گزارش بازاریکشنبه 10 مهر 90
چراغ های خاموش و منتظر ..!
گزارش بازار – بتاسهم –16:30 امروز یکشبنه ، مطابق رفتار معمول این روز ها بازار به خصوص دراین مقطع منتظر آغاز به کار بازارهای جهانی است تا منش ورفتار خود را با ضرب آهنگ او هماهنگ سازد . اما خبر بد برای بازار این بود که چالش جدیدی در کنار ریزش بازارهای جهانی و مسائل سیاسی به آن اضافه شده و ان سقوط دلار است که ناگهان با کاهشی 60 تومانی در بازار به 1240 تومان رسیده است . بسیار ی معتقدند که دلار موقتاً کاهشی بوده اما اثر کاهشی بودن آن بر بازار ما کاملاً مشهود ومشخص است .
در مورد وضعیت بازار باید به این نکته اشاره داشت که بازار به خوبی می داند در چه مقطع حساسی قرار دارد و از همین رو تمام تلاش خود را برای رشد خواهد داشت .بازار در حال حاضر به نقطه ای رسیده است که در نقاط حمایت خوبی قرار گرفته و اکثر نماد ها یا توان و یا انگیزه کافی برای کاهش قیمت را ندارند و برای رشد به یک الارم احتیاج داشته که بسیار ی معتقدند این آلارم می تواند شرایط فردای بازار های جهانی باشد . در صورتی که بازارهای جهانی فردا ریزشی نباشد و حتی در محدوده قبلی بماند و فقط رنگ ظاهری سبز به خود گرفته باشد بازار با چهره ای خندان از آن استقبال می کند .
در پیش بینی بازار باید به این نکته اشاره داشت که در صورتی که فردا بازارهای جهانی منفی بازگشایی شوند دور تازه ای از حمایت ها در نقاط 7 الی 10% پایئن تر شکل گرفته و سقوط تا آخر هفته ارمغان این بازار خواهد بود و در غیر این صورت همچنان لنگ لنگان و یکی در میان به راه مثبت خود ادامه می دهد .
امروز در تجزیه و تحلیل برخی پیش بینی ها و نظریه ها به یک تحلیل جالب می پردازیم که معتقد است این ریزش یک استراحت کاملاً موقت و به دنبال خود یک رشد بالا را خواهد داشت .در نگاه اول این نظریه کمی خوش بینانه ارائه شده و رسیدن به آن سخت و دشوار . اگر بخواهیم رویداد های تکنیکالی را بر این پیش بینی سواربررسی کنیم باید گفت که دو عامل بر طرف شدن ریزش ها در بازارهای جهانی و یا رشد چشم گیر مجدد دلارو یا گزارش های 6 ماه و در بهترین حالت هر دو عامل به این موضع کمک کرده است . در صورتی که این پیش بینی بر بازار محقق شود می توان انتظار داشت به همین شکل که شاخص با روندی صعودی اعداد بالاتری را یکی پس ازدیگری طی می کند با همین سرعت نیز به فاز استرا حت خواهد رفت .
البته امید می رود که بازار طی روز هایی که در پیش دارد و با رسیدن گزارش های 6 ماه تا حدودی رنگ عوض کند و شرایط خوبی را نسبت به این روزها برای خود لمس کند که البته پیش بینی گزارش های مثبت 6 ماهه را می توان از همین حالا با رونق و رشد برخی شرکت ها لمس کرد .
اما در حاشیه بازار چه خبر بود …
مهم ترین حاشیه بزرگ این روز های بازار به دو نکته باز می گردد . در شریاط داخلی بحث اختلاس کم کم حاشیه های داغ تر سیاسی به خود می گیردرو گویا انگیزه ها یی در جناح های سیاسی است که برخی وزرای کابینه را یک به یک به مجلس بکشانند . گفته می شود هفته بعد وزیر اقتصاد به طور غیر رسمی ابتدا به مجلس می اید و در صورتی که نتواند قانع کند بحث استیضاح مطرح می شود . همچنین شنیده شده بازهم نام بقایی و مشایی در کمیسیون اصل 90 در پشت این موضوع مطرح شده است که این امر برای حاشیه سازی بازار و دولت کافی است .
اماموضوع دوم به بحث های خارجی باز می گردد که با کنفرانس های اخیر و اظهارات وزرای خارجه وروسای جمهور برخی کشور ها باز هم به زیان ایران و علیه ایران مطرح شده است . هر چند در حال حاضر آنچه برای بازار از اهمیت دو چندانی برخوردار است مسائل و شرایط داخلی است که می تواند برای بازار دردسر ساز شود .
در خبرهای داخلی اقتصادی ، دلار ساز ناکوکی را با بازار ما می زند و با کاهشی جالب توجه مواجه شده است . به نظر می رسد که فشار بانک مرکزی برای جبران این کاستی ها در بازار دلار و طلا فشار را به این بازارها وارد اورده و احتمالاً تا قیمت های 1200 در دلار کاهش خواهیم داشت و طلا نیز روند ریزشی خواهد داشت . در حوزه اقتصاد امروز خبری برای بازار جالب توجه بود که از دل بورس کالا بیرون آمد . مدیر تالارهای بورس کالا گفت است در حال حاضر کالاهایی که نرخ ارز بر روی آنها اثر دارد بر اساس میانگین قیمت ارز رسمی و آزاد محاسبه می شوداین بدان معنی است که کم کم دلار دولتی جای خود را به دلار آزاد خواهد داد و این یعنی افزایش نرخ محصولات شرکت های بزرگ که اکثراً در بورس نیز حضور دارند .
در کنار این موضوعات برخی شائبه ها در مسائل مالی و مشکلات دولتی در نقدینگی و بودجه می تواند برای بازار ازار دهنده باشد به هر حال بحث پمپاژ پول در اقتصاد می تواند بررونق بازار نیز موثر باشد .
اما در بازارهای جهانی همه چشم انتظار فردا هستند . خبرهای خوب کم نیست و بحث تزریق نقدینگی برای بازار از اهمیت بالایی برخودار است اما باید به این نکته نیز دقت داشت که در بازارهای جهانی اخر وقت را با کاهش عجیب داووجونز به پایان بردیم که معمولاً گفته می شود در چنیین شرایطی بازارهای اسیا و اروپا با کاهش بازگشایی خواهند شد که اثر مستقیم آن بر بازار فلزات و کالا ها نیز حادث خواهد شد . البته آمارهای اقتصادی چین چندان جالب نیست که خبر این موضوع برای کالا ها بسیار حساس و حیاتی است و اثر گذار خواهد بود .
در پایان مقدمه به شاخص اشاره می کنیم که امروز با کاهشی 35 واحدی در شاخص مواجه بودیم که اقتصادنوین تلاش داشت با رشد خود در کنار شبریز و بیمه پارسیان شاخص را بالا بکشند که ریزش نمادهایی مانند پاسارگاد، وبشهر ، مس ، فولاد، ایران خودرو و … مانع از این رشد شده به خصوص پاسارگاد که اثر گذاری منفی بیشتری بر شاخص داشت .
نگاه ویژه به ساختمان !
امروز در نمادهاي ساختماني باز هم شاهد معاملات مثبت بوديم اين روزها توجه بازار و سهامداران حقوقي به سهام اين گروه معطوف شده است و البته عوامل بيروني مانند تحركات خاص سهامداران حقوقي نيز در برخي نمادهاي مطرح اين گروه نيز بي تاثير نبوده است
در اين گروه امروز در نماد وساخت همچنان به دليل روند صعودي سهام اقتصاد نوين شاهد رشد قيمتي وساخت هستيم امروز وساخت در سطوح قيمتي بالاي 170 تومان با صف خريد در اواخر وقت نيز مواجه شد وساختي كه امروز حتي تا درصدهاي منفي نيز پيش رفته بود به نظر ميرسد اين سهم توانايي رشد قيمتي را تا سطوح قيمتي 180 و در نهايت در صورت رشد بيشتر قيمتي تا سطوح 190 تومان را داشته باشد
اما امروز ثنوسا با قدرت تمام از سد قيمتهاي 180 تومان گذشت به نظر ميرسد در صورتي كه روند صعودي ثنوسا ادامه يابد اين سهم نيز رشد قيمتي را تا سطوح 200 تومان تجربه نمايد ثنوسا نيز با توجه به مالكيت قابل توجه خود در سهام بانك اقتصاد نوين از يك طرف و از طرف ديگر با توجه به شايعه فروش برخي از پروژه هاي خود با اقبال بازار مواجه شده است
امروز اما در نماد توس گستر عرضه هاي سنگين اين سهم را براي عبور از قيمتهاي حساس 120 تومان ناكام گذاشت وتوس كه وضعيت بنيادي قابل توجهي ندارد اين روزها تنها به واسطه جابه جايي سهامداران حقوقي خود با اقبال بازار مواجه شد
اما امروز در نماد ابادگران كه با شايعه اعلام سود 25 توماني تا پاياني سال مالي خود مواجه ميباشد شاهد معاملات مثبت و صف خريد اين سهم در استانه قيمتهاي 120 تومان بوديم ثاباد در صورت عبور از قيمتهاي 120 تومان تا سطوح قيمتي 130 تومان جاي رشد قيمتي را داراست
بيمه ايها انتها ندارند!!!
امروز در گروه بيمه ايها هم كه شاهد رقابت حقوقيها در اكثر نمادهاي اين گروه ميباشيم شاهد معاملات مثبت و ادامه داشتن روند صعودي بوديم روندي كه از چند هفته پيش اغاز شده و كماكان ادامه پيدا كرده است
در بازار امروز باز هم بيمه البرز در استانه قيمتهاي 360 تومان با صف خريد مواجه شد صف خريدي كه شگفتي همگان را برانگيخت ظاهرا البرز قصد متعادل شدن را ندارد اين سهم در صورتي كه از سطوح قيمتي 360 تومان عبور كند به هدف قيمتي 380 توماني خود خواهد رسيد شايعه تعديل مثبت عايدي و احتمال اعلام سود 45 توماني باعث اقبال بازار به بيمه البرز شده است. البته در بیمه البرز شایعه یک معامله بلوکی هم به گوش میرسد که بخش خصوصی واقعی نه شبه دولتی ها یک پای قضیه است .
اما امروز در نماد بيمه پارسيان كه شاهد حضور سهامداران حقوقي جديد و حجم معاملات بالا در معاملات چند روز اخير ميباشيم امروز نيز اين سهم با عبور از قيمتهاي 290 تومان ميرود تا به هدف مورد نظر ما يعني قيمتهاي 300 تومان برسد نسبت پي بر اي پايين اين سهم و جو مثبت سهام بيمه ايها در كنار حمايت سهامداران حقوقي از علل رشد قيمتي بيمه پارسيان ميباشد
اما امروز در نماد بيمه دي نيز شاهد معاملات نوساني بوديم اما حمايت سهامداران عمده و رقابت اين سهامداران كماكان چشم انداز مثبتي را براي ودي ترسيم كرده است به نظر ميرسد اين شركت با انتشار كزارش6 ماهه به دليل اخذ قرارداد جديد با تعديل مثبت عايدي خوبي مواجه شود ودي پتانسيل رشد قيمتي را می تواند دارا باشد
سرمايه گذاريها در كف قيمتي!!!
اين روزها روند اصلاحي شركتهاي سرمايه گذاري باعث شده است برخي سهام اين گروه به كف قيمتي خود برسند در اين گروه امروز شاهد توقف نماد سرمايه گذاري صندوق بازنشستگي به دليل اعلام سود سال 91 بوديم . در این سهم شنیده می شود که سود سال 90 شرکت با کاهش و 91 با افزایش اعلام خواهد شد اما همچنین امید چندانی به قیمت سهم نیست .
اما در ساير نمادهاي اين گروه با مثبت شدن روند سهام شركتهاي خودرويي شاهد جان گرفتن معاملات سرمايه گذاري اعتبار بوديم سرمايه گذاري اعتباري كه با شايعه تعديل عايدي و احتمال اعلام سود 30 توماني براي سال جاري مواجه ميباشد با رشد بهمن امروز مثبت بود . البته به نظر ميرسد قيمتهاي 180 تومان فعلي سقف قيمتي خعتبار باشد و در مقطع فعلي نميتوان رشد قيمتي چنداني را از اين سهم انتظار داشت
اما امروز در نماد سرمايه گذاري صنعت و معدن شاهد فاصله گرفتن قيمت سهم از سطوح قيمتي 120 تومان بوديم وصنعت به ترتيب پتانسيل رشد قيمتي را تا سطوح 125 تومان دارد اين سهم با نزديك شدن به زمان انتشار صورتهاي مالي 12 ماهه خود و احتمال تعديل عايدي به نظر ميرسد روند صعودي البته با شيب ملايم را در پيش بگيرد
اما امروز در نماد سرمايه گذاري سايپا شاهد بازگشت قيمت مجدد سهم به سطوح قيمتي كمتر از 300 تومان بوديم فعلا شاهد نوسان اين سهم بين دوسطح قيمتي 310-290 تومان هستم سرمايه گذاري سايپا در هفته اينده به مجمع تغيير فعاليتهاي خود براي تبديل شدن به هلدينگ سرمايه كذاري به طور رسمي خواهد رفت که می تواند مجمع پر خبری باشد .
خودروييها از لب مرز برگشتند!!!
امروز در گروه خودروييها شاهد برگشت روند سهام اين گروه درست از سر مرزي بوديم كه در صورت افت بيشتر ميتوانست سهام خودروييها را با افت قيمتي 10 درصدي مواجه سازد امروز ترمز خودروييها بر لبه پرتگاه خوب گرفت
در اين گروه در نماد خبهمن شاهد معاملات مثبت در اين نماد بوديم خبهمني كه اين روزها با فروش بلوكي سهام سرمايه گذاري ملي به بانك تجارت از يك طرف و شايعه خريد بلوك 3 درصدي ملي مس از سرمايه گذاري سايپا از طرف ديگر باعث اقبال بازار به اين سهم گرديده است خبهمن اين روزها در گروه خودروي شايد مورد توجه ترين سهام باشد
اما امروز سايپا نيز تلاش داشت تا دوباره به سطوح قيمتي بالاي 220 تومان بازگردد اما تلاشهايش بدون نتيجه ماند خساپا به دليل شايعه احتمال انتشار گزارش 6 ماهه ضعيف و افزايش شديد هزينه هاي مالي خود با روند نامناسبي مواجه شده است و اين روزهاكارشناسان احتمال افت قيمتي سهم را در صورت انتشار گزارش ضعيف 6 ماهه بعيد نميدانند
امروز در نماد الكتريك خودروي شرق شاهد معاملات كم حجم در كف قيمتي 120 توماني بوديم خشرق كه اين روزها به واسطه كاهش قيمت مس مورد توجه فعالان بازار قرار گرفته روند صعودي را در بازه ميان مدت در پيش رو دارد اين سهم اين روزها با شايعه اخذ افزايش نرخ 5 درصدي محصولات خود از شركتهاي خودروساز مواجه ميباشد. خاور هم تنها با چند شایعه و قیمت زیر 1000 ریالی او مورد توجه قرار گرفته بود .
چهار گوشه بازار!!!
امروز در نماد تازه وارد ميدكو شاهد تعادل در روند قيمتي اين سهم بوديم ميدكويي كه در قيمتهاي بالا عرضه شد حتي نتوانست يك روز هم روند صعودي به خود بگيرد ميدكو امروز در نزديكي قيمتهاي 220 تومان معامله شد به نظر ميرسد طي روزهاي اتي شاهد شدت گرفتن عرضه بر روي اين نماد به خصوص از طرف سهامداران با ديد كوتاه مدت باشيم . کافی است این سهم 5 الی7% نوسان بدهد بسیاری از سفته بازان از آن خارج خواهند شد .
امروز در نماد پرطرفدار صدرا نيز شاهد معاملات منفي و حتي تشكيل صف فروش براي اين سهم در قيمتهاي 244 تومان بوديم اما صف فروش سهم در اواخر وقت جمع اوري شد صدرا به نظر ميرسد در صورتي كه فردا با روند برگشتي مواجه نشود تا قيمتهاي 220 تومان افت كند و در صورتي كه بابرگشت روند قيمتي مواجه شود ميتواند تا سطوح قيمتی نزدیک به 2600 ریال بالا برود. گفته می شود جریمه این سهم توسط وزیر صدرایی!! باعث این موضوع و صف فروش سهم شده است که اثر بسزایی بر روند فاراک و فاذر داشت . در کنار این شرکت ها رمپنا نیز با رشد اندک قیمت مواجه بود که ناشی از اخبار مطالبات شرکت است . در مپنا شنیده می شود که دو شارژ مالی طی ماه های گذشته به شرکت صورت پذیرفته که شارژ اول از سوی پیمانکاران وزارت نفت و برای برخی پروژه ها بوده و شارژ دوم به رقم احتمالی ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد تومان گویا نقل و انتقال برخی دارایی ها و یک نیروگاه به مپنا بوده است .
امروز در نماد سنگ اهني چادرملو كه به دليل جو منفي بازارهاي جهاني با روند منفي و اصلاحي مواجه شده است امروز نيز معاملات منفي را در پيش گرفت كچاد به نظر باز هم قصد سقوط و افت قيمتي را تا سطوح 600 تومان دارد كچادي كه با احتمال تعديل عايدي خوبي تا پايان سال مواجه ميباشد فعلا اسير جو منفي بازارهاي جهاني شده است.
درگروه مخابرات گفته می شود همراه اول در گزارش ۶ ماهه خود تعدیل سود ۱۵% را به بازار اعلام خواهد کرد که در سود این سهم و مخابرات اثر بسزایی خواهد داشت . در صورت بروز این رویداد می توان بر روی بانک سینا نیز حساب ویژه ای باز کرد به خصوص این که گفته می شود تعدیل سود را نیزدر جیب خود دارد .
اما امروز فولاد و غدیر دو غول بازار حاشیه نشین بودند بی شک این دو جز شرکت هایی خواهند بود که با اولین جرقه بازار دست نیافتنی می شوند .
امروز شبریز با صف خرید جالبی مواجه بود که ناشی از حمایت گسترده نفت و گاز پارسیان از سهم است . شنیده ها حاکی از آن است که هر دو پالایشگاه نفت و اصفهان با تعدیل سود مواجه هستند که البته گویا تعدیل شبریز بیشتر است . در مورد این گروه کاهش اخیر نفت در حالی که محصولات و مشتقات نفتی و به خصوص بنزین را کاهشی نکرده است به سود این مجموعه تمام شده و از سوی دیگر رشد نرخ دلار همزمان با کاهش نرخ نفت از یک سو حاشیه سود آنها را افزایش داده و از سوی دیگر ثبات این شرایط به رشد سود آنها کمک خواهد کرد .
گروه تحلیل گری بتا سهم
یکشنبه 10 مهر 90


