گزارش بازار دوشنبه ۴ شهریور ۹۲

گزارش بازار دوشنبه 4 شهريور 92

نوید خاندوزی
شهریور ۴, ۱۳۹۲
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

گزارش بازار دوشنبه ۴ شهریور ۹۲

گلادیاتورهای پل حافظ!

گزارش بازار – بتاسهم ۱۸:۲۰  امروز دوشنبه ، در میان  هفته  ای پر جنب و جوش بازار سرمایه  هزار رنگ و هزار نقش را به خود دید و در شرایطی که زد و خورد عجیبی بین  نماد ها و خریداران و فروشندگان  بود در نهایت  با  کاهش اما  عاقبت  به خیری به  کار خود پایان  داد  . معمولاً روزهای دوشنبه  که گزارش های بازار ازاد است  ما  سر شما  را  با مقدمه های خود  بیشتر درد می آوریم اما چه کنیم که حس نوشتن و اطلاع  رسانی اجازه نمی دهد مواردی را  به  طور مختصر بیان  کنیم .

قبل ازاین که در مورد  بازار و وضعیت ان  صحبت کنیم به  رویداد های اتفاق افتاده و اتفاقات پیش رو می پردازیم و با  یک  چشم انداز نسبی ،سری به شرایط خاص بازار می زنیم  .

در روز های گذشته  به اندازه  کافی در مورد  اصلاح  بازارو نیاز به اصلاح  بازار صحبت کردیم  شاید اگر رشد شبندر را از دل شاخص بیرون  بکشیم  امروز شاخص در نقطه ای کمتر از ۵۸ هزار قرار داشت  پس شاید بتوان گفت که  اصلاح  قیمتی صورت گرفته  .

مثالی خدمت  شما عرض می کنم .دیروز که  شاخص رشد جانانه ای داشت وقتی کسی که از بورس اطلاعی نداشت می گفت  عجب رشدی بازار داشته است  شما که  سهامدار سایر سهم ها بودید  با گاردی مخالف می گفتید  عزیز این  طور نیست و بازار منفی شده و از این  دست حرف ها . از همین  رو اصلاح  در بازار رخ داده و نمی توان  گفت اصلاحی در کار نبوده است .

بورس هم  برای بازار و ادامه مسیر رو به  رشد ان  ترجیح  داد که  بازار درجا  بزند و به نظر حقیر این  رفتار را در بازگشایی شبندر شاهد  بودیم  . دیروز هم  نوشتیم  که :

در این  شکی نیست  بازار به  استراحت  نیاز داشت  بورس اگر امروز در شبندر یک  رفتار خاص را دنبال می کرد می توانست  مسیر رشد بازار را  در طول این  هفته  رقم  بزند اما دیدیم که اتفاق دیگری رخ داد . شاید اگر ناظر بازارمی خواست می توانست مچینگ  را در ۱۱۰۰ انجام  دهد  در این  صورت  در این  قیمت  ترغیب برای خرید بیشتر می شد و یا حتی ان  را در ۱۰۵۰ انجام می داد  و برای سهم  صف خرید تشکیل می شد  .

به نظر شما اگر اتفاق دیروز که  برای مپنا  رخ داد و سهم  صف شد برای شبندر رخ می داد  بازاردر چه وضعیتی بود ؟! بله درست حدس زدید بازار امروز مثبت می شد اما  درست  حرکتی عکس رخ داد . مچینگ  بالا و فشار فروش نیز بالا  رفت و فاعل  به هدف خود رسید که  صف فروش باشد و این  صف کل بازاررا  با خود پایئن  بکشد .

امروز دیدیم که  این پایئن  کشیدن  اتفاق افتاد و اصلاح  جانانه ای را در اکثر شرکت ها  شاهدیم و باردیگر برخی نمادها  به نقاط جذاب رسیده و پی به ای برخی شرکت ها  مناسب شده اند  . قطار پیاده  و سوار کردن افراد که در سود  بوده و قیمت های قبلی را داشتند  صورت گرفته و در واقع  قیمت های فعلی را  به عنوان  نقاط حمایت  برای خود خوب ساخته اند .

اما در روز های گذشته نیز سناریو هایی را دربازار مطرح کردیم و پس از بررسی مجدد این  سناریو ها باردیگر به  سراغ سبک  و سنگین کردن  ان  و در واقع پیش بینی روزهای آنیده می رویم  .

این  مطلبی بود که دیروز در سایت عنوان  شد :

برخی در بازار دو سناریو را دنبال  می کنند  سناریوی اول که به هیچ  وجه  اعتقادی به استراحت نداشته  و مسیر بازار را  با این شکل بازگشایی ها کاملاً صعودی می بینند . که  البته  بازگشایی شبندرو قرار گرفتن  شاخص در بالای ۶۱ هزار را  شاهد  این مدعامی دانند. اما دسته دوم معتقدند که بازگشایی شبندر تحولاتی را که  برای یک  جهش وجود دارد نخواهد داشت و باردیگر بازار از دوشنبه  به مسیر عرضه می رود  که  البته  امروز دیدیم  شبندر نه تنها عاملی برای رشد بلکه بلای جان  بازار شده است  .

البته هنوز هم  زود  است که  برای ریزش بازار و قطعی بودن  ان  حرف بزنیم  اخباری در حاشیه  بازار وجود دارد  که می تواند  به  بازار سرمایه  کمک کند که  انتخاب سیف یکی از انها  بوده  . صحبت های دیشب وزیر اقتصاد نیز از همین جنس است و به همین دلیل است که  هنوز هم  تاکید می کنیم  بازار در میان مدت و پس از پایان  شهریور یک  رشد مناسب دیگر را تجربه می کند .

قبل از بررسی بازهم  به عزیزان  تاکید می کینم  به دلیل وجود چشم انداز مثبت همچنان  روند میان مدت  بازار صعودی است و اگر کسی با دید  ۲ الی ۳ ماه قصد خرید سهم  را دارد هیچ  مشکلی نیست  .

اما بحث ما  روند  ۳ الی ۴ هفته  پیش رو به خصوص بازار تا مقطع  شهریور است  .

باید برای برسی این  چند وقت خبرها  را که هر روز در بازار منتشر می شونددر کفه های ترازو ریخت و انها  را مورد  بررسی قرار داد . حقیر معتقد است اگر سیف دیروز ان  اظهار نظر را نمی کرد امروز شدت  منفی بازار دو برابر عدد فعلی بود …

اما این  طور نشد . حالا  باید گفت که کفه ترازوی اخبار مثبت  بیشتر است  یا  منفی .

ابتدا  به مواردی می پردازیم  که  فشار فروش را افزایش می دهد . –در سود بودن بازار –  رشد های بالای ۵۰% در مدت  اخیر – رشد پی به ای بازار – احتمال افزایش نرخ  سود  بانکی –نزدیک  شدن  به  پایان  شهریور و نقد کردن  برخی اعتبارها و کارگزاری و شرکت های سرمایه  گذاری – تغییرات مدیریتی –تصمیمات جدید و ابهام در برخی تصمیمات در این  بین افت  اخیز دلار ،تحولات  بازارهای جهانی ،تحولات سوریه ، فشار فروش عرضه های اولیه  و نمودار تکنیکالیست ها  مبنی بر احتمال  یک استراحت از مهم ترین  عواملی است  که می تواند به عنوان  ریسک های دو هفته  پیش روی بازار مطرح  شود .

اما در نقطه مقابل بازهم  چشم  انداز است  که  بازار را  سرپا نگاه داشته  . شاید مهمترین ایتمی که  به  بازار کمک کند  بابت  مثبت  بودن  اقدامات  دولت در سیاست  گذاری ها  باشد  ، ثبات  نرخ  ارز بالای ۳۰۰۰ تومان ، سیاست گذاری های رونق محور که  امروز نهاوندیان و روز های قبل رئیس جمهور نیز بر ان  تاکید می کرد ، انتصاب ادم های روشن و اقتصادی به سمت های مهم ، بهبود  فضای کسب و کار در روز های پیش رو  ، تزریق سنگین  پول در بازار ، رکود  بازارهای رقیب جذاب شدن  پی به ای ها و قیمتها  و عوامل دیگر مهم ترین  آیتم هایی است که باعث نگاه  مثبت به  بازار شده است .

حالا  شما خود  این  دو را کنار هم  بگذارید ببنید چشم  انداز عوامل مثبت  بالاست  اما  عواملی که منفی کننده  هستند کوتاه مدت خواهند بود از همین  روست  که  برخی معتقدند  بازار طی این مدت  و شاید از ۱۰  روز گذشته و تا  ۲۰  روز اینده فشار فروش در بازار کمی بیشتر باشد اما  باردیگر روند  رو به  رشد با  سرعت  کمتری کار خود را  آغاز می کند .

در روز های گذشته در مورد سیاست های بورسی و این که  به چه  سمت هایی حرکت کنیم و از چه  سهم هایی دوری کنیم  نیز صحبت  کرده  بودیم . به هر حال  بهتر است دید  میان مدت داشته باشیم و از کوتاه مدت دوری کنیم  .

اما  با پایان این  مقدمه  طولانی یک بحث دیگر را  آغاز می کنیم  و به  سراغ موارد دیگر می رویم …

امروز نقش لیدر ها را  بررسی می کنیم که شنبه  یک  بار به  ان  اشاره  کردیم  . این روز هامپنا، شبندر، حفاری و چند سهم دیگر در بازار لیدر شده و همه جا  صحبت از این  سهم ها هست.

حقیر علاقه و فرصت  آنچنانی برای دیدن فوتبال و یا  مسابقات  ورزشی نداشته اما چند باری با  اصرار دوستان  به استادیوم رفته و از نزدیک درگیر جو این  بازی ها و این  فضا بوده ایم  که اتفاقاً تجربه جالب و اشنایی با دنیای عجیبی است  . در دقایقی از بازی که  فضا ارام  می شد شخصی که عده ای را  به  دنبال خود داشت  با تیم  همراه ، به روبروی سکو ها می آمد و در حالی که همه  آرام در حال  تماشای بازی بودند ناگهان  با  بوق و کرنا و طبل خود شور و شعف دوچندانی به تماشاگران می داد . حتی ما که نه از تیم ها چیزی سر در می اوردیم و نه خیلی فوتبالی بودیم  تحت تاثیر این جو همراه می شدیم  . بی شک  نقش شرکت هایی نظیر پارسان، مپنا، فولاد ، شبندر و … شبیه این  لیدرهاست  که  با امدن خود جو کل بازار را تحت تاثیر قرار می دهند . این اثر لیدر بودن  است  که مپنا، شبندر و سهم های این چنینی را  برای بازار مهم  کرده اند . این موضوع هم  خوب است و هم  بد  از مزیت های ان  موقتاً می گذریم از مخاطرات ان  گره خوردن  سرنوشت بازار به این دست  سهم هاست  و نکته دیگر و اخر این که عزیزان  بهتر است  با تحلیل سهم  بفروشند و سهم  بخرند  به عنوان  مثال اگر هدف سهمی ۲۰% رشد است سهمی که  پتانسیل رشد بالاتر دارد را  صرف لیدر بودن دیگری قربانی این  بازی نکند .

 و اما در بازار امروز چه خبر بود . تقابل دیدگاه  این که بازار با خبر دلار باید خرید کند و یا  روند اصلاح  طی شود  باعث شده  بود تا  بازار امروز بین  رفتن و ماندن دو دل باشد . اما  تقریباً می توان  گفت  خبر تعویق عرضه جم  که  احتمالاً به هفته  بعد موکول شده در کنار اتفاقات  مثبت  مطرح  شده در بازار و خرید های سنگین و جمع  اوری صف شبندر و مپنا  باعث شد تا  بازار در ساعات پایانی با جو بهتری مواجه  باشد تا  امیدواری احتمالی به  بازار فردا  بیش از امروز باشد و حداقل در ابتدای وقت  فشار خرید بیشتری نسبت  به  امروز در بازار وجود داشته  باشد  . به خصوص در برخی نمادهای لیدر نظیر شبندر  و مپنا  که زهر فروش انها تقریباً گرفته  شده و با منفی فردا  آنها جذاب تر می شوند .

در مورد  شاخص برخی حرکت  فردا  را  بسیار مهم می دانند اگر فردا  شاخص باردیگر به  بالای ۶۱ هزار برسد  به نظر میرسد یک  الارم بسیار خوب به  بازار داده است که می تواند  نشان  دهنده این  باشد دیر یا  زود یک موج  خوب دیگر آغاز می شود  اما نباید ۲ خصوصیت  ان را  از نظر دور داشت  ۱- به این زودی ها  نیست و چند هفته ای زمان می برد ۲- سرعت رشدش به مانند  دوره  فعلی نخواهد بود .

حاشیه  را  کوتاه می کنیم به  سراغ  حاشیه های بازار می رویم  …

در حاشیه خبرهای سیاسی ملاقات  قابوس در تهران ، ملاقات  یک  امریکایی در تهران  با  ظریف  که  قبلاً در سازمان  ملل بوده و الان هم  سمتی دارد نکات مهم سیاست خارجی بود . در سوی دیگر شنیده می شود اواخر شهریور احتمال  برپایی دور مقدماتی مذاکرات  هسته ای فراهم می شود . گفته  شده  علاوه  بر اجلاس شانگهای به  زودی یک  مقام  اروپایی نیز به تهران  سفر می کند و این نیز جو خوبی برای بازار است  . اماردر مقابل تحولات  سوریه  نقش منفی را در بازی بازار ایفا می کنند .واگر به هر دلیلی شاهد اتفاقاتی در سوریه  باشیم  روزهای سختی در انتظار بازار خواهد بود که  احتمال  این موضوع کمی بعید است  اما  باید در ملاحظات خود لحاظ کرد  به خصوص این  که  دبکا  فایل گفته  امریکا و انگلیس در پی تعیین  زمان  حمله هستند . هر چند می تواند این  موارد جنگ  روانی باشد .

و اما در حوزه  اقتصاد  بالاخره  یک  نفر از دولتی ها در مورد نرخ  سود و نرخ ارز اظهار نظر کرد و ان هم  کسی نبود جز سیف رئیس کل بانک  مرکزی که پیش از این در مورد  دیدگاه های او  صحبت  شده  بود .

ایشان  عملاً اعلام کردند نرخ  سود می تواند افزایش یابد و نرخ ارز نیز ۸ سال  سرکوب شده و باید در همین نقاط حفظ شود. در مورد  صحبت های سیف بیشتر صحبت می کنیم  که عاملی برای تردید  در عدم منفی شدن در بازار امروز بود .  به بخشی از سخنان  ایشان توجه کنید :

اصولا نرخ سود زیر نرخ تورم معنی ندارد و اشکالاتی را به وجود می آورد

اگر نرخ سود سپرده گذار را حدود نرخ تورم بگیریم، نرخ تسهیلات هم زیر نرخ تورم دیگر معنا ندارد و دو الی سه درصد بالاتر از نرخ تورم آن نرخ منطقی تسهیلات بانکی خواهد بود

چرا قیمت ارز به یکباره بالا رفت و تعادل قیمت ارز کجاست؟ اوایل ۹۱ که قیمت افزایش یافت علت آن بود که ما هشت سال منطقی با آن رفتار نکردیم این فنر فشرده شد و در یک جایی یک دفعه جا باز کرد، همین منطق را در قانون برنامه چهارم آمده بود و گفته شده بود که هرسال قیمت ارز با ماهیت واقعی تطبیق دهد، اگر همین موضوع را از سال ۸۱ که یکسال سازی نرخ ارز با ۷۹۰ تومان شروع شد، ادامه می‌یافت اکنون به همین قیمت سه هزارتومان می رسید

موارد  فوق به ما نشان  می دهد که  سیاست  دستوری کاهش نرخ ارز در دستور کار نیست به هر حال  سیف به عنوان اولین نفر ان  را  با  قدرت  بیان  کرده  . اما  حقیر برای شما ان چیزی را ترسیم می کنم  که قبل از حتی انتخابات  بیان می شد . یک  دولت متعادل و مناسب در صورتی که بتواند  تحریم ها  را کاهش دهد حتی با دلار ۲۵۰۰ تومانی بودجه خوبی را برای کاردر اختیار دارد . این  بودجه می تواند  صرف کارهای عمرانی بیشتری شود و این خود رونق را  رقم می زند . به نظر حقیر اگر دلار در ۳۰۰۰ باشدو تثبیت  شود و در روز هاو ماه های اتی خبر رسید که  احتمال لغو تحریم ها  هست  شاید نباید در خرید های سنگین در بازار تردید کرد .

دلار امادر بازار به  ۳۱۴۰  و۳۱۳۰  چسبیده و تکان نمی خورد . به نظر میرسد کم کم  با این  اظهار نظر ها  کشور با دلار زیر ۳۰۰۰ تومان خداحافظی می کند .

و اما  سری به شاخص بزنیم  که  امروز با  کاهشی جدی ۴۸۷ واحدی به  محدوده زیر ۶۱ هزار رسید و به ۶۰۶۷۵ واحد  سلام  کرد . امروز خلیج  فارس،غبشهر و نفت بهران  اثر مثبت  داشتندو از ان  سو شبندر،مپنا،فملی و پردیس اثرات  کاهشی بیشتری بر شاخص داشته و حسابی او را  منفی کردند . اما  به نظر میرسد فردا اگر حتی شاخص منفی هم  باشد  شدت  ان  به اندازه  امروز نیست  .

هلدینگها ناجی بازار میشوند

در بازار امروز هلدینگها روند متعادلی در پیش گرفتند از فشار فروش در نمادهای هلدینگی کاسته شده و احتمالا ارام ارام شاهد برگشت روند معاملاتی سهام هلدینگی بازار خواهیم بود هلدینگهایی که پتانسیلهای بنیادی فراوانی داشته و کم کم باید با اقبال بازار ناجی بازار شده و بازار را با تغییر روند همراه سازند

امروز هلدینگ خلیج فارس با توجه به خبرهایی در خصوص عملکرد مناسب و مثبت شرکتهای پتروشیمی زیر مجموعه خود و رسیدن به سودهای عالی و احتمال تعدیل مثبت این هلدینگ شاهد نوسانات مثبت در فارس بودیم فارسی که در حمایت ۹۰۰ تومانی قرار داشته و میتواند با برگشت قیمتی تا سطوح ۱۰۰۰ تومانی همراه شود. در سوی دیگر اصلاح  استاندار ۱۶ بیش از همه  به  سود  این  شرکت است  . دقت داشته  باشید شنیده می شود فازهای جدید تاثیر خوبی بر عملکرد  پتروشیمی پارس  خواهد داشت  . بارها اینجا  گفتیم  که حقوقی های صبر از فارس غافل نشوند .

در نماد تاپیکو شاهد نوسانات ارام این سهم در سطوح قیمتی ۳۸۰ تومانی بودیم تاپیکویی که میتواند در صورت عرضه پتروشیمی جم تا سطوح قیمتی ۴۲۰ تومانی با رشد قیمتی همراه شود این روزها شایعاتی در خوص احتمال تعدیل مثبت تاپیکو شنیده میشود . در این  سهم نیز باید صبور بود و صبوری کرد . ارزش ذاتی این  سهم  بیش از ۵۳۰۰  است و فردا معامله  بلوک  ان  در وضعیت  سهم  نیز موثر است  . هر چند  این  معامله  گفته می شود درون گروهی  خواهد بود .

امروز هلدینگ معدنی معادن و فلزات هم با نوسانات مثبت همراه شد ومعادن فعلا به دلیل عدم رشد قیمتی شرکتهای زیر مجموعه توان رشد قیمتی نداشته و روندش بیشتر ختثی دنبال میشود شنیده میشود افزایش سرمایه این شرکت نیز به تعویق افتاده است .

در این  گروه  وصندوق نیز احتمالاً با منفی فردا  برای خرید جذاب شده  سهمی که  با عرضه  جم ۱۳۰۰  ریال  حداقل سود داشته و می تواند حداقل در ۶۳۰۰ و ۶۴۰۰  ریال  باشد .

امروز یک  بار وصنعت داده  شد اما  با چشم انداز سود  ۹۰۰ ریالی باردیگر صف خرید شد . صف خرید فایرا بر وتوصا نیز موثر بود اما  فردا  معاملات  وسپه و ونیکی نیز دیدنی  خواهد بود .

در آتی هم  خبر تعدیل شیران به زودی منتشر شده و مانع از افت  سنگین قیمت  سهم می شود .

غذایی ها گرسنه شدند!!!

در بازار این روزها بازار مجددا به سمت غذاییها روی خوش نشان داده است احتمال تخصیص ارز مرجع ۱۲۲۶ تومانی به برخی از اقلام کالاهای اساسی میتواند بهای تمام شده برخی از صنایع غذایی را با کاهش همراه سازد اما بیشتر از تخصیص ارز مرجع روند رو به رشد قیمت مواد غذایی در بازارهای داخلی باعث شده تا بازار انتظار تعدیلات مثبت خوبی را از نمادهای غذایی داشته باشد. البته  بازهم  تاکید می کنیم در این گروه  بسیار بسیار مراقب باشید چرا  که دولت  روی این  گروه  بسیار حساس است  .

امروز صنعتی بهشهر با توجه به احتمال تخصیص دلار ۱۲۲۶ تومانی برای واردات مواد اولیه شرکت و عدم کاهش قیمت روغن در بازار با صف خرید مواجه شد در صورت واردات مواد اولیه این شرکت با دلار ۱۲۲۶ تومانی حاشیه سود غبشهر با رشد بالایی مواجه شده و تعدیل مثبت خوبی را اعمال خواهد کرد

در نماد لبنیات پاک هم شاهد رشد قیمتی این سهم به سطوح ۵۶۰ تومانی بودیم شایعات زیادی حول و حوش غپاک به دلیل افزایش ۱۵ درصدی نرخ فروش محصولات لبنی مطرح میباشد برخی از شنیده ها حتی احتمال سود سنگین برای این شرکت لبنی برای سال ۹۲ بعید نمیدانند اما  ریسک را در این شرکت در خرید های خود لحاظ کنید.

اما در گروه  قند …

این روز ها از گروه  قند هر روز یک خبر میرسد یکی از افزایش قیمت  قطعی صحبت می کند . در بورس کالا  معامله  روی ۱۹۵۰  صورت  می گیرد . از سوی دیگر وزیر اعلام می کند  افزایش نرخ نداریم و از سوی دیگر شرکت ها نیز وحدت  رویه ندارند. قنقش اعلام کرده است  با  شکر ۱۹۰۰ تومانی بودجه  ۱۰۴۰ ریال  است که پیش ازاین نیز همین  بوده . قند اصفهان هم  ثبت  سرمایه داشته است اما  گفته  فروش شکر ۱۴۰۰ بوده ! او تعدیل سود نزده است و به همین دلیل ابهامات در گروه  قند و شکر کمی بالاست  . شاید قند هگمتان  برای میان مدت ها و با دید  افزایش سرمایه منطقی ترین  سهم  گروه  باشد . حرکت  روی این گروه  با توجه  به  شفاف نبودن  تصمیمات دولت همچنان  ریسک  بالایی دارد

کف بازی پتروشیمی ها

در نمادهای پتروشیمی شاهد نوسانات اندک پتروشیمی ها در کف قیمتی هستیم پتروشیمی هایی که خبرهای خوبی در سفر وزیر به پارس جنوبی به خصوص در تامین خوراکشان نصیبشان شده است از طرف دیگر ورود قریب الوقوع پتروشیمی جم میتواند تاثیرات مثبتی بر سهام این گروه گذاشته و نوسانات مثبتی را نصیب سهامداران پتروشیمی نماید پتروشیمی های تنها تهدید و مانع پیش رویشان ابهام در نرخ خوراک میباشد که در صورت حل و فصل شدن نرخ خوراک فصل جدیدی روی پتروشیمی ها گشوده خواهد شد چرا  که  بحث دلار نیز گویا تا حدودی نگرانی آنها را کاهش داده است  .

امروز پتروشیمی زاگرس در سطوح قیمتی ۲۴۰۰ تومانی حمایت خوبی را به خود دید زاگرسی که میتواند سود خود را در عملکرد ۶ ماهه تا سطوح ۷۰۰ تومان برای سهامدارانش رقم بزند شنیده میشود زاگرس به زودی گزارش توجیهی خود برای افزایش سرمایه را به بورس ارسال خواهد کرد . دیگر سهمی که  طی ۲ ماه  آتی افزایش سرمایه می دهد خارک  خواهد بود .

در نماد مارون اما این سهم چشم انتظار جم میباشد پتروشیمی جمی که با عرضه سهام خود میتواند تاثیرات مثبتی بر روی مارون گذاشته و این سهم را با رشد قیمتی همراه سازد برای مارون انتظار برگشت قیمتی تا سطوح ۲۸۰۰ تومانی را داریم مارون پتانسیلهای خوبی داشته و به زودی بازار متوجه پتانسیلهای این سهم خواهد شد .

دراین گروه اوره ای ها  با کاهش قیمت جهانی کاهشی شدند اما از شپترو نیز برای نوسان گیری نمی توان  غافل شد .

تب و تاب در پالایشی ها!

امروز چشم پالایشیها به شبندر بود و چشم شبندر به سهامداران حقیقیش شبندری که این روزها نه تنها سرنوشت گروه را در دست گرفته است بلکه اثراتش فراتر رفته و بر عملکرد کل بازار تاثیر گذار شده است

امروز اما پالایش نفت بندرعباس در سطوح قیمتی ۱۲۰۰ تومانی ارام گرفت شبندری که در پایینترین سطوح پی بر ای خود قرار گرفته و به نظر نمیرسد با توجه به حمایتهای صورت گرفته و فروکش کردن فشار عرضه ها افت بیشتری را از این سهم پالایشی شاهد باشیم احتمال برگشت روند قیمتی شبندر و رشد قیمتی سهم نیز بسیار کند خواهد بود و آن سرعت  رشد قبل را ندارد . بهتر است  به اصلاح  سهم  توجه کرده و منتظر رسیدن به  قیمت های جذاب تر باشیم  . شاید محدوده ۱۱۰۰۰ و کمتر باردیگر سهم  را  متعادل کرده و عاملی برای رشد سهم  شود .

امروز هم  گفتیم  که شبندر در صورتی که در قیمت های بالای ۱۲۰۰۰ محدوده  ۵۵ تا۶۰  میلیون دیگر معامله  شود می توان  گفت  تا حدودی ان  را  به  سطح  حمایت  بدل کرده است  که  به نظر میرسد این  طور باشد .

در نماد پالایش نفت تبریز خبر افتتاح رسمی طرح بنزین سازی شرکت در ماه جاری باعث شد تا این سهم در سطوح قیمیت ۲۶۰۰ تومانی متعادل شود شبریزی که این روزها حتی شایعاتی در خصوص احتمال افزایش سودش به سطوح ۴۲۰ تومانی را در پیش رو دارد

در نماد پالایش نفت تهران اما همچنان صف خرید این سهم و رشد قیمتی شتران ادامه داشت به طوری که این سهم پالایشی امروز به استانه قیمتهای ۷۰ هزارتومانی رسید . طی روزهای گذشته  تقاضا  برای وکیوم باتوک  که  یکی از محصولات  مهم  شرکت های پالایشگاهی است  افزایش یافته است . دیروز شتران در بورس کالا  عرضه کنده خوبی در این  محصول بود . به نظر میرسد گروه  پالایش تا حدودی در سود شفاف شده اند و از این  پس این دست خبرها می تواند  در انها موثر باشد .

معدنیها بازمیگردند

در بازار امروز شاهد متعادل شدن روند معاملاتی معدنیها و برگشت روند قیمتی برخی از سهام این گروه بودیم به نظر میرسد کم کم باید در انتظار برگشت روند تمامی نمادهای این گروه و جبران افت قیمتی روزهای اخیر سهام این گروه باشیم

امروز در گروه روی شاهد برگشت روند قیمتی فسرب بودیم فسربی که با اطلاعیه بازگشایی کارخانه روی خود گمانه زنیهایی در خصوص احتمال بازگشایی کارخانه سرب این شرکت و فعالیت مجدد این شرکت رویی در بازار جریان پیدا کرده است همین امر باعث صف خرید و روند صعودی در این سهم شده است. فسرب اعلام کرده است که به زودی کارخانه  روی شرکت  راه  اندازی می شود اما در سرب بعید است  شاهد  راه اندازی باشیم که  البته کارخانه سرب اثری هم در بودجه  فسرب نداشته است  .  در این  شرایط به نظر میرسد فاسمین نیز بتواند  کمی مورد  توجه  قرار گیرد . امروز قیمت های منفی فاسمین نیز مورد توجه  بازار بود .

در نماد سنگ اهنی چادرملو شاهد روند اصلاحی این سهم و رسیدن قیمت سهام کچاد به سطوح ۷۰۰ تومانی بودیم کچادی که با پتانسیل تعدیل مثبت عایدی خوبی مواجه میباشد اما فعلا به دلیل نسبت پی بر ای بالا جای رشد قیمتی چندانی نداشته وروند خنثی در پیش گرفته است این سهم سنگ اهنی خریدش تنها با دید بلند مدت توجیه پذیر میباشد.

هیچ  کس نمی گوید  کچاد و کگل بد هستند  فقط به نظر میرسد با  کی اصلاح دیگر تا  گزارش ۶ ماهه  شرایط آنها  بهتر از امروز باشد .

چهارگوشه بازار

دیروز و روزهای قبل گفته  بودیم  بحث خبر اخیر صندوق ضمانت صادرات حل وفصل شده و به  سود  بانک ها  خواهد بود که خبر قطعی ان  طی روز های بعد  به بازار می رسد . در سوی دیگر اعلام سیاست ها ی سیف چه در نرخ  سود و چه بازار ازاد محوری می تواند در دستور کار باشداما از دید  بازار تاثیر پرداخت سهم بانکیها در صندوق ضمانت انقدر شدید میباشد که حتی گمانه زنیهای افزایش نرخ سود بانکی توسط سیف رییس جدید بانک مرکزی هم نتوانسته تا روند سهام بانکی را تغییر دهد .  امروز بانک ملت به عنوان لیدر این گروه علی رغم حمایتهای جانانه گروه مالی ملت همچنان با نوسانات منفی همراه باشد بانک ملتی که پتانسیل تعدیل مثبت خوبی را در عملکرد ۶ ماهه دارد و نمایش خوبی در انتظار سهادارانش میباشد. در این  گروه  نوسان  گیران  را  توصیه می کنیم در منفی فردای شرکت هایی مانند انصار و سینا دقت  بیشتری داشته  باشند  .

افت قیمتهای جهانی اوره و رسیدن قیمت جهانی اوره به سطوح ۳۰۵ دلار همچنان در بین اوره سازها باعث جو منفی شده است به طوری که شاهد افت قیمتی پتروشیمی کرمانشاه به سطوح ۸۳۰ تومانی بودیم بهنظر میرسد کرمانشاه همچنان با نوسانات منفی به سطوح قیمتی ۸۰۰ تومانی برسد. دراین  گروه پردیس نیز تحت تاثیر این  جو است هر چند  به نظر میرسد موقتی بوده و برطرف می شود .

امروز غول فولادی بازار یعنی فولاد مبارکه در قیمتهای نازل ۳۵۰ تومانی در حال معامله بود فولادی که به قیمتهای پایینی رسیده و قیمتش برای شکار سهم با دید میان مدت جذاب شده است فولاد در عملکرد ۶ ماهه تعدیل مثبت خوبی را به نمایش خواهد گذاشت . دراین  گروه  گفته می شود  ذوب به  زودی از نظر خبری خوب ساپورت خواهد شد اما نمی توان از فولاژ نیز گذشت  . این  سهم  را  زیر نظر داشته  باشید چرا  که  قابلیت  رسیدن  به  ۱۳۰۰ ریالی را نیز می تواند داشته  باشد . طرح و توسعه شرکت  انجام  شده و دیروز غدیر برای اولین  بار خرید های خود را  آغاز کرد .

اما در گروه  برق بترانس این  روز ها  خوب رشد می کند و گروه  برق را با خود همراه  ساخته است  .خبر افزایش سرمایه او امروز توفانی از رشد را در سهم  رقم  زد . در کنار این  سهم  به نظر میرسد که  بشهاب در قیمت های منطقی بازگشایی شد . در صورتی که در یک  اصلاح  قیمتی سهم در محدوده زیر ۱۰۰۰ تومان  قرار گرفت می تواند  برای خرید مناسب باشد . ریسک  این  سهم  از نظر نقد شوندگی کمی بالاست  اما می تواند  شاهد تحولات  سود  آور و افزایش فروش در شرکت  بود .

دراین گروه  بسوئیچ هم  گویا  افزایش سرمایه  را در دستور کار قرار داده است .

اما  امروز صفوف فروش خودرویی ها نیز جمع  شد که خبر احتمال تصمیمات افزایش اندک برای خودرو و در عوض قرار گرفتن  تسهیلات  اقساطی برای فروش کارخانجات  باعث اقبال  مجدد به این  گروه خواهد شد . هر چند هنوز افزایش نرخ قطعی نیست و به نظر میرسد با افزایش نرخ  برخورد روانی خوبی صورت  نگیرد .

دیروزخپارس شفاف سازی داده که در سود ما هیچ خبری نیستو  همه چیز اروم است ! به نظر امروز بورس به دنبال  رام  کردن  اسب سرکش خودرویی ها  باشدو  شفاف سازی ها از راه  برسد . البته در مورد ایران خودرو و سایپا  فروش بخشی از سهام  شرکت در دستور کار قرار گرفته است .

طبق اخرین خبرها ۶ شهریور یعنی روز چهار شنبه ۵% از سهام زامیاد،۵% از سهام ولساپا و ۶% وساپا از سوی سایپا به  فروش میرسد . قیمت پایه  زامیاد ۱۴۹۰ ریال ، ولساپا ۱۸۷۰ و وساپا ۱۵۲۰  ریال  بوده  که  با تابلو  اختلاف چندانی ندارد .

به نظر میرسد این  اطلاعیه ها  بیشتر ژست  فروش است  تا  قصد فروش …

گفته می شود بهای تمام  شده  اکثر سهم ها  برای سایپا  ۱۰۰ تومان است و فقط زامیاد  کمی بیش از ۱۰۰ و حدود ۱۱۵  است  . گفته می شود اگر حتی به این  قیمت ها سهم فروش رود  سودی نزدیک  به  ۳۰ میلیارد تومان  نصیب سایپا خواهد شد که به ازای هر سهم  ۳  تومان  است  . بعید به نظر میرسد فروش این  سهم ها  عملی شود اما در گروه خودرو همه چیز ممکن است

در این  چند روز مفصل در مورد  فایرا  صحبت  شده  بود و توصیه به خرید شد . دیروز این  سهم در بورس کالا  ۳۲ میلیارد تومان  فروش داشت و افزایش نرخ  گرفت  . در مورد  این  سهم  به نظر میرسد روند  فروش  و سود  شرکت در گزارش ۶ ماهه جالب توجه  باشد . با  قطعیت  نمی توان در مورد  خرید شرکت نظر داد چرا  که اهرم  شرکت  به  تحولات دلاری  و بازارجهانی به دلیلی سرمایه  کم  بسیار بالاست  . اما  به نظر میرسد سهم در شرایط منفی و رو به  اصلاح با شرایط خوبی مواجه  شده و مسیر خوبی را در رشد داشته  باشد  و شاهد  باشد .

یکی دیگر از سهم هایی که از نظر بنیادی قابل تائید  و نوسان گیران می توانند روی ان  کار کنند حفاری شمال  است  که منفی های امروز سهم برای خرید جذاب بود . البته توصیه این  است  که حفاری را خریده و نگهداری کنید چرا که  طی سال های اتی پتاسیل سهم  روشن می شود .  اگر قرار بر ارزش گذاری سهمی به ارزش جایگزینی باشد حفاری می تواند  سرامد بوده و بیشتر مطرح  شود .

امروز مپنا نیز خوب خریداری شد و صف فروش ان  جمع  شد  . باید خبرهای قوی تری مانند  خبر قرارداد با  شرکت گاز که هنوز منتشر نشده  به  بازار برسد که بر سهم  بتواند  اثرات  بیشتری را  بگذارد اما ممکن است  فشار خرید در قیمت های کمتر در مپنا در بازار فردا  بیشتر شود .

از حتاید هم  در این چند روز زیاد صحبت کرده  بودیم  . شک نکنید هر گونه توافق بین  سازمان  بنادر و شرکت  رشد سود این  سهم و انفجار قیمت  را  برای حتاید به همراه خواهد داشت  .

در گروه  سیمان  به خبر راه اندازی سیمان  ابیک توجه کنید که می تواند در گروه  و تا حد ودی در سفارس موثر باشد .

گروه تحلیل گری بتا سهم

۴ شهریور۹۲

.

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم