گزارش بازار شنبه ۲۰آذر ۸۹

آذر ۲۰, ۱۳۸۹

گزارش بازار شنبه  ۲۰آذر ۸۹

پالس مثبت و بازی بزرگان!

گزارش بازار – بتاسهم –۱۶:۲۵  امروز شنبه ، اولین  روز از هفته  سوم  آذر را در حالی آغاز می کنیم که محرم در   بازار آغاز شده و بازهم  بر خلاف رویه های قبلی بازار به  این  رویداد مذهبی واکنش مثبت نشان داده  و دراین  روزها خبرهای خوبی رامی شنود و این امر باعث شده تا رونق دو چندانی در بازار و برخی از نماد ها  شاهد باشیم  رونقی که  کمک  شایانی به  رشد بازدهی سهامداران درست در آستانه  عرضه همراه اول کرده است .

البته  آنچه  باعث این  رونق شده  اخباری است که حول شرکت ها می چرخد و همین امر سبب رونق برخی شرکت های مرتبط با این امر شده است  .

بازار امروز آغاز توفانی داشت  طوری که  همه  حس نوستالژیک  روز های ابتدایی سال  را  تجربه  می کردند  .حسی که  بازار با  خود  داشت  و شعف درونی بازار را نشان میدداد  که  فنر جمع  شده  طی مدت اخیر چه قدر خواهان  آزاد شدن و رها  شدن  پتانسیل خود است .

به هر حال  بازاردر یک  روز آفتابی دیگر رشد قیمت ها  را  به  رخ  سهامداران  کشید تا نشان دهد  برخی شرکت ها و گروه های قدیم بازار در حال یک کودتا  علیه نمادهایی بودند که مدت ها  بر اریکه  بازار سوار بوده و حکمرانی می کردند  . به نوعی شرکت های مرتبط با  بازار های جهانی نظیر فلزات  و به خصوص پتروشیمی ها  به کمک  خودرو و سرمایه  گذاری ها  شرکت هایی مانند تجهیزات  و بانک ها  را  به زیر کشیده و حالا خود درحال  قدرت  نمایی در بازار هستند  تا  احتمالاً این  بار این  گروه و شرکت ها پرچم  بازار را در دست  گرفته  و و شاخص را  به  سمت  ۱۹ هزار واحد هدایت  کنند .

البته  امروز حجم  بالای معاملات در برخی از نمادها نشان میداد که  شرایط به این  اسانی ها نیز نخواهد بود و برای تداوم  این  مثبت ها  راهی سخت  در پیش است  به خصوص انتهای وقت  بازار فردا و ابتدای روز دوشنبه که  روزگار سخت و پر عرضه ای انتظار بازار را می کشد .

اما در حاشیه  بازار چه خبر بود .

در حاشیه  بازار باید  به  اخبار سیاسی اشاره کرد  که  فعلاً رکود  مذاکرات و یخ  زدگی و انتظار برای واکنش طرفین  است  که  وضعیت  مذاکرات دور بعدی را  مشخص میکند اما هر چه از جزئیات  مذاکرات اخیر مطالبی به  بیرون  درز می کند  احتمال  این  که ایران  به  یک  توافق دست  یابد  کم  رنگ  تر می شود .

در بحث کلان اقتصادی ،حال  همه متوجه  شدند که  طرح تحول احتمالاً به  ان  قدرتی که  بیان می شد  اجرا  نخواهد شدو حداقل برخی بر این  عقیده اند که  بخش صنعت  احتمالاً با تغییرو تحولاتی در نحوه  اجرا  مواجه خواهد شد  که  این  اجرای نصف و نیمه  طرح برای صنایع خود خبر خوشحال  کننده  ای برای بازار است  .

اما مهم ترین اخبار به  بازار های جهانی باز می گردد که در بازار فلزات  غوغایی به پا بود اما نفت  و طلا  خیلی پر جنب و جوش ظاهر نشدند  . در قیمت نفت  شاهد  بودیم که این  محصول در محدوده ۸۷ و ۸۸ دلار قرار گرفت تا همچنان در حسرت ثبت  ۹۰  دلار باقی بماند . طلا  هم  با کاهش مواجه  شدو  بیلت نیز در محدوده ۵۰۰  تا ۵۱۰  دلار مورد  معامله قرار می گرفت اما  در بازار فلزات  رنگین قیمت ها  رشد جالب توجهی داشت  و پیش بینی می شود  حتی این  رشد ادامه دار خواهد بود . در حالی که  روی در محدوده ۲۲۵۰  و ۲۳۰۰  دلار قرار داشت  ،مس با  صلابت  از قیمت های ۹ هزار دلار عبور کرد و حتی برای لحظاتی به  بیش از ۹۱۰۰ دلار هم  رسیده  بود . این رشد قیمت  جهانی مس امروز باعث شد  تا  توجه  بازار به  فملی بیش از قبل باشد  و از همین  بابت  بود که او امروز تاثیر گذار ترین شرکت  بر شاخص بود چرا  که  با  بیش از ۹  میلیون  داد و ستد در قیمت های ۸۷۰۰ به  بالا  روز خوبی داشت و استقامت  کرد . درست است که گروه  روی هم  با  رشد  مواجه  شده اما  شرکت های این گروه  رشد هیجانی را  تجربه نکرده و به چند درصد دلخوش بودند .

اما در بازار امروز بسیاری از شرکت ها  بر اثر اخبار داخلی و برخی داد و ستد ها و معاملات عمده مثبت  شدند که در مورد  آنها توضیح  خواهیم  داد  . توقف نمادخارک  نیز بر سایر پتروشیمی ها موثر بوده و از سویی دیگر شاهد افول برخی از گروه ها از جمله  تجهیزاتی ها، بانک ها و سنگ  آهن  بودیم  . در شاخص نیز با رشدی ۸۸  واحدی به ۱۸۴۶۰  واحد رسید که نقش سه شرکت  ملی مس ایران ،سایپا و غدیر بیش ار بقیه  برجسته  بود .

 

خودروییها پر شتاب!!!

امروز لیدر خودروییها حسابی با شتاب حرکت کردند برخلاف شرکتهای کوچک و حاشیه ای این گروه لیدرها با سرعت هر چه تمام تر تاختند در بازار امروز ایرانخودرو که همیشه در زمان مثبت شدن این گروه حسابی مثبت شده و در زمان منفی شدن اصلا رضایت به منفی نمیدهد با  صف خرید و رشد قیمت همراه  شد  . این نماد امروز با حجم معامله ۱،۸ میلیونی خود و صف خرید به همین میزان رشد نزدیک به ۳ درصدی را تجربه کرد. در ایران خودرو  باید به  اخباری اشاره کرد  که  گفته می شود به  زودی معامله  بلوکی با  قیمت پایه  ۵۰۰ تومان دراین  شرکت  به وقوع  خواهد پیوست که  شستا و صندوق از ان  خارج خواهند  شدو رنا  جای آنها  را می گیرد  . بی شک این  خبر بر ایران خودرو  تاثیر بسزایی داشته که امروز هم  با  رشد قیمت و توجه  بازار مواجه  بود  . اما در دیگر سهم لیدر خودرویها یعنی سایپا نیزشاهد وضعیت مناسبی می باشیم سایپا که امروز با صف خرید مواجه بود شاهد عرضه صف خرید خود با حجم معاملات بالا و حدود۷ میلیونی بود که نتیجه رشد قیمتی بیش از ۳،۵ درصدی را برای این سهم رقم زد. درسایپا نیزتوجه  بازار به  افت  قیمت  اخیر او بود که  شرایط این  چنینی را  رقم  زد ه و برخی پیش بینی می کنند  تا  ۲۳۰۰  ریال  ادامه دارد .

اما امروز خبهمن که با شایعه تعدیل عایدی در گزارش ۹ ماهه نیز مواجه است با معامله به میزان حجم مبنا و رشد ۱،۵ درصدی قیمتی مواجه بود

زامیاد خودرویی زیر مجموعه سایپا که به واسطه پی بر ای ۲،۵ و بسیار پایین خود حسابی مورد توجه بازار است و از طرفی سطوح قیمتی ۱۶۰ تومان نیز کف قیمتی سهم شده است امروز با روند مثبت کار خود را اغاز کرد اما به یکباره در دقایق پایانی به قیمتهای منفی کشیده شد تا در نهایت با بیش از ۲،۳ میلیون سهم معامله رشد قیمتی ۲ درصدی را به ثبت برساند. دراین گروه  احتمالاً با  قطعی شدن  برخی خبرها  رنا نیز با  صف خردی مواجه  باشد  .

بهار پتروشیمی ها!!!

این روزها به دلیل رشد قیمتی نفت و افزایش قیمت محصولات پتروشیمی و شایعات مثبت از معامله بلوکی گرفته تا تعدیلهای مثبت در این گروه حسابی باعث رشد قیمتی سهام این گروه شده است

امروز پتروشیمی اصفهان که با شایعه معامله عمده و بلوکی مواجه میباشد و مدتی است روزانه ۴ درصد رشد قیمتی را بر قیمت خود میافزاید امروز نیز پس از ۵۰۰ هزار سهم معامله و صف خرید بیش از ۲ میلیونی خود ۴درصد دیگر را رقم زد . شایعات  در این  شرکت از معامله  بلوکی به  قیمت های بالای ۴۰۰۰ ریال  حکایت  دارد .

اما پتروشیمی اراک نیز که بارها در این بخش بر ارزندگی سهم به واسطه پی بر ای و قیمت اندکش توصیه شده بود این روزها در رکاب قافله اقبال پتروشیمی ها قرار دارد شاراک امروز پس از ۶۵۰ هزار سهم معامله و رشد قیمتی ۴ درصدی و صف خرید ۱،۵ میلیونی به کار خود پایان داد

اما متانول ساز تک و تنهای بورس یعنی شفن که این روزها با شایعه تعدیل مثبت عایدی تا سطح ۱۰۰ تومان به ازای هر سهم مواجه میباشد امروز نیز به روند مثبت خود ادامه داد شفن امروز با حجم معامله بیش از ۱ میلیونی خود رشد قیمتی بیش از ۳،۵ درصدی را به ثبت رساند

اما پتروشیمی شیراز دیگر سهم پر پتانسیل این گروه با تعدیل عایدی بسیار مناسب در گزارش ۹ ماهه و پوشش بالای سود خود درگزارش ۶ ماهه خود روبرو بود امروز سطح روانی ۲۰۰ تومان را با قدرت پشت سر گذارد شیراز امروز با حجم معامله سنگین نزدیک ۳ میلیونی و صف خرید بیش از ۱ میلیون سهمی رشد قیمتی ۴ درصدی را تجربه کرد و در پله ۲۰۸ تومان ارام گرفت.

سرمایه گذاریها بازگشتند!!!

در بازار امروز شاهد بازگشت روند قیمتی و روند معاملاتی سهام گروه سرمایه گذاری بودیم رشد قیمتی بالا در گروه پتروشیمی و اصلاح قیمتی اخیر این گروه و تعدیلات عایدی پیش رو از علل اصلی این رشد قیمتی یاد میشود

در بازار امروز سرمایه گذاری بانک ملی که در شرف انجام معامله عمده و تعدیل مثبت عایدی قرار دارد امروز با حجم معامله ۱،۲ میلیونی خود و صف خرید سنگین ۳ میلیونی به قیمتهای۲۵۰ تومان میاندیشد ارزش ان ای وی بالا و ارزش ویژه این سهم زبانزد خاص و عام میباشد

اما وصندوق که این روزها به دلیل جو مناسب پتروشیمی ها و با توجه به برند این سهم که در بازار به عنوان شرکت سرمایه گذاری در زمینه پتروشیمی شناخته میشود امروز با توجه به صف خرید سنگین عرضه چندانی را شاهد نبود وصندوق امروز با توجه به صف خرید ۴ میلیونی تنها عرضه ۴۶ هزار سهم را تجربه نمود. در مورد  وصندوق عجیب است  که اما  با  شنیدن  نام خودرویی ها  سرمایه  گذاری ها نیز مورد  توجه  قرار میگیرند و در پیشانی آنها  باید به  صندوق بازنشستگی اشاره داشت که این  روز ها  از ۳ جهت  با  اخبار مثبت  مواجه  شده و صف خرید را  برای خود به  ارمغان  آورده است . از یک  سو از تعدیل پتروشمیی خارک  خوشحال  است  از سویی دیگر شنیده می شود که به  زودی ۳۰% از سهام  پتروشمیی باختر در فرا بورس عرضه خواهد شد و صندوق بازنشستگی مالک ۵% از سهام  این  شرکت است  و با عرضه  این  سهم  به  قیمت  ۱۲۰۰ تومان  ارزش ذاتی وصندوق تحت  تاثیر قرار خواهد گرفت به طوری که اگر این  ۵% را نیز به همان  قیمت  ۱۲۰۰ در نظر گیریم  بیش از ۱۶۰  ریال  به ارزش ذاتی این  سهم  اضافه خواهد شد  .از سویی دیگر این  معامله ایران خودرو نیز بر سهم موثر خواهد بود که  فردا سعی خواهد شد اثرات  کامل این  موارد  را در یک جمع  بندی بیان  کنیم اما  به هر حال  این همه خبرنشان میدهد که  صف خرید وصندوق بی دلیل نیست .

اما سهم پر پتانسیل سرمایه گذاری غدیر که با شایعه اعلام سود ۸۰ تومانی برای سال ۹۰ مواجه میباشد و شایعاتی در خصوص فروش ۲۰ درصدی سهام این شرکت در شرکت ساختمانی بین المللی توسعه ساختمان نیز وجود دارد امروز با با حجم معامله سنگین نزدیک به ۸ میلیون سهمی و با حمایت ساتا قیمتهای ۳۵۰ تومان را پشت سر گذاشت و با رشد ۳،۵ درصدی قیمتی به کار خود پایان داد. . اما در کنار این  اخبار غدیر هر روز خبر ی تازه  را  رو نمایی می کند و گویا  قرار است  برای باخترو فن آوران و همچنین پتروشیمی اصفهان هم  پدر باشد  که این امر با  حمایت  ساتا  صورت  می گیرد  . همین امر در کنار اخبار افزایش سرمایه و ..  باعث توجه  بازار به  غدیر شده است  .

اما سرمایه گذاری صنعت و معدن که پس از بازگشت از مجمع خود یک کله سقوط و افت قیمتی را تجربه کرده بود پس از افت تا سطوح قیمتی کمتر از ۹۰ تومان چند روزی است تغییر روند داده وصنعت امروز با بیش از ۱ میلیون سهم معامله به مقاومت ۱۰۰ تومانی خود برخورد کرد تا با تنها رشد ۳ درصدی قیمت و ارام گرفتن در قیمتهای کمتر از ۱۰۰ تومان به کار خود پایان دهد

تجهیزاتیها در سایه بقیه!!!

در بازار امروز به خصوص در اواخر وقت شاهد افت گروه تجهیزاتی و حتی به صف فروش کشیده شدن برخی سهام این گروه بودیم سهامی که در قیمتهای منفی حسابی جذابیت ویژه ای یافته اند چه از نظر اندیکاتورهای تکنیکالستها و چه از نظر اخبار مثبت بنیادی!!!

اما در بازار امروز شاهد معامله منفی در لیدر این گروه یعنی صدرا بودیم صدرا امروز با حجم معامله ۱،۶ میلیونی با کاهش ۱،۵ درصدی قیمتی همراه بود به نظر نمیرسد شاهد افت چندانی در این سهم باشیم

اما در سهم پر پتانسیل اذراب که این روزها با دریافت پیش پرداخت و شایعه تعدیل مثبت عایدی مواجه میباشد امروز حسابی منفی بود و حتی در اواخر وقت به ورطه ۴ درصد منفی کشیده شد اذراب امروز با حجم معامله ۳۴۰ هزار سهمی بیش از ۳،۵ درصد افت قیمتی را به ثبت رساند

اما فاراک که این روزها باز مجددا شاهد حمایت سهامدار حقوقی خود یعنی دانایان پارس میباشد امروز وضع نامناسبتری داشت این سهم امروز حتی در دقاقی پایان با صف فروش نیز مواجه شد که به سرعت جمع اوری شد این روند در گروه تجهیزات حسابی تابلو شده است در برخی منفی کردن ها تعمد نیز دیده میشود و بدا به حال سهامداران احساسی که به هر قیمتی و بدون تحلیل سهم خود را به فروش میرسانند در بازار امروز فاراک با حجم معامله ۵۸۵ هزار سهمی افت ۳ درصدی قیمتی را به ثبت رساند

اما مپنا که این روزها با شایعه توقف نماد به دلیل افزایش سرمایه در کوتاه مدت مواجه میباشد امروز با حجم معامله ۱،۲ میلیونی نیم درصد رشد قیمتی را تجربه کرد مپنا پتانسیل تعدیل مثبت عایدی بالا و افزایش سرمایه از محل سود انباشته را داراست

اما حفاری نیز در سایه شایعه تعدیل مثبت ۵ درصدی در گزارش حسابرسی شده و ورود دکل حفاری جدید و جایگزین شدن با دکل سوخته شده امروز به رشد لاکپشتی خود ادامه داد حفاری امروز با حجم معامله ۱،۵ میلیون سهمی چند ریالی مثبت شد

و اما در سایر نماد ها 

در گروه  سنگ  اهن توجه  بازار به خبر های معادن  جلب شده که برخی او را  از محل فروش مس مستحق تعدیل می دانند . در گروه  بانک  امروز بی رمق موج می زد  . عدم  انجام معامله عمده  صادرات  باعث شد تا  نگاه ها از سوی این  سهم  به  سمت  سایر اعضای گروه  بانک  جلب شود . دراین گروه همچنان  پست  بانک  مورد  توجه است و به نظر میرسد شرایط خوبی را در بلند مدت  شاهد  باشد  .در بیمه ها وضعیت اندکی بهتر بود به غیر از البرز آسیا و دی با اخبار مثبت  و حمایت های قاطع  با  رشد قیمت مواجه  شدند و بیمه پارسیان نیز به  دنبال  حامی جدی خود می گردد . امروز مثبت  شدن  دانا در قیمت های ۱۴۸۰  تومان نیز در نوع خود  جالب توجه  بود .

در گروه دارو گروه همیشگی مثبت  بودند  اما  آنها نیز زیر سایه  بزرگان  سه گروهی قرار گرفتند که  یاد شد  . درگروه دارو امروز بازگشایی کوثر با وجود تعدیل منفی و با  قیمت  ۲۵۷ تومان  خبر خوشحال کننده  ای برای سهامداران  او بود چرا که  احتمال  افت  بیشتر سهم نیز وجود  داشت  .

اما  امروز وضعیت مخابرات  جالب توجه  بود . او امروز نسبت  به  روز های قبل کم حجم  تر بود  اما  توجه  بازار همچنان  به  سوی اوست  . برخی منتظرند  تا  با  ریزش مخابرات  به  زیر ۲۷۰۰  بار دیگر او را  شکار کنند  سهمی که  احتمالاً از روز دوشنبه و با  کاهش قیمت  اندک  باردیگر مورد توجه  قرار  خواهد گرفت  .

بازار روز های مثبتی را می گذراند اما  شرایط نشان میدهد  که  ثبات و دوام  آن طی معاملات  فردا  و به خصوص انتهای وقت  آن مشخص خواهد شد .

 

 

 

 

 

 

 

گروه تحلیل گری بتا سهم

۲۰ آذر۸۹

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم