تحلیل شرکت سپید ماکیان

مرداد ۱۷, ۱۴۰۰

شرکت سپید ماکیان

شرکت سپید ماکیان سهامی عام در سال ۱۳۵۹ با نام کیشکه شمال به ثبت رسید که در سال ۱۳۶۸ با واگذاری به مدیریت جدید به نام شرکت سپید ماکیان تغییر نام داد. این شرکت از بدو تاسیس تا پایان سال ۷۹ در تولید تخم مرغ صنعتی فعالیت می نمود.

از سال ۱۳۸۰ فعالیت شرکت به سمت پرورش مرغ مادر نیمچه گوشتی تغییر ساختار یافت. این شرکت در سال ۱۳۹۲ با ادغام شرکت قوی آبکنار در خود، مالکیت مزارع مرغ مادر با ظرفیت ۳۰ هزار قطعه مرغ مادر و کارخانه دان با ظرفیت ۱۲۰ هزار تن در سال به دست آورد. همچنین کشتارگاه تمام اتوماتیک شرکت سپید ماکیان از نیمه دوم سال ۱۳۹۳ تولید آزمایشی خود را آغاز نموده و تا پایان سال به ظرفیت کامل رسید تا با ظرفیت ۶ هزار قطعه در ساعت فعالیت نماید. در این سال شبکه توزیع و فروش مویرگی شرکت نیز توسعه و گسترش یافت. شرکت مالکیت ۳۷ درصید شرکت پرورش مرغ کاشانک و نیز مالکیت ۷۵ درصدی شرکت مرغ دریا صومعه سرا را در اختیار دارد.

شرکت سپید ماکیان موفق به دریافت مجوز فعالیت زنجیره یکپارچه تولید گوشت مرغ با نام تجاری سمین مرغ گردیده است و در فواصل مشخص مجوز مذکور را تمدید می نماید.

فعالیت اصلی شرکت تولید مرغ زنده و فروش مرغ آماده طبخ، قطعه بندی، مرغ منجمد است. در سال ۹۹ کل تولید گوشت مرغ ایران حدود ۲.۷ میلیون تن بوده است که سهم سپید ماکیان ۳.۱ درصد است. در حال حاضر شرکت سپید ماکیان بزرگترین شرکت در این صنعت است.

سهامداران شرکت

سهامداران اصلی شرکت آقایان مجتبی رسولی، نجی الله رسولی و محمد رسولی هستند که سهم هر یک حدود ۲۳ درصد است.

تولید و فروش

فروش شرکت در بهار سال جاری حدود ۷۰۰ میلیارد تومان گزارش شده است که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۱۸۰ درصد رشد را نشان می دهد. پیش بینی می شود شرکت در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۸۰۰ میلیارد تومان فروش داشته باشد و در سال ۱۴۰۱ با توجه به فرض حذف ارز تخصیصی فروش شرکت به محدوده ۶ هزار میلیارد تومان برسد.

یکی از مهمترین راهبردهای شرکت در جهت توسعه تولید، افزایش ظرفیت از طریق انعقاد قراردادهای مشارکت در مزارع مادری و گوشتی می باشد. این مدل به شرکت این امکان را می دهد تا بدون نیاز به سرمایه گذاری اولیه حجم تولیدات خود را افزایش دهد.

نرخ فروش

کارگروه تنظیم بازار با توجه به میانگین بهای تمام شده صنعت و مدارک ارائه شده توسط شرکت ها نرخ فروشی را با ۱۰-۱۵ درصد حاشیه سود برای مرغ زنده و حدود ۵-۱۵ درصد حاشیه سود بیشتر برای مراحل بعدی ( مرغ آماده طبخ و قطعه بندی ) در نظر می گیرد.

بهای تمام شده

حدود ۷۲ درصد بهای تمام شده شرکت مواد مستقیم، ۹ درصد دستمزد مستقیم و ۱۹ درصد سربار است که به دلیل فرض حذف ارز تخصیصی در سال ۱۴۰۱ و رشد مواد مستقیم مصرفی، سهم این آیتم در سال ۱۴۰۱ بیشتر خواهد شد.

حدود ۶۵ درصد تولید مرغ زنده در مزارع مشارکتی بوده است و ۱۳ درصد قیمت مرغ زنده بر اساس نرخ روز اتحادیه بابت مزارع مشارکتی پرداخت می شود. سهم مشارکتی در واقع مبلغی است که به مرغدار در ازای مرغداری که در اختیار شرکت قرار داده است پرداخت می شود. در سال ۱۴۰۱ حدود ۴۵۰ میلیارد تومان بهای تمام شده سهم مشارکت پرداختی بوده است.

مواد مصرفی شرکت عمدتا شامل ذرت و کنجاله سویا است. (نمودار زیر مواد اولیه مصرفی بر اساس مبلغ سال ۹۹ است) . برای سال  ۱۴۰۱ فرض کردیم نرخ کنجاله سویا برابر با میانگین قیمت از سال ۲۰۱۸ تا کنون معادل ۳۹۰ دلار و نرخ ذرت برابر با میانگین ۴ سال گذشته حدود ۱۷۳ دلار باشد.

سود و زیان

سود شرکت در سال ۹۹ برابر با ۳۵۱ تومان به ازای هر سهم بوده است. با توجه به مفروضات تحلیل، سود هر سهم برای سال ۱۴۰۰ حدود ۶۱۵ تومان و برای سال ۱۴۰۱ در محدوده ۱۳۶۰ تومان خواهد بود.

سناریو

با توجه به مکانیزم قیمت گذاری، احتمالا سهم مشارکت پرداختی به عنوان بهای تمام شده محسوب نخواهد شد ( از نظر کارگروه تنظیم بازار ) و بنابر این حاشیه سود ناخالص شرکت با فرض حذف سهم مشارکت پرداختی در جدول آورده شده است. در نتیجه حاشیه سود ناخالص محقق شده شرکت اعداد پایین تری خواهد بود.

نتیجه گیری

بر این اساس پی به ای فوروارد سهم و برمبنای آخرین قیمت حدود ۲.۸ است که نشان دهنده با ارزش بودن سهم در این قیمت است.

 

 

منبع: همفکران

 

گروه تحلیل گری بتا سهم…

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم