گزارش بازار یکشنبه ۱۳ اسفند ۹۱

گزارش بازار يكشنبه 13 اسفند 91

نوید خاندوزی
اسفند ۱۳, ۱۳۹۱
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

گزارش بازار یکشنبه ۱۳ اسفند ۹۱

یخ بازارآب می شود؟؟

گزارش بازار – بتاسهم ۱۵:۵۰  امروز یکشنبه ، بازار تحت تاثیر جو خاص بازار و اخبار حول ان  قرار داشت  . از یک سو میخواست یخ  خود را  با خبرهای خوبی که  از گوشه و  کنار جمع کرده بود  آب کند و از سوی دیگر خبرهای منفی حول بازار اجازه  برگشت  را  به او نمی داد . از یک  سو با چالش کاهش دلار مواجه  است و از سوی دیگر در مورد  مسائل سیاسی دوبه  شک است و هنوز اطمینان  کافی به او جلب نشده است  .

اما  یک اتفاق خوب این  است که برخی پول هایی که  پیش ازاین در بازارهای موازی در جریان  بود به  سمت  بازار بورس تمایل بیشتری یافت اند . نه این که  این  پول ها وارد  بازار شده اند خیر بلکه از ریزش و یا  ثبات  بازار های طلا  و سکه و دلار خسته  شده  به  سمت  بازار های موازی تمایل یافته اند . در بازار مشکلات وجود دارند و هنوز میل به  صعود  آنچنانی در بازار دیده نمی شود اما کم کم فشار فروش نیز کم می شود .

اما  یک موضوع  امروز به  چشم می خورد که  لازم  است  بیان  کنیم . دیده می شود که  اخیراً خصوی سازی با  سرعت هر چه  تمام  تر مشغول عرضه  سهام خرد  وبلوک در بازار است  . این  از یک  نظر مناسب است  اما از سوی دیگر با جمع  کردن  بخشی از نقدینگی بازار چالش را  برای ماه های اتی به  وجود می آورند .

این موضوع  نه  امروز بلکه در هفته های اتی باید بیشتر مورد  توجه  بازار باشد  .

اما در مورد  بازار باید اذعان  داشت  اول وقت  بازار شدت  فشار عرضه بالا  بود . در طول بازار بارها  تلاش کرد تا جهت درست و منطقی را در پیش بگیرد و با  برگشت مواجه  شود   اما  فشار عرضه امان  او را  بریده  بود  اما کم کم و رفته  رفته  فروشنده ها نیز پا پس کشیدند و با افزایش  تقاضا و کاهش فشار فروش مواجه  شدیم که دقایق خوبی را  برای بازار رقم  زد . بازار امروز و اخر وقت  ان  ما  را  به  روز های پیش رو امیدوار کرد  . انتظار ما نیز این  بود که این چندروز را هم  منفی باشد  اما  رفته  رفته  وضعیت  کمی بهبود  یابد .

با این  شرایط به نظر میرسد فردا  در ابتدا  وقت  شاید کمی بازاردو دل باشد اما اگر خبر منفی خاصی نرسد می توان  شاهد  بود که  بازار فردادر دقایق میانی خود با  رشد نسبی در اکثر نماد های بزرگ  که این  روز ها  افت  جدی را تجربه کردند مواجه خواهد شد  .

حقیقت  امر این  است که  بازار این  روز ها  برای رشد انگیزه کافی را ندارد اما تا دلتان  بخواهد انگیزه های ریزشی برای بازار متصور است  . بسیاری این  موضع را  به  ساختار اخر سال  بودن  بازار نسبت می دهند اما  فراموش نکنیم کشور و اقتصاد نیز در مقطع حساسی است  .

در شرایط پیش روی بازار سرمایه باید کم کم  به  سراغ  گزارش های ۱۲ ماهه  برویم  و با ان دید  به  بازار نگاه  کنیم. چرا  که تحولاتی که منتظران  بودیم  سپری شده  . یعنی تحولات  ۳ گانه بودجه، سیاست  و گزارش های سود  سال ۹۲ که  باعث شده است بازار به این  وضعیت دچار شود و حالا باید با  ایتم های جدید به  استقبال  سال  جدیدی رفت. ایتم های جدیدی مثل همین نرخ گذاری ها و سیاست گذاری ها که کم کم  جو ان  نیز فروکش کرده و نوبت  به گزارشات  ۱۲ ماهه می رسد . گزارش هایی که  به نظر میرسد جذابیت های بیشتری را  برای بازار داشته  باشد  .

در مورد  شاخص تکنیکالیست  ها  معتقدند که  شاخص از تحلیل دقیق خارج  شده است  اما  برخی از کاهش ۵۰۰ تا ۶۰۰ واحدی دیگر شاخص تا  یک هفته  اتی خبر می دهند که شاخص را در نقطه  ۳۶۶۰۰ و ۳۶۷۰۰ قرار می دهد  و ان  نقطه ای است که  برگشت  شاخص بسیار محتمل شده و احتمال  افت  بیشتر برای او متصور نیستند . به نظر میرسد هر دو سناریو محتمل باشند اما  سناریوی اول به حال و هوای بازار بیشتر می خورد .

اما در حاشیه  بازار چه خبر است  .

در مسائل سیاسی اظهار نظر جالب توجه  صالحی در مورد  امریکا خبر بسیار خوبی پس از مذاکرات  بوده  که  ان  را  چکش کاری می کند .در کنار ان  امروز هم ایشان گفت از امروز به بعد شاهد رفع تدریجی تحریم‌ها خواهیم بود.  و تکمیل کرد ما تحریم ها و همچنین این موضوع که از امروز تحریم‌ها نه فقط تشدید نخواهد شد بلکه شاهد رفع تدریجی آن‌ها خواهیم بود را تفأل به خیر می‌دانیم. از سوی دیگر خزایی نماینده ایران در سازمان ملل گفت ایران از مذاکره و گفتگوی دو جانبه با آمریکا استقبال می کند به شرطی که مطمئن باشد آمریکا جدی است و به گونه دیگری عمل نمی کند. اما همه منتظر سخنان  رهبری در این  زمینه  هستند  که  بسیار راهگشا و اساسی خواهد بود و می تواند مسیر اساسی را  به  بازار ما  ببخشد .

اما در کنار این  تحولات  بحث بودجه  داغ شده است . گویا بودجه  دولت  به این زودی ها  بررسی نمی شود  نمایندگان مشغول بودجه  ۳ دوازدهم هستند . در کنار این  شرایط قیمت  دلاردر بازار رو به  کاهش گذاشته و حتی دیروز ۳۵۸۰ خریداری در بازار نداشت  و امروز به ۳۵۳۰ نیز رسیده  بود که  افت عجیبی را داشته است  ریسک  بازار طلا  بیشتر است  و عدم  نتیجه  گیری پیش فروش سکه نیز خود  گویای همین  امر است . که افت  سنگینی را در بازار سکه شاهدیم .

امروز بازارهای جهانی نداریم اما  پذیرش تصمیم کاهش از سوی اوباما احتمالاً شوک  منفی بعدی به  بازار است  .

در مورد  شاخص امروز هم  پس لرزه های بهره  مالکانه در بازار وجود داشت به خصوص در دو شرکت  کچاد  و معادن  و فلزات . در مورد  بهره مالکانه  گفته می شود موضوع افزایش بهره مالکانه در لایحه بودجه، سال گذشته نیز مطرح شده بود، اما فعالان این صنعت دفاعیه‌ای را برای کمیسیون صنعت اتاق ایران نوشتند و رایزنی هایی انجام شد تا این موضوع از لایحه حذف شود. امسال هم رایزنی‌هایی در این خصوص انجام خواهد شد

اما در شاخص امروز با کاهش ۲۸۱ واحدی مواجه  بودیم که به  ۳۷۱۵۶ واحد  رسید . در بازار امروز سه  شرکت  سنگ  آهنی امید، کچاد و معادن و همچنین غدیر در ریزش بازار بسیار موثر بودند اما اثر بانک پاسارگاد،فخاس و وصندوق نیز موثر بود . البته  امروز اگر فخوز  و فولاد و مپنا نبودند ریزش شاخص سنگین تر می شد .

احیای فولاد

در بازار امروز همانطور که انتظار داشتیم از یک طرف رسیدن قیمت فولادیها به سطوح قیمتی جذاب و حمایتی خود و از طرف دیگر فروکش کردن جو منفی ناشی از افزایش بهره مالکانه و احتمال عدم تصویب این قانون در مجلس باعث متعادل شدن روند سهام فولادی در بازار شد. البته  حالا  بحث کاهش نرخ ارز و کاهش قیمت  اهن  مطرح  شده است که ممکن است  فردا اثر گذار باشد  و حتی برخی این موضوع  را چالش بعدی بازار می دانند .

امروز فولاد خوزستان پس از معامله بلوکیش همچنان روند صعودی به خود گرفته و با نوسانات مثبت همراه میباشد فخوزی که توانایی رشد قیمتی تا سطوح ۲۸۰۰ تومان را دارا میباشد شنیده میشود فخوز توانایی تعدیل مثبت ۱۰ درصدی در سود سال جاری و تعدیل مثبت ۲۰ درصدی در سود سال اتی خود را در مرحله اول را دارا میباشد . سهمی که  ممکن است سهامدار عمده  ذوب شود و یا حداقل مشارکتی در خرید ان داشته  باشد .

اما فولاد مبارکه افت بیشتر را از محدوده حمایتی ۴۲۰-۴۳۰ تومانی تجربه نکرد فولادی که با حمایت جانانه حتی امروز با نوسانات مثبت نیز همراه شد فولاد پتانسیل اعلام سود بالای ۱۰۰ تومانی را برای سال ۹۲ را خواهد داشت به خصوص اینکه شنیده میشود این شرکت قصد عرضه  فولاد هرمزگان  در بورس را دارد که  نقطه  مثبتی برای سهم  است .

اما ذوب اهن نیز به حمایت ۳۳۰ تومانی خود واکنش نشان داده و با روند صعودی همراه شد با بررسی اجمالی بودجه سال ۹۲ ذوب تعدیل مثبت این سهم در سال ۹۲ و احتمال رسیدن به سود محدوده ۸۰ تومانی وجود دارد به همین دلیل نیز روند ذوب در بازه میان مدت صعودی ارزیابی میشود این سهم در بازه کوتاه مدت اهداف قیمتی ۳۶۰ و ۳۷۰ تومانی را در پیش روی خود دارد. اتفاقی که از مدت ها  قبل برای فخوز تکرار شد برای ذوب در حال  روی دادن است . به دلیل وجود خریدار  کنترل سفت و سختی در قیمت  سهم  روی می دهد  تا  برای خرید بلوک  شاهد  رشد قیمت  نباشیم  . دو خبر مهم  در این  شرکت  وجود دارد  اول این که در روز های گذشته  بانک  اقتصاد نوین  به دنبال خرید بلوک های ۱% در این  سهم  بوده است . نکته  دوم  شنیده می شود  چند  سهامدار به طور هماهنگ شده در حال  کنترل سهم  هستند  که  با  محوریت  صندوق نفت  بوده است .

در مورد  فولاژ هم قیمت های منفی امروز برای خرید جذاب بود که در مورد  این  سهم  نیز در ۲ روز گذشته مفصل صحبت  کردیم  . به نظر میرسد شرایط برای یک  رشد موقتی در این  سهم  فراهم  امده است .

اسب های رام نشدنی!

در بازار امروز و در نمادهای تجهیزاتی شاهد دور صعودی نسبتاً مناسبی در این نمادها بودیم ظاهرا تجهیزاتیها خیال ارام شدن نداشته و در حال تبدیل شدن به لیدرهای جدید بازار هستند تجهیزاتیهایی که فعالیت حقوقیها در انها کاملا مشهود میباشد اما  باید بسیار مراقب انها  بود چرا که در نامردی هم  لیدر هستند!

در بازار امروز همچنان عرضه های خصوصی سازی در نماد اذراب با استقبال خریداران این سهم اغاز شد به طوری که صف خرید سنگین و روند صعودی این سهم تجهیزاتی کماکان ادامه داشت به نظر میرسد اذراب به زودی به هدف قیمتی ۲۹۰ تومانی خود خواهد رسید که عرضه در این  سطوح  بسیار بالاست .

امروز مپنا نیز علی رغم عرضه های بسیار سنگین با صف خرید قیمتهای ۲۵۰ تومانی را هم پشت سر گذاشته تا در گام بعدی یعنی فردا به جدال قیمتهای ۲۶۰ تومانی برود مپنایی که احتمالاً در ۲۶۰۰  عرضه های سنگینی را دارد .

اما ماشین سازی اراک امروز با حمایتهای گسترده مواجه شده و صف فروشش جمع اوری شده و به تعادل رسید فاراکی که به نظر میرسد از فردا روندش متعادل و حتی مثبت شود سهمی که پتانسیل تعدیل مثبت عایدی خوبی هم در گزارش ۱۲ ماهه و هم در گزارش سود سال ۹۲ خود را دارد.

دراین گروه حفاری با این  که از نظر بنیادی وضعیت خوبی دارد اما از نظر سهامداری هنوز دو دل است و گفته می شود احتمال  این که  باردیگر به  قیمت های ۳۲۰۰  برسد وجود دارد . در این  سهم  باید صبر ایوب وارداشت !!

ترور حقیقی ها!!!

در بازار امروزحقوقیها سهامداران حقیقی معدنیها را که عمدتا به صورت احساسی اقدام به فروش سهام خودمیکردند را با ضربه های سنگین مواجه ساختند امروزسهامداران حقوقی حمایتهای خوبی را از سهام معدنی به عمل اورده و عرضه های سنگین در این گروه را به خوبی جذب کردند

امروزعرضه های سنگین در نماد چادرملو در سطوح قیمتی ۱۱۰۰ تومانی جمع اوری شده و باعث تعادل این سهم سنگ اهنی شد کچادی که پتانسیل تعدیل مثبت سود سال ۹۲ خود را داشته و به نظر نمیرسد افت بیشتر قیمتی را تجربه نماید از طرف دیگر ظاهرا رایزنی خوبی در مجلس بر سر عدم افزایش۵ برابری بهره مالکانه نیز در جریان میباشد. دیروز در مورد  این  موضوع  صحبت  شد که اثر بهره مالکانه در سود  کچاد در بدترین حالت  ممکن کمی بیش از ۳۰۰ ریال  است که  البته  بسیاری معتقدند  این  اثر کمتر از ۲۰۰ ریال  خواهد بود . با این  حال  شنیده هایی نیز به  گوش میرسد  که  بخشی از این  هزنیه  به گروه  فولاد منتقل شود . البته  لابی فولادی ها  قوی تر از ان  است که  به  راحتی اجازه  چنین کاری را  بدهد .

اما در نماد ملی مس قیمتهای ۶۰۰ تومان مانع افت بیشتر قیمتی این سهم شد این  سهم  برای سال اینده میتواند با رشد سوداوری مواجه شود در حال حاضر افت قیمتهای جهانی مس از یک طرف و افت قیمت فروش محصولات شرکت در بازارهای داخلی از طرف دیگر  و همچنین کاهش نرخ دلارمانع از رشد قیمتی در نماد ملی مس شده است

در این گروه  فاسمین با  شایعاتی از تعدیل سود مواجه  شده است که همین عامل باعث تعدیل احتمالی دراین گروه می شود .

غولها ارام میشوند!!!

در بازار امروزبا متعادل شدن روند سهام شاخص ساز هلدینگهای بازار نیز به ارامش رسیدند هلدینگهایی که به نظر میرسد با این ارامش بازار از فردا شاهد برگشت روند معاملاتی در هلدینگهای بازار نیز باشیم

امروز نفت و گاز پارسیان در سطوح قیمتی ۶۳۰ تومانی ارام گرفت پارسانی که پتانسیل تعدیل مثبت عایدی بسیار خوبی را داشته و میتواند با رشد قیمتی تا سطوح ۶۸۰ تومان به واسطه تعدیل مثبت پیش روی پتروشیمی پردیس مواجه شود. دو خبر از گروه  پتروشیمی که  نرخ  گاز ۲برابری برای خوراک  این شرکت ها  قطعی شده و برای خوراک  مایع  نیز نرخ  ۲۴۵۰۰ و تخفیف ۶۵% لحاظ شده است  . درواقع نرخ خوراک  برای همه  ی انها نسبت  به  سال ۹۱ دو برابر شده است . گفته می شود برای شرکت های خوراک مایع  ۶ ماهه اول سال ۹۱ با نرخ مبادله الی لحاظ می شود اما  گازی ها  فعلاً خیر

در مورد  فروش ارز شنیده  شده توافق هایی به عمل امده  تا ارز حاصل از صادرات  انها در شبکه  بانکی با  تخفیف ۱۵% نسبت به نرخ  بازار به  فروش برسد کمک خوبی به  این  گروه  است .

از پارسان شنیده می شود گزارش ۱۲ ماهه  ۳ شرکت کرمانشاه ، شیراز  و زاگرس با تعدیل سود جدی همراه  بوده  پردیس نیز برای تعدیل متوقف می شود چرا که در ۳ ماهه اول پیش بینی تحقق ۴۳۰۰  ریال  سود می شود .

نکته  اخر ۲۳ اسفند عرضه  پتروشیمی تبریز است  . گفته می شود پارسان و پالایش نفت تبریز با هم در پی خرید این  سهم  خواهند بود که  پرتفوی پارسان  را ارزشمند تر خواهد کرد البته امروز  چالش های سهم  نیز در بازار وجود  داشت  که مانع از رشد قیمت و حتی منفی شدن  جدی سهم می شد

امروز صندوق بازنشستگی علی رغم دو تعدیل مثبت از ناحیه نفت پاسارگاد و پتروشیمی جم همچنان به روند نزولی خود ادامه داد برای وصندوق نیز از فردا انتظار برگشت روند قیمتی و رشد این سهم تا سطوح ۳۶۰ تومانی را داریم

اما معادن و فلزات این غول معدنی بازار نیز بالاخره امروز صف فروشش جمع اوری شده و به تعادل رسید ومعادنی که با پتانسیل تعدیل مثبت ۱۰ درصدی تا پایان سال و احتمال عرضه های زیر مجموعه های خود در بازار فرابورس در سال اتی مواجه میباشد . در این  سهم  گزارش ۱۲ ماهه  کچاد  و کگل سرنوشت سهم  را تغییر می دهد .

پایان حکمرانی پالایشگاه ها!

در بازار امروز فشار عرضه ها در نمادهای پالایشگاهی باعث تعادل در روند برخی از سهام این گروه و حتی منفی شدن برخی دیگر از سهام پالایشگاهی شد بررسی بودجه و موکول شدن ان به سال ۹۲ خبر خوشایندی برای پالایشگاه ها محسوب نمیشود و این که  بحث ۲۳% نیز حذف نشده  . برخی شایعه  کردند حذف شده است  . اما  طبق برخی خبرهای موجود این  مبلغ حذف نشده و همچنان  بر سر جای خود  پاربرجاست و حتی صندوق توسعه  ملی پیشنهاد افزایش تا۲۶% این سهم  را داده است  تادر مجلس تصویب شود .

اما دراین گروه  امروز شراز بحث معامله  بلوک  را مطرح  کرد که  قطعاً اگر خریداری برای او  وجود  دشته  باشد سعی می کند  قیمت  سهم  را در ۱۲۰۰  تثبیت  کند .

امروز پالایش نفت تبریز با فشار عرضه ها حتی در سطوح قیمتی ۱۴۰۰ تومانی با صف فروش همراه شد انتظار میرود شبریز تا قیمتهای ۱۲۰۰-۱۲۵۰ تومان اصلاح قیمتی را در پیش رو داشته باشد اما نمیتوان انتظار افت قیمتی بالایی را از این سهم پالایشگاهی را داشت با توجه به پتانسیل تعدیل مثبت سود سال جاری و سال اینده شبریز همچنان انتظار روند صعودی را در بازه میان مدت از این سهم را داریم

اما پالایش نفت لاوان امروز با توجه به فشار عرضه ها باز هم با صف خرید به کار خود پایان داد البته فردا در سطوح قیمتی ۹۰۰ تومانی انتظار تعادل این سهم میرود .

اما پالایش نفت شیراز در استانه قیمتهای ۱۳۰۰ تومانی متعادل شد فعلا این سهم در سطوح قیمتی ۱۲۰۰-۱۳۰۰ تومان در نوسان خواهد بود . به خصوص بحث بلوک  باعث متعادل شدن ان می شود .

چهارگوشه بازار!!!

امروز نفت پاسارگاد همچنان به پیشروی خود ادامه میدهد حتی عرضه های بسیار سنگین امروز هم نتوانست این سهم را به تعادل برساند فردا جدال قیمتی بسیار جالبی را بین شپاس با سطوح قیمتی ۳۲۰۰ تومانی شاهد خواهیم بود سطوحی که برای شپاس بسیار حیاتی میباشد

امروز غدیر هم با افت قیمتی به سمت سطوح ۳۸۰ تومانی در حال حرکت میباشد غدیری که باشایعات تعدیل مثبت ۲۰-۳۰ درصدی در عملکرد ۳ ماهه خود مواجه میباشد این سهم سرمایه گذاری به نظر میرسد در قیمتهای ۳۸۰ تومانی متعادل شود.

در بین نمادهای خودرویی فشار رییس جمهور مبنی بر کاهش نرخ خودرو و احتمال کاهش تعرفه واردات همچنان ایرانخودرو را با کاهش قیمتی همراه ساخته است به زودی این سهم خودرویی مهمان قیمتهای ۹۰ تومانی خواهد بود. البته  اتفاق مثبتی هم در گروه  سایپا رخ داد که او نیز تحت تاثیر تهدیدات  رئیس جمهور بود . در گروه خودرو  حرف و حدیث زیاد است اما  دستور رئیس جمهور برای کاهش ۱۰% قیمت و تهدید به  کاهش تعرفه  واردات به  ۱۰% و همچنین از سوی دیگر گزارش ۹۲ سایپا  و اعلام  سود  ۱۰ تومانی تحولات  مهم  گروه خودرو  است  . شاید شرکت هایی مانند  وساپا، خساپا  و رایان  در گزینه هایی برای نوسان گیری کوتاه مدت و موقت  باشند .

با  بهتر شدن  تحولات سیاسی باید گفت  که دو شرکت  زاگرس و خارک  بیشتر مورد  توجه خواهند بود . شنیده می شود  سود  گزارش ۱۲ ماهه هر دو سهم  با  تعدیل مواجه خواهد بود و در گزارش سال  ۹۲ نیز با  افت  قابل ملاجظه  فشار تحریم ها بسیاری از هزینه های شرکت  کاسته  شده و در حالی که نرخ ارز نیز بالا می ماند  فرصت خوبی برای سودسازی در این  شرکت هاست  .

در بازار و در گروه غذایی غپینو مثبت بود اما عرضه داشت  .در سوی دیگر شنیده می شود غشان از فروشنده جدی خالی شده و احتمال  یک  رشد مقطعی همگام با  سایر گروه ها وجود  دارد .

در گروه  مخابراتی ها شنیده می شود  بحث افزایش تعرفه جدی شده  که  به  سود  شرکت هایی نظیر همراه و اخابر است  . از رانفور نیز شنیده هایی از تعدیل سود  سال ۹۱ این  شرکت شنیده می شود .

گروه تحلیل گری بتا سهم

۱۳اسفند  ۹۱

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم