گزارش بازار دوشنبه ۳ مرداد ۹۰

مرداد ۳, ۱۳۹۰

گزارش بازار دوشنبه ۳ مرداد ۹۰

کمی آهسته  تر …

گزارش بازار – بتاسهم –۱۷:۱۵

امروز دوشنبه ، مطابق آنچه در روز های قبل نیز گفته  شده  بود  بازار با  یک عرضه  جدی از سوی سهامداران مواجه  شد  که  نقش عمده  عرضه  را در بازار امروز حقوقی ها وبخشی از حقیقی های دنباله  روی آنها  ایفا می کردند . در روز های قبل توضیح  داده  شد  که  چنین عرضه ای کاملاً منطقی و مطابق اصول بازار بوده و اتفاقاً باید از روز هایی که  چنین رویدادی رخ نمی دهد  بیشتر ترسید  درست  به  مانند روز های ابتدایی سال  که  قیمت ها  بدون  حتی یک  ساعت  استراحت  رشد می کردند . امروز بسیاری از کسانی که دراین مدت  سهم خریده  بودند و حالا  نوسان خوبی را نیز تجربه  کردند فروشنده  سهم  شدند و البته  شرکت هایی که دراین  موقعیت  از بازگشایی پس از مجمع  استفاده  کرده و جوبازارر ا  مناسب رشدخود دیدند  امروز در تیر راس کاهش قمیت  قرار داشتند که  شرکت هایی مانند  صدرا ، آذرآب ، فاراک  و سایپا  و همچنین حفاری و مپنا  از این جمله  بودند .

این  ریزش در بازار کاملاً قابل پیش ینی بود اما  حرکت  بعدی بازار کمی غیر قابل پیش بینی شده است و در واقع پیش بینی آن برای بازار بسیار دشوار است . روند  بازار احتمالاً بدین  گونه خواهد بود که فردا و ابتدای وقت  چهار شنبه را نیز به اصلاح  قیمتی مشغول است که  برخی پیش بینی می کنند  شدت  منفی فردا  بیشتر باشد  و در دقایق ابتدایی احتمال  ریزش نمادها  وجود خواهد داشت  اما اگر روند  بازار روند میان مدت  صعودی باشد  باید در روز چهار شنبه و حتی اواخر وقت  فردا  آلارم  هایی را  به  بازار دهد که اولین ان حجم  بالای معاملات در نماد های پرپتاسیل و مورد  توجه است که شرکت هایی مانند  فولاد ، مپنا، مس، صدرا ، غدیر، سایپا، گروه  بهمن ، بانک  ملت ، چادرملو ، گل گهر ، پارسیان ، مخابرات  و برخی دیگر از مهم ترین  آنها هستند که  ویترین  تصمیم  گیری های بازار بوده و بایددید در این  شرکت ها  چه  اتفاقی رخ می دهد و ایا  حجم  بالای معاملات  به داد انها خواهد رسید یا خیر .

حرکت  مجدد و صعودبازار می تواند روند امیدوار کننده ای را  به  بازار ببخشد که  امید می رود  این  چنین باشد  چرا  که در مسائل حاشیه ای و اصلی بازار آرامش خاطر بیشتری را دنبال  می کنیم و شرایط کمی از روز های قبل ارام  تر شده است  .

اما  امروز نوسان  گیران  در ابتدای وقت  اقدام  به  نقد کردن  برخی از شرکت های خود کردند و خریدارانی که از بازار جا  مانده  بودند دست نگاه  داشته  تا در روز های بعد در قیمت های پایئن تر خرید کنند . البته در ریزش بازار امروز چشم انداز بازار های جهانی و  ریزش این  بازار ها نیز تا  حدودی موثر بوده است که در زمان  خود در مورد آن صحبت می شود .

اما در حاشیه  این بازار باید به  سراغ  اخبار خاص و مهم رفت . این  روز ها  فعالان  بازار هر یک تجزیه و تحلیل مشخصی را از فرمایشات  مقام  معظم  رهبری دارد  . در بخشی ازاین  سخنان  دعوت  به وحدت  و همچنین پرهیز از تحریک  دشمنان  به خوبی برای بازار قابل درک  بود اما  این شایعات  است که دست از سر بازار بر نمی دارد  . برخی از احتمال  آغاز درگیری ها در خلیج  فارس خبر می دهند  که  همین  خبرهای بی پایه اساس و شایعات  خاص برخی سایت ها ذهن  فعالان  بازار را درگیر خود کرده است که  به نظر میرسد خیلی زود تر از تصورات  حاشیه خواهد رفت .

در خبر های اقتصادی شائبه  چاپ  بدون  پشتوانه  پول توسط دولت  و احتمال افزایش تورم  مهم ترین  خبر بازار این روزهاست که البته  کاهش نرخ  دلارو در کنار آن افزایش چشم گیر نرخ  طلا در بازار های جهانی خبر مهم دیگر این  بخش  است  .

امااز بازار های جهانی گفتیم  که در طول بازار یک  روی سکه این  بازار ها  شاهدیم و طی ساعات گذشته  روی دیگر آن . در طول بازار بازهای جهانی به  شدت  با کاهش مواجه  شدند که مس به  سطوح  ۹۶۰۰  و روی هم  ۲۴۰۰ دلار رسدی  . نفت هم در محدوده ۹۸  دلار قرار گرفت اما  مجدداً رشد برخی شاخص ها و خبرها  باعث توجه  به این  بازار شده و شاهد  هستیم که قیمت  روی بین  ۳۰  تا ۵۰  دلار رشد کرده  و مس هم  به همین  شکل پیشرفت خوبی کرده است . نفت هم  باردیگر به  سطوح  بالای ۹۹  دلار بازگشت  . برآیند  بازار امروز و انتشار آمار فردای مصرف کننده در امریکا  می تواند تعیین  کننده  وضعیت  بازار ما نیز باشد  که  این  روز ها  به تحریک  یک  قوای خارجی نیاز مبرمی دارد .

اما  شاخص …

این  روز ها  تحلیل شاخص برای بازار بسیار مهم شده است . برخی معتقدند که  شاخص دیگر به  زیر ۲۵  هزار سقوط  نخواهد کرد و برخی دیگر از یک استراحت  تا  ۲۵ هزارو رشد مجدد  شاخص خبر می دهد  . امروز این   نماگر با  رشدی ۱۴۳ واحدی در محدوده بالای ۲۵۳۰۰  واحد قرار گرفت که  عمده  رشد بازار و شاخص امروز را باید مدیون مخابرات  و فولاد  بود . به خصوص مخابرات که  یک تنه  با  حجم  معاملات  رویایی خود  این  روز ها  دست  هدایت  گر اما  نامرئی شاخص شده است  !

اما مهم ترین رویداد های بازار امروز بازگشایی نمادهایی مانند  بهنوش، حتیاد و از همه مهم تر فولاد بود  .

ریزش اکثر شرکت ها  از جمله خودرویی ها  و صف فروش سایپا ، عدم  بازگشایی غدیرو معادن ، تعدیل مناسب شفن و شپدیس، ایستادگی خارک ، ریزش وصندوق و سقوط تجهیزات  از اخبار  مهم  بازار امروز بود .

امروز ادبیات  مشترک  اکثر شرکت ها عرضه سهام  بود  که  صفوف خرید خود را  با هجوم  سیلی از عرضه مواجه  دیدند  و فعلاً در مقابل آن تسلیم  شده اند تا همگان  چشم  به  روز های آتی به خصوص چهارشنبه داشته  باشند .

 

سرمایه گذاری ها لنگان لنگان!!!

در بازار امروز با نشست سهام برتر و برخورد به خطوط مقاومتی سهام فوق شاهد افت قیمت و متعادل شدن سهام شرکتهای سرمایه گذاری بودیم شرکتهایی که با انتشار گزارشات میاندوره ای خود امید بسیاری را در گروه خود ایجاد کردند گزارشاتی که اکثرا با پوشش سودهای رویایی همراه بود

امروز سرمایه گذاری بوعلی که با پوشش ۲۵ تومانی سود هر سهم خود در عملکرد ۹ ماهه شده و با شاایعه تعدیل عایدی و رساندن سود خود به سطوح ۲۷-۳۰ تومان مواجه میباشد امروز توانست در سطوح قیمتی بالای ۹۰ تومان تثبیت شود بوعلی امروز شاهد معامله شدن ۲ درصد از سهام خود بود شرکتی که سهامدار حقوقی ان یعنی سازمان اقتصادی کوثر تمایلی به حمایت از سهام خود در بازار نشان نمیدهد و از طرفی با توجه به سهام شناور بالای این سهم شاهد معاملات بسیار سنگین روزانه در بوعلی میباشیم

اما امروز سرمایه گذاری البرز که با فروش سهام مدیریتی شتولی به کف با تعدیل عایدی بسیار خوبی از طریق فروش این شرکت مواجه میباشد در کنار معامله عمده در جریان خود با صف خرید و روند رو به رشد مواجه میباشد سرمایه گذاری البرز همچنین ظاهرا قصد فروش سهام شرکت تولید دارو شرکت خارج بورسی خود را نیز دارد

اما سرمایه گذاری توسعه ملی با توجه به پوشش بسیار مناسب سود شرکت در گزارش ۶ ماهه با شایعاتی در خصوص احتمال اعلام سود ۷۰ تومانی در بازار مواجه شده است که طبق بررسی کارشناسان بتا سهم احتمال تحقق این سود در حد بسیار پایین و تا حدودی غیر ممکن نیز میباشد وتوسم امروز نتوانست از سد مقاومتی ۱۷۰ تومانی خود عبور نماید.

 

بانکیها تضمین میدهند!!!

در بازار امروز باز هم سهام شرکتهای بانکی ثابت کردند حتی در بازار منفی نیز همچنان استوار میمانند و اصلا روند این گروه با روند کلی بازار متفاوت میباشد

در بازار امروز در نماد بانک پارسیان اگر چه از صف خرید ۱۳۰ میلیونی دیروز خبری نبود اما باز هم صف خرید میلیونی سنگینی را در این سهم شاهد بودیم و باز هم به مانند دیروز شاهد عرضه کمتر از نیمی از حجم مبنای وپارس بودیم وپارسی که ظاهرا سرمایه گذاری تدبیر صف خرید سنگینی را برای سهم چیده تا مانع نقل و انتقال بلوکی سهام بین سهامداران خودرویی سهم شود  و یا  برخی نیز عکس این موضوع  را مطرح می کنند .

از سطوح قیمتی ۵۴۰ تومان نوید برگشت پست بانک را داده بودیم امروز پست بانک سطوح قیمتی ۵۸۰ تومان به بالا را نیز شکست در صورت مثبت بودن معاملات فردا در وپست شاهد رشد قیمتی سهم تا سطوح قیمتی ۶۲۰ تومان بودیم این روزها شایعاتی در خصوص احتمال انتشار گزارش دعوت به مجمع سهم تا پایان هفته شنیده میشود

امروز در نماد بانک سینا شاهد معاملات کم حجم بودیم ظاهرا وسینا در سطوح قیمتی ۳۰۰ تومان گیر افتاده است وسینایی که با شایعه تعدیل عایدی و احتمال اعلام سود ۴۵ تومانی برای سال جاری مواجه میباشد.  وسینا در صورتی که بازار با روند مثبت مواجه شود تا سطوح قیمتی ۳۲۰ تومان رشد خواهد کرد. این  روز ها  مثبت  بودن مخابرات  بر وسینا  اثر خوبی گذاشته است  . دراین گروه  بانک  ملت  که  با  قیمت بالایی بازگشایی شده  بود تا  سطوح ۲۱۲ تومان  فات  کرد . باید منتظر قیمت های زیر ۲۰۰۰ ریال  در این  سهم  بود  که می تواند  فرصت خوبی برای خرید این  بانک  محکم  و استوار باشد  .

 

معدنیها ، فولادیها چشم انتظار جهانیها!!!

این روزها شرکتهای فولادی و معدنی چشم انتظار قیمتهای جهانی میباشند تا روند خود را مشخص کنند سهام هر دو گروه دارای پتانسیل های بنیادی بسیار بالایی میباشند و توانایی رشد قیمتی خوبی را در سال جاری دارند

امروز در گروه فولادی شاهد بازگشایی غول فولادی بازار یعنی فولاد مبارکه بودیم فولاد پس از تقسیم سود و تعدیل مثبت عایدی با ۴ درصد رشد قیمتی بازگشایی شد فولاد این روزها با افزایش سرمایه و افتتاح طرح توسعه افزایش ظرفیت خود و همچنین احتمال تعدیل عایدی و اعلام سود ۴۰ تومانی تا پایان سال مواجه میباشد به نظر میرسد فولاد ارام ارام تا قیمتهای ۳۰۰ تومان روند صعودی را در پیش بگیرد . او امروز در قیمت های ۲۸۳ و ۴ آارم  گرفت  و البته  فردا می تواند  با  اندکی منفی حتی در قیمت های زیر ۲۸۰۰ ریال  او را  شکار کرد . سهمی که به نظر میرسد روز های خوبی را  برای بازار رقم  خواهد  زد .

 

اما امروز در گروه روییها شاهد بازگشت کالسیمین بودیم بازگشتی که میتوانست بسیار بهتر از بازگشت فعلی باشد کالسیمین همانطور که وعده داده بودیم پس از تعدیل عایدی بالای ۲۰ درصدی امروز با رشد قیمتی ۳-۴ درصدی پابه عرصه گذاشت و درست بر سر مقاومت ۱۲۰۰ تومانیش بازگشایی شد کالسیمن با توجه به اینکه تنها تناژ فروش خود را افزایش داده و هنوز بودجه سال ۹۰ خود را بر اساس روی ۲۰۰۰ دلاری و دلار ۱۰۰۰ تومانی بسته است تا پااین سال جای تعدیل عایدی و احتمال اعلام سود ۱۴۰-۱۶۰ تومانی را دارا میباشد . دراین  سهم به نظر میرسد افت  قیمت جهانی روی کمی بر او موثر بوده  اما  به محض رشد قیمت ها  فاسمین  یکی از شرکت هایی بوده  که  رشد بسیار بالایی را  تجربه خواهد کرد .

امروز اما در راستای افت قیمتهای جهانی مس شاهد نزول قیمتی در سهام فملی بودیم فملی که طبق تحلیل بنیادی که در سایت قرار داده شد برای امسال توانایی تعدیل عایدی را تا سطوح بالای ۸۰ تومان به ازای هر سهم دارد اما فعلا به دلیل نسبت پی بر ای بسیار بالای سهم نیمتوان انتظار رشد قیمتی را از فملی داشت به نظر میرسد فملی نهایتا درسال پیش رو تا سطوح قیمتی ۶۰۰ تومان رشد نماید البته به شرطی که قیمتهای جهانی مس از سطوح قیمتی ۹۰۰۰ دلار کمتر نشود.

 

تجهیزاتیها منتظر یک خبر مهم!!!!

امروز تجهیزاتیها با روند منفی مواجه شدند  و این همه خبرسازی  و موج  شایعات  مثبت هم نتوانسته تجهیزاتیها را حداقل برای دو روز مثبت نگه دارد بازار تجهیزاتیها چشم به راه فرداست فردایی که قرار است وزیر نفت به مجلس معرفی شود در صورت معرفی سردار رستم قاسمی به عنوان وزیر نفت شاهد چرخش ۱۸۰ درجه ای در سهام این گروه و شکل گیری روند مثبت در سهام تجهیزاتیها خواهیم بود به هر حال هر چه نباشد سردار قاسمی فرمانده قرارگاه خاتم و سهامدار عمده صدراست و وزارت ایشان بر وزارت خانه کلیدی و کارفرمای تجهیزاتیها میتواند روند قیمتی سهام این گروه را متحول سازد. البته  عدم  معرفی ایشان  هم  ضربه سختی بر پیکر این گروه خواهد بود .

امروز در نماد صدرا در ابتدای وقت شاهد معاملات مثبت حتی احتمال تشکیل صف خرید نیز وجود داشت اما رفته رفته فشار عرضه بر روی این نماد افزوده شده و شاهد افت قیمتی این سهم بودیم برخی تحلیل گران  تکنیکال معتقدند قیمت فعلی صدرا تنها ی پول بک بوده و به زودی شاهد شکل گیری روند مثبت سهم به خصوص با حمایت هایی که این چند روزهاز سوی قرارگاه خاتم بر روی این سهم شده است باشیم

اما امروز در این گروه اذراب و فاراک وضعیت خوبی نداشتند این دو سهم حتی به ورطه صف فروش نیز کشیده شدند فاراک و فاذر امروز برروی حمایتهای جدی خود قرار گرفتند که اگر این حمایتها تا فردا حفظ شده و فاذر و فاراک معاملات مثبتی را در پیش بگیرند امید به برگشت قیمتی این دو سهم و رشد قیمتی مجدد فاراک و فاذر را خواهیم داشت .

در کنار این  دو امروز مپنا هم  منفی شد  . مپنایی که  رئیس جمهور به علی ابا د رفته  تا  یکی دیگر از نیروگاه های بزرگ  این  شرکت  را افتتاح کند که  البته دراین  بین ممکن است کمک  هایی نیز بابت  مطالبات  از وزارت  نیرو وعده  شود  که  اخبار خوبی برای مپنا خواهد بود .

مپنای ۲۸۰۰ ریالی برای بازار خبر جالب توجه  دیگری است که  نوسان  گیران  منتظر دیدن آن هستند .

گوشه و کنار بازار!!!

در بازار امروز شاهد بازگشایی نماد شپنا پس از برگزاری مجمع عمومی عادی و تقسیم سود ۵۰ تومانی به ازای هر سهم بودیم شپنا امروز در سطوح قیمتی ۴۳۰ تومان بازگشایی شد که استقابل چندانی از این سهم نشد شپنا با ابهاماتی در خصوص سود سال ۹۰ و طرح های توسعه ای خود مواجه میباشد البته از طرفی این سهم با شایعاتی در خصوص احتمال تعدیل مثبت سود سال ۹۰ نیز روبرو است وشاید بهتر باشد شپنا  را  زیر ۴۰۰۰ ریال  بار دیگر مورد  توجه و گزارش نویسی قرار دهیم  .

اما امروز در نماد بترانس علی رغم تکذیب شایعات پیرامون این سهم در کنار انتشار گزارش۳ ماهه و عدم تعدیل مثبت باز هم شاهد رشد قیمتی و صف خرید در این نماد میباشیم پی بر ای بترانس در حال نزدیک شدن به سطوح ۱۱ میباشد این سهم هم اکنون در حباب کامل قرار گرفته و به اعتقاد بسیاری از کارشناسان قیمتهای فعلی سقف قیمتی بوده و هیچگونه توجیهی ندارد.

امروز در گروه پتروشیمی ها و در نماد شخارک شاهد عرضه بسیار سنگین و از بین رفتن صف خرید این نماد بودیم نه به دیروز که حتی به میزان حجم مبنا نیز سهام شرکت عرضه نشد و نه به امروز  که به عرضه های میلیونی باعث از بین رفتن صف خرید در این نماد شد شخارک فارغ از این عرضه های سنگین تا سطوح قیمتی ۱۹۰۰-۲۰۰۰ تومان جای رشد دارد و به نظر میرسد ارام ارام به سمت اهداف تعیین شده حرکت نماید . هر چند  فردا  کار سختی را نیز در پیش  خواهد داشت . گفته می شود  که  امروز وصندوق عرضه  کننده  سهم  بوده  که می تواند  در افزایش سود فروش سرمایه گذاری های شرکت  نیز اندکی موثر باشد . اما دراین گروه  شاراک  که  افتی عجیب را  در پیش روی خود داشت امروز تا حدودی ایستاد  و مقاومت  می کرد . زاگرس هم  کم کم  پر حجم  شده   و با  توجه  به  رونق پتروشیمی ها  کمی به  سمت  مثبت  گارد  گرفته است .

در گروه  سنگ  آهن  با منفی شدن  بازار های جهانی باز هم  شاهد ریزش در این گروه هستیم  جایی که  کگل ، کچاد  و سایر شرکت ها نیز منفی شدند  . با خوابیدن  جو مثبت  بازار گزارش های نه چندان  راضی کننده  این  گروه  بیشتر به چشم می آید  هر چند که خبرهای خوبی از تعدیل مثبت در این  گروه  شنیده می شود .

امروز کچاد از ۶۵۰  تومان  کمتر شد  و به ۶۴۳ رسید  و فردا نیز احتمالاً تا  سطوح  ۶۲۰۰  و ۶۳۰۰  ریال  افت نماید .

امروز بهمن  با  عرضه های جدی خوارزمی صف خرید  خود را از دست  داد  . او با این  حجم اخبار مثبت  ، همچنان در افزایش قیمت  باقی ماند اما  باقی شرکت ها به  خصوص سایپا که در اوج  بازار با قیمت  بالایی بازگشایی شده  بود مواجه  بودیم  . احتمالاً سایپا در محدوده ۱۹۵۰  و ۲۰۰۰ ریال  و زامیاد  هم در قیمت های زیر ۲۰۰۰ فرصتی مجدد برای خرید داشته  باشند .

امروز ایستادگی مخابرات  قابل توجه  بود که  ناشی از قیمت های منطقی سهم  و شرایط جالب او  دارد . برخی معتقدند که  مخابرات  در گزارش ۶ ماهه  با  تعدیلی بیش از ۳۰% مواجهاست  و همین  امر و رشد پی به ای بازار او را جذاب تر کرده است . این  شرکت  با فروش برخی دارایی های شرکت های استانی  و خبر تعدیل همراه اول  و افزایش سرمایه او فردا  را هم  باید تا  محدوده ۳۲۸ ریال  بال  بیاید تا  در آستانه  مقاومت  ۳۳۰۰ ریالی عرضه  شود .

در سوی دیگر بازار امروز وساپا در حالی که  ۲۷۴۰ ریال  را  با  خود  لمس می کرد ناگهان با عرضه های جدی منفی شده  و حالا احتمالاً در قیمت های زیر۲۶۰۰  ریال  قرار  خواهد گرفت  . محدوده کمتر از ۲۵۰۰  ریال  برای سهم قیمت های مناسبی را نوید می دهد .

اما در پایان  به  بررسی ۴ نماد  کوچک دیگر می پردازیم  که  امروز برخی از آنها صدر یا  ذیل بازار بودند! بهنوش با  مجمع  و گزارش سود  ۳۰۳ تومانی بازگشایی شد  که  قیمت های خوبی را لمس کرده است  . محدوده زیر ۱۲۰۰۰ ریال  برای بهنوش به عنوان  یک  سهم  ارام  و بی درد  سر  و کم نوسان  مناسب است .

در کنار او  امروز حتاید نیز بازگشایی شد  که  با وجود  تعدیل ۲۰% منفی باز شد  . قیمت ۲۸۰۰  ریال  می تواند  حتاید  را  برای مدت  کوتاهی نوسانی کند و بازی خوبی در کوتاه  مدت  بدهد  . هر چند  سهم  مدت هاست  که دیگر آن شور وشوق قبلی را ندارد .

امروز اسیا  هم  با  گزارش پوشش مناسب و ۲۵% سود کمی مثبت  بود  که  البته این  سهم  بیشتر با حمایت بزرگان  خود  سبز مانده است . در پایان  باید به  کمرجان  اشاره کرد که  پوشش مناسبی را پس از تعدیل مثبت رقم  زده است که احتمالاً همین امر کمی او را  تا  لب چشمه  ۵۰۰۰ ریال  راهنمایی می کند .

 

 

گروه تحلیل گری بتا سهم

دوشنبه ۳ مرداد ۹۰

 

 

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم