بررسی تکنیکال شاخص کل از ۵ منظر

دی ۱۹, ۱۳۹۹

نمودار امیدواری!؟

روز چهارشنبه ۱۷ دی ماه سال ۱۳۹۹ شاخص کل بورس تهران با افت ۲.۹۲  درصدی به سطح ۱۳۱۰۷۵۵ واحد رسید تا افت ۳۷.۶ درصدی را از اخرین سقف خود در محدوده ۲۱۰۰۰۰۰ واحد در تاریخ ۲۰ مرداد ماه تجربه کند. عرضه اندام فروشندگان در ۵ ماه گذشته و نزول پیاپی شاخص کل فعالان بازار بورس را کلافه کرده است و سوال مشترک این روزها میان فعال این است که این وضعیت تا کجا ادامه خواهد داشت و افت شاخص کل کجا متوقف خواهد شد.

در تئوری برای یک تحلیل گر تکنیکال و چارتسیت هر انچه خارج از نمودار و قیمت بی مفهوم است و تمام تمرکز خود را برای درک نمودار و رفتار قیمت میگذارد!

حال بر همین اساس ایا می توان برآوردی از اتمام و انتهای این موج داشت؟ و دلایلی برای توقف آن در نمودار پیدا کرد؟

بررسی رفتار شاخص در افت و خیزهای اخیر نشان میدهد چه به لحاظ زمانی و چه به مقداری نظم خاصی در نمودار شکل گرفته است که در ادامه به برخی از انها اشاره می کنیم .

 

۱-  چنگال اندروز :

یکی از ابزاری که می توان به کمک آن انتهای یک موج اصلاحی را برآورد کرد خط میانی  چنگال اندروز است. در تصویر اول به علت شیب زیاد موج نزولی از چنگال اندروز  ۵۰ درصد استفاده شده است همانطور که مشاهده  می کنید خط میانی چنگال در محدوده ۱۲۶۰۰۰۰ واحد قرار دارد که می تواند یک محدوده مهم برای شاخص باشد. پس یاداشت می کنیم :

اولین محدوده ۱۲۶۰۰۰۰ واحد خط ماینی چنگال اندروز ۵۰ درصد.

 

۲-  آرایش امواج :

یکی دیگر از ابزارهای قدرتمندی که اهداف امواج را مشخص می کنند الگوهای الیوتی هستند. همانطور که در تصویر نشان داده شده است به نظر میرسد شاخص از محدوده ۱۲۱۰۰۰۰ واحد تا ۱۵۳۰۰۰۰ واحد یک سیکل ۵ موجی را ( که با اعداد آبی نشانه گذاری شده است) کامل کرده است و ریزشی که از محدوده ۱۵۳۰۰۰۰ واحد شروع شده است در پاسخ تکمیل این حرکت ۵ موجی است.

معمولا بعد از یک حرکت ۵ موجی یک قیمت یک حرکت ۳ موجی را شکل می دهد (که اندازه این امواج در رابطه با هم هستند.) که بعد از تشکیل موج A  و B اکنون شاخص در حال ساختن موج C است.

یکی از اندازه های موج C . 161.8 درصد اکسپنشن موج AB است که محدوده ۱۲۵۵۰۰۰ را نشان میدهد. شایان ذکر است ۴۲۳ اکستنشن موج B نیزدر محدوده ۱۲۳۰۰۰۰ واحد قرار گرفته است.

پس محدوده ۱۲۵۵۰۰۰ واحد را به عنوان سطح مهم بعدی یاد داشت می کنیم.

در ادامه  می توان اخرین موج نزولی را که موج C در نظر گرفته را بررسی کرد.

معمولا این موج از ۵ ریز موج تشکیل میشود که اکنون به نظر میرسد در موج ۵ ام و اخر این موج قرار داریم . هدف این موج نسبتی از اکستنشن موج ۴ و یا نسبتی از موج ۳ و یا موج ۰۳۴ است.

در تصویر همپوشانی  نسبتهای این امواج نشان داده شده است که از محدوده ۱۲۶۰۰۰۰ تا ۱۲۴۶۰۰۰۰ واحد می تواند این موج کامل شود.

سطح مهم بعد که از اهمیت بالایی برخوردار است محدوده ۱۲۶۰۰۰۰ واحد است

 

۳- الگوی هارمونیک:

یکی از محدوده های قدرتمند چرخش امواج PRZ الگوی های هارمونیک است. چنانچه موج نزولی  شاخص به حرکت خود ادامه داده ( این بدان معنی نیست که شاخص تا این محدوده افت خواهد کرد) و به سطح ۱۲۴۳۰۰۰ واحد برسد شاهد شکل گیری الگوی هارمونیک BAT خواهیم بود که می تواند محرکی برای توقف موج نزولی و شروع موج صعودی در شاخص باشد.

پس سطح بعدی را یادداشت می کنیم ۱۲۴۳۰۰۰ واحد.

۴-اندیکاتور RSI:

حساسیت شاخص کل به محدوده بیش فروش اندیکاتور RSI به وضوح مشخص است. بار دیگر این اندیکاتور در محدوده نزدیک فروش هیجانی قرار گرفته است و می تواند نشانه ای از نزدیک شدن شاخص به انتهای یک موج نزولی باشد.

 

۵-علاقه شاخص به ۲۰ام هر ماه :

شروع موج ریزشی شاخص در روز دوشنبه ۲۰ ام مرداد ماه اتفاق افتاد و با یک ساختار سه موجی تا ۱۹ شهریور( دقت شود روز ۲۰ ام شهریور روز پنجشنبه بازار تعطیل بوده و روز معاملاتی نبوده است) به حرکت خود ادامه داد بعد از این تاریخ یک رشد یک هفته ای را تجربه کرده و سپس مجدد به ریزش خود ادامه داده اما در روز یکشنبه ۲۰ مهر یک سقف قوی شکل داد و بعد از آن ریزش بدون وقفه یک ماه تا روز سه شنبه ۲۰ آبان ماه را ادامه داده است اما در این تاریخ در محدوده ۱۲۱۰۰۰۰ واحد یک کف ماژور را شکل داده و بعد از آن طی یک ماه تا شنبه ۲۲ آذر یک رشد یک ماه با بازدهی ۲۶ درصدی را ثبت کرده است.( باز هم دقت شود که ۲۰ ام آذر ماه روز پنجشنبه بوده و روز معاملاتی نبوده است.) بعد از تشکیل این سقف در محدوده ۱۵۳۰۰۰۰ واحد موج نزولی سنگین دیگری را آغاز کرده و تا امروز به حرکت خود ادامه داده است. روز شنبه  ۲۰ ام دی ماه شاخص به یک تاریخ حساس خواهد رسید باید دید ایا بار دیگر به این تاریخ حساسیت نشان میدهد یا خیر ؟!

 

جمع بندی:

از محدوده ۱۲۶۰۰۰۰ واحد تا ۱۲۴۳۰۰۰ واحد به علت همپوشانی ابزارهای مختلف تکنیکی از خط میانی چنگال اندروز ۵۰ درصد گرفته تا نسبتهای مختفلف فیبوناچی ازاکستنشن موجهای نزولی گرفته تا PRZ الگوی خفاش ازاهمیت بالایی برای شاخص برخوردار است.

از طرفی قرار گرفتن RSI در محدوده فروش هیجانی در یک منطقه حساس زمانی  اهمیت هفته پیش رو را دوچندان کرده است.

بدون شک معامله گران حرفه ای  رفتار بازار و شاخص را در این محدوده با دقت زیر نظر خواهند گرفت.

با توجه به عوامل بالا فروشندگان برای عبور از این سطوح کار دشواری خواهند داشت.

 

مجید حصاری

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم