تحلیل بنیادی شبهرن
آشنایی با شرکت
فعالیت های این شرکت در سال ۱۳۴۱ تحت امتیاز وتکنولوژی شرکت EXXON آمریکا و با نام تجاری ESSO آغاز گردید. با تاسیس واحد مخلوط کنی (Blending) در سال ۱۳۴۳، به تولید روغن های ESSO در داخل ایران پرداخت واز سال ۱۳۴۵ با نام شرکت تولید و تصفیه روغن به کار خود ادامه داد. پالایشگاه شرکت در سال ۱۳۴۷ تأسیس و با ظرفیت تولید ۳۰ هزار تن روغن در سال راه اندازی گردید و از سال ۱۳۶۳، با نام جدید شرکت پالایش روغن تهران فعالیتهای تولیدی خود را با روندی رو به توسعه، استمرار بخشید چنان که در حال حاضر ظرفیت تولید سالانه شرکت، بالغ بر ۴۰۰ هزار تن انواع محصولات است.
از سال ۱۳۷۰ نام شرکت، به شرکت نفت بهران تغییر یافت. در ادامه فعالیت های تحقیقاتی، کارکنان این مجموعه موفق به تولید ضدیخ در سال ۱۳۷۱ و تولید موم (Paraffin wax) مرغوب به روش تعریق (Sweating) برای اولین بار در ایران در سال ۱۳۷۲ ونیز تولید حلال فورفورال در شوشتر در سال ۱۳۸۵ گردیدند.
بهره برداری از کارخانه–پالایشگاه شرکت نفت بهران تحت مجوز شماره ۱۵۲۲۶ مورخه ۱۳۴۷/۰۳/۲۰ صادره از وزارت صنایع و معادن با تولید ۳۰ هزار تن روغن در سال آغاز گردید و در سال ۱۳۶۸ تحت مجوز شماره ۳۸۰۳۳۶ مورخ ۱۳۶۸/۱۱/۰۹ وزارت صنایع ظرفیت تولید آن به ۱۵۰ هزارتن روغن، ۳ هزار تن پارافین و ۱۵۰۰ تن ضدیخ رسید. همچنین بر اساس اصلاحیه شماره ۳۷۶۰۰ مورخ ۱۳۹۲/۱۱/۱۳ وزارت صنعت، معدن و تجارت، ظرفیت تولید انواع روغن موتور و روانکارهای صنعتی به ۳۳۰ هزارتن در سال، ظرفیت تولید پارافین کم روغن به ۲۵ هزارتن در سال و مجوز ضد یخ به ۲۷ هزارتن در سال افزایش یافت و همچنین محصولات جانبی تولیدی شرکت شامل؛ فورفورال اکسترکت با ظرفیت ۱۲۴هزار تن، اسلاک وکس با ظرفیت ۴/۲۳ هزار تن و فوتس اویل با ظرفیت ۱۲هزار تن در سال به پروانه بهره برداری اضافه گردید.
شرکت نفت بهران بیش از ۵۳% سهم بازار روانکار های خودرو و بیش از یک سوم سهم بازار روغنهای صنعتی را در اختیار دارد و همچنین شرکت در سال ۱۳۹۲ به عنوان صادر کننده نمونه استان تهران از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی گردیده است.
وضعیت معاملاتی سهام:
بازدهی شرکت در یک ماهه اخیر ۸ درصد و در ۳ ماهه اخیر ۱۹ درصد مثبت بوده است. وضعیت معاملاتی و وضعیت نسبت های مالی آن در مقایسه با صنعت و بازار به شرح ذیل است:
سرمایه و سهامداران:
سرمایه شرکت در حال حاضر ۲,۶۰۰,۰۰۰ میلیون ریال است که جزییات سهامداران آن به شرح ذیل است:
مبلغ و مقدار فروش.
همانطور که در جداول فوق مشاهده می نمایید، شرکت در سالهای اخیر خود روند تقریبا با ثباتی در فروش را طی کرده تولید انواع روانکار روی این شرکت در محدوده ۳۳۰ تا ۴۱۵ هزار تن محصول بوده است. اما مبلغ فروش به تبع افزایش نرخ، روند صعودی مناسبی را طی نموده است..
همچنین در سال مالی اخیر و در مجموع عملکرد ۸ ماهه، بیش از ۲۸۶ هزار تن فروش داشته است. روند فروش شرکت در سال مالی ۱۳۹۸ به تفکیک ماهانه به شرح جدول ذیل است:
بهای تمام شده کالای فروش رفته:
همانطور که در جداول بالا ملاحظه می نمایید، با توجه به نوع صنعت هزینه مواد مستقیم، بیشترین سهم را در بهای تمام شده شبهرن ایفا می نمایند.
مواد اولیه مصرفی:
همانطور که در جداول بالا ملاحظه می نمایید، مهمترین ماده اولیه مصرفی شرکت، لوبکات است. میانگین نرخ مصرف در ۶ ماهه نخست حدود ۳٫۹۰۰ بوده که با توجه به افت نرخ ها در بورس کالا، در زمان تهیه گزارش با نرخ ۲٫۶۰۰ در حال معامله بوده است.
عملکرد سود سازی شرکت در ۶ ماهه ۱۳۹۸:
همانطور که در جدول فوق مشاهده می نمایید، روند سود سازی شرکت در ۴ سال اخیر کاملا مثبت و رو به رشد بوده است. امسال نیز با ادامه روند رشد نرخ دلار و نرخ محصولات، شرکت توانسته در عملکرد ۶ ماهه خود، به سود ۱۵۴۲ ریالی برسد.
پیش بینی سود سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۸
برای سال مالی ۱۳۹۸، سود شرکت، با فرض اینکه مقدار فروش در ۶ ماهه دوم، همانند ۶ ماهه نخست باشد، نرخ فروش محصولات و مواد اولیه مصرفی میانگین نرخ در ۳ ماهه اخیر، و سایر موارد متناسب به عملکرد ۶ ماهه باشد، به شرح جدول ذیل به دست می آید:
با توجه به مفروضات در نظر گرفته شده، سود شرکت ۳۷۵ تومان به ازای هر سهم برآورد می گردد.
نکته جالب اینجاست که اگر فروش مقداری شرکت همانند سال قبل باشد، سود شرکت تا سطح ۴۳۰ تومان نیز قابلیت افزایش دارد.
گروه تحلیل گری بتا سهم…
۱۳ آذر ۱۳۹۸