گزارش بازارشنبه ۱۷ مرداد ۹۴
آغاز تلخ …
گزارش بازار بتاسهم ۱۵:۵۰ امروز شنبه ، یک اغاز تلخ را در ابتدای هفته داشتیم . اغازی که همه ما را غافلگیر کرد . البته این را بگوییم که ببنید انتظار داشتیم که بازار منفی شود چرا که نفت به این شکل رفتار کرده بود و امار تولید و فروش خودرویی ها هم افتضاح بود . بازارهای جهانی هم ریخته بود خبرهای سیاسی هم نه این که منفی باشد ولی چنگی به دل نمی زد . ایتم مثبتی برای شوک مثبت به بازار وجود نداشت و به خصوص ریزش نفت و تجربه قبلی باعث شد تا بازار با منفی همراه شود منتهی شدت ان طوری بود که فکر نمی کردیم این طور و این حجم منفی را داشته باشیم . حقیقت امر این است که بازار ما تا ۶۵% به کالاها گره خورده است و بازار نیز به طور مستقیم شاید نه خیلی ولی ۱۰۰% ان مستقیم به نفت گره خورده است دولتی که بی پول شود شبیه پدری می شود که از کار بیکار شده و حالا او می ماند و برخی هزینه ها …
به هر حال بازار یک بار تجربه تلخ ریزش نفت را داشته و حالا حسابی گرفتار شده است . البته امروز این ریزش به زیر ۶۶ هزار یک سری تردید های جدید را دوباره اغاز کرد که بر این مبنا استوار شده است که خط روند نزولی شکسته نشده و هنوز هیچ چیز قطعی نیست . چارتیست ها به این عقیده اند و البته برخی از انها نیز فقط به اینده چشم دوخته اند .
دو نکته مهم … اول این که در طول این هفته ما یک هفته نیمه تعطیل را داریم و کارکردن در چنین هفته هایی سخت است . در این روزها بازار معمولاً سعی می کند گارد خنثی بگیرد ولی وقتی کمی شرایط منفی شود فشار فروش بالا می رودو کار را دشوار می کند .
نکته دوم برخی معتقدند که عامل بعدی برای رشد بازار دو ایتم است یا سفر روحانی به نیویورک و خبرهای ان طرف خواهد بود و یا نرخ دلار که به نظر بابان ریزش نفت نرخ دلار رو به صعود گذاشته و شاهد رشد دلار خواهیم بود . بسیاری معتقدند اگر دلار تا ۳۶۰۰ برسد بازار می تواند یک نیم واکنش مثبت را داشته باشد . ولی به نظر مشکل بازار بحث عدم نقدینگی و سیاست های غلط بانک مرکزی هم هست که با وجود نرخ تورم منفی بازهم روی نرخ سود ۲۲و حتی ۲۵ و بیشتر هم پافشاری می کند .
اما سری به بازار امروز بزنیم …
چیز قابل تعریفی نداشت . از همان ابتدا منفی و رفته رفته شدت این منفی نیز بیشتر میشد . حتی امید داشتیم کمی اخر وقت فضا بهتر شود ولی نشد که نشد . کمک هایی برای حرکت دادن به برخی نماد های بانکی و به خوص خودرویی نیز بی نتیجه بود و آنها با این نوع گزارش ها بازار را ناامید کرده اند .
بازار مدت هاست از تک سهم ها استقبال می کند و دیگر صنعتی در بازار حرکتی ندارد . برای بازار فردا به نظر وضع در ابتدا همین است ولی رفته رفته بهتر می شود و حتی اخر وقت بازار فردا شرایط شاید کمی بهتر شود ولی شدت ان انقدر بالا نیست .
نکته اخر را بگیم و سراغ بقیه گزارش برویم … خیلی ها معتقدند شاخص این روزها منتظر یک رویداد است … پالایشگاهی ها !! به نظر بازار روی پالایشی ها شرایط خاصی را تجربه می کند برخی معتقدند چون قرار است اکثر انها با ریزش باز شوند بزاار در بقیه سهم ها نیز خریدی نمی کند و این بابت این وضعیت شده است . شاخص هم از سمت این گروه در خطر است . امروز شاخص با هزار سلام و صلوات در نهایت لب مرز ۶۶ هزار باقی ماند ولی ۴۵۰ واحد افت داشت که فارس وبصادر حکشتی پارسان تجارت و … در این ریزش موثر بوند .
و اما سری به حاشیه ها بزنیم که این روزها حاشیه ها چندان چنگی به دل نمی زنند .
در خبرهای سیاسی «باراک اوباما» در مصاحبهای با نشریه نیویورکر گفته نتایج پایانی مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱+۵ به معنای آشتی راهبردی ایران و آمریکا نیست. او در این مصاحبه گفت: «اگر ما قدرتمان را تنها به قدرت نظامی محدود کنیم، قدرتمان را تضعیف کردهایم. اگر فکر کنیم این تنها ابزاری است که که در چنته داریم، نفوذ و تواناییمان برای شکل دادن رویدادها را کاهش دادهایم.» اوباما با آنکه در روزهای گذشته تصریح کرده حاضر است در صورت لزوم در برابر ایران به اقدام نظامی متوسل شود در مصاحبه با «نیویورکر» از «تبعات ناخواسته» حمله نظامی سخن گفت. رئیسجمهور آمریکا گفت: «در باب تصمیماتی که میگیرم، فکر میکنم برداشت بهتری درباره اینکه چطور اقدام نظامی میتواند تبعات ناخواسته داشته باشد، دارم.» اوباما اضافه کرد: «من بر این باورم مصرّ هستم که اغلب اوقات قضاوتهایی که ما انجام میدهیم بر اساس احتمالات است و هیچ تصمیم سیاست خارجی – و به همین دلیل هیچ تصمیم سیاسی – کاملاً بدون نقص نیست.» او گفت: «بنابراین، شاید من در همان حال که امروز مطمئنتر هستم، تردیدهای بیشتری هم دارم.» اوباما اضافه کرد: «و تا اندازهای به همین دلیل است که وقتی من میبینم در موقعیتی مانند این که ما میتوانیم در اتحاد با جهان به یک هدف دست پیدا کنیم به نظرم احمقانه و حتی تراژیک است که این فرصت را از دست بدهیم.»
و اما در مورد رای اوردن و نیاوردن بحث برجام در کنگره و سنا …
با اعلام حمایت سناتور جیلی براند از توافق هسته ای، حالا شاید سئوال اصلی این نباشد که آیا مخالفان ۶۷ رای لازم برای غلبه بر وتو را دارند یا نه. بلکه شاید سئوال اصلی این باشد که آیا مخالفان می توانند ۶۰ رای لازم برای جلوگیری از تطویل مذاکرات و ممانعت از رای گیری را به دست آورند؟حمایت خانم جیلی براند، که سناتور نیویورک است، خیلی مهم است زیرا فشار زیادی بر روی او بود که با توافق مخالفت کند. با این اعلام موافقت حساب و کتاب مخالفان توافق حسابی به هم ریخت. حالا تعداد سناتورهایی دموکرات و مستقل که گمان می رود با توافق موافق باشند به ۴۱ نفر رسیده است که اینها می توانند از طریق مکانیزم تطویل مذاکرات، حتی مانع از رای گیری بر روی طرح مخالفت با توافق در مهلت مقرر شوند. البته به شرطی که تا آن روز کسی نظرش را عوض نکند. سناتور دموکرات شومر منتشر کرده و دلایل مخالفت ش را با توافق شرح داده. وی تقریبا اصلی ترین صدای یهودی در کنگره هست. مخالفت وی زمزمه ها مبنی بر عدم رای آوردن این توافق در کنگره را در خیلی ها به خیلی ها به باوری یقینی تبدیل کرده است.بر اساس بیانیه ای که پایگاه «نیویورک دموکرات» اوخر وقت دیروز برای سایت تحلیلی «مدیوم» ارسال کرد، سناتور چاک شومر دموکرات و نماینده ایالت نیویورک مخالفت خود را با توافق هسته ای ۱۴ جولای (۲۳ تیر ماه) کشورهای ۱+۵ با ایران موسوم به «برجام» اعلام کرده است.شومر در بیانیه خود تصریح کرد که مخالفتش با برجام بر این اساس است که اگر کسی فکر کند که ایران پس از برقراری روابط با غرب و کاهش انزوای اقتصادی و سیاسی، مواضع افراطی خود را تعدیل خواهد نمود، آنگاه باید توافق هسته ای را مورد تأیید قرار دهد.وی در ادامه مدعی شد: احتمال کمی دارد که ایران از راهکارهایی برای عبور از نظام بازرسی ها و تحریم ها عبور نکرده و برای تبدیل خود به قدرت هسته ای پس از ۱۰ سال تلاش نکند. همچنین، ایران از منابع آزاد شده اش به احتمال زیاد برای ماجراجویی های مداخله جویانه در منطقه استفاده خواهد نمود.گزاش ها حاکی است، در صورتیکه پس از فرجه آگوست رأی منفی به توافق هسته ای داده شود، این سناتور دموکرات قصد دارد مواضع مخالف خود را با برجام حتی در رقابت های انتخاباتی آمریکا نیز حفظ کند.
در رابطه با توافق کمیته یهودیان آمریکا اعلام کرد که بعد از مذاکرات و رایزنیهای صورت گرفته به این نتیجه رسیدند که با توافق هستهای ایران و ۱+۵ مخالفت کنند.کمیته یهودیان آمریکا روز چهارشنبه (دیروز) اعلام کرد که تصمیم دارد با توافق هستهای ایران و ۱+۵ (آمریکا، انگلیس،فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) مخالفت کند.روزنامه صهیونیستی «جروزالمپست» گزارش کرد، «دیوید هریس» مدیر اجرایی کمیته یهودیان آمریکا (AJC) اعلام کرد که این تصمیم بعد از «فرایند فشرده و کامل و روشنفکرانه رایزنیهای خارجی و مذاکرات داخلی اتخاذ شد.»طبق این گزارش،مذاکرات این گروه شامل نشستهایی با مقامات کلیدی دولت اوباما در مذاکرات هستهای ایران و ۱+۵، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا و «وندی شرمن» معاون کری و رئیس تیم مذاکرهکننده آمریکا در مذاکرات هستهای میشود.
در سایر خبرهای مثبت سیاسی فرانسه “هشدار” سفر به ایران را لغو کردتغییر مواضع دولت فرانسه در برقرار رابطه با ایران بویژه در حوزه تجارت و گردشگری در زمان سفر لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه نیز به طور رسمی اعلام شد.
در خبر مثبت دیگر دست رد آمانو به سینه کنگره آمریکا: نمی توانم اطلاعات محرمانه ایران را افشا کنم .یوکیا آمانو مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی برغم انتقادهای شدید سناتورهای جمهوریخواه آمریکا گفت نمی تواند نسخه ای از سند بازرسی هسته ای آژانس با ایران را در اختیار کنگره آمریکا قرار دهد.
روحانی هم صحبت های جالبی داشت . باید بتوانیم تمام شرایط لازم را برای تولید مهیا کرده و صادرات غیر نفتی را گسترش دهیم تا روابط مان با کشورهای جهان گسترش یابد. روحانی در ادامه از مردم برای مشارکت در تولید و سرمایه گذاری دعوت کرد و گفت: همه باید به صحنه تولید بیایند و دولت قادر نیست بار تولید کشور را به تنهایی به دوش بگیرد و اگر هم به دوش بگیرد تولید کننده خوبی نیست.
وی بروکراسی موجود در کشور و فعال نبودن بانک ها را دو مشکل اصلی تولید در کشور ذکر کرد و افزود: آنچه دولت باید انجام دهد این است که مانع تولید نباشد ولی متاسفانه اکنون مانع است ولی ما حتما می توانیم بروکراسی را در کشور کاهش دهیم.
در تحولات منطقه فضا خاص و خاص تر می شود . روزنامه السفیر لبنان در گزارشی با اشاره به سفر همزمان وزرای خارجه سوریه و عربستان به مسکو و نیز سفر احتمالی محمد جواد ظریف به روسیه، از احتمال برگزاری دیداری سه جانبه میان وزرای خارجه سه کشور با میانجیگری کرملین خبر داد.به گزارش ایسنا، السفیر لبنان در این باره نوشت: ولید المعلم، وزیر خارجه سوریه روز دوشنبه آتی (۱۰ اوت) همزمان با حضور عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان در روسیه، به مسکو سفر خواهد کرد.گفته میشود هدف از سفر الجبیر به مسکو آماده سازی مقدمات سفر سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان تا پایان سال جاری میلادی به روسیه است.
یک خبر خاص هم این روز ها داشتیم … روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز از سفر سردار قاسم سلیمانی به روسیه خبر داد و به نقل از دو منبع اطلاعاتی آمریکایی نوشت: وی اخیرا برای دیدار با رهبران روسی به مسکو سفر کرده است در حالی که بر اساس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل او اجازه ترک ایران را ندارد.
این روزنامه آمریکایی نوشت: ۲۴ جولای، یک هفته قبل از آن که کری در سنا حضور یابد، سلیمانی برای دیدار با وزیر دفاع روسیه و پوتین به مسکو رفت. سیلمانی یکی از بازیگران اصلی و بیانگر نفوذ ایران در منطقه است.در این گزارش به نقل از مقامات اطلاعاتی آمریکا امده است: او با پرواز شماره ۵۱۳۰، ساعت شش و پنجاه دقیقه صبح روز جمعه مورخ ۲۴ جولای عازم مسکو شده و روز سه شنبه، ۲۶ جولای ساعت ۱۰:۲۵ دقیقه شب با پروازی به شماره ۵۱۲۰ آنجا را ترک کرده است.سخنگوی رئیسجمهور روسیه خبر رسانههای غربی درباره سفر «سردار سلیمانی به مسکو» را تکذیب کرد.
پس از آلمان، فرانسه و ایتالیا ژاپن نیز در صدد احیای مناسبات اقتصادی خود با ایران برآمده است. در آستانه رفع تحریمها علیه ایران، یک هیأت عالیرتبه ژاپنی وارد ایران میشود.ژاپن یک هیات عالیرتبه اقتصادی را به همراه شماری از کارشناسان انرژی این کشور به ایران میفرستد.
در حوزه نفت واقعاً فضا منفی است … ایران در شرایطی از عزم خود برای بازگشت به جایگاه جهانیاش در بازار نفت خبر داده که قیمتها رو به کاهش گذاشته و به بشکهای کمتر از ۵۰ دلار رسیده است.اما با وجود کاهش قیمتها، مدیران نفتی در حال آمادهسازی شرایط برای بازپسگیری سهم ایران از بازار نفت هستند. این انتظار وجود دارد که درصورت آغاز اجرای توافق هستهای طی ماههای آینده محدودیتهای صادرات نفت برداشته شود اما بازگشت به شرایط قبل با دشواریهایی همراه خواهد بود.از طرفی افزایش سطح تولید و قرارداد با شرکتهای بزرگ نفتی برای بازگشت به میدانهای نفتی کشور چندماه زمان میبرد چراکه طبق آخرین اخبار رونمایی از قراردادهای جدید نفتی کشور به زمستان موکول شده است. از سوی دیگر پس گرفتن بازار در شرایطی که بازار از نظر عرضه اشباع شده، به مسئلهای مهم برای وزارت نفت تبدیل شده است.تحلیلگران میگویند: حتی اگر بهای نفت به شرایط قبل بازگردد، عرضه و تقاضا در بازار در شرایط بسیار متزلزلی قرار دارد و تعجبآور نخواهد بود اگر ببینیم در ماههای آتی نفتخام برای یک دوره موقت وارد کانال ۳۰ دلاری شود.
به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری ان بی سی، ادوارد مورس تحلیلگر بازار نفت در بانک سی تی گروپ میگوید: دلیلی وجود ندارد که نفت وارد کانال ۳۰ دلاری نشود. فکر نمیکنم که نفت خام برای یک مدت طولانی در این سطح قیمت بماند، اما دلیل نمیشود که ورود نفت خام به این محدوده قیمت را در سه ماهه آخر امسال یا سه ماه اول سال آینده رد کنیم. مورس این سخنان را در حالی مطرح کرد که نفت برنت در محدوده کلیدی ۵۰ دلار در هر بشکه معامله میشود و برای اولین بار در هفت ماه گذشته به زیر این سطح رسید ادوارد مورس گفت: اگر نفت وارد کانال ۳۰ دلاری شود برای مدت بسیار کوتاهی خواهد بود .
در حوزه دلار رشد قیمت دلار دولتی به نزدیکی های ۲۹۷۰ باعث شده دلار از ۳۳۰۰ کمتر نشود و حتی امروز دلار به ۳۳۵۰ و ۳۳۶۰ رسیده است . دیر یا زود شاهد روند رشد قیمت دلار در بازار خواهیم بود . به نظر کم کم دلار به ۳۴۰۰ میل کند .به خصوص با این قیمت نفت چاره ای جز رشد دلار نیست . در بازارهای جهانی بازهم جو منفی است . نفت به ۴۳ دلار رسیده است و مس ۵۱۵۳ دلار هم امد . روی هم در ۱۸۱۵ دست و پا می زند . واقعاً روزهای سخت را می گذرانند .
و اما به بازاری میرسیم که گزارش نوشتن در ان خواندن مرثیه است … واقعاً نوشتن گزارش در این فضا سخت است .
چرخ پنچر خودروییها!!!
چرخ خودروییها انگاری پنچر شده است خودروییهایی که همچنان با رکود و مشکل در فروش محصولات خود مواجه هستند خودروییها به نظر میرسد اگر کمی اصلاح نمایند به کف های قوی خواهند رسید که با حمایت حقوقیها برخواهند گشت
ایرانخودرو به سمت قیمتهای حمایتی ۲۶۰ تومان گام برمیدارد گزارش ضعیف ۳ ماهه باعث شد امید سهامداران از این شرکت رخت ببندد البته ایرانخودرو با رشد فروش در سنوات اینده میتواند بودجه ۳ ماهه خود را اصلاح نماید ایرانخودرویی که انتظار داریم از قیمتهای ۲۶۰ تومان بازگردد ولی با این گزارش وضع شرکت خوب نیست . در نمادهای خساپا و خودرو شاهد افت فروش در گزارش های تولید و فروش تیر هستیم در این شرکت ها تولید داشتیم ولی خبری از فروش قوی نیست . در امار تیر اکثر انها نسبت به ماه های قبل افت داشتند . گزارش نیر سایپا نیز نشان می دهد نسبت بهدو ماه قبل خود بدتر است . البته وضعیت تولید و فروش در خساپا به همین شکل پیش برود یعنی تعدیل منفی ولی در مجموع باید فکری کرد . البته در نمودار و چارت خساپا رشد قیمت احتمالی را می دهد ولی در بنیادی وضعیت خودرو و خساپا خیلی جالب نیست .
در نماد سایپا سهم به حمایت تاریخی ۱۲۵ تومانی خود رسید این سهم خودرویی پتانسیلش برگشت قیمتی از این سطوح به قیمتهای ۱۳۵ تومانی را داراست سایپایی که اگر بتواند بودجه تولید و فروش فعلی را تحقق بخشد امسال را با سود به پااین خواهد برد
در نماد سایپا دیزل که سهامدارانش به دنبال افزایش سرمایه اش برای رشد قیمتی میباشند امروز شاهد صف فروش بودیم قیمتهای ۱۰۰ تومانی میتواند فردا باعث تعادل در این سهم شود سهمی که هم به دنبال افزایش سرمایه اس هم به دنبال اصلاح ساختار مالی که شاید بتواند از زیانهای سنگین رها شود
در گروه خودرو و قطعه سازها در مورد خمهر سهم با دو خبر مهم در بازار مواجه است خبر اول امار تولید و فروش تیر است که منتشر شده و در مورد امار فروش به نظر بد عمل نکرده است ولی خیلی هم خوب نبوده است . به طور کلی در صورت های ایران خودرو نیز مشخص است که تیر ماه این صنعت یک سکته را زده است که ناشی از عدم فروش محصولات است .
اما خبر دوم به افزایش سرمایه شرکت بازمی گردد .سهم در حالی به مجمع ۲۵ مرداد دعوت کرده است که افزایش سرمایه شرکت از مبلغ ۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۵۵۲ ریال به مبلغ ۰۰۰ر۰۰۰ر۰۰۰ر۸۲۸ ریال از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی در دستور کار است . با این حال سهم امروز بازهم منفی شده بود .
در این گروه ورنا و وساپا نزدیک ۱۰۵۰ و ۱۰۰۰ ریال باردیگر مورد توجه قرار میگیرد .
دست خالی بانک ها!!!
دست بانکیها خالی است در بین نمادهای بانکی شاهد نوسانات منفی هستیم نوسانات منفی که بانکیها را از حمایتهای خود عبور داده و به سمت قیمتهای کف جدید پیش میبرد
علی رغم حمایتهای خوب بازارگردان بانک صادرات شاهد شدت عرضه های سنگین در این سهم و از دست رفتن قیمتهای ۹۰ تومانی هستیم شاید فردا بتوان باز به واکنش حمایت ۸۶ تومانی و برگشت صادرات به مانند سری قبل خوشبین بود
تحارت هم با کف قیمتی ۹۲ تومانی خود فاصله چندانی ندارد این سهم بانکی پتانسیلهای بنیادی خوبی داشته و با دید میان مدت میتواند مورد توجه بادش این قیمتها و این ارزش بازار با این سودی که تجارت دارد واقعا غیر قابل باور میباشد
بانکی دی بازار را به نسبت خود بی اعتماد نموده است این سهم بانکی که افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی را در دستور کار داشته و این افزایش سرمایه میتواند روندش را بهبود دهد ازقیمتهای ۱۸۰ تومان هم فاصله گرفت اگر فردا به قیمتهای بالای ۱۸۰ تومانی بازنگردد این سهم الاح قیمتی بیشتری خواهد داشت
فشار دارویی ها افتاد!!!
فشار دارویها افتاد داروییهایی که مدتی مرد توجه بازار قرار گرفته بودند اما فشار فروش سهام این گروه را هم امان نداده و سهام داروییها هم منفی شدند
دارویی سبحان امروز بهتر از بقیه دارویی ها عمل کرد این سهم به قیمتهای ۷۸۰ تومانی رسید سهمی که در صورت تثبیت در قیمتهای ۷۸۰ تومانی به هدف قیمتی نهایی ۸۲۰ تومانی خواهد رسیدرشد قیمتی سهم بیشتر به دلیل حمایت حقوقیها از این سهم به خصوص سرمایه گذاری البرز شرکل گرفته است
جابر ۹۰۰ تومانی شدافت بیشتر و دامنه دار سهم بعید ایست جابر در قیمتهای ۸۸۰-۹۰۰ تومانی با تقضاهای خوبی همراه میباشد سهمی که در نیمه دوم سال با فروش انتی بیوتیکهایش به خصوص محصولات جدیدش سود خوبی را شناسایی خواهد کرد
ایران دارو پس از ناکامی برای شکست قیمتهای ۵۶۰ تومانی مجددا به حمایت ۵۲۰ توماین بازمیگردد پتانسییل افزایش سرمایه سهم باعث شده تا توجه بازار به این سه دارویی افزایش یابد
واقعاً این گروه می تواند کمی بهتر عمل کند ولی کمی صبر می طلبد .
شیرینی موقت قندیها!!!
حکایت قورباغه و هفت تیر کش شدن است وقتی شهر بی کلانتر می شودو قندی های بتا منفیدر بازار مثبت میخورند که به نظر انها نیز ممکن است کمی افزایش نرخ بگیرند ولی وضعیت انها تعریفی ندارد . شیرینی قندیها در بازار منفی ادامه دارد بتای منفی قندیها باعث شده تا امروز شاهد نوسانات مثبت قندیها علی رغم اخبار نه چندان مثبت پیرامون گروه قندی باشیم
قند اصفهان امروز با صف خرید همراه شد صف خریدی که به نظر میرسد در قیمتهای ۲۲۰ تومانی فردا به تعادل برسد عدم پرداخت ۲۰۰ تومان ایرانه سهم دولت کار را برای این سهم قندی سخت خواهد کرد در صورت پرداخت یارانه ۲۰۰ تومانی وعده داده شده اوضاع شرکت با توجه به کشت پایزه در خوزستان بهبود خواهد یافت
وضعیت شکر شاهرود ناگوار است کمبود شدید چغندر قند به دبلیل خشکسالی در شرق کشور باعث شده تا تولید و فروش شرکت با کاهش همراه شود به خصوص اینکه واردات شکر خام نیز محدود شده و ظرفیتهای این شرکت خالی مانده است زیاد نمیتوان به رشد قیمیت پایدار سهم دل بست
ند مرودشت که وضعیت بنیادی بهتری دارد در قیمتهیا پایینی قراردارد ترس بازار از کاشه سود شرکت باعث شده پی بر ای این سهم در سطوح نازلی قرار بگیرد قمروی که قیمتهای ۲۲۰ تومانی را پیش رو خواهد داشت
ا نظر نموداری اید قزوین و قپیرا یک رشد محدود داشته باشند ولی واقعاً محدود است .
عقب نشینی شاخصی!!!
سرمایه گذاری ها امروز عقب نشینی کردند عقب نشینی که در راستی افت شاخص و جو عمومی منفی بازار صورت گرفته بود
سرمایه گذاری بیمه که شایعه فروش پروژه گلستانش باعث رشد قیمتیش ده بود نتواسنت از قیمتهیا ۱۲۵ توماین عبور نماید سهم در روند اصلاحی خود تا قیمتهای ۱۰۵ تومان پایین خواهد امد این سهم وضعیت بنیادی خوبی نداشته و هرازگاهی مورد توجه روندها و جریانهای پولی قرار میگیرد
حتی اعلام برنامه گروه توسعه ملی برای افزایش سرمایه از ۶۵۰ میلیارد به ۲۰۰۰ میلیارد هم نتوانست این سهم را با روند مثبت همراه سازد فعلا فشار فروش بر روی وبانک بالا بوده و در قیمتهای بسیار پایین ۴۰۰ توماین در حال معامله میباشد
پترول به حمایت ۱۶۰ تومانی رسید این سهم سرمایه گذاری پتانسیل برگشت از این قیمتها را دارد سهمی که این روزها مورد بی مهری بازار قرار کرفته و افت قیمتی قابل توجهی را تجربه کرده است
در این گروه غدیر برای لحظاتی مثبت بود ولی فضا در این گروه مانند پارسان پر عرضه است .
در این گروه بوعلی با خبر فروش دارایی کمی مثبت شده بود ولی به نظر این مثبت در این سهم نیز موقتی است ….
چهارگوشه بازار!!!
ذوب اهن به واسطه استارت خوردن برنامه افزایش سرمایه ۳۸۰ درصدیش از محل تجدید ارزیابی با صف خرید سنگینی همراه شد این سهم فولادی قیمتهای ۲۲۰ تومان و در صورت رشد بیشتر سطوح ۲۴۰ تومان را پیش رو دارد روبی که وضعیت بنیادی خوبی نداشته و در استانه زیاندهی برای سال ۹۴ می باشد در واقع باید گفت مثبت امروز ناشی از بحث خبراست در نماد ذوب به نظر انچه منتظرش بود رسید . گزارش توجیهی هیئت مدیره به منظور پیشنهادافزایش سرمایه از مبلغ ۷,۸۶۸,۴۰۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال به مبلغ۳۷,۷۸۴,۲۸۴,۶۰۰,۰۰۰ ریال از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها به منظور اصلاح ساختار مالی که در تاریخ ۱۳۹۳/۱۲/۲۳ به تصویب هیئت مدیره رسیده و جهت اظهارنظر به حسابرس و بازرس قانونی ارسال شده، ارائه می گردد که این افزایش سرمایه ۳۸۰% می تواند شرایط را برای یک برگشت و نوسان در سهم فراهم کند . دقت کنید به نظر در سال های بعد خبری از سود نیست این استهلاک سرمایه ها سود ذوب را می بلعد !
ولی چون سهم بعد از افزایش سرمایه در قیمت تئوریک ۴۰۰ ریال نمی تواند باز شود به نظر یک رشد قیمت را خواهیم داشت . به نظر ذوب از امروز یک نوسان ۱۰ تا۱۵% را به راحتی نصیب خود می کند .
مبین حجم معاملات بالایی از سوی حقوقیها تجربه میکند این سهم با مثبت شدن جو بازار میتواند رشد قیمتی را تجربه نماید از سوی دیگر با تگ نرخ یشدن ارز شرکت در موقعیت رشد سوداوری قرار خوهد گرفت مبینی که قیمتهای ۳۲۰ تومانی به عنوان کف قیمتیش بسته شده است
نیروگاه عسلویه مپنا اگر به قیمتهای ۱۰۵۰ تومانی برسد برای خرید مناسب خواهد شد این سهم پتانسیلهای خوبی از کاهش قیمت یورو داشته و با توجه به تسهیلات ارزیش که به یورو میباشد میتواند در این زمینه با شناسایی سود تسعیر ارز همراه شود فعلا سهم در قیمتهای ۱۰۵۰-۱۱۵۰ تومان در نوسان میباشد
تک سهم های خاص نیز در بازار کمی مثبت شدهاند . در این فضا نگاه ها به سمت گروه غذایی بیشتر شده است . خبرهایی از رشد قیمت ۵% روغن شنیده می شد ولی خیلی بعید است در این فضا . به نظر غبشهر با توجه به نزدیکی مجمع و شرایط بنیادی می تواند یکی از گزینه های گروه غذایی بازار باشد که مورد توجه قرار گیرد .
در حوزه پالایشی ها جو واقعاً متفاوت است . در مورد این گروه فضا خاص شده است با این قیمت نفت ! از یک سو شاهد کاهش سود هستیم از سوی دیگر قیمت دلار رو به صعود است از سوی دیگر در مجامع درگیری ها را داریم که مجمع شبندر باردیگر به تنفس خورد . گفته می شود مجمع شاوان نیز همین است . درگیر بین شرکت ها و پالایش پخش بالا گرفته است . شبریز البته ۲۲ ریال در مجمع داد تا وضعیت برای او و شراز تمام شده باشد . حالا نوبت به بازگشایی انها میرسد .یک مقام مسئول در سازمان بورس آخرین وضعیت بازگشایی نماد شرکتهای پالایشگاهی را اعلام کرد و گفت: قرار است اطلاعات ۳ ماهه شرکتها طی دو روز آینده به بازار ارائه شود که به محض دریافت اطلاعات نسبت به بازگشایی نماد پالایشگاهها اقدام میکنیم.
جو گروه سیمان به نظر حالا حالا ها درست بشو نیست با این قیمت نفت و این تحولات منطقه به نظر سال ۹۶ نیز سیمان نمی تواند کمر راست کند . شرکت های این گروه یکی یکی تعدیل منفی می دهند . به نظر وضع گروه خیلی جالب نیست حتی خبر افزایش نرخ هم به نظر نه منطقی است و نه موثر شرکت های سیمانی مشکل فروش دارند . سیما بهبهان هم که قبلاً تعدیل زده بود دلیل این تعدیل را کاهش فروش داخلی و خارجی اعلام کرد …خیلی نیاز به گفتن هم نبود و به نظر این تعدیل ۱۵% اخیر در قیمت ها تقریباً لحاظ شده و کمی بازهم کاهشی تر می شود . البته در ساروم فضا کمی متفاوت است .تازه فضای سود با وجود کاهش ۲۸% کمی تلطیف شده چرا که فروش دارایی و شناسایی سود غیر عملیاتی داشته است .
امروز شاهد بازگشایی حسینا بودیم . در مورد این سهم پیش بینی پایان سال ۹۴ مبلغ ۵۴۲۰ ریال میباشد که در دوره ۳ ماهه (حسابرسی نشده) ۱۵۶۰ ریال معادل ۲۹ درصد پوشش داده قبلاً در مورد گزارش حسینا رشد سود عملیاتی ، رشد نسبت به دوره های قبل و … صحبت کرده بودیم که چقدر حسینا شرایط مطلوب و بهتری را نسبت به سال قبل پیدا کرده است . البته یک شفاف سازی هم این وسط جالب بود در حالی که همه جا صحبت ا اخذ قرار داد با ایتالیا و این شرکت ها می شد در شفاف سازی سهم گفته شده عدم انعقاد قرارداد یا تفاهم نامه مشارکت با شرکتهای خارجی را رسماً اعلام کرده است . به نظر سهم در قیمت هایی که باز شده بازی می کند و کمی درجا می زند ولی بازهم رشد خواهد کرد .
واقعاً تحمل بازار سخت شده این هفته مسافرت را از دست ندهید …
گروه تحلیل گری بتا سهم
۱۷ مرداد ۹۴