خبر
در حاشیه بازار …
تحلیل خبر
بتا سهم – ۴:۵۰ و اما حاشیه بازار … امروز حاشیه ها خیلی زیاد است و بیشتر هم حول محور هسته ای می چرخد …
در ابتدا به سخنان جالب سخنگوی وزیر خارجه امریکا اغاز شد .سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به سووال خبرنگاری در مورد مواضع متفاوت فرانسه نسبت به دیگر اعضای مذاکره کننده عضو گروه ۱+۵ گفت: همه اعضای ۱+۵ برای دستیابی به توافق نهایی تا پایان ماه ژوئن – ۱۰ تیر – به صورت همگام در تلاش هستند و در صورت حسن نیت طرفین می توان به امضا توافق هسته ای امید داشت.
ولی بعد خبرهای ناامید کننده شنیدیم …… در بین خبرها رفتن خانم بداخلاق شرمن نیز جالب بود . این روزنامه از کناره گیری مذاکره کننده ارشد آمریکا در گروه ۱+۵، بلافاصله پس از حصول توافق نهایی خبر داده است. به نوشته این روزنامه، وندی شرمن رئیس تیم مذاکره کنند آمریکا با ایران قصد دارد بلافاصله پس از پایان ضرب الاجل تعیین شده برای مذاکرات هسته ای از دولت کناره گیری کند. نیویورک تایمز می نویسد با جداشدن وی، همه مقامات ارشدی که در دوسال گذشته با ایران مذاکره کرده اند نیز دولت آمریکا را ترک می کنند و این سوال و ابهام را بوجود می آورند که چه کسی باید روند پیچیده اجرای توافق احتمالی – توافقی که احتمالا تا پایان ضرب الاجل نهایی خواهد شد- هماهنگ کند. شرمن پس از مطلع کردن کارکنان خود از این تصمیمش روز چهارشنبه به مقصد اتریش و سویس حرکت کرد.
اما فرانسه بازهم موش می دواند … این خبرگزاری می نویسد فرانسه در صورت مخالفت ایران با بازرسی مراکز نظامی، با توافق هسته ای مخالفت می کند. لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه گفته این کشور دستیابی به توافق در خصوص برنامه هسته ای ایران بدون تضمینی برای بازرسی های سازمان بین المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته ای و از جمله نظامی این کشور را نخواهد پذیرفت. وی گفته: «من از کشورهای بزرگ که به همراه ما در مذاکرات شرکت دارند می خواهم در این زمینه در قبال ایران مواضع فرانسه را دنبال کنند: آری گفتن به یک توافق، اما نه توافقی که به ایران اجازه دستیابی به بمب اتمی را بدهد».در حالی که پیش از این اعلام شده بود طرفهای گفتوگوهای اتمی با ایران قرار است تا ۱۰ تیرماه به توافق نهایی برسند، عباس عراقچی اعلام کرد که احتمال دارد مهلت رسیدن به توافق اتمی تمدید شود.معاون وزیر امور خارجه ایران روز چهارشنبه ششم خرداد هنگام ورود به فرودگاه وین، پایتخت اتریش، گفت: «مذاکرات تا مهلت دهم تیرماه ادامه پیدا خواهد کرد و ممکن است حتی فراتر از آن هم برود. ما مقید به زمان نیستیم بلکه مقید به این مسئله هستیم که یک توافق خوب با جزییاتی که مطلوب ماست حاصل شود، هرچند زمان زیادی طلب کند.«ژرار آرو، سفیر فرانسه در واشینگتن روز پنجم خرداد گفته بود که «به احتمال خیلی زیاد» طرفها موفق نخواهند شد طی پنج هفته پیش رو و حتی بعد از آن به توافق نهایی برسند
مذاکرات کمی به منطقه خاص خود رسیده و بحث بازرسی ها جدی شده بود که عراقچی صحبت های جالبی کرد . عضو ارشد تیم مذاکرهکننده اتمی ایران میگوید گفتههای رهبر جمهوری اسلامی درباره عدم اجازه دسترسی خبر خوب دیگر بحث های عراقچی بود . به دانشمندان هستهای ایران و بازدید از مراکز نظامی به «طرفهای مقابل» منتقل شده و این موضوعات «به هیچ وجه در دستور کار نیست».به گزارش خبرگزاری صداوسیما، عباس عراقچی روز جمعه، ۸ خرداد، همچنین خبر داد که با ایده «دسترسی مدیریت شده» به مراکز نظامی ایران «در تهران» موافقت نشده است.آقای عراقچی با اشاره به «لیست راه حلها» برای حل موضوع ابعاد احتمالی نظامی برنامه اتمی ایران یاPMD افزود: «یک راه حل که طرف مقابل ما مطرح کرد این بود که لیستی از افراد و مراکز مشخص شود و آژانس بتواند به آنها دسترسی مدیریت شده داشته باشد.» به گفته آقای عراقچی، در «دسترسی مدیریتشده»، اجازه کسب اطلاعات از «محیط پیرامونی» به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی داده نمیشود و آنان در «یک محدوده کاملا مشخص» وظیفه خود را انجام می دهند.
در حالی که پیش از این حل و فصل تحقیقات آژانس در باره گذشته برنامه هستهای ایران، پیش نیاز اجرایی شدن توافق جامع احتمالی هستهای بین ایران و ۵+۱ اعلام شده بود، خبرگزاری آسوشیتدپرس مدعی شده است که آژانس در گزارش عصر جمعه خود اعلام خواهد کرد که تحقیقاتش در باره برنامه هستهای ایران به بنبست رسیده است. البته این خبر خیلی زود رد شد ولی برخی خبرها حاکی از ان بود در یک مورد به بن بست رسیده است .
ولی به هر حال گزارش اژانس منتشر شد و خوب بود . آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران اطلاعاتی را در مورد یکی از دو موضوع باقی مانده در مورد فعالیت هسته ای خود به این نهاد بین المللی ارائه کرده است.به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش امروز خود اعلام کرد که ایران در مورد یکی از دو موضوع باقی مانده که در مورد تحقیق درباره بمب اتم بوده اطلاعاتی را به آژانس ارائه کرده است. در ادامه این گزارش به توافق ایران و آژانس برای انجام گفتگوهای بیشتر در این رابطه و دیدار مجدد مقامات آژانس با مقامات ایرانی در این رابطه اشاره شده است. در بخش دیگری از این گزارش همچنین آمده که ایران سعی در کم کردن اختلافات خود با کشورهای ۱+۵ در فاصله باقی مانده تا مهلت تعیین رشده برای رسیدن به توافق جامع هسته ای دارد. اما گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی میگوید که همچنان ضرورت دارد ایران به پرسشهای آژانس درباره دسترسی به پایگاه نظامی پارچین پاسخ بدهد. بنابر گزارشهای قبلی آژانس، ایران به تعهدات خود در چارچوب توافق اولیه ژنو (برنامه اقدام مشترک)، در سه مورد از پنج گام مورد توافق عمل کرده، اما همچنان دو مورد مربوط به تاسیسات نظامی پارچین و چاشنیهای انفجاری، و محاسبات نوترونی انفجارهای اتمی، باقی مانده بود. در واقع با این گزارش جدید آژانس، ظاهراً تنها یک مورد باقی مانده است که باید رفع ابهام شود. خبرگزاری رویترز در گزارش امروز خود میگوید که آژانس در گزارش جدید خود تاکید کرده است که ایران همچنان باید به پرسشهای مربوط به فعالیتهای ادعایی در پارچین پاسخ دهد.
بایان نشت کارشناسی ایران و ۱+۵ نیز یکی دیگر از خبرها بود که به نظر طرفین رفتند که به ظریف و کری بپیوندند . حمید بعیدی نزاد گفته است . تهیه متن بیوست های تفاهم اینده با برخی بیشرفتها همراه بود
در سوی دیگر اظهار نظرهای جالبی را داریم . سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه با یادآوری اینکه مذاکرات هسته ای میان ایران و ۱+۵ در آستانه دستیابی به نتیجه است، گفت: این روند به ثبات در منطقه خلیج فارس کمک خواهد کرد.به گزارش تارنمای ‘اسپوتنیک نیوز’، سرگئی لاوروف روز پنجشنبه و پس از دیدار با شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان وزیر خارجه امارات متحده عربی در یک نشست مطبوعاتی گفت: ما دیدگاه هایمان را درباره برنامه های هسته ای ایران مطرح کردیم. مذاکرات در حال پایان یافتن است.
وی افزود: ما امیدواریم که نتیجه مثبت از مذاکرات هسته ای، به تلاش ما برای افزایش همکاری ها در حوزه های امنیت و ثبات در خلیج فارس، کمک کند.
همچنین در مورد تحریم ها بازهم روسیه پیش امده است … آمریکا و روسیه به فرمولی جدید رسیده اند که اختلافات آنها در مورد اعمال مجدد تحریم های لغو شده ایران را از بین می برد.یک رسانه غربی از توافق آمریکا و روسیه در مورد روشی جدید برای بازگرداندن مجدد تحریم های لغو شده ایران در صورت نقض توافق احتمالی از طرف تهران خبر داد.
به گزارش آسوشیتدپرس به نقل از دیپلمات های غربی می نویسد: آمریکا و روسیه به فرمولی جدید رسیده اند که اختلافات آنها در مورد اعمال مجدد تحریم های لغو شده ایران را از بین می برد.
برخی رسانه ها نیز اظهار نظر کردند که گرچه تفاهم لوزان نهایی نشده است، اما مذاکرات، موفقیت ایران را نشان می دهد. ایران توانست موضع اساسی آمریکا را تغییر دهد.
خبر دیروز در بین این همه خبر جالب بود که آمریکا ، کوبا را از فهرست تحریمها خارج کرد. این هم یک پیغام بزرگ بود .
ظریف و کری امروز در ژنو با یکدیگر دیدار میکنندپیوستن معاون وزیر خارجه امریکا به روند مذاکرات نگارش متن توافق جامع پس از چهار دور مذاکره عراقچی – روانچی و اشمید و ملاقات روز شنبه ظریف – کری ، این گفت و گو ها را وارد سطح تازه ای خواهد کرد.
وندی شرمن معاون وزیر خارجه امریکا از امروز به مذاکره کنندگان در وین ملحق می شود و با سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر امور خارجه ایران به طور دوجانبه دیدار و گفت و گو می کند و با هلگا اشمید معاون هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا و معاونان وزیر خارجه ایران هم رایزنی سه جانبه خواهد داشت. در سوی دیگر معاون رئیسجمهور آمریکا میگوید هرچند توافق هستهای با ایران هنوز به دست نیامده، اما وی خوشبین است که این امر محقق شود.
جو بایدن معاون رئیسجمهور آمریکا روز چهارشنبه گفت به حصول توافق هستهای با ایران خوشبین است.
آقای بایدن که در نشستی به میزبانی اندیشکده بروکینگز صحبت میکرد، گفت «توافق تاریخی» با ایران هنوز به دست نیامده، اما ما خوشبین هستیم. در داخل هم حمایت از تیم هسته ای جالب بود . سردار محمد رضا نقدی رییس سازمان بسیج مستضعفین گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی از تیم مذاکره کننده هسته ای ایران رضایت کامل دارند و نیز توقع دارند اعضای این تیم بر منافع و اصول اصلی نظام پافشاری کنند.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، بدون اشاره به ضربالاجل تیرماه میگوید امیدوار است تهران و قدرتهای جهانی در «مدت زمانی منطقی» به توافقی جامع بر سر برنامه هستهای ایران دست یابند، اما به شرط آن که طرف مقابل دست از «زیادهخواهیهای» خود بردارد.او سپس تاکید کرد: «اما اگر آنها همچنان در مذاکرات بعدی بر زیادیخواهیهای خود اصرار ورزند، دشوار بتوان به یک توافق دست یافت، حتی اگر هیچ ضربالاجلی هم تعیین نشده باشد. محمدجواد ظریف نیز در این باره اظهار داشت: «امیدوارم که در مدت زمانی منطقی به نتیجه نهایی برسیم. برای دستیابی به این امر باید واقعگرا بود. باید پا بر زمین داشت، نه آن که در توهم باشیم.وی سپس تاکید کرد که ایران تنها آن راهحلی را میپذیرد که مبتنی بر احترام باشد و عزت ایران را در نظر بگیرد. محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران میگوید اگر طرف مقابل تقاضاهای بهگفته او بیش از اندازه نداشته باشد، رسیدن به توافق نهایی در «زمان معقول» امکان پذیر است.به گزارش خبرگزاری رویترز، آقای ظریف روز پنج شنبه در جریان سفر به یونان در آتن گفت: «اگر طرف مقابل به آنچه در لوزان توافق کردیم احترام بگذارد و بر مبنای احترام متقابل عمل کند، میتوانیم در زمان تعیین شده به توافق برسیم.» او در همین حال گفته که «تقاضاهای بیش از اندازه» باعث میشود تا رسیدن به توافق در زمان مقرر در پایان ماه ژوئن سخت باشد. او توضیح بیشتری درباره این تقاضاها نداد.جف راتکه، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، میگوید که ایالات متحده به دنبال تمدید مذاکرات هستهای با ایران پس از مهلت ۱۰ تیرماه نیست. وی همچنین از سفر جان کری به ژنو برای دیدار با محمد جواد ظریف خبر داده است.
علی اکبر ولایتی هم صحبت های جالبی را داشت عصر چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا در پکن با تقدیر از تلاشهای صورت گرفته از سوی تیم هسته ای ایران در جریان گفت وگوهای صورت گرفته، اظهار داشت: تلاش های انجام شده تا به امروز قابل تقدیر است و آنان همانند قبل با قدرت به مذاکره خود با کشورهای ۱+۵ ادامه خواهند داد
اما در اخرین خبرها دیشب ظریف صحبت کرد …
ظریف گفت : فردا با جان کری وزیر خارجه آمریکا درباره مذاکرات هسته ای گفت و گو خواهم کرد. شب گذشته هم همکاران من در وین تا دیر وقت با نمایندگان ۱+۵ و نیز با طرف امریکایی گفتگو کرده اند.
وی در پاسخ به سوالی درباره همزمانی لغو همه تحریم ها و اظهارنظر طرف مقابل در این زمینه گفت : ما بر نکات و اصولی را که از ابتدا مطرح کرده ایم و در بیانیه لوزان هم به طور کاملا واضح بیان شده است، تاکید می کنیم .وزیر امور خارجه افزود : اظهار نظرهایی که در این باره می شود بیشتر برای مصرف داخلی است و نباید بیشتر به ان توجه کرد .
و اما خبرهای اقتصادی …
ک خبر بسیار مهم این که صادرات نفت ایران به بالاترین رقم طی ۴ ماه گذشته رسید
واردات نفت کشورهای آسیایی از ایران در ماه آوریل نسبت به ماه قبل ۱۲ درصد افزایش یافت و به بالاترین رقم در ۴ ماه اخیر رسید. به گزارش رویترز، واردات نفت کشورهای آسیایی از ایران در ماه آوریل نسبت به ماه قبل ۱۲ درصد افزایش یافت و به بالاترین رقم در ۴ ماه اخیر یعنی حدود ۱٫۲ میلیون بشکه در روز رسید. این رقم بالاتر از رقم مجاز بر اساس تحریم های اقتصادی علیه ایران بود. با این حال، صادرات نفت ایران در ۴ ماهه نخست امسال تنها اندکی بیش از یک میلیون بشکه در روز بود. بر اساس آمارهای دولتی و آمارهای مربوط به آمد و شد تانکرها، واردات نفت ۴ مشتری عمده نفت ایران (چین، هند، ژاپن و کره جنوبی) از این کشور در ماه گذشته میلادی مجموعا به ۱٫۱۷ میلیون بشکه در روز رسید که ۴٫۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشت و بالاترین رقم از ماه دسامبر تاکنون بود.
در سوی دیگر رئیس کل بانک مرکزی هم گزارش های جالبی را داده است .
برآیند تورم امسال و سال آینده تا تیرماه مشخص میشوداو همچینن تاکید کرد به دنبال افزایش نرخ ارز نیستیم
رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: بانک مرکزی به هیچ وجه در جهت کاهش یا افزایش نرخ ارز خارجی اقدام نمیکند. این در حالی است که برخی عقیده دارند بر اساس تجربیات گذشته گام بعد از افزایش نرخ کالاها، افزایش نرخ ارز است و ادامه این روند و افتادن در مارپیچ تورمی است.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه اولویت پرداخت تسهیلات در سال جاری سرمایه در گردش، بنگاههای کوچک و تاثیرگذار بر رشد اقتصادی است، گفت: سطح تولید کشور کماکان در سطحی پایینتر از رقم مشابه در سالهای ۸۹ و ۹۰ قرار دارد. رئیس کل بانک مرکزی با مهم دانستن دستیابی به رشد اقتصادی ۳٫۶ درصدی در ۹ ماهه سال ۹۳ پس از ۳ دوره رشد منفی بیان کرد: عدهای میگویند این رشد را هنوز مشاهده نمیکنند، البته سطح تولید کشور کماکان در سطحی پایین تر از رقم مشابه در سالهای ۸۹ و ۹۰ قرار دارد.
وزیر اقتصاد هم در جمع یکی از بانک ها صحبت های جالبی کرد . غربیها برای تأمین مالی طرحهای ما صف کشیدهاند .اما تنها راه ما در مقطع کنونی افزایش سرمایه بانکهاست چرا که بانکها میتوانند به ازای هر واحد افزایش سرمایه ۱۲ واحد قدرت وامدهی خود را ارتقا دهند.وی گفت: سرمایه این بانک درحال حاضر ۴۰۰۰ میلیارد تومان است که حداکثر یکی دو طرح مالی کلان را می تواند تأمین مالی کند بنابراین شبکه بانکی باید از هر طریق ممکن و از جمله کاهش فعالیتهای بنگاهداری و فروش داراییهای مازاد و تبدیل آن به سرمایه، سرمایه خود را افزایش دهد، ضمن اینکه دولت هم برنامه دارد که بدهی خود را به بانکها از راههای مختلف کم کند.
معاون وزیر اقتصاد هم با شاره به اینکه آییننامههای اجرایی قانون رفع موانع تولید تا ۲ ماه آینده عملیاتی میشود، از ارسال اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده به مجلس طی ماههای آینده خبر داد.
در ورد گروه سیمان علیرغم اینکه وزیر صنعت آب پاکی را روی دست صنعتیها ریخت و اعلام کرد که با توجه به ثبات قیمت حاملهای انرژی برای واحدهای صنعتی از جمله فولاد و سیمان، هیچگونه افزایش قیمتی در کالاها نخواهیم داشت، دبیر انجمن صنعت سیمان درخواست افزایش ۱۷ درصدی قیمت داده و مدعی شده که در صورت ثبات قیمت سیمان، این صنعت نمیتواند به حیات خود ادامه دهد.به گزارش خبرنگار ایسنا، اخبارهای چند روز اخیر حاکی از تکنرخی شدن سوخت است اما طبق اعلام نعمتزاده – وزیر صنعت، معدن و تجارت – قیمت حاملهای انرژی برای واحدهای صنعتی تغییر نکرده و هیچگونه افزایش قیمتی به بهانه این موضوع برای هیچ یک از محصولات از جمله فولاد، سیمان و … پذیرفته نیست.
در حوزه پتروشیمی و نفت و گاز انتقال گاز از سکوی اول فاز ۱۸ پارس جنوبی با هدف فرآورش در پالایشگاه فازهای ۱۵ و ۱۶ میدان مشترک پارس جنوبی به ظرفیت اسمی ۵۰۰ میلیون فوت مکعب آغاز شد.به گزارش خبرنگار شانا، با توجه به امکان دریافت گاز تولیدی از سکوی ۱۸A توسط فازهای ۱۵ و ۱۶؛ پس از پایان آماده سازی این سکو از صبح روز چهارشنبه ( ششم خردادماه) انتقال خوراک به این فازها با موفقیت انجام شد.
بر پایه این گزارش، گاز تولیدی سکوی فاز ۱۸ هم اکنون به ردیفهای سوم و چهارم فاز ۱۶ پارس جنوبی ارسال می شود.
بر همین اساس، مطابق طراحی، این سکو شامل ۱۰ حلقه چاه گازی بوده که هر چاه ظرفیت تولید معادل ۵۰ میلیون فوت مکعب گاز را دارد و در مجموع ۵۰۰ میلیون استاندارد فوت مکعب تولید خواهد داشت.
در خبرهای صنعتی و شرکت ها به گزارش سعید مدنی بعد از حدود ۴ سال سکانداری سایپا ،در شرایطی جای خود را به مهدی جمالی داد که در روزهای پایانی سال گذشته از سوی هئیت مدیره در سمت خود ابقا شده بود .
لازم به ذکر است مهدی جمالی پیش از این در شرکت های لیزینگ و زیر مجموعه فعالیت داشته و سابقه مدیر عاملی در این سطح را ندارد.
گفتنی است:پیش از این اسم های سرشناس دیگری از جمله جمشید ایمانی و حسن عموزاده و حتی نجفیان ازاعضای هئیت مدیره فعلی سایپا برای جانشینی سعید مدنی مد نظر بودند.
.در بازار دلار باردیگر دلار در انتهای روز پنج شنبه به بالای ۳۳۲۰ امد و حتی برای دقایقی به ۳۳۳۰ رسید . برخی معتقدند رشد قیمت بنزین یعنی تورم و سپس رشد دلار و بعد تک نرخی کردن ان از همین روست که در حال حاضر تمایل به بالا زدن کمی بیشتر شده .
بازارهای جهانی هم متعادل رو به منفی در فلزات و رو به مثبت در نفت اغاز کردند . نفت افزایشی بوده و به ۶۰ دلار به بالا رسید و نفت برنت نیز نزدیک ۶۶ دلار بود .. طلا نیز افت کرده است و به ۱۱۹۱ رسیده است . مس ۶۰۱۷ و روی ۲۱۹۰ است . در پتروشیمی ها متانول کمی به سمت ۳۲۰ خزش داشته ولی اوره با کمی کاهش به ۳۳۴ رسید .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۹ خرداد ۹۴