گزارش بازارشنبه ۵ اردیبهشت ۹۴
بی پول و بی هیجان !
گزارش بازار بتاسهم ۱۷:۵۵ :امروز شنبه ، بازار به این نتیجه رسیده بود که فعلاً باید در همی نقاط تاتی تاتی کند برخی می گویند بازار بی پول است شاید درست باشد و نقدینگی در بازار کم باشد ولی انگیزه تزریق پول به بازار هست اما برخی می خواهند از این انگیزه در زمان خودش بهره ببرند و حالحاضر را مقطع ان تزریق نمی دانند . جالب است با خیلی ها که صحبت می کنیم به سال ۹۴ بورس اعتقاد دارند ولی جرات تزریق پول ندارند . همه به نوعی صبر کرده اند ایستاده اند خود را به موج های هسته ای تاریخی و اقتصادی سپرده اند تا برای انها تعیین تکلیف کند .
اما این مقطع چه مدت است چه زمانی طول می کشد . ببنید بازار یک کوتاه مدت دارد و یک میان مدت و یک بلند مدت . منظور ما از کوتاه مدت رویدادهای کمتر از ۱ ماه پیش روست و منظور از میان مدت بیش از ۱ ماه و تا ۶ الی ۸ ماه را نگاه می کنیم و بلند مدت هم افق طولانی تری است .
در کوتاه مدت به نظر فضا به همین شکل است که می بینیم گه گاهی با خبرهایی بازار مثبت و برخی وقت ها منفی می شودولی نه شدت منفی ان بالاست و نه شدت مثبت . تحولاتی نظیر خبرهای صورت های مالی ۱۲ ماهه و گزارش ها نیز بران موثر خواهد بود . در کوتاه مدت تحولی رخ نمی دهد مگر در شرایط سیاسی اثرات خاصی را شاهد باشیم .
در میان مدت کم کم تکلیف تحولات هسته ای روشن شده نرخ سود نیز روشن تر می شود بازار تازه جان میگبردو می توان به ان امید داشت و به نظر از قیمت های فعلی تا ۶ الی ۸ ماه دیگر اکثر سهم ها قاببلیت رشد حداقل ۳۰ تا۴۰% را دارند .
اما در بلند مدت دقت کنید چند عامل روی می دهد تحریم ها برداشته شده و کم کم اثرات ان بر اقتصاد نمایان می شود ، پول خارجی وارد بازار می شود ، نرخ سود کم و بازار پی به ای می گیرد همه همه باعث خواهدش بلند مدت بازار روشن باشد . پس دقت کنید شاید در روند کوتاه مدت بازاردل دل کند ولی در میان مدت و بلند مدت روند بازار سرمایه به پیش فرض کاهش نرخ سود و لغو تحریم ها و توافق مثبت است . پس اگر سهم می خرید ۱ دید کوتاه مدت نداشته باشید و ۲- صبور باشید . این بازار بازدهی های هیجانی و انفجاری را تا زمانی که تکلیف مذاکرات روشن نشود نمی دهد .
البته بازار منفی هم نمی شود چرا که خریداران خوبی پای بازار هستند و از ان سو مثبت های سنگین هم با عرضه های جدی مواجه می شود که برخی حقوقی های بی اعتقاد به اقتصاد و توافق عرضه کننده خواهند بود . با این شرایط به سراغ بازاری می رویم که دید ها در ان طوری است که همه می خواهند در کوتاه مدت سود کنند ولی ماهیت بازار و شرایط نیز سود را نوید نمی دهد و تهش می شود سرخوردگی .
این حس سرخوردگی به وضوح در بین فعالان بازار مشهود است دسته ای از بازار خارج می شوند . دسته ای به طور کلی بازار را رها می کنند و دسته ای دیگر سهم های بزرگ خود را که حرکت نمی کنند قربانی سهم های کوچک کرده و بازی نوسانی روی سهم های کوچک اغاز می شود که این اتفاق طی روزهای گذشته ملموس بوده است . به هر حال بازار خاص و عجیبی داریم و امیدواریم هر چه سریعتر با خبرهای مثبت بهتر شود .
و امادر بازار امروز چه خبر بود . در بازار امروز شرایط برای گروه های مختلف متفاوت بود ابتدای بازار خوب اغاز شد در اکثر سهم ها مثبت داشتیم بانک خودرو بیمه پالایش و … ولی رفته رفته شرایط منفی شد و ارام گرفت و جز دو گروه لیزینگ و پالایش باقی گروه ها خیلی حرکت نمی کردند . در پایان بازار هم بازجو همین بود و بیشتر حول محور این دو گروه خبرها می چرخید و بازهم این پالایشی ها بودند که طلایه دار بازار شده و موج مثبت بازار را به دوش می گرفتند .
برای بازار فردا به نظر باید خبری برسد تا تحولی ایجاد شود و یا اطلاعیه شگفتی سازی برسد تا وضعیت بهتر شود در غیر این صورت خیلی فضا برای رشد بازار فراهم نیست .
و اما در بازار امروز شاخص ابتدا مثبت نرم و قشنگی را با کمک پالایشی ها داشت ولی منفی دسته جمعی برخی نماد ها وضعیت را منفی کرد . امروز شاخص با افتی ۲۸ واحدی مواجه شده که تاپیکو ، رمپنا ،فملی و کچاد در ریزش شاخص موثر بودند و مثبت پالایشی ها و بانک ملت نیز نتوانست موثر باشد . شاخص امروز با این افت در محدوده ۶۶۵۴۰ واحد قرار گرفت که به نظر در همین نقاط درجا بزند .
و اما سری به حاشیه های بازار بزنیم که این حاشیه ها برای بازار بسیار مهم است به خوص بحث ژنو که بازار انگار نه انگار دارد مذاکره می شود . همچنین رفتن امشب به نیویورک که گویا ان هم بی اهمیت است .
رایزنی های هسته ای تیم کارشناسی ایران با همتایان ۵+۱ در مورد نگارش متن برنامه جامع اقدام مشترک پس از سه روز در وین به پایان رسید، رایزنی هایی که عباس عراقچی با مفید خواندن آن اعلام کرد: مکتوب کردن لغو تحریم ها با توجه به ابعاد مختلف آن، خیلی پیچیده و گسترده است. کار روی نگارش متن را شروع کردیم و سه روز خیلی فشرده ابتدا روی چارچوب کاری که می خواهیم انجام دهیم بحث کردیم و سپس بحث نگارش را از موضوع مشخص تحریم ها آغاز کردیم. ا توجه به سوء تفاهماتی که در این مدت پیش آمده بود و اظهارات ضد و نقیضی که از سوی طرف مقابل وجود داشت، اصرار ما این بود که باید حتما یک تصویر روشنی در مورد تحریم ها وجود داشته باشد، لذا محور اصلی کار ما این بار تحریم ها بود و از بحث تحریم ها کار نگارش را شروع کردیم.
وی با بیان اینکه مذاکرات خوب و مفیدی داشتیم گفت: البته کار سختی است و خیلی آهسته به پیش خواهیم رفت.
معاون وزیر خارجه گفت: موضع ما کاملا مشخص است، توافقاتی که در ادوار گذشته بدست امده و در جلسه لوزان در قالب یک بیانیه مشترک منتشر شده کاملا روشن است. وی افزود: همه تحریم های اقتصادی و مالی در روز اجرای توافق باید لغو شود و برهمین اساس هم توافق صورت گرفته است و تلاش خواهیم کرد تا آن را مکتوب کنیم.
یکی از مهم ترین خبرها رسیدن به توافق نسبی در برخی جوانب نوشتن متن توافق بود . گفته م شود ایران و شش مذاکره کننده بین المللی درباره برنامه هسته ای ایران ( گروه پنج به اضافه یک ) پیشتر درمورد بخش های مشخصی از سند نهایی در ارتباط با فعالیت های هسته ای تهران به توافق رسیده اند. وی در مصاحبه با ایتارتاس افزود این بسته از توافق ها شامل یک برنامه جامع اقدام مشترک و همچنین ضمیمه ای است که در آن نکات فنی به طور تفصیلی مشخص شده است.این منبع غربی تصریح کرد :« درمورد بسیاری از بخش های این برنامه توافق شده است و این بخش ها اکنون باید با چارچوب سیاسی به دست آمده در لوزان سوییس به طور کامل مطابقت داده شود. در مورد بخش مربوط به محدودیت ها برای برنامه هسته ایران تقریبا به طور کامل توافق شده است اما در مورد بخشی از این سند هنوز توافق نشده است.»وی گفت مسئله لغو تحریم ها علیه ایران هنوز روشن نشده است. دیپلمات های ایرانی این مسئله را تایید کرده اند.
یک منبع در تیم مذاکره کننده هسته ای ایران روز چهارشنبه اعلام کرد ایران و کشورهای قدرتمند قادر نخواهند بود کار در مورد توافقنامه جامع هسته ای را پیش از ضرب الاجل ۳۰ ژوئن به پایان برسانند.
حمید بعیدی نژاد رییس تیم کارشناسی مذاکره کننده ایران گفت از روز چهارشنبه نگارش متن برنامه جامع اقدام مشترک شروع و نحوه ادامه کار مشخص شده است.
عراقچی صحبترهای جالبی کرده است که مذاکرات و نوشتن سند از رفع تحریم ها اغاز شده و تاکید کرد روز توافق تحریم ها برداشته می شود که نکته جالبی است . سید عباس عراقچی عضو ارشد مذاکره کننده هسته ای گفت:
درباره لغو تحریم ها طرف آمریکایی و اروپایی روشنگری های خوبی کردند؛ درباره قانونی که در کنگره آمریکا در حال تصویب است هم بحث های مفیدی داشتیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، عضو ارشد مذاکره کننده تیم هسته ای که در راس هیاتی در وین بسر می برد درباره روند نگارش متن توافق گفت: در ابتدای کار نگارش متن هستیم و این روند تا رسیدن به جمع بندی درباره چگونگی شروع کار و چارچوب ها ، کمی کند است ، اما در مجموع کار نگارش خوب پیش می رود.
معاون حقوقی و بین الملل وزیر خارجه در پاسخ به این سوال که نگارش متن با چه موضوعی آغاز شده ، گفت: اولویت ما در این دور از مذاکرات ، بحث های مربوط به تحریم ها و روشن شدن ابعاد و جزییات آن و شروع نگارش توافق ها در این زمینه است و اکنون مشغول همین کار هستیم.
سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران و وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا و همچنین «هلگا اشمیت» معاون مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا طی روزهای گذشته در شهر وین و در راستای نگارش متن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بر سر یک میز به گفتوگو نشستند. این مذاکرات در چارچوب تدوین متن نهایی توافق هستهای صورت میگیرد و آنگونه که افخم سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرد بحث تحریمها در صدر گفتوگوها در وین خواهد بود.
ادامه رایزنی های هستهای هم هفته آینده در نیویورک و در حاشیه کنفرانس بازنگری معاهده NPT از سر گرفته خواهد شد و بامداد یکشنبه ظریف بدین منظور به نیویورک میرود و تیم مذاکره کننده نیز او را همراهی میکنند و آنگونه که افخم اعلام کرد احتمال دارد با توجه به حضور وزرای خارجه ۶ کشور در نیویورک، نشستی نیز در سطح وزرای خارجه برگزار شود که هنوز نهایی نشده است.
یک مقام نزدیک به مذاکرات هستهای ایران میگوید پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان (گروه ۱+۵) آماده است تا دور بعدی مذاکرات را هفته آتی در نیویورک برگزار نماید.
نیویورک تایمز گزارش داد: رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته در جمع رهبران یهودیان آمریکا گفته با نخست وزیر اسرائیل تلفنی در تماس است اما دیدار حضوری با وی در کاخ سفید به پس از پایان دوره مذاکرات هستهای( ۱۰ تیر) با ایران موکول خواهد شد.
ادعای رویترز مهم بود که دعوت سازمان ملل از طرف های سوری برای مذاکرات ماه آینده میلادی در ژنو.حضور کشورهای تعیین کننده از جمله ایران در مذاکرات.داعش یا جبهه النصره جایی در مذاکرات ندارند. در کنار ان «احمد الفوزی» سخنگوی سازمان ملل متحد میگوید که ایران هم به مذاکرات صلح سوریه که بناست در ژنو سوئیس برگزار شود، دعوت شده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «فرانک والتر اشتاینمایر»، وزیر خارجه آلمان با «علی لاریجانی»، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران به صورت تلفنی گفتوگو کرده است.منابع خبری میگویند سخنگوی وزارت خارجه آلمان در جریان یک کنفرانس خبری گفتوگوی تلفنی دو طرف را تأیید کرده است.اشارهای به محورهای گفتوگوی دو طرف نشده است.آلمان یکی از کشورهای گروه موسوم به ۱+۵ است که در حال رایزنی با ایران برای دستیابی به توافق هستهای تا ضربالاجل خودخوانده ۳۰ ژوئیه (۱۰ تیرماه) هستند
درخبرهای اقتصادی وزیر اقتصاد هم صحبت کرد . وی بیان داشت: کاهش تورم از ۴۰ به ۱۵ درصد اتفاق کم سابقهای بود به دنبال کاهش آن با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی هستیم.
وزیر اقتصاد با اشاره به تغییر قیمتها به صورت لحظهای و تحریمهای شدید در سال گذشته اضافه کرد: نرخ نفت از بشکهای ۱۰۵ دلار در نیمه سال گذشته به بشکهای ۴۵ دلار در نیمه دوم سال رسید و ۷ میلیارد دلار از محل فروش نفت به دلیل تحریمها به حساب ایران واریز نشده است.رئیسکل بانک مرکزی خطوط قرمزاین بانک در اصلاح نرخ سود بانکی را اعلام کرد. به گفته ولیالله سیف، کاهش شوکآور نرخ سود، رعایت منافع و امنیت سپردهگذاران در کنار توجه به سرمایهگذاری، خطوط قرمز بانک مرکزی در ساماندهی نرخ سود را تشکیل میدهند.
رئیس شورای پول و اعتبار با اعلام اینکه در جهت رعایت این خطوط اصلاح نرخ سود باید تدریجی باشد، گفت: بانک مرکزی گرچه از تفاهم بانکها درخصوص اصلاح نرخ سود استقبال میکند، اما پایبندی عملی بانکها به تفاهم صورت گرفته از اولویت بالاتری برخوردار است.
سیاستگذار ارشد پولی کشور از اجرای دو سیاست با هدف ساماندهی غیردستوری نرخ سود بانکی خبر داد و گفت: با هدف نظم بخشی به بازار پول، بانک مرکزی سختگیریهای جدی را درخصوص بانکهایی که به ارائه خدمات به موسسات بدون مجوز میپردازند، اعمال خواهد کرد.
سیف سیاست دوم را نیز مقابله با تقاضایهای تسهیلاتی با ریسک بالا خواند وگفت: بانک مرکزی قصد دارد دامنه سودی را که متضمن پذیرش ریسک قابل قبول باشد تعیین کند و به بانکها اجازه فعالیت در آن دامنه را بدهد. به گفته این مقام پولی، دامنه تعیین شده علاوه بر جلوگیری از سوختشدن سپردهها وکاهش ریسک بانکها زمینه حمایت از سرمایهگذاریهای صنعتی را فراهم میکند. تورم فروردین به۱۴٫۵%رسیده ولی همچنان نرخ سود بالاست و این اختلاف به ۱۲% رسیده است . واقعاً نرخ سود هنوز قصد ندارد اصلاح شود !! در کنار ان وزیر اقتصاد خواستار برخورد قاطع و فارغ از مالکیت قوه قضائیه با مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز شد و با اعلام اینکه سیاست اقتصاد دولت امسال بر پایه رونق است، گفت: بهطور قطع نرخ سود بانکی کاهش مییابد. کوروش پرویزیان مدیر عامل بانک پارسیان با اشاره به توافق بانک ها برای کاهش ۲ درصدی سود سپرده ها و تسهیلات گفت : بانک ها درخواست هایی از بانک مرکزی و سیاست گذاران پولی دارند که خوشبختانه واکنش مثبت داده شده است کارهای خوبی در حال اجرا است و امید واریم هزینه تامین مالی کاهش یابد
در نامه مدیران عامل بانک ها به بانک مرکزی بانک ها خواستار کاهش نرخ اضافه برداشت ،تدوین سازو کار برای تامین منابع بین بانکی با شرایط بهتر ،نظارت جدی و برخورد با موسسات غیر مجاز ، افزایش منابع بانک از محل کاهش ذخیره قانونی و افزایش سرمایه شدند.
گویا امروز ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی امروز میزبان مدیران عامل بانکها کشور در ساختمان میرداماد بانک مرکزی خواهد بود.این جلسه امروز در ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه بعد از ظهر برگزار میشود.به نظر میرسد مهمترین بحث جلسه امروز، تبادل نظر درباره نرخ سود بانکی و ارائه آخرین بررسیهای کارشناسی بانک مرکزی در این زمینه است.همچنین سه شنبه همین هفته جلسه شورای پول و اعتبار برگزار خواهد شد که براساس گفته رئیس کل بانک مرکزی دستور کار جلسه تصمیمگیری در باره نرخ سود بانکی است.جلسه سه شنبه شورای پول و اعتبار ۱۶ و ۳۰ دقیقه برگزار خواهد شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با فارس:پیشنهاد بانکها تعیین نرخ سود در دامنه ۱۷ تا ۲۱ درصد استعضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: حسب جلسه روسای بانکها با بانک مرکزی پیشنهاد تعیین نرخ سود بانکی بین ۱۷ تا ۲۱ درصد ارائه شده است.
اظهارات رئیس کل بانک مرکزی نیز جالب بود . ولی الله سیف با بیان اینکه ضروری است بانک مرکزی به قیمت تمام شده فعلی تجهیز منابع نیز توجه داشته باشد، اظهارداشت: در مجموع وضعیت قابل قبول آن است که در شرایط تعادلی بالاترین نرخ سود سپرده حدود ۲ درصد از نرخ تورم انتظاری بیشتر باشد و نرخ سود تسهیلات نیز به نحوی تعیین شود که یک حاشیه سود حدود ۴ درصدی برای بانک حاصل شود.وی افزود: بدیهی است در مراحل بعدی با وصول تدریجی مطالبات غیرجاری و تقویت انضباط در بانکها متناسب با آن هزینههای بانکها کاهش پیدا کرده و زمینه کاهش تدریجی سود تسهیلات بانکی و حاشیه سود نیز فراهم میشود.رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به برنامه باک مرکزی برای ساماندهی نرخ تسهیلات تصویب آن در شورای پول و اعتبار، گفت: با این اقدام زمینه کاهش تدریجی نرخ سود تسهیلات و به تبع آن نرخ سود سپردهها فراهم میشود به نحوی که منافع سپردهگذاران و تسهیلات گیرندگان همزمان رعایت شود.وی تصریح کرد: به عبارت دیگر، هم نرخهای واقعی سود سپرده مثبت باشد و هم نرخهای سود تسهیلات منطقی و متناسب با شرایط اقتصاد تعیین شود. با توجه به اینکه نرخ تورم به سطح ۱۵ درصد نزدیک شده است، در شرایط تعادلی مورد نظر رئیس شورای پول و اعتبار نرخ سود سپرده ۱۷ درصد و سود تسهیلات حدود ۲۱ درصد باشد.بنابراین در صورتی که شورای پول و اعتبار در گام اول نرخ سود سپرده را ۲ درصد کاهش دهد، باید یک تا دو گام دیگر برای رسیدن به عدد مورد نظر سیف برداشته شود. البته این در شرایطی است که نرخ تورم در همین سطح باقی بماند.
روزنامه تریبون دو ژنو نوشت: احتمال پایان تحریم ها علیه ایران اشتهای کشورهای غربی را زیادکرده است. این روزنامه سوئیسی نوشت:توافق هسته ای، فروش موشک به تهران ، نیروگاه های هسته ای، انواع و اقسام قراردادها… روسیه قراردادهای متعددی از این دست با ایران امضا کرده است و البته این تنها کشوری نیست که اشتهایش برای بازار ایران زیاد شده است. تریبون دو ژنو نوشت: سوئیسی ها نیز بیکار نمانده اند. اما این آمریکاست که در موقعیت برتر قرار دارد.آمریکایی ها در سال های اخیر به خاطر نقض تحریم های ایران از سوی طرف های آمریکایی شاهد افزایش مبادلات تجاری شان با ایران بوده اند.شرکت جنرال موتورز حتی در تهران تبلیغات ما بازگشتیم راه انداخته است.
در سایر خبرهای جالب حضور سرمایه گذاران خارجی نیز در نوع خود مهم است . بوی بازار جدید به مشام می رسد، سالن های هتل تهران مملو از اعضای هیئت های سرمایه گذاران آمریکایی و اروپایی است که درباره سود طولانی مدت سرمایه گذاری در ایران شنیده اند.
به گزارش نامه نیوز به نقل از واشنگتن پست، شرکت مدیریت دارایی «چارلی مجن سرمایه » مستقر در لندن اخیرا از همکاری با یک شرکت سرمایه گذاری در بورس تهران خبر داد. اگر چارلی مجن در حال در زدن است، پس از آن چه خواهد شد؟ در حالی که زمان دستیابی به توافق هسته ای با ایران نزدیک تر می شود، سرمایه گذاران خارجی در حال بررسی چگونگی سرمایه گذاری در عرصه های اقتصادی و تجاری در ایران هستند. در مورد بازار ایران نظرهای متفاوتی بیان شده بود که نظ یک سرمایه گذار بسیار جالب بود . من تمایل به بازگشت به ایران در ماه ژوئن را دارم چرا که در این ماه ممکن است تحریمها لغو شود. آنچه سرمایهگذاران به دنبال آن هستند از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. در آمریکا شرکت اپل شرکت شناخته شدهای است که ارزشی برابر با ۷۰۰ میلیارد دلار دارد و از اقتصاد ایران بزرگتر است (۴۲۶ میلیارد دلار). در کنیا که بیش از ۴۰ میلیون جمعیت دارد، سرمایهگذاران به دنبال شرکت سفریکام هستند این شرکت مخابراتی در زمینه ارائه خدمات خطوط تلفن ثابت، شبکه تلفن همراه، اینترنت و پهنای باند فعالیت میکند. این شرکت با ورود تلفن همراه باعث میشود که مردم از تلفن همراه برای دسترسی به بانک استفاده کنند. این در حالی است که در نیجریه بازار سیمان محبوب است. البته توسعه اقتصادی همواره به سیمان نیاز دارد. آنچه ایران پیشنهاد میدهد، فرصتهای بسیاری برای سرمایهگذاری است. بازار سهام ارزشی تقریبا برابر با ۱۰۰ میلیارد دلار دارد و شرکتهای بسیاری از بخشهای انرژی گرفته تا بانکداری در بورس تهران هستند. این ترکیبی ایدهآل از سرمایهگذاران سهام هستند و ما تخمین میزنیم که در صورت لغو تحریمها حدود یک میلیارد دلار در بازار سهام ایران سرمایهگذاری شود. سرمایهگذاران مشتاق اصلاحات هستند و ایران این موقعیت را فراهم میآورد. ارزش ریال در برابر یورو قویتر و در برابر دلار ضعیفتر است اما بهطور متوسط، ارزش ریال پایدار است و تورم پایین آمده است. اصلاحات اکنون کمتر رایج است مگر آنکه وضع مردم بهتر شود. ایران برای ارتقای رشد به سرمایهگذاری بسیاری نیاز دارد. ما بر این باوریم که در صورت لغو تحریمها، اقتصاد ایران میتواند ۷-۶ درصد رشد داشته باشد. شرکتهای نفتی به ایران باز خواهند شد، در صورتی که دولت ایران اجازه دهد که این شرکتها سودآوری کافی داشته باشند.
در خبر های بورسی درجلسه ای با حضور معاونان برخی از وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی در نهاد ریاست جمهوری برگزاری همایش بین المللی با محور جذب سرمایه گذاری خارجی از طریق بازار سرمایه صورت گرفت.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، بنا به درخواست سازمان بورس و اوراق بهادار و با دعوت حوزه معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهور جلسه ای در دفتر این معاونت در نهاد ریاست جمهوری با حضور معاونین و مسئولین وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی:”اقتصاد و دارایی”، “صنعت، معدن و تجارت”، “امور خارجه”، “بانک مرکزی”و”دبیرخانه ایرانیان خارج کشور”و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد.در این جلسه مقرر شد سازمان بورس با همکاری و هماهنگی دستگاه های یاد شده، همایشی بین المللی را در خصوص جذب سرمایه گذاری خارجی از طریق ابزارهای بازار سرمایه با دعوت از علاقمندان و سرمایه گذاران از کشورهای مختلف جهان برگزار کند.در این همایش از شرکتها و سازمان های خارجی موثر در حوزه های مختلف مالی و سرمایه گذاری دعوت به عمل آمده تا با مذاکرات مستقیم، همکاریهای مشترک در زمینه های اقتصادی و مالی در حوزه بازار سرمایه بین دو طرف صورت پذیرد.خاطر نشان می شود برای بهره مندی هر چه بیشتر از ظرفیت های این همایش زمان برگزاری نهمین نمایشگاه بین المللی بورس ، بانک و بیمه در شهریور ماه همزمان با این همایش خواهد بود.
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس درباره نوسانات شدید در بازار بورس گفت: در خصوص نوسانات و وضعیت کنونی بازار بورس و پرونده ای که در این رابطه در کمیسیون اصل نودم مجلس وجود دارد، مقرر شده که فطانت رئیس سازمان بورس برای ارائه توضیحات به مجلس بیآید. این موضوع نه در کوتاه مدت بلکه بعد ها می تواند برای بازار حاشیه هایی را ایجاد کند .
در حوزه پتروشیمی رشد قیمت نفت باعث رشد در قیمت محصولات پتروشیمی شده است به گزارش «پتروتحلیل» فرموسا، قیمت پی وی سی صادراتی به خلیج فارس و هندوستان را برای ماه مه افزایش داده است. گفته می شود قیمت این کالا در ماه مه تا مرز ۹۸۰ دلار در هر تن افزایش قیمت داشته است. قیمت متانول نیز به ۳۲۷ رسیده و اوره در نزدیکی های ۲۹۰ دلار است .
خبر مهم پتروشیمی تعیین تکلیف نرخ خوراک بود . مجتبی خسروتاج قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت وگویی کوتاه با خبرنگار ایلنا در خصوص تعیین نرخ خوراک پتروشیمی ها گفت: نرخ خوراک امشب نهایی و اعلام خواهد شد.وی افزود: در جلسه ای که شامگاه امشب برگزار می شود جزئیات اعلام و در اختیار رسانه ها قرار خواهد گرفت. براساس جزء ۴ بند الف مادۀ ۱ این قانون، مقرر شد فرمول قیمت گذاری نرخ خوراک گاز پتروشیمیها با توجه به برخی از معیارها به دولت واگذار شود و آئین نامه و سایر ضوابط مربوطه توسط وزارتخانههای نفت، صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی حداکثر ظرف مدت ۶ ماه پس از ابلاغ این قانون تهیه شده و به تصویب هیئت وزیران برسد. با این وجود، با توجه به اثرات تعیین تکلیف سریعتر این موضوع در تسهیل سرمایهگذاری در بخش پتروشیمی و همچنین نوسانات شاخص بورس، کمیته ثبات بازار سرمایه هیئت دولت در اواسط بهمن ۹۳ مصوب کرد که وزارتخانههای نفت، صنعت و معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی حداکثر ظرف مدت دو ماه پس از ابلاغ قانون مذکور نسبت به تعیین نرخ خوراک گاز و خوراک مایع تحویلی به واحدهای پتروشیمی و همچنین تهیه آیین نامه اجرایی آن اقدام کنند.
و اما با این شرایط افت دلار را داشتیم ولی نه خیلی و هنوز دلار در همان محدوده ۳۳۳۰ و ۳۳۲۰ است .
در کنار این شرایط بازارهای جهانی با بازی نفت تا سطح ۵۷ دلار خبرداد و نفت برنت به حوالی ۶۵ رسید . نفت اوپک نیز گویا ۶۳ دلار معامله می شود . در فلزات مس کمی رشد کرده و به ۶۰۳۰ رسیده است و روی ۲۲۴۴ دلار است روی بسیار خزنده خوب قیمت خود را بالا برد . الومینیوم نیز ۱۷۷۲ دلار است .
بازارهای جهانی تعطیل شده است ولی خوشبختانه تحولات حاشیه های چه در راستای کاهش تنش های سیاسی و چه در راستای کاهش نرخ سود نکات مهمی است .
و حالا به سراغ بازار برویم … بازار واقعاً حرف خاصی برای گفتن نداشت .
شمشیر قاطع پالایشی ها بر سر بازار!!!
امروز دور دور پالایشی ها بود پالایشی هایی که این روزهاجریان پولی خوبی دور انها گردیده و شاهد بازی های خوبی بر سر انها هستیم بازار خوشبین به توافق این شرکتها با ملی و پالایش و رسیدن به سودهای بالا توسط پالایشی ها میباشد. حالا قیمت نفت هم رو به صعود گذاشته و بازی به سود انها رقم خورده است . در گروه پالایش خرید های چهار شنبه برخی افراد حقیقی و صندوق توسعه در شپنا جالب بود . شبندر را هم شخصی همیشگی حمایت می کرد . به نظر شبندر را باردیگر در یک مسیر افزایشی تا ۵۸۰۰ در ابتدا و سپس بالای ۶۰۰۰ هدایت می کنند . در شپنا نیز به نظر امروز صف خرید بارها برای او تشکیل شد و داده شد و اخر وقت باردیگر برای رشد او تلاش می شد . رشد قیمت نفت به روشن شدن چشم انداز این گروه کمک شایانی کرده است . در ضمن طبق گفته برخی ازنزدیکان به این شرکت ها سناریوی سود بدترین حالت اعلام شده تا در صورت تعدیل خبرهای مثبتی برای بازار داشته باشند .
پالایش نفت بندرعباس پس از افت قیمتی و گزارش نامناسبی که ارائه داد امروز با صف خرید و اقبال بازار همراه شد شبندری که ظاهرا اوضاع خوبی نداشته و چندان نمیتوان به اینده سهم دل بست اما جریانات پولی فعال بر روی سهم بازیک روند نوسانی را بر سر شبندر به راه انداخته اند
شتران با حجم معاملات سنگینی همراه شد این سهم پالایشی امروز باز قیمتهای ۱۰۰۰ تومان را درنوردید شترانی که سود سال ۹۴ را با رشد همراه ساخته اما به قیمت گران سهم هم باید توجه داشت با عرضه های سنگین در محدوده قیمتی ۱۰۵۰-۱۱۰۰ تومان به نظر میرسد روند صعودی شتران ارام شود
امروز هر چه تلاش شد شپنا صف خرید نشد حقوقی تا توانست امروز در این سهم فروشنده بود شپنایی که اتفاقا وضعیت بنیادی خوبی دارد اما بالا گرفتن قیمت نفت در بودجه سال ۹۴ و اختلاف بالای قیمت نفت فعلی با قیمت بودجه باعث شده تا بازار کمی به نسبت سهم دست به عصا شود
در این گروه گفته می شود شبریز همین حالا با این نرخ رشد نفت تعدیل می زند شراز هم بودجه سال ۹۴ را افزایشی اعلام کرد جالب است که شبریز را در بازار کسی نمی خرد .
خوشبینی لیزینگی!!!
امروز مجوز افزایش سرمایه لیزینگ صنعت و معدن از یک سو و خبرهایی در خصوص تعدیل بودجه ۹۳ اکثر شرکتهای این گروه باعث توجه ویژه بازار به شرکتهای لیزینگی شده است
امروز لیزینگ صنعت و معدن با مجوز افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی صف خرید سنگینی را تجربه کرد بارها بر ارزش بالای این سهم و معامله در قیمتهای کمتر از ارزش ذاتی تاکید داشتیم ولصنمی که به سمت قیمتهای ۲۲۰ تومانی گام برخواهد داشت
لیزینگ بهمن هم با صف خرید سنگین و خوبی به قیمتهای ۲۸۰ تومانی خواهد رسید بارها زمانی که این سهم در قیمتهای نازلی در حال معامله بود به خرید سهم توصیه کرده بودیم ولبهمنی که جدالش فردا با قیمتهای ۲۸۰ تومانی جالب توجه خواهد بود . در این سهم شایعه لیزینگ ۲۰۰ تایی با خودروسازهای سنگین و بهم دیزل شنیده می شود که باعث تعدیل سود سال ۹۴ سهم می شود .
رایان سایپا فعلا برای عبور از قیمتهای ۲۴۰ تومانی به مشکل خورده است البته برای این سهم نیز اهداف قیمتی ۲۸۰ تومانی را انتظار داریم ولساپاا برای رشد قیمتی نیاز به یک محرک مانند گزارش ۱۲ ماهه دارد . در این سهم هنوز هم جا برای خرید هست و به طور کلی ولبهمن وولساپا خوب های گروه هستند .
ولغدر هم امروز حجم خورد تا نشان داده شود برای جمع اوری او هم برنامه هست . قیمت های پایئن تر ولغدر را جمع می کنندو باز بازار دنبال او راه مافتد .
بانکها دنباله روی مذاکرات!!!
بانکها این روزها تمام حواسشان به مذاکرات هسته ای میباشد فعلا خبرهای داخلی بر وفق مراد بانکها نیست صبحبتهای امروز سیف مبنی بر حاشیه سود ۴ درصدی برای بانکها و محدود کردن دامنه سود تسعیلات مشارکت مدنی اخبار مثبتی برای بانکها نمیتواند باشد
بانک ملت را انصافا خوب نگه میدارند و خوب حمایت میکنند این سهم نمیخواهد از قیمتهای ۲۴۰ تومان افت بیشتری را تجربه نماید و در کمین یک فرصت مناسب برای رشد قیمتی میباشد رشدی که شاید در لوای توافق هسته ای بتواند ملت ۲۸۰-۳۰۰ تومانی را رقم بزند
از صادرات هم حمایت خوبی به عمل میاورند به نظر میرسد میخواهند صادرات را در قیمتهای ۹۲ تومان ثابت نگه دارند به نظر نمیرسد افت قیمتی در انتظار سهم باشد اما فعلا توقع رشد قیمتی مگر با اخبار خوب و تاثیر گذار سیاسی نیز نمیرود
همچنان حقوقیها در حال جمع اوری سهام بانک کارافرین هستند شایعاتی از هم کد سازی سهام حقوقیهای وکار برای فروش سهام خود به حقیقیهای این بانک و خروج از این سهم بانکی این روزها باعث تحرکات مثبت در بانک کارافرینی شده که ارام ارام قیمتش به مقاومت ۲۸۰ توماین نزدیک میشود
اب پاکی بر دستان خودرویی ها!!!
خارج شدن دستور افزایش نرخ خودرو از کار شورای رقابت باعث شد تا اب پاکی فعلا بر روی دست خودروییها ریخته شود خودروییها ظاهرا اگر قصد رشدسوداوری برای سال ۹۴ را دارند فعلا باید بیشتر بر سر افزایش تولید و فروش مانور دهند
سایپا دیزل را با عرضه های سنگنی امروز متعادل کردند خکاوه ای که امید به حضور مجدد شرکای تجاری و احیا از این طریق را دارد این سهم به نظر میرسد برای رشد بشتر قیمتی نیاز به خبرهای مثبت دارد شاید چند روزی نیز در صورت عدم مثبت شدن جو خودروییها این سهم با نوسانات منفی همراه شود
ایرانخودرو شروعی مثبت اما پایانی منفی داشت این سهم خودرویی به نظر میرسد فعلا قصد دارد تا در همین قیمتهای ۲۹۰ تومانی با نوسانات ارام همراه شود خبر تعدیل مثبت ۱۵-۲۰ درصدی سود سال ۹۴ این شرکت که حتی برخی شنیده ها حاکی از تعدیل مثبت دارد مانع از افت قیمتی سهم خواهد شد
خبر تحویل پراید وانت به قطعه سازان از سوی سایپا خبر خوبی نبود سایپایی که تنها امیدش تولیدات جدید و افزایش بالای ۲۰ درصدی ظرفیت تولید و فروش برای سال ۹۴ میباشد این سهم فعلا در کانال قیمتی ۱۴۰ تومانی گیر افتاده است
در این گروه خبهمن هم تحولات خوبی دارد و سهم می تواند یکی از شرکت های قوی باشد . در این گروه خبهمن ورنا و خودرو جز بهترین ها هستند . بازار در شرایطی به گروه خودرو اعتماد داشت ولی انقدر سهامداران حقوقی عرضه های بی قاعده داشتند که این اعتماد موقت از این گروه خداحافظی کرده است . خبهمن سهمی که از هر نظر در قیمت های فعلی جز گزینه های خوب بوده و هدف قبل از مجمع ان هنوز تاکید می شود ۲۸۰۰ ریال است . در مورد این سهم زمزمه افزایش سرمایه ۵۰% تا ۱۰۰% از محل انباشته شنیده می شود . نمی دانیم صحت ان چقدر است ولی بسیار محتمل خواهد بود . ارزش ذاتی هم که در تحلیل سایت براورد شد . طی روزهای اتی گزارش زیر مجموعه ها منتشر می شود و توجه به خبهمن بیشتر خواهد شد . در این گروه ورنا خبهمن خودرو جز گزینه های جالب بازار برای خرید هستند .
برخی از خاذین می گویند به نظر پس از مجمع بازی موقتاً تمام شود .
در این گروه ختور و خکار نیز شرایط مناسبی را دارند .
سیگنال مثبت فولادیها!!!
در نمادهای فولادی شاهد سیگنال مثبت از شرکتهای این گروه بودیم فولادیهایی که با تعدیل مثبت فولادهرمزگان باز توجه بازار به انها جلب شد
اگر چه تعدیل مثبت در فولاد هرمزگان اثر زیادی نداشت اما مانع از شکل گیری روند منفی در این سهم فولادی شد هرمزی که اینده اش بستگی به شرایط عرضه بلوکش از سوی سهامدار عمده یعنی فولاد مبارکه دارد. جالب بود از مدت ها قبل برخی می دانستند سود هرمز قرار است تعدیل شود در همین ستون ما از سود ۴۵ ریالی صحبت کرده بودیم در روز چهار شنبه بود و گفته بودیم برخی از شفاف سازی سود از ۴۵ تا ۱۰۰ ریال سخن می گویند که ۴۶ ریال محقق شد .
واقعاً نمی دانیم برنامه سهامدار عمده برای سهم چیسن و در سهم چه خبر است ولی این تعدیل ان هم به واسطه کاهش قیمت گندله درست ۲ الی ۳ هفته بعد از عرضه منطقی نیست . البته شرکت دلایل دیگری را هم ذکر کرده است . همچنین با توجه به کاهش قیمت گندله در بازار های جهانی نرخ پیش بینی خرید گندله از ۱۴۵ دلار به ۱۲۸ دلار کاهش یافته است. برخی از نماد می گویند ولی به نظر توقف نمادی در کار نخواهد بود . ولی هر چه که هست قیمت های ۴% مثبت امروز برای عرضه مناسب است . در مورد این سهم باور کنید سود ۳۰۰ ریالی را هم می تواند به ان برسد ولی اگر مبنا این باشد خود فولاد گزینه بهتری است . البته واقعاً بازی هرمز قابل پیش بینی نیست . اگر اهل ریسک کردن هستید خرید هم می تواند برای های ریسک ها با کسب ۱۰% سود جالب باشد .
ذوب امروز با صف خرید و حجم معاملات سنگین از قیمتهای ۱۸۰ تومانی عبور کرد ترسیم اینده ذوب توسط مدیرعامل شرکت و وعده افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی ها همزمان با مجمع عادی باعث اقبال بازار به ذوب شده و امروز ذوب را از قیمتهای ۱۸۰ تومانی عبور داد . در این صورت اگر افزایش سرمایه ۲۰۰% از محل تجدید ارزیابی ها درست باشد شاید سهم تا ۲۱۰۰ ریال و ۲۲۰۰ نیز رشد کند . ولی بدانید وضعیت سود اوری و بنیادی سهم خراب است .
فولاد مبارکه فعلا حال و روز خوبی ندارد فولاد میتواند در صورت معامله بلوک هرمز در قیمتهای بالای ۲۰۰ تومان و در معرض تعدیل مثبت قرارگرفتن با بهبود اوضاع همراه شود اما فعلا کف سهم سطوح ۲۰۰ و نهایت رشد قیمت سهم ۲۲۰ تومان ارزیابی میشود
چهارگوشه بازار!!!
تراکتورسازی علی رغم اخبار مثبت از پتانسیل تعدیل در گزارش ۱۲ ماهه نتوانست با بهبود روند خود را به قیمتهای بالای ۵۰۰ تومانی برساند بازار در انتظار مشخص شدن سود نهایی تایرا میباشد سودی که اگر در محدوده ۹۰ تومان یا بالاتر قرار بگیرد میتواند موتور محرک سهم شود در غیر اینصورت انتظار بالایی نمیتوان از سهم داشت . سهم برای مجمع فوق العاده فعلاً متوقف شده ولی می تواند شرایط خوبی را بعد بازگشایی با رسیدن خبرهای خوب داشته باشد . البته برخی از داخل شرکت می گویند فروش کمی به مشکل خورده ولی به نظر موقتی باشد .
مپنا به حمایت ۷۶۰ تومانی رسید حمایتی که میتواند زمینه ساز تعادل در این سهم شود مپنا با توجه به اخبار مثبتی که دارد در صورت ارائه گزارش ۱۲ ماهه مثبت که حتی تعدیل هم از ان بعید نیست میتواند به قیمتهای بالای ۸۰۰ تومانی بازگردد . البته بحث بلوک و ورود استان به سهم چالشی است که باید بیشتر روی ان حساس بود . بمپنا نیز کمی مناسب است هر چند از نظر اسمی با رمپنا هم حرکت است . در این سهم به نظر راه خود را از رمپنا جدا کند . رمپنا تحولات خوبی ندارد چرا که حضور استان قدس در این سهم ابهام را رقم زده و گویا هنوز قیمت معامله نیز مشخص نیست و برخی در صدد پایئن اوردن قیمت برای این معامله هستند ولی فشار فروش از ترس استان نیز زیاد شده است . در نقطه مقابل بمپنا تحولات خوبی را از نظر نموداری دارد و می توان به او بیشتر توجه کرد . به نظر گزارش ۱۲ ماهه بمپنا نیز با اندک تعدیل مثبت سود همراه باشد . در مجموع توصیه ما این است که بمپنا را بیش از خود مپنا زیر نظر داشته باشید .
اتفاق عجیب امروز مثبت ماندن مخابرات علی رغم کاهش سود سال ۹۳ و تعدیل منفی بود مخابراتی که انتظار میرفت با تقسیم بیشتر سود همراه و شناسایی درامدهای بیشتر سود قبلیش محقق شود اما رشد هزینه ها و عدم رشد مناسب سود شرکت باعث تعدیل منفی در اخابر شد فعلا این نهنگ بازار در قیمتهای ۲۶۰-۲۸۰ تومان در نوسان خواهد بود
در گروه سرمایه گذاری ها نیز سهم خوب پیدا می شود . به نظر در قیمت های فعلی خرید خرد خرد سهم در منفی های ۵ شرکت واتی ، وبانک ، خارزم ، وتوصا و وساپا می تواند طی ۳ الی ۴ ماه آتی بازدهی مناسبی را رقم بزند . هر یک از این ۵ سهم شرایط خاص خود را دارند ولی قطعاً همه جوانب در مورد انها دیده شده و توصیه می شود که انها را حداقل ۲ تای انها را در پرتفوی خود داشته باشید .
امرزو افست باز شد و کمی بالا قیمت خورد و صف فروش شد ولی به نظر با کمی اصلاح جمع می شود . در روزهای قبل یک گزارش کلی از مجمع افست را داده بودیم .افست بیش از این ۱۲۲ میلیارد ریال سود پیش بینی نموده بود و در ۳ ماهه چیزی محقق نکرد . ولی در گزارش ۶ ماهه جدید سود همان سود است منتهی با سرمایه جدید سود هر سهم ۶۱۴ ریال پیش بینی شده است . نکته جالب این است که رشد فروش و سود عملیاتی را داشتیم سود عملیاتی در حالی کگه در ۳ ماهه اول سال زیان ۸۶۶ میلیون تومانی بود در ۶ ماهه به ۵۲ میلیارد ریال سود رسید . به نظر امسال رویه ها کمی در سهم تغییر کرده و شرایط بهتر است . قیمت باید در محدوده ۳۰۰۰ ریال باز می شد ولی تا ۳۶۴ رفت .
در گروه خاص های بازار زمگسا نیز بد نیست . این سهم به زودی با خبر تجدید ارزیابی دارایی ها با رشد مواجه می شود و اطلاعیه او نیز جالب بود که پیش از این سود ۳۸۲ تومان اعلام شده بود و در گزارش ۱۲ ماهه حسابرسی نشده طبق اطلاعات و صورتهای مالی واقعی حسابرسی شده مبلغ ۴۰۸۰ ریال اعلام نموده است و به نظر شرایط جالبی را دارد . شرکت در نظر دارد در سال ۱۳۹۴ به پیشنهاد هیئت مدیره از محل ماده ۱۷ قانون حداکثر توان تولیدی و خدماتی در تامین نیازهای کشور و آیین نامه اجرایی آن (تجدید ارزیابی داراییهای زیستی مولد) به مبلغ ۸۷۹ر۱۵۶ میلیون ریال اقدام به افزایش سرمایه نماید. یعنی افزایش سرمایه بیش از ۵۰۰% . به نظر برای کسانی که صبور هستند این سهم را زیر نظر داشته باشید .
امروز غمارگ و غبشهر هم امدند با این که چراتیست ها غمارگ را ترجیح می دهند ولی در این دو سهم توصیه ما این است که خیلی سراغ غمارگ نروید با این که وضعیت نوسان گیری روی غمارگ بهتر است ولی شرایط بنیادی خوبی ندارد . در غبشهر هوا بهتر است . به نظر غبشهر تا ۷۴۰۰ ریال برای خرید بد نیست البته توصیه ما این است که کمی روی سهم صبر کرد ولی اگر زیر ۷۴۰۰ ریال باز شد برای نوسان های چند روزه شاید بدنباشد . سهم را در این محدوده زیر نظر داشته باشید .
در یکی از تک خال های صف خرید رانفور نیز قرار دارد . بازهم رانفور عرضه نشد و سهم در گره نیز نمی رود . بیش از ۱ ماه شده که رانفور صف است و کسی به او نگاه هم نمی کند . در این سهم گزارش سود زیر مجموعه ها منشر شده است . رانفور نزدیک به ۱۵۰ میلیارد تومان سود از زیر مجموعه ها شناسایی کرده است . برای سود نقدی از انفورماتیک کیش حدود ۱۴۶ میلیارد و برای فرادیس البرز ۱۰ میلیارد سود دیده است . در فرادیس شرکت ۳۴۵ میلیارد ریال سود شناسایی کرده که ۳۴٫۵ میلیارد تومان می شود و اگر حدود ۳۰ میلیارد تقسیم سود شود ۲۰ میلیارد سهم رانفور می شود که حدود ۱۰ میلیارد تومان به سود رانفور اضافه می شود در انفورماتیک کیش ۱۰۷۳ تومان سود پیش بینی کرده بود که ۱۲۳۷ تومان سود محقق کرده و به نظر حداقل از ۲۴۱ میلیارد سودی که محقق شده ۲۰۰ میلیارد اگر تقسیم شود ۵۴ میلیارد روی سود رانفور می گذارد و این در مجموع ۶۴ میلیارد می شود که خود ۲۲ تومان به ازای هر سهم است . یعنی رانفور نزدیک به ۱۹۰۰ ریال سود را امسال می تواند داشته باشد . افزایش سرمایه ۱۰۰% انباشته نیز هست از همین رو حداقل قیمت ۱۶۰۰۰ ریال می تواند برای سهم متصور بود از همین رو در صف رفتن سهم خوب است .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۵ اردیبهشت ۹۴