خبر
صحبت های دیشب و بازار …
تحلیل خبر
بتا سهم – ۶:۴۰ شب گذشته بحث کلی رئیس جمهور این بود که در فاز جدید ۱- ۱۰۰% طرح و ازاد سازی ها انجام شود و این بدین معنی است که با دلار ۲۴۰۰ تومانی همه ی آزاد سازی ها صورت گیرد از نرخ بنزین و و سوخت و نفت ، گاز، برق و … اما در مقابل ۲- دولت علاوه بر این که یارانه ۷ الی ۸ مبلیون دو دهک بالا را قطع می کند یارانه سایر افراد را نسبت به عدد فعلی ۵ برابر می کند یعنی هر نفر بیش از ۲۰۰ هزار تومان که عدد اغوا کننده ای است .
اما محل ان کجاست ؟؟ بله محل ان تسعیر ارز است . یعنی با نرخ ارز بالا دلار ها تسعیر شده و به مردم پرداخت می شود . چنین آزادسازی اگر در بستر اقتصادی درستی انجام نشود تورم های عجیب و شرایط سختی را در پیش دارد که به نظر میرسد دولت در انجام آن مصمم است . البته برخی معتقدند این طرح به روز های پس از انتخابات گره می خورد و از این طرح استفاده های سیاسی خواهد شد اما به هر حال اجرای ان در شرایط فعلی بعید است اما همین که طرز تفکر دلار با قیمت بالا را تائید می کند نشان دهنده این است که کم کم باید با دلار زیر ۲۰۰۰ تومان خداحافظی کرد و این برای بازارخبرخوبی است .
در روز های بعد بیشتر در مورد عواقب این طرح برای بازار و صحبت های رئیس جمهور صحبت خواهد شد .
اما در حالی که هنوز طرحی اجرا نشده و کاری صورت نگرفته است شاید گارد صنایع انرژی بر نظیر فولادی ها ، فلزات، و سیمان و کاشی کمی منفی شود . هر چند خیلی سریع خود را از این لاک دفاعی بیرون می کشند .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۳ دی۹۱