۰۷:۱۱:۰۶ پایان بخش اول اخبار
۰۷:۱۰:۵۰ گروه بورس- همایون دارابی: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد بهبود شرایط معاملاتی با افزایش حجم معاملات بود. در بازار دیروز معاملهگران در شروع بازار با شرایط ضعیفی مواجه بودند که این شرایط ضعیف در میانه بازار با افزایش حجم معاملات جای خود را به رشد قیمتها داد. به گونهای که در پایان معاملات شاخص با ۱۱۷واحد رشد به میزان ۱۹/ ۰ درصد به رقم ۶۲هزار و ۵۵۸واحد رسید.در مورد دلایل رشد شاخص، بازار دیروز شاهد شایعاتی از جمله تصمیم دولت برای افزایش حمایت از بازار بود. در همین شرایط دیروز وزیر امور اقتصادی و دارایی به سهامداران خرد توصیه کرد که تحت تاثیر عوامل روانی و برخی اخبار، هیجانی نشده و از مشاوره اشخاص حرفهای و شرکتهای فعال در بورس برای تنظیم رفتار خود استفاده کنند. بر این اساس انتظار میرود به رغم افزایش ریسک سیاسی ناشی از نزدیکی مهلت حصول توافق هستهای، در صورت ادامه تزریق نقدینگی بازار بتواند بهبود شرایط نسبی را تجربه کند. در بازار دیروز در گروه برقی شرکت ۲۳۰ میلیارد تومانی مدیریت انرژی امید تابان هور با نماد «وهور» در فرابورس درج و آماده عرضه اولیه ۱۰ درصد سهام شد. این شرکت با نماد «وهور» بهعنوان پنجاهمین شرکت در بازار اول معاملات فرابورس درج شد تا در صورت وجود شرایط مناسب، شاهد عرضه اولیه ۱۰ درصدی سهام در هفتههای آینده باشد.
بررسیها نشان میدهد سهامدار اصلی و ۹۹ درصدی این شرکت سرمایهگذاری امید بوده و تعهد عرضه ۱۰ درصدی سهام را ارائه کرده است. سال مالی «وهور» ۳۰ آذر بوده و این شرکت برای سال مالی گذشته، ۲۴۵ ریال سود پیشبینی کرده و قرار است سرمایه فعلی ۲۳۰ میلیارد تومانی را ۷۴ درصد معادل ۱۷۰ میلیارد تومان از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران اضافه کند تا به شرکتی ۴۰۰ میلیارد تومانی تبدیل شود. افزایش سرمایه این شرکت از ۳۰ به ۲۳۰ میلیارد تومان (۶۶۷ درصد) آبان سال گذشته اعمال و در بهمن ۹۳ ثبت شده است. این شرکت با مالکیت نیروگاههای سیکل ترکیبی ارومیه، سمنان و گیلان یک درصد از سهم نیروگاههای کشور را دارد و قرار است با سرمایهگذاری در نیروگاههای ارومیه، سیرجان و هریس به سهم ۵/ ۱ درصدی برسد. در گروه شویندهها پاکسان دیروز در شفافسازی اعلام کرد که تعدیلی ۲۰درصدی برای سال ۹۴در دستور کار خود دارد. به گفته مدیرعامل پاکسان به دلیل وضعیت فروش محصولات سود شرکت کاهش خواهد داشت. در این بین دیروز مدیران عامل دو شرکت بورسی پاکسان و سپنتا درباره سود ۹۳ و ۹۴ شفافسازی کردند. در گروه فلزی هم امیر جعفری برواتی مدیرعامل شرکت سپنتا درباره دلایل افزایش سود شرکت اصلی نسبت به آخرین پیشبینی سال مالی اسفند ۹۳ اعلام کرد: افزایش سود شرکت اصلی نسبت به پیشبینی در بودجه مصوبه سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ۹۳ تماما مربوط به اصلاح ساختار مالی شرکتهای گروه حسب تعهد هیات مدیره شرکت به سازمان بورس است.
در گروه بیمهای دیروز مجمع بیمه البرز رای به تقسیم سود ۴۶ریالی به ازای هر سهم داد. در نماد مخابرات این شرکت براساس گزارش شفافسازی درخصوص تغییر تعرفههای تلفن ثابت به استناد خبر منتشره در خبر گزاری فارس اعلام کرده، بر مبنای سناریوهای پیشنهادی این شرکت به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی درخواست بازنگری در تعرفهها مطرح شده ولی تا کنون از سوی مبادی رسمی نتیجه ابلاغ نشده است. بنابراین درخصوص بررسی اثرات مالی و تاثیر آن در پیشبینی سود هر سهم سال ۹۴ شرکت اصلی و شرکتهای گروه اقدام لازم انجام و پیشبینی اصلاحی سال جاری از طریق سامانه کدال منتشر خواهد شد. در همین حال دیروز معاملهگران شاهد ادامه کشمکش بر سر موضع شرکت مخابرات بودند. در مجموع بازار دیروز بازاری مثبت بود که در آن ارزش معاملات در بورس به ۵۹ میلیارد تومان و در فرابورس به ۸۸۹ میلیارد تومان بالغ شد.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888552/#ixzz3dHdK2hod
۰۷:۱۰:۳۰ گروه بورس – محبوبه مغانی: روز گذشته در بورس ۳۷۱ میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۵۹ میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفت. این معاملات که در ۲۸ هزار و ۸۳۰ دفعه معاملاتی انجام شد، پس از وقفه یک روزه در هفته جاری، شاخص بورس تهران را ۱۱۷ واحد افزایش داد تا بخشی از افت روز دوشنبه را جبران کند. بر این اساس دیروز شاخص بورس تهران با کسب رقم ۶۲ هزار و ۵۵۸ واحدی فعالیت خود را پایان داد. بررسیها نشان میدهد طی مدت اخیر نماگر بورس تهران تحرکاتی زیگزاگی را تجربه کرده است؛ تحرکاتی که باعث شده در مدتی در حدود ۳ هفته کاری شاخص در دو کانال ۶۳ و ۶۲ هزار واحد تغییرات نسبتا باثباتی را پشت سر بگذارد.
با این حال با توجه به پایین بودن حجم معاملات، روند شکل گرفته در بازار در هفته جاری را نمی توان بهعنوان یک روند رو به رشد تلقی کرد؛ فعالان بازار سرمایه از روند شکل گرفته بهعنوان روندی خنثی یاد میکنند که نمی تواند معیار مناسبی برای سرمایهگذاری در این بازار باشد. شاید شرایط این روزهای حاکم بر بازار سرمایه را که منجر شده فعالیتهای مبادلاتی به گرفتن نوسان در بازههای کوتاه مدت اختصاص یابد، باید به زمان پایان ضربالاجل هستهای تیر ماه نسبت داد؛ مسالهای که با حاکم ساختن وضعیت نوسانی بر بازار، معاملهگران را برای تعیین استراتژی با دشواری مواجه کرده است. با توجه به نزدیک شدن به زمان پایان ضربالاجل تمدید هفت ماهه توافق ژنو، برخی مباحث حکایت از تمدید مذاکرات به دلیل روند کند پیشرفتها دارد. با این حال به نظر میرسد که تنها برآورده شدن انتظار فعالان بازار سرمایه از سودآوری صنایع و شرکت ها، میتواند منجر به بهبود شرایط فعلی شود؛ به گونه ای که کارشناسان از اجرای برنامههای دولت جهت سرمایهگذاری جدید، آزاد شدن سرمایههای بلوکه شده و تزریق نقدینگی به صنایع بهعنوان راهکارهای موجود برای برون رفت از شرایط فعلی بازار سرمایه یاد میکنند.
یک کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با «دنیای اقتصاد»، از انتشار اخبار ضد و نقیض بهعنوان عاملی نام برد که بازار سرمایه را بین دوراهی حیاتی قرار داده است؛ به گونهای که از یکسو در این بازار تمایل برای رشد سهام به دلیل کمبود نقدینگی دیده نمیشود و از سوی دیگر میلی به کاهش بیشتر نیز وجود ندارد، بر این اساس با توجه به قرار گرفتن سهام بنیادی به قیمتهایی زیر ارزش ذاتی، کفهای قیمتی بنیادی در برخی سهام شکل گرفته است.
سیاوش صبور که از سرمایه بهعنوان عاملی نام میبرد که قادر است کفهای قیمتی را در کوتاهمدت تحت تاثیر قرار دهد، افزود: در بازه میانمدت، کفهای فعلی را میتوان بهعنوان سطحی جذاب برای حقوقیها توصیف کرد اما بیشک هیچ حقوقی را نمیتوان یافت که از قیمتهای ارزانتر استقبال نکند.
وی با اشاره به تاثیر مذاکرات هستهای بر بازار سرمایه عنوان کرد: مطابق دادههای تحلیلی در عمده صنایع بزرگ بازار، وقتی همبستگی صنعت با ریسکهای سیستماتیک بررسی میشود، عموما به همبستگیهای بالا میرسیم که نشان میدهد بین ۳۰ تا ۶۰ درصد از روند قیمتی سهام در صنایع مختلف به مذاکرات وابسته است و در صورت عدم حصول نتیجه خوب، افت شدیدتر از این انتظار نمیرود، بهخصوص آنکه بازار در نقطه فعلی بسیاری از پیشبینیهای بد را پیشخور کرده است.
این تحلیلگر بازار سرمایه به بررسی و تحلیلهای بیزینس مانیتور اشاره کرد که حصول توافق ایران با ۶ قدرت جهانی را در یک مرحله حدود ۲۵ درصد میداند؛ مطابق تحلیل دادههای آنها شانس دستیابی به توافق هستهای در بازهای حدود یک سال، بیش از ۵۰ درصد است.
وی تصریح کرد: بر این اساس بزرگان بازار باید خود را با این شرایط وفق دهند و آمادگی توافق مرحلهای را داشته باشند، همچنین در این شرایط مسلما بورس باید با درکی عمیق از موضوع مذاکرات رفتار غیرهیجانی را تجربه کند و در انتظار یک صعود ملایم و منطقی همجهت با شرایط اقتصادی کشور باشد.
صبور با اشاره به تجربه آذر ماه ۹۳ و فروردین ۹۴ در صعودهای شارپ، پیشبینی کرد که شاید برای بار سوم و این بار در تیرماه تاریخ تکرار شود. با این حال حتی به شرط حصول توافق یک مرحلهای، نباید منتظر صفوف خرید بیعرضه ماند؛ چرا که با توجه به شناخت حاصله از بازیگران حقوقی بازار در مدت یک سال و نیم اخیر، رفتار آنها چنین اطمینانی را به سهامداران خرد نمیدهد؛ ضمن آنکه طبیعی است در شرایط اقتصادی کنونی حقوقیها و شرکتها برای گردش مالی و شناسایی سود ترجیح دهند که به جای سهامداری، نوسانگیری کنند.
این کارشناس بازار سرمایه با توجه به تاثیرپذیری بیش از نیمی از سود شرکتهای فعال در بورس و فرابورس از شرایط بازارهای جهانی، پسلرزههای افت قیمت نفت و فولاد در بازارهای بینالمللی را مورد اشاره قرار داد که همچنان گریبان برخی صنایع را گرفته است.
وی همچنین از تهدیدات و ابهامات دولت برای صنایع معدنی، پتروشیمی و پالایشی بهعنوان دیگر ریسکهای پیش روی بازار سرمایه و صنایع یاد و اضافه کرد: بر این اساس زمانی که عوامل فوق را با رکود موجود در اقتصاد ایران ترکیب کنیم، طبیعی است که در بورس این همه نارضایتی وجود داشته باشد.
در این راستا صبور معتقد است شاخص در کف ۶۱۵۰۰ واحد میتواند مورد حمایت بیشتر قرار گیرد و این سطح با رسیدن سهام به قیمتهای جذاب، میتواند موجب بازگشت شاخص شود.
با این حال وی تقریبا شکست این حمایت را تنها در صورت شکست مذاکرات، منطقی عنوان کرد که در این صورت سطوحی حوالی ۵۷ تا ۵۸ هزار در انتظار بازار خواهد بود.
این تحلیلگر بازار سرمایه از حفظ این کف و روند صعودی شاخص با رهبری مجموعه سهام بزرگ بانکی و بیمهای و چند صنعت کوچک دیگر بهعنوان سناریویی نام برد که در صورت توافق حتی بهصورت مرحلهای، محتمل و قابل پذیرش خواهد بود؛ اما با این حال سرعت حرکت این صنایع به دلیل حجم نقدینگی موجود در بورس احتمالا کم خواهد بود.
وی با بیان اینکه در صورت توافق حتی بهصورت مرحلهای، باز شدن درب بازارهای جهانی ممکن است به افزایش واردات دامن زند، ابراز کرد: اگر این اتفاق صرف سرمایهگذاری در زیرساختها و اصلاح تکنولوژی در کارخانهها شود، اتفاقی مثبت تلقی میشود اما در صورتی که اشتباه دولت قبل تکرار شود، سرنوشت خوشی حتی پس از رفع تحریمها در انتظار دولت و مردم نخواهد بود.
صبور از تمایل برای تکنرخی کردن ارز در کنار ادامه سیاستهای انقباضی بهعنوان راهکار اساسی دولت پس از مذاکرات نام برد که خود موید روند منطقی و آهسته و شاید پیوسته برای بورس باشد.
براین اساس وی متوسط ارزش روزانه معاملات بورس را در هفته قبل مورد اشاره قرار داد که به حدود ۵۵ میلیارد تومان (حدودا ۶/ ۱۶ میلیون دلار) رسید، رقمی که در تاریخ ۵ ساله بورس هم کمنظیر به حساب میآید. در این راستا این کارشناس بازار سرمایه درمان شرایط فعلی بورس را عموما مذاکرات نام برد که به موجب آن درآمد شرکتها یا صادرات یا واردات افزایش مییابد؛ مسالهای که آثار آن در بلندمدت نمود خواهد یافت. صبور معتقد است: ورود سرمایهگذاران خارجی و جذابیت بازاری مملو از پنیاستاک (سهام زیر یک دلار) در کنار خوشبینی به اقتصاد در بین سهامداران داخلی که شاید به تلنگری از سوی بانک مرکزی با کاهش سود بانکی نیاز داشته باشد، در کوتاهمدت میتواند به رشد و رونق بورس کمک کند و در بلندمدت نیز ادامه یابد.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888550/#ixzz3dHdGNLhZ
۰۷:۱۰:۱۲ هرچند بورس جزئی از اقتصاد کشور است، اما بازار سرمایه شرایط به مراتب جلوتری از اقتصاد کشور دارد و تلاش مدیران این سازمان برای استاندارد شدن مولفهها و شاخصهای آن اقدام مثبتی است که تاثیرات مثبت این اقدامات در زمانی که بازار روند روبه رشد را از سر بگیرد به مراتب بیشتر خواهد بود.
به گزارش «سنا»، مهدی طحانی، مدیر عامل مشاور سرمایهگذاری آوای آگاه با بیان این مطلب گفت: اقدام سازمان بورس به منظور افزایش دامنه نوسان اقدام کاملا منطقی و درستی است و در کنار این اقدامات میتوان از فرموله شدن حجم مبنا و کاهش آن و همچنین ارائه اطلاعات به شکل مستقیم روی سامانه کدال نیز بهعنوان اقداماتی مطلوب یاد کرد. وی افزود: باید در نظر داشته باشیم که بورس چیزی جدا از اقتصاد نیست و بازار سرمایه شرایط به مراتب جلوتری از اقتصاد کشور دارد، ضمن اینکه تلاش مدیران این سازمان برای استاندارد شدن مولفهها و شاخصهای آن اقدام مثبتی است و برآیند این اقدامات در زمانی که بازار روند رو به رشد را از سر بگیرد و حرکت کند، اثرات مثبتی خواهد داشت.
مدیرعامل مشاور سرمایهگذاری آوای آگاه تصریح کرد: نگرانیهای ناشی از بحث هستهای و توافقات پیرامون برای بازار سرمایه بیشتر به کند بودن چارت تصمیمگیری شرکتهای بورسی بازمیگردد. وی افزود: دولتی بودن و عدم آمادگی شرکتهای بورسی برای مقابله با فضای بینالمللی از جمله مواردی است که باید تا پیش از توافق نهایی مدنظر باشد. طحانی خاطرنشان کرد: شرایط کنونی بازار سرمایه تنها مربوط به بورس و بازار سرمایه نبوده و کل اقتصاد را در بر گرفته است و از آنجا که بورس مجموعهای متشکل از شرکتهای تجاری، تولیدی، صنعتی و… است، بنابراین وقتی کلیت اقتصاد دچار مشکل شود، بورس تافته جدا از آن نخواهد بود.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888553/#ixzz3dHdA99Q3
۰۷:۰۹:۵۵ گروه بورس- زهرا رحیمی: شاخص کل بورس تهران روز گذشته همچنان بر مدار نوسانات با دامنههای کوتاه مدت حرکت کرد و برای هفتمین روز کاری همچنان در کانال ۶۲ هزار واحدی باقی ماند. این در حالی است که شاخص به مدت ۱۸ روز نیز در کانال ۶۳ هزار واحدی جا خوش کرده بود که از پایداری وضعیت آن حکایت دارد. روز گذشته بیشتر صنایع بورسی نیز همگام با رشد ۱۹/ ۰ درصدی شاخص سبزپوش شدند؛ بهطوری که از میان ۳۷ صنعت، شاخص ۲۲ صنعت با رشد و شاخص ۱۲ صنعت نیز با افت همراه شدند.
بررسی روند قیمتی صنایع مختلف در روزهای گذشته حاکی از این است که صنایع مختلف با سرعت در لیست ترجیح سهامداران جابهجا میشوند؛ بهطوریکه در مجموع اولویتهای بازار در مورد صنایع مختلف با تغییر سریعی روبهرو شده و این امر بر سود و زیان روزانه این صنایع اثر گذشته و باعث شده ترکیب بهترین و بدترین صنایع از منظر بازدهی بهصورت روزانه تغییر کند. مطالعه نوسانات قیمت سهام در صنایع مختلف بازار نشان میدهد که روز گذشته رشد قیمتی گروه منسوجات بیشتر از سایر صنایع بوده است این در حالی است که گروههای سایر معادن و چندرشتهای صنعتی به ترتیب بیشترین افت قیمتی را ثبت کردند. گروههای بانکی و خودرویی نیز همچنان در صدر بیشترین حجم و ارزش معاملات قرار داشتند.
مطالبات از دولت مهمترین مشکل «بترانس»
روز گذشته در گروه ماشینآلات و دستگاههای برقی چهار نماد معامله شدند که همگی با افت قیمت همراه شدند. بر این اساس شاخص این گروه نیز با افت ۲۴/ ۰ درصدی مواجه شد. «بترانس» کمترین افت قیمت و «بکاب» بیشترین افت قیمت را ثبت کردند. در «بکاب» ضمن بیشترین افت قیمت، بیشترین حجم و ارزش معاملات را نیز شاهد بودیم. در بررسی سهامداران فعال نماد «بترانس»، از ابتدای هفته تا دوشنبه شاهد فروش بیش از ۷۰۰ هزار سهم توسط شرکت مدیریت طرح و توسعه آینده پویا بودیم.
در رابطه با وضعیت این گروه مهرزاد منتظری، کارشناس بازار سهام گفت: گروه محصولات برقی به دلیل اینکه شامل شرکتهایی با محصولات و بازار فروش متفاوت هستند، گروه متوازنی نیست. وی افزود: «بترانس» بیش از ۷۰ درصد ارزش بازار این گروه را در اختیار دارد؛ محصول این شرکت ترانس بزرگ است که مستقیما با طرحهای توسعه شرکتها و بحث کلان اقتصادی در ارتباط هستند بهطوری که هر اندازه سرمایهگذاری بیشتر شود، این شرکتها وضعیت بهتری را پیدا خواهند کرد. منتظری ادامه داد: «بترانس» بیشتر محصول خود را به مپنا میفروشد و از آنجا که مپنا با مشکل عدم وصول مطالبات خود از طرف دولت دست و پنجه نرم میکند، این مشکل به ایران ترانسفو نیز منتقل میشود. منتظری با اشاره به اینکه ایرانترانسفو در بازار منطقهای شرکت بسیار مطرحی است، اظهار امیدواری کرد که پس از رفع تحریمها بازار صادراتی خود را دوباره به دست میآورد این در حالی است که رفع تحریمها وضعیت دولت در پرداخت بدهی را مساعد کرده و این شرکتها با اخذ مطالبات خود از دولت وضعیت مناسبی پیدا خواهند کرد. این کارشناس بازار سهام افزود: همچنین طبق قانون بهبود فضای کسب و کار و لایحه خروج از رکود، بندهایی در مورد وضعیت مطالبات شرکتها آمده است که در صورت اجرایی شدن میتواند وضعیت این شرکت را بهتر کند.
وی به وضعیت سایر شرکتهای این گروه اشاره کرد و گفت: شرکتهای دیگر این گروه که کالاهای مصرفی مثل لامپ و کولر تولید میکنند که برای مصارف خرد هستند به اندازه «بترانس» از تحریمها متاثر نشدند و افت و خیز قیمتی آنها تحت تاثیر وضعیت کلی بازار بوده است.
وضعیت خاکستری سیمان
در بررسی عملکرد گروه سیمان در روز گذشته، تنها دو نماد «سهرمز» و «سخاش» رشد قیمت را تجربه کردند و سایر نمادهای معامله شده مربوط به این گروه با افت قیمتی همراه شدند (بیشترین افت قیمت را نماد «سشرق» تجربه کرد) که در نهایت افت ۱۶/ ۰ درصدی شاخص این گروه را رقم زدند. بیشترین حجم و ارزش معاملات نیز برای نماد «ستران» ثبت شد. در تحولات مربوط به صنعت سیمان، روز گذشته دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان از کاهش قیمت سیمان در بازار داخلی و جهانی و همچنین از کاهش صادارت این کالا خبر داد. به گفته عبدالرضا شیخان، سیمان در بازار داخلی ۱۰ درصد زیر قیمت مصوب و در بازار صادراتی نصف قیمت جهانی فروخته میشود این در حالی است که میزان صادرات هم کاهش یافته است. به اعتقاد شیخان کمرنگ شدن فعالیتهای عمرانی در کشور موجب شده است که تولیدکنندگان سیمان مجبور به صادر کردن مازاد تولید سیمان به نصف قیمت جهانی شوند. این در حالی است که بخش اعظم سیمان تولید شده به عراق صادر میشود که ادامه ناآرامیها در این کشور و کمبود نقدینگی موجب شده بازار صادراتی این کالا نیز با مشکل مواجه شوند. البته به اعتقاد کارشناسان وارد شدن سیمان به رینگ صادراتی بورس کالا میتواند زمینههای پیدا کردن بازار خوب با قیمت مناسب را توسط تولیدکنندگان بزرگ فراهم کند.
حملونقلیها چشم انتظار نهم تیرماه
در گروه حمل و نقل روز گذشته «حتاید» بیشترین رشد قیمت و «حفارس» بیشترین افت قیمت را تجربه کردند. شاخص این گروه با افت ۰۱/ ۰ درصدی مواجه شد. بیشترین حجم و ارزش معاملات نیز در کارنامه حکشتی به ثبت رسید. بررسی وضعیت صنعت حمل و نقل در ایران حاکی از روند روبه گسترش آن است و دورنمای مثبتی برای آن ترسیم میشود؛ این در حالی است که در سالهای اخیر، وجود تحریمهای بینالمللی و مشکلات در انتقال پول فشار زیادی را به این صنعت تحمیل کرده است که انتظار میرود با رفع تحریمهای بینالمللی زمینه جذب سرمایه برای توسعه زیر ساختهای این صنعت فراهم شود و ارتباطات گسترده تر سبب شود ایران به مسیر ترانزیت کالایی برگردد. همچنین به گفته کارشناسان در حال حاضر ما نمیتوانیم کشتی به مقصد ایران چارتر کنیم. این محدودیتها باعث بالا رفتن کرایه حمل کالاها میشود. همچنین محدودیت در تعداد کشتیهایی که مجازند به ایران وارد شوند، موجب شده است تا صاحبان کالا مجبور شوند با کشتیهای بسیار محدودی در ارتباط باشند و کمتر از مقدار متعارف ظرفیت یک کشتی کالا بارگیری کنند و کرایه بیشتری نیز بپردازند. اما اگر تیر ماه امسال، توافقنامه میان ایران و کشورهای ۱+۵ نهایی و تحریمها برداشته شود، مشکلات پیش روی این صنعت رفع خواهد شد.
دور خیز قیمتی فلزات اساسی
در بررسی عملکرد گروه فلزات اساسی، روز گذشته «وتوکا» بیشترین رشد قیمتی و «فمراد» بیشترین افت قیمتی را تجربه کرد. افت ۲۴/ ۴ درصدی این نماد در نهایت منجر به افت شاخص این گروه شد. فولاد بیشترین حجم و ارزش معاملات را به خود اختصاص داد. در خلال معاملات روزهای اخیر،عدم توجه معاملهگران به سهام تولیدکنندگان فلزات مشهود است. این رکود، در اثر کاهش چشمگیر قیمت فلزات اساسی ایجاد شده است که از حدود سه ماه قبل آغاز و به تازگی شتاب بیشتری به خود گرفته است.کاهش نرخ ارز نسبت به سال گذشته،آغاز فصل تابستان که بهطور سنتی با کاهش تقاضای این فلزات همراه بوده است در کنار شروع فصل ریزش، بارانهای موسمی در جنوب شرق آسیا از دلایل کاهش قیمت این فلزات بوده است. عوامل موثر دیگر در زمینه کاهش قیمت این فلزات، کاهش قیمت نفت است که منجر به کاهش قیمت تمام شده فلزات اساسی شده است.با این همه کارشناسان کاهش قیمت این فلزات را دورخیز قیمتی میدانند و معتقدند با وجود کاهش موجودی انبار این فلزات، این فلزات وارد مدار صعودی شدند.با توجه به این شرایط در بلندمدت، میتوان نسبت به ادامه افزایش قیمت فلزات اساسی امیدوار بود؛ روندی که برای سهام شرکتهای مرتبط در بورس تهران در سال جاری خبر خوشی تلقی میشود هر چند افت قیمت دلار در صورت رفع تحریمها در ماه آتی را نیز نباید از نظرها دور داشت.
قیمت لیزینگها در مدار صعودی
همه نمادهای معامله شده درگروه لیزینگی روز گذشته، با رشد قیمت مواجه شدند و در نهایت نیز موجب رشد ۱۴/ ۱ درصدی شاخص این گروه شدند. شاخص در هفت روز معاملاتی اخیر از رشد ۴/ ۲ درصدی برخوردار بوده است. «وایران» بیشترین رشد قیمت و «ولیز» کمترین رشد قیمت را به خود اختصاص داد. در بررسی سهامداران فعال مربوط به نماد«وایران»، روز دوشنبه شاهد خرید ۱۰۰ هزار سهم از این نماد توسط بانک تجارت بودیم.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888544/#ixzz3dHd6XXHI
۰۷:۰۹:۴۰ در حالی که هدف از عرضه اولیه سهام شرکتها کشف قیمت مناسب اعلام میشود، اما نقش نظارتی بر این عرضهها را نباید نادیده گرفت. به گزارش خبرگزاری فارس، فرجام بسیاری از تغییرات در روشهای اجرایی، به شدت مقاومتی که در برابر آن صورت میگیرد، وابسته است؛ اما تمایل به حفظ شرایط موجود، همواره تنها چالش پیش روی تغییر نیست. اتفاقات یک ماه اخیر در بازار سرمایه، هر ناظر بیرونی را با این حقیقت مواجه میکند که تصمیمگیرندگان بازار سهام، روزهای رکود در بازار را فرصتی مغتنم برای ایجاد تغییرات در دستورالعملهای اجرایی این بازار دانستهاند. تحول در دستورالعمل اجرایی عرضه اولیه، کاهش حجم مبنا و افزایش دامنه نوسان روزانه را میتوان تاثیرگذارترین تصمیمهای نهادهای نظارتی و اجرایی برای بورس و سرمایه مردم در راستای این رویکرد تفسیر کرد.
حسن قالیبافاصل مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران، در گفتوگو با خبرگزاری فارس از تغییر ساختاری در نحوه عرضه اولیه سهام خبر داد و با اشاره به استفاده از دستورالعمل شیوه ثبت سفارش دفتری، هدف از این اقدام را «کشف قیمت مناسب» معرفی کرد. براساس دستورالعمل مورد اشاره مدیر عامل شرکت بورس، مدیر عرضه سهام باید حداقل ۱۰ روز قبل از آغاز ثبت سفارش، گزارش عرضه اولیه را به بورس ارسال کند و این گزارش که شامل اطلاعاتی همچون کمینه و دامنه قیمت سهم، تعدادسهام قابل عرضه و تاریخ شروع و پایان دوره ثبت سفارش است، حداقل ۵ روز قبل از ثبت سفارش از طریق سایت رسمی بورس منتشر میشود. دوره ثبت سفارش در ساختار جدید، سه روز است و کارگزاران در این مدت مجاز به ثبت، ویرایش یا حذف سفارشهای خرید با کد معاملاتی مشتری و نه کد گروهی هستند. طی این دوره، مشخصات سفارشهای ثبت شده بهصورت محرمانه نزد بورس محفوظ بوده و پس از آن، بورس اطلاعات تعداد سفارشها را به تفکیک قیمت به مدیر عرضه ارائه و از طریق سایت رسمی بورس اعلان عمومی میکند. در نهایت بر اساس اطلاعات جمعآوری شده و دامنه قیمت مورد نظر عرضهکننده، عرضه سهام با اولویتبندی براساس قیمت و زمان و با یک قیمت ثابت برای تمام سفارشات انجام شده و پس از حداکثر سه روز کاری، نماد معاملاتی سهم در بورس بازگشایی و آماده معامله میشود. ابلاغ این دستورالعمل و وعده مدیر عامل شرکت بورس برای اجرای قریبالوقوع آن، عکسالعملهای مختلفی را در میان فعالان بازار سرمایه بر انگیخته است. یک کارشناس بورس در گفتوگو با فارس، تغییر در ساختار عرضه اولیه سهام را از دو دیدگاه علت و ماهیت تغییر، قابل بررسی دانست و گفت: مسوولان به این پرسشها پاسخ دهند که چه نقصی در عرضههای پیشین، ایشان را به ایده تغییر رساند؟ و این نقایص ناشی از روش پیشبینی شده اشتباه در دستورالعمل سابق است یا اجرای اشتباه آن روش بود؟ این پرسشها اما از سوی برخی کارشناسان دیگر پاسخ داده شد. مدیر عامل یکی از کارگزاریهای بورس، نقطه ضعف روش سابق سفارشگذاری را تکیه بیش از حد بر نظر معاملهگران میداند و استفاده از کد خرید گروهی را مهمترین عامل بروز این رویداد معرفی میکند. در ساختار سابق عرضههای اولیه، معاملهگران، سفارشهای مشتریان را تجمیع کرده و تمام سفارشات را بهصورت یکجا و در قالب خرید گروهی انجام میدادند. حرکت تودهای و بروز رقابت غیر آگاهانه در جریان عرضههای اولیه، یکی دیگر از انتقاداتی است که همواره از سوی برخی کارشناسان متوجه روش سابق بوده است و حال به نظر میرسد این آسیب در طراحی ساختار جدید مورد توجه قرار گرفته و سعی شده است تا فرآیند عرضه بهصورتی طراحی شود که تکیه کشف قیمت بر توان مالی واقعی مشتریان و تحلیل تکتک ایشان از صورتهای مالی و نه پیروی از سایر بازیگران بازار قرار گیرد.
اگرچه برخی تحلیلها، کشف قیمت غیرواقعبینانه را ناشی از عملکرد خریداران و معاملهگران در رقابت غیرآگاهانه تفسیر میکنند، اما ایشان خود را از این اتهام مبرا و تقصیر را متوجه عرضهکننده میدانند. یک سهامدار که سابقه حضور خود در بازار را بیش از ۱۰ سال برآورد میکند در اینباره میگوید: نهایتا عرضهکننده سهام، قیمت عرضه را مشخص میکند و تکرار فاصله زیاد قیمت عرضه تا بالاترین پیشنهاد خرید ثابت میکند که عرضهکننده در تصمیمگیری خود به پیشنهاد خریداران توجه چندانی ندارد. از دیدگاه معاملهگران نیز چند مورد ارائه صورتهای مالی مخدوش یا پنهان کردن بخشی از واقعیت، مهمترین عاملی است که موجب شده تا اعتماد و تحلیل از بازار عرضههای اولیه رخت ببندد.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888548/#ixzz3dHd2K7x3
۰۷:۰۸:۴۳ محمد فطانت، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتوگو با خبرگزاری فارس، با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۹۰ شرکت بورسی مجامع عادی سالانه سهامداران خود را برگزار کردهاند، عنوان کرد: از مجموع ۲۶۰ شرکتی که باید مجامع خود را دست کم تا یک ماه آینده برگزار کنند، نزدیک به یکسوم این تعداد توانستهاند ضمن برگزاری مجمع سود نقدی ۱۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی میان سهامداران توزیع کنند.
وی افزود: در این میان اغلب شرکتهایی که موفق به برگزاری مجمع خود تا به امروز شدهاند درصد سود تحقق گرفته آنها بسیار نزدیک به بودجه برآوردی و سود پیشبینی شده آنها بوده است. از جمله این شرکتها میتوان به صنایع سیمانی، دارویی، مخابرات و شرکت فولاد اشاره کرد. رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از برگزاری بقیه مجامع شرکتهای اصلی و بزرگ بورس تا پایان تیر ماه سال جاری خبر داد و افزود: آنچه میتوان از تحلیل شرایط فعلی بازار سهام ارائه داد، اینکه در حال حاضر میانگین نسبت قیمت به درآمد (P/ E) کل بازار سهام از حدود ۸ مرتبه در ۱۸ ماه قبل به نزدیک ۲/ ۵ مرتبه کاهش یافته است که این یعنی قیمت سهام شرکتها نسبت به گذشته جذابیت مناسبتری پیدا کرده است. فطانت افزود: در حال حاضر با بررسی نسبت قیمت به ارزش دفتری سهام ملاحظه میشود که قیمت بازاری سهام به شدت به ارزش دفتری آن نزدیکتر شده و این در حالی است که ارزش بازار سهام به ۶/ ۱ برابر ارزش دفتری آن رسیده که بسیار پایین است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به بهبود فضای روانی و تحقق شرایط مناسب بازار سهام با استفاده از برخی اقدامهای ساختاری عنوان کرد: از ویژگیهای اصلی بازار سرمایه ایجاد شفافیت و ارتقای درجه شفافسازی بهعنوان اصلیترین کارکردهای این بازار است، این موضوع بهعنوان عمدهترین برنامههای کاری سازمان بورس در دستور کار بوده و متولیان بازار سرمایه درصدد ارتقای شفافیت بازار هستند.
فطانت افزود: براساس مکانیزمهای کارآیی، بازار سهام باید بازتابدهنده ابعاد بیرونی و درونی اقتصاد باشد. در همین راستا انتشار مستقیم اطلاعات و گزارشهای مالی ناشران بورسی بدون دخالت عامل انسانی در دستور کار سازمان قرار گرفت و اجرایی شد.
وی خاطرنشان کرد: در راستای افزایش شفافسازیها در بازار سهام سازمان بورس اجازه داد تا اشخاصی که مجوز فعالیت دارند و صاحب صلاحیت در ارائه نظر و تحلیل کارشناسی هستند بتوانند نظرات خود را در سیستم «تدان» که در کانون نهادهای سرمایهگذاری مستقر است درخصوص هریک از نمادها پس از انتشار اطلاعات ارائه کنند. این در حالی است که پیش از این بهصورت سیستماتیک این کار صورت نمیگرفت.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888549/#ixzz3dHcyRMrE
۰۷:۰۸:۲۶ ضمن تشکر از میزگرد هفته گذشته روزنامه وزین «دنیای اقتصاد» درخصوص بررسی مسائل صنایع فولاد کشور نکات زیر در تکمیل مباحث طرح شده به نظر اینجانب رسید که به اختصار بیان میشود:
صادرکنندگان خارجی معمولا رفتاری تهاجمی دارند و مورد حمایت دولتهای خود نیز هستند. وقتی تعرفه واردات یک کالا افزایش پیدا میکند تولیدکنندگان فولاد در کشورهای دیگر قیمتهای خود را متناسب با قیمت تمام شده در بازار هدف کاهش میدهند و در این صورت حجم واردات کاهش چشمگیری نخواهد داشت. تنها در صورت وضع عوارض بازدارنده است که میتوانیم امید به تاثیر قابل توجه آن داشته باشیم. عوارض بازدارنده نیز به معنای تعرفه بالای ۱۰۰درصد است مانند تعرفه وضع شده در ایالات متحده برای بسیاری از محصولات فولادی یا عوارضی که خریداران خودروهای خارجی در ایران پرداخت میکنند.
تعرفههایی که طی هفتههای اخیر و با پیگیریهای چند ساله تولیدکنندگان فولاد وضع شده است، بازدارنده نیست و طی یکی، دو ماه پس از اصلاح قیمت توسط صادرکنندگان و همچنین آشنایی بیشتر واردکنندگان به شرایط گمرک، روند واردات به شرایط قبل برمیگردد.
واقعیت این است که مهمترین ابزار حمایتی دولت در مقابله با واردات یا واردات بیرویه حتی در کشورهای عضو سازمان تجارت جهانی سهمیه واردات یا Import Quota است. اختصاص سهمیه واردات ابزار بسیار مهمی است که در ایران نادیده گرفته شده است. به بیان ساده در کشورهای پیشرفته براساس نیاز کشور به یک محصول، یعنی میزان تقاضا منهای ظرفیت تولید، هر ساله یک سهمیه وارداتی در نظر گرفته میشود و واردات با هر تعرفهای تنها تا سقف آن سهمیه میتواند صورت گیرد.
در ایران Import Quota در مورد بعضی از محصولات کشاورزی و با فشار تعاونیهای کشاورزی کم و بیش به اجرا در میآید اما واردات فولاد بدون سقف است و متوقف نمیشود.
به نظر میرسد در شرایط کنونی ظرفیت تولید اغلب محصولات فولادی در ایران بیش از نیاز کشور است تا جایی که به توقف بعضی از کارخانهها منجر شده و در نتیجه برای بسیاری از کدهای گمرکی هیچ سهمیهای با تعرفهای نباید در نظر گرفته شود.
حمایتهایی که دولتها از صنایع خود در بخش صادرات به عمل میآورند و موجب کاهش قیمت تمام شده محصول در بازار هدف میشود کاملا قانونی و از سوی سازمان تجارت جهانی پذیرفته شده است. فلسفه این نوع حمایتها این است که چون کالای صادراتی در بازار هدف باید مالیاتهای گوناگون پرداخت کند صادرکنندگان میتوانند مالیاتی را که به دولتهای خود پرداخت کردهاند در هنگام صادرات مسترد کنند. یه عنوان مثال قانون بازگشت مالیات ارزش افزوده صادرات یا VAT Export Tax Rebate از سال ۱۹۸۵ در چین به اجرا در میآید و صادرکنندگان چینی میتوانند بر اساس نوع محصولی که صادر میکنند تا ۱۷درصد (در مورد فولاد تا ۱۳درصد) از ارزش کالا را تحت عنوان برگشت مالیات ارزش افزودهای که در فرآیند تولید پرداخت شده است برگردانند و این موضوعی است که باعث کاهش هزینههای صادراتی شرکتهای چینی میشود.
اگر به یاد داشته باشید در سالهای گذشته چینیها با توجه به اینکه فولادهای آلیاژی از نرخ بازگشت بالاتری برخوردار بود به شمشهای صادراتی خود کمی ماده بور اضافه میکردند. اعمال این سیاست دامپینگ در صادرات نیست بلکه تنها نوعی زرنگی یا بخشی از قاعده بازی است. در ایران و براساس ماده ۱۳ قانون مالیات ارزش افزوده صادرکنندگان میتوانند بخشی از مالیات پرداختی در فرآیند تولید را مسترد کنند اما نه همه آن را.
انجمن تولیدکنندگان فولاد باید از دولت بخواهند مالیاتی که در فرآیند تولید محصولات صادراتی پرداخت شده است براساس ارزش محصول و بهصورت یک ضریب ثابت از مالیات بر درآمد شرکتها یعنی ۲۵ درصد از سود شرکت کسر شود. در صورتی که این پیشنهاد مورد موافقت قرار بگیرد، ماده قانونی مرتبط با صادرات تغییری نکرده است بلکه مکانیزم انجام آن واقعیتر، سادهتر و به هدف قانونگذار (که افزایش حجم صادرات است) نزدیکتر است.
بهای انرژی در ایران باوجود گلایههای همیشگی انجمن تولیدکنندگان درخصوص روند افزایشی آن، در مجموع کمتر از اغلب کشورهای جهان است اما نرخ بالا و در واقع نامتعارف سودی که بانکها در قبال وامهای صنایع مطالبه میکنند پایین بودن بهای انرژی را کم و بیش بیاثر میسازد. بنا بر این پایین بودن بهای انرژی یک مزیت نیست؛ آیا دولت میتواند سود بانکها را کاهش دهد؟ به نظر نمیرسد این خواسته حداقل در زمان کوتاه عملی باشد. سود بانکها در بهترین شرایط دوبرابر سود واحدهای تولید فولاد است. این مشکلی است که انجمنهای تولیدی باید راهی برای حل آن بیابند، اگر راهی وجود داشته باشد.
دولت چه حمایتهای دیگری میتواند داشته باشد؟
جمهوری خلق چین بهعنوان یک الگوی کم و بیش موفق در توسعه صنایع فولاد سیاستی را دنبال میکند که کاهش هزینههای تولیدی بدون کاهش درآمدهای دولت را به دنبال داشته باشد. بارزترین مثال این حمایت همهجانبه قرارداد حذف متقابل تعرفههای گمرکی میان دولتهای چین و استرالیا است که این دو کشور را به بزرگترین بازار مشترک جهان در زمینه مواد اولیه و فولاد تبدیل کرده است. در شرایط کنونی فولادسازان چینی بهطور نامحدود به بزرگترین منابع زغالسنگ و سنگآهن جهان دسترسی دارند.
در همین زمان در ایران برای واردات کک و زغالسنگ تعرفه جدید وضع شد که هزینه تولید را برای تنها تولیدکننده کوره بلندی ایران به شدت افزایش داده است. افزایش تعرفه واردات مواد اولیه سیاستی نیست که موجب توسعه صنایع کشور شود.
ظرفیت تولید فولاد از نیاز داخلی کشور فراتر رفته است و این روند افزایشی در سالهای آینده نیز ادامه خواهد داشت. فولاد به دومین محصول صادراتی ایران پس از نفت و محصولات پتروشیمی تبدیل میشود و دولت در کنار تولیدکنندگان فولاد باید به دنبال ایجاد و توسعه بازارهای جدید باشد. واقعیت این است که با وجود تمام تلاشهایی که در سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران و همچنین وزارت امور خارجه طی یکی دو سال گذشته صورت گرفته است، در شرایط کنونی ما با هیچ کشوری موافقتنامه تجاری در زمینه صادرات فولاد نداریم و در نقطه مقابل بعضی از کشورها مانند ترکیه از امتیاز صادرات فولاد به ایران با استفاده از تخفیف در پرداخت عوارض گمرکی بهرهمند هستند.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888512/#ixzz3dHcj70FM
۰۷:۰۸:۱۰ سحر نمایشی: ادامه روند نزولی قیمت فلزات پایه در بازار آزاد داخلی طی روز سهشنبه موجب تشکیل صف فروش این محصولات در آستانه ماه مبارک رمضان شد، چرا که فروشندگان از التهاب کاهش بیشتر قیمتها و اطمینان از ادامه این روند، ترجیح دادند تا برای جلوگیری از زیان بیشتر، کالاهای خود را در این فرصت باقیمانده به فروش برسانند.
به گفته یکی از فعالان بازار علاوه بر روند کاهشی قیمت فلزات رنگی در بورس لندن، بهای ارز نیز از ابتدای هفته جاری روند نزولی در پیش گرفته است، بر همین اساس با توجه به عمیقتر شدن رکود بازار در ماه مبارک رمضان اکنون زمان مناسب برای فروش است، اما از آنجا که عرضه در بازار به شدت بالا رفته، در نتیجه به دلیل نبود تقاضا با بیرونقی معاملات مواجه شدهایم. به گفته وی این بیرونقی با رکود مطلق بسیار متفاوت است، چراکه بعد از شنیدن اخبار مثبت در تیرماه در رابطه با مذاکرات هستهای با بازار واقعی روبهرو خواهند بود. همچنین این فعال آگاه پیشبینی کرد که با ریزش نرخ این محصولات در بورس لندن و ادامه کاهش نرخ ارز، قیمت فلزات پایه تا انتهای هفته افت بیشتری را تجربه خواهند کرد.
آلومینیوم به مرز ۷ هزار تومان نزدیک میشود؟
ریزش متغیرهای مهم بازار فلزات پایه گویی بر روند آلومینیوم تاثیر بسزایی داشته است، زیرا این فلز که در یک ماه گذشته به مرز ۹ هزار تومان نیز در هر کیلو رسیده بود، هماکنون در برابر نزول قیمتها در بازارهای جهانی واکنش نشان داده و با نرخ ۷ هزار و ۳۰۰تومان در هر کیلو به فروش میرسد، آن هم در شرایطی که به دلیل افزایش تولیدات داخلی با مازاد این محصولات رو به رو هستیم. به این ترتیب به عقیده کارشناسان با توجه به افت نرخ ارز و بازارهای جهانی ریزش بیشتر قیمت این فلز نقرهای تا مشخص شدن نتیجه مذاکرات دور از ذهن نیست.
افت ۴۶۸ دلاری مس در بورس لندن طی یک ماه
افت ۳۶/ ۷ درصدی مس در بورس فلزات لندن طی یک ماه گذشته موجب افت ۲ هزار تومانی این فلز سرخ طی مدت مذکور در بازار آزاد شد. از طرفی روز سهشنبه نیز مس در بورس فلزات لندن با افت ۱۶/ ۲درصدی رو به رو شد که کاهش ۱۰۰ تومانی این فلز سرخ را در بازار آزاد به دنبال داشت. به گفته کارشناسان حوزه فلزات، شنیده میشود که تقاضا برای خرید مس به شدت پایین آمده و خریداران در انتظار کاهش بیشتر قیمت این فلز در بازار داخلی هستند که بنا به پیشبینیهای کارشناسان این اتفاق در هفتههای آینده خواهد افتاد. البته آمارهای منتشر شده از سوی وزارت بازرگانی آمریکا نشان میدهد که ساختوسازها در ماه آینده افزایش خواهند یافت و این امر سبب میشود تقاضا برای مس و آلومینیوم بالا رفته و در نتیجه قیمت این فلزات رشد بیشتری در ماه آینده تجربه خواهد کرد که البته تاثیر آن بر بازار داخلی همچنان بستگی به نتیجه مذاکرات هستهای دارد.
مقاومت روی در بازار فلزات پایه
روی همچنان با نرخ ۷ هزار و ۵۰۰ تومان در هر کیلو در بازار داخلی محاسبه میشود و بر خلاف سایر فلزات اساسی تغییر قیمتی را طی یک ماه گذشته تجربه نکرده است، این در شرایطی است که نرخ این فلز روز گذشته کاهش ۳۲/ ۰ درصدی را نسبت به روز دوشنبه تجربه کرد.به گفته تحلیلگران با وجود اینکه همبستگی بالایی بین نوسان قیمت سرب و روی وجود دارد؛ اما افت و خیز سرب نتوانسته هنوز تاثیر زیادی بر نرخ روی بگذارد، چرا که عوامل بنیادین بازار برای رشد قیمت روی بسیار مساعدتر از سرب است. از ابتدای سال جاری تاکنون، نوسان قیمت روی از دیگر فلزات اساسی بهتر بوده و سرمایهگذاران شاهد ثبات تقریبی قیمت آن بودهاند.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888517/#ixzz3dHcelPMd
۰۷:۰۷:۵۳ پس از رونق معاملات محصولاتی همچون ذرت دانهای، جو دامی، برنج، کنجاله سویا و نخود در تالار کشاورزی بورس کالای ایران از ابتدای سال جاری، اینبار نوبت به شکر رسیده است تا پس از سالها آرامش معاملات، رقابت را به تالار کشاورزی بیاورد.
به گزارش پایگاه خبری بورس کالای ایران، مدیرعامل بورس کالای ایران در نشست خبری اسفند سال گذشته، از برنامه ویژه این سازمان برای رونق معاملات محصولات کشاورزی از سال ۹۴ خبر داد که آمارها نشان میدهد حجم دادوستد در تالار کشاورزی روزبهروز در حال افزایش است. نکته جالبتوجه، رقابت مشتریان برای خرید کالاهای کشاورزی در بورس کالاست که این موضوع جذابیت معاملات را دوچندان کرده است. براساس آمار حجم معاملات شکر سفید در بورس کالا از ابتدای سال تاکنون رشد ۱۰۴ درصدی را نسبت به کل معاملات شکرسفید در سال گذشته ثبت کرده که به گفته کارشناسان این حجم با توجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل کارگزاری سیولکس کالا بهعنوان یکی از کارگزاران عرضهکننده و خریدار شکر در بورس کالا به پایگاه خبری بورس کالای ایران گفت: برنامهها و پیگیریهای بورس کالا باعث شده است تا سرانجام شاهد رونق معاملات محصولات کشاورزی در این بازار شفاف باشیم، بهطوریکه علاوه بر رشد معاملات محصولاتی همچون ذرت، جو، برنج، کنجاله سویا و نخود، شاهد دادوستد ۱۱ هزار و ۹۵۰ تن شکر سفید از ابتدای سال تاکنون بودهایم.
محمودرضا الهیفرد افزود: عرضه شکر در بورس کالای ایران توسط شرکت بازرگانی توسعه نیشکر صورت میگیرد که واسطه ۷ تولیدکننده شکر برای انجام معاملات در بورس است.
وی گفت: بیش از دو ماه است که معاملات شکر در تالار محصولات کشاورزی رونق گرفته و تقریبا روزی هزار تن از این محصول در بورس معامله میشود؛ نکته قابلتوجه رقابت خریداران شکر در تالار کشاورزی است بهطوریکه این محصول در بیشتر روزها با سقف رقابت ۵ درصدی معامله میشود.
مدیرعامل کارگزاری سیولکس کالا با بیان اینکه شکر در بورس کالای ایران با قیمت کیلویی ۲۱۰۰تومان عرضه میشود، گفت: با توجه به اینکه در آستانه ماه مبارک رمضان هستیم و تقاضا برای این محصول به میزان قابلتوجهی افزایش یافته است، وزارت جهادکشاورزی برای جلوگیری از نوسان قیمتی، نرخ این محصول را ۲۱۰۰ تومان در هر کیلوگرم اعلام کرده که با سقف رقابتی ۵ درصدی قیمت شکر در معاملات به ۲۱۳۶ تومان نیز میرسد. بنابراین اعلام قیمت شکر و معاملات این محصول در بازار رقابتی بورس کالا سبب خواهد شد که در هفتههای آتی شاهد رشد قیمت این محصول در بازار نباشیم.
وی اعلام کرد: با توجه به اینکه دستاندرکاران صنعت قند و شکر سالی یکبار با توجه به افزایش هزینههای تولید، افزایش قیمت میدهند، بنابراین اگر افزایش قیمتی در بازار آزاد طی ماه رمضان صورت گیرد، تخلف بوده و مورد تایید انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر نیست.
الهیفرد در ادامه از واردات دولتی ۳۰۰ هزار تن شکر به کشور طی روزهای گذشته خبر داد و افزود: باتوجه به میزان موجودی شکر خام در انبارهای داخلی و افزایش حجم تقاضا، برای کنترل قیمتها در ماه رمضان شاهد واردات ۳۰۰ هزار تنی شکر بودیم که میزان حجم واردات به افزایش عرضه و در نهایت تعادل بازار کمک میکند.
الهیفرد با بیان ضرورت تنظیم بازار کالاهای اساسی از طریق عرضه مناسب در بورس کالا در زمانهای اوج تقاضا، گفت: برحسب تصمیم ستاد تنظیم بازار، به مناسبت حلول ماه رمضان، تنظیم بازار کالای شکر به شرکت بازرگانی دولتی ایران واگذار شده و به منظور جلوگیری از افزایش بیرویه قیمتها، شکر ذخیرهسازیشده این شرکت با نرخ مصوب در بازار و بورس عرضه میشود.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888514/#ixzz3dHcarHR8
۰۷:۰۷:۳۷ پایگاه خبری تحلیلی فولاد (ایفنا): کاهش عرضه محمولههای حمل فوری سنگآهن و رونق بازار واردات در بنادر چین موجب شده هفته گذشته قیمت این ماده اولیه صعودی باشد ولی روزهای اخیر جو منفی بازار فولاد بر بازار سنگآهن نیز تاثیرگذار شد.
متوسط قیمت سنگآهن خلوص ۶۲ درصد موسسه پلاتس ۶۵ دلار در هر تن سیافآر شمال چین ثبت شد که ۷۵ سنت معادل ۱۷/ ۱ درصد نسبت به یک هفته قبل رشد داشته است. شاخص قیمت استیل ایندکس ۶۵ دلار در هر تن سیافآر شنیده شد که ۲۰/ ۱ دلار در هر تن نسبت به هفته قبل بالا رفت. گرچه روزهای اخیر ۴۰ سنت افت داشته، ولی هنوز ۴ دلار نسبت به یک ماه قبل بالاتر است.
بازار فولاد چین عملکرد مطلوبی ندارد و قیمت بیلت در چین اخیرا به پایین ترین سطح ۳ ماه اخیر رسیده و ۳۱۳ دلار هر تن ثبت شد، ولی با این حال کسی به فکر کاهش تولید فولاد نیست. از این رو تقاضای سنگآهن ادامه دارد و قیمت را بالا برده است.
آخرین موجودی سنگآهن وارداتی بنادر چین ۸۰ میلیون و ۷۴۰ هزار تن بوده که ۹۹/ ۱ میلیون تن نسبت به هفته قبل کاهش یافته است. ظاهرا چین ماه مه ۸۷/ ۷۰ میلیون تن سنگآهن وارد کرده که نسبت به آوریل ۶/ ۱۱ درصد افت داشته و بعید به نظر میرسد ۲ تا ۳ ماه آینده موجودی سنگآهن بنادر چین بالا برود.
بازارهای قراضه در هفتهای که گذشت
هفته گذشته بازار قراضه ترکیه پس از آنکه انتخابات نتیجه دلخواه را نداشت در رکود ماند. قراضه سنگین کلاس ۱ و۲ خلوص ۲۰-۸۰ معادل ۲۸۱ تا ۲۸۳ دلار در هر تن سیافآر بود که ثبات داشت.
در شرق آسیا قیمت قراضه هفته گذشته بالا رفت. البته فصل بارانهای موسمی در این منطقه و ماه مبارک رمضان بر بازار ساختوساز و تقاضای فولاد تاثیر منفی میگذارد. فولادسازان منطقه نیز استفاده از فولاد چینی را بهصرفهتر میبینند.
قراضه سنگین کلاس ۱ و۲ خلوص ۲۰-۸۰ در جنوب شرق آسیا ۲۷۵ تا ۲۸۰ دلار هر تن سیافآر بود. متوسط قیمت قراضه ۲۰-۸۰ موسسه پلاتس ۲۶۵ تا ۲۷۵ دلار در هر تن سیافآر شرق آسیا شنیده شد که ۵ دلار در هر تن رشد داشت.
قراضه سنگین کلاس ۲ ژاپن حدود ۱۸ دلار بالاتر از ماه گذشته و ۲۲۱,۲ دلار در هر تن تحویل کنار کشتی بود. در بازار داخلی ژاپن نیز قیمت خرید قراضه روبه بالا بود.
هیوندایی استیل کره جنوبی قراضه سنگین کلاس ۲ ژاپن را ۲۲۱ دلار در هر تن فوب خریداری کرد در حالی که اواخر ماه مه در ۲۱۳ دلار معامله کرده بود.
همچنین در بازار داخلی آمریکا متوسط قیمت قراضه خرد شده ۲۸۱ دلار در هر تن و باثبات بود.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888516/#ixzz3dHcWDeTA
۰۷:۰۷:۱۷ محمدحسین بابالو: در بازار داخلی محصولات پلیمری شاهد دوگانگی قیمتها هستیم تا جایی که بخشی از کالاها با افزایش نرخ و برخی دیگر با افت قیمتها همراه شدهاند. هنوز هم طرزفکر غالب در بازار کاهش قیمتها است؛ و لی کاهش عرضهها و پایین بودن حجم موجودی انبارها تاکنون نه تنها اجازه کاهش قیمتها را از بازار دریغ داشته، بلکه بسیاری از کالاها را با رشد نرخ همراه کردهاند.
با توجه به افزایش عرضهها در بازار و همچنین اعلام کاهشی قیمتهای پایه و شکسته شدن کف ۳۳۰۰ تومان برای قیمت دلار ممکن است تا شرایط پیشرو تعدیل شود. در بورس کالا نیز طی روز گذشته همچون سایر سهشنبهها بازار با افزایش عرضهها روبهرو بود؛ ولی این بار رشد عرضهها اغلب به گریدهای سنگین بازمیگشت. عقبنشینی خریداران و کاهش جذابیت خرید نیز باعث شد تا حجم بزرگی از کالاها وارد مچینگ شده، التهاب EX3 متعادل شده ۰۲۰۹ بهعنوان یکی از جذابترین کالاها نقشآفرینی کند. توجه به گریدهای OFF، رشد تقاصای گرید ۰۰۷۵، پت BG781 را میتوان از رخدادهای مهم روز گذشته در بورس کالای ایران به شمار آورد.
عرضههای پلیمرها در بورس کالای ایران
عرضههای روز گذشته پلیمرها در حالی رخ داد که شاهد اولین عرضه با قیمتهای پایه جدید بودیم. افزایش عرضه گریدهای OFF و رشد گریدهای سنگین، کاهش آرام و چراغ خاموش عرضههای سبک فیلم مخصوصا گریدهای پرمخاطب، پایین بودن نسبی عرضههای PVC، افزایش عرضه گریدهای سبک خطی را میتوان از ویژگیهای بخش عرضه به شمار آورد. با توجه به رشد عرضههای گریدهای سنگین شاید روزهای آینده بازار داخلی این قبیل کالاها با برخی افت نرخها همراه شود. بخشی از مهمترین عرضههای روز گذشته عبارت بودند از: پلیاتیلن سنگین بادی BL3 و OFFدرجه ۱ آن، پلیاتیلن سنگین فیلم OFF – EX5 درجه ۲، پلیاتیلن سنگین تزریقی OFF – 52518 درجه ۱، پلیاتیلن سنگین لوله CRP100N، پلیاتیلن سنگین لوله OFF – CRP100N درجه ۱ و مشکی OFF درجه ۱ آن، پلیاتیلن سنگین اکستروژن EX3، پلیاتیلن سنگین بادی ۰۰۳۵،، پلیاتیلن سنگین دورانی UV 38504 ، پلیاتیلن سنگین دورانی UA 3840 ، پلیاتیلن سنگین تزریقی UV 52505، پلیاتیلن سنگین تزریقی UV 60507 ، پلیاتیلن سنگین تزریقی ۵۲۵۱۸، پلیاتیلن سنگین بادی BL3 و BL4، اکریلونیتریل بوتادین استایرن ۰۱۵۰، استایرن بوتادین رابر تیره ۱۷۱۲، استایرن بوتادین رابر روشن ۱۵۰۲، پلیاتیلن سنگین فیلم۷۰۰۰ F، پلیاتیلن سنگین تزریقی۲۲۰۰ J، پلیاستایرنهای انبساطی ۲۰۰، ۳۰۰ و ۴۰۰، پلیاستایرن مقاوم ۷۲۴۰، پلیاستایرن معمولی ۱۵۴۰، پلیوینیل کلراید S70 ، S65، پلیوینیل کلراید E6834، پلیوینیل کلراید OFF – S65 درجه ۲ و درجه۳، پلیوینیل کلراید OFF – E6834 درجه ۱، پلیوینیل کلراید OFF – S65 درجه ۱، پلیپروپیلن نساجی Z30S، پلیپروپیلن نساجی SF060، پلیپروپیلن فیلم OFF – HP525J درجه ۱، پلیپروپیلن نساجی HP552R، پلیپروپیلن نساجی HP550J، پلیپروپیلن شیمیایی EP548R، پلیپروپیلن شیمیایی EP440L، پلیاتیلن سبک فیلم ۰۰۷۵، پلیاتیلن سبک فیلم ۰۲۰۰، ، پلیاتیلن سبک فیلم TX00 2102، پلیاتیلن سبک فیلم TN002100 ،، پلیاتیلن سبک خطی KJ 22501، پلیاتیلن سبک خطی AA 22501، پلیاتیلن سبک خطی AA 0209، پلیاتیلن سبک خطی دورانی UV 32604، پلیاتیلن ترفتالات بطری BG781 ، BG785، BG821، BG825 ،، پلیاتیلن های ترفتالات نساجی TG641، TG645.
وضعیت معاملات پلیمرها در بورس کالا
در رینگ محصولات پتروشیمی بورس کالای ایران بهصورت کلی شاهد کم توجهی خریداران بودیم، زیرا حجم بسیار بزرگی از کالاها وارد مچینگ شد. این در حالی است که هماکنون جذابیت خرید نقدی کاهش یافته و ضعف نقدینگی باعث شده تا اغلب خریداران به سمت خریدهای اعتباری در بازار و بهصورت محدود در بورس کالا روی آورند. در هر حال افزایش عرضهها مخصوصا درخصوص گریدهای سنگین و پیشرفته را باید یک واقعیت در نظر گرفت که رشد نرخهای پایه آنها در روزهای اخیر را نیز باید یک داده مهم به شمار آورد. با توجه به موارد ذکر شده باید بخشی از مهمترین رخدادها را در روز گذشته این موارد برشمرد:
– پایین بودن جذابیت خرید
– ورود حجم بزرگی از کالاها به مچینگ
– توجه به عرضههای OFF همچون گذشته
– مشکلات فراگیر نقدینگی که توجه به خرید نقدی را کاهش میدهد.
– افزایش جذابیت برخی گریدهای خاص که در گذشته با عرضههای کمتر رو به رو بودند.
– کاهش التهاب در بازار EX3
– توجه به عرضه پلیاتیلن سبک خطی AA 0209 پتروشیمی امیرکبیر که احتمال افزایش قیمت این کالا را در بازار داخلی افزایش میدهد.
– توجه به عرضه گریدهای سنگین
– افزایش جذابیت پلیاتیلن سبک فیلم ۰۰۷۵ بندرامام به دلیل افزایش تقاضا و البته ضعف عرضهها در گذشته در بورس و بازار و همچنین نزدیکی به زمان تقاضای فصلی این کالا یا گریدهای مشابه
بازار داخلی محصولات پلیمری
در بازار داخلی محصولات پلیمری شاهد آن هستیم که قیمتها پس از کاهش روزهای پیشین شاهد یک دوگانگی قیمتی شده که برخی از کالاها با افزایش نرخ و برخی دیگر با کاهش قیمت رو به رو هستند. این در حالی است که هنوز هم طرزفکر کاهشی در بازار وجود دارد، ولی برخی موارد که در روزهای پیش به آن اشاره شده، در برابر کاهش قیمتها در بازار مقاومت میکند.
مدتی است که حجم معامله بهصورت کلی در بورس کالا پایین است که البته روند کاهشی آن نیز برای چند هفته پیاپی تجربه شد تا جایی که حجم معامله پلیمرها در پایان هفته گذشته به ۳۲هزار و ۴۵۶ تن کاهش یافت که کمترین حجم معامله از اولین هفته کاری در فروردین ماه سال جاری بود. این مطلب در کنار تاخیر در تحویل بسیاری از کالاها از شرکتهای پتروشیمی بزرگ و البته برخی تعهدات داخلی و بینالمللی باعث شده است تا حجم عرضه با بازار داخلی کاهش یابد که به کاهش موجودی انبارها و افت حجم عرضه منجر شد. با توجه به ضعف نقدینگی در بازارهای داخلی، کاهش قیمت دلار و افت قیمتهای جهانی و نزدیکی به ماه مبارک رمضان اغلب فعالان بازار انتظار داشتند تا قیمتها کاهش یابد که البته انتظار درست و بجایی بود. البته این طرزفکر در بازار کاملا خودنمایی نکرد و بسیاری از کالاها نوسانات ممتد و حتی رشد نرخ داشتند، زیرا حجم عرضهها در بازار داخلی پایین بود. به عبارت سادهتر پایین بودن موجودی انبارها و تزریق محدود مواد اولیه، بهصورت کلی اجازه نداد تا بازار کاهشی شود.
موارد بالا در حالی تجربه شد که در روزهای اخیر با توجه به فرارسیدن زمان تحویل بسیاری از کالاها، رشد چراغ خاموش عرضه واحدهای پتروشیمی و بازگشت مجدد خریداران به بورس کالا باز هم حجم عرضهها در حال افزایش است که میتواند دادهای برای کاهش قیمتها به شمار بیاید. این در حالی است که در روز سهشنبه و مصادف با افزایش عرضهها در بورس کالای ایران با محوریت عرضه گسترده گریدهای سنگین و سبک خطی، باز هم رشد قیمتها را شاهد بودیم که البته به تمامی گریدها سرایت نکرد. با توجه به وضعیت خاص بورس و افزایش عرضهها همچنین کاهش تقاضا در ماه مبارک رمضان و همچنین افت نرخ دلار و کاهش قیمتهای پایه، این انتظار وجود دارد که باز هم نرخها کاهشی شود.
با توجه به تمامی این موارد باید گفت که قیمتهای کاهش یافته در بورس کالای ایران در روزهای آینده به بازار سرایت خواهد کرد، البته افت نسبی معاملات و زمان تحویل نیز در این بین موثر خواهد بود اما در هر حال بازار کشش برخی افزایش قیمتها را ندارد.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888518/#ixzz3dHcS34Js
۰۷:۰۷:۰۰ گروه بازار پول: چهارمین روز هفته، روز ادامه افت دلار اما توقف افت سکه بود. در ساعات ابتدایی روز سهشنبه آرامشی نسبی، بازار نقدی دلار را فرا گرفته بود و نرخ خرید چندانی از سوی دلالان بازار آزاد ارز اعلام نمیشد.
در نهایت نیز با وجود اینکه در ساعات پایانی روز میزان خریدهای ارزی کمی افزایش یافت، دلار با ۵ تومان کاهش نسبت به روز دوشنبه، پنجمین کاهش متوالی خود را ثبت کرد و به قیمت ۳۲۹۰ تومان رسید. با وجود افت دلار، سکه تمام بهار آزادی با توجه به افزایش نسبی بهای اونس، با دلار همسو نشد و با هزار تومان رشد به قیمت ۹۰۹ هزار تومان رسید. در این شرایط، در حالیکه عدهای از فعالان انتظار کاهش بیشتر قیمت را داشتند، گروه دیگری اعتقاد داشتند دلار به کف قیمتی خود رسیده و در روزهای آینده تغییر جهت خواهد داد. به گفته فعالان، نزدیک شدن به ماه رمضان و روزهای انتهایی خردادماه، در کنار افت قیمت حواله درهم و انتظاری شدن بازار از جمله عواملی بوده که به کاهش تقاضای ارز کمک کرده است. گروه دیگری نیز اعتقاد دارند روند نزولی دلار در افزایش حجم ارز عرضه شده به بازار و کاهش قیمت موثر بوده است.
حواله زیر ۳۳۰۰ تومان
روز سهشنبه قیمت دلار پنجمین کاهش متوالی خود را پشتسر گذاشت تا از این جهت رکورد یکماههای برای این ارز به ثبت برسد؛ آخرینباری که دلار در ۵ روز کاری ۵ کاهش پیاپی را تجربه کرده بود، به بازه زمانی ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشتماه مربوط بود که دلار را از قیمت ۳۳۳۰ به بهای ۳۳۰۵ تومان رساند. روند نزولی نرخ نقدی دلار روز گذشته موجب شد که قیمت فروش حواله این ارز در مقاطعی از روز توسط برخی از مراکز فروش رسمی زیر ۳۳۰۰ تومان اعلام شود. به گفته فعالان، نرخ حواله درهم نیز کمی افت کرد که این عامل نیز بهنوعی جو روانی کاهشی میان معاملهگران پاساژ افشار را در ساعات ابتدایی روز بیشتر کرد. تا ساعت ۱۴ روز گذشته کمتر نرخ خریدی از سوی معاملهگران در پاساژ افشار شنیده شد و این در حالی است که در سمت معاملات آتی هیجان بازار کمی بیشتر بود.
انتظارات متفاوت
با وجود کاهش دلار به زیر سطح ۳۳۰۰ تومان و شکسته شدن سطح حمایتی درباره آینده قیمتی این ارز توافق چندانی وجود ندارد. در حالیکه اظهارات فراوانی درباره کاهش این روزهای دلار شنیده میشود، گروهی از فعالان کاهش قیمت این ارز را بیشتر ناشی از افزایش حجم فروش عدهای از معاملهگران بزرگ دانستهاند. به گفته آنها زمانی که دلار تقاضای چندانی ندارد و نوسانات روزانه آن محدود است، گروهی از معاملهگران ترجیح میدهند که ارز خود را به فروش برسانند تا قیمت در جهت کاهشی قرار بگیرد و دامنه نوسانات کمی افزایش یابد. به اعتقاد آنها این نوسانگیران، زمانی که احساس کنند دلار به کف قیمتی خود رسیده، وارد بازار خواهند شد و با خریدهای ارزی خود سعی خواهند کرد قیمت را به سطح پیشین بازگردانند و از نوسان ایجاد شده کسب سود کنند. در ساعات پایانی روز گذشته نیز هنگامی که نرخ فروش نقدی در پاساژ افشار تا ۳۲۷۰ تومان پایین آمده بود، گروهی از معاملهگران شروع به خرید ارز کردند و قیمت را تا ۳۲۸۰ تومان بالا آوردند. این در حالی است که گروهی دیگر از فعالان آینده قیمت را بیشتر وابسته به آشکار شدن سمت انتظارات معاملهگران دانستهاند، انتظاراتی که بیشتر از اخبار مذاکرات هستهای تاثیر میگیرد.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888522/#ixzz3dHcN8RuP
۰۷:۰۶:۴۷ رئیسکل بانکمرکزی گفت: مدیریت انتظارات جامعه، روشنگری ذهنیتها نسبت به آینده اقتصاد ملی و تثبیت آرامش حاکم بر فضای اقتصادی کشور از وظایف بانک مرکزی است. به گفته او، در گذشته، اطلاعرسانی شفاف و کاملی درخصوص پیامدهای مخرب شکلگیری و فعالیت موسسات غیرمجاز انجام نشده است.
بر این اساس، در شرایط حاضر امکان اقدام ناگهانی در این زمینه وجود ندارد و روند ساماندهی باید همراه با اطلاعرسانی درست و به موقع، با اصلاحات تدریجی و مدیریت صحیح انجام شود. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، ولیالله سیف، رئیسکل بانک مرکزی در هجدهمین جلسه شورای هماهنگی روسای روابط عمومی و اطلاعرسانی دستگاههای اجرایی کشور که روز گذشته به میزبانی این بانک برگزار شد، حضور فعال شورای اطلاعرسانی دولت در صحنههای اجرایی را مثبت ارزیابی کرد و افزود: دولت با پشتوانه رای، حمایت و اعتماد مردمی دستاوردهای بزرگی را به دست آورده است، ولی نباید مغرور شویم و جایگاه دولت را پایدار بدانیم؛ چراکه این امر به اعتماد عمومی صدمه میزند.
وی، روابط عمومی را نقطه اتصال جامعه و سازمان دانست و تصریح کرد: آرامش کنونی حاکم بر اقتصاد کشور بدون مدیریت انتظارات و اعتماد مردم ادامه پیدا نخواهد کرد. در پاسداشت و انتقال دستاوردهای دولت یازدهم و حفظ اعتماد مردمی، روابط عمومیها باید نسبت به گذشته نقش فعالتری ایفا کنند. رئیسکل بانک مرکزی با اشاره به مشکلات موجود در بازار غیرمتشکل پولی گفت: متاسفانه در گذشته، اطلاعرسانی شفاف و کاملی درخصوص پیامدهای مخرب شکلگیری و فعالیت موسسات غیرمجاز انجام نشده است. بر این اساس، در شرایط حاضر امکان اقدام ناگهانی در این زمینه وجود ندارد و روند ساماندهی باید همراه با اطلاعرسانی درست و به موقع، با اصلاحات تدریجی و مدیریت صحیح انجام شود. رئیس شورای پول و اعتبار ضمن تاکید بر لزوم ارائه آمارها و شاخصهای دقیق در حوزه پولی و بانکی تصریح کرد: در این زمینه اطلاعرسانی باید مبتنی بر اطلاعات دقیق، شفاف و صادقانه باشد تا وضعیت اقتصاد با ثبات فعلی در افکار عمومی به درستی به تصویر کشیده شده و اعتماد مردمی به نظام بانکی تقویت شود. وی با انتقاد از خلأ اطلاعرسانی در انعکاس شایسته اقدامات دولت، افکار عمومی را سرمایه نظام خواند و افزود: نباید این سرمایه با ارائه اطلاعات ناصحیح و مغرضانه در بازیهای سیاسی و جناح بندیها دچار آسیب شود. ضعف در اطلاعرسانی و انعکاس فعالیتها و عدم بیان عملکردهای ناصحیح دولت گذشته، موجب مظلومیت دولت یازدهم شده است.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888528/#ixzz3dHcJ3IcB
۰۷:۰۵:۵۵ کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و خانوادههای آنها میتوانند از مزایای بیمه عمروسرمایهگذاری شرکت بیمهکوثر بهرهمند شوند. به گزارش روابطعمومی و اعلام مدیر بیمههای عمروسرمایهگذاری بیمه کوثر؛ طی قراردادی بین مدیران بیمه کوثر و شرکت خدمات بیمهای آرامش مسیر توسعه، امکان بهرهمندی افراد یادشده از خدمات بیمههای عمروسرمایهگذاری فراهم شد.
روحالله عظیمی با بیان اینکه در این قرارداد بیمهنامههای صادره تحت آن از مزایای ویژهای نسبتبه بیمهنامههای انفرادی شرکت برخوردار است، تصریحکرد: تمامی کارکنان آجا و ناجا میتوانند با مراجعه به یکی از شعب یا نمایندگان بیمه کوثر نسبتبه خرید این بیمهنامه اقدام کنند.
وی خاطرنشانکرد: پرداخت حقبیمه بهصورت کسر از حقوق و اختصاص یارانه ۹۶۰هزار ریالی به این بیمهنامهها از ویژگیهای بارز این قرارداد است.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888531/#ixzz3dHcD0YgG
۰۷:۰۳:۴۷ معاون بازاریابی و فروش سایپا از توافق با رنو فرانسه برای افزایش تحویل قطعات تندر-۹۰ خبرداد و گفت: تا پایان تیرماه تعهدات خود را در رابطه با خودروهای ثبتنامی، محقق میکنیم.
رضا تقیزاده گفت: عدم تحویل به موقع محصولات به مشتریان باعث ایجاد نارضایتی در بین مشتریان شده و از طرف دیگر، این تاخیرها باعث ضرر و زیان مالی برای گروه سایپا شده است که ضمن عذر خواهی از مشتریان و نمایندگان فروش از تاخیر بهوجود آمده در تحویل محصولات، در تلاشیم تا با تمام توان این مشکل را برطرف کنیم.
معاون بازاریابی و فروش داخلی گروه خودروسازی سایپا افزود: تعدادی از خودروها بهدلیل کمبود یک یا چند قطعه منتظر تکمیل و ورود به بازار است که به محض تکمیل تا آخر تیرماه به مشتریان تحویل خواهند شد، ضمن اینکه برنامهریزی تولید محصول در گروه سایپا بازنگری و سعی شده براساس خواست و نیاز بازار تولید انجام شود.
وی درخصوص خودروهای گروه چانگان تصریح کرد: محصولات این گروه به سبب زیبایی، کیفیت و میزان مصرف سوخت موردپسند مردم قرار گرفته و فروش این خودروها با استقبال خوبی هم روبهرو شد، ولی متاسفانه شمارهگذاری خودروهای گروه چانگان، شامل Cs۳۵ و Eado بهدلیل محدودیت دسترسی به تامین گواهی اسقاط به تعویق افتاد.
معاون بازاریابی و فروش داخلی گروه خودروسازی سایپا گفت: در این زمینه در ابتدا تصور شد که از گواهی اسقاط خودروهای سال ۸۵ و بعد از آن میتوان استفاده کرد که اینچنین نبود و مشکلاتی ایجاد شد، ولی خوشبختانه با هماهنگی که با ستاد حملونقل سوخت انجام شده، به میزان نیاز گواهی اسقاط تامین شده و ۳۵۰ دستگاه از خودروهای گروه چانگان شمارهگذاری خواهد شد و بقیه آن نیز حد اکثر تا امروز شمارهگذاری و تحویل مشتریان میشود.
وی درخصوص محصولات گروه رنو تصریح کرد: تولید انواع تندر-۹۰ بهدلیل عدم دریافت وجه قطعات منفصله از سوی شرکت رنو پارس با افت چشمگیری در ماههای بهمن و اسفند سال گذشته روبهرو شد که با توافق انجام شده با شرکت رنو پارس موفق شدیم تعداد زیادی از این تعهدات را پاسخ دهیم به طوری که تا پایان ماه آینده تمامی تعهدات خودرو پارستندر به مشتریان تحویل و تا پایان مرداد ماه نیز تعهدات خودرو تندر-۹۰ انجام خواهد شد.
تقیزاده درخصوص محصولات گروه برلیانس افزود: پاسخ مصرفکنندگان به این خودرو بسیار مثبت بوده؛ چراکه این خودرو بسیار زیبا و با کیفیت است و به لحاظ ایمنی نیز شرایط بسیار مناسبی دارد و خوشبختانه تحویل این خودروها از اردیبهشتماه سالجاری شروع شده است و با توجه به برنامهریزی خوبی که در شرکت پارس خودرو انجام شده تولید و تحویل این خودروها به موقع بوده است.
معاون بازاریابی و فروش داخلی گروه خودروسازی سایپا درخصوص خودروهای سایپا ۱۱۱ و تیبا ۲ گفت: تعدادی از خودروهای تولیدی گروه پراید و تیبا منتظر تامین قطعه برای تکمیل شدن است و حداکثر ظرف ۲۰ روز آتی و بهمحض تکمیل شدن وارد بازار خواهد شد.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888509/#ixzz3dHc1q3t5
۰۷:۰۰:۳۵ : روز گذشته جلسه شورای سیاستگذاری «کنفرانس سرمایهگذاری خارجی در ایران پسا تحریم» با حضور جمعی از فعالان اقتصادی در بخشهای مختلف برگزار شد.
در این جلسه امیرحسین مهران، با بیان اینکه رقابت برای جذب سرمایهگذاریهای خارجی در میان همه کشورها وجود دارد و منحصربه ایران نیست، گفت: در اروپا بین فرانسه و آلمان رقابت سختی برای جذب سرمایهگذاریهای خارجی وجود دارد، بنابراین برای جذب سرمایههای خارجی به ایران باید مزیتهای سرمایهگذاری ما مشخص و تبیین شود. سعید رحمانی، از دیگر حاضرین در جلسه با بیان اینکه شرکتهای خارجی بهصورت زیرزمینی دربازار سرمایهگذاری ایران مشغول هستند، گفت: سال گذشته و در اوج تحریمها ۱۰میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی جذب کردیم. این نشان میدهد میتوانیم سرمایه جذب کنیم. سیدمحسن تسلطی از دیگر مدیران عامل حاضر در نشست نیز با انتقاد از اینکه گزینش مناسبی برای ورود سرمایهگذاران خارجی به کشور صورت نمیگیرد، اظهار کرد: قبل از پذیرش و دعوت برای سرمایهگذاری در کشور، باید مدعیان سرمایهگذاری مورد راستیآزمایی قرار گیرند، زیرا برخی از افراد با عنوان سرمایهگذار به کشور وارد شده و اطلاعات ذیقیمتی را از پروژههای در دست احداث کشور کسب میکنند. وی افزود: در مواردی نیز رقبا بهعنوان سرمایهگذار وارد کشور شده و پروژههای اقتصادی را دریافت میکنند اما آن را تا ۱۰ سال معطل میکنند تا خود زودتر از ما کارخانههای موردنظر را بسازند و بر بازار چمبره بزنند.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888561/#ixzz3dHbUXdbk
۰۶:۵۹:۵۴ حسین موسوی: برای ماهها جب بوش با این پرسش که آیا میراثخوار ریاستجمهوری خانواده خود خواهد بود، مورد حمله قرار گرفته است و برای همین مدتها طول کشیده تا برای کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری ایالاتمتحده اعلام آمادگی کند. او اما روز دوشنبه بهطور رسمی ورود خود را به این رقابتها اعلام کرد. با حضور نامزدهای فعلی در حزب جمهوریخواهان و همچنین حضور هیلاری کلینتون، بهعنوان رقیب احتمالیاش در دور نهایی انتخابات ریاستجمهوری، وی از حاشیه امنیت خوبی برخوردار خواهد شد. زیرا اگر هیلاری کلینتون رقیب نهایی وی برای انتخابات ریاستجمهوری باشد او میتواند از زیر بار این پرسش که وی میراثخوار خانواده خود است، فرار کند. هیلاری کلینتون نیز در شرایط مشابهی قرار دارد و این موضوع موجب میشود که هر دو از موقعیت برابر برخوردار باشند.
هیلاری کلینتون هم تاریخچه سیاسی مخصوص به خود را دارد و او نیز در شرایط مساوی با بوش قرار دارد. او در دوره نخست ریاستجمهوری باراک اوباما، وزیر امور خارجه ایالاتمتحده بوده و همسرش نیز برای ۸ سال رئیسجمهوری این کشور بوده است. با حضور هیلاری کلینتون در دور نهایی، خط آتش مخالفان جب بوش متوقف خواهد شد زیرا در دو سوی میدان شرایط برابری برقرار شده است.
«مک استپانوویچ»، مشاور جورج بوش دوم در فلوریدا در اینباره میگوید: «اگر او (هیلاری) از حقه کهنه بخواهد استفاده کند و جب بوش را بهعنوان میراثخوار خانواده بوشها معرفی کند، چنین قبایی نیز به تن او پوشیده شده است و او نیز به بیل (کلینتون) و اوباما متصل خواهد شد.» در این سناریو دیگر هیلاری کلینتون برتر از جب بوش نخواهد بود و رایدهندگان مجبور خواهند شد یکی از این دو را بهعنوان نامزد خود انتخاب کنند. البته گفته میشود مشاوران ارشد فرماندار سابق فلوریدا، به وی گوشزد کردهاند که هنوز با هیلاری کلینتون شاخ به شاخ نشود و وارد فاز رقابت مستقیم انتخاباتی با وی نشود.
بوش ابتدا باید برای رقابتهای درون انتخاباتی بسیار با احتیاط عمل کند. زیرا ممکن است رقبایش از غفلت وی استفاده کنند و خود را به عنوان نامزد نهایی جمهوریخواهان ببینند.
امداد خانوادگی
زمانی نام بوشها با استاندارد طلایی جمهوریخواهان گره خورده بود؛ اما از زمانی که جب بوش نامش بهعنوان نامزد مطرح شده، وی متهم است که از پشتیبانی خانوادگی برخوردار است. پدر و برادر وی که زمانی ریاستجمهوری ایالاتمتحده را بر عهده داشتند، هماینک به کمک عضو خاندان خودشان شتافتهاند. این امر موجب شده تا سایر نامزدها به نابرابری رقابت درون-گروهی اشاره و مخالفت خود را با نامزدی بوش اعلام کنند.
اما برخی از زاویهای دیگر به این موضوع نگاه میکنند. منتقدان داخلی بوش میگویند که کمک برادر وی برای ریاستجمهوری جب بوش در نهایت به ضرر وی تمام خواهد شد. از نگاه استاندارد طلایی و محافظهکارانه، جورج بوش دوم بهعنوان یک الگوی میانهرو مطرح است اما از نگاه لیبرالی جورج بوش کسی است که دو جنگ پر هزینه را به آمریکا تحمیل کرد. در این سناریو اگر برادر پشت برادر بایستد، در نهایت این جمهوریخواهان هستند که جب بوش را بهعنوان نامزد نهایی معرفی کردهاند و باید گزینه شکست احتمالی را در برابر هیلاری کلینتون (اگر نامزد نهایی دموکراتها باشد) پذیرا شوند.
گفته میشود یکی از نگرانیهای لیبرالها و مردم آمریکا بازگشت دوباره سربازها به عراق هستند. در سال ۲۰۰۳، جورج بوش با فرستادن هزاران سرباز به عراق، دست به اشغال این کشور زد. این پرسش هماینک مطرح شده که آیا جب بوش نیز همچون برادر خود سربازها را به عراق بازخواهد گرداند؟ او پیشتر خاطرنشان کرده بود که حتی اگر میدانست گزارش نیروهای اطلاعاتی در مورد عراق اشتباه است بازهم اجازه حمله به این کشور را صادر میکرد. چندی بعد او در مقام اصلاح سخنان تند خود برآمد و گفت اگر اطلاعاتی که الان دارد، در سال ۲۰۰۳ داشت، او نیز با اشغال عراق مخالفت میکرد. کارشناسان میگویند نبود یک رقیب قدرتمند در داخل حزب شاید به سود او تمام شود اما جب بوش باید مدام خود را جدا از خانوادهاش نشان دهد و ثابت کند که در عالم سیاست دارای امضای مخصوص به خود است و میراثدار خانواده خود نخواهد بود. اگر هیلاری کلینتون نامزد نهایی دموکراتها برای انتخابات سال ۲۰۱۶ شود، نمیتواند از این حربه علیه جب بوش استفاده کند و او را متهم به حمایت از به راه انداختن جنگ کند زیرا او خود در زمانی که سناتور بوده است به طرح حمله به عراق رای مثبت داده است. اگرچه هیلاری کلینتون بعدها اعتراف کرد که در تایید حمله به عراق اشتباه کرده است. «تام راث»، دوست بوش و یکی از نیروهای متنفذ و قدرتمند جمهوریخواهان در نیوهمپشایر میگوید: «هیلاری برای حمله به عراق رای مثبت داد. او زمانی هم وزیرامور خارجه این کشور بوده و مستقیما با این موضوع سر و کار داشته است.»
همچنین «اَری فلیشر»، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید در زمان جورج بوش اعتقاد دارد که هیلاری کلینتون نمیتواند بگوید که جب مانند برادرش است زیرا هیلاری خود در پرونده کاریاش رای مثبت به جنگ عراق داده است.
استپانوویچ نیز میگوید: حضور هیلاری کلینتون میتواند مانع حملات دموکراتها علیه جب بوش شود، زیرا وی نیز پروندهای مشابه پرونده جب بوش دارد. از سوی دیگر هیلاری کلینتون نمیتواند در مورد ثروت خاندان بوش اشکالتراشی کند و آن را دستاویزی برای مناظرات انتخاباتی کند. خود خاندان کلینتونها نیز از ثروت فراوانی برخوردارند و در این زمینه نیز هیلاری کلینتون خلع سلاح خواهد شد. افزون بر این بخشی از ثروت کلینتونها با شبهاتی مواجه شده است. برخی میگویند که هیلاری کلینتون در زمانی که وزیر امورخارجه این کشور بوده با سوءاستفاده از موقعیت خود موجب سرریز شدن کمکهای خارجی به بنیاد هیلاری کلینتون شده است. در این شرایط حتی جب بوش دست برتر را در مناظرات انتخاباتی خواهد داشت.
حالا هیچکدام از دو طرف نمیتوانند طبقه خود را بهعنوان اهرم فشار در برابر دیگری قرار دهند. در انتخابات سال ۲۰۱۲، باراک اوباما از این اهرم استفاده کرد و رای طبقهمتوسط آمریکا را از دست میت رامنی خارج کرد.
بوش: نامزد نهایی من خواهم بود
جب بوش در گفتوگو با شبکه خبری سیانان گفت که حضور رسمیاش موقعیت بهتری در داخل حزب ایجاد خواهد کرد. جب بوش میگوید وی میتواند سایر نامزدهای جمهوریخواهان را کنار بزند و خود نامزد نهایی این حزب شود. در این حزب، نفراتی همچون مارکو روبیو، رند پال، روبیو کروز بهعنوان جدیترین رقبای وی مطرح شدهاند. جب بوش به سیانان گفت: «حضور رسمی موجب خواهد شد تا من بتوانم از مهارتهای رهبریام که طی سالها اندوختهام استفاده و خود را بهعنوان نامزد نهایی مطرح کنم.»
بوش در مصاحبه با دانا، خبرنگار این شبکه خبری گفته است قابلیتهایی دارد که میتواند اعضای جمهوریخواهان را متقاعد کند وی بهترین گزینه نهایی حزبشان خواهد بود. او همچنین در این مصاحبه با پرسش تکراری مواجه و از او پرسیده میشود که آیا او همانند برادرش خواهد بود. او در این مصاحبه تاکید کرده است که نه تنها مانند برادرش نخواهد بود،بلکه سعی خواهد کرد استانداردهایی متفاوت از سایرجمهوریخواهان داشته باشد. بوش که روز دوشنبه در میامی در میان طرفداران خود بهطور رسمی اعلام نامزدی کرد گفت: آمریکا به روز بدی افتاده است. از خود پرسیدم چه باید کرد؟ و الان میگویم که تصمیم گرفتم نامزد انتخابات ریاستجمهوری شوم.»
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888565/#ixzz3dHaaPFjs
۰۶:۵۹:۳۲ در آستانه توافق، سناتور باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، در نامهای به باراک اوباما، رئیسجمهوری این کشور از روند امتیازدهی به ایران در جریان مذاکرات ابراز نگرانی کرد و خطاب به او نوشت که کنار گذاشتن یک توافق بد نیاز به شهامت دارد. همزمان، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی هم در سخنانی توافق احتمالی با ایران را توافقی بد توصیف کرد.
در نامه رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا به اوباما مطرح شد
انتقاد از روند امتیازدهی به ایران
کورکر خطاب به اوباما: کنار گذاشتن توافق بد شهامت میخواهد
گروه دیپلماسی: هرقدر که به روزهای پایانی مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ با هدف رسیدن به توافق جامع هستهای نزدیکتر میشویم، تحرک مخالفان مذاکرات در آمریکا و اسرائیل نیز بیشتر میشود. همزمان با آنکه سناتور جمهوریخواه باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، در نامهای به رئیسجمهوری این کشور نسبت به گزارشهایی دایر بر دادن امتیازات زیاد به ایران در مذاکرات جاری ابراز نگرانی کرد، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی نیز ضمن «بد» توصیف کردن توافق احتمالی، خواهان آن شد که مانع از امضای این توافق شوند.
نتانیاهو با تاکید بر اینکه «هنوز دیر نشده و میتوان جلوی توافق غرب با ایران را گرفت» گفت: «معتقدم گروه ۱+۵ میتواند به توافقی بهتر دست یابد و اگر توافقی بد است، بهطور قطع غربیها نباید توافق کنند.» نخستوزیر رژیم صهیونیستی که از ابتدا از جمله مخالفان سرسخت هرگونه توافقی با ایران بود، همگام با افراطیون آمریکا و سران برخی کشورهای عرب برای شکست مذاکرات هستهای تلاش میکند. او روز دوشنبه در دیدار با رئیسجمهوری قبرس مدعی شد که به محض توافق میان ایران و غرب بلافاصله ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار پول نقد در اختیار تهران قرار میگیرد. به گزارش پایگاه اینترنتی «تایمز اسرائیل» نتانیاهو با بیان این موضوع که «این توافق، توافق بدی است» خواهان آن شد که مانع از انجام آن شوند.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی ادعا کرد: «هرگونه توافق هستهای، باید لغو تحریمها را به تغییر رفتار تهران منوط کند؛ این وضعیت برای جهانیان بهتر خواهد بود.» در عین حال همگام با نخستوزیر رژیم صهیونیستی، سناتور جمهوریخواه «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا روز دوشنبه در نامهای به باراک اوباما، رئیسجمهوری این کشور از روند مذاکرات انتقاد کرد و گفت که «از گزارشهای مربوط به اینکه مذاکرهکنندگان در مذاکرات هستهای امتیازات زیادی به ایران دادهاند، نگران است.»
به گزارش «ایرنا» به نقل از رویترز، سناتور کورکر در نامه خود به اوباما ادعا کرد: «دیدن اینکه گروه ۱+۵ در جریان مذاکرات چقدر از اهداف و بیانیههای اولیه شما دور شده، مبهوتکننده است.»
رویترز در ادامه گزارش خود نوشت، نامه این سناتور جمهوریخواه به اوباما یک روز پس از آن علنی شد که اسرائیل نیز بار دیگر نسبت به مذاکرات ابراز نگرانی کرد. نخستوزیر اسرائیل روز یکشنبه قدرتهای جهان را متهم کرد که برای ممکن ساختن توافق، امتیازهای بیشتری به ایران دادهاند.
کورکر همچنین نوشت: «من از گزارشهای اخیر مبنی بر اینکه تیم شما(اوباما) ممکن است حتی آماده رقیق تر شدن توافق هم باشد احساس نگرانی میکنم. تنها شما و افراد حاضر در پشت میز مذاکرات میدانند که آیا این اتهامها واقعیت دارند یا نه، که امیدوارم نادرست باشند.» او نیز همچون نتانیاهو ادعا کرد: «کنار گذاشتن یک توافق بد در این برهه نیازمند شهامت است، اما بهترین کار برای آمریکا، منطقه و جهان خواهد بود.»
واکنش کاخ سفید
همزمان روزنامه جروزالم پست گزارش میدهد که کاخ سفید این انتقادها را رد کرده و اعلام کرده که دولت اوباما نیز با این حرف سناتور کورکر موافق است که «توافق صورت نگیرد بهتر از این است که توافقی بد صورت گیرد.» ند پرایس، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در پاسخ به سوال این روزنامه گفت: «برای همین است که کارشناسان ما در کنار کارشناسان ۱+۵ و ایران، هم اکنون سخت مشغول کار در وین هستند تا جزئیات فنی و متممهای چارچوب تفاهم ماه آوریل را حل و فصل کنند.» پرایس گفت: کاخ سفید فقط موافقتنامهای را امضا خواهد کرد که در آن خواستههای بنیادیاش از سوی ایران برآورده شده باشد.
تصویب قطعنامه برای آزادی سه آمریکایی
در عین حال مجلس نمایندگان آمریکا نیز دست از تلاشهای خود برای ایجاد اخلال در مذاکرات نکشیده است و در آخرین اقدام، اعضای مجلس نمایندگان آمریکا با تصویب قطعنامهای اعلام کردند که اگر تهران به دنبال موافقت واشنگتن با توافق هستهای و کاهش تحریمها است، باید ۳ زندانی آمریکایی را آزاد کند. به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از آسوشیتدپرس، مجلس نمایندگان آمریکا روز دوشنبه به اتفاق آرا با تصویب قطعنامهای از ایران خواستند تا ۳ آمریکایی محبوس در این کشور را آزاد کرده و اطلاعاتی در مورد چهارمین شهروند این کشور که مفقود شده است، ارائه کند.
پیشتر ماری هارف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در این باره گفته بود: «وزارت امور خارجه آمریکا نمیخواهد سرنوشت آمریکایی گرفتار شده در ایران منوط به نتیجه یک موافقتنامه هستهای بین آمریکا و ایران باشد. با این حال ما باید از هر فرصتی برای حل دیپلماتیک این مساله استفاده کنیم.» به نوشته آسوشیتدپرس، رابرت لوینسون، افسر سابق افبیآی در سال ۲۰۰۷ و طی یک ماموریت اطلاعاتی غیررسمی برای سازمان سیا، مفقود شد. جیسون رضائیان، گزارشگر نشریه واشنگتنپست نیز به اتهام جاسوسی حدود ۳۰۰ روز است که در بازداشت به سر میبرد. تاکنون دو جلسه دادگاه برای رسیدگی به اتهامات رضائیان در ایران تشکیل شده است و پرونده اتهامی وی در حال سیر مراحل قضایی خود است. سعید عابدینی نیز سومین آمریکایی است که اعضای کنگره خواهان آزادی وی شدهاند. عابدینی در سال ۹۰ به علت فعالیتهای فرقهای بازداشت و در سال ۹۱ به ۸ سال زندان محکوم میشود. امیر حکمتی، تفنگدار دریایی سابق آمریکایی نیز در سال ۲۰۱۱ بازداشت شد و به جرم جاسوسی از سوی نظام قضایی ایران به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.
مذاکرات کمنظیر
در شرایطی که سیدعباس عراقچی و مجید تختروانچی، معاونان وزیر خارجه راهی ژنو شدند تا هشتمین دور مذاکرات هستهای ایران وگروه ۱+۵ برای تدوین پیشنویس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را از امروز(چهارشنبه) و پس از یک وقفه تنها دو روزه در وین اتریش از سر بگیرند، حمید بعیدینژاد، عضو تیم مذاکرهکننده ایران این گفتوگوها را در طول تاریخ مذاکرات بینالمللی «کم نظیر» خواند و دشواریهای مذاکرهکنندگان را برشمرد. مدیرکل سیاسی و امنیت بینالملل وزارت امور خارجه در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «مذاکرات کارشناسی هستهای از ۱۰ روز پیش بدون وقفه ادامه دارد و بهویژه پس از آخرین جلسه ۱+۵ تمرکز بیشتری هم پیدا کرده است. براساس تصمیم طرفین، بعد از عزیمت کوتاه معاونان سیاسی به پایتختها مذاکرات کارشناسی کماکان ادامه مییابد.» بعیدینژاد افزود: «فشردگی بررسیهای کارشناسی این روزها از اول صبح زود تا نیمههای شب حتی در تمامی روزهای تعطیل هم افزایش یافته است. تیمهای کارشناسان یا در جلسات هستند یا تمامی وقت باقیمانده را به تدوین متن برای ارائه به جلسات کارشناسی میگذرانند. بیشک میتوان گفت گستره، موضوعات و حجم مباحثی که در این مذاکرات مورد بحث گفتوگو هستند، در طول تاریخ مذاکرات بینالمللی معاصر کمنظیر است.» او نوشت: «طیف وسیعی از مباحث مختلف هستهای، حقوقی و بینالمللی مورد مذاکره هستند، که از جمله ابعاد مختلف صنعت هستهای از یکطرف و مباحث حقوقی تحریمها از طرف دیگر را شامل میشوند. ورود به قوانین تحریمی اروپا و بهویژه آمریکا که در لایههای متعدد قانونگذاری و دستورات اجرایی و دیگر مقررات داخلی، در هم تنیده شده است، بسیار پیچیدگی دارد، که مورد اذعان خود هیاتهای اروپایی و آمریکایی نیز است.»
همزمان علی شمخانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی در واکنش به برخی ادعاهای دشمنان مبنی بر محدودسازی توان هستهای صلحآمیز جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد دانش هستهای صلحآمیز در ایران بومی و متکی بر دانشمندان جوان ایرانی است. شمخانی افزود: «مذاکرات یا هرگونه توافقی مانع ادامه برنامه صلحآمیز هستهای نمیشود.»
گفتوگوی کری و لاوروف
همچنین سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا از گفتوگوی تلفنی وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه درباره ایران خبر داد. به گزارش «ایسنا» به نقل از شبکه خبری المنار، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که جان کری وزیر امور خارجه این کشور در تماس تلفنی با سرگئی لاوروف همتای روس خود درباره مسائل مختلفی از جمله ایران گفتوگو کرده است.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888601/#ixzz3dHaVIP6T
۰۶:۵۸:۱۵ دنیای اقتصاد: پس از آنکه تیم اقتصادی دولت مشخص کرد که تورم به «هسته سخت» رسیده است، در یک میزگرد تخصصی از موانع کاهش تورم رونمایی شد. در این میزگرد که به میزبانی پژوهشکده پولی و بانکی برگزار شد، «عدم توجه به ماهیت کوتاهمدت بازار پول»، «فرآیند شکلگیری بودجه در کشور»، «ناترازی منابع و مصارف بانکها»، «شرایط اقتصاد کلان» و «تبعات سیاستهای نظارتی بانک مرکزی» بهعنوان عوامل پنجگانه مقابل کاهش معرفی شد. به اعتقاد کارشناسان، این عوامل از مسیر «اضافه برداشتها» رشد بدهی بانکها به بانک مرکزی را تحتتاثیر قرار داده و تداوم اثرگذاری این عوامل باعث شده، بهرغم اجرای سیاستهای کاهش نرخ تورم، مانعی در مقابل سیاست تکرقمی کردن تورم قرار گیرد. در این نشست، پس از طرح موضوع، راهکارهایی درخصوص عبور از این موانع ارائه شد. به باور کارشناسان این نشست «تفکیک بازار پول از بازار سرمایه»، «اصلاح فرآیند بودجهریزی»، «تعمیق و توسعه بازار بین بانکی»،«طبقه بندی بانکهای بدهکار و عدم برخورد یکسان بانک مرکزی با آنها» و «تقویت نظارت بر نحوه مدیریت نقدینگی در بانکها» ۵ راهکار اصلی است که در شرایط کنونی میتواند بهمنظور مقابله با افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی، از سوی سیاستگذاران اقتصادی کشور در پیش گرفته شود.
پژوهشکده پولی و بانکی، ریشهها و راهکارهای «اضافه برداشت بانکها» را بررسی کرد
جبهه مقاومت مقابل کاهش تورم
دنیای اقتصاد: بررسیهای کارشناسی نشان میدهد در سالهای اخیر پنج عامل اساسی «عدم توجه به ماهیت کوتاهمدت بازار پول»، «فرآیند شکلگیری بودجه در کشور»، «ناترازی منابع و مصارف بانکها»، «شرایط اقتصاد کلان»، «تبعات سیاستهای نظارتی بانک مرکزی» به افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی در قالب «اضافه برداشت بانکها» دامن زده است.
تداوم اثرگذاری این پنج عامل موجب شده در ماههای گذشته، با وجود سیاستهای اجرا شده برای کاهش تورم، «رشد بدهی بانکها به بانک مرکزی» همچنان در سطحی بالا قرار داشته باشد و این مساله با اثر خود بر افزایش پایه پولی و نقدینگی، به شکل مانعی در مقابل سیاست تکرقمی کردن تورم عمل کند. پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با برگزاری نشستی به بررسی عوامل پنجگانه افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی پرداخته و راهکارهایی را درخصوص مقابله با معضل کنونی اقتصاد کلان کشور معرفی کرده است. بر اساس مطالعات صورت گرفته از سوی کارشناسان حاضر در این نشست، «تفکیک بازار پول از بازار سرمایه»، «اصلاح فرآیند بودجهریزی»، «تعمیق و توسعه بازار بین بانکی»، «طبقهبندی بانکهای بدهکار و عدم برخورد یکسان بانک مرکزی با آنها» و «تقویت نظارت بر نحوه مدیریت نقدینگی در بانکها» راهکارهای پنجگانهای است که در شرایط کنونی میتواند به منظور مقابله با افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی، از سوی سیاستگذاران اقتصادی کشور در پیش گرفته شود.
عبور از مانع جدید کاهش تورم
در ماههای گذشته و با رسیدن نرخ تورم به محدوده ۱۵ درصدی که از آن بهعنوان «هسته سخت تورمی» یاد میشود، روند کاهشی تورم متوقف شده و چشمانداز تحقق تورم تکرقمی با ابهاماتی مواجه شده است. به گفته کارشناسان، یکی از عوامل اصلی تثبیت تورم در این محدوده در ماههای اخیر، «تداوم رشد پایه پولی از ناحیه رشد بدهی بانکها به بانک مرکزی» بوده است. به عبارت دیگر، «اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی»، موجب «افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی» شده و این مساله سهمی اساسی در رشد پایه پولی، بهعنوان اصلیترین عامل افزایش نقدینگی داشته است. بررسیها نشان میدهد در سال ۱۳۸۰، حدود ۱۲ درصد از پایه پولی را بدهی بانکها به بانک مرکزی تشکیل میداد، در حالی که در ۱۳۹۰ این سهم به بالای ۵۰ درصد رسیده است. همچنین، روند افزایش بدهی بانکها به بانک مرکزی یک الگوی جدید را نیز در سالهای اخیر نشان داده که در قالب «رشد سهم بدهی بانکهای خصوصی و خصوصی شده به بانک مرکزی» و رسیدن این سهم به حدود ۶۰ درصد در سال گذشته، خود را نشان داده است. هر چند به گفته برخی از مسوولان، افزایش بدهیهای یک بانک «خاص» به ویژه در سال گذشته، نقش چشمگیری در رشد این سهم داشته است. با توجه به این موضوعات، به نظر میرسد مهمترین اقدام کنونی برای مقابله با رشد تورم، باید شناسایی عوامل رشد بدهی بانکها به بانک مرکزی و مقابله با این عوامل باشد. در این زمینه پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با برگزاری میزگرد کارشناسی، به بررسی چگونگی «رفع معضل اضافه برداشت بانکها از بانک مرکزی» پرداخت.
در این میزگرد سیدعلیاصغر میرمحمدصادقی (مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی) و حسن معتمدی (مدیرعامل بانک اقتصاد نوین) بهعنوان اعضای پنل، به طرح دیدگاههای خود در رابطه با راهکارهای رفع مشکل اضافه برداشت بانکها پرداختند. ریاست این میزگرد، بر عهده سیدفرشاد فاطمی، معاون پژوهشی پژوهشکده پولی و بانکی بود. در این میزگرد ابتدا به «ریشهیابی اضافه برداشت بانکها» پرداخته شد و ۵ عامل اساسی این پدیده، مورد معرفی قرار گرفت. در ادامه و با توجه به دلایل ذکرشده برای رشد بدهی بانکها، راهکارهایی برای «مدیریت بدهی بانکها به بانک مرکزی» ارائه شد.
ریشههای پنجگانه اضافه برداشتها
ساختار کنونی روابط بانک مرکزی با شبکه بانکی در ایران، اعمال نظارت بر بانکها و کنترل پایه پولی را بسیار دشوار میسازد. فقدان راهکارهای عملی مناسب در جهت مدیریت بدهی بانکها به بانک مرکزی باعث شده تا سهم قابلتوجهی از رشد پایه پولی به بدهی بانکها اختصاص داشته باشد. این سهم در سالهای اخیر فزاینده بوده است. در صورت عدم شناخت دقیق عوامل شکلدهنده اضافه برداشت بانکها، ارائه راهکارهای عملی برای رفع آن میسر نیست، بنابراین لازم است تا «علل افزایش اضافه برداشت بانکها» بهطور کامل مورد بررسی قرار گیرد. در این میزگرد، سیدعلیاصغر میرمحمدصادقی، مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی پنج دلیل اصلی اضافه برداشت بانکها را اینطور برشمرد:
۱) عدم توجه به ماهیت کوتاهمدت بازار پول: بازار پول باید نیازهای کوتاهمدت مالی را رفع کند ولی آنچه که در واقع اتفاق میافتد، اعطای تسهیلات بلندمدت و در نتیجه حبس نقدینگی در این بازار است.
۲) شکلگیری بودجه در کشور: فرآیند شکلگیری بودجه در کشور باعث میشود تا بخشی از رشد بدهی بانکها به بانک مرکزی، «ماهیت شبهبودجهای» داشته باشد. در تدوین بودجه، علاوه بر درآمدهای نفتی و مالیاتی، منابع بانکی هم برای تامین برخی مصارف بودجه در نظر گرفته میشود. از سوی دیگر در طرف هزینهها، هنگامی که دولت با کسری مواجه میشود، پرداخت تعهدات دولت به بانکها به تاخیر انداخته میشود. در بودجه تامین مالی طرحهایی که ساختار بلندمدت و عموما نرخ بازدهی پایینی دارند، به نظام بانکی تکلیف شده است.
۳) ناترازی منابع و مصارف بانکها: در سالهای اخیر منابع بانکها به سمت بنگاهداری رفته و این مساله باعث شده تا تراز منابع و مصارف بانکها بههم بخورد.
۴) شرایط اقتصاد کلان: تحریمها و جهش نرخ ارز باعث شد تا بانکها با تعهداتی مواجه شوند و دچار کمبود نقدینگی شوند.
۵) سیاستهای نظارتی بانک مرکزی: ادغام موسسات اعتباری غیرمجاز، زمینهساز رشد اضافه برداشت بانکها را در سالهای اخیر فراهم کرد. در فرآیند ادغام موسسات مالی، در سمت داراییهای بانک تازه تاسیس بیشتر داراییهای ثابت که عمدتا داراییهای با نقدشوندگی پایین بودند، انتقال یافتند. از طرف دیگر این بانکها بعضا با درخواست سپردهگذاران مواجه شدند و برای پاسخگویی به سپردههای منتقل شده نیاز به نقدینگی داشتند ولی به دلیل اینکه دارایی نقد اندکی به ترازنامه بانک منتقل شده بود، بانک با مشکل کمبود نقدینگی و برداشت از منابع بانک مرکزی مواجه شد. در ادامه این میزگرد، حسن معتمدی در رابطه با عوامل موثر بر بدهی بانکها به بانک مرکزی افزود: «تامین مالی طرحهای دولت دچار کسری مزمن است و بانک مرکزی ناگزیر به اعطای تسهیلات به بانکها برای رفع این کسری است. در تقسیم کار حاکمیت، تامین مالی بخشی از طرحهای دولت به واسطه منابع بانک مرکزی و از طریق بانکها انجام میشود. بهعنوان مثال میتوان به تامین مالی مسکن مهر و تنخواه تامین خرید غله اشاره کرد. علاوه بر تامین مالی مستقیم طرحهای دولت، بازخرید اوراق مشارکت سررسید شده دستگاههای دولتی توسط بانکها عاملی است که در رشد بدهی بانکها به بانک مرکزی اثرگذار است. البته بخشی از اضافه برداشت بانکها نیز به مساله ضعف در مدیریت منابع و مصارف بانکها برمیگردد که بانک مرکزی باید نظارت کافی بر آن داشته باشد.»
راهکارهای مدیریت بدهی بانکها
در بخش دوم این میزگرد، برخی از راهکارهای موجود برای کنترل بدهی بانکها به بانک مرکزی مورد بررسی قرار گرفت. مهمترین راهکارهای پیشنهاد شده از سوی حاضران در این میزگرد، به این شرح بود:
۱- تفکیک بازار پول از بازار سرمایه: تامین مالی طرحهای بلندمدت باید از طریق بازار سرمایه صورت پذیرد و افق زمانی تسهیلات اعطایی بازار پول باید کوتاهمدت باشد.
۲- اصلاح فرآیند بودجهریزی: لازم است تا تامین مالی طرحهای دولتی در بودجه عمومی عمرانی کشور دیده شود و از پول پرقدرت برای تامین مالی آنها استفاده نشود.
۳- تعمیق و توسعه بازار بین بانکی: بازسازی و تقویت بازار بینبانکی، به نحوی که بتواند مازاد تقاضا و عرضه نقدینگی را بهطور صحیح مدیریت کند، بیش از هر زمان دیگر ضروری به نظر میرسد. آنچه از اهمیت برخوردار است، این است که بانک مرکزی باید در بازار بین بانکی با تعیین نرخ سیاستی به اعمال سیاست فعال پولی بپردازد.
۴- طبقهبندی بانکهای بدهکار و عدم برخورد یکسان بانک مرکزی با آنها: نباید تسهیلات برای تمامی بانکها فارغ از نحوه مدیریت داراییها و بدهیها، با نرخ یکسان صورت پذیرد. رویکرد یکسان به بانکها، باعث بروز مساله عدم تقارن اطلاعات میشود. اعطای تسهیلات با نرخهای متناسب با عملکرد بانکها باعث میشود تا مدیران به منظور کاهش هزینه وجوه دریافتی به سمت ارتقای عملکردشان پیش روند.
۵- تقویت نظارت بر نحوه مدیریت نقدینگی در بانکها: لازم است بانک مرکزی میان بانکهایی که بهطور مزمن بدهکارند، با بانکهایی که بهطور موقت دچار کمبود نقدینگی میشوند، تفاوت قائل شود. بانک مرکزی باید نظارت دقیقی بر نحوه مدیریت در بانکهایی که با کسری مزمن نقدینگی مواجه هستند، اعمال کند.
Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/888594/#ixzz3dHaQBqdd
۰۶:۵۷:۵۹ راه اندازی پروژه حفاظت کاتدی مجتمع پتروشیمی شازند بر مبنای رفع مشکلات سیستم قدیمی و تحت پوشش قرار دادن طرحهای توسعه و کف مخازن با حضور معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افتتاح شد.
- به گزار شانا، پروژه حفاظت کاتدی مجتمع پتروشیمی شازند صبح امروز (سه شنبه، ۲۶ خرداد ماه) با حضور عباس شعری مقدم، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افتتاح شد.
شرکت پتروشیمی شازند با وجود حدود ۱۱۰ کیلومتر طول خطوط زیرزمینی با سایزهای “۴/۳ تا “۶۴ و مساحت جانبی حدود ۰۰۰/۱۸۰ متر مربع، یکی از گسترده ترین شبکه های خطوط لوله زیرزمینی داخل یک مجتمع را در کشور داراست.
پروژه جدید حفاظت کاتدی براساس طراحی شرکت BAC انگلستان در نیمه دوم سال ۱۳۹۱ آغاز بکار کرد، با راه اندازی این واحد حدود ۵۳۰ آمپر جریان به خطوط زیرزمینی و کف مخازن تزریق می شود و حدود ۸۵ درصد خطوط لوله زیرزمینی و مخازن مجتمع تحت حفاظت کاتدی قرار گرفته است.
همچنین در حاشیه این افتتاح، اتاق سرور جدید پتروشیمی شازند به بهرهبرداری رسید.
۰۶:۵۷:۰۵ میانگین قیمتهای جهانی محصولات پتروشیمیایی در دو هفته منتهی به ۲۵ خرداد ماه مشخص شد.
- به گزارش شانا به نقل از سایت دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی نظر به انتشار برخی شایعه ها و گمانه زنیها در بازار مواد پتروشیمیایی درباره زمان اعلام قیمتهای جهانی محصولات پتروشیمیایی بدینوسیله به اطلاع می رسد بر اساس توافقهای به عمل آمده با سازمانهای مربوطه زمان اعلام قیمتهای یاد شده در هفته جاری روز چهارشنبه و پس از آن تا پایان نیمه نخست امسال در روزهای دوشنبه هر دو هفته یکبار ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶ در تاریخهای ۱۱ و ۲۵ خرداد ماه، ۸ و ۲۲ تیر، ۵ و ۱۹ مردادماه، ۲، ۱۶ و ۳۰ شهریور خواهد بود.
همچنین قیمتهای اعلام شده IRAN EXW و مبنای آن بر اساس میانگین دو هفتگی استخراج شده از نشریات معتبر قیمتی محصولات پلیمری و پتروشیمیایی خواهد بود.
قابل ذکر است زمان اعلام قیمتهای جهانی محصولات پتروشیمیایی و نظر به درخواست شرکتهای پتروشیمی عرضه کننده در بورس کالا و شرکت بورس کالا مبنی بر تغییر ساعت اعلام قیمت به دلیل ایجاد شرایط بهتر و امکان لحاظ کردن در اعلامیه های عرضه به استحضار می رساند زمان اعلام قیمتها صبح روز دوشنبه هر دو هفته و زمان اعمال آن از روز بعد خواهد بود.
۰۶:۵۶:۱۰ معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از تهیه آیین نامه رگولاتوری صنعت پتروشیمی با هدف تسهیل در سرمایه گذاری و توسعه این صنعت خبر داد و گفت: این آیین نامه در حال تهیه بوده است و بزودی برای تصویب به مجاری قانونی همچون وزارت نفت ارسال می شود.
- عباس شعری مقدم در گفتگو با خبرنگار شانا با تاکید بر این که شرکت ملی صنایع پتروشیمی باید همانند گذشته مسئولیت ضمانت سرمایه گذاری بخش خصوصی و باز شدن گشایش اعتبار اسنادی (ال سی) داخلی و خارجی را در این صنعت به عهده گیرد، گفت: با توجه به شرایط کنونی، سرمایه گذاران ایرانی نمی توانند گشایش اعتبار اسنادی ( ال سی) داخلی را برای پروژه های صنعت پتروشیمی باز کنند.
وی با اشاره به این که هم اکنون سرمایه گذاران برای باز کردن گشایش اعتبار اسنادی (ال سی) در بانکهای داخلی باید حداقل ۱۳۰ درصد از سرمایه خود را در بانک مورد نظر گرو بگذارند، گفت: با توجه به این که کمتر کسی توان این کار را دارد، بخش خصوصی داخلی از گرفتن وام پشیمان می شود.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی ادامه داد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی می تواند با گرو گرفتن محصولات آتی مجتمع های پتروشیمی در حال طراحی و ساخت، ضمانتهای لازم برای بازپرداخت وامهای دریافتی از سوی بخش خصوصی را به بانکهای داخلی بدهد، از سوی دیگر، بانکها نیز این نحوه معامله را قبول دارند.
شعری مقدم با بیان این که وجود ۲۰ درصد سهام شرکت ملی صنایع پتروشیمی در طرحهای در حال ساخت و جدید به نوعی تضمین کننده پویایی این پروژه ها به شمار می آید، گفت: به عنوان مثال تا زمانیکه ساخت پتروشیمی اوره و آمونیاک کرمانشاه به بخش خصوصی واگذار شده بود این طرح پیشرفت مناسبی نداشت، اما به محض حضور شرکت NPC این طرح جانی تازه گرفت.
به گزارش شانا، یکی از محورهای اصلی سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری به صنعت نفت در همه بخشها، جلوگیری از خام فروشی است، بلایی که بیش از ۱۰۷ سال است که گریبان این صنعت بزرگ را گرفته است.
سالهاست که دانسته ایم، آن چیزی که غیر از نفت خام ما را از تک محصولی و ضربه پذیر بودن دور و در حاشیه ی امن اقتصاد جهان قرار می دهد، توسعه پایدار یعنی ایجاد ارزش افزوده و تن به کار گروهی دادن و از همین داشته های محدود بیشترین و ماندگارترین صرفه را به جامعه تزریق کردن است. در این میان صنعت پتروشیمی می تواند بیشترین خدمت را به اقتصادی ایران کند، این صنعت توانایی و این امکان را دارد که تا با فرآوری، تولید و عرضه ی محصولاتی با ارزش افزوده ی بسیار زیاد نقش مهمی در ارتقاء جایگاه اقتصادی ایران، رفع بیکاری و اشتغالزایی و درآمدزایی بازی کند.
اکنون با این اشاره ای گذرا و اجمالی می توان به گفته ی کارشناس های اقتصادی اعتماد بیشتری کرد و گفت هر یک شغل در صنعت پتروشیمی، حداقل ۱۴ نفر ایرانی را می تواند مشغول به کار کند.
با این حساب اگر نیمی از این ۱۴ نفر را دارای خانه و خانواده در نظر بگیریم و تصور کنیم که هر خانواده حداقل از سه نفر تشکیل شده است، به رقمی می رسیم که بی هیچ اغراقی قابل توجه و تامل است، از این روست که وزارت نفت از یک سو برنامه توسعه ۷۵ میلیارد دلاری صنعت پتروشیمی تا هشت سال آینده و از سوی دیگر به تولید رسیدن کامل پارس جنوبی در سه سال آینده را هدفگذاری کرده است، دارد. این دو می توانند نوید بخش پیشرفت سریع صنعت پتروشیمی و در نتیجه ایران در سالهای آتی باشند.
۰۶:۵۴:۴۶به گزارش ایرنا از روابط عمومی فولاد مبارکه اصفهان، بهرام سبحانی روز سه شنبه اظهار کرد: با وجود افزایش تعرفه واردات فولاد از سوی دولت از ابتدای سال جاری، به علت افت قیمت های جهانی، این کاهش تعرفه هنوز نتوانسته چتر حمایتی مناسب را روی صنعت فولاد کشور ایجاد کند.
۰۶:۵۲:۰۱ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تاکید کرد: «زمان پیاده روی این دو وزیر امور خارجه، منتقدان و دوستان ما در مجلس اعتراض کردند و این قدم زنی را ضربه ای به اسلام و مسلمین دانستند. اما حالا که مشخص شده چرا ظریف این کار را کرده، هیچ کدام به نکته سنجی ظریف اعتراف نمی کنند».
۰۶:۵۱:۴۵ به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمود واعظی روز سه شنبه در خصوص سئوال یکی از نمایندگان مجلس از شرکت مخابرات در مجلس حضور یافت و به پرسش وی پاسخ داد.
وی با بیان آنکه تلاش کرده ایم مسائل کارگروه روستایی را نیز حل کنیم، اظهار داشت: برای حل همین موضوع نشست های متعددی با کمیسیون صنایع مجلس داشته ایم که نتیجه آن در ۱۹ خرداد ماه سال ۹۴ به عنوان بخشنامه به تمام مدیران و شرکت های مخابراتی استانی ابلاغ شد.
وی ادامه داد: موضوع یادشده ۲ روز قبل در استان مرکزی ابلاغ و در حال اجراست و در صورتی که در استانی اجرا نشده از مسئولان استانها می خواهم که اطلاع دهند تا این موضوع پیگیری شود، هرچند از نظر ما موضوع کارگزاران روستایی حل شده است.
وی با اشاره به موضوع دیگر سئوال نماینده ارومیه، گفت: موضوع دیگر در خصوص تلفن های همراه است که در نشست پنجم بهمن ماه سال ۹۳ در کمیسیون مقررات تصویب و ابلاغ شد.
واعظی توضیح داد: هم اکنون حق اتصال ودیعه ۱۶۶ هزار و ۸۰۰ تومان است که طبق برنامه ریزی های انجام شده آنهایی که فقط همین مبلغ را می پردازند در صورتی که برای آنها ۳۰ هزار تومان صورتحساب بیاید و آن را نپردازند، برای آنها پیامک می آید که قطع می شود.
وی افزود: تلفن های همراهی که ۵۰۰ هزار تومان ودیعه داده اند تا ۸۰ درصد سپرده را می توانند استفاده کنند و در صورتی که بیشتر شد ابتدا یک اخطار ۲هفته ای برای آنها می آید و سپس تلفن همراه آنها یک طرفه و سپس قطع می شود.
وی در خصوص پرسش دیگر نماینده ارومیه در مورد اینکه پیامک فرستاده می شود اما به دست گیرنده نمی رسد، اما تعرفه به پای صاحبان تلفن شارژ می شود ، گفت: تعرفه های داخل شبکه تائیدیه آنها می آید اما آنهایی که خارج از شبکه است، خبر داریم که نمی رسد لذا اپراتورها را ملزم می کنیم که این کار را انجام دهند و پول را برگردانند.
وی همچنین گفت: مسئولان حوزه مخابرات تلاش می کنند که فعالیت هایشان معطوف به رفع نیازهای مردم باشد.
واعظی در بخش دوم از سخنان خود، حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات را پیشران توسعه و توانمندسازی سایر بخشها عنوان کرد و درخصوص ودیعه مشترکان نیز گفت: عده ای ۶۰۰ هزار تومان و بخشی دیگر ۲۵۰ هزار تومان ودیعه پرداخت کرده اند و ما هم مانند مجلس اعتقاد داریم ودیعه باید در اختیار مردم قرار گیرد و تا زمانی که ۸۰ درصد ودیعه آنها باقی است، کسی حق قطع کردن خط تلفن را ندارند و اگر موردی هست پیگیری خواهیم کرد.
وی ضمن تاکید بر لزوم افزایش نظارت ها درباره پیامک ها هم گفت: مکانیزمی طراحی شده و اقدامات مربوطه در این بخش هم به سرعت انجام خواهد شد.
واعظی درباره بیمه کارگزاران مخابرات روستایی نیز گفت: آنچه براساس اصل ۴۴ قانون اساسی واگذار شده و ما در حال نظارت بر این بخش هستیم و مطمئنا آنچه درباره آن توافق و اخیرا ابلاغ شده را دنبال می کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین درباره خرید تجهیزات مورد نیاز این وزارتخانه از داخل کشور نیز گفت: ما هم همانند مجلس اعتقاد داریم یکی از محورهای جدی اقتصاد مقاومتی پژوهش و تولید در داخل است لذا تا آنجا که توانسته ایم تلاش کرده ایم جلوی خرید محصولات خارجی را بگیریم و در این زمینه جلسات متعددی هم با اپراتورها، شرکت مخابرات ایران و کسانی که در بخش فناوری اطلاعات کار می کنند، برگزار کرده ایم.
عضو دولت تدبیر و امید همچنین درباره ارسال پیامکهای تبلیغاتی به مشترکان گفت: حدود یک ماه است سامانه ای تنظیم شده تا هر یک از مشترکین که نمی خواهند پیامک های تبلیغاتی دریافت کنند عدد ۱ را به شماره ۸۹۹۹ ارسال کنند و تمام این پیامک ها قطع می شود.
وی ادامه داد: درباره محتوی این پیامک ها هم شورای عالی مجازی کمیته ای با مسئولیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تعیین کرده و دستگاههای مختلف عضو آن هستند تا بر محتوی این پیامک ها نظارت کنند.
واعظی در خصوص پوشش خطوط تلفن همراه در شهرهای مشهد و قم به ویژه در اعیاد، اظهار داشت: براساس هماهنگی های که صورت گرفته در این مقاطع ظرفیت شبکه از دو میلیون و ۸۰۰ هزار مشترک فعلی امکان ارتقا با هفت میلیون مشترک را دارد.
به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در زمینه آنتن دهی هم تلاش هایی در دست اجراست و راه اندازی رومینگ ملی علیرغم مشکلات موجود در دستور کار قرار گرفته تا این مشکل هم برطرف شود.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود خاطرنشان کرد: وقتی شرکتی را واگذار می کنید ما بر آن نظارت می کنیم اما همه اینها وظیفه ما نیست وقتی شرکتی خصوصی شد، هیات مدیره دارد و از سهم آن ۴۰ درصد مربوط به سهام عدالت است و دولت نقشی در اداره آن ایفا نمی کند و ما می توانیم از طریق نظارت و تفاهم کار را پیش ببریم.
وی یادآور شد: وقتی نظارت بیشتر می شود به ما می گویند خطی عمل می کنید، هنوز نمی دانم مخابرات و اپراتورها سیاسی نیستند که نگاه خطی وجود داشته باشد بلکه نگاه ما فنی و توسعه ای است.
۰۶:۴۹:۵۲ به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمدرضا نعمت زاده عصر سه شنبه در حاشیه همایش نقش بانکهای توسعه ای در توسعه و رونق اقتصاد کشور در مرکز همایش دانشکده تربیت بدنی در گفت و گو با خبرنگاران، اظهار داشت: اطلاعات موجود نشان می دهد بانکهای توسعه ای سهم ۱۶ درصدی از کل سپرده های بانکی را دارند، درحالی که بالغ بر ۳۴ درصد از کل تسهیلات اعطایی را به خود اختصاص داده اند.
وی افزود: کمبود درآمدهای نفتی شاید از جمله دلایل عدم افزایش سرمایه بانکهای توسعه ای بوده و پیشنهاد شد تا از محل سه درصد سپرده قانونی بانک ها که نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی است، بتوانیم برای افزایش سرمایه بانک های توسعه ای اقدام شود.
وزیر صنعت، معدن وتجارت در پاسخ به پرسشی در زمینه قیمت گذاری خودرو هم اینطور پاسخ داد: واقعیت این است که نرخگذاری خودرو از سوی شورای رقابت
مطابق قانون نیست بلکه وظیفه شورا ارایه ضوابط است.
نعمت زاده اضافه کرد: دولت دهم طی مصوبه ای قیمت گذاری خودرو را به شورای رقابت ارجاع داد که این امر درست نبود زیرا خودروی سواری انحصاری است، هرچند شورای مزبور آمد شیوه تعیین قیمت خودرو را مطرح ساخت.
به گفته وی، شورای رقابت برای قیمت گذاری مستقیم وارد عمل شده که این امر با قانون همخوانی ندارد و نادرست است.
نعمت زاده ابراز امیدواری کرد: شورای اقتصاد تصمیم دو سال قبل خود را اصلاح کند و خود نقش محوری داشته باشد که به این ترتیب شورای رقابت حذف می شود، اما در شرایط کنونی مقررات گذشته به قوت خود باقیست.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ارتباط با بدهی ارزی دست اندرکاران بخش صنعت که از تسهیلات صندوق توسعه ملی برخوردار شده اند، گفت: قبل از صندوق توسعه ملی، حساب ذخیره ارزی فعال بود که در سالهای مختلف از این حساب به متقاضیان ذیربط تسهیلات ارزی اعطا شد و آن زمان نرخ برابری دلار بین ارقام هشتصد تا یکهزار و ۲۰۰ تومان درنوسان بود.
وی افزود: افزایش ناگهانی نرخ ارز، پیامد ناتوانی بنگاه ها برای بازپرداخت تسهیلات را به دنبال داشت و در واقع ظرف مدت کوتاهی نرخ ارز به بیش از دو برابر رسید.
نعمت زاده صدور مجوز مجلس شورای اسلامی را در بودجه ۹۳ به شورای پول و اعتبار یادآور شد و گفت: براساس این امر شورای پول و اعتبار اختیار دارد که در باره نرخ و شرایط بازپرداخت آن تصمیم گیری کند.
وی گفت: وزارت صنعت، معدن وتجارت به شورای پول و اعتبار پیشنهاد داد که چنانچه واحد های تولیدی طی ۶ ماه بدهی های گذشته خود را تسویه کنند، این بدهی ها با ۷۰ درصد نرخ مبادله ای ارز قابل پرداخت باشد و جرائم آن نیز بخشیده شود.
به گفته نعمت زاده ،چنانچه اینگونه واحد ها تا یکسال بدهی خود را پرداخت کنند، می توانند با ۸۵ درصد نرخ مبادله ای ارز به همراه بخشودگی جرائم این کار را انجام دهند، در غیر این صورت باید به قیمت روز بدهی خود را بپردازند.
وی اضافه کرد: دفتر حقوقی وزارت صنعت درباره اینکه تسهیلات مزبور مربوط به بانک هایی است که در آن زمان دولتی بوده و اکنون خصوصی شده اند، نظر داد زمان اعطای تسهیلات مبنای عملکرد است، بنابراین بانک ها آن زمان دولتی بوده اند، پس قانون مشمول آنها می شود.
۰۶:۴۹:۲۸ اکبر هاشمی رفسنجانی گفت: “تحریمها پدرِ مردم را درآورده؛ چطور ادعا میکنند به نفع ماست.”
به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری ایلنا؛ هاشمی امروز سه شنبه در مراسم رونمایی از کتاب تاریخ جامع ایران در مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی در تهران با اشاره به وضعیت تحریمها اظهار داشت: تحریمها پدرِ مردم را درآورده. چطور ادعا میکنند به نفع ماست. بله بسیاری هستند که تحریم و غیرتحریم برایشان فرقی ندارد. تحریم اکثریت جامعه را استخوانشان را میپکاند و بسیاری از کارهای مهم ما خوابیده و بسیاری برنامههای مصوب داریم که بهدلیل تحریمها انجام نمیشود. پیامبر(ص) طبیبی داشت که در ایران تحصیل کرده بود بنابراین با تعامل مشکلی نداشت. این حرفهایی که میزنند حرفهای ملت ایران نیست اما فقط آنها تریبون دارند. وی گفت: ما باید راهی برای تعامل با دنیا بازکنیم. عقل و شرع اجازهی این کار را میدهد. افراطیگری و خشکی هیچوقت جواب نمیدهد. خوارج هم در تاریخ اعتدال نداشتند. افراطیگری ارزشی ندارد. اسلام از مجموعهای از دین و عرفان و مسائل بسیار اساسی است که تا قیامت میتواند این آموزهها ادامه پیدا کند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه گفت: آقایانی که تعامل با دنیا را ذلت میدانند؛ بدانند که هر جا علم بود و ما نیاز داشتیم؛ باید برویم ارتباط برقرار کنیم. این حرفها؛ تمدنی که امام میخواست با انقلاب ایجاد کند را دچار انحراف کرده و ما باید با حرف و استدلال روابطمان را درست کنیم.
هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ایران نباید از هیچ مشاجره و مذاکرهای بترسد. حق با ماست و ما باید راهها را بازکنیم. پیغمبر میگوید: اگر مشرکی خواست بیاید کلام خدا را بشنود امنیت به او دهید. مذاکره تا این حد اهمیت دارد.
۰۶:۴۷:۳۳ محسن میردامادی پس از ۶ سال حبس تعزیری عصر امروز از زندان شد.
به گزارش ایلنا ساعتی پیش محسن میردامادی نماینده مجلس دوره ششم و دبیرکل جبهه مشارکت که پس از انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ بازداشت شد پس از شش سال حبس از زندان آزاد شد.
میردامادی که در خرداد سال ۸۸ به دو اتهام اجتماع و تبانی بر ضد امنیت داخلی کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام بازداشت شده بود، از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب جمعا به شش سال حبس محکوم شده بود.
۰۶:۴۷:۱۱ به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای ایران گفت: تحریمهای اقتصادی و مالی مرتبط با موضوع هسته ای علیه کشورمان از روز اجرای توافق لغو خواهد شد.
عراقچی در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به نزدیک شدن به ۱۰ تیر پایان ضرب الاجل هفت ماهه توافق ژنو افزود: ما امشب به محل مذاکرات میرویم تا ۱۰ تیر در آنجا مستقر میشویم تا بتوانیم آخرین کارها را انجام دهیم و به قول معروف پرانتزهای داخل متن را که حاکی از اختلاف است، کاهش دهیم.
وی گفت: احتمالاً تعدادی از اختلافات که مقداری کلیدی و اساسیتر است، برای روزهای آخر میماند تا وزرا ملحق شوند و در سطح آنان تصمیم گیری شود.
عراقچی افزود: ما ۱۰ تیر را برای پایان مذاکرات در نظر گرفتهایم، اما این طور نیست که توافقی خوب و مطلوب را فدای این تاریخ کنیم اگر لازم باشد ممکن است چند روزی فراتر برود یا زودتر تمام شود اینها به نظر ما اصل قضیه نیست.
وی تأکید کرد: ما به تاریخ مشخصی پایبند نیستیم و یک تاریخ مشخص برای ما مقدس نیست، آنچه برای ما ارزش دارد توافقی مطلوب است که حقوق ملت ایران در آن رعایت و خواستههای ما در آن تأمین شود اگر لازم باشد که بیشتر بمانیم این کار را حتماً خواهیم کرد.
معاون وزیر امور خارجه گفت: در دور گذشته که در وین بودیم پیشرفت نسبتاً خوب اما آهسته داشتیم این مسیر ادامه دارد تا به سرانجام برسیم تا اگر بشود اختلافات را نهایتاً حل و فصل کنیم و به آنچه مطلوب ماست برسیم.
عراقچی در پاسخ به این پرسش که آیا تحریمهای اقتصادی علیه ما در روز توافق احتمالی لغو خواهد شد یا گام به گام خواهد بود؟ اظهار داشت: ما در روزی که توافق صورت گیرد فرض کنیم دهم، یازدهم یا دوازدهم تیر، آن روز توافق اجرایی هم نمیشود، یعنی توافق به دست میآید و ممکن است اعلام هم بشود که توافق شده است، اما همان روز اجرا نمیشود.
وی گفت: علت این است که برخی مراحل فنی و حقوقی باید طی شود و مجالس و پارلمانهای کشورهای طرف مذاکره اعم از کنگره آمریکا، سازمانهای اروپایی و مجلس شورای اسلامی ممکن است بخواهند مروری بر توافق داشته باشند.
عراقچی افزود: طبعاً این در اختیار نمایندگان مردم است و پس از اینکه این مرورها انجام شد باید مقدمات فنی از هر دو طرف صورت بگیرد و پس از طی این مقدمات به روزی برسیم که آماده اجرای توافق شویم.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان گفت: در روز اجرای توافق تحریمهای اقتصادی و مالی علیه ما همگی رفع خواهد شد یعنی روزی که توافق اجرا شود همان روز اعلام خواهد شد که همه تحریمهای اقتصادی و مالی در همه حوزههایی که در چارچوب هستهای علیه ما وضع شده است، لغو خواهد شد.
وی تحریمهای نفتی، گاز، پتروشیمی، بانکی، مالی، بیمه، کشتیرانی، طلا و ریال را بخشی از فهرستهای تحریمهای مرتبط با هستهای برشمرد که در روز اجرای توافق لغو خواهد شد.
عراقچی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا تا زمانی که تحریمها علیه ما لغو نشده است ما هم تعهداتمان را اجرا نخواهیم کرد؟ تأکید کرد: حتماً همین طور است، ما هم تعهداتمان را تا آن زمان اجرا نخواهیم کرد، مگر مقدماتی که از نظر فنی برای اجرا شدن لازم باشد.
وی گفت: اینجا مشکلی به نام همزمانی وجود دارد که کماکان در حال بررسی آن هستیم و یکی از پرانتزهای بسیار مهمی که هنوز باز مانده همین نکتهای است که آنچه از ترتیبات یا مقدمات فنی باید آماده سازی کنیم در مقایسه با مقدماتی که آنان باید فراهم کنند، مقداری زمان بیشتر میبرد.
عراقچی افزود: اینکه چگونه میتوان این دو را با هم همزمان کرد در حال بررسی است؛ پیشنهادها و ایدههایی وجود دارد و فکر میکنم که نهایتاً راهحلهایی که اطمینان بخش باشد برای هر دو طرف در این خصوص یافت شود تا اینگونه وقتی به روز اجرای توافق رسیدیم همه چیز در روالی معقول اجرا شود.
در توافق نهایی، تحقیق و توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته ادامه مییابد
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای کشورمان تأکید کرد: در توافق نهایی مکتوب خواهد شد که کار تحقیق و توسعه روی سانتریفیوژهای پیشرفته به ویژه نسل هشت ادامه خواهد یافت.
عراقچی در پاسخ به پرسشی درباره نتایج مذاکرات درخصوص تحقیق و توسعه به ویژه امکان ساخت، ایجاد زنجیره و گازدهی به سانتریفیوژهای نسل جدید گفت: این موضوع در لوزان حل و فصل شد و یکی از مهمترین بخشهای توافقات در لوزان است.
وی افزود: پس از ماهها مذاکره، طرفهای مقابل در نهایت پذیرفتند که تحقیق و توسعه روی ماشینهای پیشرفته ادامه یابد، ما طبعاً میدانیم که ماشینی که اکنون غنیسازی میکند IR1 است در حالی که اکنون روی ماشینهای نسلهای ۴ ، ۵ ، ۶ و ۸ که توان غنیسازی آن ۲۰ برابر ماشینهای نسل یک است تحقیق و توسعه میکنیم تا وقتی که اینها را آماده کنیم و وارد خط تولید شوند.
عراقچی تأکید کرد: آنچه از روز نخست خط قرمز کلیدی بوده این است که کار روی این سانتریفیوژها نباید متوقف شود؛ زیرا صنعت غنیسازی ما در آینده به تحقیق و توسعه روی ماشینهای پیشرفته بستگی دارد، پس حتماً فعالیت در این باره باید ادامه یابد.
وی گفت: در توافق لوزان این موضوع تصریح شده است و در توافق نهایی خواهید دید که این موضوع مکتوب خواهد شد که تحقیق و توسعه روی ماشینهای IR4 ، IR5 ، IR6 و IR8 طبق برنامه ای که خود ما برای تکمیل و توسعه این ماشینها داریم ادامه خواهد یافت.
معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا این تفاهم شامل تشکیل زنجیره و گازدهی به سانتریفیوژهای پیشرفته خواهد شد اظهار داشت: این توافق برای تشکیل زنجیره و گازدهی نیز صدق میکند و در باره هر یک از ماشینهایی که به مرحله گازدهی برسند این کار صورت خواهد گرفت.
عراقچی گفت: البته اکنون تا ماشینهای IR6 به مرحله گازدهی رسیدهایم اما ماشین IR8 مرحله آزمایش مکانیکیاش تمام شده یا در حال انجام شدن است و پس از این مرحله، تزریق گاز به آن صورت خواهد گرفت و به این طریق مسیر تحقیق و توسعه ادامه خواهد یافت.
وی افزود: باید توجه داشت که مسیر تحقیق و توسعه روی ماشینهای پیشرفته مسیری زمانبر است و این گونه نیست که در دورهای یک ساله یا دو ساله قابل انجام شدن باشد بلکه روال معقولی در این زمینه باید طی شود.
عراقچی اضافه کرد: فعالیت در عرصه تحقیق و توسعه روی ماشینهای پیشرفته پروسهای زمانبر است و باید به مرحلهای برسد که از نظر فنی تکامل لازم را پیدا کند و آماده ورود به خط تولید شود.
*هیچ تضمینی وجود ندارد که جاسوسی تکرار نشود
عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای گفت: اتریش به عنوان میزبان کنونی مذاکرات هستهای به ما اطمینان داده است که اصول ایمنی در مذاکرات را به شدت رعایت خواهد کرد.
عراقچی در پاسخ به پرسشی درباره افشای جاسوسی رژیم صهیونیستی و اینکه آیا تضمینی برای پیشگیری از تکرار جاسوسیها وجود دارد؟ اظهار داشت: هیچ تضمینی وجود ندارد که جاسوسی تکرار نشود.
وی گفت: به هرحال فرض را بر این گذاشتهایم که جاسوسی وجود دارد یعنی در هر جا که رفتیم و در سالن مذاکره که بودیم همیشه فرض را بر این گذاشتهایم که گوشهای نامحرمی ممکن است به مذاکرات ما گوش دهند و لذا همیشه دقتهای لازم را کردهایم؛ به همین علت نگرانی نداریم.
عراقچی با تأکید بر لزوم ایفای وظایف دولتهای میزبان مذاکرات در تأمین فضای امن و مناسب برای گفتگوهای هستهای، افزود: این فرض که امکان جاسوسی وجود دارد نافی مسئولیتهای این کشورها نیست.
معاون وزیر امور خارجه گفت: به همین علت ما بلافاصله یادداشتهایی را به دولتهای اتریش و سوئیس به عنوان میزبان اخیر مذاکرات ارائه کردیم و از آنها خواستیم که توضیحات لازم را در خصوص این ادعا بدهند.
وی افزود: ما از کشورهای میزبان مذاکرات خواستهایم که امنیت فضای مذاکرات را تأمین و دقت کنند و به ما اطمینان دهند بهویژه از طرف اتریش که میزبان کنونی مذاکرات است؛ تحقیقات در این باره آغاز و پروندهای تشکیل شده و موضوع در دست بررسی است.
عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای همچنین گفت: در جلسه اخیر با ۱+۵ نیز به صراحت اعلام کردیم که این کار از طرف متحدان و دوستان شما انجام شده است و شما هم باید پاسخگو باشید که چرا چنین کاری صورت گرفته است.
* مراقبت میکنیم سوء استفاده صورت نگیرد
عراقچی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان تغییر محل مذاکرات وجود دارد؟ اظهار داشت: ما منتظر بررسیهای دولت اتریش هستیم و اگر به این نتیجه برسیم که محل مذاکرات به هیچ وجه امنیت لازم را برای مذاکرات ندارد، تصمیم دیگری اتخاذ خواهیم کرد.
وی گفت: فعلاً مذاکرات ادامه دارد و ما از نظر کار خودمان و اطمینان به کار خودمان فرض را بر این گذاشتهایم که همیشه گوشها و چشمهای نامحرم همه جا هست و ما مراقبت میکنیم که سوء استفاده صورت نگیرد.
*اگر مسیر مذاکرات به نحوی پیش برود که احتیاج به حضور وزرا باشد این کار صورت خواهد گرفت
معاون وزیر امور خارجه همچنین در پاسخ به پرسشی درباره ترکیب شرکت کنندگان در دور بعدی مذاکرات و امکان حضور محمدجواد ظریف در این مرحله اظهار داشت: اینها بستگی به مسیر مذاکرات دارد اگر مسیر مذاکرات به نحوی پیش برود که احتیاج به حضور وزرا باشد این کار صورت خواهد گرفت، به این معنی که آیا نیاز هست زودتر بیایند و زودتر مذاکرات را خاتمه دهند در روزهای آینده معلوم خواهد شد.
عراقچی گفت: بر اساس شنیدهها آقای کری تقریباً فعالیتهای خود را از سر گرفته است و ظاهراً برخی گفتگوهای راهبردی چین و آمریکا، در واشنگتن برگزار میشود و گفته شده است وزیر خارجه آمریکا در آن شرکت خواهد کرد که بر این اساس در مرحله بعد مذاکرات نیز حضور خواهد داشت.
وی افزود: آقای ظریف هم در روزهای آینده در زمانی که مقتضی و لازم باشد حتماً شرکت خواهد کرد.
هیچ کس طالب تمدید مذاکرات نیست
عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای گفت: هیچ کس طالب تمدید مذاکرات نیست، نه ما و نه طرف مقابل.
عراقچی افزود: البته این به معنی آن نیست که به تاریخ مقدسی پایبند هستیم که حتماً در آن تاریخ به نتیجه برسیم، خیر آنچه برای ما اهمیت دارد این است که به توافق خوب و مطلوب برسیم که حقوق مردم ایران در آن رعایت شود.
وی گفت: ممکن است نیاز باشد چند روزی بیشتر مذاکره کنیم که بحث دیگری است، اما اینکه مذاکرات همانند دورههای گذشته تمدید شود مطلوب هیچ کس نیست و هیچ گزینهای برای هیچ یک از طرفها نیست و فکر هم نمیکنم که محقق شود.
معاون وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه چقدر توافق جامع هستهای را قابل تحقق میدانید؟ اظهار داشت: همه چیز در دست مشیت الهی است، اگر مشیت بر این باشد که توافق حاصل شود حتماً اینگونه خواهد شد و اگر صلاح و مصلحت در این نباشد نخواهد شد.
عراقچی گفت: ما مجریانی مأمور به وظیفه برای هدایت مذاکرات به سمت حقوق و منافع ملت ایران هستیم و این وظیفه خود را با توکل به خداوند تحت رهنمودهای مقام معظم رهبری و در چارچوب خط قرمزهایی که ایشان ترسیم فرمودهاند و با راهنماییهای رئیس جمهور انجام خواهیم داد.
وی افزود: نتیجه با ما نیست با خداوند است، آنچه خیر و صلاح مردم در آن باشد حتماً محقق خواهد شد چه در توافق باشد و چه در توافق نشدن؛ ما وظیفه خود را انجام خواهیم داد اما به عنوان دیپلمات امیدواریم زیرا دیپلمات برای ادای وظایف خود باید همیشه امیدوار باشد پس امیدواریم که این کار را بتوانیم به سرانجام برسانیم.
معاون وزیر امور خارجه در عین حال گفت: اگر هم توافق به انجام نرسد، بارها گفتهایم که هیچ فاجعهای رخ نمیدهد اگر مقدر الهی بر این باشد حتماً صلاح ما در همین است، فاجعهای نخواهد بود، آخر دنیا نیست و به مسیر خود ادامه خواهیم داد.
عراقچی تصریح کرد: سالهاست که با تحریمها زندگی کردهایم پس از این هم زندگی خواهیم کرد؛ عزت و شرف ملت ایران را به هیچ چیز نخواهیم فروخت، چه برسد به این تحریمهای جزئی و زودگذر که وجود دارد و حتماً وظیفه خود را در مسیر مورد رضای خداوند متعال، مقام معظم رهبری و ملت شریف ایران انجام خواهیم داد.
۰۶:۴۶:۵۰ به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، جان کری، وزیر خارجه آمریکا طی در یک کنفرانس ویدئویی در سالن برگزاری نشست خبری روزانه وزارت خارجه به اظهار نظر درباره موضوعات مختلف از جمله مذاکرات هستهای ایران پرداخت.
گروه مانیتورینگ خبرگزاری فارس در راستای سیاست این رسانه برای پوشش سریع اخبار، ساعاتی قبلتر اظهارات وزیر خارجه آمریکا را همزمان با برگزاری این کنفرانس خبری پوشش داد. با این حال، از آنجا که ممکن است در پوشش مستقیم، برخی نکات مهم منعکس نشوند، مشروح اظهارات جان کری بر اساس متن قرار گرفته روی وبسایت وزارت خارجه آمریکا تقدیم مخاطبان میشود.
* حضور در مذاکرات هستهای به روند گفتوگوها در وین بستگی دارد
وزیر خارجه آمریکا در ابتدای این جلسه تصریح کرد طی روزهای آینده، بسته به چگونگی پیشرفت مذاکرات هستهای در وین راهی وین که میزبان این گفتوگوها است خواهد شد. کری گفت که هنوز تاریخ دقیق سفر به وین مشخص نیست.
رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا ابراز امیدواری کرد که این سفر برای پایان بخشیدن به مذاکرات مربوط به برنامه هستهای ایران باشد.
«کری» که پس از حادثه شکستن استخوان ران در حادثه دوچرخهسواری در پاریس چند هفتهای را در بیمارستان سپری کرده بود، در ادامه با بیان اینکه «موضع ما تغییر نکرده است» به گزارشها برخی رسانهها که مدعی تفاهماتی جدید بین مذاکرهکنندگان در رایزنیهای هستهای ایران و ۱+۵ شده بودند، واکنش نشان داد.
*موضع ما ذرهای تغییر نکرده است
وزیر خارجه آمریکا گفت: «من متوجه برخی فراز و فرودها در روزهای گذشته شدهام اما موضع ما در مقایسه با آنچه در برنامه مشترک اقدام اعلام کردهایم و همچنین مصاحبهها و رایزنیهایم با افراد طی چند ماه گذشته، ذرهای تغییر نکرده است.»
او گفتوگوها را «دشوار» و «حساس» خواند و افزود: «همانطور که من همواره گفتهام، شتابزده توافق نخواهیم کرد که فقط توافق کرده باشیم و توافقی که ما را به مقصود نرساند را هم امضا نخواهیم کرد.»
وزیر خارجه آمریکا پس از بیان این مقدمه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
«مت لی»، خبرنگار آسوشیتدپرس از «کری» درباره بیاناتش مبنی بر عدم تغییر موضع آمریکا پرسید و گفت وقتی مذاکره عرصهای برای دادن امتیاز و گرفتن آن است چگونه میتوان عنوان کرد که هیچ امتیازی واگذار نشده و تحرکی در مواضع طرف آمریکایی به ویژه در موضوع تحریمها، ابعاد نظامی احتمالی (PMD) و غیره صورت نگرفته است.
وزیر خارجه آمریکا نظر خبرنگار آسوشیتدپرس درباره داد و ستدهایی که در بافت هر مذاکره انجام میشوند را تأیید کرد اما در اظهاراتی که اشاره به توافقات موقت حاصلشده بین ایران و ۱+۵ از زمان آغاز مذاکرات داشتند، گفت: «”لوزان”، راه حلهای بنیادین را تعیین کرد، ضمن آنکه “برنامه مشترک اقدام” آنچه باید حاصل شوند را مشخص کرد.»
اشاره کری از «لوزان» و «برنامه مشترک اقدام» به دو توافقنامه موقتی است که به ترتیب در ۱۳ فرودین ماه سال ۱۳۹۴ در شهر «لوزان» سوئیس و سوم آذرماه سال ۱۳۹۲ در «ژنو» بین ایران و گروه ۱+۵ منعقد شدند.
بیانیه لوزان به مشخص کردن رئوس کلی راه حلهایی میپردازد که قرار است زیربنای ادامه رایزنیهای دو طرف تا رسیدن به توافق نهایی بر سر جزئیات در ضربالاجل ۳۰ ژوئن (۱۰ تیرماه) را فراهم آورد.
برنامه مشترک اقدام که به «توافقنامه موقت ژنو» نیز معروف است راهکارهایی کلی و اعتمادساز را مشخص کرد که برخی جنبههای برنامه هستهای ایران را در ازای تخفیفهای تحریمی محدود میکرد.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه اظهاراتش گفت: «به عنوان مثال، “برنامه مشترک اقدام” به موضوعی مانند ابعاد نظامی احتمالی اشاره میکند و میگوید که باید در نتیجه نهایی، حل و فصل شود. و این حرف درستی است، چون باید چنین شود. و ما باید مسائل پیرامون آن را به طور جزئی حل و فصل کنیم.»
*دسترسیها (به اماکن و اشخاص) حیاتیاند
جان کری در ادامه به موضوع دسترسی به اماکن و اشخاص (دانشمندان هستهای) ایران که با مخالفت تهران رو به رو شده هم اشاره کرد و گفت: «دسترسی، خیلی خیلی حیاتی است. از روز اول حیاتی بوده و همچنان هم هست. ما آن را در لوزان تعیین کردیم، و آنها به نوعی، رئوس کلی اصلی زیربنایی ما را تشکیل میدهند.»
وزیر خارجه آمریکا البته تصریح کرد تمامی مسائل فیمابین به طور تمام و کمال تعیین نشدهاند و برای توافق بر سر پارهای از مسائل، میزانی از «آزادی عمل» وجود دارد.
او گفت: «در چنین چارچوبی، میزانی از آزادی عمل هم برای مشخصتر کردن برخی مسائل معین وجود دارد و البته، مسائلی هم هستند که همانطور که مشخصاً به آنها در کنفرانس خبری لوزان اشاره کردم، میدانیم هنوز حل نشدهاند. بنابراین، پر واضح است که این مسائل، انعطافپذیرتر از بقیهاند.»
وزیر خارجه آمریکا پاسخ به سوال خبرنگار آسوشیتدپرس را با بیان این اظهارات تکمیلی پایان برد: «اما برخی مسائل بنیادین هستند که پایبندی به آنها جهت یکسان ماندن تعریف ما از توافق خوبی که در لوزان درباره آن سخن گفتیم با توافقی که الان درباره آن حرف میزنیم ضروری است. و این چیزی است که تغییر نکرده و نخواهد کرد و قابلیت تغییر هم نخواهد داشت. آنها را باید در راستای خطوط تعریف شده در لوزان حل و فصل کرد.»
«مایکل گوردون»، از روزنامه نیویورکتایمز دیگر خبرنگاری بود که سوالش را به مسائل ایران، و موضوع جنجالی ابعاد نظامی احتمالی اختصاص داد. او این سوال را احتمالاً برای تبیین گزارشی مطرح کرد که چند روز پیشتر خبرگزاری آسوشیتدپرس منتشر کرده بود.
آسوشیتدپرس پنج روز پیش از قول مقامات غربی مدعی شده بود گروه موسوم به ۱+۵ حاضر است با عدم حل مسئله ابعاد احتمالی نظامی، در آغاز توافق و موکول کردن آن به بعد موافقت کند. پیشتر مقامات غربی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی حل این موضوع را پیششرط توافق نهایی با ایران دانسته بودند.
«گوردون» از وزیر خارجه آمریکا پرسید که آیا حل تمام و کمال موضوع PMD بخشی از شروط توافق با ایران و اقدام برای تخفیف یا تعلیق تحریمها علیه این کشور است یا اینکه موضوعی محل مناقشه و قابل مذاکره است؟
«ابعاد نظامی احتمالی» به ادعاهای مربوط به تحقیقات در زمینه چاشنیهای انفجاری گفته میشود که بر پایه اسنادی غیرمستند علیه برنامه هستهای ایران مطرح شدهاند. مطابق این ادعاها، ایران پیش از سال ۲۰۰۳ دست به انجام این تحقیقات برای دستیابی به سلاحهای اتمی زده است. جمهوری اسلامی ایران هم همواره قویاً این ادعاها را رد کرده است.
«محمد البرادعی»، مدیر کل وقت آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در آن زمان در صحت این اسناد ادعایی که به «اسناد لپتاپ» معروفند تردید جدی ابراز کرده است.
*برای حل PMD اصراری بر توضیح فعالیتهای گذشته ایران نداریم
جان کری در اظهاراتی آغشته به همین ادعاها به سوال خبرنگار روزنامه نیویورکتایمز اینطور پاسخ داد: «مایکل، ابعاد نظامی احتمالی، در بحثهای مربوط به این قضیه قدری تحریف میشود، به این خاطر که ما اصراری روی این نداریم که ایران درباره آنچه در یک مقطع زمانی، یا هر زمان دیگر انجام داده توضیح دهد. ما میدانیم آنها چه کاری انجام دادهاند. شکی نداریم. از فعالیتهای نظامی معینی که آنها مشغول انجام آن بودند، آگاهی کامل داریم. »
وزیر خارجه آمریکا در ادامه افزود: «چیزی که درباره آن نگران هستیم، زمانهای بعدتر است. برای ما حیاتی است بدانیم که این فعالیتها در زمانهای بعدتر، متوقف شدهاند و اینکه بتوانیم به روشی مشروع آن فعالیتها را از بین ببریم.»
رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا تصریح کرد: «این مطمئناً یکی از شرایط ما برای قضاوت درباره آن چیزی است که باید در یک توافقنامه مشروع به دست آید. و ما برای داشتن توافقی که بتواند سرمنشأ هر گونه تخفیف تحریم عمده و اساسی شود، بایستی چنین پاسخهایی را در اختیار داشته باشیم.»
۰۶:۴۶:۱۹ سخنگوی کاخ سفید می گوید که نمایندگان ایران در خلال تهیه چارچوب توافق سیاسی با ۱+۵ در لوزان، با کلیات سرزدهترین بازرسیهای تاریخ آژانس از تأسیسات هستهای کشورشان موافقت کردهاند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید امروز هم در میان خبرنگاران حاضر شد و به سوالات آنها در خصوص مسائل مختلف پاسخ داد.
حکم اعدام مرسی، مایه ناراحتی کاخ سفید
این جلسه ابتدا به صدور حکم اعدام برای محمد مرسی و واکنش کاخ سفید به آن سپری شد؛ سخنگو از صدور حکم اعدام برای رئیسجمهور برکنار شده مصر به شدت انتقاد و آن را مایه ناراحتی شدید دولت خود اعلام کرد.
دادگاه جنائی قاهره امروز سهشنبه «محمد مرسی» رئیس جمهور برکنار شده مصر و رهبران اخوان را در دو پرونده جاسوسی برای طرف های خارجی از جمله جنبش حماس و ایران، و پرونده «فرار از زندان» به ترتیب به حبس ابد و اعدام محکوم کرد.
بر اساس حکم پرونده اول، قاضی «شعبان الشامی» بعد از موافقت مفتی مصر با حکم اولیه، خیرت الشاطر و محمد البلتاجی و حجازی سه تن از رهبران اخوان المسلمین را به اعدام محکوم کرد.
بازداشت روزنامهنگاران غیرعادلانه است
آقای سخنگو به دستگیریهای گسترده شخصیتهای سیاسی و روزنامهنگاران مصری در ماههای اخیر هم اشاره کرد و این رفتارها را «غیرعادلانه» خواند.
در ادامه یکی از خبرنگاران سوالی در خصوص نحوه بازرسی از تأسیسات هستهای ایران در روزهای پس از توافق جامع احتمالی پرسید.
ایران در امر گستره بازرسیها، کشوری منحصر بفرد خواهد بود
ارنست در پاسخ به وی گفت: «در لوزان دیدیم که ایرانیها با اجرای سرزدهترین بازرسیهای تاریخ آژانس از تأسیسات هستهای خود موافقت کردند.»
وی در خصوص اجرای پرتکول الحاقی و دسترسی به مراکز نظامی ایران گفت: «کشورهای بسیاری پرتکول الحاقی را امضاء و با بازرسی از تأسیسات اتمی خود موافقت کردهاند ولی مورد ایران یک مورد منحصر بفرد است.»
سخنگو افزود: «در حال طراحی یک الگو برای بازرسی از تأسیسات ایران هستیم و در تلاشایم که از تجربه بازرسیها در دیگر کشورها برای طراحی این الگو استفاده کنیم.»
جاش ارنست در ادامه اما باز از منحصر بفرد بودن بازرسیهای آتی ایران و تفاوت مدل ایران با مدل و الگوی دیگر کشورها سخن گفت و در توصیف علت استثنایی بودن ایران گفت: «بازرسیها در ایران باید از همه زنجیره هستهای باشد که بر همین اساس، بازرسیها میتواند در تأسیسات هستهای، معادن و یا تأسیسات نظامی انجام پذیرد.
مقامات ایران، مشتاق کاهش تحریمها
سخنگو به وقایع پس از موافقت ایرانیان با ورود بازرس های آژانس به تأسیسات اتمی هم اشاره کرد و گفت: «وقتی ایران این کارها را انجام دهد، مرحله کاهش تحریمها که مقامات ایران مشتاق آن هستند، آغاز میشود.»
۰۶:۴۵:۴۳ سه خبر و مصاحبه بسیار مهم را قرار می دهیم به نظر این سه خبر نشان می دهد مذاکرات پیشرفت قابل توجهی داشته است
۰۶:۴۴:۴۹ سید فرهنگ حسینی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به مهمترین مسائل در خصوص تولید ملی و راهکارهای خروج از رکود، اظهار داشت: یکی از مسائل اصلی در خصوص تولید ملی که در سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی نیز بر آن تاکید شده است، همکاری جمعی و رقابت پذیری است.
وی افزود: این دو موضوع مهم، توجه به ابعاد اقتصادی تولید و تولید در مقیاس بزرگ را ضروری می سازد، به طوری که عدم تولید در ظرفیت اقتصادی سبب کاهش رقابت پذیری بسیاری از بنگاه های اقتصادی و تولیدی کشور شده است، با این حال، بسیاری از صنایع بزرگ توانسته به خوبی در بازار رقابت کرده و سهم خود را حفظ کنند و در چرخههای رونق و رکود اقتصادی بقا داشته باشند.
حسینی در پاسخ به این سوال که تولید در مقیاس بزرگ و کاهش هزینه با چه روش هایی امکان پذیر است، گفت: دلیل اصلی تاکید بر تولید با مقیاس بزرگ، سرشکن شدن بسیاری از هزینه های ثابت و همچنین افزایش قدرت چانه زنی و مزیت مقیاس در خریدها و تامین مواد اولیه است.
این کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است یکی از مشکلات، ایجاد صنایع کوچکی است که بدون در اختیار داشتن مزیت رقابتی، سعی در رقابت با شرکت های بزرگتر یا محصولات وارداتی داشته اند که در صورت عدم وجود مزیت رقابتی مناسب، اتلاف بخشی از سرمایه های فردی و ملی است.
وی افزود: علاوه بر اینکه حضور صنایع کوچک و متوسط برای توسعه اقتصادی کشور ضروری است و بسیاری از شرکت های بزرگ امروزی، از این مسیر عبور کرده اند اما بایستی به وجود مزیت رقابتی، قبل از ورود به صنعت توجه و دقت شود.
حسینی در درباره اینکه مشارکت مردمی در تولید ملی چگونه محقق می شود، تاکید کرد: دستیابی به تولید در ابعاد اقتصادی نیازمند مشارکت سرمایه گذاران و همکاری است که در اقتصاد مقاومتی نیز بر آن تاکید ویژه شده است؛ از این منظر، باید زیرساخت لازم برای مشارکت امن آحاد مردم فراهم شود و بتواند به باز توزیع ثروت در جامعه نیز کمک کند.
راهکار مهم؛ تحقق مشارکت مردم در محیطی امن از مسیر بازار سرمایه محقق می شود
وی با ارائه راهکاری درباره مزیت های بازار سرمایه، گفت: برخی از صنایع کوچک در دهه های گذشته به منظور استفاده از رانت در محصولات پتروشیمی، فلزی و معدنی شکل گرفته بودند که با تغییر مکانیزم ها از قیمت گذاری دستوری و سهمیه بندی به مکانیزم عرضه و تقاضا و بورس کالا، این رانت از بین رفته است.
وی افزود: در مجموع راهکار بازار سرمایه، به عنوان یک زیرساخت می تواند به تحقق تولید رقابت پذیر از طریق مشارکت آحاد جامعه و در کنار افزایش شفافیت در فعالیت های اقتصادی کمک شایانی کند.
۰۶:۴۴:۲۶ به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت پیش از ظهر امروز(سهشنبه) در نشست خبری خود با خبرنگاران اظهارداشت: روز گذشته ۷ هزار و ۲۹۶ میلیارد تومان از اعتبارات تملک دارایی های سرمایهای از سوی سازمان مدیریت به خزانهداری برای پرداخت ابلاغ شد و امیدواریم بعد از این پرداختهای طرحهای عمرانی نیز آغاز شود.
سخنگوی دولت تصریح کرد: ۲۷۰۰ میلیارد تومان از ۵۴۰۰ میلیارد تومان اعتبارات طرحهای عمرانی استانی به ۳۱ استان تخصیص یافت. درواقع ۵۰ درصد اعتبارات عمرانی طرحهای استانها در این تخصیص مورد توجه قرار گرفت.
یارانه امشب قابل برداشت است
سخنگوی دولت با بیان اینکه امروز برای ۷۶میلیون و ۵۷هزارو ۴۳۰نفر بیش از ۳ هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان یارانه به حساب سرپرستان یارانه واریزشد و از ساعت ۲۴ امشب قابل برداشت است، گفت: یارانه غیرنقدی بمناسبت ماه رمضان از شنبه قابل دریافت است.
وی با اشاره به سیاستهای اقتصاد مقاومتی که سال گذشته توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، افزود: با توجه به اینکه دولت این سیاستها را رافع مشکلات خود میداند نسبت به تهیه و تنظیم برنامه و تصویب در شورای اقتصاد و ابلاغ به دستگاهها اقدام کرد.
دولت همواره از سیاستهای اقتصاد مقاومتی استقبال کرده است
نوبخت یادآور شد: با توجه به اینکه یکسال از این امر میگذرد باید انتظار داشته باشیم دستگاهها علاوه بر برنامهریزی برای اجرای این سیاستها عملکرد خود را نیز گزارش دهند. چرا که ما اقتصاد مقاومتی و مقاوم کردن اقتصاد را در شرایط تحریم و غیرتحریم لازم میدانیم و دولت از این سیاستها استقبال کرده است.
سخنگوی دولت در ادامه سخنان خود به تحریمهای غیرانسانی و مغایر با قوانین و عرف بینالمللی اشاره و تصریح کرد: با همت مردان دیپلماسی کشور و حمایت مردم قطعا روزی تحریمها لغو میشود و کسانی که مدعی حمایت از حقوق بشر هستند خود ناقض این امر شدهاند، از این رو سکوت در برابر این تحریمهای ظالمانه ظلم بزرگی به شمار میرود.
وی در ادامه با بیان اینکه همه مجامع رسمی بینالمللی به این امر معترفند که این دولت توانست نرخ تورم را از ۴۰ درصد به ۱۵ درصد برساند، تأکید کرد: این امر نشان دهنده تدبیر است؛ البته باید از مردم عذرخواهی کنیم اینکه ما تورم ۴۰ درصد را به ۱۵ درصد رساندیم؛ باید و شاید به عنوان یک رفاه، به محضر ملت ایران نرساندیم چرا که ما این کار را برای خود یک تکلیف میدانستیم، به هر حال تحریمها آثار خود را دارند اما با تدبیر تلاش میکنیم اینها را رفع کنیم.
ججاسوسی از رژیم صهیونیستی بعید نیست
نوبخت در پاسخ به سوالی درباره جاسوسی رژیم صهیونیستی در هتل محل مذاکرات یادآورشد: این چیز بعیدی نیست، در این زمینه باید گفت که از رژیم صهیونیستی جاسوسی برمیآید و همواره از این دست رفتارهای مجرمانه دارند و من این را از رسانهها شنیدم؛ باید منتطر نتیجه ماند و قطعا تیم هستهای کشورمان موارد لازم را مدنظر قرار خواهند داد.
دولت موافق افزایش نرخ مکالمات نیست
نوبخت با بیان اینکه دولت با افزایش نرخ مکالمات تلفنی موافق نیست، اشارهای هم به طرح امر به معروف کرد و گفت: طرح امر به معروف و نهی از منکر تعارضات و مغایرتهایی با قانون اساسی دارد و تلاش میکنیم مشکلات احتمالی که ممکن است برای مردم ایجاد کند را برطرف کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رسانههای منتقد نتوانستند در نشست خبری رئیس جمهور سوالات خود را مطرح کنند دلیل این امیر چیست، افزود: این صفبندی منتقد موافق و مخالف را چه کسی تعیین میکند؟ همه اصحاب رسانه هستند و در همین نشست خبری هم میبینید که همگی حضور دارند و سوالات خود را مطرح میکنند.
وی با اشاره به صحبتهای اخیر رئیس جمهور در بجنورد گفت: همواره رئیس جمهور در تمامی صحبتها و سخنرانیهایشان تلاش کردهاند دو نکته را مورد توجه قرار دهند.
کسی تردید ندارد تحریمها برای کشور محدودیت ایجاد کردده است
نوبخت ادامه داد: کسی تردید ندارد که تحریمها برای ما محدودیت ایجاد کرده و در چنین شرایطی که ما تنها از چند کشور میتوانیم کالا بگیریم، به ناچار آن کالا را باید گرانتر وارد کنیم که آقای رئیسجمهور در بیان خود بر این نکته تاکید دارد.
وی اضافه کرد: تاکید رئیسجمهور بر این است که وضع تحریمها برای تسلیم ملت ایران است اما این تحریمها یک روز لغو خواهد شد پس بیان آثار تحریمها افشای ظلم تحریمکنندگان است و آثار تحریم، مثل شهدایی است که در جنگ دادیم یا تخریبهایی که در جنگ بهوجود آمد اما با این وجود، ملت ما عقب ننشستند و قطعا در این وضعیت نیز مانند همان ایام جنگ ملت ما عقبنشینی نخواهند کرد.
هفتهنامه صدا را نمیشناسم
وی با اشاره به سفر رئیسجمهور به استان خراسان شمالی، استقبال مردم از روحانی را در این سفر بی نظیر توصیف کرد در پاسخ به سوالی در خصوص انشار یک نظرسنجی در هفته نامه صدا وابسته به حزب کارگزاران مبنی بر کاهش محبوبیت دولت گفت: این هفته نامهای که خیلی هم نمیشناسمش بهتر است بیاید جواب خود را در کف خیابان ببیند؛ آمارهای ما مبین همراهی عواطف و اعتماد به دولت و شخص رئیس جمهور مانند همان ۲۴ خرداد ۹۲ است.
موضوع تشکیل پلیس اقتصادی در دولت مطرح نشده
وی درباره تشکیل پلیس اقتصادی نیز خاطر نشان کرد: در این باره از وزیر اقتصاد سوال خواهم کرد اما چنین چیزی در دولت مطرح نیست اما ممکن است در وزارت اقتصاد مطرح شده باشد.
سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوالی در خصوص برنامههای دولت در جهت عدم توافق هستهای و اداره کشور با این وضع، گفت: برای استمرار وضع موجود برنامه داریم، اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، برنامه داریم و اگر به نتیجه هم برسد برای استفاده از منابع آزادشده برنامه خواهیم داشت اما قطعا اداره کشور با ۳۰۰ هزار بشکه نفت، با صادرات یک میلیون بشکه نفت متفاوت است اما ما برای عبور از این شرایط هم برنامه داریم.
در مبارزه با مفاسد اقتصادی به قانون و اجرای خوب نیاز داریم
وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص عزم دولت در مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز تأکید کرد: در مبارزه با مفاسد اقتصادی هم به قانون نیاز داریم و هم به اجرای خوب. در این زمینه شورایی متشکل از ۳ قوه تشکیل شده که اگر نیاز به قانون باشد دوستان ما در مجلس در این زمینه قانونگذاری خواهند کرد و اگر نیاز به برخورد با مفاسد باشد قوه قضائیه تمهیدات لازم را میاندیشد، در حال حاضر در اجرای این مسئله جدیت وجود دارد که پیگیری معوقات نظام بانکی و همچنین برخورد با موسسات پولی و مای غیرمجاز نیز در همین راستاست.
نوبخت در ادامه به موضوع اشتغال جوانان اشاره کرد و گفت: امکان استخدام ۳۸ هزار جوان را در دستگاههای دولتی فراهم کرده ایم که در این راستا آزمونهایی نیز صورت گرفت.
متاسفانه در ماههای پایانی کار نمایندگان طرحهای استیضاح رو به افزایش است
سخنگوی دولت به موضوع استیضاح فانی نیز اشاره کرد و یادآور شد: استیضاح فانی تنها موضوع و طرحی نیست که در مجلس مطرح باشد متأسفانه باخبر شدیم در ماههای پایانی کار نمایندگان طرحهای استیضاح رو به افزایش است.
نوبخت همچنین گزارشی از عملکرد وزارت نفت را در رابطه با اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در رابطه با سیاست ۱۳ و ۱۴ اقتصاد مقاومتی به تفصیل ارائه کرد و گفت: ایران جایگاه سوم را از نظر تولید نفت در منطقه به دست آورده است و رتبه ایران در تولید نفت در منطقه افزایش یافته است، در نتیجهی این موضوع به صورت بالقوه امکان افزایش صادرات ایجاد شده است البته این واقعیت که تحریمهای ظالمانه و غیر انسانی و مغایر قوانین عرف بینالمللی علیه ایران وجود دارد غیر قابل انکار است.
سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در وزارت خارجه نیاز به وجود معاونت اقتصادی وجود دارد، توضیح داد: وزارت خارجه از طریق نمایندگیهای جمهوری اسلامی در سایر کشورها موضوع جذب سرمایه گذاری را فعال کرده است و در صورتی که این نیاز برای معاونت اقتصادی در وزارت خارجه وجود داشته باشد بررسیهای لازم انجام خواهد شد.
نوبخت همچنین در پاسخ به سوالی در مورد قانون انتخابات و شفافیت منابع مالی برای کاندیداها گفت: دولت میخواهد قانون انتخابات اصلاح شود و منابع تبلیغات کاندیداها فعال شود پس امید است این لایحه با امید بیشتری به نتیجه برسد.
با استقبال قابل توجهی از شرکتهای خارجی برای سرمایه گذاری در ایران مواجه هستیم
وی همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد قرارداد ایران و چین و حجم شرکتهای طالب سرمایه گذاری در ایران گفت: با استقبال قابل توجهی از شرکتهای خارجی برای سرمایه گذاری در ایران مواجه هستیم که فقط منتظر لغو تحریمها هستند که در این راستا در ماه جاری هیاتی از کشور اندونزی به ایران آمدند و همچنین با کشور عراق همکاریهایی داریم و به زودی از یک کشور اروپایی هیاتی بلندپایه به ایران خواهد آمد.
نوبخت در پاسخ به سوالی در مورد برداشت مبلغ ۳۵ میلیارد دلار از بانک مرکزی گفت: این مبلغ از بانک مرکزی دریافت شده است که ما به ازای آن برای بازگشت وجود ندارد البته مربوط به دولت قبل است و الان در حساب بدهیهای دولت فعلی گذاشته شده است.
۰۶:۴۳:۴۹ خبرگزاری فارس؛ مهدی محمودی- «جان الیس بوش» معروف به جب به عنوان سومین فرد از خانواده بوشها در اندیشه در اختیار گرفتن سکان قدرت در ایالات متحده آمریکاست. جب، پسر «جرج هربرت واکر بوش» چهل و یکمین رئیسجمهور آمریکا و برادر کوچکتر «جرج واکر بوش» چهل و سومین رئیسجمهور آمریکا است.
او یازدهمین نفر در حزب جمهوری خواه است که رسما نامزد انتخابات مقدماتی در حزب می شود.
اسکات واکر فرماندار ویسکانسین و سناتور مارکو روبیو از فلوریدا فعلا بزرگترین رقبای او هستند.
در جناح رقیب، هیلاری کلینتون همسر بیل کلینتون رئیس جمهوری پیشین حضور دارد که فعلا پیشتاز رقابتهای درون حزبی در کمپ دموکراتهاست و احتمال حضور وی به عنوان نامزد نهایی دموکراتها وجود دارد.
به این ترتیب امکان رویارویی بوش و کلینتون در مرحله نهایی وجود دارد. رقابتی که یادآور رقابت بیل کلینتون با جورج بوش پدر در سال ۱۹۹۲ خواهد بود.
مواضع این دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا در ماههای گذشته نشان میدهد که هیلاری کلینتون و جب بوش «اصل فاصله» را برای مسیر حرکت خود به سمت کاخ سفید در پیش گرفتهاند. هدفی که اگر به آن دست یابند نظام گردش نخبگان در آمریکا که طی دهههای گذشته از اصول اصلی نظام سیاسی این کشور بوده را زیر سوال خواهد برد و تئوری «طبقه نخبگان ثابت» را که منتقدان آمریکا درباره آن صحبت میکنند تقویت خواهد کرد. حضور ۴ نفر از ۲ خانواده در راس قدرت در ایالات متحده آمریکا در عرض سه دهه خود گواه این موضوع است.
برعکس کشورهای با نظامی سیاسی موروثی که فرد جانشین با اتکا بر اصل و نسب خود به قدرت میرسد در آمریکا هیلاری کلینتون و جب بوش تلاش میکنند با فاصله گرفتن از خاندان خود به قدرت برسند! میراثی که بیل کلینتون و بوش پدر و پسر در آمریکا به جا گذاشته اند نمیتواند طناب محکمی برای آنها باشد تا با تکیه بر آن به راس هرم قدرت در آمریکا برسند.
جب اخیرا در اظهاراتی گفت: «من برادرم را دوست دارم. پدرم را هم دوست دارم. راستش اگر بد نباشد مادرم را هم دوست دارم. اما من افکار خودم را دارم و کاملا مستقل از پدر و برادر خود هستم». وی در همین راستا در لوگوی انتخاباتی خود نام فامیلی خود را حذف کرده است تا مردم آمریکا با شنیدن بوش تاریخ آمریکا را در ذهن خود مرور نکنند.
هیلاری کلینتون همسر بیل کلینتون نیز در بنرهای رسمی تبلیغاتی خود نام کلینتون را حذف کرده تا نشان دهد که زیر سایه بیل کلینتون نیست.
این موضوع در خود آمریکا هم سروصدای زیادی به راه انداخته است تا جایی که مارک مکلر از رهبران جمهوریخواهان با انتقاد از نامزدی چند باره بوشها و کلینتونها گفت: «دو خاندان و سلسله در انتخابات ۲۰۱۶ حضور دارند».
علاوه بر فاصله گرفتن از نامهای خانوادگی، جب و هیلاری در موضعگیریهای خود نیز فاصله لازم را با سیاستها و رویکردهای اصلی احزاب خود حفظ کردهاند. در واقع جب و هیلاری هرکدام تلاش میکنند از ایده های اصلی احزاب خود فاصله بگیرند، ایده هایی که طی سالهای گذشته هیچکدام نتوانسته افکار عمومی جامعه آمریکا را راضی کند.
به عنوان مثال در حوزه سیاست خارجی جب بوش سیاست متعادلتری را نسبت به دیگر نامزدهای جمهوریخواه اتخاذ کرده است. وی با اعزام نیروی زمینی به عراق برای مبارزه با داعش مخالف است. جب بوش نمیخواهد خود را حامی جنگهای عراق و افغانستان که هزینه زیادی را به مردم آمریکا تحمیل کرد نشان دهد.
درباره مهاجران غیرقانونی، جب بوش برخلاف ایده اصلی جمهوریخواهان که همواره مخالف ورود مهاجران غیرقانونی به خاک آمریکا هستند معتقد است که به این افراد باید یک مسیر قانونی پیشنهاد شود. او ضمن نشان دادن مخالفت خود با ازدواج همجنسگرایان، اعلام کرده است که به ازدواج سنتی معتقد است اما به هرحال تاحدودی پیشنهاد به رسمیت شناختن برخی اتحادیههای همجنسگرایان را مطرح کرده است، ایدهای که احتمالا با مخالفت چهرههای تندرو و سنتی جمهوریخواهان مواجه میشود.
اظهارات جب درباره تغییرات اقلیمی نیز بین او با دیگر نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، تفاوت ایجاد کرده است زیرا آنها انکار میکنند که تغییرات اقلیمی در حال رخ دادن است و نمیپذیرند که گرمای جهانی در نتیجه رفتارهای انسانها به وجود آمده است.
در جناح مقابل، هیلاری کلینتون نیز به دنبال آن است از ایده هایی که او را از لابیهای پولدار صهیونیستی و کانونهای قدرت در آمریکا دور میکند فاصله بگیرد.
درباره ایران، اگر چه شواهد کمی وجود دارد که هیلاری کلینتون مخالف توافق هستهای با ایران باشد اما روابط نزدیک او با لابیهای اسرائیلی و حمایتهای آنها از وی نشان میدهد که برخلاف مواضع اعلامی، هیلاری کلینتون با توافق هستهای چندان موافق نیست و احتمال اینکه مواضع وی پس از به قدرت رسیدن تغییر کند وجود دارد. حیم سابان، یکی از حامیان قدیمی هیلاری کلینتون در مصاحبهای اطمینان داد که وی در صورت رئیسجمهوری شدن، با توافق هستهای ایران مخالفت خواهد کرد.
کلینتون برعکس باراک اوباما که روابط پرنوسانی با اسرائیل داشت تلاش میکند این روابط سینوسی را ترمیم کند تا در رقابت با جمهوریخواهان بر سر کسب آرای یهودیان آمریکا عقب نماند.
یکی از انتقاداتی که همواره به سیستم انتخاباتی آمریکا وارد است این است که همه روسای جمهوری آمریکا و مجموعه دولت، یا از حزب جمهوریخواه هستند یا دموکرات و افراد مستقل یا چهرههای دیگر احزاب قادر نیستند به کاخ سفید راه یابند. کارشناسان معتقدند که جمهوریخاهان و دموکراتها با حفظ وضع موجود، نوعی انحصارطلبی در سیستم آمریکا به وجود آورده اند که از ورود افراد غیر به این ساختار جلوگیری میکند.
اکنون اغلب مردم آمریکا معتقدند که هیچ از دو حزب برنامهای برای بهبود اوضاع ندارند ولی با این وجود انتخاب دیگری نیز ندارند.
با توجه به حضور جب بوش و هیلاری کلینتون دایره انتخاب در آمریکا اکنون از دموکراتها و جمهوریخواهان به انتخاب از میان کلینتونها یا بوشها تقلیل یافته است.
۰۶:۴۳:۲۱ به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، متن پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
صلوات و سلام خدا بر شهیدان عزیز که مشعل توحید را با ایثار خود بر فراز میهن اسلامی برافروختند. و صلوات و تحیات خدا بر شهیدان مظلوم غواص که با ظهور و حضور خود این فروغ خاموش نشدنی را مدد رساندند و پرچم یادهای عزیز و گرانبها و ذخیره های معنوی امت را با شکوهی هر چه تمام تر در کشور برافراشتند.
سلام بر دستهای بسته و پیکرهای ستم دیده شما و سلام بر ارواح طیبه و به رضوان الهی، بال گشوده ی شما. سلام بر شما که بار دیگر فضای زندگی را معطّر و جان زندگان را سیراب کردید؛ و سپاس بی پایان پروردگار حکیم و مهربان را که در لحظه های نیاز این ملّت خداجوی و خداباور، بشارتهای تردیدناپذیر را بر دلهای بیدار نازل می فرماید و غبارها را می زداید. و سلام بر شما ملّت بزرگ، وفادار، آگاه و مسئولیت پذیر که خطاب لطیف الهی را به درستی می شناسید و می نیوشید و پاسخ می گویید. حضور پرمضمون امروز شما در تشییع این دردانه های به میهن بازگشته یکی از به یادماندنی ترین حوادث انقلاب است. رحمت خدا بر شما.
و سپاس بی حد از خدای مالک دلها و سلام بی پایان بر حضرت بقیه الله روحی فداه که صاحب این ثروت عظیم است.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
سیدعلی خامنه ای
۲۶ خرداد ۱۳۹۴
۰۶:۴۲:۴۸ قبل از هر چیز غواصان را یاد کنیم … این لاله های پرپر … امروز انها رفتند که ما بمانیم … واقعاً شرمنده آنهایم
۰۶:۳۹:۳۹ بازار امروز به نظر بازار خوبی خواهد بود
۰۶:۳۹:۱۵ با سلام و صبح بخیر . صبح شما عزیزان خوش و روز پر از شادی و موفقیت را داشته باشید