نگاهی به بازار فردا چهارشنبه ۲۵ دی ۹۲
بازار امروز بر خلاف تصور بسیاری از سهام داران بار دیگر با شرایط منفی رو به رو شد و شاخص با افت ده واحدی در کانال ۸۷ هزار آرام گرفت.
بازار سرمایه امروز نشان داد از گزارشات ۹ ماهه ناامید شده و به دنبال بهانه ای برای اصلاح میباشد فشار عرضه های سنگین خصوصی سازی و برخی حقوقیها در دو صنعت مهم بانکی و خودرویی از یک طرف و نزدیک شدن به پایان ماه و فشار فروش به دلیل تسویه خریدهای اعتباری از طرف دیگر باعث شده تا بازار سهام این روزها نای حرکت مثبت را نداشته باشد و جو مثبت اجرایی شدن توافق ژنو تنها یک روز عمر کند
بیشترین تاثیر منفی بر روی شاخص مربوط به نمادهای شبندر و اخابر بود. پارسان و تاپیکو نیز بیشترین تاثیر مثبت بر روی شاخص کل داشتند. ارزش معاملات امروز به ۴۲۲.۴ میلیارد تومان رسید که بیشترین ارزش به معاملات وبصادر با ۷۹ و رمپنا با۵۵ میلیارد تومان اختصاص داشت. که در این بین دو نماد وبصادر و رمپنا بیشترین حجم معاملاتی را داشتند.
البته گزارش امروز شرکت بورس امیدوار کننده بود. بنظر می رسد در قبال درآمدی که فعالان بازار سرمایه از محل فعالیت خود نصیب این شرکت می کنند شرکت بورس نیز باید در راستای حفظ درآمد و منافع خود هم که شده بیش از گذشته در حفظ تعادل بازار و ارایه خدمات به مشتریان خود اقدام نماید.
) شرکت پیش بینی سود هر سهم سال مالی منتهی به سال مالی ۹۲ را با سرمایه ۰۰۰ر۳۰۰ میلیون ریال در تاریخهای ۱۶/۱۲/۹۱ و ۰۳/۰۲/۹۲ مبلغ ۵۰۷ ریال و با سرمایه ۴۵۰ میلیارد ریال در تاریخ ۲۵/۰۶/۹۲ مبلغ ۵۱۸ ریال و طبق اطلاعات پیوست مبلغ ۰۸۰ر۱ ریال اعلام نموده است.
۵) شرکت دلیل تعدیل در پیش بینی برای سال منتهی به ۹۲ را بشرح ذیل اعلام نموده است:
*با توجه به افزایش ارزش معاملات در بازار و همچنین بررسی درآمد دوره نه ماهه منتهی به ۳۰/۰۹/۱۳۹۲، درآمد ارائه خدمات بر اساس عملکرد واقعی نه ماهه و برنامه های مورد نظر شرکت در خصوص زمان باقیمانده تا پایان سال تعدیل گردید.
سهم سازمان بورس در مقطع فعلی در محدوده ۹۰۰ تومان در بازار توافقی در حال معامله می باشد
هر چند برخی کارشناسان معتقدند با این رویه احتمال دارد توقعات مردم برای رشد سرمایههای خود در بازار، در آینده برآورده نشود و به نوعی پایداری و اعتبار بازار زیر سوال رود به نظر این روند و رشدها با هیچ قاعده اقتصادی منطبق نیست.به گفته شایان آرایی در این میان مسئولین نظارتی باید دقت بیشتری در مدیریت این روند داشته باشند ضمن اینکه مدیران بازار به دلیل عدم تعادل تا حدودی محدودیت دارند.نقدینگی در بازار به دلیل نرخگذاریهای غلط در حوزه بانکی هنوز جذب این سیستم در قالب سپردهها نشده است. از همین رو این نقدینگی از حوزه بانکی به سمت بورس آمده است.اما این هجوم نقدینگی باعث نشده است بازار متعادل شود بلکه کسانی که وارد بازار شده اند اکثرا افراد کم تجربه ای می باشند که توقع دارند بازار سرمایه بتواند جایگزین خوبی برای دلار و سکه باشد شرایط تورمی وقتی در جامعه کاهش می یابد تمام گروه های جامعه از این مورد متاثر می شوند بورس نیز در مقطع فعلی نمی تواند در کوتاه مدت توقع سهامداران عجول را براورده کند شاید مسولین نتوانند شفاف بگویند در کوتاه مدت بازار واقعا رشد داشته است و توان و ظرفیت بازار بیش از این نیست و باید سهامداران کمی صبور باشند اما زمان به سهامداران نشان خواهد داد جز با دید میان مدت فعلا نمی شود توصیه چندانی برای سهامداران داشت این روزها بازار بدجوری نوسانی شده است سهامداران تا حدودی با درک شرایط موجود فهمیده اند باید قانع باشند لذا با ۸ درصد رشد در دو روز اخیر شاهد بودیم اکثر سهم ها زیربار فشار حقیقی و حقوقی قرار گرفت
هر چند گزارش های ۹ ماهه نیز یکی در میان خوب و بد ارایه می شوند خیلی از سهم ها واقعا گزارش های نامید کننده ای می دهند که باورشان برای ما قدیمی ها هم سخت است بانک سینا نمونه بارز ان است که سهم در سه ماهه اخیر کلا سودی نتوانسته است بسازد خکاوه دیگر نماد مورد توجه است سهم سود خود را با افزایش زیان به ۱۷۰ تومان رسانده است این سهم در شرایط فعلی فقط ۴۵۰ تومان زیان انباشته دارد بهر عنوان گزارشات ۹ ماهه در مقطع فعلی فعلا اش دهن سوزی نبوده اند اما هنوز بعض ها مترصد بازگشایی خوب رای خکاوه می باشند توصیه شدید ما در این روزها این سات که تا می توانید از سهم های غیر بنیادی فاصله بگیرید و خودتان وس رمایه تان را به هیچ وجه درگیر سهم های پر ریسکی مثل خکاوه خپارس نکنید
اخبار سیاسی خوب امروز هم مانند دیروز ادامه داشت. مقامات غربی اعلام کردند که دولتهای اتحادیه اروپا لغو تحریمها علیه ایران را در تاریخ ۲۰ ژانویه یعنی دوشنبه هفته آینده، در صورتی که آژانس بین المللی اتمی تایید کند ایران به وظایف خود در قبال توافق عمل کرده است، اجرایی خواهند کرد. تیمی متشکل از پنج الی شش نفر از بازرسان آژانس ۲۸ دی ماه به منظور نظارت بر اجرای توافق ژنو وارد کشور میشوند و روز ۲۹ دیماه در محلهای معین شده از جمله سایت غنیسازی نطنز، سایت غنیسازی فردو و رآکتور اراک مستقر خواهند شد تا بر آغاز اجرای توافق ژنو در بخشهای هستهای که ایران متعهد شده است نظارت کرده و اجرای تعهدات را به آژانس اعلام کنند. اتحادیه اروپا تحت این توافق ممنوعیت بیمه و انتقال نفت ایران و همینطور ممنوعیتهای تجاری علیه محصولات پتروشیمی این کشور، طلا و سایر فلزات گرانبها را به مدت شش ماه به حالت تعلیق در میآورد.
در همین رابطه کاترین اشتون رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن ابراز امیدواری نسبت به ادامه مذاکرات در آینده اعلام کرده است که قصد دارد برای بحث در رابطه با راه های اجرای توافقنامه ژنو به تهران سفر کند.
پیشرفت جدید در مذاکرات و نهایی شدن توافق ایران با ۵+۱ شانس اوباما را برای پیروزی در مقابل کنگره برای جلوگیری از توصیب تحریم های جدید افزایش داده است. یکی از سناتور های حامی تحریم های جدید گفته است در آینده نزدیک تلاشی برای رایگیری درباره این طرح صورت نخواهد گرفت. فهرست فعلی حامیان تحریمها نزدیک به ۶۰ نفری است که برای تصویب اکثر طرحها در سنای ۱۰۰ عضوی آمریکا لازم است. اما باراک اوباما رییس جمهور آمریکا تهدید کرده است که در صورت تصویب این تحریمها آن را وتو خواهد کرد و سنا برای جلوگیری از وتو شدن آن به ۶۷ رای نیاز است.
اوباما دیروز از کنگره آمریکا خواست که از اعمال تحریمهای جدید علیه ایران خودداری کنند. رییسجمهور آمریکا روز دوشنبه گفت که طرح اقدام مشترک موقتی به مذاکرات درباره یک توافق جامع “زمان و فضا” میدهد و افزود که قانونگذاران آمریکایی باید به این پروسه “شانسی” بدهند.
همچنین دیروز اخباری مبنی بر دعوت امریکا از ایران برای شرکت در ژنو۲ منتشر شده بود اما رسانه ها امروز اعلام کردند امریکا و روسیه نتوانستند در زمینه دعوت کردن ایران به این مذاکرات به توافق برسند.
نخست وزیر ترکیه نیز برای گفتوگو روابط دو جانبه مانند مانند امضای قرارداد شورای همکاریهای استراتژیک، مذاکرات ایران و ۱+۵ و مسایل منطقهیی به خصوص سوریه با مقامات کشورمان به ایران سفر می کند. در مجموع اخبار سیاسی از اوضاع آرام و امیدوارکننده تر در آینده ای نه چندان دور حکایت می کنند.
خبر خوب دیگر در عرصه داخلی سفر رئیس جمهور به خوزستان و استقبال جالب مردم بود. روحانی در آغاز سفر سه روزه خود به خوزستان در مصلی شهر اهواز در ابتدای سخنانش از مردم به خاطر تاخیر در ورود به شهر اهواز به دلیل بروز مشکلات پروازی ناشی از مهگرفتگی استان خوزستان عذرخواهی کرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزایش ۲درصدی مالیات بر ارزش افزوده در سال آتی را موجب ایجاد تورم در اقتصاد و همچنین اعتراض فعالان اقتصادی دانست. وی افزود: این مصوبه در فضای کسب و کار اثر منفی خواهد داشت و علاوه بر ایجاد تورم در فضای اقتصاد اعتراض کسبه، اصناف و اتحادیهها را هم به دنبال دارد و باعث پیچیدهتر شدن کار میشود.
یکی از نمایندگان مجلس نیز اعلام کرد که اکنون با وجود ۷۲ میلیون نفر جمعیت امروز به ۸۰ میلیون نفر یارانه پرداخت می شود! و به احتمال قوی در سال آینده یارانه ۳۰ درصد از مردم قطع خواهد شد.مشاور ارشد رئیس جمهور اظهار کرده است که اجرایی شدن توافق ژنو باعث بروز تغییراتی در بودجه سال ۹۳ خواهد شد. پیش تر اعلام شده بود بودجه ۹۳ بدون نگاه خوشبینانه به توافق اولیه ایران با ۵+۱ تنظیم خواهد شد.
معاون وزیر نفت با اعلام این که مهمترین پیش شرط ایران برای مشارکت شرکت های بزرگ نفتی همچون شل و توتال فرانسه در طرح های صنعت نفت، استفاده حداکثری از توان سازندگان و صنعتگران داخلی است، از احتمال حضور این غول های بزرگ نفتی در کشور خبر داد. اگر واقعا غول های بزرگ نفتی وارد ایران شوند باید منتظر استقابل بازار به سمت سهم های فاذر فاراک صدرا رتکو مپنا بود این سهم ها رد سال های گذشته همیشه بابت حضور خارجی ها سود سازی های خوبی داشتند هنوز این انتظار در بلند مدت از این سهم ها می تواند وجود داشته باشد
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز برای مذاکره در باره بازگشت درآمدهای بلوکه شده نفتی ایران به سریلانکا سفر کرده است. در این میان مقامات هندی اعلام کردند که واردات آن ها از ایران در سال آینده ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت.
همچنین ساعاتی پیش اعلام شد دلیل دستگیری بابک زنجانی شکایت وزارت نفت بوده است و این وزارتخانه قصد دارد بدهی حدودا دو میلیارد یورویی، معادل دو میلیارد و هفتصد میلیون دلار، این شخص را تا وصول نهایی پیگیری کند.
قیمت دلار آزاد امروز در حالی به قیمت ۲۹۶۳ تومان رسید که دلار مبادله ای شاهد افزایش قیمت و رسیدن به ارزش ۲۴,۸۰ تومان بود.
قیمت جهانی نفت که روز گذشته در پی موافقت ایران و گروه ۵+۱ برای اجرای توافق ژنو کاهش یافته بود در معاملات امروز ۲۱ سنت افزایش یافت و به ۱۰۶ دلار و ۹۶ سنت در هر بشکه رسید. بهای هر اونس طلا نیز با ۹۰ سنت کاهش، به ۱۲۵۲ دلار و ۸۰ سنت رسید.
یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از تقاضای جمعی از نمایندگان مجلس برای تحقیق و تفحص از شرکت هلدینگ پتروشیمی خبر داد و گفت گزارشهایی مبنی بر تخلفات گسترده شرکت ملی پتروشیمی در دولت قبل به کمیسیون صنایع و معادن ارسال شده است. به همین دلیل به زودی تحقیق و تفحص از شرکت هلدینگ پتروشیمی در مجلس شورای اسلامی کلید خواهد خورد.
در گروه پتروشیمی همچنان ریسک اخبار مربوط به افزایش نرخ خوراک به قوت خود باقی است اما اخبار خوب مذاکرات و رفع تحریم ها و همچنین افزایش صادرات آثار منفی این شایعات را تا حد زیادی از بین خواهد برد. در مورد نرخ خوراک شنیده ها از قوت گرفتن احتمال تصویب ۱۳ سنت و رای نیاوردن نرخ ۱۵ سنت حکایت دارد.
تعدیل مثبت شخارک و همچنین توقف نماد معاملاتی بزرگترین هلدینگ بورسی ایران یعنی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با توجه به تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم، از مهمترین اخبار امروز این گروه بودند. زاگرس نیز امروز در مثبتها نوسان داشت اما فعلا با اخبار پیرامون خوراک گازی ها نمی توان انتظار رشد پایداری را در زاگرس داشت
شخارک سود سود هر سهم سال مالی جاری خود بر اساس عملکرد ۹ ماهه را از ۵۷۶۵ ریال به ۷۳۸۹ ریال افزایش داده و با تعدیل ۲۸ درصدی و پوشش ۷۵ درصدی مواجه گشته است شرکت قادر است تا پایان سال کل تولید و فروش پیش بینی شده را محقق و هر سهم خود را به بیش از ۸۰۰ تومان نیز برساند که انتشار این اخبار تاثیرات مثبتی بر روی تاپیکو نیز خواهد داشت.که مالک اصلی شخارک است
شازند نیز در صورت انتشار گزارش ۹ ماهه و اعلام تعدیل از پتانسیل قرار گرفتن در سطوح قیمتی ۳۰۰۰ نیز برخوردار می باشد. همچنین شنیده ها حاکی از آگهی بلوک پتروشیمی پارس توسط ساتا است. که این روزها باعث توجه بیشتری به پارسان و غدیر شده است
اما وام ۳۵ میلیون تومانی مسکن نیامده بازار را بهم ریخت. با گذشت چند روز از مصوبه شورای پول و اعتبار درباره افزایش وام خرید مسکن به ۳۵ میلیون تومان، در حالی که هنوز بخشنامه این مصوبه به شعب بانک مسکن سراسر کشور ابلاغ نشده و خبری از وامهای جدید نیست، اما بازار مسکن دچار تکانه جدیدی شده است که به نظر نمیرسد به نفع میلیونها ایرانی فاقد مسکن باشد. وعده چند ماه اخیر وزیر مسکن دولت یازدهم برای افزایش وام خرید مسکن، سرانجام هفته گذشته محقق شد و شورای پول و اعتبار که اکثریت اعضای آن دولتی هستند، رای به افزایش وام خرید مسکن به ۳۵ میلیون تومان داد.پیش از این وام خرید مسکن از محل سپردهگذاری متقاضیان ۱۸ میلیون تومان و از محل اوراق گواهی حق تقدم ۲۰ میلیون تومان بود.
امروز اداره عملیات بازار فرابورس به منظور ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا تمامی نمادهای معاملاتی اوراق حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن را متوقف کرد. البته نمادهای معاملاتی تسهیلات مسکن به زودی باز خواهد شد و معاملات آن به روال عادی باز می گردد.
اما شرایط سهم های ساختمانی این روزها خوب نیست رشد بی منطق و افسارگیخته این سهم ها باعث شده است بعد از اعلام اخبار مثبت ،پتانسیل قویی در کوتاه مدت برای سهم های ساختمانی وجود نداشته باشد وقتی یک گروه در عرض یک ماه و کمتر از ان ۶۰ درصد رشد می کند فروشنده واقعا در این وضعیت صبر نخواهد کرد و دنبال سهامداری نخواهد بود لذا شرایط گروه ساختمانی این روزها حال و روز خوبی ندارد و اکثرا در منفی ها معامله می شوند یقینا سهم های این گروه تا به سطح حمایتی مناسبی نرسند خریدا ران جدیدتری وارد اینسهم ها نخواهد شد
در گروه ساختمانی ها تنها آ س پ و وآذر با توجه به احتمال انتشار اخبار مثبت و همچنین نزدیکی به مجمع وآذر با اقبال مواجه بودند. نماد سرمایه گذاری شاهد هم با صف فروش رو به رو شد و برای چهارمین روز متوالی منفی بود. ثاخت که در این چند روز با افت قیمت مواحه بوده ۲۴۰ حمایت اصلی سهم می باشددر این گروه ثفارس، وساخت و وآذر برای برگزاری مجمع سالیانه به منظور تصویب صورتهای مالی متوقف شدند.
عضو کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید گفت هنوز کار کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید به پایان نرسیده است و جزئیات این تحقیق و تفحص پس از ارائه به هیأت رئیسه در صحن علنی قرائت میشود. شفاف نبودن عملکرد مالی بنیاد شهید، عدم توجه کامل به ایثارگران و مشکلات مدیریتی از جمله دلایلی است که ۹۰ نماینده مجلس را برای تحقیق و تفحص از بنیاد شهید مصمم کرده است. در همین ارتباط برخی نمایندگان مجلس از جمله نایب رئیس مجلس، از به دست آمدن ۸۰ تخلف در جریان تحقیق و تفحص از زیر مجموعههای بنیاد از جمله بانک دی خبر داده بود.
رفع تحریم ها و نتیجتا افزایش مبادلات ارزی چشم انداز مثبتی را برای گروه بانکی با دید میان مدت و بلندمدت رقم زده است. اما ظاهرا خصوصی سازی دست بردار نیست و با عرضه های سنگین در نمادهایی چون صادرات، ملت و تجارت در قیمت های مثبت بخش عمده ای از سهام داران را کلافه کرده است. عرضه های خصوصی سازی این روزها باعث شده است سهامداران کم کم به سهم های بانکی شک پیدا کنند ایا خصوصی سازی خبری از سهم های ملت و صادرات و تجارت دارد که دست به عرضه ها در هر قیمتی می زند این روزها این سوال در ذهن خیلی از سهامداران ایجاد شده است چرا نزدیک گزارش های ۹ ماهه خصوصی سازی یاد عرضه هایش در نمادهای این سه بانک افتاده است یک جواب برای این سوال این است که بانک ها در ۹ ماهه گزارش خاصی نخواهند داشت خصوصا وقتی گزارش ضعیف بانک سینا را می بینیم و می بینیم این بانک در این سه ماهه کلا درش را می بست سنگین تر بود و تنها توانسته است ۲ تومان پوشش داشته باشد هیچ بعید نیست دیگر بانک ها نیز نتوانسته اند فعالیت چندانی داشته باشند لذا در گروه بانکی باید منتظر گزارش های ۹ ماهه بود فعلا دو بانک گردشگری و سینا کلا بدتر زا این نمی توانستند گزارش بدهند خدا بقیه سهم های بانکی را عاقبت به خیر کند
در نمودار اکثر سهم های بانکی نیز الگوهای ریزشی دیده می شوند بانک ملت و پاسارگارد سقف دوقولو تشکیل داده اند که برگشت امروز را باید ناشی از پولبک به سطوح شکسته شده ۲۸۵ و ۳۰۸ تومان دانست بهر عنوان تا گزارش های ۹ ماهه این دو سهم نیاید کسی دل و دماغ خرید سنگین در این دو بانک را نخواهد داشت
اخبار خوبی از وتجارت شنیده می شود به نظر می رسد سهام داری در این نماد با دید میان مدت یکی از گزینههای قابل بررسی در گروه بانکی باشد که دلیل اصلی این توصیه افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی از تجدید دارایی می باشد بهر عنوان این افزایش سرمایه به زودی در اسفنداجرایی خواهد شد .و می تواند سهم را به مدد این خبر هنوز زنده نگه دارد
اما یک خبری که این روزها عراقچی از ان اسم برد این بود که یکی ازبانک ها به عنوان عامل انتقال پول بین ایران و دیگر کشورها معرفی خواهد شد باید دید این بانک خوش شانس کدام بانک خواهد بود یقینا هیچ یک از بانک های خصوصی نخواهد بود و باید این خوش شانسی را به نام بانک ملت یا تجارت و یا صادرات گره زد مطلبی که مشخص است در سال های گذشته بانک ملت عامل اصلی انتقالات ارزی بوده است و هنوز نیز خیلی ها انتظار دارند این گشایش ارزی در بانک ملت رخ دهد بهر عنوان یک بانک در چند روز اینده مورد توجه بیشتری خواهد بود و این بانک را باید با یک بخت ازمایی انتخاب کرد لذا حضور در سه بانک دولتی تجارت و ملت و صادرات شاید فقط بر مبنای همین یک خبر بتواند به صورت تصادفی بازده خوبی را ایجادکند خرید هر سه سهم جهت میانگین گرفتن شاید یکی از این راهکارها باشد
در مورد بانک ملت نیز گزارش افزایش سرمایه ۲۱ درصدی در ۲۷ اذر بر روی کدال قرار گرفته است لذا این سهم باید نهایتا تا ۲۷ اسفند مجمعش تشکیل شود و افایش سرمایه اش اعمال شود
مسعود کرباسیان رئیس گمرک در همایش تخصصی پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه طرحی در دست بررسی داریم تا تعرفه واردات خودرو را کاهش دهیم، اظهار کرد: تعرفه واردات خودرو چند روز دیگر کاهش می یابد و ظرف چند روز آینده این کاهش تعرفه از سوی دولت اعلام می شود.
همچنین رئیس مجلس سنای کنیا در دیداری که با نعمت زاده داشت از علاقه مندی کشورش برای واردات تراکتور از ایران خبر داد و گفت: با توجه به بازدیدی که از کارخانه تراکتور سازی داشتیم و نیز نیاز حوزه کشاورزی کنیا ، علاقمندیم که در زمینه تامین تجهیزات کشاورزی نیز با ایران همکاری کنیم.
گروه خودرو علی رغم این که تنها دو روز کاری تا رفع تحریم های این صنعت فاصله داریم شاهد عرضه های سنگین و قیمت های منفی در بیشتر نمادها بودیم.
یکی از عوامل اصلی منفی شدن جو گروه افزایش زیان خکاوه بود. خکاوه که روز گذشته برای تعدیل متوقف شده بود زیان هر سهم خود را از ۸۶۶ ریال به ۱۶۷۳ ریال افزایش داده است. علت افزایش زیان شرکت کاهش تولید و فروش به علت رکود بازار و افزایش هزینه های مالی و افزایش هزینه تسعیر ارز می باشد. شرکت در گزارش قبلی سود عملیاتی داشته است که به علت افزایش سایر هزینه های عملیاتی، زیان عملیاتی ۸۶.۳ میلیارد تومانی پیش بینی کرده است. هر چند زیان انباشته قبلی خکاوه ۱۶۶ میلیارد تومان بوده است که با این وضعیت زیان شرکت به ۴۵۰ تومان رسیده است این روزها افراد خاصی روی خپارس و خکاوه تبلیغات زیادی دارند یقینا گزارش ۹ ماهه خپارس با یک زیان سنگینی راهی بازار خواهد شد لذا خریداران خپارس دقت کنند داستان خکاوه گریبان گیر انها نشود در خودرویی ها در کوتاه مدت هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد حتی در سال ۹۳ نیز بعید است این صنعت متحول شود بعد از سال ۹۳ تازه این گروه بتواند در مسیر سود برسد لذا باید کمی منطقی اقدام کرد و فریب تبلیغات بی پایه و اساس یک سری حقوقی را این روزها نخورد شخصا زامیادی را که زیان ندارد را در هر شرایطی با پارس خودرویی که سر تا پا زیان است را یکی نخواهم کرد زامیاد و پارس خودرو هر دو کارخانه مشابهی هستند زامیاد بدون ۲۰۰ تومان زیان انباشته می باشد یعنی پارس خودرو اگر ۲۲۰ تومان است زامیاد باید ۴۲۰ تومان باشد
خکاوه امروز این گزارش را داد فردا سایپا پس فردا ایران خودرو و هر روز باید منتظر یک گزارش بدتر از دیگری در نماد خودرویی ها بود درست است همگان می دانیم خودرویی ها قرار نبود سود بسازند اما باید دقت داشت زامیاد ۸۰ تومانی با زامیاد ۲۲۰ تومانی فرق دارد این سناریو های بنیادی برای زامیاد ۸۰ تومانی بود نه زامیادی که ۲۲۰ تومان شده است پارس خودرو ۵۰ تومانی را با این داستان ها می شد تبلیغ کرد که بله زمین دارد فلان دارد فلان دارد ولی بعد از رشد ۳۰۰ درصدی هیچ یک از این توجیحات جز تبلیغات چیز دیگری نیست این روزها شخصا معتقدم ظلمی که در حق پالایشی ها شد باعث شد بازار بفهمد شبندر واقعا ارزنده ترین سهم بازار بود یک روز شنبدر را توبیخ می کردیم ولی فکرش را نمی کردیم سهم های با ۱۰۰ مرتبه شرایط بد بنیادی بشوند لیدر بازار… و بازار به این روزها بی افتد که مسویلین به هر دری برای کنترل ان بزنند در مقطع فعلی نیز گروه خودرو درگیر نوسانات روزمره شده است
خاور نیز فروش بانک پارسیان را منکر کرد امیدواریم این شفاف سازی ها باعث ضرر و زیان سهامداران نشود بهر عنوان این روزها شایعات قطعیت و عدم قطعیت معامله بلوکی پارسیان باعث شده است خیلی ها نتوانند تصمیم درستی جهت خرید و یا فروش نمادهای خودروساز و خگستر و بانک پارسیان بگیرند
سناریو فروش خگستر اثر منفی شدیدی روی خگستر گذاشت هیچ کس فکرش را نمی کرد خگستر با این سناریو روبرو شود فرو ش مستقیم خگستر هیچ تاثیری روی سود خگستر نخواهد داشت و ان سود های نجومی ۵۰۰ تومانی دیگر برای خگستر قابل تصور نیست در این سناریو تنها ایران خودرو از فرو ش خگستر سود خواهدبرد هنوز هیچ برنامه شفافی برای خرید بلوک بانک پارسیان دیده نشده است و بازار بر اساس شایعات صرف خرید می کند
دارویی ها نیز کماکان وضعیت منفی را تجربه می کنند. تعدیلات مثبت در نمادهای این گروه پایین تر از حد انتظار سهام داران بود و همین عامل باعث شده است که نتوان افزایش و البته افت قیمت چندانی را در آینده نزدیک برای گروه دارویی متصور باشیم.
کمیسیون تلفیق امروز با تصویب مصوبات مهمیگرانی آب، برق و گاز در سال ۹۳ را کلید زد. سخنگوی این کمیسیون اعلام کرد: در حال حاضر کمیسیون تلفیق بودجه در حال بررسی تبصره ۱۵ بخش درآمدی بودجه است؛ بند ج این لایحه تنفیض ماده ۸۲ قانون برنامه بودجه ۹۲ است که به وزارت نفت به میزان ۱۰۰ ریال و به وزارت نیرو به میزان ۵۰ ریال اجازه داده میشود که از مشترکین برق و گاز خانگی خود دریافت کنند؛ این رقم برای بیمه کردن خانوارها مصرف خواهد شد و این وزارتخانهها میتوانند با قراردادهایی که با سازمانهای بیمهای امضا میکنند، تمام منازل شهری و روستایی را بیمه کنند.
این خبر نکته خیلی خوبی برای بیمه ای ها می باشد شاید با این خبر بیمه ای ها در اینده نزدیک بیشتر مورد توجه باشند
در گروه تجهیزاتی صف مپنا عرضه شد. به نظر می رسد این سهم با وجود احتمال انتشار گزارش نه چندان خاص، با توجه به اخبار مثبتی که همراه دارد و همچنین عرضه اولیه برق عسلویه رشد بیشتر قیمت را در آیندهای نزدیک شاهد باشد. خرید مپنا در این قیمتها لطف چندانی برای تازه واردین نخواهد داشت حتی ممکن است سهم در یک فاز اصلاحی کوتاه مدت نیز برود در این گروه صف خرید بترانس نیز دوام نیافت و این سهم با قیمت های منفی به معاملات خود پایان داد.بکام افزایش ۱۰۰ درصدی از محل آورده را رسما اعلام کرد این افزایش سرمایه در جهت افزایش ظرفیت تولید کابل نوری و سیم دوبل هوایی و کابل برق می باشد.
در گروه بیمه ای شاهد افت قیمت در تمامی نمادها بودیم.
رفع تحریم ها و اجرایی شدن توافق ژنو موجب افزایش فعالیت بیمه های اتکایی خواهد شد. بازارهای نفت با دقت در حال دنبال کردن ارائه بیمه هستند، زیرا کلوپهای «محافظت و غرامت اروپا» پوششدهی بیمه اکثریت نفتکشهای جهان را ارائه میکند.
این نهاد که اعضایش به ۹۵ درصد نفتکشهای جهان بیمه ارائه میکنند اعلام کردند که از این اقدام استقبال خواهند کرد، ولی یک رویکرد گام به گام را در بیمه کردن مجدد محمولههای انرژی ایران اتخاذ خواهند کرد.
اندرو بارتوت، مقام اجرایی گروه بینالمللی کلوپهای محافظت و غرامت اروپا در این باره گفت: ما از لغو ممنوعیتها استقبال میکنیم. ما این را گامی در مسیر درست به سمت اطمینان از اینکه مالکان کشتیهای حامل محمولههای نفتی از پوشش بیمه مناسب برخوردار خواهند بود، میدانیم.
کارشناسان بیمه میگویند که حتی پس از لغو محدودیتها مدتی طول میکشد تا ارائهکنندگان بیمه بتوانند پوشش لازم را فراهم کنند.
پالایشی ها نیز امروز منفی بودند، اما حضور در نمادهای این گروه با دید بلند مدت با توجه به اخبار منتشر شده از ریسک کمی برخوردار خواهد بود.
تکرار قطعی گاز صنایع در هر سال پذیرفتنی نیست/احتمال رفع مشکل تا ۲هفته آینده
مدیرعامل شرکت فولاد غدیر ایران امروز اظهار کرد تکرار قطعی گاز صنایع در هر سال پذیرفتنی نیست و خبر از رفع بخش عمده ای از مشکلات تا هفته آینده داد.
در این گروه فجر سود خود را ۱۲ ریال کاهش داده است. به نظر می رسد عواملی مانند انتشار گزارش ۹ ماهه و همچنین عرضه اولیه فولاد هرمزگان در فرابورس موجب آغاز روند رو به رشد جدیدی برای سهم فولاد شود.
در مورد سنگ آهنی ها تصمیم کمیسیون تلفیق درباره بهره مالکانه کار را برای گروه دشوار ساخت. طبق این مصوبه استخراج کنندگان سنگ آهن که بیش از ۳۰ درصد سود داشته باشند، باید بهره مالکانه پرداخت کنند.ظاهرا این گروه فعلا شرایط چندان خوبی را تجربه نخواهد کرد.
به گزارش مدیر کل هماهنگی توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی ایران، از روز چهارشنبه ۲۵ دی مقدار حداقل ۱۰۰ و حداکثر ۱۴۰۰ تن قند کله، متعلق به شرکت بازرگانی دولتی ایران دربورس کالا عرضه میشود.
در گروه قندی ها قصفها سود خود را ۵۱ ریال افزایش داده و در ۹ ماهه موفق به پوشش ۸۵ درصد آن شده است.
گروه سرمایه گذاری در بیشتر نمادها منفی بودند. در این گروه وبیمه با توجه به عدم اظهارنظر حسابرس نسبت به صورتهای مالی بسته شد.
خبر خوب این گروه تبدیل شدن آرین به ه شرکت سرمایه گذاری توسعه اقتصادی است که برای معامله در بازار آماده می شود.
فاذر باز هم شاهد صف فروش بود تا سهام دارانش چشم انتظار حمایت ۲۹۰ تومانی باشند که قبلا از افت بیشتر سهم جلوگیری کرده است. امروز همچنین نماد فاراک که به مجمع سالیانه رفته و ۴۰ تومان سود نقدی تقسیم کرده بود بود بازگشایی شد.
همچنین عرضه اولیه به دلیل وضعیت خاص بازار تا دوشنبه هفته آینده به تعویق افتاد.
بازار یقینا منتظر گزارش های ۹ ماهه بیشتری خواهد بود با شرایط فعلی هیچ خریداری بی گدار به اب نخواهد زد و خریداران سعی خواهند کرد پس از اطمینان از گزارش های ۹ ماهه وارد گود شوند لذا بازار فردا نیز همراه با عرضه ها و حجم کم معاملات روبرو خواهد بود
سه شنبه ۲۴ دی ۹۲
از سوی مدیرعامل فرابورس
دلایل انتقال ۱۴ شرکت از بازار پایه به توافقی فرابورس تشریح شد
مدیرعامل فرابورس با تشریح دلایل انتقال نماد ۱۴ شرکت به بازار توافقی، آشنا نبودن با مکانیزم معاملات بازار توافقی را دلیل اصلی نگرانی برخی ناشران و سهامداران اعلام کرد و گفت: در حال حاضر در این بازار، نماد بیش از ۱۰۰ شرکت، از جمله چهار بورس، بانکها، بیمهها، موسسات مالی و اعتباری و … معامله میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی بازار سرمایه (سنا)، امیر هامونی با بیان مطلب فوق افزود: اتفاقات اخیر در بازار پایه فرابورس، فرابورس را جهت سرمایهگذاری در حوزه نظارت بازار و تقویت نرمافزارهای نظارتی مصممتر میکند.
وی با اشاره به روند غیرمتعارف برخی شرکتهای حاضر در بازار پایه فرابورس گفت: بررسیها نشان میدهد که نماد تعدادی از شرکتهای حاضر در این بازار که هنوز به بهرهبرداری نرسیدهاند، بهصورت غیرمنطقی در حال افزایش است.
هامونی ادامه داد: این در حالی است که شرکتهای همگروه این گونه شرکتها که در حال تولید و فعالیت هستند در هفتههای اخیر با افزایش قیمت روبرو نبودهاند، اما شرکتهای بازار پایه فرابورس روند صعودی زیادی داشتند.
مدیرعامل فرابورس با بیان اینکه گزینههای مختلفی برای جلوگیری از حرکات نوسانگیران در بازار مورد بررسی قرار گرفت، تصریح کرد: افزایش دوره تسویه وجوه از سه به پنج روز، کاهش روزهای معاملاتی بازار پایه، تغییرات در حجم مبنا و دامنه نوسان و انتقال شرکتها به بازار توافقی در جلسات متعددی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت که در نهایت مقرر شد، گزینهای که به سود بازار و سهامداران است، از اول اسفند امسال عملیاتی شود.
وی با بیان اینکه انتقال شرکتها به بازار توافقی، در شرایط کنونی بهترین گزینه برای کلیت بازار بود، خاطرنشان کرد: در صورت اعمال سایر گزینهها ، احتمال بروز برخی مشکلات در بازار پایه فرابورس وجود داشت که در نهایت تصمیم به انتقال ۱۴ شرکت به بازار توافقی فرابورس گرفته شد.
مدیرعامل فرابورس اظهار داشت: یکی از اهداف و استراتژیهای مهم در راهاندازی بازار پایه فرابورس، ایجاد مکانی برای حضور خریداران و فروشندگان واقعی است به طوریکه قرار نیست، فضایی برای حضور نوسانگیران در این بازار ایجاد شود. در همین رابطه احتمال دارد مدیران در آینده، سایر گزینه های فوق را مدنظر قرار دهند.
هامونی آشنا نبودن با مکانیزم معاملات بازار توافقی فرابورس را دلیل اصلی نگرانی برخی ناشران و سهامداران اعلام کرد و گفت: در حال حاضر در این بازار، نماد چهار بورس، بانکها، بیمه ها، موسسات مالی و اعتباری و … معامله میشود، به گونهای که هماکنون سهام بیش از ۱۰۰ شرکت در بازار توافقی فرابورس مورد داد و ستد قرار میگیرد.
وی ارزش بازار توافقی فرابورس را بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: در این بازار بسیاری از محدودیتها از قبیل حجم مبنا و دامنه نوسان وجود ندارد به طوریکه سهامداران میتوانند به راحتی معاملات خود را انجام دهند.
هامونی درخصوص این موضوع که معاملات توافقی باید مورد تایید فرابورس قرار گیرد گفت: این موضوع نباید باعث نگرانی سهامداران باشد، این امر در راستای حفظ منافع سهامداران و سلامت بازار انجام می شود.
وی اضافه کرد: بر اساس مقررات، فرابورس در معاملات عمده و بلوکی میتواند صلاحیت فنی و مالی سهامداران را مورد بررسی قرار دهد و به هیچ وجه اهلیت و سوابق علمی و تحصیلاتی افراد مدنظر این شرکت نیست.
مدیرعامل فرابورس انضباط مالی، میزان بدهی به سیستم بانکی و سازمان تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی را مهمترین عوامل مورد بررسی فرابورس در عرضههای بلوکی و عمده اعلام کرد و افزود: اگر مباحث فوق مورد ارزیابی دقیق قرار نگیرد، احتمال بروز برخی مشکلات در بازار به وجود میآید، به همین علت بررسی موضوعات فوق الزامی است.
وی با بیان اینکه شرکتهای حاضر در بازار پایه فرابورس میتوانند درخواست پذیرش در بازارهای اول و دوم این شرکت را بدهند، اظهار داشت: هیات پذیرش فرابورس این آمادگی را دارد که در اسرع وقت، شرکتهایی که استانداردهای لازم را دارند به بازارهای اول و دوم منتقل کند.
هامونی در مورد اقدامات اخیر برخی سفتهبازان در بازار پایه فرابورس گفت: فرابورس پیگیریهای لازم را ازطریق مراجع ذی صلاح انجام داده است که نتایج آن متعاقبا اعلام خواهد شد.
وی در پایان گفت: فرابورس برنامه مدونی را برای عمق بخشیدن به تحلیل در این بازار توسط اشخاص دارای مجوز از سازمان بورس دارد که بزودی اجرایی خواهد شد.