گزارش بازار سه شنبه ۲ آبان ۹۱

گزارش بازار سه شنبه 2 آبان 91

نوید خاندوزی
آبان ۲, ۱۳۹۱
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

گزارش بازار سه شنبه ۲ آبان ۹۱

چُرت بین آتش بازی!

گزارش بازار – بتاسهم ۱۶:۲۰   امروز سه  شنبه ، بازار خبرهای مختلفی را دید و شنید و تصمیم گرفت که موقتاً به  استراحتی کوتاه مدت  برود. دیروز هم نوشته  بودیم که این  تصمیم کاملاً منطقی و مناسب بوده و دلیل هم  دارد . این نوشته دیروز گزارش بازار بود و مورد  جدیدی نیست  و همیشه در طول این  روز ها با  چنین روزهایی مواجه  بودیم  .

در چرخه  بازار یک  چیز مشخص بود و ان  تمایل به  استراحت  بود .نکته ای را در باب  بازار فردا  باید گفت  این  است که اگر بازار فردا منفی و پر عرضه  دنبال  شد به هیچ وجه توجه نکنید . در برخی مواقع  پزشکان  می گویند عطسه  برای یک  فرد  سلام  مناسب است  چرا  که  برخی بیماری ها را دور می کند و بیرون می ریزد . شاید لازم  باشد الی ماشاالله در بازار  عطسه  صورت  گیرد و سهامدارانی که در بازار مزاحم  روند حرکتی هستند از ان خارج شوند . این  روند منطقی بازار است که  ۳روز متوالی بازار مثبت  بوده و حالا  برخی با سود ۱۰ تا۱۲% فردا  اماده نقد شدن  هستند . کاملاً منطقی است که  بازارپرعرضه باشد . به یاد داشته  باشید یک دیوار متوسط قوی بهتر از یک  دیوار سست  بلند است چرا  که  براین دیوار متوسط قوی می توان بازهم  بنایی بر پا  کرد اما  بر دیوار بلند  وسست هر چه  بسازی خراب می شود .

سهامداران باید از اصلاح  بازار استقبال کنند  . اگر به  روند  رو به  رشد بازار اعتقادداریم که عمدتاً به همین  شکل است  در چنین روزهایی بهترین  فرصت  برای تغییردر ترکیب پرتفوی و حرکت  به  سمت  شرایط بنیادی است . گویا  بورس هم  همین  را می خواهد  چرا که از بین نماد های متوقف شده  نمادی روی کدال و اطلاعیه  تعدیل سود  قرار نداده است  . هر چند  ممکن است موج توقف را شاهد  باشیم  اما  این  باراحتمالاً سعی می شود  با کمک  برخی ساختار ها  و خبرها  بازار را تا  حدودی در اصلاح  ۱ یا  ۲ روزه  نگاه  دارند .

اما در بازار امروز عوامل مختلفی بهانه  به  دست  اصلاح  طلبان!! داد تا  بازار با  برگشت  مواجه  شود . اولین ان  را می توان در مسائل سیاسی دانست  . پس از ان  مناظره  دیشب اوباما  و سپس خبرهایی از افت  دلار  و جنجال های داخلی نیز موثر بود  و افت بازار را  رقم  زد . بازهم  تاکید می کنیم  در بازاری  که  ۲ الی ۳ روز بازار مثبت و رشد خوبی کرده  همه مترصد فرصت برای نقد کردن و یا  بهانه  برای فروش می گردند  که  این اخر هفته و نیاز به نقدینگی  را  نیز می توان  بهانه ای برای منفی بودن  بازار دانست  . البته  برخی معتقدند که افت  دلار تا  ۳۲۰۰  تومان  عاملی برای این وضعیت  بوده که اتفاق خاصی رخ نداده  که این طور هیجانی در حال کاهش دلار است  . اما  به هر حال  شرایط تغییر کرده و بازار نیز نیم  نگاهی به  بازار ارز دارد .

با این حال  بازار امروز کار خود را منفی آغاز کرد و می رفت که در ادامه کار با  بهبود نسبی اوضاع  در برخی نماد ها مثبت شود که این  طور نشد  و بازهم  فشار عرضه اورا  به  سمت پائین  هل داد  . البته توجه  بازار به نماد های پالایشگاهی مانند  شبندرو شراز با خبر توقف شبریز  و شتران و محاسبات آنها با نرخ  دلار اتاق کمی بیشتر بود و آنها  راه خود را در بازار از سایرین جدا  کرده اند .

اما  برای روز های آتی …

به نظر میرسد که  بازار فردا در ابتدای وقت  دچار همین جو عرضه  باشد اما  رفته  رفته  موج  تقاضا  در بازار بهبود  یابد . دیروز  حقوقی ها در قیمت های سقف فروشنده  برخی از سهام ها  بوده اند و امروز تا حدودی دست  به خرید زدند و البته  عمده خرید های خود را  برای فردا  و هفته  بعد گذاشته اند . باید به  بازارنیز حق داد که از ریزش ناگهانی و سنگین  دلار کمی نگران  باشد  اما  این  ریزش دلار خیلی هم  برای بازار بد نیست  …

بازار سکه و ارز نقدینگی فراوانی که  بعضاً گفته می شود تا ۳۶ هزار میلیارد تومان  است به خود جذب کرده و حتی اگر ۱۰% این  نقدینگی به  سمت  بازار سرمایه  بیاید به  سود  بازار ماست . از سوی دیگر بازار آتی هم  از رونق افتاده و در این  بین اگر بازار سرمایه  بتواند جایگاه خود را حفظ کند  به  سود او  خواهد بود . البته  کاهش نرخ  دلار نیز می تواند در بازار مشکل آفرین  باشد  اما  باید قبول کرد که کاهش دلار تا  ۲۶۰۰  تومان برای بازار خیلی نگران  کننده نیست چرا  که  نرخ ارز اتاق برای اکثر این  شرکت ها  ملاک  درامدی قرار میگیرد .

اما در مورد شاخص …

به نظر میرسد شاخص نهایت  یک  ۱۰۰ واحد دیگر را برای اصلاح در نظر داشته  باشد و با  بازگشایی برخی نماد های مهم دیگر موج  صعودی دیگری برای بازار رخ  دهد .

البته همین جا  ذکر شود  موج  اخری که با این بازگشایی ها  همراه  شود ممکن است  برای مدت طولانی بازار با  یک استراحت موقت  مواجه  شود . البته این  استراحت  به این  شکل نیست که  منفی باشد . خیر بلکه کاهش قیمت  آنچنانی نداریم اما  رشد های هیجانی را نخواهیم  داشت  تا  خبرهای جدید به  بازار تزریق شود.

و حالا  به  سراغ حاشیه های بازار میرویم …

در حوزه  سیاست  بحث های داخلی به خصوص نامه تند  رئیس جمهور به  قوه  قضایئه  همه  را  شوکه کرده است . در مجلس می تواند باردیگر تحرکاتی علیه  رئیس جمهور آغاز شود . درسوی دیگر یکی دیگر از مهم ترین تحولات  حوزه سیاسی مناظره اوباما  و رامنی بود که خبرمذاکره اخیر تکذیب شد .  اوباما در مورد  ایران گفت  که  ایران این گزینه را دارد که راه دیپلماتیک را انتخاب کند. تحریم ها موثر بوده است و حمله نظامی آخرین گزینه است . رامنی هم تاکید کردنمی خواهد به سرعت دست به حمله نظامی بزند. خبر ی از تائید مذاکره نبود .

امروز نرخ دلار به  ۳۲۰۰ سقوط کرده است . قیمت سکه و طلا نیز نزولی شده و این یعنی تضعیف این دو  بازار که در صورتی که درست  برداشت شود به  سود  بازارما خواهد بود.

در کنار این حاشیه ها قیمت های جهانی هم  در طول امروز کاهشی شدند . البته  قیمت اونس نزولی بود .  قیمت  روی و مس با  کاهش  به  سطوح ۱۸۲۵ و زیر ۸ هزار دلار رسید  و قیمت اونس طلا  نیز در ۱۷۱۱  و نفت در ۸۸ دلار بود  فردا  قطعاً اگر روند  دلار نیز نزولی بود بازار می تواند  اظهار نگرانی کند . باردیگر حاشیه های سیاسی بازار افزایش یافته است و این  برای روزهای آتی کمی نگران  کننده است . در روزهای قبل تاکید شده  بود که احتمالاً یک  هفته  قبل از انتخابات  امریکا  بازار خرید  و فروش کمتری را  انجام خواهد داد.

در پایان  شاخص امروز با  کاهش ۵۵ واحدی به ۳۰۶۱۵ واحد  رسید  که در این  ریزش امید و بندر عباس سعی کردن  او را حفظ کنند اما  ریزش غدیر، پارسان و فولاد  باعث شد تا  عمق این  ریزش بیشتر به  چشم  امده و شدت  ان  منفی باشد  .

آتش آنها  خاموش نمی شود!

در بازار امروز نمادهای پالایشگاهی همچنان تحت پتانسیل احتمال افزایش و تعدیل مثبت سودشان با اقبال بازار همراه بودند برگشت یارانه پخش و فروش محصولات این شرکتها میتواند سود پالایشگاهی ها را با افزایش قابل توجهی مواجه سازد . البته  خبرها و شایعات  از شتران و توقف شبریز بر این موضوع  بسیار اثر گذار بود .

امروز پالایش نفت بندرعباس که این روزها به لیدر گروه پالایشگاهی تبدیل شده است همچنان با صف خرید به روند صعودی خود ادامه میدهد این سهم همچنان به دلیل حجم صادرات بالای خود با پتانسیل نهفته تسعیر ارز باقیمتهای اتاق ارزی و رشد تصاعدی سود خود مواجه میباشد به زودی قیمتهای ۲۸۰ تومانی را برای شبندر شاهد خواهیم بود شبندری که که بلوک ۱۷ درصدیش توسط خصوصی سازی اگهی شده و پیش بینی میشود رقابت خوبی بر سر بلوکش سر بگیرد.

امروز پالایش نفت شیراز هم با نوسانات مثبت و روند صعودی تا قیمتهای بالایی رشد قیمتی را تجربه کرد در صورتی که شراز بتواند در سطوح قیمتی بالای ۴۸۰ تومان تثبیت شود میتوان به رشد قیمتی این سهم به سطوح بالای ۵۰۰ تومان و رسیدن به هدف قیمتی ۵۲۰ تومانی خوشبین بود . در این  گروه بحث بلوک ها  و همچنین گزارشات  پیش روی آنها  بسیار مهم  است  . برخی بر این  عقیده اند  پس از بازی گزارش های فلزات ، پتروشیمی  و مجموعه  غدیر نوبت  به  این گروه خواهد رسید .

گزارشاتی که نجات بخش این گروه بود

در بازار امروز گزارشات ۶ ماهه مناسب رایانه ای ها باعث شکل گیری جو مثبت عالی در این گروه شد رایانه ای هایی که طی این مدت رشد قیمتی را تجربه نکرده و روندشان عمدتا خنثی و منفی بود

امروز خدمات انفورماتیک لیدر این گروه پس از تعدیل مثبت در گزارش ۶ ماهه خود با روند صعودی به سطوح قیمتی ۱۲۰۰ تومان رسید قیمتهای سرسختی که اگر رانفور موفق به شکست ان شود تا سطوح قیمتی ۱۳۰۰ تومان رشد قیمتی را بهمراه خواهد داشت

امروز گزارش امیدوار کننده رکیش که پیش از این شایعه تعدیل منفیش باعث افت شدید قیمت و پی بر ای این سهم شده بود باعث نوسان ۸ درصدی این سهم از درصدهای منفی به سمت صف خرید شد رکیشی که به نظر میرسد باید تا قیمتهای ۱۰۰۰ تومان رشدقیمتی را تجربه نماید

امروز همچنین تجارت الکترونیک پارسیان هم پس از تعدیل مثبت سود خود در عملکرد ۶ ماهه با رشد قیمتی پا به میدان گذاشت سد قیمتی ۹۰۰ تومان پیش روی رتاپ میباشد قیمتهایی که اگر رتاپ موفق به عبور از ان شود تا سطوح قیمتی ۱۰۰۰ تومان جای رشد را خواهد داشت. دراین  گروه مخابرات هم  باید رشد جدی را داشته  باشد . سهم در قیمت هایی قرار گرفته  که همیشه با  برخورد  با  آنها  یک  رشد موقتی را داشته  است  . سطوح  ۲۱۰۰ و ۲۱۱۰  ریال برای اخابر این  نقش رادارد و نوسان  گیران می توانند  شانس  خود را  امتحان کنند هر چند که  سهم  سنگینی است .

فولادیها در کام عرضه

در بازار امروز شاهد فشار عرضه ها بر روی نمادهای فولادی بودیم فولادیهایی که امروز در بورس کالا نیز روز ارامی را سپری کردند از طرف دیگر برخی از خبرها در خصوص رکود نسبی در بازار اهن باعث شد فولادیها پس از رشد قیمتی اخیر با روند خنثی مواجه شوند

امروز فولاد مبارکه هر چه تلاش کرد نتوانست از قیمتهای ۳۸۰ تومان عبور نماید به نظر میرسد فعلا فولاد در سطوح قیمتی ۳۶۰-۳۸۰ تومان در نوسان باشد فولادی که پس از رشد قیمتی اخیر باید با یک پتانسیل به رشد قیمتی خود ادامه دهد پتانسیلی مانند افزایش نرخ مجدد قیمت ورقش در بورس کالا که باید تاهفته اینده بدین منظور صبر نماییم. البته  بعید است  با این نرخ دلار افزایش نرخ  داشته باشد .

امروز ذوب اهن با روند نوسانی با حجم معاملات بسیار بالایی همراه شد ذوب اهنی که گزارش ۶ ماهه نسبا مناسبی را ارائه کرد اما فعلا روند سهم بستگی به دو عامل مهم نتیجه معامله بلوکی و وضعیت معاملات محصولات شرکت در بورس کالا دارد . گزارش ۶ ماهه شرکت و توضیحات شرکت در مورد  نرخ ارز و خرید نرخ ارز با نرخ مبادله ای کمی سهم  را  برای هزینه ها تحت تاثیر قرار داد .

امروز فولاد خوزستان که با توجه به قیمتهایفعلی محصولاتش پتانسیل اعلام سود ۶۰۰تومانی را در گزارش ۹ ماهه خود را داراست با نوسان بر سطوح ۲۲۰۰ تومانی همراه شد فخوزی که میتواند در صورت مثبت شدن جو فولادی ها تا قیمتهای ۲۴۰۰ تومان رشد نماید در غیر اینصورت باید انتظار فخوز ۲۰۰۰ تومانی را داشته باشیم پس بدین ترتیب فخوز بر سر مرز قیمتی قرار گرفته است.

این سرمایه گذاریهای خوش شانس

در بازار امروز اکثر نمادهای سرمایه گذاری به فاز اصلاحی در راستای روند منفی بازار وارد شدند اما در این بین برخی از نمادهای سرمایه گذاری به واسطه برخی از خبرهای با روند صعودی همراه شدند که این نمادها را میتوان به عنوان نمادهای خوش شانس بازار امروز نامید

امروز سرمایه گذاری سایپا با توجه به پوشش بالای سود خود در عملکرد ۶ ماهه و احتمال تعدیل مثبت عایدی با اقبال بازار مواجه شد به خصوص اینکه وساپا قصد دارد سهام دو شرکت مهم خود یعنی ملی مس و دهکده پاسارگاد را نیزبفروش برساند امری که میتواند منجر به شناسایی سود غیر عملیاتی بالایی در وساپا شود اما  فراموش نکنید که  با  اعلام  کاهش سود و زیان سایپا  و پارس  خودرو  این  جو ممکن است کوتاه مدت  باشد .

امروز عرضه های بسیار سنگین بالاخره مانعی در مقابل رشد قیمتی وسپه شد تا نهایتا این سهم در سطوح قیمتی ۱۷۰ تومان به تعادل برسد وسپه میتواند در صورت انتشار گزارشات تعدیلی سنگ اهنیها با رشد قیمتی بیشتری همراه شود فعلا انتظار نوسان این سهم را بین سطوح قیمتی ۱۶۰-۱۸۰ تومان را داریم.

امروز خبر باز شدن معاملات بلوکی و انتشاراین خبر توسط مسئولان بورس باعث شد تا مجددا خگستر با صف خرید همراه شود خگستری که پیش از این با صف فروش همراه بود خگستر در صورتعبور از قیمتهای ۲۰۰ تومانی تا سطوح قیمتی ۲۲۰ تومان رشد قیمتی را تجربه خواهد کرد سهمی که باز هم در رف انجام معامله بلوکی بانک پارسیان قرار گرفته است .

معاملات  بلوکی باعث خواهدشد به  زودی غدیر و پارسان  هم  تحت تاثیر قرار گیرند . چرا که عمده خریدار و مشتری بلوک های پالایشگاهی می توانند مجموعه این دو باشد .

امید هم با وجود عرضه  صفوف خرید خود را حفظ کرد . سهم  ممکن است  فردا  عرضه  شود   اما  با گزارش مثبت  سنگ آهنی ها  احتمال  رشد تا ۶۰۰  بالاست  .

چشم  به  تابلوهای جهانی!

امروز وضعیت بازارهای جهانی به هیچ وجه مناسب نبود افت قیمتهای جهانی مس و روی در حال بیشتر شدن میباشد از طرف دیگر دلار هم در مسیر سراشیبی و افت قرار گرفته است خبرهایی که این روزها به نفع معدنیها ارزیابی نمیگردد

روند منفی امروز باعث افت کالسیمین تا سطوح قیمتی ۶۶۰ تومان شد کالسیمینی که فعلا در روند اصلاحی قرار داشته  اما  با  یک  تحرک دلار شرایط بهتری را خواهد داشت.

امروز شایعات منفی کطبس قوت گرفته و این سم با انتشار صورتهای مالی ضعیف خود مهر تاییدی زد بر تعدیل منفی سود خود همین امر باعث صف فروش و روند منفی این سهم شد کطبسی که به نظر میرسد فعلا روند نزولی قیمت خود را دنبال نماید.

امروز توسعه معادن روی لیدر روییها تا سطوح حمایتی ۲۶۰ تومانی خود با کاهش قیمتی مواجه شد سطوح بسیار حساسی که اگر طی روزهای اتی این سهم را متعادل نکند کروی تا قیمتهای ۲۳۰-۲۴۰ تومانی افت قیمتی را تجربه خواهد کرد.

چهارگوشه بازار!!!

امروز در بین تجهیزاتیها شایعه تعدیل مثبت اذراب باعث شکل گیری روند صعودی در این سهم شد به طوری که شاهد تشکیل صف خرید سنگینی در اذراب در دقایق پایانی بازار بودیم پس از تعدیل مثبت ماشین سازی اراک بازار چشم امید تعدیل مثبت اذراب میباشد سهمی که هدف قیمتی ۲۰۰ تومانی را در پیش روی خود دارد.

امروز در بین نمادهای پتروشیمی مارون با شکست سد قیمتهای ۱۹۰۰ تومان به سمت سطوح ۱۸۰۰ تومانی در حال حرکت میباشد با افت دلار موقتاً روند خنثی را در پیش رو خواهد گرفت اما  باردیگر رشد  خواهد کرد .

امروز غدیر غول سرمایه گذاریهای بازار نیز با روند منفی مواجه شد غدیری که فردا باید به سطوح حمایتی ۴۴۰ تومانی خود واکنش نشان دهد . تعدیل فولاژ، موتوژن  برای غدیر  و همچنین تعدیل قریب الوقوع پارسان  به  زودی سود  شرکت  را  افزایش می دهد . در ان سو گفته می شود شیراز هم  ۳۰% تعدیل سود خواهد داشت و سال  بعد  ۹۰ میلیارد  تومان  به  بودجه  پارسان  کمک می کند  که ۱۵ تومان  به ازای هر سهم  است  . کرمانشاه نیز با  تقسیم  ۱۱۰ میلیارد تومانی سود در سال  بعد  برای پارسان حدود۲۰ تومان اثر گذار است  . این در حالی است که عمده  سود  پارسان  در سال های قبل حتی تا۹۰% از زاگرس  و پردیس به دست می امد . گفته می شود  با  اعلام  سود حتی ۹۰۰ تومانی برای سال  بعد پردیس و تقسیم  سود  ۳۰۰  تومانی زاگرس سود  سال  بعد  پارسان  کمتر از ۲۲۰۰ ریال  نخواهد بود  به خصوص این که  شراز  و شبریز و مارون را نیز باید با  افزایش سود محاسبه کرد .

در مورد  غدیر گفته  شده  افزایش سرمایه  ۶۰% در هفته  بعد  به  بورس اطلاع  رسانی  خواهد شد .

در غمارگ  پوشش بسیار مناسب ۷۰ تومانی می توانست  غبشهر را  تحت تاثیر قرار دهد اما این  طورنشد . دیروز در ستون  گزارش شرکت ها در مورد غبشهر نوشته  شد  که  محدوده  ۱۴۰۰۰ ریال  می تواند برای برگشت  سهم  مناسب باشد  . البته  گفته می شود  بورس برنامه  برای بازگشایی غمارگ در حال حاضر ندارد .

بازار باید در مورد  دو گروه  ساختمان و بانک  بیشتر فکر کند چرا  که  با  افت  قیمت  دلار و در صورت ادامه این  وضعیت  بار دیگر توجه بازار به  سمت این دو گروه  که پی به ای های کمتر و اصلاح  شده دارند  جلب می شود .

در گروه  ساختمان  آ.س.پ و ثباغ و در بانکی ها نیز ۳ بانک ملت ، پارسان  و کارآفرین می توانند مناسب باشند .

در گروه سرمایه  گذاری هم  وتوصا  با خبر تعدیل سنگین فایرا مثبت  شده است  .

گروه تحلیل گری بتا سهم

۲ آبان ۹۱

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم