گزارش بازار چهار شنبه ۲۴ آبان ۹۱

گزارش بازار چهار شنبه 24 آبان 91

نوید خاندوزی
آبان ۲۴, ۱۳۹۱
مشاهده خلاصه هوش مصنوعی

گزارش بازار چهار شنبه ۲۴ آبان ۹۱

قطار عمده ها ،سرعت گیر بورس کالا!

گزارش بازار – بتاسهم ۱۶:۱۰   امروز چهارشنبه ، بازار سرمایه کار خود را در حالی آغاز کرد که  باردیگر عوامل مختلفی به  آن هجوم  آورده اند و انصافاً در این  شرایط بسیار خوب ایستادگی کرد  . نکته ای که  امروز باید به ان  اشاره کرد این است که در بازار های موازی رکود  جدی رقم  خورده است و این  به  سود  بازار ماست که  گزارش های تائید شده ای نیز به  گوش میرسد که  سرمایه های بازار سکه ، آتی و دلار به  سمت  بازار سرمایه  امده و بخشی از ان نیز به  بازار ملک  روانه  شده است . این  خبر خوبی برای بازار بوده و همین که می بیند  با  وجود فشار مختلف و خبرهای منفی ، بازار این  چنین برای خود کف سازی می کند و از ریزش ان  جلوگیری می شود نقطه  قوتی برای بازار است  . بازار سرمایه  این  روز ها نشان  داد که  علاقه ای برای ریزش نداشته و برای خود  دلایل رشد را می سازد . البته  هفته  بعد  و روز های بعد  با توجه  به  افت دلار در این مدت و فشار روی بورس کالا  کمی کار سخت  شده است اما می تواند با کمک این نقدینگی  و   بخشی از اخبار ازاین موضوع  فاصله  بگیرد .

اما  بازار سرمایه  امروز درگیر چند  رویداد بود …

در بازار امروز ۴ رویداد بیش از همه  بر ذهن  فعالان  بازار سایه  انداخته  بود . نرخ دلار در شرایطی که در حال  نزول بود  بازار کمی نگران  شده  بود  . نگرانی بازار به این  دلیل است که  دلار بدون هیچ  خبر خاص رسمی در حال  سقوط است و این  ذهن  فعالان  بازار رادرگیرخود کرده  بود هر چند امروز عصر کمی نرخ  دلار در حد ۵۰  تا ۶۰ تومان  بالا تر رفت و به  ۲۹۰۰ و بالای آن برگشت  اما  به هم  ریختگی بازار آهن ناشی از همین موضوع  و امر دوم  بود .

بحث دومی که  در نیم  ساعت  پایانی گروه  فولاد  را  نگران کرده  بود  شایعه  ریزش قیمت  میلگرد و فولاد بود که ناشی از قیمت  شمش بیلت  فولاد خوزستان و شرایط خاص بازار اهن  بوده است  . گویا  امروز شمش بیلت  به  ۱۵۰۰  تومان  رسید  و موج  این کاهش به  سرعت  قیمت  میلگرد را کاهش داد و حتی میلگرد در برخی بازارها  به  ۱۷۰۰ تومان نیز رسیده  بود  . عرضه  شدن  صفوف ذوب  و کاهش قیمت  فوولاد  ناشی از همین  امر بوده است  .

بورس کالا  در این  شرایط یکی از دست انداز های بازار ماست که کاهش محصولات  پتروشیمی فلزی  و فولادی در ان  حسابی ذهن  بازار را  اشفته  کرده است اما  باید دقت داشت حباب ایجاد شده  ناشی از رشد دلار با کاهش دلار خالی شده و حالا  نوبت خالی شدن  بورس کالاست . این  امر در مس  و فولاد و تاحدودی پتروشیمی ها  صورت گرفته و به نظر میرسد تنها  ترکش هفته  بعد مانده  باشد  و از هفته  بعد  بازار منطقی تر با این  موضوع  برخورد خواهد کرد  .

خبر خوب بعد بحث عمده هاست که از هفته  بعد  برای بازار آغاز می شود و در آذر ماه  موج  این عرضه ها  ادامه خواهد داشت  . این  اخبار معاملات  بلوکی می تواند  بخشی از نماد ها  را  به دنبال خود  بکشد و ازهمین  رو شرایط شرکت هایی که  با موضوع درگیرمی شوند می تواند جو بازارراتغییر دهند . فراموش نکنیم که شبندر  و ذوب برای کل بازار لیدر محسوب می شوند و اگر بتوانند پارسان  را  نیز با خود همراه  سازند  برگشت بازار کار سختی نخواهد بود  . به خصوص این  که شرکت ها  به افت  قیمت  بسیار حساس شده اند .

و در پایان  باردیگر با تاکید بر وجود نقدینگی مناسب احتمال  شدت  گرفتن  عرضه ها  برای تسویه پایان ماه و همچنین روند  بازارهای جهانی نیز می تواند  این  روز ها  بر بازار هفته  بعد موثر باشد.

خیلی زود  است که  بخواهیم  در مورد  هفته  بعد  صحبت کنیم اما  با اطلاعات  فعلی هفته  بعد  هفته ای است که اولین روز و ابتدای آن مثبت اما همراه  با  عرضه های جدی خواهد بود . البته  تمام  حرف و حدیث بازار روی معاملات  بلوکی متمرکز می شود .

در مورد بازار امروز این  نکته  را  نیز باید گفت که  تا  قبل از معامله  فخوز در بورس کالا  همه چیز خوب بود اما  به محض معامله گروه  سنگ  آهن  وفولاد از دور توجه خارج  شد  اما هنوز شرکت های قدر و قوی در بازار وجود  دارد .

و اما  به  سراغ  حاشیه های بازار میرویم  …

در دنیای سیاست  زمزمه های رابطه ایران و امریکا جدی و جدی تر می شود . خبرها هنوز قطعی نیست اما  بازار باید این را  به عنوان  یک احتمال در پیش داشته  باشد . گفته می شود  هفته  بعد  این موضع  بیشتر در بازار اثر گذار خواهد بود  اما نکته  مهم  این  است که  مذاکره همراه  با تهدید و تحریم کار ساز نیست  . دیروز در برخی خبرگزاری ها  شنیده می شد که ایران قصد دارد  با  اژانس در مورد  پارچین مصالحه کند که این موضوع  بر شرایط بازار و دلار نیز موثر بوده است  . به  طور کلی احتمال  یک مصالحه  بین  ایران  و غرب لحظه  به  لحظه  بیشتر می شود . گفته می شود  طرح سوال از رئیس جمهور هم  با  یک نشست و پادرمیانی رئیس مجلس حل خواهد شد .

در همین  رابطه  دیروز قیمت دلار نیز با افت  به  ۲۸۵۰ تومان  رسید هر چند  امروز با  کمی رشد به  ۲۹۰۰ بازگشت  .  این  نشان  می دهد که  دلار به  قیمت های ۲۸۵۰ بسیار حساس شده است   و افت  به  زیر  این  رقم کار دشواری است  .

دیروز در بورس کالا  محصولات  پتروشیمی با حدود  ۴تا۱۰% کاهش و بعضاً برخی کالاها نیز بدون کاهش باقی ماندند . اما عموم  قیمت ها  با جو کاهشی دنبال  می شوند  و امروز نیز این جو ادامه  داشت و برخی محصولات  شازند و از همه مهم تر محصولات فولاد خوزستان  با  کاهش مواجه  شدند . کاهشی که موج  تخریبی شدیدی را در بازار آهن  رقم  زدو پس لرزه های ان  را در بازار اهن شنیدیم  .

برخی دوستان این  روز ها در مورد  احتمال  کاهش نرخ ارز می پرسند قطعاً کاهش نرخ ارز کاهش قیمت  محصولات  را  به همراه  دارد  اما  این کاهش خیلی بالا نیست و در کنار ان کاهش قیمت  محصولات نیز افت انچنانی ندارد  و به نوعی از معادله چسبندگی قیمتی استفاده  می کند  و در حالت  بعد  باید گفت  بر فرض با  بروز یک  توافق و افت دلار پی به ای بازار می تواند  رشد کند که  شرایط پتروشیمی ها دیدنی خواهد بود  اما  باید قبول کرد که افت دلار به  قیمت های کمتر از ۲۸۰۰  نیازمند  یک  شوک  سنگین خبری است  .

و در اخر در مورد بازارهای جهانی بازار کمی بهبود  داشت قیمت نفت به ۸۵ و طلا  به  ۱۷۲۳  رسیده است و در این  بین مس به  ۷۶۸۰  و روی هم  به  ۱۹۰۰  نزدیک  شده است که خبر مسرت بخشی برای بازار است  هر چند افت دلار قیمت  احتمالی او را در بورس کالا بدون تغییر می گذارد .

و در پایان مقدمه  به  شاخص میرسیم .

امروز هم  شاخص با  رشدی ۱۲۱ واحدی به ۳۱۳۳۶ واحد  رسید . امروز به  وضمح  ۴ شرکت  فولاد ، شبندر، نفت و گاز و پردیس عمده  اثر مثبت  بر بازار را داشتند و در ان  سو بازهم  مخابرات  و ایران  خودرو نقش کاهشی را ایفا کردند که نقش مخابرات برجسته  تر بود .

فولادیها و اخبار خوب و بد!

در بازار امروز خبر اگهی شدن معاملات بلوکی ذوب اهن و فولاد خوزستان در قیمتهای پایه مناسب باعث شد تا بازار به سمت سهام فولادیها مجددا تمایل نشان دهد همین امرو امروز تا  قبل از معامله شمش فخوز سبب شکل گیری روند مثبت معاملاتی در سهام فولادی بازار شد اما به یکباره کاهش قیمت محصولات فولادیها در بورس کالا روند سهام این گروه را تغییر دارد و قیمت  ۱۵۰۰  تومانی شمش و کاهش ۳۵۰  تومانی در یک  روز معادلات  را بر هم  زد .

در بازار امروز ذوب اهن تحت تاثیر معامله بلوکی خود با صف خرید همراه شد صف خریدی که با حجم معاملات بالا به یکباره با خبر کاهش نرخ میلگرد در بازار با عرضه سنگین صف خرید خود همراه شد و به تعادل رسید البته به نظر میرسد فعلا شاهد نوسان قیمتی ذوب در سطوح ۳۰۰-۳۲۰ تومان باشید ذوبی که حمایت همه جانبه حقوقیها به خصوص سهامداران خریدار بلوک این سهم را در پشت سر خود دارد. در مورد  این  سهم  نوسان گیران  کمی با  احتیاط وارد شوند و توصیه ما این  است  تا مشخص شدن  فضای گروه  فولاد  کمتر برای نوسان گیری به  دنبال این  سهم  باشید  اما همچنان  میان مدت سهم منطقی است  .

امروز فولادهم با تثبیت قیمت خود در سطوح قیمتی بالای ۳۶۰ تومان همراه شد فولادی که به نظر میرسد افت قیمت اندکی را در ورقش شاهد باشیم فعلا فولاد نیز نوسانات قیمتی اندکی راتجربه خواهد کرد اما  بعید است  افت  قیمت ورق انچنان  بالا  باشد  حتی افت  شمش فخوز نیز موقتی  خواهد بود مگر دلار ریزش سنگینی داشته  باشد .

اما فولاد خوزستان که شروعی بسیار مثبتی را اغاز کرده بود با افت شدید قیمت محصولاتش در بورس کالا که حدود ۱۵ درصد براورد میشود با افت قیمتی در اواخر بازار مواجه شد به نظر میرسد با این افت شدید قیمت محصولات فخوز شاهد رسیدن قیمت سهام شرکت به سطوح ۱۸۰۰ تومان باشیم.

احتمالاً با این افت  فردا نیز شاهد  عرضه سنگین فخاس خواهیم  بود .

تجهیزاتیها تجهیز شدند

در بازار امروزدر نمادهای تجهیزاتی شاهد ادامه یافتن روند صعودی قیمتی سهام تجهیزاتیها بودیم با عبور تجهیزاتیها از قیمتهای حساس امروز ا صف خرید به نظر میرسد بازدهی درصدی دیگری در انتظار سهامداران تجهیزاتیها باشد

امروز حفاری توانست با صف خرید سنگین از قیمتهای بسیار حساس ۲۳۰ تومانی عبور نماید حفاری که شنیده میشود در نیمه دوم سال با تسعیر ارز با قیمت ۲۵۰۰ تومان پتانسیل رساندن سود خود به سطوح ۶۰ تومان را دارا میباشد در این مرحله انتظار رشد قیمتی ۱۰ درصدی و رسیدن قیمت سهام این شرکت به سطوح ۲۵۰-۲۵۵ تومان را داریم. هر چند  توصیه ما این  است  که حفاری را تا  مجمع  سال  بعد و قیمت های ۳۰۰۰ ریال  نگاه دارید .

امروز اذراب دراستانه مقاومت ۲۰۰ تومانی روز بسیار پرحجمی را شاهد بود اذرابی که تعدیل مثبتش برای گزارش ۹ ماهه تقریبا قطعی شده است و زمزمه های افزایش سرمایه ۲۰۰ درصدی در بازار باعث اقبال بازار به  این سهم تجهیزاتی شده است البته روند اتی این سهم در صورتیکه صدرا در ان خللی وارد نسازد میتواند تا سطوح ۲۲۰ تومان صعودی باشد.

امروز ماشین سازی اراک با عرضه های بسیار سنگینی همراه شد اما حمایت سرمایه گذاری فرهنگیان از فاراک باعث شد تا این سهم همچنان در پایان معاملات نیز صف خرید خود را حفظ نماید .

بی وفایی دلار!!!

در بازار امروز معدنیها علی رغم نوسانات مثبت بازارهای جهانی فلزات به دلیل روند نزولی قیمت ارز چندان اقبالی نداشتند به خصوص اینکه این روزها در بورس کالا نیز روند قیمت محصولات معدنی با روند نزولی همراه شده است

امروز ملی مس با مثبت اندکی مواجه شد ظاهرا این روزها با توجه به افت قیمت دلار ملی مس توانایی رشد چندانی ندارد به خصوص اینکه شنیده میشود احتمال نرخ گذاری مفتول فملی در سطوح ۲۱ هزارتومان برای هفته اینده نیز با توجه به روند نزولی قیمت دلار بعید نمیباشد.

در نماد کالسیمین همچنان شاهد نوسان منفی این سهم در سطوح قیمتی ۶۴۰-۶۶۰ تومان بودیم به نظر میرسد با توجه به روند فعلی قیمت ارز فعلا نباید انتظار نوسان قیمتی چندانی را از کالسیمین را داشت اما همچنان روند میان مدت این سهم را صعودی ارزیابی میکنیم

امروز افت قیمت محصولات فولادی در بورس کالا باعث نوسان منفی در چادرملو نیز شد کچادی که فعلا بین دو سطح قیمتی ۹۰۰-۱۰۰۰ تومان در نوسان خواهد بود این سهم هم با دید نوسانگیری و هم با دید میان مدت در سطوح قیمتی ۹۰۰ تومان گزینه مناسبی ارزیابی میگردد و بهترین حالت  برای این  سهم  میان مدت  است . افت  قیمت شمش فولاد خوزستان از یک  سنگ  اهن  داخلی و بستن  عوارض بر سنگ اهن  صادراتی و گندله می تواند گل گهر را  آزار دهد .

ارامش در اردوی سرمایه گذاریها!!!

در بازار امروز شاهد ارامش در نمادهای سرمایه گذاری بودیم با به تعادل رسیدن بازار امروز سرمایه گذاریها هم به تعادل رسیدند با استناد به روند شاخص که نه افت و نه رشد بالایی خواهد داشت برای سرمایه گذاریها نیز افت و خیز بالایی را انتظار نداریم

امروز پارسان تا استانه قیمتهای ۸۴۰ تومان هم با نوسان مثبت مواجه شد اما نهایتا در سطوح قیمتی ۸۳۰ تومان به ارامش رسید پارسان نیز این روزها سیکل نوسانی خوبی را بین سطوح قیمتی ۷۸۰-۸۵۰ تومان در پیش گرفته است که میتواند موردتوجه نوسانگیران بازار قرارگیرد. این  سهم  در ۲ ماه آتی احتمالاً به محدوده  ۱۰۰۰ تا  قبل از مجمع میرسد .

امروز سرمایه گذاری بوعلی در مقابل صف خرید سنگین خود همچنان بدون عرضه خاصی کار خود را دنبال کرد بوعلی که امسال را با فروش املاک خود سود غیر عملیاتی بالایی را شناسایی کرده است به زودی احتمالا شاهد گره معاملاتی در بوعلی و رشد قیمتی این سهم به سطوح ۱۰۰ و در نهای ۱۱۰ تومان خواهیم بود.

امروز معادن و فلزات با نوسان اندکی مواجه شد با توجه به احتمال کاهش قیمتی سهام شرکتهای معدنی در راستای کاهش قیمت محصولاتشان در بورس کالا انتظار نوسان منفی اندک این سهم را تا سطوح ۴۴۰ تومان را داریم

قندیها در انتظار!

این روزها زمزمه افزایش نرخ ارز مرجع به سطوح ۲۵۰۰ تومان باعث شده تا بازار انتظار افزایش نرخ شکر را داشته باشد با افزایش نرخ ارز مرجع میتوانیم به افزایش خوبی در نرخ شکر داخلی خوشبین باشیم

اما امروز در نماد قند پیرانشهر شاهد ادامه داشتن روند صعودی این سهم قندی به همراه صف خرید بودیم قپیرا در صورتی که بتواند از سطوح قیمتی ۱۲۰۰ تومان در معاملات هفته اتی عبور نماید راه را برای رشد قیمتی تا سطوح ۱۳۰۰ تومان هموار خواهد ساخت

اما امروز در نماد قند شیروان سطوح سرسخت ۱۱۰۰ تومان مانع رشد بیشتر قیمتی این سهم قندی شد قشیری که تنها امیدش افزایش نرخ شکر و فروش موجودی بالای شکر خود میباشد این سهم فعلا بین سطوح قیمتی ۱۱۰۰-۱۰۰۰ تومان در نوسان خواهد بود

امروز قند نیشابور همچنان در سطوح قیمتی ۱۴۰۰ تومان در نوسان بود شکل گیری یک حمایت از سو ی حقوقی ها یا ایجاد یک پتانسیل مثبت میتواند باعث رشد ۱۰ درصدی قیمت قنیشا تا سطوح ۱۶۰۰ تومان شود.

چهارگوشه بازار!

امروز رقص بندریها در نماد پالایش نفت بندرعباس ادامه داشت به طوری که شاهد رشد قیمتی ۴ درصدی شبندر به همراه صف خرید بسیار سنگینی در این نماد بودیم این روزها تحلیلگران اعتقاد دارند شبندر تا قیمتهای ۳۸۰ تومان جای رشد را خواهد داشت. چند  نکته در مورد  این  شرکت اضافه  شود که شنیده  شده احتمال حضور ۴ گروه  در بلوک  شبندر وجود دارد . تا  بدین جا نیز اسم  های زیادی شنیده می شود از پارسان، گروه مالی ملت، نفت ، صبا تامین ، امید می توان نام  برد  که  برخی حضور انها  را رد و برخی تائید می کنند اما خبر دیگر حاکی ازان  است که  یک خریدار گمنام حقیقی نیزدر این  بین  وجود داشته  که  برخی خرید های روزهای گذشته  را ناشی از خرید ایشان می دانند . به هر حال  هفته  بعد  شرایط سهم روشن تر  خواهد بود .

امروز پالایش نفت تبریز هم با توجه به صف خرید سنگین خود بدون عرضه سهام مواجه شد شبریزی که توانایی رشد قیمتی تا سطوح ۶۵۰ تومان را در مقطع فعلی را دارا میباشد این روزهاش ایعه شده شبریز توان اعلام سود ۱۰۰ تومانی را برای سال جاری را داراست

اما امروز شاهد بازگشایی نماد رایان سایپا پس از تعدیل منفی ۲۹ درصدی با افت قیمتی ۸ درصدی و تشکیل صف فروش بر رویاین نماد بودیم احتمال برگشت روندقیمتی رایان سایپا از سطوح قیمتی ۱۴۰ تومان وجود دارد

برخی شنیده های موثق حاکی از ان  است که ایران خودرو در ۶ ماهه  ابتدای سال  زیان  بسیار سنگینی را  شناسایی کرده است وبه دلیل اثرات  روانی و سیاسی این  موضوع  گزارش این  شرکت  منتشر نمی شود . در صورتی که این گزارش منتشر شود شرایط برای گروه خودرو  سخت تر  خواهد بود  و طی روز های گذشته  تصمیم به  فروش بلوک  پارسیان به همین  دلیل جدی بوده است  چرا  که  تقریباً این  شرکت  در آستانه  سخت ترین  شرایط اقتصادی خود از ابتدا  تا  به  امروز بوده است  .

در پایان باید به  بازگشایی تراژیک ولساپا اشاره  کرد که  امروز با افت  قیمت نزدیک  به ۱۰% در محدوده  ۱۵۰۰  بازگشایی شد .  منطقی بود که  پس از کاهش فروش خودرو در گزارش ۶ ماهه  سایپا  لیزینگ  رایان  هم  با تعدیل منفی مواجه  شود و سود  شرکت  از ۸۳۳ ریال  به ۵۹۴ ریال  کاهش یابد .

کاهش درامد های غیر عملیاتی ولساپا و از همه مهم تر پیش بینی کاهش تعداد فروش سالانه از ۱۳۰۷۶۳ دستگاه همگن با پراید به ۸۰۰۰۰ دستگاه همگن با پرایدبه دلیل کاهش تولید گروه سایپا، افزایش نرخ تامین مالی و مشکلات مربوط به شماره گذاری خودروهای تولیدی در شرکت سایپا عمده ترین دلایل کاهش سود  ولساپا  بوده  که  ادامه  روند  تحریم این  سهم  را نیز از دور توجه بازار خارج می سازد .

در گروه  برق امروز بترانس با  صف خرید همراه  شد  به نظر میرسد این  سهم  تا  زمان  تعیین  تکلیف بلوکش با صف خرید همراه  شود و اگر بلوک  این  سهم  با  رقابت همراه  شود و یا بلوک را  غدیر بخرد این صف ادامه دار و در صورتی که بدون مشتری و یا  بانک ملی خریدار ان  باشد ریزشی  خواهد شد  .

در این گروه  بموتو  گویا شنبه  برای مجمع متوقف می شود . این  سهم بعد از مجمع  برای نوسان  گیری مناسب است .

در این گروه  شاید جو مثبت کنتور را نیز شنبه  مثبت  کند .

در گروه  ساختمان  امروز عرضه ها  بیشتر شد  . هفته  بعد  شرایط بازار در گروه  ساختمان  حیاتی است و اگر برنگردد  باید ریزش های ۱۰% دیگر شاهد  بود. اما  به نظر می اید گزارش های خوبی در سال مالی جاری در انتظار این  گروه  باشد .

گروه تحلیل گری بتا سهم

۲۴ آبان ۹۱

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم