آخرین خبرهای بازار های جهانی …
از زمانی که بحران اقتصادی در سال ۲۰۰۹ به پایان رسیده است ، رئیس بانک مرکزی امریکا ، نرخ تورم را در زیر سطح دو درصد نگاه داشته ، به سیستم بانکی سرمایه تزریق نموده و کمک نموده تا اعتماد سرمایه گذاران و صاحبان کسب و کار در امریکا را به دست اورد . اینها با نرخ بهره بانکی نزدیک به صفر درصد همراه شد تا هزینه های وام گرفتن به حداقل خود برسد . در همین حال ، نرخ بیکاری پس از گذشت ۴۱ ماه از بحران اقتصادی ، به زیر سطح ۸ درصد نرسیده و این شاخص مهم و تاثیر گذار اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی ، کابوس مرد اول بانک مرکزی امریکا شده است .
شکست برنانکی و همکارانش در به زیر کشیدن نرخ بیکاری به سطح تعریف شده قانون بانک مرکزی امریکا یعنی پنج و دو دهم درصد تا شش درصد ، برنانکی را به این فکر واداشت که مساله بیکاری را بر ثبات قیمتها ترجیح دهد . همچنان که در جلسه پیشین بانک مرکزی طی ماه اخیر ، وی تاکید نمود که بدون پیشرفت پایدار در چشم انداز اشتغال ، اقدامات انبساطی بیشتری مورد نیاز خواهد بود .
نرخ بیکاری امریکا در ماه اکتبر سال ۲۰۰۹ ، به ۱۰ درصد رسید . اما پس از ان روند نزولی خود را پیمود تا اینکه در ماه اوریل امسال به هشت و یک دهم درصد دست یافت . اما خوش بینی به وجود امده از این رقم به زودی به پایان رسید و نرخ بیکاری برای دو ماه گذشته میلادی یعنی ماه مه و ژوئن ، به هشت و دو دهم درصد افزایش یافت . هم چنین مقامات بانک مرکزی پیش بینی خود از ارقام بیکاری را افزایش داده و ان را بین هشت تا هشت و دو دهم درصد تا پایان سال جاری ذکر نمودند . پیش بینی ارقام بیکاری سال ۲۰۱۳ نیز افزایش یافت و به هفت و نیم تا هشت درصد رسید .
اکثر اقتصاد دانان اگر چه بابت این نرخ بیکاری بالا ، بانک مرکزی و رئیس ان را سرزنش نمی کنند و ان را ناشی از عمق بحران اقتصادی می دانند . برخی از انها حتی روش بانک مرکزی را بسیار تهاجمی و تورمی خوانده و گفته اند که بانک مرکزی همه وظایفش را انجام داده است .
اما از همه مهمتر باید به سخنان برنانکی بپردازیم . برنانکی گفت که پیشرفت در کاهش بیکاری به طور ازاردهنده ای ارام خواهد بود و تکرار نمود که بانک مرکزی اماده است تا اقدامات بیشتری را برای تحریک اقتصاد انجام دهد اگر چه در مورد این اقدامات توضیحی نداد . وی تصریح کرد که اقتصاد امریکا در حال بازسازی است ، اما به نظر می رسد که فعالیت های اقتصادی در نیمه اول سال تنزل کرده است . وی به امادگی بانک مرکزی جهت انجام اقداماتی برای سرعت بخشیدن به این بهبود اقتصادی نیز اشاره نمود .
برنانکی گفت : << رشد اقتصادی به این دلیل کند شده است که سرمایه گذاری در کسب و کار کاهش یافته . این کاهش به دلیل ترس از بحران اروپا و اقدامات دولت در جهت کاهش بودجه بوده است . هم چنین خانوارها به دلیل نرخ بیکاری بالا ، از مصرف صرفه نظر کرده اند و گرفتن اعتبارات هم سخت شده است . >>
برنانکی و همکارانش در کمیته بازار باز فدرال در حال رسیدگی به این مساله هستند که ایا بسته محرک دیگری مورد نیاز هست یا خیر ؟ در جلسه ماه قبل این کمیته ، عده ای از اعضا خواهان تزریق پول بیشتری به اقتصاد شدند ، در حالی که اکثریت اعضا مخالف این مساله بودند و اظهار کردند که در صورتیکه نرخ رشد اقتصادی کمتر شود و نرخ تورم پائین تر رود ، انگاه اقتصاد نیاز به تزریق مجدد پول خواهد داشت .
برنانکی هم چنین در مورد شاخص هایی که اخیرا اعلام شده اظهار نظر نمود و انها را مایوس کننده خواند . وی هم چنین پیش بینی نمود که رشد اقتصادی سال ۲۰۱۲ ، کمتر از دو درصد خواهد بود . برنانکی در مورد کسری بودجه شدید امریکا نیز گفت : << سیاست های مالی امریکا در یک مسیر ناپایدار هستند که باید با یک روش موثر تصحیح شوند تا کسری بودجه را قابل کنترل تر نمایند ، در حالیکه اجتناب از این اقدامات موثر برای کنترل کسری بودجه ، به بهبود اقتصادی اسیب می زند و اگر کنگره اقدامات لازم را انجام ندهد ، طی سال اینده به اقتصاد امریکا اسیب وارد خواهد شد . >>
وی به کنگره هشدار داد که تصمیمات انها برای کاهش کسری بودجه ، می تواند باعث شکنندگی بهبود اقتصادی شود . موثرترین راهی که کنگره می تواند در حال حاضر به رشد اقتصاد کمک کند این است که اقدامات انها هم ثبات بلند مدت را در نظر داشته باشد و هم به شکنندگی بهبود اقتصادی توجه کند .
برنانکی در مورد اروپا و بحران ان گفت : << اقتصاد و بازار های مالی اروپا تحت فشار خواهند ماند و تاثیرات گسترده ای را بر روی کل جهان و امریکا خواهند گذارد . احتمال بدتر شدن اوضاع اروپا ، کماکان خطر مهمی برای چشم انداز اقتصاد به شمار می اید . مقامات اروپایی برای حل بحران خود مشوق های بیشتری در نظر گرفته اند و شرکت های مالی امریکا هم به مدیریت بحران خود ادامه می دهند . بحران بدهی اروپا ، به ناچار چالشهای زیادی را برای سیستم مالی و اقتصاد امریکا ایجاد کرده است . >>
سخنرانی برنانکی بازار سهام امریکا را مایوس نمود ، اما ارزش دلار پس از سخنان وی شروع به بالا رفتن کرد . در حالیکه بسیاری از دور جدید تزریق بسته محرک اقتصادی توسط بانک مرکزی خبر می دادند ، سخنان برنانکی مبنی بر عدم تزریق ان در کوتاه مدت و هم چنین وضعیت زجراور بازار کار ، باعث افت ارزش شاخص های سهام امریکا شد .
در تحولات دیگر برخی امارهای مهم اقتصادی در امریکا منتشر شد . شاخص خرده فروشی در ماه ژوئن نیم درصد افت داشته است . در ماه پیش از ان نیز این شاخص دو دهم درصد کاهش داشت . شاخص اعتماد مصرف کنندگان امریکا نیز در ماه جولای منتشر شد و نشان داد که به پائین ترین سطح یک سال اخیر خود رسیده است . شاخص قیمت مصرف کننده ماه ژوئن نیز بدون تغییر ماند . این شاخص در ماه مه ، سه دهم درصد کاهش یافته بود . شاخص تولیدات صنعتی اما با افزایش همراه بود و نسبت به کاهش دو دهم درصدی ماه قبل ، در این ماه چهار دهم درصد رشد کرد .
گروه تحلیل گری بتا سهم
۲۷ تیر ۹۱
جشنواره فروش ویژه سایت بتاسهم تمدید شد