داشت، عرضه شود، اما به نظر می‌رسد که با بالا گرفتن اختلافات در این خصوص، این بار تمامی سهام شرکت توسعه اعتماد مبین در مخابرات که شامل ۵۰ درصد بعلاوه یک سهم است، برای فروش آگهی خواهد شد.  مالکان بخش خصوصی مخابرات که سهام این شرکت را به قیمت ۳۴۰۳ ریال خریداری کرده بودند، عنوان کرده‌اند که هر سهم این بلوک به دو برابر قیمت تابلوی بورس با همان شرایط خرید، به فروش خواهد رسید. در حالی حاشیه‌ها در مورد بازپس گیری سهام مخابرات از بخش خصوصی ادامه دارد که مدیران شرکت مخابرات اعلام کرده‌اند که تعرفه‌هایی که بعد از اجرای طرح هم‌کدسازی برای مخابرات در نظر گرفته شده است، باعث کاهش درآمد تلفن ثابت به ثابت داخل استانی به میزان ۳۷ درصد، خارج استان ۷ درصد و به سایر اپراتورها ۵ درصد شده است. بنا به اظهارات مدیران مخابراتی، شرکت مخابرات تنها در ارتباط تلفن ثابت به همراه اول از گسترش درآمد برخوردار بوده است.  بر این اساس روز گذشته گروه مخابرات که شامل دو سهم همراه اول و مخابرات ایران است، با کاهش قیمت مواجه بود. شاخص این گروه در پی کاهش ۳/۱ درصدی طی هفت روز کاری گذشته، دیروز نیز ۲/۰ درصد کاهش یافت.

لاستیک زیر سایه هدفمندی یارانه‌ها
شاخص گروه لاستیک و پلاستیک که طی هفت روز کاری گذشته بدون نوسان باقی مانده بود، روز گذشته ۱/۰ درصد کاهش یافت. رکود حاکم بر صنعت لاستیک به موجب اجرای مرحله دوم هدفمند‌سازی یارانه‌ها و افزایش قیمت بنزین در حال حاضر توان چندانی برای حرکت در این صنعت باقی نگذاشته است. در حال حاضر بهای تمام شده هر کیلو تایر در اروپا بیش از ۴ دلار و در چین ۵/۲ دلار است. در بازار داخلی تقریبا بهای تولید با توجه به شرایط تحریم حدود ۳ دلار تا قبل از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها اعلام شده بود. در این میان افزایش حضور هندی‌ها و ترک‌ها در بازار لاستیک سبب شده است تا تولیدات داخلی با تخفیف بیشتری به بازار ارائه شود.  اما در میان شرکت‌های حاضر در این گروه تغییرات مدیریتی در شرکت لاستیک سهند و پررنگ شدن امکان افزایش سرمایه این شرکت تا مردادماه سبب شد تا این سهم روز گذشته از بیشترین افزایش قیمت نسبت به دیگر هم‌گروهی‌های خود برخوردار شود. در میان عرضه‌های حقیقی‌ها در سهام لاستیک سهند، تنها حقوقی این سهم ۴ درصد از سهم‌های عرضه شده را جمع‌آوری کرد.  از سوی دیگر سهام درخشان تهران با بیشترین کاهش قیمت در معاملات دیروز گروه لاستیک و پلاستیک مواجه شد؛ مبادلاتی که تماما از سوی حقیقی‌ها به انجام رسید.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/890033/#ixzz3dqks62jg

 

۰۷:۱۹:۲۸ گروه بازار پول: روز دوشنبه پایین آمدن نرخ دلار بازیگران آتی نسبت به نرخ فروش نقدی، شاخص بازار ارز را به کمترین قیمت در ۷۸ روز گذشته رساند. در سومین روز هفته، دلار برای چهارمین روز کاری متوالی افت کرد و با ۱۰ تومان کاهش به قیمت۳۲۷۰ تومان رسید تا بهای این ارز به تاریخ ۱۵ فروردین (اولین روز کاری بازار پس از بیانیه لوزان) عقبگرد کند.

به گفته فعالان، «کاهش قیمت درهم»، «پایین آمدن نرخ دلار آتی نسبت به نرخ فروش نقدی» و« توقف فعالیت برخی از معامله‌گران» از عواملی بودند که به ثبت کمترین قیمت ۷۸ روز گذشته کمک کردند. برخی از فعالان، تغییر جهت معامله‌گران آتی را ناشی از عدم خوش‌بینی آنها نسبت به آینده قیمتی این ارز دانسته‌اند، این در حالی است که گروهی دیگر این اتفاق را ناشی از تلاش این معامله‌گران برای ایجاد نوسانات کاهشی در بازار عنوان کردند تا در ادامه با سودگیری از نوسانات ایجاد شده و خرید در کف قیمتی بازار کسب سود کنند. همزمان با افت دلار، قیمت سکه بهار آزادی نیز پس از سه روز افزایش قیمت، طعم کاهش را چشید و با ۸ هزار تومان افت به نرخ ۹۰۸ هزار تومان رسید.

چهارمین روز افت

در سومین روز هفته، فضای بازار ارز آرام بود و خریدار مشخصی برای دلار وجود نداشت تا این ارز برای چهارمین روز در مسیر کاهشی قرار بگیرد. در مقاطعی از روز دوشنبه قیمت ۳۲۶۷ تومان هم بر تابلوی صرافی‌ها ثبت شد، اما در ادامه این ارز کمی از کف قیمتی روزانه خود بالا آمد. با افت روز گذشته، دلار در ۴ روز کاری متوالی ۲۵ تومان (معادل ۷/ ۰ درصد) از ارزش خود را از دست داده و از قیمت ۳۲۹۵ تومان روز چهار‌شنبه به ۳۲۷۰تومان در روز دوشنبه رسیده است. با وجود روند کاهشی، روز گذشته شکاف نرخ خرید و فروش مراکز رسمی فروش (صرافی‌ها) تغییر چندانی نکرد و نرخ خرید دلار تنها بین ۱۰ تا ۱۵ تومان کمتر از نرخ فروش بود. این در حالی است که در گذشته زمانی که دلار در جهت کاهشی قرار می‌گرفت، در بیشتر مواقع اختلاف نرخ خرید و فروش دلار افزایش می‌یافت. به گفته گروهی از فعالان کاهش نوسانات قیمتی دلار موجب شده که اطمینان به قیمت‌های بازار افزایش یابد و در نتیجه فاصله نرخ خرید و فروش افزایش قابل توجهی پیدا نکند. در دو ماه گذشته دلار نوسان بالای ۱۰ تومان را تجربه نکرده است. از سوی دیگر، آمارهای قیمتی نشان‌دهنده آن است که انحراف معیار نرخ آزاد دلار در خرداد‌ماه ۱۲ تومان بود، این در حالی است که انحراف معیار نرخ آزاد دلار در خردادماه سال ۹۳، ۲۵ تومان بود، امری که نشان‌دهنده ثبات نسبی بازار و کاهش نوسانات نسبت به مقطع مشابه سال گذشته بوده است.

رکورد ۷۸روزه

رسیدن قیمت دلار به قیمت ۳۲۷۰ تومان موجب ثبت کمترین قیمت ۸۹ روز گذشته شد؛ آخرین باری که دلار روی این قیمت قرار گرفته بود به تاریخ ۱۵فروردین سال ۹۴ بازمی‌گردد، مقطعی که پس از بیانیه مطبوعاتی لوزان، دلار در اولین روز کاری با ۶۰ تومان کاهش مواجه شد و به قیمت ۳۲۷۰ تومان رسید. به گفته فعالان، کاهش قیمت درهم و پایین آمدن نرخ دلار آتی نسبت به نرخ فروش نقدی در کنار فضای انتظاری ایجاد شده در بازار و عدم فعالیت برخی از معامله‌گران در بازار از جمله عواملی بودند که به ثبت رکورد کاهشی روز گذشته کمک کردند.

به گفته فعالان در مقاطعی از روز دوشنبه، نرخ دلار فردایی معامله‌گران آتی زیر نرخ فروش نقدی دلار قرار گرفت؛ شماری از فعالان بازار این کاهش را ناشی از روند کاهشی روزهای اخیر و عدم امیدواری آنها نسبت به رشد دلار در کوتاه‌مدت عنوان کردند. این در حالی است که گروه دیگری از فعالان اعتقاد دارند با توجه به کاهش نوسانات، معامله‌گران قصد دارند با ترفند جدید قیمت‌های بازار را در جهت کاهشی نوسانی کنند و سپس در کف قیمتی بازار شروع به خرید ارز کنند.

شکاف زیر ۱۱ درصد

روز گذشته نرخ رسمی دلار با یک ریال کاهش به ۲۹۱۵ تومان و ۹ ریال رسید. با وجود این کاهش، شکاف نرخ رسمی دلار با قیمت بازار با توجه به کاهش ۱۰ تومانی نرخ فروش بازار ارز به زیر ۱۱ درصد رسید. کاهش شکاف این دو نرخ از ۲۸ اردیبهشت سال ۹۴ سرعت بیشتری گرفته است تا در کمتر از ۳۵ روز شکاف این دو نرخ حدود ۳ درصد کاهش پیدا کند. شکاف نرخ رسمی دلار با نرخ بازار در تاریخ ۲۷ اردیبهشت ۲/ ۱۴ درصد بود، اما با افزایش نرخ رسمی دلار پس از این تاریخ و کاهش قیمت دلار بازار در این فاصله، شکاف کاهش پیدا کرد و نهایتا در اولین روز تابستان به ۸/ ۱۰ درصد رسید. از تاریخ ۲۷ اردیبهشت سال ۹۴ نرخ رسمی دلار ۶۶ تومان افزایش یافته و همزمان در همین بازه زمانی قیمت دلار بازار با ۴۵ تومان کاهش مواجه شده است.

ادامه حباب دو رقمی

بهای سکه که در ۳ روز کاری گذشته افزایش یافته بود، در سومین روز هفته در مسیر کاهشی قرار گرفت و با ۸ هزار تومان افت به قیمت ۹۰۸ هزار تومان رسید. بهای سکه روز پنج‌شنبه تحت تاثیر رشد اونس با ۵ هزار تومان افزایش به قیمت ۹۱۲ هزار تومان رسید. این افزایش با دو رشد ۲ هزار تومانی در روزهای ‌شنبه و یکشنبه دنبال شد تا نرخ فروش این کالا به ۹۱۶ هزار تومان برسد. با وجود این روز دوشنبه، سکه تحت تاثیر افت دلار و پایین آمدن بهای اونس جهانی به زیر ۱۲۰۰ دلار تا ساعت ۳ بعداز‌ظهر ۸/ ۰ درصد از ارزش خود را از دست داد. ورود دوباره سکه به کانال ۹۰۰ هزار تومان، موجب شد نرخ خرید سکه به زیر ۹۰۰ هزار تومان پایین بیاید. برخی از فروشندگان نیز نرخ خرید خود را روی رقم ۹۰۰ هزار تومان ثبت کردند. با وجود کاهش روز یکشنبه، ارزش ذاتی سکه هم‌چنان بالاتر از قیمت بازار است. حباب قیمتی سکه از تاریخ ۲۸ خرداد دو رقمی شده است و به‌نظر می‌رسد سکه در روزهای گذشته کشش افزایش به سوی قیمت‌های بالاتر را نداشته است. تا ساعت ۳ بعدازظهر روز دوشنبه ارزش ذاتی سکه ۹۲۳ هزار تومان و ۱۵ هزار تومان بالاتر از قیمت بازار بود.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/890058/#ixzz3dqkfXfHf

 

۰۷:۱۹:۱۲ تسنیم: وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: با برداشته شدن تحریم‌ها همه مشکلات اقتصادی برطرف نمی‌شود.علی طیب‌نیا در پاسخ به این سوال که «چند درصد تضمین می‌دهید که با برداشته شدن تحریم‌ها مشکلات اقتصادی کشور برطرف شود» گفت: با برداشته شدن تحریم‌ها، همه مشکلات اقتصادی برطرف نمی‌شود.

وی افزود: مگر قبل از تحریم‌ها هیچ مشکل اقتصادی نداشتیم که با برداشته شدن تحریم‌ها همه مشکلات برطرف شود.

وزیر اقتصاد تصریح کرد:‌ مسلما رفع تحریم‌ها کمک می‌کند تا ما مشکلات اقتصادی را راحت‌تر و سریع‌تر حل‌و‌فصل کنیم.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/890063/#ixzz3dqka3fvV

 

۰۷:۱۸:۲۱ گروه بنگاه‌ها: مدیرعامل بانک ملت با اشاره به نقش بی‌بدیل بانک ملت در اقتصاد ملی به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین بانک‌های کشور اظهار کرد: این بانک با داشتن بالغ‌بر ۱۰۱ هزار میلیارد تومان منابع در پایان فروردین سال‌جاری، حدود ۲۴ درصد از منابع بانک‌های تجاری و ۱۲ درصد از نقدینگی کل کشور را در اختیار داشته است.
به گزارش روابط عمومی بانک ملت، علی رستگار در بازدید از خبرگزاری فارس به برتری این بانک در بسیاری از شاخص‌های بانکداری از جمله بانکداری الکترونیک، نسبت مطالبات معوق و منابع انسانی اشاره کرد و افزود: هم‌اکنون نسبت مطالبات معوق بانک ملت کمتر از ۸ درصد است در حالی که میانگین این رقم در نظام بانکی کشور بالاتر از ۱۲ درصد است. وی با بیان این نکته که کمک به بنگاه‌های کوچک در دستور کار بخش اعتباری بانک ملت قرار گرفته است، ادامه داد: این بانک در پروژه‌های بزرگ زیادی نقش‌آفرینی کرده است که از جمله آنها انعقاد قرارداد عاملیت فازهای پارس جنوبی به میزان ۴ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی و انعقاد قرارداد تامین مالی پروژه پالایشگاه ستاره خلیج فارس است. به گفته مدیرعامل بانک ملت هم‌اکنون بانک‌ها در چارچوب نرخ‌های مصوب بانک مرکزی حرکت می‌کنند و بانک ملت هم بیش از این نرخ‌ها در بخش سپرده‌ها پرداخت و در بخش تسهیلات دریافت، نمی‌کند. وی به جایگاه نخست بانک ملت در تعداد کارت‌های صادره و کارتخوان‌های فروشگاهی اشاره و اظهار کرد: توسعه این خدمات در دستور کار بانک ملت است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/890066/#ixzz3dqkX5Gju

 

۰۷:۱۷:۴۵ سایپا نیوز: تییری بولوار، قائم‌مقام شرکت رنو در رأس هیاتی پس از بازید از پارس‌خودرو و مگاموتور با مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا دیدار و گفت‌و‌گو کرد.مهدی جمالی مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در نشست با هیات فرانسوی رنو با اشاره به زیان‌های وارده پس از توقف خط مگان و به حداقل رسیدن تولید تندر-۹۰ در پارس‌خودرو و نارضایتی‌های به‌وجود آمده گفت: اصلاح شیوه‌های کسب‌و‌کار و سرمایه‌گذاری‌ها یکی از اهداف وی در سایپا است.

مدیرعامل سایپا افزود: فرصت‌های بسیار خوبی برای حل مشکلات گذشته وجود دارد و امیدوارم که هر دو طرف بتوانند از این فرصت‌ها بهره‌مند شوند.وی افزود: خوشبختانه دیدگاه‌های هر دو طرف مشترک هستند و امیدوارم که فرصت‌های از دست رفته جبران شود و فصلی نو در همکاری‌های بین رنو و سایپا شکل گیرد به‌گونه‌ای که شرکت پارس‌خودرو نماینده و شریک اختصاصی رنو در ایران شود.تییری بلوار قائم‌مقام شرکت رنو نیز با اشاره به رابطه طولانی و گسترده شرکت رنو با گروه خودروسازی سایپا گفت: خوشبختانه تحریم‌ها باعث نشده است که روابط بین دو گروه خودروسازی رو به سردی رود.وی بازار ایران را برای شرکت رنو یک بازار استراتژیک و گروه خودروسازی سایپا را شریک استراتژیک رنو توصیف کرد.قائم‌مقام رنو تصریح کرد: رنو تصمیم دارد فعالیت‌های خود را با سایپا بهبود بخشد و اولویت اول آن افزایش حجم تولید محصولات فعلی است. اولویت بعدی رنو پیگیری و راه‌اندازی خط تولید B90 است و اولویت سوم با توجه به بازدیدهایی که از خطوط تولید پارس‌خودرو داشته انتخاب محصولات جدید از جمله داستر برای خطوط تولید این شرکت است.وی همچنین بر تعمیق بومی‌سازی در ایران تاکید کرد و گفت: قطعا واردات از کشور رومانی گذرا و مقطعی است. بلوار ضمن ابراز امیدواری از اینکه شرکت پارس‌خودرو به کانون تولید محصولات رنو و نیسان تبدیل شودگفت: پتانسیل‌های به وجود آمده در بخش طراحی قابل قبول است و مهندسان بسیار خوبی پرورش یافته‌اند و این مسائل برای راه‌اندازی تولید خودروهای جدید بسیار مهم است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/890050/#ixzz3dqkJPdoV

 

۰۷:۱۷:۲۶ گروه بازرگانی: آغاز گرم‌ترین فصل سال با روز ملی اصناف همراه بود. تدوین فرمولی برای شفاف‌سازی مالیاتی همچنین تاکید بر اعتماد به اصناف و واگذاری امور نظارت به تشکل‌های صنفی از جمله پیام‌های رئیس‌قوه مقننه در جمع فعالان صنفی در همایش روز ملی اصناف بود. وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این همایش بر مبارزه با قاچاق تاکید کرد و از اصناف خواست تا در این خصوص همکاری جدی داشته و از فروش کالاهای قاچاق در بازار جلوگیری کنند. موضوع خاک خورده بانک اصناف، از دیگر مسائلی بود که این عضو کابینه دولت یازدهم خواستار رسیدگی جدی به آن شد.

 

روز گذشته، همایش روز ملی اصناف با حضور رئیس مجلس، جمعی از نمایندگان مجلس، وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاون حقوقی رئیس‌جمهوری، رئیس اتاق اصناف ایران و فرمانده کل اماکن نیروی انتظامی در حالی برگزار شد که از فعالان و برگزیدگان اصناف کشور نیز تقدیر به‌عمل‌ آمد.

واگذاری نظارت به تشکل‌های صنفی

در این همایش علی لاریجانی با تاکید بر ضرورت حمایت از اصناف و استفاده از نظرات بخش خصوصی برای جهش اقتصادی کشور گفت: اعتماد به صنوف و اتحادیه‌ها باید اساس حرکت ما باشد. توجه به صنوف برای بهبود شرایط اقتصادی کشور باید مدنظر قرار بگیرد. رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تالارهای گفت وگو تصریح کرد: ایجاد تالارهای گفت‌وگو برای این نبوده که مسوولان در اتاق‌های دربسته برای قشر وسیعی از مردم تصمیم‌گیری کنند. باید حرف مردم شنیده شود و تصمیم گیران با درنظرگرفتن نظرات و پیشنهادهای افراد و بخش‌های مختلف، تصمیم‌گیری کنند. وی ادامه داد: آنچه ما در مجلس برنامه‌ریزی کرده‌ایم این بود که دولت باید در بخش‌های مختلف از نظرات بخش خصوصی چه تعاون و چه اصناف استفاده کند. بهره برگزاری این نوع جلسات را مسوولان دولتی و اجرایی خواهند برد. لاریجانی با تاکید بر اینکه همه مسوولان اجرایی کشور اعم از وزارت صنعت، اقتصاد و بخش‌هایی که با صنوف ارتباط دارند، باید اساس کار خود را براعتماد بر صنوف بگذارند، تاکید کرد: اعتماد به صنوف کارها را تسهیل می‌کند و ثمرات خوبی را در پی دارد. بی‌اعتمادی به صنوف خسارات بسیاری برای کشور به همراه خواهد داشت. وی افزود: یکی از راه‌های اعتمادسازی، حضور اصناف در تصمیم‌سازی چه در دولت و چه در مجلس است. در حال حاضر نیز بخش‌های خصوصی می‌توانند در جلسات کمیسیون‌ها و صحن مجلس حضور یابند و اظهارنظر کنند. رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به واگذاری نظارت‌ها به تشکل‌های صنفی،‌افزود: در صورت سپردن برخی از وظایف نظارتی به صنوف علاوه بر تقویت نظارت، هزینه‌های این موضوع نیز کاهش خواهد یافت و در این رابطه باید درنظر داشته باشیم که اگر صنوف، وظایف محوله را انجام ندادند، جرایم سنگینی در انتظارشان است. اصلاحات قانونی نیز در حال حاضر به این سمت و سو حرکت می‌کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در کشور ما مخصوصا در سه دهه اخیر جریان‌های چپگرایی شکل گرفتند که تضاد میان ملت و بازار را تعمیق کرده و با تئوری‌های مارکسیستی سعی داشتند این تضادها را دامن بزنند. لاریجانی تاکید کرد: بازار هیچ‌گاه جدا از انقلاب و روحانیت نبوده و پشتیبان اصلی انقلاب بوده است، اما متاسفانه جریان‌های چپ سعی داشتند بی‌اعتمادی‌ها را دامن بزنند.

وی افزود: شعارهایی که طی چند دهه گذشته علیه بازار داده شد، موجب شد به جای اینکه افراد ریشه‌دار کارها را بر عهده بگیرند، تعداد افرادی بی‌ریشه رشد ساکنند. ما باید به اصالت‌های فرهنگی خود مبنی بر اعتماد به صنوف برگردیم؛ زیرا از اعتماد به صنوف ضرر نمی‌کنیم. لاریجانی همچنین با بیان اینکه من با قوانینی از جنس تعزیرات موافق نیستم، تصریح کرد: در حال حاضر اصناف باید متناسب با شرایط روز چه در بحث سخت‌افزاری و چه نرم‌افزاری خود را به روز کنند، چرا که عصر، عصر تحولات است.

وی با بیان اینکه شاید با توجه به این تحولات قانون تجارت نیز نیاز به تغییر داشته باشد، افزود: بخشی از قوانین باید متناسب با شرایط و تحولات زمانه تغییر کرده و اصلاح شوند. دکتر لاریجانی با اشاره نظام مالیاتی کشور، گفت: در بخش مالیات‌ها باید براساس اعتماد عمل کرد، چرا که در تمام دنیا مردم خود پیش‌قدم در پرداخت مالیات هستند.

وی با تاکید بر اینکه باید بپذیریم فرهنگ مالیات ضعیف است و این فرهنگ باید اصلاح شود، گفت: اگر بخواهیم کشور را بدون نفت اداره کنیم، مالیات‌ها جایگزین بخش اعظمی از درآمدهای نفتی است. به خصوص مالیات بر درآمد که در کشورهای دیگر در این رابطه انضباطی وجود دارد و روشن است؛ اما در کشور ما شفافیتی در این حوزه نیست.

لاریجانی گفت: اتاق اصناف می‌تواند فرمولی در رابطه با نحوه پرداخت مالیات پیشنهاد دهد که شفاف‌سازی در مالیات‌ها چطور انجام گیرد. در نهایت این موضوع موجب تعادل بخشی و دادن اختیارات به اصناف می‌شود.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه برای رسیدن به یک فرمول مشخص نیاز به تعاملی نزدیک میان اتاق اصناف، وزارت صنعت و معدن است، تصریح کرد: پیشنهاد من این است که با توجه به تدوین برنامه ششم توسعه در دولت اصناف پیشنهادهای خود را به دولت ارائه کنند تا اگر کاستی هم در لایحه دولت وجود داشت ما در مجلس به آن رسیدگی کنیم. رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما نیازمند یک جهشی در بخش‌های تولیدی هستیم و این امر بدون همکاری فعالان این عرصه ممکن نیست.

ساماندهی صنوف خرد

انتقاد از کول بری کالاهای قاچاق در برخی از مبادی مرزی کشور یکی از مسائلی بود که وزیر صنعت، معدن و تجارت در همایش روز ملی اصناف مطرح کرد. محمدرضا نعمت‌زاده گفت: اصناف حلقه اتصال قوای سه گانه با مردم به شمار می‌آید؛ در عین حال در حال حاضر حدود ۱۷ درصد تولید ناخالص ملی کشور به دست اصناف صورت می‌گیرد. وی افزود: اولین مطلب در حوزه اصناف، توجه ویژه به مسوولیت اجتماعی و ملی در جهت توسعه اقتصاد، فرهنگ و اخلاق اجتماعی است. ایران نیز سه میلیون مرکز آماده در بخش صنفی دارد که می‌تواند مروج اخلاق کسب‌وکار و تجارت و انصاف انسانی باشد، هر چه همراهی بیشتر با سیاست‌ها، برنامه‌ها و قوانین و مقررات، مورد توجه قرار گیرد این موضوع به نفع مصرف‌کنندگان و اصناف است. توجه به آموزش، ارتقای دانش کسب‌وکار نوین با حفظ ارزش‌های اخلاقی و ملی موضوعی مهم است. وی اظهار کرد: ساماندهی تشکل‌های صنفی، صنعتی و خدماتی و انتخاب بهترین‌های صنفی، در انتخابات سال گذشته اتحادیه‌های صنفی به خوبی مشاهده شد. از سوی دیگر، همکاری در ساماندهی اصناف بدون جواز یکی از دغدغه‌های جدی جامعه صنفی کشور است که به خاطر مسائل اشتغال، مردم به ناچار رو به این کار آورده‌اند. در اغلب کشورها، یک صنف به حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ نفر خدمات‌رسانی می‌کند که در ایران، این رقم به ۳۰ نفر می‌رسد، یعنی تعداد واحدهای صنفی ما نسبت به افراد جامعه بیشتر است. به همین دلیل، این واحدها یا باید گران‌تر بفروشند یا اینکه با حداقل سود، کالای خود را عرضه کنند تا رونق کسب‌وکار کافی داشته باشند، بنابراین حتما باید این مساله را ساماندهی کنیم.

نعمت‌زاده از طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ساماندهی واحدهای صنفی خبرداد و گفت: این طرح باید به تدریج از سوی اتاق اصناف ایران به اجرا درآید. وی به اصناف توصیه کرد تا رعایت انصاف، خودداری از غش در معامله، پرهیز از ارائه مطالب نادرست و خلاف واقع و توجه به بهداشت و حفظ محیط زیست را در دستور کار خود قرار دهند.

این عضو کابینه یازدهم خاطرنشان کرد: به جای سازمان‌های عریض و طویل نظارتی، می‌توان سیستم خود کنترلی را در واحدهای صنفی جایگزین کرد. امروز یکی از مشکلات جدی تولید و تجارت، موضوع ورود غیررسمی کالا به کشور است که لطمات زیادی به تولید و اشتغال داخلی می‌زند؛ بنابراین همکاری و همفکری بسیار گسترده‌ای بین تمام سطوح دولت، واردکنندگان، توزیع‌کنندگان و اصناف لازم است تا با هماهنگی بتوان بساط قاچاق را جمع کرد. وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر صنفی اجازه دهد که کالای قاچاق عرضه شود، دولت کاری نمی‌تواند بکند و دستگاه‌های نظارتی هم موفق نخواهند بود، این زنجیره از ابتدا باید ساماندهی شود، این در حالی است که براساس گزارش‌ها، واردکنندگان بی‌انصاف و غیرقانونی، کالا را با تریلر به نزدیک مرز ایران می‌آورند و این سوی مرز بار کولبرها می‌کنند.

وی گفت: اگر این کالا از سوی اصناف چه آنها که جواز دارند و چه ندارند، عرضه نشوند، واردکنندگان غیررسمی نمی‌توانند این کالاها را در بازار بفروشند، بنابراین امروز باید مصمم شویم به جای اینکه به زور قانون بخواهیم کاری را انجام دهیم، خود تصمیم‌ گیریم و متعهد شویم کالایی غیر از تولید داخلی و وارداتی رسمی، عرضه نکنیم؛ حتی اگر مشتری از ما بخواهد. نباید اجازه داد که هر کالایی به این صورت بیاید و حقوق دولتی را پرداخت نکند؛ این بزرگ‌ترین تقاضایی است که امروز از اصناف دارم و بدون همکاری شما مبارزه با قاچاق عملی نخواهد شد.

به اعتقاد نعمت‌زاده، واحدهای کوچک صنفی باید زیر چتر و نشان یک برند فعالیت کنند به نحوی که کالا را یکجا تهیه کرده تا ارزان‌تر تمام شود و هزینه‌ها هم کاهش یافته و کالا به قیمت پایین‌تری عرضه شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: وزارت صنعت، مشوق ایجاد فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای است؛ البته در گذشته بازارهای ما افقی بوده است و اکنون اگر عمودی می‌شود، باید در قالب یک فروشگاه باشد که تحت پوشش یک سقف، هزاران متر در اختیار صنوف قرار می‌گیرد اما کار با یک مدیریت و مالکیت چندگانه پیش می‌رود. در این صورت، کالا را می‌توان یکجا تهیه و عرضه کرده و اصناف کشور به‌صورت زنجیره‌ای و متشکل آن را عرضه می‌کنند. نعمت‌زاده در ادامه خواستار سرعت بخشی نسبت به راه‌اندازی بانک اصناف شد و گفت: در یک‌سال اخیر، بارها در این رابطه مذاکره کرده‌ام و از اتاق اصناف هم می‌خواهم که به‌صورت جدی، این کار را ساماندهی کنند، چراکه می‌توان یک بانک تخصصی، سالم، فعال و پویا داشته باشیم.

رئیس اتاق اصناف نیز در این همایش ضمن بیان اینکه نگاه بسیار بد و تند برخی مسوولان در حوزه مالیات، اصناف را سرخورده کرده است، عنوان کرد: اصناف در حوزه صادرات، سهم ۵۰۰ میلیون دلاری در صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داده‌اند، اما اگر پتانسیل مجموعه اصناف را در نظر بگیریم، ۲ میلیارد دلار می‌تواند ارزآوری صادراتی داشته باشد، ضمن اینکه حدود ۷ میلیون شغل در مجموعه اصناف ایجاد شده است، در حالی که براساس آمارهای رسمی، دولت برای ایجاد یک شغل، باید ۱۶۰ میلیون تومان هزینه کند.

علی فاضلی به بیان چالش‌های حوزه اصناف پرداخت و گفت: عدم ارتباط صحیح بین بنگاه‌های بزرگ و کوچک چالش عمده‌ای است که پیش روی اصناف قرار گرفته است که بر این اساس، هماهنگی و همدلی بین اتاق اصناف و بازرگانی و تعاون برای رفع این چالش صورت گرفت.

وی افزود: در بحث ایجاد اشتغال سه اتاق بازرگانی، تعاون و اصناف می‌توانند کمک حال دولت باشند، اما برخی از چالش‌ها دست بنگاه‌ها نیست، بلکه سیاست‌گذاران در حوزه دولت و مجلس می‌توانند حلال این مشکلات باشند. فاضلی گفت: به نظر می‌رسد افزایش مستمر هزینه‌های تولید در کشور، کمر تولید را شکسته است. از سوی دیگر، آنچه تسهیلات برای تولید از سوی بانک در نظر گرفته شده است، بهره ۲۰ درصدی دارد، اما هزینه‌های مترتب بر تولید ۳۰ تا ۳۵ درصد است که این روند به‌طور قطع به رشد تولید نمی‌انجامد. اگر قرار است تولید رشد کند، توزیع باید سازمان یافته تر حرکت کند که این سازمان‌یافتگی را اکنون نداریم. در عین حال، از سال ۱۳۵۰ قانون نظام صنفی چندین بار تغییر کرده است. امروز متاسفانه قانون نظام صنفی، قانون توسعه‌محور و توسعه‌گرا نیست و به کار روزمرگی می‌پردازد؛ بنابراین تقاضای ما این است که چنین نگاهی را از این قانون برداریم. الهام امین‌زاده، معاون حقوقی رئیس‌جمهور نیز در حاشیه این همایش از شناسایی ۶۰۰ قانون مزاحم اصناف خبر داد و گفت: طی فراخوانی به اصناف اعلام شده تا قوانین مزاحم را شناسایی و به معاونت حقوقی رئیس‌جمهور اعلام کنند.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/890074/#ixzz3dqk9VmYy

 

۰۷:۱۷:۰۹ حدیث موسوی: همچون فولاد، بازار مقاطع ساختمانی بازار ورق نیز این روزها با کاهش معنادار تقاضا دست و پنجه نرم می‌کند. در واقع به‌رغم آنکه ورق به‌عنوان یک محصول میانی فرآیند تولید به‌شمار می‌رود و مصارف صنعتی دارد، اما رکود بازار فولاد به حدی فراگیر شده که این محصول نیز با کاهش سطح تقاضا، موجب تحت‌فشار قراردادن تولیدکنندگان داخلی ورق
شده است.

 

در حال حاضر بالابودن هزینه‌های تولید و عدم رقابت‌پذیری محصولات تولیدی با محصولات وارداتی، موجب کاهش حاشیه سود شرکت‌های تولیدی شده که به تبع آن شرکت‌ها نیز نتوانسته‌اند از ظرفیت نصب شده خود به‌طور کامل استفاده کنند. در همین شرایط به نظر می‌رسد چالش مربوط به تامین نقدینگی و دپوی گسترده محصولات تولیدی در انبارها -همچون شرایط تولیدکنندگان مقاطع ساختمانی- منجر به خروج برخی تولیدکنندگان از چرخه تولید ورق و واگذاری واحدهای تولیدی آنها شود.

طبق آمارهای استخراج شده از گمرک درخصوص واردات محصولات تخت فولادی به کشور، سال ۹۳ در مقایسه با ۹۲ واردات محصولات گرم با ۲۹ درصد رشد مواجه شده است. در همین حال واردات محصولات سرد نیز افزایش معنادار ۱۴۴ درصدی را تجربه کرده و ورق‌های گالوانیزه، رنگی و سایر محصولات تخت به ترتیب با رشد ۵۵، ۴۸ و ۸۲ درصدی واردات به کشور روبه‌رو شده‌اند.

گفته می‌شود بخش اعظمی از این واردات پیش از افزایش رقم تعرفه از ۴ درصد قبلی به ۱۵ درصد برای محصولات تخت بوده است و تجار با آگاهی از این موضوع به نوعی فرصت‌سنجی کرده و با ثبت سفارش گسترده واردات انواع ورق، موجبات چنین رشد معناداری را در واردات به میزان ۲ میلیون و ۷۷۷ هزار و ۲۵۷ تن فراهم کرده‌اند. سال ۹۲ حجم واردات انواع ورق به کشور یک میلیون و ۹۱۶ هزار و ۵۴۷ تن بود.

در حال حاضر نیز با وجود افزایش تعرفه اما متاثر از برخی رخنه‌های تعرفه‌ای و از طرفی کمتر بودن قیمت محصولات خارجی با مشابه داخلی، واردات انواع ورق به داخل کماکان با روند رو به رشدی همراه است که همین شرایط بیش از پیش عرصه را بر تولیدکنندگان داخلی تنگ کرده است.

البته در این میان یکسری انتقادات به نحوه عرضه داخلی تولیدکنندگان ورق به‌خصوص فولاد مبارکه نیز وارد است؛ چرا‌که فعالان بازار معتقدند اگر این شرکت دست از فیلترها و محدودیت‌های عرضه ورق خود به بازار داخلی بردارد و با قیمتی که این محصول را به بازارهای جهانی صادر می‌کند به خریداران داخلی نیز ارائه دهد، قطعا با بازار روان‌تر و پویاتری به نسبت حال برای این محصول روبه‌رو هستیم که این مساله انگیزه را نیز برای واردات محصولات تخت به کشور کاهش خواهد داد.

به هر ترتیب ورق نیز از جمله محصولاتی است که در بازار فولاد، قیمت آن با نوسان چندانی روبه‌رو نمی‌شود؛ چرا‌که تعداد عرضه‌کنندگان این محصول کم بوده و مدیریت عرضه به راحتی در مورد آن صورت می‌گیرد. در حال حاضر با آنکه میانگین قیمت این محصول نسبت به متوسط سال‌های ۹۳ و ۹۲ به نسبت کمتر است، اما قیمت و عرضه آن به بازار داخل کماکان به گونه‌ای نیست که رضایت مشتریان را برآورده کند.

عرضه ورق‌های فولادی شرکت فولاد مبارکه در بورس کالا

روز گذشته در بورس کالای ایران شرکت فولاد مبارکه با عرضه انواع ورق در مبادلات تالار صنعتی حضور یافت. این شرکت ۵۵۰ تن ورق گرم B را در قیمت ۱۶۲۰ تومان فروخت. ورق گرم C نیز با قیمت ۱۶۳۵ تومان در هر کیلو به میزان۱۵۴۰ تن دادوستد شد.

ورق سرد B در این روز از سوی فولاد مبارکه با قیمت ۱۹۸۰ تومان و در حجم ۱۲۰۰ تن مورد مبادله قرا گرفت، ضمن اینکه دوشنبه ورق گالوانیزه و قلع‌اندود هم به ترتیب با قیمت‌های ۲۱۹۵ و ۲۹۱۵ تومان در حجم‌های ۲۵۰ و ۵۰۰ تن فروخته شد.

در این روز البته حدود ۴۲ هزار تن انواع ورق فولاد مبارکه توسط کارگزاران در سیستم مبادلات مچینگ ثبت شد.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/890052/#ixzz3dqk4r5tn

 

۰۷:۱۶:۵۴ منیـره نظامیوند‌چگینی: اهمیت چین به‌عنوان یکی از ابرقدرت‌ها در زمینه اقتصاد و نیز خاص بودن نوسانات شرایط داخلی آن و تاثیر مستقیم بر بازارهای جهانی، بر همگان آشکار است. از دیگر سو، بازار فولاد و سنگ‌آهن از جمله بازارهای مهم و استراتژیکی محسوب می‌شوند که پایه و اساس اقتصاد بسیاری از کشورها را به خود اختصاص می‌دهند.

برآیند اثر این دو فاکتور بر هم و در نتیجه بر بازارهای جهانی، منجر به افت و خیزهای چشمگیری می‌شود که گاه اصلاح این تغییرات نیازمند گذر زمان در بازه‌های طولانی خواهد بود.

به بیان واضح‌تر می‌توان گفت حلقه اصلی در زنجیره بهای سنگ‌آهن، در دست کشور چین است که در ماه‌های اخیر به‌شدت زمینه‌ساز ایجاد نوسان در این بازار شده است. باید دید آیا فرصت‌های از دست رفته برای تصحیح الگوی قیمتی بازار سنگ‌آهن و اصلاح روند آن، از طریق اتخاذ تصمیمات جدید همچون کاهش یا افزایش واردات از سوی ابراقتصادها یا تغییر در میزان تولیدات، دوباره جانی تازه در بازار این محصول خواهد دمید یا خیر.

به گزارش «دنیای اقتصاد» به نقـل از فایننشال‌تایمـز؛ بهای سنگ‌آهن در بازارهای جهانی از ماه سپتامبر سال گذشته میلادی در روندی نزولی گام برداشت و در ادامه راه کماکان شاهد ریزش قیمت‌های آن بودیم، هرچند در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت بعضا رفتارهای صعودی از خود نشان داده است. روند کاهشی قیمت سنگ‌آهن تا ماه آوریل سال جاری میلادی ادامه داشت، اما در نهایت با آغاز این ماه به‌طور متوسط قیمت معاملات این محصول مهم با افزایش همراه بود. در نهایت در آخرین دادوستدهای انجام شده در بازارهای جهانی شاهد ریزش قیمت سنگ‌آهن بود که عوامل متعددی در این افت بها دخیل هستند.

براساس گزارش‌های موجود، در حال حاضر شرایط بازار مسکن و اوضاع ساخت و ساز در چین مساعد نیست. افت تقاضا برای بخش مسکن و کاهش رونق ساختمان‌سازی در این کشور، مستقیما میزان تولید، مصرف و واردات فولاد آن را تحت تاثیر قرار داده است. در ایام اخیر دولت چین برای برقراری تعادل در بازار داخلی و ایجاد توازن در پی افت مصرف فولاد این کشور، تصمیم به کاهش میزان تولیدات خود گرفته است.

با توجه به اینکه چین با ظرفیت تولید ۸۲۵ میلیون تن در سال بزرگ‌ترین‌ تولیدکننده فولاد خام در جهان بوده و هرگونه تغییری در آن بر روند بازارها تاثیرات مستقیم و چشمگیری می‌گذارد، شاهد نوسانات قیمت فولاد در بازارهای جهانی هستیم، تا جایی که براساس آمارهای رسمی موجود، اخیرا بهای فولاد در بازار چین به پایین‌ترین سطوح ۶ سال گذشته خود رسیده است. برخی تحلیلگران بر این باورند که با آغاز فصل تابستان و ماه جولای، بسیاری از تولیدکنندگان فولاد در چین به کاهش هرچه بیشتر تولیدات خود اقدام می‌کنند که اثر آن بر بازارها قابل توجه خواهد بود.

با آغاز سال جاری میلادی، در پی اوج‌گیری نگرانی‌ها از افت تقاضای چین از یکسو و رشد مازاد ذخایر سنگ‌آهن از سوی دیگر بازار این محصول را در روندی نزولی گرفتار کرد؛ اما در ایام اخیر با افت میزان واردات سنگ‌آهن به چین که در پی کاهش تولید فولاد خام این کشور صورت گرفته، شاهد افت چشمگیر میزان موجودی ذخیره شده در انبارهای بنادر چین به سطوحی پایین بودیم که این روند طی بیش از ۱۰ هفته اخیر ادامه داشته است؛ در نتیجه قیمت سنگ‌آهن پس از مدت‌ها کاهش، رشد را تجربه کرد؛ هرچند که بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران باور دارند این شرایط مقطعی خواهد بود و به‌تدریج روند رو‌به رشد عرضه به تکرار سناریوی ریزشی بهای سنگ‌آهن منجر می‌شود.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/890053/#ixzz3dqk0yPYd

 

۰۷:۱۵:۴۲ بازار غیر‌رسمی فولاد این روزها در وضعیت رکود کامل به‌سر می‌برد و تقاضایی از سوی بازار وجود ندارد.

در معاملات روز دوشنبه اول تیر‌ماه جاری، این بازار شاهد افت اندک قیمت از سوی برخی شرکت‌ها از جمله بریس‌، بناب و آریان‌فولاد در برخی از سایزهای خود بود.

 

۰۷:۱۵:۲۳ محدحسین باقی: تلاش‌های اخیر ریاض برای بهبود رابطه با مسکو باعث شده برخی شگفت‌زده شوند و برخی هم ابرو در هم کشند. سفر محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد عربستان و وزیر دفاع این کشور به روسیه نه تنها مرحله جدیدی در روابط دو کشور است، بلکه اما و اگرهایی را هم با خود دارد. این سفر در شرایطی است که منطقه در وضعیت پرآشوبی به سر می‌برد و اسناد تازه منتشر شده ویکی‌لیکس هم از توطئه‌های عربستان علیه ایران در تمام سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی پرده برداشته است. «سلمان‌الدوساری»، سردبیر الشرق الاوسط می‌نویسد حفظ رابطه در چنین سطحی به نفع هر دو کشور است و باعث می‌شود هر دو طرف درک بهتری از هم داشته باشند.

زلزله در سیاست خارجی عربستان؛ سلمان می‌خواهد به کرملین نزدیک‌تر شود

الدوساری می‌نویسد اگرچه هر دو کشور مواضع متناقضی در مورد سوریه و برخی مسائل منطقه‌ای دارند؛اما این نباید مانع همکاری آنها در مورد طیف مختلفی از موضوعات سیاسی، اقتصادی یا حتی نظامی شود. اما سفر وزیر دفاع و جانشین ولیعهد عربستان به روسیه به چه دلیل صورت گرفت؟ پاسخ به این سوال از نگاه عربستانی‌ها جالب است. آنها معتقدند روسیه تا کنون هیچ توطئه سیاسی‌ علیه عربستان نداشته است. این رویکرد در مورد قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت در مورد یمن مصداق یافت که روسیه با موضع بی‌طرفانه خود زمینه را برای تلاش نیروهای ائتلاف عربی علیه یمن و بازگرداندن دولت منصور هادی فراهم کرد. مقام‌های ریاض می‌گویند: «اگر روسیه قصد آزار ریاض را داشت می‌توانست این قطعنامه را وتو کند و تلاش‌های دیپلماتیک را با مانع مواجه سازد.» از سویی وقتی عربستان محاصره دریایی یمن را اعلام و تصریح کرد که ورود به آبهای یمن با اجازه نیروهای ائتلاف خواهد بود، ناو جنگی روسیه راهی آب‌های یمن شد و شهروندان خود را از این کشور خارج کرد.

با این حال، سفر محمد بن سلمان به مسکو پیام‌های مختلفی با خود دارد. برخی معتقدند با نزدیک شدن به ضرب‌الاجل ۱۰ تیرماه مقام‌های ریاض به دست و پا افتاده‌اند و با سفر به مسکو قصد دارند از آخرین اخبار مربوط به توافق هسته‌ای آگاه شوند. به گزارش منابع عربی، این دیدگاه – فارغ از درست یا غلط بودن آن- در میان برخی کارشناسان وجود دارد که محمد بن سلمان قصد ارائه امتیازاتی به مسکو برای کارشکنی در فرآیند مذاکرات داشته است. با این حال، روابط دو کشور پس از بحران اوکراین و آغاز مذاکرات هسته‌ای با ایران فراز و فرودهای زیادی را طی کرد تا جایی که دولت عربستان با حمایت غرب و برای اعمال فشار بر ایران و روسیه با افزایش تولید خود از قیمت نفت کاست. اکنون عربستان که خود را در مخمصه بحران‌های منطقه‌ای خودساخته گرفتار می‌بیند، این بار به جانب روسیه روی آورده تا از این کشور برای حل و فصل بحران‌ها و بهبود رابطه خود با رقبای منطقه‌ای یاری بگیرد.

مقام‌های آل سعود اما دلیل دیگری هم برای نزدیکی به روسیه دارند. ظاهرا آنها پی برده‌اند که تغییراتی در ساخت قدرت منطقه‌ای در حال وقوع است. آنها فهمیده‌اند که جابه‌جایی قدرت در راه است و تنها راه سازگار کردن خود با تغییرات نه توسل به زور بلکه پیگیری دیپلماسی است. بر همین اساس، با توجه به عقب‌نشینی احتمالی آمریکا از منطقه و بی‌میلی این کشور برای اعزام نیروی زمینی به منطقه، عربستان به دنبال سرپناهی دیگر غیر از آمریکا می‌گردد تا بتواند سیاست‌های خود را زیر سایه آن قدرت و در همراهی با او به پیش‌برد. اگرچه ظرفیت‌های روسیه در حد و اندازه ایالات‌متحده نیست اما قدرت نظامی این کشور قابل چشم‌پوشی نیست. سردبیر الشرق الاوسط، می‌نویسد: «ریاض بر این باور است که حق دارد یک سیاست خارجی متوازن بر اساس منافع مشترک را دنبال کند. بنابراین، نزدیکی کرملین- ریاض نباید به مثابه پیامی به واشنگتن یا واکنشی به سیاست‌های منطقه‌ای کاخ سفید تلقی شود.» او می‌نویسد: «البته اتحاد استراتژیک میان عربستان و آمریکا همچنان برقرار است و برای ریاض نهایت اهمیت را دارد.» با این حال، برای ناظران منطقه‌ای مسجل است که از فردای بهار عربی و سیاست «به نظاره نشستن» واشنگتن و فروپاشی دیکتاتوری‌های عرب خشم ریاض را برانگیخت. پس از آغاز بحران داعش و یورش‌های این گروه به عراق و سوریه و بر هم ریختن نظم سنتی منطقه از سوی یک بازیگر غیردولتی، واشنگتن انگشت اتهام را به سوی ریاض نشانه رفت. بر همین اساس، جو بایدن در سخنرانی‌ که در هاروارد داشت به شدت به ریاض تاخت و اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا هم ریاض را مسبب بحران‌های منطقه‌ای دانست. هرچند اندکی بعد لابی‌های عربستان باعث شدند این دو نفر از مواضع خود عقب ‌نشینند و در مسیر عذرخواهی قرار گیرند. با این حال، سردبیر الشرق الاوسط برای رد گم کنی و توجیه سفر محمد بن سلمان به مسکو می‌نویسد: «واشنگتن درک می‌کند که توسعه روابط اقتصادی و سیاسی متحدانش عامل مهمی درحفظ امنیت و ثبات منطقه و جهان است. بی‌تردید، واشنگتن از تنش میان ریاض و مسکو سودی نخواهد برد.»

افزون بر این، عربستان می‌کوشد تا به باشگاه کشورهای هسته‌ای ملحق شود. دلیل دیگری که برای سفر محمد بن سلمان به مسکو اشاره شده تلاش عربستان برای رسیدن به دانش هسته‌ای است. ظاهرا ریاض پی برده که آبی از سوی متحد اصلی‌اش- واشنگتن- گرم نمی‌شود و این کشور تا آینده‌ای غیرقابل پیش‌بینی تکنولوژی هسته‌ای در اختیار آل سعود قرار نمی‌دهد. پاکستان هم به‌عنوان یکی از متحدان نزدیک آل‌سعود از هزینه‌های هسته‌ای کردن عربستان آگاه است. اسلام‌آباد با توجه به وضعیت وخامت بار اقتصادی اش (که در زمره کشورهایی با شاخص بالای فلاکت اقتصادی است) هرگز زیر بار تحریم‌های غرب نمی‌رود و از هزینه‌های این کارآگاه است. پاکستان در ماجرای حمله به یمن نشان داد که حد و حدود منافع ملی خود را به خوبی می‌شناسد. بنابراین، ریاض نشینان چاره‌ای نداشتند به سوی بازیگری چالشگر به نام مسکو بروند که سر ستیز با غرب داشته و هم اکنون زیر تیغ تحریم است.

عبدالرحمان الراشد، مدیر کل تلویزیون العربیه و سردبیر سابق الشرق الاوسط می‌نویسد: «روشن است که عربستان تصمیم خود را برای ملحق شدن به باشگاه هسته‌ای گرفته است. بر همین اساس، این کشور قرار است ۱۶ راکتور هسته‌ای بسازد و بیشترین نقش برای احداث و نظارت بر این راکتورها را هم به روسیه داده است.» او می‌افزاید: «این ضرورتا به این معنی نیست که پادشاهی سعودی بر مسلح شدن به سلاح هسته‌ای متمرکز است. بلکه این امر نشانی روشن است از اینکه ریاض تصمیم گرفته وارد عرصه هسته‌ای شود.» اهمیت سفر محمد بن سلمان به مسکو اینجا روشن می‌شود که وزارت آموزش سعودی یک هزار دانشجو را برای مطالعه در زمینه تکنولوژی‌های مربوط به انرژی از جمله انرژی هسته‌ای بورسیه کرده تا دانش مربوط را به هم دست بیاورد. ویژگی مهم سفر جانشین ولیعهد عربستان در این است که آمریکا و متحدان اروپایی‌اش تصمیم به تحریم اقتصادی روسیه در قضیه اوکراین گرفته‌اند. عربستان این بار تصمیمی برخلاف نظر قدرت هژمون گرفت تا به نوعی استقلال خود را نشان دهد. آیا ریاض به چالشگر قدرت هژمون تبدیل خواهد شد؟ آیا ریاض نشینان از متحد خود – آمریکا- بریده و به دنبال یافتن متحد استراتژیک جدیدی می‌گردند تا چتر امنیتی خود را برفراز این کشور بر افرازد؟ الراشد می‌نویسد: «بهبود رابطه با مسکو، افزایش مبادلات تجاری و امضای موافقت‌نامه‌های همکاری در زمینه گاز، انرژی هسته‌ای و نظامی نشانه مخالفت ریاض با اقدامات غرب است. این یکی از معدود مواردی است که ریاض مسیری مخالف با واشنگتن را انتخاب کرده است. دلیل آن روشن است: سعودی‌ها که همواره حامی مواضع غرب بوده‌اند و طی ۲۰ سال گذشته از مواضع غرب برای تحریم ایران حمایت می‌کردند اکنون می‌بینند واشنگتن با آغاز مذاکره با ایران به آنها خیانت کرده است.» گویا مقام‌های ریاض قدرت تشخیص خود را از دست داده‌اند و به این حقیقت پی نبرده‌اند که «در همیشه بر یک پاشنه نمی‌چرخد.» کاخ سعود درک نمی‌کند که «سیاست تهاجم» تاریخ مصرف خاصی دارد و ایران و آمریکا تا ابد دشمن نخواهند بود. با توجه به جابه‌جایی‌هایی که در ساختار قدرت در منطقه در حال وقوع است و پای چالش‌هایی همچون داعش در میان است نزدیکی میان ایران و قدرت‌های مهم جهانی یک ضرورت است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/890078/#ixzz3dqjdgpTC

 

۰۷:۱۵:۰۵ دنیای اقتصاد: با نزدیک شدن به مهلت تعیین‌شده برای رسیدن به توافق هسته‌ای (۱۰ تیرماه)، امیدواری در میان بازیگران بازارها افزایش یافته است. رشد بازار سهام و در مقابل افت قیمتی در بازار ارز همگی شواهدی بر این ادعا محسوب می‌شوند. به این ترتیب، شاخص کل بورس تهران توانست پس از ۳۰ روز کاری، بار دیگر کانال ۶۴ هزار واحدی را تصاحب کند که پیش از این در ۱۵ اردیبهشت تجربه شده بود. رشد قیمتی در گروه‌هایی مثل خودرو و بانک، به عنوان شانس‌های نخست رونق پس از رفع تحریم‌های بین‌المللی، از جمله شواهد خوش‌بینی معامله‌گران این بازار به گشایش‌های هسته‌ای است. همچنین، نمادهای گروه پالایشی بازگشایی شدند و اقبال سهامداران به این شرکت‌ها، دومین اهرم کمکی برای رشد شاخص بورس بود. در بازار ارز اما، دلار آمریکا با ۱۰ تومان کاهش به قیمت ۳۲۷۰ تومان رسید و پس از ۷۸ روز، سطوح قیمتی در ۱۵ فروردین، یعنی نخستین روز معاملاتی پس از بیانیه لوزان را تجربه کرد. رویداد مهم این بازار را می‌توان پایین‌تر آمدن نرخ ارز در معاملات آتی نسبت به قیمت آن در معاملات نقدی دانست. این موضوع به خوبی نشان می‌دهد معامله‌گران ارز نیز فضای مذاکرات هسته‌ای را مثبت ارزیابی می‌کنند که یکی از اصلی‌ترین شرط‌های حرکت به سمت تک‌نرخی شدن ارز محسوب می‌شود.

با دو اهرم خوش بینی به مذاکرات و بازگشایی نمادهای پالایشی رقم خورد
عبور بورس از کانال مقاومتی

گروه بورس – زهرا رحیمی: بازار سهام در ادامه روند صعودی و مثبتی که از چهارشنبه هفته گذشته آغاز شده بود، روز گذشته نیز با رشد ۷۳/ ۰ درصدی معادل ۴۶۶ واحد کانال ۶۴ هزار واحدی را پشت سر گذاشت و به رقم پیشین خود در پانزدهم اردیبهشت‌ماه رسید. این در حالی است که شاخص کل از نوزدهم اردیبهشت تا روز گذشته به مدت ۳۰‌روز کاری در کانال ۶۲ و ۶۳ هزار واحدی در حال نوسان بوده است. به این ترتیب با ثبت رقم ۶۴ هزار و ۲۷۶ واحدی در کارنامه شاخص کل بورس تهران بازدهی از ابتدای سال تا‌کنون به ۸/ ۲ درصد رسید و بار دیگر امیدها برای از سر گرفتن رونق در بورس زنده شد. در این میان برخی کارشناسان پیش‌بینی می‌کردند که اگر شاخص از مرز ۶۴ هزار واحدی عبور کند می‌توان نسبت به بازگشت بازار امیدوار بود؛ اتفاقی که روز گذشته رخ داد.

در این بین رشد بیش از ۴۰۰ واحدی شاخص کل در روز گذشته همزمان با بازگشایی نماد پالایشی‌ها و اعلام شفاف‌سازی این شرکت‌ها درخصوص اعلام و برگشت نرخ یارانه فرآورده‌های نفتی بود که روز گذشته بیش از ۳۰ درصد رشد شاخص مرهون رشد قیمتی این نمادها بود. این در حالی است که این نمادها در پی ابلاغ صورتحساب یارانه و فرآورده‌های نفتی از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی به شرکت‌های پالایشی، در آخرین روز هفته گذشته به دلیل اثر با اهمیت این مصوبه بر سود این شرکت‌ها متوقف شده بودند. روز گذشته اما بر اساس اطلاعیه‌های منتشر شده از سوی شرکت‌های پالایشی به دلیل نبودن مستندات لازم برای شرکت‌های پالایشی امکان تعیین درآمد و تغییر سود و زیان سال ۹۳ ممکن نشد، بنابراین پالایشی‌ها درخصوص اعلام و برگشت نرخ یارانه فرآورده‌ها شفاف‌سازی کردند.

بر اساس گزارش شفاف‌سازی شرکت‌های پالایشی، با توجه به اینکه این مصوبه، بدون هیچ توضیحی از سوی شرکت ملی پالایش و پخش از شرکت‌های پالایشی پس گرفته می‌شود، این شرکت‌ها طی ارسال گزارشی نسبت به این رخداد شفاف‌سازی کردند. در متن مشابه همه این اطلاعیه‌ها آمده است، اعلامیه یارانه فرآورده‌های تولیدی سال ۹۳ باعث تغییرات بااهمیت در میزان سود شرکت می‌شود، اما بدون ارائه مستندات کافی مرتبط با اعلامیه فوق، تعیین درآمدها و تغییرات سود و زیانی سال ۹۳ امکان پذیر نیست، بنابراین با توجه به بازگشت اعلامیه از سوی شرکت ملی پالایش و پخش نماد معاملاتی شرکت‌های پالایشی آماده بازگشایی است.

بر اساس اخبار منتشر شده شرکت ملی پالایش و پخش از پرداخت این یارانه منصرف نشده و این اعلامیه با توجه به عدم وجود مستندات و احتمال تغییرات مجدد تا ارسال مستندات اعلامیه فوق و امکان شناسایی تغییرات و آثار سود و زیانی به تعویق افتاده است.

نمادهای هیجانی پالایشی‌ها

در این رابطه بهنام بهزاد‌فر، مدیر امور اعضای کانون کارگزاران بورس اوراق بهادار مثبت شدن بازار دیروز را به دو دلیل دانست و گفت: ۷ روز معاملاتی تا ضرب‌الاجل دهم تیرماه باقی مانده است و از آنجا که اخبار پیرامون این موضوع اخبار مثبتی است و اگر تمدیدی هم صورت بگیرد، موقتی خواهد بود، موجی از هیجان، سهامداران را به خرید سوق داده است؛ شاهد این مدعا رشد تیرماه و آذرماه ۹۳ و فروردین ۹۴ است که در این مقاطع زمانی نیز شاخص همگام با هیجانات مثبت به مذاکرات با رشد همراه شده است. بهزاد فر عامل دیگر رشد شاخص بورس در روز گذشته را باز شدن نمادهای پالایشگاهی دانست و افزود: دلیل دیگر رشد بازار بازگشایی نماد پالایشی‌ها است، البته باید گفت که هر بار باز و بسته شدن این نمادها موجبات شوک مثبت یا منفی در بازار را فراهم می‌کند؛ چرا‌که این سهم‌ها اغلب هیجانی هستند و به نظر می‌رسد روز گذشته نیز این سهم‌ها روند هیجانی داشته‌اند. این کارشناس بازار سهام به رشد شاخص دو گروه خودرویی و بانکی اشاره کرد و افزود: هر بار شاخص این دو گروه مثبت شده است نشان دهنده این است که خوش‌بینی‌ها به مذاکرات هسته‌ای افزایش یافته است. این کارشناس بازار سهام به اهمیت بررسی دو متغیر حجم و ارزش معاملات روزانه اشاره کرد و گفت: این متغیرها از آن جهت مهم هستند، که تاییدی بر شروع یک رشد یا یک سقوط هستند به‌طوری که می‌توان استنباط کرد که وقتی شاخص بورس در حال اوج‌گیری یا سقوط است، زمانی می‌توان آن را پایدار و ادامه‌دار دانست که حجم و ارزش معاملات نیز اوج بگیرند و آن حرکت را تایید کنند. بهزادفر افزود: مطالعه روی حجم معاملات مصائب و مشکلات خود را دارد، با توجه به اینکه قیمت شرکت‌های بورسی همگن نیستند، به نظر می‌آید بررسی مطالعه روی ارزش معاملات دقیق‌تر از حجم باشد. وی ادامه داد: در بررسی ارزش معاملات روزانه بازار نمی‌توان به داده‌های خام اکتفا کرد، چرا در بازار سهام معاملات بلوکی و عمده به‌صورت نامنظم عرضه می‌شوند و این معاملات جهت‌دهی خاصی در بازار ایجاد نمی‌کنند؛ حتی گاهی به منظور حمایت از شاخص معاملاتی صورت می‌گیرند که موجب گمراهی تحلیلگر نیز می‌شوند. به اعتقاد بهزاد فر بررسی ارزش معاملات خرد، داده‌های منطقی‌تری در اختیار تحلیلگر می‌دهد. در نمودار همراه ارزش معاملات خرد در بازه ۹ ماهه به همراه روند شاخص گردآوری شده است.

موانع دست و پاگیرعامل تشدید رکود در بازار

این کارشناس بازار سهام افزود:ارزش روزانه معاملات بازار سهام در روزهای اوج خود (دی ماه ۱۳۹۲) به‌طور متوسط روزانه بین ۴۰۰ الی ۵۰۰ میلیارد تومان (و گاهی بالاتر) بوده که به‌طور میانگین ۴۰۰ میلیارد تومان آن، معاملات خرد بوده است؛ پس از آنکه بازار دچار ریزش شد، ارزش معاملات به شدت افت کرد و در نهایت در انتهای شهریور و اوایل مهر پارسال، بازار در اوج رکود قرار گرفت. این کارشناس بازار سهام ادامه داد: معاملات ۹ ماه گذشته را می‌توان یک دوره جدید از رکود دانست، چرا که ارزش معاملات در برخی از هفته‌ها حتی به یک هشتم روزهای اوج خود رسیده بود.

بهزادفر به بررسی ارزش معاملات در ۹ ماه گذشته اشاره کرد و گفت: میانگین ارزش معاملات خرد روزانه ۱۱۷ میلیارد تومان بوده است که می‌توان همین محدوده ۱۰۰ میلیارد تومان را مرزی برای رکود تعریف کرد. در روزهای نزدیک به مذاکرات هسته‌ای معمولا آمار معاملات هیجانی شده و بازار به‌صورت مقطعی از رکود خارج می‌شود.

این مدرس دانشگاه یکی از دلایل این رکود عمیق را وضعیت اقتصادی کشور دانست و افزود: متاسفانه با افت قیمت نفت عملا دست دولت در انجام سیاست‌های انبساطی مالی خالی مانده است و عمدتا به سمت هزینه‌های جاری رفته است؛ در حوزه جهانی نیز کماکان رکود وجود دارد، به‌طوری که رکود حوزه یورو و چین نیز بعید به نظر می‌رسد تا انتهای سال جاری میلادی برطرف شود. این کارشناس بازار سهام افزود: زمانی که رکود جهانی وجود دارد عمدتا قیمت نفت و سایر کالاهای اساسی افت پیدا می‌کند که این برای کشوری مثل ما که منابع طبیعی دارد و به اصطلاح خام فروش است، معضل محسوب می‌شود؛ بنابراین طبیعی است بورس که قلب تپنده اقتصاد است با افت شاخص بورس و کاهش حجم معاملات همراه شود.

این کارشناس بازار سهام به موانع موجود در بازار که رکود را تشدید می‌کنند اشاره کرد و افزود: موانع دست و پاگیر حجم مبنا و محدودیت دامنه نوسان و معاملات بلوکی پیاپی جهت جلوگیری از افت شاخص، معاملات را تحت تاثیر قرار داده و عملا نوع دیگری از رکود را به بازار تزریق کرده است؛ به‌عنوان مثال در بورس‌های منطقه با افت قیمت نفت در آذر ماه سال گذشته شاخص بورس‌ها نیز به شدت افت داشته است، اما رکودی در حجم معاملات و ارزش معاملات مشاهده نشده است، چرا که قیمت‌ها به سرعت به ارزش ذاتی خود رسیده بود، اما در بورس کشور ما به دلیل اینکه این ضوابط بسیار فرسایشی جهت جلوگیری از ریزش بازار وجود دارد طبیعتا خریداران نیز تا به ارزش ذاتی نرسیدن سهم تمایلی به خرید از خود نشان نمی‌دهند و حجم معاملات به شدت پایین می‌آید.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/890024/#ixzz3dqjYpeyW

 

۰۷:۱۴:۱۵ آمارهای بانک مرکزی حاکی از آن است که تورم نقطه‌به‌نقطه خوراکی‌ها در اردیبهشت‌ماه سال‌جاری به ۸/ ۲۰ درصد رسیده و حدود یک سال گذشته ۱۶ واحد درصد افزایش یافته است. یکی از عوامل موثر در افزایش تورم خوراکی‌ها، افزایش سطح قیمت «گروه میوه‌ها و خشکبار» بوده است. تورم نقطه‌به‌نقطه این گروه در اردیبهشت‌ماه سال‌جاری معادل ۳/ ۴۵ درصد بوده است، حال آنکه یک سال قبل و در اردیبهشت سال گذشته، تورم نقطه‌به‌نقطه گروه میوه‌ها منفی ۳/ ۰ درصد ثبت شده بود. علاوه‌بر این، رشد قیمت ماهانه این گروه نیز رقم قابل توجهی بوده و تورم ماهانه این گروه در اردیبهشت معادل ۶/ ۱۰ درصد گزارش شده است. طبق این آمارها در سایر گروه‌های مواد خوراکی دامنه تورم نقطه‌به‌نقطه از سطح ۲۰ درصد تجاوز نکرده و حتی در برخی از گروه‌ها مانند گوشت سطح تورم نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.

گروه بازار پول: بررسی آمار‌های بانک مرکزی حاکی از آن است که تورم نقطه‌به‌نقطه خوراکی‌ها در دو سال گذشته، در یک مسیر سهمی مانند حرکت کرده است. در اوایل سال ۹۲، تورم نقطه‌به‌نقطه خوراکی‌ها در سطح بالای ۴۰ درصد ثبت شده بود، اما با تغییر سیاست‌های تورمی، از سطح تورم نقطه‌به‌نقطه کاسته شد و این مقدار در اردیبهشت‌۹۳ به زیر ۱۰ درصد نزول کرد. بررسی آماری در دو ماه گذشته، نشان می‌دهد که بازهم مسیر تورمی تغییر یافته و کمی به سطح آن افزوده شده است.

در اردیبهشت‌ماه سال ۹۴، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه خوراکی‌ها به حدود ۲۰ درصد رسیده و افزایش نسبی را تجربه کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد یکی از عوامل افزایش تورم خوراکی‌ها، رشد بالای تورم گروه میوه‌ها بوده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، تورم نقطه‌به‌نقطه گروه میوه و خشکبار در اردیبهشت‌ماه سال جاری حدود ۴۵درصد بوده است، حال آنکه در اردیبهشت سال قبل این مقدار منفی ۳/ ۰ درصد گزارش شده بود.

افزایش نوسان قیمتی در کالاهای پروتئینی

بانک مرکزی گزارش خرده‌فروشی را در هفته منتهی به ۲۹ خرداد منتشر کرد. بر اساس آمارهای این گزارش، نوسان برخی از گروه‌ها در بازه هفتگی و ماهانه، نسبت به سایر کالاها بیشتر بوده است. طبق این گزارش طی یک هفته ۷/ ۷ درصد به سطح قیمت گروه تخم مرغ افزوده شده و تورم ماهانه این گروه نیز ۲/ ۲۲ درصد بوده است که رقم قابل‌توجهی در بازه زمانی ۳۰ روزه محسوب می‌شود. همچنین تورم هفتگی گوشت مرغ در بازه هفتگی ۷ درصد گزارش شده است، اگرچه که در بازه ماهانه ۵/ ۶‌درصد از سطح قیمتی این گروه کاسته شده است. به نظر می‌رسد در هفته‌های اخیر، جلوگیری از واردات برخی مواد پروتئینی به دلایل بهداشتی باعث کاهش سطح تقاضا و افزایش قیمت در این گروه‌ها شده است. در بین گروه‌های مواد خوراکی می‌توان مشاهده کرد که تورم سالانه برخی گروه‌ها نسبت به سایر گروه‌ها سطح بالاتری داشته است. به‌عنوان مثال تورم سالانه گروه میوه‌های تازه معادل ۱/ ۶۰ درصد گزارش شده است. قیمت برخی از میوه‌ها مانند هندوانه نسبت به سال قبل بیش از دوبرابر رشد کرده است. در کنار گروه میوه‌های تازه، گروه «لبنیات، تخم مرغ، حبوب و سبزی‌های تازه» نیز دارای تورم دو رقمی بوده، اما برخلاف گروه میوه‌های تازه «سطح تورم این گروه‌ها زیر ۲۰ درصد» بوده است.

تغییر مسیر در تورم خوراکی‌ها

بانک مرکزی، در کنار گزارش خرده‌فروشی، آمار تفصیلی مربوط به شاخص بهای مصرف‌کننده در اردیبهشت را منتشر کرده است. گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها ۲۷ درصد از وزن کل شاخص بهای مصرف‌کننده (CPI) را تشکیل می‌دهد و محاسبه نرخ تورم بر اساس تغییرات شاخص بهای مصرف صورت می‌گیرد، بنابراین تغییرات شاخص گروه خوراکی‌ها اثر قابل توجهی در تورم خواهد داشت. یکی از موارد دیگری که اهمیت بخش خوراکی‌ها را در تورم آشکار می‌سازد، اثر جهت‌دهی بر مسیر انتظارات تورمی است. به‌طور کلی، تقاضا برای خرید خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در بازه زمانی کوتاه‌مدت (روزانه و هفتگی) شکل می‌گیرد و تقاضا برای خرید کالاهای خوراکی در اکثر خانوارها وجود دارد. بنابراین تغییرات قیمتی این گروه به مراتب محسوس‌تر از سایر گروه‌ها است و کنترل قیمت این گروه می‌تواند، بر انتظارات تورمی نیز موثر باشد.

بررسی آمار بانک مرکزی حاکی از آن است که در سال‌های گذشته به خصوص در سال ۹۲، «گروه خوراکی و آشامیدنی‌ها» یکی از گروه‌های با «تورم بالا» در شاخص بهای مصرف کننده بوده است. مقدار تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین ۹۲، با ثبت رقم ۹/ ۵۷ درصد یک رکود قابل توجه را به جای گذاشت. در این زمان «افزایش نوسانات نرخ ارز» و «افزایش انتظارات تورمی» باعث شد که نرخ تورم خوراکی‌ها، رقم بالایی را ثبت کند. این روند تا نیمه سال ۹۲ نیز تداوم داشت، اما با کاهش نوسانات ارزی و بازگشت آرامش به شاخص‌های اقتصادی، از سطح نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه خوراکی‌ها نیز کاسته شد، بر اساس آمارها نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه خوراکی‌ها در آبان ماه سال ۹۲ به زیر ۴۰ درصد نزول کرد و پس از این کاهش، شتاب افت تورم شدیدتر از قبل شد، به نحوی که در نیمه دوم سال ۹۲ حدود ۳۰ واحد درصد از تورم نقطه‌به‌نقطه کاسته شد. شیب کاهش سطح تورم باعث شد که تورم نقطه‌به‌نقطه خوراکی‌ها در اردیبهشت‌ماه سال ۹۳ پس از سه سال و ۱۰ ماه دوباره تک رقمی شود. در این ماه تورم نقطه‌به‌نقطه خوراکی‌ها به ۷/ ۶ درصد رسید که البته این پایان کار نبود، زیرا در خرداد ماه تورم این گروه به ۲/ ۴ درصد رسید که این مقدار کمترین تورم نقطه‌به‌نقطه در ۴ سال گذشته بود، پس از آن تا آبان سال ۹۳ تورم نقطه‌به‌نقطه اندکی افزایش یافت، اما همچنان زیر مرز ۱۰ درصد بود.

اثر رشد قیمت‌های میوه در تورم خوراکی‌ها

بررسی آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد از دی ماه سال ۹۳، تورم نقطه‌به‌نقطه خوراکی‌ها در مسیر افزایشی قرار گرفت و از مرز تورم ۱۰ درصد نیز فاصله گرفت. مسیر تورم نقطه‌به‌نقطه در دو ماه نخست سال جاری متفاوت از ماه‌های گذشته و در مسیر صعودی بوده است، تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین ماه معادل ۹/ ۱۴ درصد و در اردیبهشت‌ماه به ۸/ ۲۰ درصد رسیده است. این موضوع حاکی از آن است که روند تورم خوراکی‌ها از مدار تک رقمی فاصله گرفته و در مسیر صعودی حرکت می‌کند. گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی در شاخص بهای مصرف‌کننده شامل زیر گروه‌هایی مانند «غلات و نان»، «گوشت»، «ماهی و حیوانات دریایی»، «لبنیات و تخم پرندگان»، «روغن‌ها و چربی‌ها»، «میوه‌ها و خشکبار» و «آشامیدنی» است. در این آمارها نیز روند قیمتی حاکی از افزایش قابل توجه گروه میوه‌ها و خشکبار است. تورم نقطه‌به‌نقطه این گروه در اردیبهشت سال جاری، معادل ۳/ ۴۵ درصد بوده است. این در حالی است که تورم نقطه‌به‌نقطه این گروه در اردیبهشت سال گذشته، منفی ۳/ ۰ درصد بوده است. همچنین در بازه ماهانه نیز سطح قیمت‌های این گروه در اردیبهشت ۹۴ نسبت به ماه قبل، ۶/ ۱۰ درصد افزایش یافته است که این روند افزایشی طی یک ماه قابل توجه است. به جز میوه‌های تازه، در سایر گروه‌ها تورم نقطه‌به‌نقطه در اردیبهشت‌ماه سال جاری زیر ۲۰ درصد بوده است. به عنوان مثال تورم نقطه‌به‌نقطه گروه غلات و نان در این ماه معادل ۳/ ۱۸ درصد بوده است، این در حالی است که در اردیبهشت‌ماه سال گذشته، تورم نقطه‌به‌نقطه این گروه ۹/ ۱۲ درصد ثبت شده است. در اردیبهشت‌ماه سال جاری تورم نقطه‌به‌نقطه گروه لبنیات و تخم پرندگان نیز ۱/ ۱۴ درصد ثبت شده بود که این مقدار در اردیبهشت سال ۹۳ معادل ۴/ ۱۷ درصد بوده است. به رغم افزایش تورم در برخی از گروه‌ها به ویژه در میوه‌ها، از سطح تورم در گروه گوشت کاسته شده است. طبق آمار تورم نقطه‌به‌نقطه گوشت در اردیبهشت سال جاری معادل ۳/ ۶ درصد بوده است، حال آنکه این رقم در اردیبهشت سال گذشته ۵/ ۹ درصد گزارش شده است.

Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/890065/#ixzz3dqjUA0eg

 

۰۷:۱۱:۴۹ به گزارش خبرنگار مهر، اکبر ترکان شامگاه دوشنبه در نشستی با استاندار سمنان در محل استانداری ضمن اعلام این خبر که ۲۰ درصد نقدینگی کشور در اختیار موسسات مالی و اعتباری فاقد مجوز است افزود: هیچ واحد صنفی بدون پروانه فعالیت نمی تواند دایر باشد، اما هنوز معلوم نیست این همه موسسه با شعب مختلف چگونه هنوز دایر هستند.

وی ضمن تاکید بر این مطلب که مشکلات بازار سرمایه، بازار پول و اوضاع تسهیلات بانکی را نمی شود به سرعت سامان داد خاطرنشان کرد: معوقات قابل توجه بانکی که برخی در صنعت هزینه شده مشخص است اما برخی از این تسهیلات معلوم نیست در چه اموری صرف شده و نیاز به بررسی دفاتر مالی این افراد است.

۹۰۰هزار میلیارد ریال معوقات شبکه بانکی متوقف مانده

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با ابراز تاسف از اینکه در فعالیت موسسه های مالی و اعتباری بدون مجوز عده ای دست داشته اند، تصریح کرد: مردم نمی دانند اگر مشکلی برای این موسسه های پیش بیاید، دولت پاسخگو نخواهد بود.

به گفته ترکان در دنیا تسهیلات بانکی به عنوان سرمایه جاری بانک ها معادل ۶۰ تا ۱۰۰ درصد از تولید ناخالص ملی کشورهاست، این رقم در ایران به طور اسمی ۳۴ درصد است و دلیل این فاصله را می توان کم بودن سرمایه جاری بانک ها و راکد ماندن منابع دانست.

وی ضمن یادآوری این مطلب که منابع غیرجاری شبکه بانکی از جمله حدود ۹۰۰ هزار میلیارد ریال معوقات شبکه بانکی متوقف مانده عنوان کرد: بدهی حدود یک هزار میلیارد ریالی دولت به شبکه بانکی از دیگر بخش های سرمایه غیرجاری متوقف مانده بانکها ست که بخش مهمی از آن سررسید اوراق مشارکتی است که در دولت های گذشته فروخته شده اند.

۵۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه راکد بانک ها به دلیل مسکن است

مشاور ارشد رئیس جمهور با بیان این مطلب که ۵۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه راکد بانکها به خاطر مسکن مهر است که برگشت داده نشده اذعان داشت: ۳۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه شبکه بانکی کشور مربوط سایر تسهیلات مسکن است و در مجموع تمام این بخش ها ۵۵ درصد از کل دارایی های شبکه بانکی کشور را که مطالبات غیرجاری بانکهاست تشکیل می دهد.

ترکان با اشاره به اینکه در دنیا فقط شرکتهای کوچک و متوسط از بانک تسهیلات می گیرند و شرکتهای بزرگ از بازارهای سرمایه و بورس تامین سرمایه می کنند ابراز داشت: کیفیت طراحی و اجرای ساختمان به عنوان مهمترین مشکلات نظام مهندسی است و باید بیشتر به این مهم پرداخته شود.

وی با اشاره به اینکه سپردن فعالیت‌های ساخت و ساز به مجریان ذی‌صلاح بسیار اهمیت دارد، خاطرنشان کرد: مسئولیت احداث ساختمان باید با کسی باشد که حرفه اش این شغل است و مسئولان ساخت و ساز ساختمان باید کسانی باشند که صلاحیت ساخت و ساز را دارند.

مشاور عالی رئیس‌جمهور در خاتمه با تأکید بر لزوم ارتقای کیفیت طراحی‌های احداث ساختمان بیان کرد: باید با استفاده از مهندسان برجسته و طراحی خوب هزینه‌های ساخت و ساز را کاهش داد و از بهترین طراحان در زمینه ساخت و ساز استفاده شده و دستمزد خوب نیز بپردازیم تا در اجرا دچار هزینه‌های اضافی نشویم.

اکبر ترکان مشاور ارشد رئیس جمهور در راس هیئتی به منظور ساماندهی و بازدید از روند کار سازمان نظام مهندسی به استان سمنان سفر کرده بود .

 

۰۷:۱۱:۴۳ با بازگشایی نماد شرکت های پالایش طی روز جاری شاهد اتفاقات بسیار عجیب و غریب بودیم که این اتفاقات طی انتشار خبری با عنوان “ناظر بازار در دسترس نیست/ آیا کارگزار متخلف مجازات می شود؟” بیان شد اما یکی از این اتفاقات که بسیار قابل توجه هم بود معامله بیش از ۲ میلیون سهمی نماد شپنا در ساعت ۱۲:۳۳ یعنی سه دقیقه پس از اتمام ساعت قانونی معاملات بود.

بر اساس گزارش بورس نیوز، باخبر شدیم که صندوق توسعه و حمایت از بازار سرمایه همان فروشنده حقوقی ۲ میلیون سهام “شپنا” در ساعت پس از اتمام معاملات بوده است .این موضوع نه تنها یک اقدام بسیار تعجب برانگیز و شبهه دار می باشد بلکه به هیچ عنوان قابل گذشت و نادیده گرفتن نمی باشد.

چراکه تا آنجاییکه ما اطلاع داریم صندوق توسعه بازار فعالیت اصلی و عمده اش یا خرید سهام به جهت حمایت است و یا عرضه سهام در جهت افزایش میزان نقد شوندگی سهام می باشد و حجم مبنا هم برای نماد “شپنا” عدد یک بوده است یعنی دلیلی نداشته که عرضه شود تا مثلا حجم مبنا پر شود .

حال سئوال اینجاست که عرضه این دو میلیون سهم نه به نقد شوندگی بازار کمک می کند و نه ارزش معامله آن در حدی است که بتوان با این رقم نقدینگی برای حمایت از بازار بدست آورد، مضاف بر این مگر بازار فردا را گرفته بودند که این اقدام را امروز و پس از معاملات انجام دهند.

توجه داشته باشید که سهام عرضه شده توسط تنها یک شخص خریده شده است که جای تعجب فراوان دارد که این شخص چگونه توانسته از این عرضه بهره مند شود!!!

 لذا یک درخواست از رییس سازمان بورس داریم، آقای فطانت لطفاً جلوی اینگونه اقدامات که دود آن فقط به چشم سازمان بورس و شخص شما که بسیار برای سالم سازی بازار تلاش می کنید می رود را بگیرید. لطفاً از مسئولین مربوطه بخواهید اسم خریدار این ۲ میلیون سهم عرضه شده را به شما بدهند تا با این فرد خوش شانس بیشتر آشنا شوید .

 

۰۷:۰۹:۴۰ به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه صهیونیستی جروزالم‌پست گزارش داد از اظهارات وزرای خارجه حاضر در لوگزامبورگ چنین برمی‌آید که تمامی طرفین بر این امر مصمم هستند که توافق هسته‌ای بین ۳۰ ژوئن تا ۹ جولای اتفاق بیفتد.

اشاره روزنامه جروزالم‌پست از دو تاریخ ۳۰ ژوئن و ۹ جولای ضرب‌الاجل توافق هسته‌ای بین ایران و گروه ۱+۵ و مهلت تقدیم توافقنامه هسته‌ای احتمالی به کنگره آمریکا است.

ایران و گروه موسوم به ۱+۵ مطابق تفاهم‌های حاصل شده موعد ۳۰ ژوئن را به عنوان ضرب‌الاجل خود خوانده توافق هسته‌ای تعیین کرده‌اند.

دولت آمریکا مطابق مفاد قانون موسوم به «بازبینی توافق هسته‌ای در کنگره» بایستی هر گونه توافقنامه هسته‌ای را تقدیم کنگره کند.

 طبق مفاد این قانون، در صورتی که دولت اوباما تا ۹ جولای این توافقنامه را به کنگره تحویل دهد دوره نظارت بر توافقنامه ۳۰ روزه خواهد بود و در غیر اینصورت به ۶۰ روز افزایش خواهد یافت.

باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا در دوره نظارت کنگره بر توافق هسته‌ای از حق اقدام در زمینه تعلیق، تخفیف یا کاهش تحریم‌ها برخوردار نخواهد بود.

 

 

۰۷:۰۸:۳۲ فرانک اشتاینمایر: به توافق با ایران نزدیک شده ایم

 

۰۷:۰۷:۵۱ به گزارش ایرنا، عباس آخوندی روز دوشنبه در حاشیه مراسم آغاز به کار عملیات احداث آزادراه آبیک ـ چرمشهر، افزود: سن ناوگان هوایی کشور هم اکنون به حدود ۲۰ سال رسیده و طی ۱۰ سال آینده به ۳۰ سال افزایش خواهد یافت، هرچند که در سال های اخیر با تلاش دست اندرکاران سن ناوگان را دو سال کاهش دادیم.

وی تصریح کرد: تحریم های ناعادلانه سبب شد که در این مدت تنها هواپیماهای دست دوم خریداری کنیم در حالی که نوسازی ناوگان هوایی کشور امروز بسیار ضروری است.

وی با بیان اینکه در نمایشگاه هوایی پاریس برای نخستین بار با عرضه کنندگان صنعت هوانوردی وارد مذاکره شدیم، افزود: در این نمایشگاه با سازندگان هواپیما های کوتاه برد که می توانند در بین ۶۰ فرودگاه کشور پروازهای خود را انجام دهند، وارد مذاکره شدیم و با سازندگان هواپیماهای با برد متوسط و بلند قاره پیما مذاکرات خوبی را انجام داده ایم.

وی ادامه داد: همه سازندگان هواپیما و تجهیزات هوانوردی استقبال خوبی از این مذاکرات داشتند و مقدمات کار را فراهم کردیم تا همزمان با مذاکرات گروه های دیپلماتیک با گروه ۱+۵ بتوانیم از این شرایط مناسب استفاده کنیم.

وی با اشاره به مذاکرات صورت گرفته با شرکت های فرانسوی در خصوص توسعه ناوگان حمل و نقل ریلی و زیرساخت های شبکه راه آهن کشور، اظهار داشت: در این سفر با برخی از شرکت های فرانسوی برای نوسازی ناوگان حمل ونقل جاده ای نیز مذاکراتی انجام شد که امیدواریم مقدمات توسعه تجارت بین المللی را برای کشور فراهم کند.

آخوندی گفت: اطلاعات جامع شرکت های غربی در خصوص بازارهای ایران نشان می داد این شرکت ها از ظرفیت های بازار ایران به خوبی مطلع هستند و بخش دولتی فرانسه نیز از توسعه مناسبات دو کشور استقبال خوبی داشتند.

وی در خصوص آزادراه آبیک ـ چرمشهر افزود: طبق قراردادی که با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا منعقد شده این آزادراه طی چهار سال آینده تکمیل می شود اما امیدواریم که با هزینه ۱۳۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیارد تومانی این آزادراه زودتر از موعد مقرر به پایان برسد.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در تلاش هستیم با توسعه شبکه آزادراهی و بزرگراهی، راه های کشور را به شبکه جاده ای کشورهای همسایه متصل کنیم تا بتوانیم از مزیت های ایران در بخش ترانزیت کالا و مسافر بیش از پیش استفاده کنیم.

آخوندی در پایان گفت: به همین منظور احداث آزادراه تبریز ـ مرند، مشهد ـ نیشابور ـ سبزوار، آزادراه آبیک ـ چرمشهر، آزادراه بروجرد به خرم آباد و آزادراه مشهد به قوچان را آغار کرده ایم و امیدواریم طی چهار سال آینده آزادراه ۲۳۰۰ کیلومتری کشور به دو برابر افزایش یابد.

 

۰۷:۰۷:۳۵ وزیر صنعت‌، معدن و تجارت با تاکید بر نقش دولت در پشتیانی از بخش خصوصی گفت که اغلب خصوصی‌سازی ها در گذشته به درستی انجام نشده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدرضا نعمت زاده در نشست رییس جمهور با اصناف، کارآفرینان و خیرین که بعد از ظهر امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد اظهار کرد: به استناد آمار اخیر بانک مرکزی و برابر آخرین بررسی های صورت گرفته رشد اقتصادی ما در سال گذشته ۳ درصد بوده که ۴۰ درصد آن مربوط به بخش صنعت و معدن است.

وی افزود: از همه عزیزانی که علی رغم محدودیت‌ها اعم از روابط بین المللی، بانکی، محدودیت‌های داخلی و کمبود نقدینگی توانستند این رشد را نصیب کشور کنند قدردانی می کنیم. ان شاالله که این روند ادامه می‌یابد.

نعمت زاده ضمن تبریک روز اصناف اظهار کرد: من این را عینا به آقایان هاشمی و خاتمی هم گفته‌ام که هرجا به بخش خصوصی اعتماد کرده‌ایم جواب اعتماد ما مثبت بوده است. من معتقدم نقش دولت پشتیانی از بخش خصوصی است. متاسفانه به خاطر برخی فعالیت های خصوصی سازی در گذشته، اغلب خصوصی سازی درست انجام نشده و حدود ۱۰ درصد عملا به بخش خصوصی واگذار شده است. البته این روند به مقدار زیادی تغییر کرده است.

وزیر صنعت با بیان اینکه در کشورهای صنعتی ابتدا اهلیت افراد سنجیده می‌شود و بعد واگذاری و خصوصی سازی اتفاق می افتد تصریح کرد: ما نباید از خصوصی سازی پیش‌بینی درآمد عمومی برای دولت داشته باشیم، بلکه افزایش بهره‌وری باید مدنظر قرار گیرد و حتی جا دارد دولت در بخشی از موارد پول خرج کند تا خصوصی سازی واقعی اتفاق بیفتد.

در این مراسم جلال‌پور رییس اتاق بازرگانی نیز با اشاره به نابسامانی‌های اقتصادی کشور در سال‌های گذشته و تاثیر تحریم‌ها اظهار کرد: خوشحالیم که دولت تدبیر و امید با نگاه تیزبینانه کمر به برداشتن و رفع تحریم بسته است.

وی ضمن قدردانی از تلاش دولت در مذاکرات هسته‌ای یادآور شد: ما سیاست رفع تشنج از وضعیت بین‌المللی و همزمان شکوفایی اقتصادی را ارج می‌نهیم و معتقدیم دولت باید خروج از رکود را محور اصلی قرار دهد و بداند که تنها راه گذر از اقتصاد نفتی اتکا به بخش خصوصی است.

فاضلی رییس اتاق اصناف نیز در این دیدار با اشاره به برخی معضلات و مشکلات فراروی اصناف خواستار فراهم کردن حداقل زمینه‌ها برای اصناف شد و افزود: اگر این توجه به درستی صورت گیرد اصناف می‌توانند در سال ۷۰۰ هزار تا یک میلیون شغل ایجاد کنند اما این نیازمند این است که اصناف به عنوان صاحبان اصلی بنگاه‌های کوچک و متوسط مورد توجه بیشتری قرار گیرند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر از ظرفیت عظیم اصناف به درستی استفاده نمی‌شود ابراز امیدواری کرد شرایطی فراهم شود تا سرمایه گذارانی که در دهه سوم انقلاب از کشور رفتند به کشور برگردند.

میرمحمد صادقی نماینده خیرین نیز در این نشست کابینه دولت یازدهم را کابینه‌ای اقتصادی نامید و اظهار کرد: ما معتقدیم با توجه به تاکیدات رهبری بر اجرای اصل ۴۴ و همچنین تاکید دولت بر خصوصی‌سازی باید کارهایی که به دوش دولت سنگینی می‌کند و بخش خصوصی می‌تواند آن را انجام دهد به بخش خصوصی واگذار شود. ما افتخار می کنیم در کنار دولت باشیم و کارهای خیر را انجام دهیم.

وی در پایان با اشاره به تشریفات دست و پا گیر برای ثبت موسسات خیریه از رییس جمهور خواست دستور تشکیل کانونی برای ساماندهی موسسات خیریه را صادر کند.

 

۰۷:۰۷:۱۸ رییس جمهور تاکید کرد که دولت برای احیای اقتصاد کشور به بخش خصوصی اعتماد دارد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در دیدار اصناف، کارآفرینان و خیرین که بعد از ظهر امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، موفقیت دولت در ۲۲ ماه گذشته را به دلیل حضور و حمایت مردم دانست و اظهار کرد: در بخش اقتصاد مردم بودند که توانستند به بازار آرامش بدهند. در واقع دولت زمینه را آماده کرد و آرامش را کارآفرینان و اصناف ایجاد کردند.

وی افزود: جمعیت بزرگی حدود سه میلیون واحد تولیدی، توزیعی و خدماتی مشغول فعالیت هستند و شش میلیون نفر به طور مستقیم فعال‌اند. روشن است که حضور، فعالیت و نحوه عملکرد شما نه تنها به اقتصاد کمک می‌کند بلکه بخشی از بازار سیاست، خدمات اجتماعی و حتی فرهنگی و تبلیغ اسلام نیز به عهده شماست.

روحانی با اشاره به نقش اصناف در تحرکات سیاسی و اجتماعی کشور از جمله انقلاب مشروطه اظهار کرد: در آن زمان اصناف بار سیاست را به دوش داشتند و ایستادگی و مقاومت کردند. در انقلاب اسلامی هم اقشار مختلف مردم حضور داشتند اما نقش اصناف نقش بارزی بود. در واقع اصناف و کارآفرینان فقط بار اقتصاد را به دوش ندارند، بلکه بار مذهب، دین، فرهنگ و خدمات اجتماعی را نیز بر دوش دارند.

رییس جمهور ادامه داد: این دولت تردید ندارد که اگر رونق اقتصادی می‌خواهیم در سایه تلاش و فعالیت بخش غیردولتی محقق خواهد شد. دولت به تنهایی نمی‌تواند بار مسئولیت را به دوش بگیرد.

وی با بیان اینکه خروج از رکود از آغاز برای دولت یک اصل بوده اظهار کرد: برخی فکر می‌کردند دولت صرفا به فکر کاهش نرخ تورم است و به فکر رونق نیست. شرایطی که ما وارد شدیم تورم بالای ۴۰ درصد بود. آن هم در شرایطی که اقتصاد ما یک اقتصاد سالم نبود، بلکه اقتصاد ما روی تخت بیمارستان بود و این تب بالا رفته بود، بنابراین ما بلافاصله به سراغ خروج از رکود غیرتورمی رفتیم که کار سختی بود و خوشبختانه این خروج از رکود را در برخی بخش ها مشاهده کردیم. این امر در سال ۹۳ آشکارتر شد و امروز آمار به ما می‌گوید که دارای رشد ۳ درصدی هستیم و این برای دولتی که در آغاز کار یعنی در پایان سال ۹۱ رشد منفی ۶٫۸ را داشته حرکت بزرگی است.

رییس جمهور با بیان اینکه «برای ادامه کار نیز نیاز به رونق داریم» خاطرنشان کرد: خروج از رکود به تنهایی برای ما کافی نیست. رونق هم ضرورتی برای ماست و باید در این راستا به هم کمک کنیم. من در تمام جلسات اقتصادی می‌گویم که با کارآفرینان بخش خصوصی صحبت کنید و از آنها نظر بگیرید زیرا آن‌ها تجربه عملی دارند. ایران در تاریخ تجار به نامی داشته است. اگرچه در دهه‌های گذشته فراز و نشیبی داشته‌ایم برخی در مقاطعی فکر می کردند اگر همه چیز دولتی شود بهتر است، ولی امروز دولت تردیدی ندارد که باید تسهیلات لازم را برای بخش خصوصی فراهم کند و قدم به قدم بار اقتصاد و فرهنگ را به دوش این بخش بگذارد.

روحانی ادامه داد: برخی از این سخنان ناراحت می‌شوند و می‌گویند مگر می‌شود فرهنگ دولتی نباشد، اما حوزه‌های ما که در طول تاریخ این همه خدمات فرهنگی داده‌اند و این همه فرهنگ و هنر، مگر دولتی بوده است؟، مگر سعدی، حافظ و مولانا که آفریننده فرهنگ ما بوده‌اند دولتی بوده‌اند؟ ما باید این‌ها را به اهلش واگذار کنیم زیرا هرچه دولت کوچک‌تر و چابک‌تر باشد به نفع کشور است بنابراین باید دولت را کوچک و کارها را واگذار کنیم.

رییس جمهور با اشاره به عدم اجرای قانون بهبود محیط کسب و کار در گذشته یادآور شد: ما در دولت یازدهم اکثر آیین نامه‌های اجرایی این قانون را تصویب کردیم. همچنین لایحه خروج از رکود را به مجلس ارائه کردیم که یک ماه است به دستمان رسیده، اما در همین مدت کوتاه آیین نامه‌های زیادی از آن را تصویب کرده‌ایم و ان‌شاالله حرکت به جلو خواهد بود.

وی با اشاره به ناتوانی و نبود قدرت کافی در بانک‌ها نیز تصریح کرد: برخی کارآفرینان بخش خصوصی در سال‌های گذشته گرفتاری‌هایی پیدا کردند و برخی معوقات به دوش آن‌هاست، البته بعضی از آن‌ها مقصر هستند و باید طبق قانون با آن‌ها برخورد شود، اما برخی مقصر نیستند و باید به آن‌ها کمک شود. زیرا قیمت ارز سه برابر شد و سختی‌ها و مشکلاتی پیش آمد. ما به همه استان‌ها ابلاغ کرده‌ایم کارگروهی تشکیل شود که معوقات را بررسی کنند و آن‌هایی که به خاطر مشکلات اقتصادی نتوانستند بدهی ‌شان را پرداخت کنند تسهیلاتی برای‌شان فراهم شود.

روحانی اضافه کرد: دولت به بخش خصوصی برای احیای اقتصاد کشور اعتماد دارد و ان شاالله با مشورت، هماهنگی، همفکری و کمک شما به دولت و کمک دولت به بخش خصوصی نفع نهایی که رونق، آرامش بازار و اشتغال جوانان خواهد بود برای ملت است.

رییس جمهور رونق صنایع متوسط و کوچک و بنگاه‌های کارآفرینی را موجب ایجاد اشتغال دانست و ابراز امیدواری کرد که با اشتغال جوانان و رونق اقتصاد شاهد ایرانی آبادتر و ملتی رشیدتر باشیم.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود به جلسات با کارآفرینان و اقتصادیون در ۱۹ سفر استانی دولت اشاره کرد و گفت: همچنین ما در همه سفرهای خارجی به منطقه و همسایگان یک جلسه با کارآفرینان ایرانی داشتیم. در چند کشور از همان جلسات سرمایه‌گذارانی برای سرمایه‌گذاری در ایران اعلام آمادگی کردند. این نشان دهنده این است که دولت باید در مسیری حرکت کند که تسهیلات لازم پیش پای بخش خصوصی و غیردولتی گذاشته شود تا آن‌ها وارد عمل شوند.

وی مادر بخش دیگری از سخنان خود ماه رمضان را ماه «مادیت و معنویت» و اسلام را دین مادیت و معنویت دانست و یادآور شد: ماه رمضان همچنین ماه امنیت روح و روان و امنیت جامعه است و آمار و ارقام هم این را به اثبات می‌رساند. در این ماه قلب ما از همه ماه‌ها نورانی‌تر خواهد بود.

رییس جمهور در پایان تقوا را فلسفه اصلی روزه‌داری عنوان و در عین حال تاکید کرد که سلامت جسم نیز در کنار سلامت جان مورد توجه اسلام قرار دارد.

 

۰۷:۰۵:۰۸ هیات های کارشناسی ایران و ۱+۵ کار را در وین دنبال می کنند و وزیران خارجه نیز در زمان مقتضی به مذاکرات می پیوندند.

به گزارش خبرنگار انرژی هسته ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) روز دوشنبه در جلسه مشترک محمد جواد ظریف با وزیران خارجه سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس و نماینده عالی اتحادیه اروپایی آخرین روند مذاکرات هسته ای مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

وزیر امور خارجه کشورمان روز دوشنبه در سفری یک روزه به لوکزامبورگ با همتایان اروپایی خود در گروه ۱+۵ و مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار کرد.

ظریف پس از این دیدارها به تهران بازگشت. این دیدارها در حالی انجام شد که تا ضرب الاجل ۱۰ تیر ۱۰ روز باقی مانده است و مذاکره کنندگان ایران از کندی کار خبر می دهند و دو طرف تمدید سه الی چهار روزه را محتمل می دانند.

در مذاکرات ظریف با وزیران خارجه سه کشور اروپایی و فدریکا موگرینی توافق شد که هیات های کارشناسی طرفین با جدیت کار را در وین دنبال کرده و در زمان مقتضی وزرای خارجه نیز به مذاکرات وین بپیوندند.

وزیر خارجه کشورمان با وزیران خارجه سه کشور اروپایی و نماینده عالی اتحادیه اروپا به طور جداگانه نیز ملاقات کرد. در این ملاقات ها درباره موضوع هسته ای، مسائل دو جانبه و منطقه ای گفت و گو شد.

وزیر امور خارجه کشورمان پس از ورود به لوکزامبورگ گفته بود: همه طرف‌های مذاکره‌کننده از زیاده‌خواهی و ادعاهای خارج از چارچوب‌های بین‌المللی خودداری کنند تا دستیابی به توافق ممکن شود.

محمد جواد ظریف درباره روند نگارش متن توافقنامه نهایی هسته‌ای با اشاره به تلاش تیم مذاکره کننده ایران بعد از گفت‌وگوهای لوزان گفت: همچنان اختلافاتی باقی مانده است که برخی فنی و برخی هم سیاسی است. با این حال تلاش می کنیم در اولین فرصت کار را به اتمام برسانیم.

بر اساس گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با تاکید بر اینکه اهمیت دستیابی به توافق خوب و مناسب بیشتر از چند روز دیر یا زود شدن است به دیدارهای امروز خود در لوکزامبورگ اشاره کرد و گفت: در ملاقات با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزرای امور خارجه سه کشور آلمان ، فرانسه و انگلیس درباره آخرین وضعیت مذاکرات و چگونگی دستیابی به توافق نهایی و ضرورت اقدام مشترک برای اینکه کار در آینده امکان‌پذیر شود، گفت‌وگو خواهیم کرد.

ظریف افرود: در دیدارهای امروز درباره موضوعات منطقه‌ای از جمله بحران یمن و اوضاع سوریه و افراطی‌گری در منطقه گفت‌وگو خواهیم کرد.

 

۰۷:۰۴:۵۶ کاخ سفید روز دوشنبه اعلام کرد ضرب الاجل ۳۰ ژوئن ممکن است نیاز به تغییر داشته باشد.

به گزارش «انتخاب»، جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید گفت این زمان (‌ ۳۰ ژوئن )‌ به شدت محکم باقی است ولی احتمال دارد در صورت لزوم کمی به عقب بیافتد.وی افزود موافقت نامه ژنو از مذاکره کنندگان می خواهد که در صورت لزوم سه روز را به زمان تعیین شده (‌ ۳۰ ژوئن )‌ اضافه کنند.

 

۰۷:۰۴:۴۰ محمدجواد ظریف و همتایان انگلیسی، آلمان و فرانسوی او توافق کردند هیات های کارشناسی با جدیت به نگارش توافق جامع ادامه دهند تا در زمان مقتضی وزیران خارجه به مذاکرات وین بپیوندند.

در این دیدار که روز دوشنبه در لوکزامبورگ انجام شد، ظریف و فرانک والتر اشتاین مایر، فیلیپ هاموند، لوران فابیوس و فدریکا موگرینی آخرین روند مذاکرات هسته ای را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.

در این جلسه توافق شد که هیات های کارشناسی طرفین با جدیت کار را در وین دنبال کرده و در زمان مقتضی وزرای خارجه نیز به مذاکرات وین بپیوندند.

امروز ظریف همچنین با وزرای خارجه این سه کشور و هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا به طور جداگانه ملاقات کرد.

موضوع هسته ای، مسائل دوجانبه و منطقه ای از محورهای مذاکرات ظریف در این دیدارها بود.

 

۰۷:۰۴:۲۷ سری به  خبرهای سیاسی می زنیم  :   عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان درباره نتایج پنج روز نشست های فشرده با نمایندگان کشورهای ۵+۱ در وین گفت: نگارش متن توافقنامه در سطوح مختلف همچنان ادامه دارد.

«سید عباس عراقچی» که پیش از پرواز به مقصد لوکزامبورگ در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در وین سخن می گفت ،‌ افزود: متن مربوط به توافقنامه ، متن پیچیده ای است و ابعاد مختلفی هم به لحاظ فنی و هم به لحاظ حقوقی و از همه مهمتر به لحاظ سیاسی دارد. باید بررسی های کاملی روی آن صورت گیرد. این کار ابتدا در سطح کارشناسان سپس در سطح معاونان انجام می شود.

وی گفت: کشورهای ۵+۱ هم در پنج روز گذشته در برخی مواقع حضور داشتند. البته مذاکرات هسته ای ما با خانم اشمید معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا است که به نمایندگی از گروه ۵+۱ مذاکره می کند اما کارشناسان ، مدیران و معاونان دیگر کشورها حضور دارند. همچنین جلساتی داشتیم به صورت دوجانبه با سه کشور اروپایی و چین و روسیه که مسایل مهمی با آنها داریم که باید پیگیری کنیم.

عراقچی با اشاره به اینکه عازم لوکزامبورگ است ، افزود: دکتر ظریف هم به لوکزامبورگ می آیند و با وزرای امور خارجه سه کشور اروپایی ملاقات خواهیم کرد و دیدار گروهی به اتفاق خانم موگرینی خواهیم داشت. همچنین ملاقات های دوجانبه ای با وزرای امور خارجه انگلیس ، فرانسه و آلمان خواهیم داشت.

وی تاکید کرد: به هرحال به روزهای آخر مذاکرات و به مهلت تعیین شده نزدیک می شویم. البته همانگونه که بارها گفته شده این مهلت برای ما نهایی نیست و اگر لازم باشد که چند روز بیشتر گفتگو کنیم این کار را انجام خواهیم داد. آنچه که برای ما مهم است رسیدن به یک توافق مطلوب و مورد قبول برای ملت ایران است که در آن حقوق مردم ایران شناسایی و محترم شمرده شده باشد و برنامه هسته ای ایران به رشد و پیشرفت خود ادامه دهد و تحریم ها هم برداشته شود. امیدواریم انشاء الله در طول چند روز آینده همه این اهداف محقق شود.

عراقچی افزود: اختلاف نظرهایی که در خصوص متن توافقنامه وجود دارد مقداری کمتر شده اما پیشرفت کار به آن اندازه ای که انتظار داشتیم نیست.

وی ابراز امیدواری کرد: اگر خداوند کمک کند در روزهای آینده اختلافات کمتر شود و به متن واحدی دست یابیم. با این حال اختلافات در بعضی مسایل جدی تر است و به بررسی های بیشتری احتیاج دارد و امیدواریم امروز در جریان ملاقات وزرای امور خارجه بحث بیشتری در خصوص چند موضوع کلیدی مورد اختلاف صورت گیرد.

معاون وزیر امور خارجه کشورمان گفت: احتمال می رود در پایان این هفته جان کری وزیر امور خارجه آمریکا هم به وین سفر کند و ملاقات های دوجانبه ای با وی صورت گیرد.  وی افزود: احتمال می رود باقی وزرای خارجه ۵+۱ هم به مذاکرات ملحق شوند. این ماراتن به تدریج به لحظات آخر خود نزدیک می شود و امیدواریم خداوند آنچه را که خیر و صلاح است مقرر کند.

عراقچی گفت: پس از پایان مذاکرات لوکزامبورگ به وین باز خواهیم گشت و مذاکرات را ادامه خواهیم داد و آقای ظریف پس از عزیمت به تهران احتمالا آخر هفته به وین بازخواهند گشت.

 

۰۷:۰۲:۲۶ با این  که جو مثبت  است  و خبرهای سیاسی خوب ولی به نظر بازار کمی هوای عرضه  داشته  باشد  نیمه دوم  این  شدت  چشم  گیر است

۰۷:۰۲:۱۴ با  سلام و صبح  بخیر به  شما  به امید  روزی خوب  و بازاری بهتر

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم