[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20″ ihc_mb_template=”1″ ]
فاسمین ۸۰ میلیارد تومان صرفه جویی کرد/ ۱۰۰ تومان تقسیم سود
مجمع عمومی شرکت کالسیمین با حضور ۶۰.۲۲ درصد سهامداران روز سه شنبه ۱۵ تیر ماه برگزار شد. به گزارش «همفکران» در گزارش هئیت مدیره این شرکت شرح عملکرد تولیدی و طرح های اجرا شده در سال ۹۹ به مجمع عمومی ارائه شد. مهم ترین موارد گزارش به شرح زیر است:
شرکت کالسیمین به عنوان بزرگ ترین شرکت تولیدکننده شمس روی حاضر در ایران، سال گذشته را با ظرفیت تولید سالانه ۴۰۰ هزار تن کنسانتره روی، ۶۰ هزار تن کنسانتره سرب، ۳۰ هزار تن شمش روی و ۱۰۰ هزار تن کنسانتره هیدروکسید ۲۲ درصد پشت سر گذاشته است.
عملکرد تولیدی
سهم تولید ورق کارخانه های زیر مجموعه کالسیمین در سال ۹۹ به ۳۲۷۱۱ تن می رسد. از کل ورق تولیدی در این شرکت، ۱۱.۷۱ درصد مربوط به کارخانه روی زنجان و ۸۸.۲۹ درصد مربوط به کارخانه روی دندی بوده است. این شرکت در بخش کنسانتره هیدروکسید در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۸.۲ درصد رشد داشته است و ۱۷۲۴۷۵ تن کنسانتره روی تولید کرده که تا پایان خرداد امسال ۱۲.۲ درصد نسبت به سال ۹۹ بیشتر بوده است. کالسیمین البته در حوزه کنسانتره سرب افت ۱۹ درصدی داشته که به گفته مدیران یکی از دلایل آن عدم امکان تامین مواد اولیه بوده است.
راندمان ذوب کالسیمین در سال ۹۹ حدود ۹۶ درصد بوده و راندمان «خاک تا ورق» ۸۴.۳۵ درصد. راندمان کل شرکت نسبت به سال گذشته ۱.۶۱ درصد افزایش داشته است.
اقدامات برای کاهش هزینه های تولید
در این شرکت طی سال گذشته ۲۱۱۳ تن خاک پرعیار سهمیه ای جذب و ۴۰۰۸ تن خاک پرعیار در قالب مذاکره از معدن انگوران خریداری شده است. کل خاک خریداری شده در مجموعه حدود ۲۰۰ هزار تن بوده است.
به گفته مدیران فاسمین، این شرکت برای افزایش سودآوری مواد شیمیایی را در فرآیند تولید بهینه سازی کرده است و ۴۸.۸ میلیارد تومان از این محل در سال ۹۹ ذخیره کرده است. در حوزه مصرف انرژی ۱.۱ میلیارد تومان نسبت به سال قبل و از طریق بهبود راندمان ۳۰ میلیارد تومان صرفه جویی انجام شده است. کالسیمین در مجموع از این سه محل ۷۹.۸ میلیارد تومان صرفه جویی انجام داده است.
مهم ترین پروژه شرکت
بزرگ ترین پروژه کالسیمین که در اردیبهشت پارسال افتتاح شد، پروژه so است که از طریق آن قابلیت جذب انواع خاک های سرب و روی به کارخانه اضافه شد.
پروژه دیگر افزایش ظرفیت کارخانه BZS بود که متاسفانه به ظرفیت اسمی نرسید اما با تغییرات و اضافه شدن تجهیزات در نیمه دوم سال گذشته تولید این واحد به ۱۸۰۰ تن فلز روی در ماه افزایش پیدا کرد.
راه اندازی واحد مستقل تولید کنسانتره BZS در کارخانه روی دندی، راه اندازی مخزن ۳ هزار تنی اسید، افزایش ظرفیت فیلتراسیون کارخانه روی زنجان، از دیگر پروژه های مهم شرکت محسوب می شود.
در پایان رئیس مجمع فاسمین در پاسخ به انتقاد سهامداران نسبت به تاخیر در پرداخت سود سهام پاسخ داد: سود سهام را در سال گذشته مطابق برنامه زمانبندی پرداخت کردیم که البته امکان اصلاح برنامه زمانبندی برای امسال هم وجود دارد. مدیر مجمع این شرکت همچنین در پاسخ به پرسش سهامداران در مورد افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی اظهار کرد: افزایش سرمایه در دستور کار امروز نیست و برای تجدید ارزیابی مقدماتی لازم است که در صورت فراهم شدن در کدال اطلاع رسانی می شود. او با بیان اینکه اسناد کارخانه و اراضی شرکت را بررسی می کنیم اظهار کرد: پس از اخذ مجوزهای لازم اقدامات مقدماتی برای افزایش سرمایه انجام خواهد شد.
در مجمع فاسمین پرداخت سود نقدی معادل ١٠٠ تومان به ازای هر سهم تصویب شد.
[/ihc-hide-content]