گزارش بازارسه شنبه ۳۰ تیر ۹۴
کج خلقی بازار …
گزارش بازار بتاسهم ۱۷:۳۰ دیدید که گاهی اوقات بچه ها برای این که خود را لوس کنند چه می کنند . … پدر و مادر دستی به مهربانی سر او می کشد . فایده ندارد ، برای او هدیه ای کوچک می خرد بی فایده است این در حالی است که همه انتظار بهبود رفتار او را دارند ولی شرایط طور دیگری رقم می خورد و تحمل این رفتار سخت و سخت تر می شود . این لحظات را حتمان دیده اید گاهی وقت ها جایی شخص می برد . امروز بازار ما در این وضعیت است . واقعاً بریده . بازار نمی داند چه رفتاری را داشته باشد از یک سو مهم ترین خبرهای سیاسی را می شنود و به اقتصاد اینده امیدوار تر می شود از سوی دیگر نگاهی به وضع موجود بورس می کند که پولی در ان جریان ندارد . نگاهی به گزارش ها می کند که گزارش ۳ ماهه شرکت ها وضعیت افتضاحی دارد و از همین رو انگیزه خود را برای بازار از دست می دهد .
در یک کلمه بازار چشم انداز را دیگر مثل قدیم نمی خرد . این موضوع در بازار امروز نیز به وضوح به چشم می خورد .
امروز بازار حرفی برای گفتن نداشت اگر اجازه بدهید سری به کلیات و کمی بحث های کلان بزنیم و بعد به سراغ حاشیه ها برویم . برخی معتقدند خب توافق انجام شد نتیجه ان باید کجا مشخص شود جز در سود شرکت ها ، جز در ورود پول به بازار، جز در کاهش نرخ سود و رشد پ به ای بازار ؟! همین طور است و باید خود را در این زمینه ها نشان دهد . در حال حاضر گفته می شود تحریم ها ۴ ماه دیگر برداشته می شود. قدیم ندیم ها این طور بود بازار به استقبال می رفت ولی حالا انقدر عملکرد دولت در این زمینه مبهم بوده که بازار اعتماد نمی کند . در سوی دیگر گزارش های فعلی نیز نشان می دهد وضعیت رکود و سود ها خیلی جالب نیست و فضا به سود شرکت های بورسی نخواهد بود . اما چرا این طور است ؟ در ۸ سال گذشته به خصوص ۳ سال اخر شرکت ها عادت کرده بودند رشد سود را در شکل تورم نشان دهند یعنی شاید فروش از نظر مقداری رشد نمی کرد ولی تورم ان را جبران می کرد . در حال حاضر اقتصاد رکودی و کاهش تورم باعث شده گزارش ها به نوعی خالی شوند و واقعی تر باشند نمی خواهیم واضح بیان کنیم ولی به نوعیی کارایی مدیران دارد کم کم روشن می شود و این که تفکرات قدیمی سیستمی در شرکت ها جواب نخواهد داد . این تفکر که سرمایه گذاری در ملک ۳ ساله ۱۰۰۵ بازدهی دارد بلای جان بانک ها شده ، این تفکر که ۴ ساله همه چیز ۲ برابر می شود شرکت ها را امروز زمین گیر کرده است و باعث رکود فعلی شده است . به این موارد اضافه کنید عدم چاپ پول توسط دولت را که یکی از رنج های بازار همین کمبود جریان نقدینگی است . حالا دولت متوجه این زنجیر شده و می خواهد کمی به فکر باشد و البته امیدواریم این طور باشد و عمل کند و از همین رو سیاست های جدیدی را در پیش گرفته که یکی از انها بحث سیاست های تسهیل مقداری است … کمی این موضوع پیچیده است ولی باید بشینیم و دنبال کنیم و تحلیل کنیم چرا که این برنامه آتی دولت است . گفته می شود بانک مرکزی با بهره گیری از تجربه بحران اقتصادی جهان، اجرای این سیاست را با ملاحظه و مدیریت مناسب مصرف آن و با هدف کاهش تنگنای اعتباری دنبال می کند. سیاست تسهیل مقداری مدیریت شده به افزایش تولید و اشتغال کمک کرده و کمترین اثرات تورمی را به دنبال دارد.سیاست تسهیل مقداری اولین بار توسط دولت ژاپن برای خروج از رکود و تحریک اقتصاد مطرح و اجرایی شد. چند سال بعد و با وقوع بحران مالی و اقتصادی در آمریکا این سیاست مورد توجه فدرال رزرو آمریکا قرار گرفت.
البته این سیاست، سیاست غیرمتعارف پولی قلمداد شده و معمولا در شرایطی عملیاتی میشود که سیاستهای مرسوم پولی راهگشای مشکلات اقتصادی نیست. کلیت سیاست تسهیل مقداری در واقع تزریق پول با خرید وسیع داراییهای مالی توسط بانک مرکزی است. این سیاست با هدف افزایش توان تسیهلاتدهی بانکها به بخشهای مولد اقتصادی و کاهش نرخ سود طراحی شده است. به همین دلیل بود که فدرال رزرو آمریکا بعد از وقوع بحران مالی و افزایش نرخ بیکاری و کاهش سطح تولید، سیاست تسهیل مقداری را بهوسیله خرید داراییهای مالی از بانکهای تجاری و دیگر نهادهای مالی اجرایی کرد و در برابر دریافت «اوراق ﺑﺎ ﭘﺸﺘﻮاﻧﻪ وامهای رهنی» از بانکها و اوراق خزانه دولتی به بانکها اعتبار داد.
اغلب اقتصاددانان در آن سالها، به شدت نسبت به این سیاست فدرال رزرو انتقاد کرده و معتقد بودند نتیجه این اقدام رشد شدید تورم و بی ارزش شدن دلار در جهان خواهد بود.اما بر خلاف این تحلیل، نرخ تورم در آمریکا رشد چندانی نداشت. فدرال رزرو برای جلوگیری بروز تورم توانست با کنترل ضریب فزاینده، رشد نقدینگی را در سطح منطقیتری کنترل کند. البته هنوز بانک مرکزی رویکرد مشخص خود را در قبال سیاست تسهیل مقداری مطرح نکرده و مشخص نیست تزریق پول پرقدرت با چه مکانیزمی انجام خواهد شد و سیاست جبرانی آن چگونه به کار گرفته میشود.
اما با توجه به چارچوبهای سیاست تسهیل مقداری، یقینا خرید داراییهای مالی بانکها و کاهش نرخ سپرده قانونی از محورهای سیاست جدید بانک مرکزی خواهد بود. نمی دانیم می خواهند چه کار کنند هر چه که هست باید اقتصاد را از این وضعیت نجات دهند باید فکری به حال این رکود عمیق داشته باشند . دولت باید فکری به حال این اقتصاد بکند و قطعاً هر تصمیم او برای بازار سرمایه نیز سرنوشت ساز خواهد شد . ولی تا الان که پیش رفتیم دولت در زمنیه کمک به بازار سرمایه عملکرد بسیار ضعیفی داشته است و نه تنها به جیب بازار کمکی نکرده است جیب بازار را هم با برخی سیاست ها و نرخ گذاری ها زده است .
بحث طولانی شد سعی می کنیم در روز های بعد با دقت قوی تری بازار را دنبال کنیم
در بازار امروز فضا خیلی مثبت نبود ولی به شدت منفی دیروز هم نبود بازار ابتدا با شور و امید اغاز کرد ولی امیدش ناامید شد . از ساعت ۱۰ به بعد بود که ریزش بازار قوی تر و جدی تر ادامه یافت و بازار با شدت بیشتری منفی شد تا این که حتی در نیم ساعت اخر فشار فروش غیر قابل کنترل شده بود . به وضوح مشخص است که پولی در بازار نیست و پول جدیدی نیامده است .
برای بازار فردا با این موج گزارش ها خیلی روز خوبی نداریم مگر از جایی به شکلی چیزی شارژ شود که بتواند به بازار کمک کند .
در حوزه شاخص هنوز زیر ۶۸ هزار نیامدیم و این اتفاق خوبی است ولی برخی معتقدند به زودی ۱۵۰۰ واحد دیگر بازار افت می کند . امیدواریم این طور نشود . امروز شاخص با افت ۹۷ واحدی مواجه بود که ۳ شرکت پارسان حکشتی و شپدیس در این فضا تاثیر گذار تر بودند که هر ۳ تاثیر منفی بالایی را بر شاخص داشتند . البته مثبت تاپیکو همراه و برخی دیگر نیز بود که ضعیف بود .
و اما سری به حاشیه های بازار بزنیم …
حضور صالحی و ظریف در مجلس مهم بود . ظریف در صحن علنی مجلس: طرح صهیونیستی امنیتی ایران فرو پاشید/انچه به اثبات رسید عزت و سربلندی ایران بود/ثابت شد ایران در سخت ترین شرایط مقاومت می کند اما از خطوط قرمز اصلی خود عدول نمی کند/بر امریکا را ثابت شد با توجه ب صحبت های مقام معظم رهبری تسلیم ایران را باید به خواب ببینند/هیچ کس هرگز نباید یک ایرانی را تهدید کندصالحی هم گفت آمدهام شهادت دهم آنچه از لحاظ فنی به دست آوردهایم، مسئولیت عرفی و شرعی آن را میپذیرم. تاریخ نشان میدهد که این دستاورد بزرگی است. در پایان نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز سهشنبه پارلمان به درخواست کمیسیون ویژه به استناد ماده ۴۴ آئین نامه داخلی مجلس برای رسیدگی به توافق جمهوری اسلامی ایران با ۱+۵ رای مثبت دادند.
درست پس از ان خبری منتشر شد که حرف جدیدی داشت . رهبری در نوشتاری گفتند که نگاه نقادانه به این جمعبندی با توجه به بدعهدی طرف مقابل کاملاً طبیعی است اما در این بین، برخی مجددا و علیرغم توصیه و تأکیدات رهبر انقلاب بهخصوص در دیدار با مسئولین نظام، باز هم تیغ انتقاد خود را به نحوی به سمت تیم مذاکرهکننده بردهاند که گویی متن جمعبندی جز با خیانت آنها آماده نشده است. این رویکرد دقیقاً برخلاف حکمت و مصلحت بوده و در مسیر ریلگذاری شده رهبر انقلاب قرار ندارد
اما خبرهای جالب تر هم رسید … در طول بازار بود که خبر رسید فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه در گفتوگو با فرانس اینتر اظهار داشت: «من هفته آینده به ایران سفر خواهم کرد. محمدجواد ظریف همتای ایرانی من از من برای سفر به ایران دعوت کرده است. وی پیشتر نیز مرا به ایران دعوت کرده بود اما من نیامده بودم ولی اکنون همه شرایط برای این سفر مهیاست. من به تنهایی به عنوان مقام مسئولی سیاسی به تهران سفر خواهم کرد و هیچ هیأت اقتصادی اعم از رؤسای شرکتهای فرانسوی در این سفر همراه من نخواهند بود اما نمایندگان اتحادیه کارفرمایان فرانسوی (Medef) به نوبه خود در ماه سپتامبر به ایران سفر خواهند کرد.»فابیوس افزود: «این کاملا عادیست که پس از حصول توافق تاریخی اخیر، فرانسه و ایران بتوانند روابط عادی خود را از سر بگیرند.این توافق بازار جدیدی را خواهد گشود که فرانسویان پیشتر در آن حضور گستردهای داشتند. من طی این سفر درباره تمام موضوعات گفتوگو خواهم کرد.» گویا فابیوس می خواهد از رقیب المانی خود جا نماند .
در کنار ان موگرینی؛ با اعلام سفر قریب الوقوع سفر خود به تهران مطرح کرد:جشن نتایج دیپلماسی را آغاز کرده ایم.
جان کری، وزیر خارجه آمریکا، گفت که سخنان روز شنبه رهبر جمهوری اسلامی در مورد ادامه سیاست قبلی خود در برابر آمریکا، با وجود توافق جدید هستهای با غرب، «مایه تشویش خاطر» است.
در سایر خبرها عراقچی نیز دیشب گفت تا زمان واقعی لغو تحریم ها حدوداً ۴ تا۶ ماه زمان می برد و مرحله بعد پس از تائید در کشور ها امضا و سپس اجرای ان است .
به گزارش خبرگزاری رویترز، ‘باراک اوباما’ گفت، تصویب توافقنامه هسته ای با ایران در شورای امنیت سازمان ملل نشان داد که کشورهای دیگری هم که در مذاکرات برای دستیابی به این توافق حضور نداشتند، این توافق را در حکم جدی ترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای به شمار می آورند.
در خبرهای اقتصادی بحث نفت مهم بود … موسسه ای در مورد نفت ایران تحقق کرده بود . این موسسه اعلام کرد که ایران برای اینکه بتواند کمبود سرمایهگذاریهای نفتی در گذشته را جبران کند به زمان احتیاج دارد. مقامات ایران نیازهای صنعت نفت را برای تغییر روند ضعیف تولید در پنج سال گذشته ۲۳۰ میلیارد دلار برآورد میکنند. کمبود سرمایه گذاری باعث کاهش صادرات ایران از روزانه ۲٫۵ میلیون بشکه در سال ۲۰۱۱ به روزانه یک میلیون بشکه در سال ۲۰۱۴ منجر شده است. البته روند نفت نزولی است که کاهش قیمت نفت بیشتر بخاطر تاکید دوباره فدرال رزرو برای افزایش قطعی نرخ بهره تا پایان سال میلادی است
اما در مورد پ.ول های بلوکه شده معاون ارزی بانک مرکزی گفت: اگرچه همه داراییهای ارزی بانک مرکزی در دفاتر قانونی ثبت و در صورتهای مالی افشاء می شود اما بانک مرکزی هیچ گاه رقم ذخایر ارزی را در آمارهای خود اعلام نمیکند.»
به گزارش «سحام» به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، غلامعلی کامیاب معاون ارزی بانک مرکزی با تأکید بر تفاوت دو مفهوم «ذخایر ارزی» با «داراییهای ارزی» گفت: منابع بانک مرکزی که با اجرای برنامه جامع اقدام مشترک آزاد می شود و قابل استفاده خواهد شد، بالغ بر ۲۳ میلیارد دلار است. ۶ میلیارد دلار هم از منابع بلوکه شده دولت که وجوه حاصل از صادرات نفت است، آزاد می شود و به حساب بانک مرکزی واریز خواهد شد. به این ترتیب وجوه آزاد شده و قابل دسترسی بالغ بر ۲۹ میلیارد خواهد شد.
وی در ادامه گفت: به این رقم ۲۲,۴ میلیارد دلار وثیقه در چین برای تأمین مالی پروژهها، حدود ۲۴.۵ میلیارد دلار سپردهگذاری انجام شده نزد شرکت زیرمجموعه وزارت نفت (این مبلغ صرف پروژههای نفتی شده است اما اکنون توانایی بازپرداخت ندارند و در قانون بودجه سال جاری ۲ سال امهال گرفتهاند)، حدود ۱۰ میلیارد دلار سپرده نزد بانکهای ایرانی (این مبلغ به موجب قوانین و مصوبات مراجع مختلف مصرف شده و قابلیت بازیافت آنها محل تردید است)، ۳,۷ میلیارد دلار اوراق قرضه مسدودی ناشی از حکم دادگاه و همچنین وجوهی که در اختیار بوده، اضافه می شود و به این ترتیب موضوع روشن خواهد شد.
در سوی دیگر در خبرها اعزام هیات ایرانی به هند برای دریافت ۵/ ۶ میلیارد دلار پول نفت را داشتیم .
در حوزه نفت آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد که “نفت ایران بسیار سریع تر از آنچه همه تصور می کنند به بازارهای بین المللی بازخواهد گشت.” این آژانس که به کشورهای مصرف کننده نفت مشاوره میدهد افزود: بیشتر تحلیلگران درباره توانایی ایران برای بازگشت به بازارهای جهانی نفت بیش از حد بدبین هستند. اما برخلاف نظر تحلیلگران بدبین همان طور که بیژن زنگنه وزیر نفت ایران وعده داده ایران میتواند تا اواسط سال آینده روزانه یک میلیون بشکه به تولید خود بیفزاید و باعث اشباع بیشتر بازار و کاهش قیمتها شود.
در دلار روند ارام تر شده است و دلار تا ۳۲۴۰ هم قرار گرفت و ثابت ماند . دیروز دلار دولتی به ۲۹۵۷ رسید و به نظر خیلی زود دلار ۳۰۰۰ را داشته باشیم سیف نیز از تک نرخی شدن طی ۱۰ ماه اتی صحبت کرده است .
و اما بازارهای جهانی را داریم که با ثبات همراه شده است . نفت که از همه مهم تر است به بالای ۵۰ دلار رسیده است و این مدت کمی افت داشت و البته فلزات کمی افزایشی بود . . مس در ۵۴۵۳ و روی در ۲۰۴۱ دلار است .
به نظر بازار بازهم کم کم به بازارهای جهانی نگاه می کند و اثران توافق کمرنگ تر می شود .
تلاش خودرویی ها!!!
خودروییها شروع خوبی داشتند اما رفته رفته فشار عرضه های سنگین کمر سهام این گروه را شکست گزارشات خوبی را از خودروییها شاهد نیستیم اما ورود خودروسازان خارجی و رقابت انها برای گرفتن بازار ایران و منطقه را نباید دست کم گرفت
این روزها چشم بازار به پارس خودرو دوخته شده است سهمی که انتظار بالایی از عملکردش نمیرود اما بازار این سهم را گزینه اول سرمایه گذاری خودروسازان خارجی میداند البته یک زرشک هم گاهی وقتا این وسط گفته می شود . پارس خودرویی که امروز حجم معاملات رویایی را به ثبت رسانده و شاید فردا بتواند برگشت وند را تجربه نماید ولی واقعاً در دل این شرکت ها چیزی نیست . گروه خودرو واقعاً عجیب رفتار می کند . کل بورس امروز ۹۲ میلیارد تا الان معامله شده حدود ۲۲ میلیاردش در خپاس، خکاوه و خاور بوده، مشکل اینجاست که این سهم های غیر بنیادی شده ان نبض بازارو بازاری این چنینی را نمی توان تحلیل کرد . گزارش این شرکت ها نیز یکی از یکی بدتر . زامیاد هم گزارش بدی داد و پیش بینی انتهای ۹۴ زامیاد ۲۶ ریال سود محقق شده سه ماهه ۴۶ ریال زیان است . خکاوه هم گزارش بدی نداده است . این سهم همچنان با خپارس و خاور بر سر این که کدام یک زیان بیشتری را محقق می کنند مسابقه دارند . گزارش ۳ ماهه خکاوه نشان می دهد روند تغییر فازی عملیاتی در سهم تغییر نکرده و بازهم فضا منفی و زیان عملیاتی بیشتر است . فروش کاهشی ، سود عملیاتی کاهشی نسبت به دوره قبل البته … تحقق نسبت به بودجه ضعیف و در نهایت تحقق ۲۸۰ ریال زیان در ۳ ماهه … واقعاً ما مانده ایم در مورد سهم چه بگوییم . البته تنها نکته مثبت این است که شرکت تولید داشته ولی فروش نداشته است که نهایت شاید در گزارش ۶ ماهه از عمق فاجعه کم کند . به نظر با این گزارش تقریباً باید برای خکاوه یک خداحافظی محکم خواند و او را فراموش کرد …
گروه بهمن امروز معاملاتش مثبت و رو به جلو بود این سهم هم خبر افزایش سرمایه را دارد و هم پتانسیل تعدیل مثبت را خبهمنی که به نظر میرسد در فکر شکست قیمتهای ۲۴۰ تومانی بریا رسیدن به هدف قیمتی ۲۵۵ تومانی است این سهم در صورت فعال شدن یکی از پتانسیلهایش جای رشد قیمتی بیشتری را خواهد داشت
علی رغم گزارش عملکرد ضعیف زامیاد این سهم به دلیل شناسایی سود عملیاتی در عملکرد ۳ ماه بر خلاف سال گذشته با اقبال همراه شد البته جریانهای پولی فعال بر این سهم نیز توجه ویژه ای به زامیاد داشته و این سهم در انتظار جو مثبت برای نوسان می باشد
پتروشیمی ها در انتظار بازارهای جدید!!!
خبرهای خوبی از پتروشیمی ها در مجامع این شرکتها مطرح شده است ظاهرا اخلاف ۵-۶ درصدی قیمت فروش محصولات پتروشیمی در بازارهای اروپایی به نسبت بازارهای چین و هند و کاهش هزینه ها در نقل و انتقال پول و حمل و نقل باعث شده تا پتروشیمی ها مورد توجه بازار باشند . البته نرخ خوراک کمی انها را ازار می دهد .
در این گروه خبرهای نرخ ۱۳ سنت دیروز جدی تر مطرح شد و خیلی زود رد شد ولی گویا نرخ پایه ۱۳ سنت و سپس تخفیفات مناطق محروم و یارانه فروشی اوره را در ان لحاظ کردند که این خبر تقریباً یعنی مرگ زاگرس و افت سنگین سود سهم که بعید است وزارت اقتصاد و صنعت ان را تائید کنند . بااین حال نرخ خوراک ۱۳ سنتی شوک بدی به گروه پتروشیمی است .
در همین حوزه جم پس از تقسیم ۱۵۰۰ ریال در مجمع اماده بازگشایی است . جم شرکت بدی نیست جم و مارون تحولات مثبت خوبی را دارند . البته وضع مارون بهتر است . به نظر هر قیمتی کمتر از ۶۵۰۰ ریال برای جم اگر باز شود برای حقوقی ها خرید سهم می تواند مناسب باشد . هر چند فشار تبدیل افزایش سرمایه به سهم نیز وجود دارد .
در بین پتروشیمی ها واقعاً گزارش شیران بد نبود ولی رفتار با این سهم منفی بود . سود شرکت تغییر نکرده است ولی حاشیه سود در این ۳ ماهه اخیر ۱% بهتر شده است . شرکت با عدم تحقق برخی درامد های عملیاتی کمی از پوشش سود عقب مانده است ولی هم در فروش و هم در تولید وضعیت شرکت خوب است و حتی می توان ادعا کرد تا پایان سال مالی ۱۸۰۰ ریال را هم محقق کند .
پتروشیمی جم که خبرهای خوبی از احتمال افزایش تولید و فروش تا صادرات به کشورهای جدید با رفع تحریم ها را داشت امروز مهمان نوسانات مثبت بود این سهم در انتظار گزارش ۳ ماهه می باشد تا تکلیف رشد قیمتیش روشن شود
زاگرس هم در بازار منفی خوب معامله میشود این سهم پتروشیمی شاید اگر چه فعلا جای رشد قیمتی بالایی نداشته باشد و افت قیمتهای جهانی متانول اذیتش کند اما بازار خشوبینی خوبیبه این سهم متانول ساز پیدا کرده است
شایعاتی در خصوص سود ۸۰۰توماین مارون مطرح شده است مارونی که باید یدد گزارش ۳ ماهه اشبه چه شکل خواهد بود این شرکت طبق شنیده ها یا با پوشش بالای سود یا با تعدیل مثبت همراه میشود مارونی که فعلا بین دو سطح قیمتی ۳۴۰۰-۳۶۰۰تومان در نوسان است.
سرمایه گذاریهای زیر پای شاخص!!!
سرمایه گذاری ها همچنان زیر پای شاخص قرار گرفته و جو بازار اجازه نمیدهد به خودنمایی و رشد قیمتی بپردازند سرمایه گذاریهایی که برخی از انها پتانسیلها یخوبی دارند
سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی امروز تلاش داشت تا خودرا به قیمتهای بالای ۳۰۰ تومان برساند عرضه در قیمتهای استانه ۳۰۰ تومان در این سهم بالا میباشد شنیده میشود شرکت به زودی تعدیل مثبت خود را ناشی از انتقال سهام به سرمایه گذاری رنا را اعلام خواهد کرد
سرمایه گذاری خوارزمی این روزها بهتر معامله میشود خوارزمی پتانسیل ۱۶۰ تومانی شدن را دارد این سهم به دلیل رشد قیمتی سهام بانکی با افزایش ارزش ان ای وی همراه شود است
بالاخره سرمایه گذاری توسعه ملی در قیمتهای ۱۸۰ تومانی با فشار عرضه ها و روند متعادل همراه شد رشد قیمتی بسیار خوبی طی هفته های اخیر از وتوسم شاهد بودیم این سهم به دلیل پتانسیل رشد سوداوری به دلیل رشد سود وبانک و رشد سود فروش سرمایه گذاریها در بازار مثبت مورد توجه بازار قرار گرفته بود . فردا به نظر با این تقسیم سود ۱۶۳ تومانی وبانک باردیگر وتوسم صف خرید می شود .
دیروز توسعه صنعتی ۱۸ میلیارد تومان سود مجامع دریافت کرده است به نظر این سهم را باید بیشتر زیر نظر داشت واتی و پردیس هم همینطور …
خوشبینی دارویی ها!!!
داروییها با گزارشات ۳ ماهه خود به اینده خوشبین هستند البته در این بین باید به دنبال سهامی بود که پتانسیل رشد سوداوری را داشته باشد داروییها از طریق کاهش قیمت یورو در موقعیت خوبی قرار گرفته و با کاهش بهای تمام شده همراه شده اند
داریی جابر فعلا در قیمتهای ۸۶۰-۹۰۰ تومان در نوسان است شایعاتی در خصوص افزایش سرمایه و تولید داروهای ضد سرطان میتواند در صورتی که سهم گزارش مثبتی ارائه دهد دجابر را با رشد قیمتی همراه ساز فعلا نوسانگیری در این سهم در سطوح ۸۶۰-۹۲۰ تومان گزینه مناسبی است
تولید دارو گزارش مناسبی نداد از این سهم انتظارات بالایی نمیرود مقاومت ۹۲۰ تومانیمانع چدی بر سر راه سهم میباشد در صورتی که سهم در روند اصلاحی قرار بگیرد قیمتهای ۸۲۰-۸۴۰ تومان برای خرید کوتاه مدت سهم مناسب است
برخی سود ۳۴۰-۳۵۰ توماین را در سینان دارو به دلیل تولیدات جدید مطرح میکنند ظاهرا شرکت موفق شده تا ماشین الاتی را برای تولید اشک مصنوعی وارد کند و از این طریق پتانسیل رشد سوداوری خوبی را هم داراست
در گروه دارو گزارش دفارا بد نیست نسبت به پیش بینی سود عملیاتی خوب عمل کرده است ولی نسبت به سال قبل خیر. در مجموع پوشش ۱۴% در دفارا ولی پوشش سود عملیاتی ۲۷% است در این گروه پخش البرز گزارش خوبی داده است سود عملیاتی رشد کرده ولی هزینه مالی باعث عدم پوشش مناسب لاست در نهایت ۱۷۳ ریال محقق کرده است امسال ۷۵۰ ریال سود را قطعاً دارد و اخر وقت نیز رنج های خوبی روی سهم می کشیدند هنوز هم معتقدیم سبحان و والبر شرکت های خوبی هستند .
سقوط سیمانی!!!
سیمانیها این روزها حال و روز خوبی ندارند گزارشات ۳ ماهه انها بسیار ضعیف بوده و به دلیل رشد هزینه ها و عدم افزایش نرخ سیمان شاهد کاهش های قابل توجه سود این شرکتها هستیم . البته تک و توک گزارش های مثبت دارند . مثبت های گروه سیمان کم است . ساروم هم پوشش ۲۰% سود داشته است ولی نسبت به سال قبل افت داشته است . سکرما و تهران نیز بد نیستند . دیروز هم در مورد سیمانی ها صحبت شد و سکرما را مورد بررسی قرار دادیم . تنها نکته مثبت در بین سیمانی ها کرمان است که به نظر به مسیر رشد خود ادامه بدهد . واقعاً باید گزارش سیمان کرمان را دقیق خواند . رشد فروش رشد سود عملیاتی ان هم بیش از ۷۰% ،پوشش ۴۳% سود عملیاتی در ۳ ماهه ، سود شرکت از ۸۲۴ ریال به ۸۳۳ ریال رشد داشته است . در نهایت ۵۷% پوشش در ۳ ماهه . البته سال های قبل نیز وشش ۳ ماهه اول زیاد بود ولی به نظر واقعاً امسال خوب عمل کرده است . جز معدود شرکت هایی است که موجودی انبار کمی دارد . به نظر بی تعارف سهم خرد خرد به ۴۰۰۰ ریال میرسد و شرایط خوبی را نیز دارد . تا کنون فقط این سهم در بین سیمانی ها عملکرد خوبی داشته است . در این گروه به نظر اگر سیمان تهران در قیمت های ۲۱۰۰ ریال قرار گیرد برای خرید با دید نوسان بد نیست .
سیمان داراب ۱۳۰ تومانی هم به سختی خریدار دارد شنیده میشود کاهش ۲۰-۳۰ درصدی فروش داخلی سیمان باعث شده تا یان شرکت با مشکل پوشش سود خود و احتمال تعدیل منف یهمراه شود سارابی که کف قیمتیش سطوح ۱۲۰ تومان است
شایعاتی تعدیل منفی در سیمان شاهرود به دلیل پوشش ضعیف سود ۳ ماهه خود باعث شده تا امروز شاهد صف فروش در سیمان شاهرود باشیم سیمان شاهرودی که هم در صادراتش به افغانستان با مشکل همراه شده و هم اینکه شرکت با کاهش فروش داخلی به دلیل رکود همراه شده است
سیمان خورستان ۳۲۰ توانی شد شنیده میشود به دلیل کاهش نرخ و کاهش صادرات سیمان شرکت با تعدیل منفی ۱۰-۱۵ درصدی همراه خواهد شد سیمان خوزستانی که پس از عرضه اولیه روندش نزولی بوده و با کاهش قیمتی همراه شده است
چهارگوشه بازار!!!
ایرانترانسفو علی رغم گزارش ضعیف ۳ ماهه مثبت بود بترانس بر سر مقاومت ۸۲۰ توماین قرار گرفته و انتظار بالایی نمیتوان از سهم داشت بترانسی که فعلا به دلیل حمایت حقوقیها در قیمتهای بالایی قرارداشته و افزایش سرمایه سنگینش مورد توجه بازار قرار گرفته است
همانطور که پیشبینی میکردیم رایان سایپا در قیمتهای بالای ۲۴۰ تومانی قرار گرفت این سهم پتانسیل رشد قیمتی تا سطوح ۲۶۰ تومان را دارا میباشد رایانی که با تقاضای خوبی همراه میباشد و حتی این روزها شایعاتی در خصوص تعدیل مثبتش شنیده میشود
پتروشیمی مبین برای عبور از قیمتهای ۳۴۰ توماین کمی کارش سخت میباشد این سهم پتروشیمی برای عبور از این قیمتها و رسیدن به هدف نهایی ۳۶۰ تومانی نیاز به بازار مثبت یا گزارش ۳ ماهه مناسب دارد قیمتهای ۳۶۰ تومان برای فروش مبین میتواند سطوح مناسبی باشد
در بین بانکی ها تقسیم سود ها بد نیست . دیروز بانک اقتصاد نوین ۲۲۰ ریال و بانک خاورمیانه ۱۶۰ ریال سود تقسیم کردند . خاور میانه و تقسمیش برای وتوصا خبرخوبی است . وکار نیز ۲۱۰ ریال تقسیم کرد . البته به همین سادگی نبوده و ترکش هایی را نیز در بانکی ها شاهدیم … پس از لغو مجمع به طور فوق العاده بانک تجارت چندی پیش که قرار بود برای انتخاب هیات مدیره این بانک برگزار شود، صبح امروز نیز مجمع به طور فوق العاده بانک صادرات نیز که آن هم قرار بود برای انتخاب اعضای هیات مدیره برگزار شود، لغو شد. به همین منظور یک مقام آگاه در سازمان بورس در گفتوگو با اقتصادنیوز، گفت: بانکها اساسنامهای دارند که اعضای هیات مدیره باید حقیقی باشند و مجوز از بانک مرکزی گرفتهباشند. او اوفزود: برگزاری مجمع فوق العاده بانکها برای انتخاب هیات مدیره پس از انجام این مراحل انجام میشود و محدودیت زمانی ندارد. اما برگزاری مجمع عمومی برای تقسیم سود این بانکها به قوت خود باقی است و تا پایان ۳۱ تیرماه برگزار میشود.
اما تقسیم سود ونوین منجر به کاهش سود ثنوسا و وساخت شد . وساخت که سود خود را ۱۴۸ ریال اعلام کرده بود با کاهش سود به ۶۸ ریال پیش بینی سود رسید و ثنوسا نیز زیان زده شده و ۲۶ ریال زیان به ازای هر سهم پیش بینی کرده است
در گروه شوینده ها گزارش گلتاش بد نبود ولی به نظر کاهش سود دارد . سود هر سهم شپاکسا از ۸۵۵ ریال به ۶۸۲ ریال کاهش یافت و قط پاکشو ثبات سود داشت .
در حوزه پالایشی ها اکثر انها متوقف هستند ولی وزارت نفت همان رویه قبلی را ادامه داد. شپنا ۸ درصد تعدیل مثبت داد. همان روش نرخ گذاری. انتظار بازار از این که وزارت بیادی نرخ ها را پس بگیرد و نرخ مطابق سالیان قبل انجام بشه براورده نشد. واقعاً گروه پالایش پر حرف و حدیث است شایعه شده شبریز و شتران نزدیک به ۳۰% تعدیل مثبت دارند . شپنا نیز که متوقف شد و سود سال ۹۳ در ۱۲ ماهه منتشر شده است که خبر از تعدیل سنگین نیست و ۶۸۷ ریال سود محقق کرده است . به نظر با وجود خبر افزایش سرمایه و تحقق این سود به نظر قیمت بدی نداشت . مجمع شرکت به تنفس می خورد و باز می شود به نظر در منفی ها با دید میان مدت بد نیست انها را زیر نظر داشته باشیم . رشد دلار در سال ۹۵ می تواند شرایط پالایشی ها را بهتر نماید . البته شبریز و شپنا بازهم کمی تعدیل زدند که گفته می شود شتران هم کمی رشد سود داشت ولی بازار انها را با این سود ها نمی خرید . با این حال بازهم شپنا شرایط بدی ندارد . در این گروه تعدیل ۷۰% شتران قابل توجه است و از سوی دیگر شبریز نیز گفته می شود سود خوبی را محقق خواهد کرد .
امروز مخابرات منفی بود ولی همراه اول به واسطه گزارش خوب مثبت شده بود . چند روزی است که حجم همراه اول در بازار زیاد شده واقعاً پی به ای سهم نرمال است . از متوسط بازار هم کمتر است در کمتر از ۱۰ ماه دیگر هم ۶۵۰۰ ریال تقسیم سود دارد . همراه امسال ۶۸۰۸ ریال سود پیش بینی کرده بود که در ۳ ماهه موفق شده ۱۵۲۵ ریال را محقق کند منتهی کم و کیف جالبی را دارد . در درامد ها رشد ۹% را داریم و در مقایسه با بودجه ۲۴% تحقق سود دارد . در سود عملیاتی پوشش سود ۲۵۵ را داریم و کمی سود غیر عملیاتی داریم که در پایان دوره محقق می شود . همراه نرم نرم تا قبل از پایان سال به ۳۵۰۰۰ ریال میرسد به نظر برای کم ریسک ها گزینه بدی نیست .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۳۰ تیر ۹۴