گزارش بازارشنبه ۶ تیر ۹۴
مرز بین خوش بینی و بد بینی
گزارش بازار بتاسهم ۱۷:۴۰ امروز شنبه ، بازار بالاخره هفته ای را اغاز کرد که اخبار و تنش ها در ان دقیقه ای تغییر می کند . هفته ای سرنوشت ساز برای بازار و هفته ای که موج های مثبت و منفی حالا چه کوتاه مدت و چه میان مدت از دل ان برای بازار بیرون می اید . بازار امروز تردید در ان موج می زد . علاوه بر تردید موج دیگری به نام خوش بینی و بدبینی در بازار وجود دارد که نتیجه ان را در معاملات افراد می بینیم . بسیار ساده است یا افراد ریسک می کنند و می گویند مذاکرات مثبت است و خرید می کنند و یا برعکس بحث را منفی می بینند و فروش را انجام می دهند تا به امروز کفه فروش سنگین تر بوده به خصوص این که گاهی وقت ها هم که فروشنده پشیمان می شد فروشندگان حقوقی با یک فشار اهرم را به سمت بیشینه فروش سوق می دادند کما این که بازاز امروز خوب داشت پیش می رفت ولی عرضه همین حقوقی ها کار را خراب کرد . به هر حال این مرز بین خوش بینی و بد بینی شاید شبیه کوبانی باشد که بارها در این چند روز بین داعش و کرد ها دست به دست شود . بازار هم به همین شکل ممکن است طی این هفته بارها و بارها دست به دست شود . بین مثبت ها و منفی ها . مثلاً امروز با رسیدن خبرهای خوب از دیدار ظریف و کری فضا می تواند تغییر کند و یا وقتی وزرا امروز فردا به وین بیایند .
یک نکته خیلی مهم استراتژی افراد است . روند بازار قطع به یقین پس از مذاکرات شاید در کوتاه مدت روندی صعودی به خود بگیرد و نهایت در بهترین حالت خود ۲دهفته ای مثبت باشد ولی تا تحولی از جمله ورورد جریان پول و یا خبرهای بنیادی از سود شرکت ها نرسد روند بازار نمی تواند تغییر کند . ما البته امیدواریم با توافق و کاهش نرخ سود و تورم فضا کمی تغییر کند ولی خیلی هم نبایدخوش بین به رشد های سنگین بود . رشد متوالی و ماندگار بازار به نظر از ۳ ماهه اخر سال اغاز می شود جایی که اثرات رفع تحریم ها هم در نرخ سود و هم در صورت های مالی شرکت ها خودی نشان خواهد داد .
و اما در مقدمه ها معمولاً گفتیم هر روز یک صنعت را بحث می کنیم امروز به سراغ پتروشیمی ها می رویم . بی شک یکی از گروه هایی که رفع تحریم ها روی ان تاثیر می گذارد پتروشیمی است . البته در حال حاضر ۲ عامل دیگر یعنی افت قیمت نفت و رشد نرخ خوراک این گروه را به گوشه رینگ برده است ولی اگر تحریم ها رفع شود بیش از هر چیز بازار فروش و سرمایه گذاری و رونق طرح های توسعه برای هلدینگ ها و این شرکت ها تسهیل می شود . از سوی دیگر در هزینهای حمل و نقل هزینه صرافی و جابجایی پول هم صرفه جویی خواهد شد . هزینه بیمه و … نیز مهم است قدرت بازاریابی و کاهش تخفیفات فروش نیز از دیگر نکات مثبت این گروه است ولی در حال حاضر اثرات مثبت تحریم حداقل ۶ ماه زمان می برد ولی اثرات رشد نفت و تصمیم نرخ گاز بسیار کوتاه مدت و اثر گذار انی است . البته رفع تحریم ها اثرات دیگری هم دارد که گسترش دامنه فروش انها یکی از مهم ترین انهاست . ولی باید دقت کرد اگر اوضاع مساعد شود دلار تک نرخی خیلی به مذاق انها خوش نمی اید .
با این شرح کوتاه تحلیل چند خطی صنایع و اثرات تحریم را که هر روز تا مذاکرات و نتایج ان خواهیم داشت به سراغ بازار برویم .
بازاری که امروز نرم اغاز کرد مثبت بدی نبود خنک و سرد ولی خیلی هم رو به بالا نبود تا این که ۱ ساعت از بازار گذشت و روند خرید ها اغاز شد بازار حدودی ۱ ساعتی مثبت بود . خوب میخرید و رنج ها نیز مثبت بود . ولی کم کم حقوقی ها اتش بازی روی بازار را اغاز کردند و فشار فروش اغاز شد . این فشار انقدر سنگین بود که بازار در عرض یک ساعت منفی شد و اکثر سهمها را در منفی فردا می خریدند .
این یعنی اگر خبر مثبتی نرسد با توجه به دو سیگنال بازار فردا کمی عقب نشینی می کند . سیگنال اول همین قیمت های کمتر از پایانی است که بازار فردا را منفی می کند اما سیگنال بعد رشد نابهنگام دلار است . برخی معتقدند دلار همیشه پیش نگر بوده چه در توافقات و چه در تنش ها . این رشد نزدیک به ۱۰۰ تومانی و برگشت به کانال ۳۳۰۰ و حتی رشد ان باعث بدگمانی بازار شده است . خیلی سخت است که بخواهیم بازار فردا را پیش بینی کنیم ولی دیدار امروز ظریف و کری و دیدارهای فردا می توانند مهم باشند .
در مورد شاخص و روند چارتها باید گفت که امروز شاخص با ۴۵ واحد کاهش مواجه بود که شبندرو شخارک در ان موثر بودند . البته رشد ملت و پارس و مبین هم کمی تاثیر گذار بود ولی نه خیلی . در شاخص اگر امروز مثبت خوبی می داشت برای چارتیست ها خبرخوبی بود ولی این طور نشد ولی همچنان خود را بالای ۶۴۸۰۰ حفظ کرده است . واقعاً فردا از هر نظر روز حساسی برای بازار است .
و اما سری به حاشیه های بازار بزنیم … سعی کردیم یک ستون در سایت اخبار مهم و حاشیه ای بازار را پوشش دهیم که از این نظر خلا احتمالی را پر کرده باشیم .
قبل از هر چیز سری به اخرین خبرها می زنیم … به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما از وین،در این دیدار علاوه بر محمدجواد ظریف و جان کری ، معاونان وزرای خارجه دو کشور ، ارنست مونیز ، وزیر انرژی آمریکا و هلگا اشمید معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حضور داشتند.دور بعدی این دیدار احتمالا ساعت پانزده و سی بوقت محلی اتریش ( ۱۸ بوقت ایران ) از سرگرفته خواهد شد.
انها قبل از رفتن به مذاکرات نیمچه صحبتی هم داشتند . جان کری و محمد جواد ظریف وزیران امور خارجه آمریکا و ایران امروز شنبه برای اولین بار در دور تازه مذاکرات هستهای، با یکدیگر دیدار کردند.پیش از این دیدار، دو دیپلمات به جمع خبرنگاران آمده و چند جملهای در مورد روند مذاکرات صحبت کردند.کری با بیان اینکه نسبت به توافق هستهای با ایران امیدوار است، گفت با این حال «کار سخت زیادی پیش رو داریم. مسائل بسیار دشواری باقی مانده است. فکر میکنم که همه میخواهند وارد این تلاش آخر شوند تا ببینید که آیا توافق امکانپذیر است یا نه. وی افزود: «فکر میکنم همه میخواهند شاهد توافق باشند، اما ما باید روی موضوعات بسیار دشواری کار کنیم. در ادامه ظریف به صحبت پرداخت و گفت: «موافقم، البته شاید نه در مورد موضوعات، بلکه در این رابطه که لازم است سخت تلاش کنیم تا بتوانیم پیشرفت کرده و به جلو حرکت کنیم.وزیر امور خارجه افزود: «مصمم هستیم که هرآنچه لازم است برای ممکن کردن این امر مهم، انجام دهیم، اما این بستگی به موضوعات متعددی دارد و میخواهیم روی آنها کار کنیم.
اما در سایر خبرها وزیر خارجه ایران گفت: مطمئن هستیم که اگر طرف مقابل آمادگی این را داشته باشد که حقوق مردم ایران را به رسمیت بشناسد، اقدامات خودش را انجام دهد و زیاده خواهی نکند، حتماً به یک توافقی میرسیم که به نفع همه خواهد بود. ظریف در گفتوگو با خبرگزاری صداو سیما در وین افزود: مطمئن هستیم که اگر طرف مقابل آمادگی این را داشته باشد که حقوق مردم ایران را به رسمیت بشناسد، وظایف خودش را انجام دهد، یعنی تحریمها را بردارد و همزمان با اقدامات ایران، اقدامات خودش را انجام دهد و زیاده خواهی نکند، حتماً به یک توافقی میرسیم که به نفع همه خواهد بود.وی با بیان اینکه ما با این دید به وین آمدهایم، گفت: البته زمان مهم نیست و تنها رسیدن به توافق خوب مهم است و اینکه به یک نتیجه مناسب برسیم.
در سوی دیگر عراقچی به العالم گفت: به دنبال رسیدن به جمع بندی هستیم و در این دوره بنای تمدید به صورت ادوار قبلی را نداریم که چندین ماه تمدید بشود ولی ممکن است چند روزی نیاز باشد که کار ادامه پیدا کند .وی افزود: ما در خیلی از موارد در لوزان به راه حلهای خوبی رسیدیم و الان آن راه حلها پیاده میشود، ولی در بعضی موارد در لوزان به راه حل نرسیدیم و همچنین برخی راه حلهایی که در لوزان به آنها رسیدیم پاسخگو نیست به خصوص اینکه بعد از لوزان برخی از کشورهای ۱+۵ اظهاراتی داشتند و مواردی را مطرح کردند و تغییراتی در مواضعشان مشاهده شد و این یک مقدار زیادی کار را سختتر کرده است. ما در حال بحث در این موارد هستیم و امیدواریم بتوان اینها را مجددا به یک نظم معقول درآورد تا انشاء الله کار نگارش را در پی آن انجام داد.
اما یکی از خبرهای مهم بخش هایی از یک سند خاص و محرمانه بود . خبرگزاری آسوشیتدپرس مدعی دستیابی به سند محرمانهای در رابطه با مذاکرات هستهای شده است که نشان میدهد ایالات متحده و دیگر کشورها حاضرند در قبال اقدام ایران برای محدود ساختن برنامه اتمی خود راکتورهای بسیار پیشرفته و تجهیزات مدرن در اختیار ایران بگذارند. خبرگزاری آسوشیتدپرس مدعی دستیابی به سند محرمانهای در رابطه با مذاکرات هستهای شده است که نشان میدهد ایالات متحده و دیگر کشورها حاضرند در قبال اقدام ایران برای محدود ساختن برنامه اتمی خود راکتورهای بسیار پیشرفته و تجهیزات مدرن در اختیار ایران بگذارند.این گزارش از سند یادشده به عنوان یکی از ضمایم فنی سند توافق جامع اتمی نام میبرد که حاوی دهها پرانتز است، پرانتزهایی که گویای اختلافات میان طرفین بر سر مسائل متعدد است.آسوشیتدپرس مینویسد که از این سند برمیآید همکاریهای فنی موضوع کمترین مناقشه میان طرفین در مذاکرات بوده و شمار پرانتزها هم نشان میدهد که ایران و قدرتهای جهانی زمانی بیشتر از یک هفته برای حل و فصل مناقشات لازم خواهند داشت، حال آن که مهلت تعیین شده برای توافق جامع اتمی ۱۰ تیر است.سند یادشده که «همکاری هستهای غیرنظامی» نام دارد، عنوان میکند که قدرتهای جهانی به ایران وعده دادهاند که در ازای تاسیسات نیمهتمام آب سنگین در اراک، راکتورهای هستهای آب سبک در اختیار ایران بگذارند.سند یادشده که تاریخ ۲۹ تیر را بر خود دارد حاوی پیشنهاد برای مشارکت بینالمللی در ساخت دوباره تاسیسات اراک به شیوهای است که کمتر امکان تولید سلاحهای هستهای در آن باشد! در عین حال که ایران خود به عنوان صاحب و مدیر پروژه، آن را رهبری خواهد کرد.این سند ۸ صفحهای همچنین به ایران اطمینان میدهد که قدرتهای جهانی تجهیزات مربوط به راکتورهایی را که در اختیار ایران قرار میدهند تامین میکنند و سوخت هستهای تولیدشده را نیز خود خارج میسازند.قدرتهای جهانی همچنین به ایران پیشنهاد کمک در ساخت راکتور و سختافزارهای مربوط به آن را دادهاند. همکاری با ایران در زمینههای ایمنی هستهای، پزشکی هستهای و تحقیقات نیز بخشی دیگر از پیشنهادهای قدرتهای جهانی است که در این سند قید شدهاست.
اما خبرهای خاص و کمی ناامید کننده هم بود . خبرنگار شبکه بلومبرگ به نقل از منابع دیپلماتیک نوشته است که به احتمال فراوان ایران و گروه موسوم به ۱+۵ ضربالاجل ۳۰ ژوئن را از دست داده و در ماه جولای به مذاکره ادامه میدهند. منابع دیپلماتیک میگویند ایران و گروه موسوم به ۱+۵ به احتمال زیاد نمیتوانند تا روز ۳۰ ژوئن (۹ تیر) به توافق نهایی دست یابند.سانگ وون یون خبرنگار شبکه بلومبرگ به نقل از دیپلمات یکی از کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل نوشته است که «به احتمال بسیار زیاد» در ضربالاجل مقرر توافق نشده و گفتوگوها در ماه جولای (ماه آتی میلادی) ادامه پیدا میکند.بلومبرگ پیش از این هم گزارش داده بود که احتمال دارد مذاکرات بعد از وقفهای کوتاه، از روز ۴ جولای از سر گرفته شود.
این مطلب فرانس ۲۴ بسبار مهم است . فرانس بیست و چهار گزارش داد گروه پنج به علاوه یک درباره نحوه بازگشت خودکار تحریمهای ایران به توافق رسیده است.به گزارش خبرنگار شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار، آنتوان ماریوتی در صفحه توئیتر خود درباره مذاکرات هستهای به نقل از مقامات اروپایی نوشت، «مسائلی وجود خواهد داشت که علنی نخواهند شد.»وی افزود « گروه پنج به علاوه یک بر روی سازوکاری برای بازگشت خودکار تحریمهای سازمان ملل به توافق رسیدهاند. اکنون باید ایرانیها متقاعد شوند.»ماریوتی همچنین افزود، « توافق دربردارنده تقویم زمانی دقیقِ نوع تحریمهای برداشته شده به تناسب اقداماتی که ایرانیها انجام خواهند داد، خواهد بود.»این خبرنگار به نقل از دیپلماتهای اروپایی در صفحه توئیتر خود اضافه کرد،« شفافیت، بازرسیها، ابعاد نظامی احتمالی، لغو تحریمها همچنان اختلافات زیادی برسرشان وجود دارد.»وی همچنین نوشت: « برسر چندین موضوع پیشرفتهایی حاصل شده است. پس از (توافق) لوزان، این مشکل بود اما همه موضوعات روی میز مذاکره بازگشته است.»
در جمع بندی مطالب بالا مشخص است تمدید قطعی است ولی به نظر نهایت ان ۱۰ روز تا جتی کمتر خواهد بود .
و اما در سایر خبرها …
خبرهای نرخ سود و نرخ تورم و بانک های غیرمعتبر مهم است .
بیشش از همه امار نرخ تورم هم مهم است . هرچند نرخ تورم خرداد ماه از سوی مرکز آمار ایران ۱۴٫۲ درصد اعلام شد اما همین مرکز نرخ تورم را برای اردیبهشت ماه سال جاری معادل ۱۴٫۳ درصد اعلام کرده بود بنابراین نرخ تورم براساس بررسی های این مرکز در فاصله زمانی اردیبهشت ماه تا خرداد ماه سال جاری معادل ۰٫۱ درصد کاهش یافته است.البته براساس اعلام مرکز آمار ایران، تورم نقطه به نقطه در خرداد ماه نسبت به اردیبهشت ماه(۱۳٫۷) افزایش یافته و به ۱۴٫۲ درصد رسیده است.در همین حال بانک مرکزی که نرخ تورم را برای اردیبهشت ماه سال جاری معادل ۱۵٫۵ درصد اعلام کرده بود این نرخ را برای خرداد ماه ۱۵٫۶ درصد اعلام کرد، بنابراین براساس محاسبات این مرجع نرخ تورم با رشد ۰٫۱ درصدی مواجه شده است.
در سایر خبرهای اقتصادی بانک مرکزی صراحتا اعلام کرده است که فعالیت موسساتی مانند تعاونی اعتباری اعتماد ایرانیان، شرکت تعاونی اعتبار اسماء، تعاونی اعتبار معین الرضا مشهد، تعاونی اعتبار امین طلاب مشهد، تعاونی اعتبار وحدت سبز تنکابن، تعاونی اعتبار کارکنان بانک ملی قائمشهر و تعاونی اعتبار گنبد سبز نجف آباد، موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج، میزان به دلیل عدم تمکین از قوانین و مقررات حاکم بر فعالیت موسسات مالی غیرقانونی است.
امروز یک خبر دیگر هم داشتیم که زلف برخی را کج کرد چرا که دیگر از سهمیه بازی در عرضه اولیه خبری نیست . حسن قالیباف اصل در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، از تغییر روش عرضههای اولیه خبر داد و گفت: قرار است از این پس عرضههای اولیه در بازار سرمایه به روش ثبت دفتری (Book Building) انجام شود، بنابراین به زودی شاهد این خواهیم بود که روش ثبت دفتری در بازار سرمایه قابلیت استفاده داشته باشد. قالیباف یادآور شد:دستورالعمل عرضه_اولیه به روش ثبت دفتری در سال گذشته تهیه شده و نرم افزار آن امسال توسط شرکت فناوری تهیه شده است و چک های نهایی آن در حال انجام است.مدیرعامل شرکت بورس با بیان اینکه عرضه اولیه به روش ثبت دفتری مشکلات قبلی در عرضه های اولیه را از بین می برد،در مورد زمان از سرگیری عرضه های اولیه گفت: بعد از اینکه استفاده از روش ثبت دفتری نهایی شود، روند عرضه های اولیه از طریق این روش آغاز شده و دیگر عرضه اولیه از طریق حراج انجام نمی شود
و اما دلار … دلار پایش را روی گاز گذاشته و ول کن نیست و حتی به بالای ۳۳۲۰ هم رسیده است . دلار مبادله ای نیز ۲۹۲۷ شده است البته گفته می شود نرخ دلار در برخی لحظات تا ۳۳۵۰ هم رشد کرده بود . سایت هدف حافظ مطلب بسیار جالبی را در مورد دلار نوشته بود . گفته می شود قیمت اختلاف قیمت برابری دلار ریال در عراق نسبت به تهران به ۳۰ تومان رسید که همین امر انگیزه ای برای خرید دلار های تهران و انتقال آن به عراق شده است. تعجب آور این است که بانک مرکزی نیز عرضه های خود را از روز چهار شنبه شروع کرده است. بدین ترتیب دلاری های بانک مرکزی به جایی که نیاز بازار ایران را برآورده کند سر از عراق در میاورد.!!!
در بازارهای جهانی خبرهای یونان مهم است که گویا بازهم مهلت گرفته شده … الکساندر سیپراس، نخستوزیر یونان اوایل روز شنبه گفت درباره نتایج مذاکرات با طلبکاران بینالمللی این کشور که در بروکسل انجام شد اعلام همهپرسی خواهد کرد.وی در بیانیهای تلویزیونی گفت: «مردم باید فارغ از هرگونه تهدیدی تصمیم بگیرند.»به گزارش خبرگزاری فرانسه، وی افزود: «همهپرسی روز ۵ ژوئیه انجام خواهد شد.»
این بازارها کمی از عمق ریزشش کاسته شد که نفت در ۵۹دلار قرار گرفت و مس به ۵۷۳۹ دلار رسیده است . کمی جلوی ریزش بازارهای جهانی گرفته شده ولی چین شرایط خوبی ندارد . افت قیمت اوره تا ۳۲۷ دلار و افت قیمت متانول کمی نگران کننده است .
خودرویی اچار کشی میشوند!!!
خودروییها امروز را به اچار کشی رفته تا در صورت اخبار مثبت هسته ای مجددا با رشد قیمتی به بازار برگشته و اینبار به سراغ مقاومتهای سنگین خود بروند . در مورد خودرویی ها چارت های خوبی ندارند ولی برخی از انها بنیادی بدی نخواهند داشت .
ایرانخودرو با نوسانات منفی مهمان حمایت ۲۷۵ تومانی بود ایرانخودرو در صورتی که امار مناسبی از تولید و فروش خرداد ماه منتشر و سهامدارانش را امیدوار سازد پتانسیل برگشت روند را دارد توافق هسته ای به واسطه حضور پررنگ پژوی فرانسه تاثر بسزایی د این شرکت دارد
در نماد زامیاد اگر چه اوضاع بنیادی سهم مناسب نیست اما جریانهای ژپولی به واسطه سهام شناور پایین سهم فعالیت خوبی بر روی سهم دارند این سهم فعلا در قیمتهای ۱۴۰-۱۵۰ تومان در نوسان میباشد
در بین خودرویی ها گفته می شود خکاوه ۲۲۰% افزایش سرمایه به شکل ترکیبی از محل اورده و تجدید ارزیابی ها در دستور کار قرار گرفته و به زودی برای بررسی و تائید مجوز افزایش سرمایه به بورس ارائه می شود . این می تواند در روند حرکتی نوسانی سهم موثر باشد . امروز هم تلاش هایی صورت گرفت ولی اخر وقت ناکام ماند .
انتظار داشتیم خبهمن متوقف شود ولی نشد چرا که سود ۳۰ تومانی تبدیل به سود ۴۰ تومانی شده و خبهمن در سود اصلی ۴۰۵ ریال و در تلفیق ۵۷۶ ریال سود محقق کند . در این فضا سود تایرا نیز در صورت های مالی خبهمن دیده نشده است . که با توجه به این که مجمه تایرا ۱۴ و مجمع خبهمن ۱۵ ام است اجتمال تغیر سود بر اساس اصول حسابداری وجود دارد . در مورد خبهمن ان طور که انتظار داشتیم پیش نرفت و حالا احتمالاً ۲۰۰ تا ۳۰۰ ریال در مجمع تقسیم کنند که تازه ان هم دی ماه پرداخت می شود در صورتی که سهم در روزهای قبل از مجمع افزایشی بود و در مذاکرات نیز تردید بود فروش قبل از مجمع و خرید پس از مجمع در قیمت های محدوده ۲۰۰۰ ریال می تواند بهتر باشد . در این گروه برای چندمین بار تکرار می شود که خودرو خمحرکه ،ختور خمهر، ورنا وساپا گزینه های مناسب سرمایه گذاری هستند .
بانکها در انتظار وین!!!
بانکها همچنان در انتظار نتایج مذاکرات هسته ای میباشند توافق هسته ای میتواند بانکها را به لیدران بی چون و چرای بازار تبدیل سازد بانکهایی که امیدوار به توافق و جبران کاهش نرخ سود بانکی ب فعال شدن مبادلات ارزی هستند
بانک ملت تلاش میکند موقعیت خود را در قیمتهای ۲۴۰ تومان تثبیت نماید با توجه به پتانسیلهایی که این سهم بانکی دارد و اقبال بالایی که بازار بر روی ملت دارد جای افت قیمتی برای ملت متصور نیستیم ملت در انتظار یک خبر مثبت برای رها شدن از کمان و رشد قیمتی تا ۲۶۰ تومان است
قیمتهای منفی برای صادرات فرصت خرید خوبی است یک خبر مثبت میتواند جهش قیمتی سهم را تا ۱۰۰ تومان رقم بزند به خصوص اینکه شنیده های یاز فروش گسترده داراییهای بانک در سال ۹۴ به گوش میرسد
گروه بانک ایت روزها خوب معامله می شود . در مورد این گروه حجم ها خوب شده است و اصلاح قیمتی نیز طی روزهای گذشته در این گروه خوب رخ داده است . در بانک تجارت باید اذعان داشت گزارش ۹ ماهه شرکت ارزش دفتری و ارزش ویژه هر سهم ۱۴۷۰ ریال بوده است . دقت کنید نزدیک به ۴۰% کمتر از عدد فعلی تابلو ! به نظر از همین روست که می گوییم تجارت می تواند شرایط بهتری را برای نوسان داشته باشد . به خصوص این که استان هم دیگر سهم برای فروش ندارد و به نظر بهتر است برای نوسان در این گروه تجارت را نیز زیر نظر داشت .
باز هم فروش بلوکی سهام بانک پارسیان این سهم را با صف خرید و رشد قیمتی همراه ساخت . در وکار و پارسیان اتفاقات عجیبی در حال رخ دادن است گفته می شود تامین اجتماعی قصد خروج از وکار و حضور در پارسیان را دارد . شاید دوباره بحث بلوک پارسیان مطرح شود .
پالایشی ها زیر فشار!!!
پالایشی ها زیر بار فشار عرضه ها هستند جو خوشبینی به پالایشی ها فروکش کرده است به خصوص اینکه برخی از مدیران پالایشی ها بر ابهام پرداخت یارانه به این شرکتها تاکید کرده اند
پالایش نفت اصفهان امروز با معاملات خوبی همراه بود بعید است سهم از قیمتهای ۵۰۰ تومان فعلی با توجه به دو پتانسیل افزایش سرمایه و تعدیل مثبت احتمالی کاه شبیشتر قیمتی را تجربه نماید به خهصوص اینکه پتانسیل افزایش سرمایه از محل سود انباشته باعث شده تا این روزها شاهد توجه بیشتر بازار به این سهم باشیم
در کمال تعجب شاهد صف فروش در شبندر بودیم این صف فروش نشان داد جریانهای نوسانگیری بر روی سهم فعال بوده و تا دو روزی سهم مثبت نماند شاهد فشار عرضه ها توسط این گروه ها بودیم شبندری که شاید قیمتهای ۵۸۰ تومان را در صورت عدم مثبت شدن معاملاتش در بازار فردا به خود ببیند
پالایش نفت لاوان که این روزها سودهای نجومی در صوذت پرداخت یارانه ها به سهم شنیده میشود امروز شروعی مثبت اما پایانی منفی را داشت شاوان بر سر مقاومت ۸۶۰ تومانی گیر افتاده است و باید دید جو روزهای اینده بازار چگونه خواهد بود
در این گروه بارها روی خطرناک بودن شتران تاکید کردیم . به نظر هنوز هم می گوییم به نسبت بقیه شتران کمی بالاست . حق او هم احتمالاً زیر ۳۰۰۰ ریال هم بیاید . البته اگر فضای منفی ادامهر دار باشد .
شاخصی توافقی!!!
شاخص امروز بر سر توافق یا عدم توافق هسته ای ایستاد و سرمایه گذاریها هم دنباله روی از شاخص با توقف روند همراه شدند شاخصی که به نظر میرسد روند اتیش بستگی به روند مذاکرات هسته ای دارد
سرمایه گذاری خوارزمی سعی داشت عرضه های سنگین در قیمتهای ۱۴۰ تومانی را جذب نماید روند سهم بسته به روند بانکیها به خصوص صادرات گره زده است
شفاف سازی وسکاب در خصوص افزایش سرمایه ۵۰ میلیارد تومانی باعث رشد قیمیت سهم شد وسکابی که تا کف قیمتی ۱۰۰ تومانی با اصلاح همراه شده بود این سهم به سمت قیمتهای ۱۱۵ تومان در حال حرکت میباشد
با شایعه احتمال تقسیم سود ۵۰ تومانی در مجمع وبشهر این سهم با رشد قیمتی همراه شد فعلا به دلیل قیمت بالای خرید مارگارین توسط این شرکت و زیاندهی پرتفوی بورسی و عدم رشد ارزش ان ای وی در وبشهر نمیتوان انتظار رشد قیمتی بالایی را در سهم داشت
درسایر شرکت های سرمایه گذاری حرف زیاد است . وبانک یکی از انها . در مورد این سهم شایعات زیاد است برخی از تقسیم سود ۱۲۰۰ و حتی بیشتر این سهم صحبت می کنند ببنید شاید تک نرخی کردن ارز بر سهم تاثیر منفی داشته باشد ولی شرایط جالبی را می تواند از نظر تقسیم سود و کسب بازدهی میان مدتی داشته باشد . امروز برخی از ۱۴۵۰ تا ۱۵۰۰ ریال سود برای وبانک می گفتند . خیلی به حقیقی ها توصیه نمی شود ولی صندوق ها و حقوقی های سود نقدی بگیر می توانند در سهم فعال باشند .
تاپیکو دیگر سهم گروه است . تاپیکو سود سال ۹۵ را نیز اعلام کرد و تنها با ۶% کاهش سود سود ۵۸۵ ریالی را اعلام کرده است . بازهم ۹۴۰ میلیارد از محل فروش سلولزی ها در نظر گرفته البته این بار رقم منطقی تر است . در سود تلفیقی تاپیکو سود ۶۲۱ ریالی را اعلام کرده است . نکته بسیار جالب این است که شرکت در سال ۹۵ از ستاره خلیج فارس به ازای هر سهم ۱۶۰۰ ریال سود تقسیمی در نظر گرفته است . با مالکیت ۴۹% و کار کردن در اخرهای سال فقط ۱۰۰ میلیارد سود برای تاپیکو به ارمغان می اورد به نظر این رقم برای سال های بعد بیش از ۳۰۰ میلیارد می تواند باشد و عدد خوبی برای سهم است . به نظر قیمت های ۲۲۰۰ ریال برای کف سهم بسته شده است .
ساختمانیهای کف نشین!!!
ساختمانیها در کف قیمتی قرار گرفته اند البته وضعیت بنیدی و خبرهای منفی در خصوص مشکل درفروش پروژه های ساختمانیها به دلیل رکود باعث این کف نشینی شده است
مسکن شمالشرق به سمت حمایت ۱۸۰ تومانی بازمیگرد سهم نوسانات خوبی بین دو سطح قیمتی ۱۸۰-۲۰۰ تومانی نصیب سهامداران خود میکند این سهم در صورت تعدیل مثبت شایعه شده میتواند با برگشت روند همراه شود
از اس پ فعلا نمیتوان انتظار بالایی داشت فعلا سهم در قیمتهای ۱۲۰ تومان در حال نوسانات اندکی میباشد این سهم پس از افزایش سرمایه توانی برای رشد قیمتی از خود نشان نمیدهد
باغمیشه هم برای رشد قیمتی نیازمند یک پتانسیل یا خبر بنیادی دارد فعلا ثباغ هم در قیمتهای محدوده ۲۳۵-۲۴۰ تومان گیر افتاده است شاید خبرهایی از فروش زمین شرکت بتواند باعث رشد قیمتی سهم شود
چهارگوشه بازار!!!
حفاری شمال همچنان به پیشروی خود ادامه میدهد فعال شدن جدد دکل حفاری سحر ۱ یعنی شناسایی درامد جدید از این دکل و تعدیل مثبت بودجه ۹۴ از طرف دیگر شنیده میشود دکل حفاری جدیدی نیز به زودی به جمع دکلهای حفاری خواهد پیوست حفاری که فعلا بر غلطک صعودی خوبی افتاده است . در نماد
در نماد های دارویی دکیمی نیز فضای بدی ندارد و با صف خرید باز شد به نظر می توان شاهد یک رشد قیمتی تا نزدیکی های ۷۰۰۰ ریال در هوای دکیمی بود .
رادیاتور ایران امروز هم به نوسانات مثبت خود ادامه داد پی بر ای سهم در محدوده ۴ مرتبه قرار داشته و مواد اولیه شرکت که عمدتا مس و الومینویم میباشد با کاهش قیمتی خوبی همراه شده است به نظر میرسد شاهد تعدیبل مثبت و اعلام سود ۱۴۰-۱۶۰ تومانی برای سال ۹۴ این شرکت باشیم در صورت ادامه یافتن روند صعودی قیمتهای ۷۲۰ تومانی انتظار این سهم را میکشد
پتروشیمی شازند که پی بر ای بسیار نازلی داشته و این روزها به واسهط تولیدات جدید خود از یک سو و افزایش حجم تولید و فروش به دلیل عدم داشتن اورهال در سال جاری با رشد قیمتی خود را به قیمتهای ۵۰۰ تومانی رساند گزارش ۳ ماهه در صورت مثبت بودن میتواند تاثیر بسزایی در رشد قیمتی این سهم داشته باشد
امروز مپنا هم مثبت بود و هم منفی رتکو نیز شرایط بدی نداشت ولی بنیادی کارها به مپنا نگ اه می کنند . مپنا واقعاً پس از مدت ها شرایط خود را شفاف تر دید . سهم ۱۲۴ تومان سود تلفیقی داشت به نظر با توجه به سود تقسیمی ها امثال مپنا به راحتی تا ۷۰۰ ریال سود اصلی را می تواند تعدیل کند
امروز ذوب تا استانه صف خرید پیش رفت . در روز چهار شنبه مدیرعامل ذوب اهن نیز تائید کرد که درخواست افزایش سرمایه را به بورس داده است . به نظر این دو سهم با این دست اخبار می توانند شرایط بهتری را تجربه کنند البته سهم از نظر بنیادی وضعیت افتضاحی دارد ولی برای نوسان شاید بد نباشند . مشکل این است که در این سهم فرهنگیان در حال فروش است .
این روزها گروه سیمان بی رمق است . در مورد این گروه به طور کلی صحبت می شود . البته اطلاعیه های گروه سیمان نیز جالب است در ۲ ماه اخیر روند تولید کمی افت کرده ولی انچه باعث نگرانی تخفیفات در بودجه است . به نظر خیلی نباید سراغ این گروه رفت . ببنید اگر در فضای مثبت بازار سهم هایی در این گروه صف خرید و رشد قیمت داشت برای خروج و جایگزین کردن با دیگر سهم ها پر پتانسیل کمی اصلاح پرتفوی کنید .
در گروه پتروشیمی امروز گزارش های خارک و شفن منتشر شد که جالب نبود به نظر گزارش ۳ ماهه خوبی در انتظار این دو سهم نیست . خبرهای جالبی از شپدیس و پترول به گوش میرسد . شرکت پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان (پترول) عرضه ۵ سهام پتروشیمی پردیس را برای سه شنبه آینده قطعی کرد. شرکت پتروشیمی پردیس که با سرمایه ۳۰۰ میلیارد تومانی در تابلوی فرعی بازار اول حضور دارد، آماده افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی شده ، با عرضه بلوک ۵ درصدی مواجه شده است.به این ترتیب، شرکت پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان (پترول) سه شنبه آینده ۱۶ تیر اقدام به عرضه ۱۵۲ میلیون و ۸۱۵ سهم “شپدیس” به قیمت پایه هر سهم ۲۰۰۰ تومان خواهد کرد تا درصورت فروش ، از ترکیب سهامداری این شرکت خارج شود. این خبرخوبی برای پترول بوده و تعدیل را در سهم رقم می زند و پردیس نیز برایش خبر بدی نیست .
در گروه رایانه به نظر میرسد هوای مداران کمی هوای باریدن گرفته و می تواند رونق الود باشد که یک رشد مقطعی را داشته باشد .
امروز واتی نیز خوش درخشید . در فضای بازار شایعاتی از فروش برخی زیر مجموعه ها و حضور در صنایع جدید به گوش میرسد که می تواند در سهم موثر باشد . به نظر خرید واتی با دید نگهداری یکی از گزینه های جالب بازار است چارتیست ها نیز از قیمت های ۲۰۰۰ و ۱۸۰۰ ریال برای واتی یاد می کنند .
این روزها مبین را خوب می خرند و کمتر فروشنده دارد . به نظر روی مبین می توان کمی بهتر عمل کرد و شاهد روند های بهتری از معاملات بود .
و اما این مهم ترین خبری است که تا بدین لحظه به گوش میرسد .
خبرنگار فرانس ۲۴ به نقل از مقامات حاضر در تیم مذاکره کننده آمریکا گزارش داد که ۵ جولای محتمل ترین زمان حصول توافق هستهای بین ایران و ۱+۵ است. یعنی چیزی حدود ۱۵ تیر و البته یعنی ۹ روز دیگر باید صبر کنیم .
لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه تا ساعتی دیگر برای شرکت در مذاکرات هسته ای وارد وین می شود.به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما از وین , احتمالا بعدازظهر امروز هم دیدار وزرای خارجه ایران و فرانسه در هتل کوبورگ وین برگزار خواهد شد.وزرای خارجه ایران و آمریکا عصر امروز برای دومین بار دیدار خواهند داشت .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۶ تیر ۹۴