گزارش بازاریکشنبه ۱۳ اردیبهشت ۹۴

اردیبهشت ۱۳, ۱۳۹۴

گزارش بازاریکشنبه ۱۳   اردیبهشت  ۹۴

روزی که رفت بر باد…

گزارش بازار بتاسهم ۱۸:۱۵ : امروز بازار یک  روز تلخ و عجیب را داشت  هر اتفاقی که  امرز فکر کنیدر بازار رخ  داد  تا  هم بازار منفی شودو هم  نیمچه  اعتماد  برخی سهامداران  به  بازار از بین  برود . واقعاً تحمل بازار سخت  شده است . امروز به  قول چارتیست ها  به  نقاطی رسیدیم  که  حمایت  ۵۰  روزه است  ، فیبو ۶۱% است و نباید بریزد ولی می بینیم  بسیار راحت  این  اتفاق رخ می دهد  . واقعاً در بازار مانده ایم  که  باید چه کنیم  . جالب است که  امروز موج خبرها  نیز انقدرمنفی نبود و حتی با خبر رشد قیمت  نفت و خبرهایی از پیش نویس توافق می شد  بیشتر امیدوار بود ولی سر صبح داستان های مبین  اعتماد را از بازار بردو همه چز را خراب کرد  .

همین جا  یک نکته  را عرض کنیم  چه عمدی و چه  سهوی … در بازاری که  ابستن  رخداد های زیادی است  این  نوع  رفتار سازمان  بورس  واقعاً چیزی جز اعصاب خرد  کنی  و بر هم  زدن  ارامش  و تمرکز بازار نیست  . واقعاً شاید بورس هم  مقصر نباشد و شاید هم  باشد  نمی دانیم  ولی این  اشتباهات  حتی اگر عمدی هم  نباشد  واقعاً پذیرفته نیست و این  بی اعتمادی شدید را دامن می زند .

در بازاری که  همه  با ذره  بین  به دنبال خبر مثبت هستند این دست  رفتارها ضربه های سختی به  پیکر بی جان و ضعیف بازار می زند  همانطور که میدیدم که حجم  بازار نیز به  شدت  کم  شده است  .اما  واقعاً بازار را  چه  شده است  . در بازار فعلی می بینیم  در یک  عقب نشینی جدی به  نه تنها  قبل از توافق که  ۲ ماه  قبل تر از ان  برگشتیم  .  شاخص به نرخ اوایل اسفند ماه برگشته است تازه این در حالی است  که در این مدت  ما  به  مجامع  شرکت ها نزدیک  تر شدیم  . در کنار ان  قیمت نفت از ۵۵ دلار به ۶۶ دلار رسیده است قیمت  فلزات  و محصولات  پالایشی و پتروشیمی مس روی متانول و اوره نیز رشد کرده است  . نرخ سود سپرده ها ۲ درصد کاهش یافته است  که  بازار مدت ها  به  دنبال  این  خبر بود . نرخ ذخیره قانونی کم  شده  همه و  همه  بر رفتاری مناسب و مثبت  حکایت  دارد .  از همه  مهم تر بیانیه لوزان پیشرفت عملی و جدی در مذاکرات هسته ای را تایید کرده است و ما  شاهد  هستیم  طرفین  نشسته اند و دارند  متن  پیش نویس را می نویسند . ولی واکنش بازار چیست  بازار نشسته و فقط دارد  نگاه می کند و با  غضنفر بازی برخی عزیزان  گل به خودی می زند . وقعاً زبان  ما  قاصر شده از این  که پیش بینی را  انجام  دهیم   امروز حقیقتاً انتظار ما این  بود که  بازار بهتر شود و نشد …

در بازار امروز ابتدا  ان  اتفاقات  مبین  پیش امد  که  سیستم  به  جای ۱۰۰  هزار تایی ۱۰  هزار تایی شد ، بعد بازار دیر اغاز شد و بعد  هم  صفوف خرید طوری شد  که افراد  متفاوت  سهم  گرفته  بودند  و حاشیه  ها  بیشتر شد و این  بی اعتمادی  و جو ان  باعث شد  اکثر بازار منفی شود . البته  بازار امروز از نبود  نقدینگی نیز رنج می برد ولی کمبود پول تمرکز بیش از حد  در مبین  باعث و بانی این  امر شده است  .  به هر حال  فشار فروش جدی و جدی تر شد و حتی از ساعت  ۱۱:۳۰  رنج های فروش وحشتناک  را داشتیم  که  اصلاً بازار نگاه نمی کرد  در کدام نماد  به  چه دلیل است  .

برای بازار فردا  به نظر شدت  منفی امروز را ندارد ولی اگر این  خط و خطوط  بشکند و بریزد  بازار با  ریزش جدی تری و موج  بی اعتمادی قوی تری مواجه می شود باید  فردا هر طور شده  خبری بیرون  امده و شرایط را تغییر دهد .

و اما  یک  نکته در مورد  نرخ  سود ها که  بازار کمتر به ان  توجه می کند  . گویا  این  بار بانک  مرکزی حسابی می خواهد روی نرخ  سود ها نظارت  کند  به خاطر دارید  چند روز پیش مطلبی را در گزارش بازار قید کردیم  که عین  ان  را می آوریم و بعد  توضیحات  بیشتری خواهیم  داد .

نکته  بعد خبرهای اقتصادی است که  امید  بازار به  کاهش نرخ های سود  بانکی است  . نکته ای را داخل پرانتز همین جا  عرض کنم و موثق خدمت  شما  اعلام  میکنم  به  جز ۳ الی ۴ بانک  که تقریباً همه هم  انها  را می شناسند باقی بانک ها  به  نرخ  اعلام  شده  ۲۲% پایبند  هستند  . این موضوع  را  موثق خدمت  شما عرض می کنیم  و غیر رسمی  و شایعه  نیست  . به نظر خود  بانک ها نیز به این نتیجه  رسیده اند  که  باید  نرخ  سود  را رعایت  کنند و این  فضا  به  سود همه  است  . ان  برای بازار خوب است همین  که حتی پول به  سمت  بازار حتی نیاید پی به ای بازار رشد می کند  اتفاق خوب و نرمالی است .

در حال حاضر نیز به نظر میرسد  اکثر بانک ها  به  نرخ  ۲۰% تصویب شده  پایبند  خواهند  بود و این  همان  ۵ الی ۶ بانک  است  که در حال  نرخ  دهی بالاتر است  . منظم  شدن  بانکی ها می تواند  شرایط خوبی را برای بازار رقم  بزند . به نظر همه خبرها  خوب است ولی رفتار بازار درست متناقص عمل می کند  .

رفتار فعلی بازار ما  را  یادروزهایی در سال ۹۱  می اندازد  که  نرخ  دلار ۲ برابر شدولی پتروشیمی ها و بسیاری از سهم های دلاری منفی می شدند  بعد  ناگهان  همه متوجه  شدند  روند  مثبت  است  و سود ها  بالاست و توجه  به انها  بیشتر شد . به نظر باید منتظر یک  رویداد  شبیه این  هم  باشیم  . امیدواریم  این  طور باشد  .

و اما  در شاخص …  تکنیکالیست ها معتقدند  که شاخص  به حمایت کلیدی خودش در محدوده ۶۵۱۵۰ تا ۶۵۲۰۰ رسید ، ۰٫۶۱۸ فیبو همراه با سطح هندسی مهم و باید  هر چه  سریعتر واکنش نشان  دهد  فردا  اگر شاخص به این  سطوح  واکنشی نشان  ندهد  اوضاع خوبی  نخواهد داشت  .  امروز شاخص با  ۵۴۵ واحد در محدوده  ۶۵۰۸۸  واحد  قرار گرفت و واقعاً نشان  داد  در نقاط حساسی جای گرفته است  . در بازار امروز تقریباً همه  نماد ها در ریزش شاخص موثر بودند و کم  بودند نماد هایی که  اثر مثبت  داشته  باشند یک  مبین بود که او هم  ابطال  شد .  به نظر فردا  حداقل بازار با این  شدت ریزشی نباشد  .

و حالا  سری به  حاشیه های پر رنگ  تر از متن  بازار بزنیم  …

از قطعی نیم  ساعته  سیستم  بازار و نصف و نیمه  شدن همه چیز و موارد  مختلف که  بگذریم  خبرها و تحولات سیاسی  و اقتصادی مهم  است  .

رسیدن  به  یک پیش نویس در  گفتگو های فعلی یکی از اتفاقاتی است که  بازار برایش بسیار جالب بود  . ادامه رایزنی‌های هسته‌ای در نیویورک در راستای نگارش متن برنامه جامع اقدام مشترک، تا ساعاتی دیگر برگزار  می‌شود و احتمالاً تا سه شنبه نیز به طول خواهد انجامید. پیش از این عنوان شده بود که این مذاکرات تا یکشنبه انجام دنبال خواهد شد. در دور جدید مذاکرات هسته‌ای که از روز پنجشنبه در نیویورک بین ایران و معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در جریان است، طرفین طی روزهای پنجشنبه و جمعه جمعاً ۱۵ ساعت به گفت‌وگو پرداختند و نشست کارشناسان دو طرف نیز برگزار شد. سید عباس عراقچی گفت مذاکره کنندگان ایران یک « کار سنگین دو ماهه را شروع کرده اند » و افزود : هدف ما این است که ظرف چند روز اینده به پیش نویس توافق جامع برسیم.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران گفت: امیدواریم ظرف چند روز اینده به یک پیش نویس توافق برسیم . اگرچه کارسختی است و به طور حتم این اولین پیش نویس پر از موارد اختلافی و پرانتر خواهد بود که باید بعدا در مورد انها تصمیم گیری شود.
عراقچی خاطرنشان کرد: این پیش نویس شامل ضمائمی خواهد بود که کار بر روی آن را هم کارشناسان شروع کرده اند و روی جزییات بحث می شود.وی اظهارداشت: از روز پنج شنبه در نیویورک کار نگارش همراه با هلگا اشمید به نمایندگی از ۱+۵ شروع شده است . هدف ما این است که به یک پیش نویس اولیه برسیم و برای این کار هرچند روز که لازم باشد برای این کار در نیویورک اختصاص دهیم تا از فرصتی که همه حضور دارند استفاده کنیم.معاون حقوقی و بین الملل وزارت خارجه که با خبرنگار صدا و سیما گفت و گو می کرد، هدف اصلی از حضور در نیویورک را شرکت در اجلاس بازنگری ان.پی .تی عنوان کرد ولی گفت در حاشیه آن ملاقات های مرتبط با مذاکرات هسته ای هم انجام شد از جمله با موگرینی ، کری و امانو.

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان گفت: قدرت های جهانی موافقت کرده‌اند که در چارچوب توافق هسته‌ای با ایران، همه تحریم‌ها را به سرعت رفع کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صداوسیما، علی‌اکبر صالحی در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی «سی سی تی وی» چین اظهار داشت: در صورت تصویب مجلس ایران بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی می‌توانند، از برخی مراکز غیرهسته‌ای ایران در چارچوب شرایط مشخص بازدید کنند.

وی تاکید کرد: ایران از منافع ملی خود محافظت خواهد کرد و در ادامه گفتگوها بر خطوط قرمز خود تأکید خواهد کرد.

صالحی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه سی سی تی وی مبنی بر این که آیا ایران در چارچوب تدابیر اضافی اجازه خواهد داد که بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از تاسیسات غیرهسته ای آن دیدار کنند؟ گفت: این موضوع میان دو طرف مطرح و بررسی شده است؛ اگر همه مسائل به خوبی پیش برود، ما این حقیقت را پذیرفته ایم که پروتکل الحاقی را خواهیم پذیرفت.

سخنرانی روحانی در شیراز هم  جالب بود  که  گفت  با قدرت و منطق تمام قطعنامه‌های شورای امنیت را لغو می‌کنیم/منطق دولت با دوستان مروت و با دشمنان مدارا است. او  همچنین  گفت  فکت‌شیت ایرانی قبل از آمریکا منتشر شد. شبی که تفاهم بین ایران و ۱+۵ انجام شد و بیانیه‌ای که در لوزان اعلام شد، یک ساعت قبل آن خبرگزاری‌ها فکت‌شیت ایرانی را منتشر کردند؛ همه خبرگزاری‌ها ما یک فکت شیت را اعلام کردند و همان را هم رسانه‌های خارجی اعلام کردند.

در امریکا  ظریف نیز مصاحبه های پر حاشیه ای داشت  . ظریف گفت ایران پذیرفته است که پروتکل الحاقی را اجرا کند. پروتکل الحاقی بالاترین استاندارد موجود در جهان است. بنابراین او دروغ نمی گوید. اگر ایران پروتکل الحاقی را اجرا کند، ایران بالاترین استاندارد بازرسیها را اجرا کرده است. این توافق بر اساس معامله کشورهای مستقل با یکدیگر است بنابراین باید دو طرفه و متقابل باشد و باید بر اساس احترام متقابل باشد. ما نمی خواهیم این قضیه را شروع کنیم و تا کنون این کار را نکرده ایم. جان کری وزیر خارجه آمریکا و من ، این همه وقتمان را یعنی هجده ما را هدر ندادیم، که در یک جلسه گفتگوها نه ساعت طول کشید، که فقط یک کاغذ را آماده کنیم و هر دوی ما به کشورمان ببریم و آن را پاره کنیم.

در سوی دیگر سازمان ملل اعلام  کرد  حضور ایران در مذاکرات صلح سوریه از روز دوشنبه این هفتهجدی و از نظر سیاسی حضور ایران اهمیت بسیار زیدی دارد.

در سوی دیگر سناتور فرانسوی گفته است  که رفع تحریم‌های ایران می‌تواند سبب رشد اقتصادی اروپا شود«ناتالی گولت» عضو کمیته روابط خارجی مجلس سنای فرانسه، بر فرصت‌های ناشی از رفع تحریم‌های ایران برای اروپا و همچنین برای منطقه تاکید کرد…..ناتالی گولت با بیان اینکه به نظر طرف‌های مذاکره ایران و آمریکا از پیشرفت حاصل شده در مذاکرات «خیلی خوشحال و راضی» هستند، گفت: «ایرانی‌ها معتقدند که حتی تا پیش از ضرب‌الاجل(۱۰ تیر) قادر به نهایی کردن توافق هستند….سناتور فرانسوی درباره مواضع پاریس در قبال مذاکرات سوال شد که او در پاسخ گفت که مواضع دولت فرانسه در مذاکرات هسته‌ای، «اصلا مفید نبوده» که شاید علت آن روابط مستحکم فرانسه با اسرائیل، شورای همکاری خلیج فارس و به ویژه عربستان سعودی باشد.

در کنار این  خبرها  کشور های عربی بر خلاف اسرائیل گفتند  که  ما  مخالف توافق نیستیم  ولی به ما تضمین  بدهید . این روزنامه به درخواست‌هایی اشاره کرده که کشورهای عرب منطقه در ازای حمایت از توافق هسته‌ای ایران، از ایالات متحده دارند. این روزنامه به نقل از مقامات آمریکایی و عرب می‌نویسد، کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در ازای حمایت از توافق هسته‌ای با ایران، خواستار دریافت سامانه‌های تسلیحاتی جدید و همچنین تضمین‌های امنیتی از کاخ سفید هستند.در همین راستا، مقامات این کشور‌ها می‌خواهند از دیدار پیش روی خود با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا استفاده کرده و خواستار دریافت هواپیماهای جنگنده، سکوهای پرتاب موشک و تجهیزات تجسس و شناسایی جدید شوند. آن‌ها همچنین از اوباما خواهند خواست تا توافق‌نامه‌های دفاعی جدیدی را با آن‌ها به امضا برساند که تضمین‌هایی در مقابل ایران در آن گنجانده شده باشد.

یکی از مهم ترین  خبرها نیز اظهار نظر مثبت  امانو بود .  مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید ” آژانس در حال اجرای پادمان‌ها در ایران بوده و ما می‌توانیم بگوییم مواد و تأسیسات هسته‌ای تحت پادمان دارای اهداف صلح‌آمیز هستند.

در امریکا سخنگوی کاخ سفید گفت که رئیس جمهور آمریکا از حق وتو علیه هر طرح اصلاح شده کنگره درباره توافق با ایران استفاده می‌کند.جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید گفت که رئیس جمهور آمریکا از حق وتو علیه هر طرح اصلاح شده کنگره درباره توافق با ایران استفاده می‌کند.وی همچنین افزود: کاهش تحریم‌های ایران شامل تحریم‌هایی که به دلیل حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر و توسعه تسلیحات باشد، نمی‌شود.

در خبرهای اقتصادی اما 

براساس اعلام رئیس کل بانک مرکزی نرخ‌های سود سپرده و تسهیلات که در جلسه هفته گذشته به تصویب رسید از ۱۵ اردیبهشت‌ماه در شبکه بانکی اجرایی خواهد شد.  همچنین  امکان دریافت سود روزشمار بالاتر از مصوبه شورای پول و اعتبار توسط صاحبان حساب های کوتاه مدت از پنجشنبه هفته گذشته از بین رفت و دیگر بانک ها امکان واریز این نوع سود را به صاحبان این حساب ها نخواهند داشت. دریافت سودهای بالاتر از نرخ مصوب سال گذشته شورای پول و اعتبار با بخشنامه جدید بانک مرکزی مواجه شدند که براساس آن دیگر امکان واریز به این حساب ها برای مشتریان وجود ندارد و تنها می توانند تا زمان منقضی شدن حساب از آنها برداشت کنند البته میزان نرخ سود این حساب ها تا زمان انقضای آن همان نرخ های بالاتر از مصوبه شورای پول و اعتبار است. بانک مرکزی با صدور بخشنامه ای از بانک ها و موسسات اعتباری خواست تا ضوابط ناظر بر هر حساب که در گذشته رعایت نمی شد، اصلاح شود، اظهار داشت: در راستای این بخشنامه بانک ها و موسسات به مشتریان اعلام کردند که دیگر امکان واریز به این حساب ها وجود ندارد و فقط می توانند از آنها برداشت کنند.

در داد و ستد های تجاری …براساس جدید‌ترین آمارهای گمرک از تجارت خارجی غیرنفتی کشور در اولین ماه سال ۹۴، حجم تجارت خارجی کشور معادل ۴ میلیارد و ۷۰۲ میلیون دلار و تراز تجاری کشور نیز مثبت و به میزان ۷۶۰ میلیون دلار ثبت شده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد حجم تجارت خارجی کشور نسبت به دوره مشابه سال گذشته با کاهش همراه بوده است. براساس آمارها، در فروردین ماه ۹۴، صادرات کشور با افت ۸ درصدی نسبت به ماه مشابه سال گذشته به ۲میلیارد و ۷۳۱ میلیون دلار و واردات کشور نیز با افت ۲۳ درصدی به یک میلیارد و ۹۷۱ میلیون دلار رسیده است. این آمارها درحالی است که در دوره مشابه سال گذشته، حجم تجارت خارجی کشور معادل ۵ میلیارد و ۳۳۸ میلیون دلار و تراز تجاری کشور نیز به میزان ۳۱۰میلیون دلار ثبت شده بود.

خبرهای نفتی نیز جالب است  . به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، مجموع تحلیل‌های نفتی تامسون رویترز، حاکی  است که با چشم‌اندازی مثبت مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۵+۱ میزان واردات نفت هند از ایران در ماه آوریل نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۱۷ درصدی داشته است.بر اساس این گزارش طی این مدت روزانه ۲۶۴ هزار بشکه نفت ایران به هند تحویل داده  است و تا آخر این هفته هم دو محموله کشتی دیگر در بندر هند تخلیه خواهد شد.همچنین آمارها نشان می‌دهد ۸  کشتی با میانگین حجم ۳۱۶ هزار بشکه در روز نیز بارگیری و آماده تحویل است.سال گذشته در ماه آوریل حدود ۲۲۵ هزار بشکه نفت در روز تحویل هند شد.بر اساس این گزارش، پالایشگاه ایندیان اویل کراپ، بزرگترین پالایشگاه نفت هند، نیز بعد از وقفه‌ای سه ماهه دوباره واردات نفت از ایران را آغاز کرده است.هند بزرگترین مشتری نفتی ایران بعد از چین است و درمجموع میزان واردات کشورهای آسیایی از ایران در ماه مارس نسبت به سال گذشته افت ۹٫۲ درصد داشته است. آمار مربوط به جابجایی تانکرهای نفتی نشان می‌دهد پس از تفاهم ایران و گروه ۱+۵  بر سر چارچوب توافق هسته‌ای، میزان صادرات نفت خام ایران افزایش یافته است.بر اساس گزارش رویترز، این منبع آگاه که جابجایی تانکرهای نفت کش را پایش می‌کند، گفته که در ماه آوریل که امروز بیست و نهمین روز از آن است، فروش نفت ایران به روزانه یک میلیون و ۱۸۰ هزار بشکه در روز رسیده که این یعنی افزایشی ۵۰۰ هزار بشکه‌ای نسبت به آمار ماه مارس.این منبع در توضیح جزئیات این افزایش گفته که هند و ژاپن در ماه آوریل، نفت بیشتری از ایران وارد کردند و این در حالی است که چین واردات نفت ایرانی خود را کاهش داده است.منبع رویترز به این خبرگزاری گفته که که هند در ماه آوریل، ۴ کشتی نفت با ظرفیت ۴٫۷ میلیون بشکه و ژاپن هم ۳ کشتی نفت از ایران خریده است.خرید نفت هند از ایران در ماه مارس به ۴۵۰ هزار بشکه رسیده بود. در سوی دیگر مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به گفتگوهای نفتی با آفریقای جنوبی، گفت: آنها به دنبال خرید فرآورده های نفتی، گاز، نفت خام، مواد پتروشیمی و همچنین مشارکت در طرحهای نفتی کشورمان هستند.

در خبرهای صنعت ها  در صنعت  برق مدیر عامل توانیر با بیان اینکه وزارت نیرو اختیار لازم برای صادرات و مذاکره با کشورهای همسایه برای انتقال برق را به خود سرمایه گذاران سپرده است گفت:سرمایه گذاران می توانند ۵۰ درصد از برق تولیدی در نیروگاه های مرزی را صادر کنند.

در صنعت  گاز نیز اتحادیه اروپا خواستار واردات گاز ترکمنستان از طریق ایران شد . نایب رئیس کمیسیون اروپا گفت: در مورد امکان ترانزیت گاز ترکمنستان از طریق ایران به اروپا با رئیس جمهوری ترکمنستان گفت‌و‌گو کرده است.

در خبرهای صنعت معاون شبکه شرکت مخابرات ایران از کاهش ۱۲ درصدی درآمدهای مخابرات با اجرای هم‌کدسازی خبر داد و گفت: تعرفه‌های تلفن از سال ۸۱ افزایشی نداشته و با قول مساعد دولت برای بازنگری در تعرفه‌ها به‌زودی تعدیل می‌باید. که  به نظر خبرخوبی برای مخابرات  است  .

در بازارهای داخلی دلار در محدوده  ۳۳۲۰  و ۳۳۱۰ در نوسان  است و به نظر شرایط خوبی دارد  . دلار نشان  می دهد  که کاملاً تثبیت  شده است  .

و اما در اوضاع  احوال جهانی هم  عدم  افزایش نرخ  بهره  خبرخوبی برای بازار ها  بود  . رویترز اعلام کرد، بانک مرکزی آمریکا بعد از دو روز نشست برای تصمیم‌گیری نرخ بهره در این کشور به دلیل آمارهای ضعیف اقتصادی نرخ بهره را افزایش نداد. به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل خبرگزرای فارس به نقل از رویترز، بانک مرکزی آمریکا بعد از دو روز نشست روز گذشته اعلام کرد که احتمالا حداقل تا سه ماهه چهارم امسال برای افزایش نرخ بهره در این کشور باید منتظر ما ند.

این در حالی است که جانت یلن رئیس جدید بانک مرکزی آمریکا از زمانی که روی کار آمده است مرتب از امکان کاهش نرخ بهره در این کشور خبر مید‌هد و در آستانه همه جلسات بانک مرکزی این کشور سرمایه‌گذاران به امید افزایش نرخ بهره می‌مانند.بانک مرکزی آمریکا دلیل عدم افزایش نرخ بهره را چشم انداز ضعیف از بازار کار و اقتصاد آینده این کشور عنوان کرده است.تنها لحظاتی قبل از صدور بیانیه دو روزه‌ نشست بانک مرکزی در این کشور، دولت آمریکا آمارهایی مبنی بر اینکه تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماه نخست امسال بسیار ضعیف‌تر از پیش بینی ‌ها بوده،‌ منتشر کرد. بنابراین بانک مرکزی هم با تایید رشد ضعیف اقتصادی آمریکا اعلام کرد که افزایش نرخ بهره در این کشور حداقل تا زمان سپتامبر نباید انجام شود.بانک مرکزی اعلام کرد افزایش نرخ بهره باید تا زمانی که بهبودی در بازار کار صورت نگرفته و تورم به ۲ درصد برنگشته باید به تاخیر بیفتد.

در این  بازارها  با  رشد قیمت  نفت  تا ۵۹  و نفت  برنت  تا  ۶۶ دلار بودیم  . مس و روی هم  رشد خارق العاده داشته و مس به  ۶۳۷۰  هم  رسیده است  . روی هم در قیمت های ۲۳۶۰ است و به نظر بازهم  رشد را داشته  باشند  . البته  اوره نیز در محدوده  ۳۰۰  و متانول نیز در محدوده  ۳۳۰ و ۳۴۰  دلار است و ان نیز خبرخوبی است   ولی چه  فایده  که  بازار کور و کر شده است  …

ضربه فنی بانکها!!!

بانکها با خبر محدود شدن سود تسهیلات و اخبار مبهمی  که پیرامونشان جریان دارد ضربه فنی شده اند به خصوص که امروز خبری نیز در خصوص محدودیت احتمالی برگزاری مجامع شرکتهای این گروه را به دلیل عدم تقسیم سود را داشتیم . گفته میشد  امروز بانک  مرکزی گفته است  که از تقسیم  سود  در مجامع  بانکی ها  جلوگیری می کنمد  که  شاید وبصادر در تیر راس این  جریان  بود  . گویا  قرار نیست  سود های غیر عملیاتی توزیع  شود .

بانک ملت با روند منفی مواجه شد البته حمایتهای خوبی از سهم شکل گرفت و مانع از ماندگاری صف فروش در سهم شد اما با این اوضاع و جو منفی بعید نیست سهم تا قیمتهای ۲۲۰ تومان با افت همراه شود

صف فروش صادرات هم جمع شد صادراتیکه در قیمتهای حمایتی ۸۶ تومانی قرار گرفته و افت بیشتر قیمتهای ۸۲ تومانی را برای این سهم به ارمغان خواهد داشت صادراتی که به قیمتهای بسیار نازلی رسیده که نه با سودش نه با ارزش بازارش همخوانی ندارد

تجارت فرصتی زیادی برای برگشت روند خود ندارد این سهم که شنیده میشود متقاضیان خوبی به خصوص در مجموعه غدیر برای نیروگاشه پیدا شده است فردا را فرصت برگشت روند را دارد تجارتی که سودس ال۹۴ اش در سطوح خوبی بوده و افت قیمتی بیشتررا برایش توجیه پذیر نمیسازد

در این  گروه وکار همچنان  مثبت  است  خریداران  پر پاقرصی این  سهم  دارد و در سوی دیگر انصار نیز با  اصلاحی که  صورت  گرفته  بد نیست  .

برخی از سهام ها  مانند وپاسار که دیگر از ریزش قیمت  خجالت می کشند .

سد پالایشی ها!!!

سد پالایشیها محکمتر از بقیه بازار بوده و توانست خود را در مقابل سیل عرضه ها حفظ نماید پالایشی هایی که این روزها به واسطه رشد قیمت نفت کمی مورد توجه هستند. در این  گروه  روز چهارشنبه شپنا  و همچنین  شبندر را خوب خریدند و به نظر می شد  امروز مثبت تر باشند  که  سر صبح هم  بودند ولی رفتارهای بازار باعث دلسردی انها  شد   . ولی بازهم  تاکید  می کنیم  بودجه انها  کمی دست  بالاست و حرفی برای گفتن در ادامه  راه ندارد ولی بودجه  شبریز  و شراز بودجه های بهتری است  که  با این  رشد قیمت  نفت  همین حالا  تعدیل دارند  . به نظر شبریز یکی از ان  گزینه های جالبدر این  قیمت هاست  که می تواند  مورد  توجه  باشد  . رشد قیمت نفت و در صورت  شرایط ادامه دار بودن  ان  باعث رشد این  گروه می شود و شرایط این  گروه  را مثبت می کند  . به نظر بهتر است  یک  پالایشی را در پرتفوی داشته  باشیم  که  توصیه ها  از بین  شپنا و شبریز یکی است  .  گفته می شود  فروشندگان  شبندر در این  سهم  زیاد شده و کمی ریسک ان  بالاست . حضور صندوق توسعه و برخی کد ها خاص در شنا نیز جالب است  .

پالایش نفت تهران با نوسانات مثبت همراه بود این سهم در قیمتهای ۹۲۰-۱۰۰۰ توماین در حال ساختن سیکل نوسانی میباشد بازار و سهامداران شتران همچنان در انتظار مجوز افزایش سرمایه این شرکت هستند شترانی که به نظر سهامدارانش انتظار دارند افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی پیش رو بازدهی خوبی داشته باشد

پالایش نفت بندرعباس در سطوح حمایتی ۵۲۰ توماین در مقابل عرضه ها مقاومت میکند این غول پالایشی به دلیل افزایش قیمت نفت با احتمال تعدیل مثبت در بودجه سال۹۴ همراه میباشند برخی سود های نجومی ۸۰ تومانی را بریا سهم مطرح میکنند که فعلا بعید به نظر میرسد شرکت توانایی چنین سودسازی را داشته باشد

خبر افتتاح پالایش نفت شیراز ۲ تا چند سال اینده باعث اقبال بازار به شراز شد البته باید توجه داشت پروژه شیراز ۲ پروژه ای جدا از پالایشگاه نفت شیراز است و شیراز پتانسیل فعلیش قیمت بسیار پایین نفت در بودجه ۹۴ اش میباشد که میتواند تاثیرات بسزایی در بودجه شرکت بگذارد .

کف خودرییهای افتاب دیده!!

خودروییها کفشان افتاب دید سهامی که روزگاری لیدر بازار بوده اند این روزها به سهام رو به افول و منفی بازار تبدیل شده اند و همچنان در حال اصلاح قیمتی هستند

ایرانخودرو امروز درست تا حمایت ۲۷۵ تومانیش پایین امد افت بیتشر قیمتی سطوح ۲۶۰ توماین را برای این سهم خودروساز رقم خواهد زد ایرانخودرویی که هم گزارش ۱۲ ماهه و هم بودجه ۹۴ اش با تعدیل مثبت خوبش میتواند جو سهم را تغییر دهد

حباب سایپا دیزل که بارها هشدار ان را داده بودیم ترکیده و این سهم با صف فروش بالای ۱۰۰ میلیون سهمی در حال کاهش قیمتی میباشد . واقعاً خکاوه جو کل گروه  را  به هم  ریخته است  . روز گذشته در مورد  خکاوه  گفتیم  پهلوان  پنبه  و شیر پوشالی که  قصد لیدر شدن  داشت ! حالا  مشخص شده  شرکت در پی کاهش سرمایه  است و البته  قبل از ان  یک  افزایش سرمایه از محل اورده می دهد . به نظر با این  شفاف سازی مشخص شد  وضع  شرکت خیلی جذاب نیست و ان  شایعات  عجیب هم  رد  شده است . توصیه ما در مورد  این دست  شرکت ها  که  زیان  سنگین دارند مشابه استو  بارها  تکرار شده است . خپارس و خاور هم  چیزی از این  شرکت  کم ندارند ولی جریان  پول اگر همین  فردا  صف فروش خکاوه  را  جمع  کند دوباره  عده ای پشت سر این  علم  سینه می زنند . به نظر در این  گروه خساپا در این  قیمت ها  شاید بد نباشد  . ورنا  و وساپا  ختور خکار و خودرو  گزینه های بدی نیستند  . شایعاتی از افزایش سرمایه  ۵۰% از محل انباشته در خبهمن نیز مطرح  شده است  . البته از نظر چارتی وضعیت  گروه خیلی جذاب نیست ولی واقعاً باید دید  سرنوشت  این  گروه چه می شود . کمی از ریسک  پذیرها  در این  گروه ها  به دور باشید  .

زامیاد با صف فروش ۱۶۰ توماین شد اگر فردا این سهم متعادل نشود قیمتهای ۱۴۵ توماین را به خود خواهد دید اوضاع بنیادی زامیاد چندان جالب توجه نبوده و سهامدارانش امیدشان تنها به افزایش سرمایه و تولید محصولات جدید است به خصوص اینکه زامیاد مشکل فروش هم دارد

فیتیله لیزینگیها هم پایین کشیده شد!!!

خبر کاهش نرخ سود لیزینگ به ۲۱ درصد باعث شد تا سهام این گروه با روند منفی واصلاحی همراه شوند مشخص نیست مبنای نرخ لیزینگ به ۲۱ درصد در حالی که سود تسهیلات بانکی ۲۴ درصد است چیست . به نظر این  خبر کمی با  حاشیه و حرف و حدیث منتشر شده و لیزینگی ها نیز این  نرخ  را نمی دهند و نرخ  لیزینگ  کمتر از ۲۶% نیست ولی به هر حال خبری است  که  باعث صف فروش چند  باره  ولساپا و جمع  شدن  ان  شد .

رایان سایپا سد قیمتی بسایر قوی به نام قیمت ۲۲۰ تومانی را دارد و به نظر نمیرسد این سد قیمتی به همین راحتیها شکستنی باشد رایانی که گزارش ۱۲ ماهه اش و تعدیل مثبتش میتواند کمی از این جو منفی فاصله اش دهد روزهای اتی روزهای مهمی برای معاملات این سهم محسوب میشود

گزارش ۳ ماهه لیزینگ غدیر چنگی به دل نمیزد و این سهم با صف فروش به روند اصلاحی خود ادامه میدهد به نظر میرسد قیمتهای ۲۲۵ تومانی برای ولغدر چندان بعید نباشد . البته  گزارشی که ولغدر داد  منجر به کاهش سود  این  شرکت نشد  . در گزارش ۳ ماهه  این  سهم  فروش نسبت  به  سال  قبل کاهشی بوده و در نهایت  پوشش سود  ضعیف است  . پوشش ۶۲ ریالی مورد  توجه و نظر بازار نبود و انتظار از ولغدر بیشتر بود  با این  حال  صف فروش او جمع  شد با این  حالقیمت های ۲۲۰۰  و ۲۳۰۰  ریال  همچنان  یکی از قیمت های مناسب حمایتی برای ولغدر است .

بهمن لیزینگ بر سر حمایت ۲۶۰ تومانی رسیده است خبر قرارداد جدید شرکت با بهمن دیزل و افزاش سرمایه خبرهای مهمی برای سهم هستند ولبهمنی که در صورت عدم برگشت به قیمتهای بالای ۲۶۰ تومان طی معاملات فردا تا قیمتهای ۲۴۵ تومان افت خواهد داشت

انتظاری سیمانی!!!

سیمانیها این روزها کماکان در انتظار تعیین وضعیت خود در خصوص افزایش نرخ سیمان هستند اوضاع فعلی سیمانیها از نظر سودسازی رو به افول بوده و تنها افزایش قیمت سیمان میتواند سبب تحرک بازار انها شود

سیمان تهران در قیمتهای ۲۶۰ تومانی قرار گرفت ستران این روزها حال و روز خوشی به خصوص با شایعه تعدیل منفی و کاهش سود سال ۹۳ اش ندارد سترانی در صورت افزایش نرخ سیمانی به دلیل داشتن بازار بزرگ استان تهران وضعیت بهتری پیدا خواهد کرد

سیمان خوزستان امروز ۴۰۰ تومانی شد سخوز بیشتر روندش بستگی به بازار عراق داشته و فعلا اوضاع عراق هم مساعد نیست سخوزی که فعلا نه جای افت قیمتی نه جای رشد قیمتی بالایی دارد

فارس و خوزستان که با شایعه تعدیل منفی ناشی از کاهش سود برخی از شرکتهای زیر مجموعه اش همراه میباشد به سمت حمایت ۱۸۰ توماین گام برمیدارد سفارسی که شاید با افزایش نرخ سیمان بتواند معاملات مثبت را بهخود ببیند

چهارگوشه بازار!!!

امروز مبین با معاملاتی عجیب همراه شد معاملات باطل و سپس مجددا صف خرید چیده شد در نهایت کل معاملات باطل شده و اعتراضات سهامداران حقیقی را به همراه داشت خرابی هسته معاملاتی و عدم رعایت شدن عدالت دلیلی بود که برای این ابطال عنوان شده است مبینی که با صف خرید بسیار سنگین و رشد قیمتی خوبی بازار انتظارات بالایی از سهم دارد شاید ماجرای هرمز دیگری البته به شدت و حدت کمتری برای مبین اجرا شود

شایعه داغ فروش سهام سرمایه گذاری ساختمان توسط وپترو و ورود به حوزه پتروشیمی و شرکتهای شیمیایی و احتمال افزایش سرمایه در بازار سراسر منفی امروز وپترو را با نوسانات مثبت مواجه ساخت این سهم در صورت پایدار ماندن در این قیمتها میتواند تا سطوح ۱۸۰ تومان با رشد همراه شود خبرهای خوبی از این سهم در حال رسیدن است

مپنا امروز مهمان صف فروش بود مپنایی که البته جای افت قیمتی زیادی ندارد و احتمالا در قیمتهای ۷۰۰تومانی به تعادل خواهد رسید مپنا با خبرهای بنیادی خوبی مواجه است اما عدم شفافیت سهم و اطلاع رسانی در خصوص اخرین وضعیت سهم باعث شده تا این سهم این روزها با روندی خنثی همراه باشد و نوسان بالایی نداشته باشد

در بازار این  روزها  واقعاً وقتی نفت  کم  شد  پتروشیمی ها  ریختند و حالا  که  بورس کالا  حداقل ۱۰%  و قیمت  نفت  ۲۰% رشد  کرده است  . در مورد  پارسان و غدیر به نظر با  رشد قیمت  نفت و متانول و اوره  که  نفت  به  ۶۶ دلار رسیده ، متانول به  ۳۳۰  و اوره  به  ۳۰۰  رسیده  به نظر کم کم  باید  مورد  توجه  باشند . غدیر و پارسان  تاپیکو  و فارس را  با  توجه  به  افت  سنگین  قیمت  زیر نظر داشته  باشید  که در میان مدت گزینه های بدی نیستند  .

در گروه تجهیزات در کنار مپنا  بمپنا هم  گزینه  بدی نیست  . او نیز امروز تحت  چتر و حاشیه مبین  بود  . در این  گروه  فاذر و  فاراک  هم  تا مرز صف فروش رفتند ولی جمع  شدند .  هر دو سهم  با  شایعاتی از قرارداد های جدید  مواجه هستند  .  در مورد فاذر و فاراک  هر دو سهم  در صورت  برطرف شدن  تحریم ها  قراردادهای خوبی خواهند  بست از همین  رو  می توانند  مورد  توجه  باشند  . با  توجه  به  حجم معاملات  فاذر گزینه  جذاب تری است  .  به نظر ۲۸۰۰ و ۲۹۰۰  ریال  برای فاذر با این  حجم مناسب است  .

امروز در بین  ساختمانی ها  فقط ثمسکن  مثبت  بود  .  به نظر ثمسکن  شرایط بدی ندارد و اگر قرار بر رشد گروه  ساختمان  باشد و ارزش ذاتی نیز مد نظر باشد  ثمسکن  شرایط خوبی دارد  . سهم از دور توجه  بازارو نوسان  گیران  خارج است ولی باید  سهم  را  زیر نظر داشت از نظر بنیادی مشکلی ندارد  . شایعاتی از تعدیل ثشاهد  به دلیل فروش برخی واحد های تجاری به  گوش میرسد .

در بین  سرمایه  گذاری ها در مورد  بوعلی سهم  در گزارش ۱۲ ماهه خود  ۴۴۹  ریال  سود  محقق کرده است . سود را  تقریباً از برج  ۱۰  و دی ماه  پرداخت می کنند و در مورد تقسیم نیز ۴۰۰ ریال سود نقدی پیشنهاد داده است به نظر تا  قبل مجمع  سهم  رشد و تا  ۲۸۰۰  بالا  بیاید .

در گروه  فلزات  شرایط کمی بهتر بود و فاسمین و  کروی مثبت  بودند . در هم  گروهی ها فسرب در این  گروه  زیان خود را  به  صفر رساند و در سال ۹۳ با  سود وزیان صفر به  پایان  برد  . فراور هم  تعدیل زد و مثبت  شد  اما مهم ترین نکته  رشد قیمت  جهانی روی به نزدیکی های ۳۴۰۰  است  . واقعاً اگر فاسمین  و مجموعه  روی مشکل خاک  نداشت امروز قطعاً توصیه  به خرید می شد ولی فعلاً معتقدیم  باید  کمی دور بود . در این گروه  باما  شرایط بهتری دارد  . در این  شرایط فملی در قیمت های ۱۹۰۰  و ۱۸۰۰  ریال  بد نیست  . چه  برای نوسان و  چه برای میان مدت  چرا  که حداقل فملی مشکلاتی که  برای فاسمین  است  را ندارد و رشد قیمت  مس و موجودی شرکت عاملی برای توجه  به  سهم  است  . سهم  در قیمت های زیر ۲۰۰۰ ریال  گزینه  بدی نیست .

در بین  شرکت های سرمایه  گذاری خارزم  اعلام کرده است که افزایش سرمایه  از ۱۰۰۰  به  ۱۵۰۰  میلیارد تومان  را در دستور کار دارد  و از این  ۵۰۰  میلیارد تومان  افزایش ۳۵۰  میلیارد از محل اورده و ۱۵۰  میلیارد از محل انباشته است  . به نظر سهم  بدی برای میان مدت نیست  . به نظر برای میان مدت ها  و کسانی که  قصد  سرمایه گذاری میان مدت  دارند خرید در این  قیمت ها و زیر ۱۶۰۰  ریال  خول است ولی برای نوسان  گیران  فروش تا  قبل از جلسه  هیئت  مدیره که  ۱۹  اردیبهشت  است منطقی تر است  .

 

 

 

گروه تحلیل گری بتا سهم

۱۳ اردیبهشت ۹۴

 

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم