تحلیل بنیادی بجهرم
آشنایی با شرکت:
نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم با ظرفیت اسمی ۱۴۴۰ مگاوات در کیلومتر ۲۷ جاده جهرم به شیراز، در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار واقع شده است. این نیروگاه شامل ۶ واحد گازی V۹۴-۲ هریک به ظرفیت ۱۵۹ مگاوات ، که در حال حاضر همه آنها در حال بهره برداری بوده و سه واحد بخار هریک به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات که واحد اول بخار در فروردین ۹۷ و واحد دوم بخار در اردیبهشت ۹۸ به شبکه سراسری برق کشور متصل و در حال بهره برداری است، می باشد. همچنین بنا بر برنامه زمان بندی ، پیش بینی میشود واحد سوم بخار تا پایان سال ۹۸ تکمیل و قبل از پیک مصرف سال ۹۹ مورد بهره برداری و تولید تجاری برق قرار گیرد.
عملیات اجرایی احداث بخش گاز نیروگاه جهرم بعنوان بخشی از قرارداد ۲۲ واحد توربین گازی از سال ۱۳۸۴ آغاز گردید. واحد اول در تاریخ ۱۳۸۶/۰۴/۱۴ به شبکه سراسری برق کشور متصل شد. ۵ واحد دیگر نیز به ترتیب در کمتر از ۱۴ ماه تا تاریخ ۱۳۸۷/۰۸/۱۳ (سنکرون واحد ششم گاز نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم)راه اندازی شدند.آیین بهره برداری از نیروگاه جهرم در اردیبهشت ماه سال ۸۸ توسط ریاست وقت محترم جمهوری اسلامی ایران جناب آقای دکتر احمدی نژاد ، برگزار شد. از آن زمان تا کنون هر شش واحد گازی مشغول بهره برداری و تولید برق مطابق با دستور العمل ها و استانداردها می باشد.
در سال ۱۳۹۳، در راستای سیاست های دولت و طبق اصل ۴۴ قانون اساسی ، نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم (شامل ۶ واحد گازی در حال کار و ۳ واحد بخار در دست احداث و تاسیسات جانبی) از طریق سازمان خصوصی سازی به بانکهای سپه، تجارت،گروه مالی ملت و پست بانک واگذار گردید. شرکت توسعه مولد نیروگاهی جهرم (با نام سابق زرین کالای مبین) به نمایندگی از بانکهای فوق اداره کلیه امور نیروگاه جهرم شامل بهره برداری، تعمیر و نگهداری، فروش برق واحدهای گازی به همراه تکمیل واحدهای بخار را به عهده دارد.
از همان زمان شرکت توسعه مولد نیروگاهی جهرم علاوه بر اهتمام به بهره برداری، تعمیرات (شامل تعمیرات جاری، دوره ای و اساسی) و تامین لوازم یدکی و قطعات مورد نیاز، در خصوص بهبود و افزایش ظرفیت واحدهای گازی نیز فعالیت هایی از قبیل نصب سیستم مدیا ، سیستم IGV+ و … را به سرانجام رسانده است.
این شرکت همچنین از سال ۱۳۹۴ با انعقاد قراردادی با شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران (مپنا) تکمیل بخش بخار که بنا به دلایلی متوقف شده بود را از سرگرفت و با برنامه ریزی و پشتکار تا کنون موفق به راه اندازی دو واحد بخار گشته است. برای راه اندازی این دو واحد بخار در مجموع سرمایه گذاری بالغ بر ۲۵۰ میلیون یورو صورت پذیرفته که علاوه بر افزایش ۳۲۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق نیروگاه ، باعث شده تا نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم به سبب افزایش راندمان و کاهش مصرف سوخت سالانه ۵۰۰ میلیون متر مکعب گاز ، از طرف دیسپاچینگ ملی ، بیشتر در برنامه تولید قرار گیرد. این امر علاوه بر افزایش درآمد ناشی از تولید بیشتر برق باعث کاهش هزینه های استهلاک ناشی از خاموش و روشن نمودن واحدهای گازی می شود.
از دیگر اقدامات حایز اهمیت شرکت توسعه مولد نیروگاهی جهرم پروژه تامین آب و آبرسانی به نیروگاه است که علاوه بر اجرای طرح های مطالعاتی با هدف به کار گیری روش های جدید و دانش پایه به منظور بازیافت و کاهش مصرف آب و افزایش بازدهی و کارآیی واحد های نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم ؛ پروژه لوله گذاری و انتقال و تصفیه آب از چاه های اختصاصی نیروگاه نیز در دست اقدام است.
نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم به عنوان یکی از نیروگاه های بزرگ کشور مفتخر است با بهره مندی از کارکنان ، مدیران و متخصصین شایسته خود توانسته علاوه بر اقدامات در خور تقدیر در بهره برداری و راه اندازی واحد های گاز و بخار ، به گونه ای شفاف و مستند اقدام کند که از طرف سازمان بورس و اوراق بهادار مجوز عرضه سهام شرکت در بازار سهام را با نماد “بجهرم” به دست آورد.
ماموریت شرکت:
ما به عنوان یکی از بزرگترین نیروگاه های خصوصی کشور با بهره مندی از تخصص و تعهد کارکنان صنعت نیروگاهی ، تلاش می کنیم تا نقش به سزایی در تولید و تامین پایدار بخشی از برق مورد نیاز شبکه سراسری کشور ایفا کنیم. ما با جدیت تمام و تلاش شبانه روزی می کوشیم تا با استفاده صحیح و راهبردی از منابع و امکانات و بهره گیری از به روز ترین راهکار های مدیریتی و فنی که موجب افزایش تولید و بهره وری و کاهش هزینه ها و اتلاف منابع می شود، تعهدات خود را نسبت به جامعه ، محیط زیست و سهامداران به نحو مطلوب انجام داده و نقش فعالی در بازار برق و انرژی کشور داشته باشیم.
چشم انداز شرکت:
اعتلای نام و کسب جایگاه نخست در بین نیروگاه های همتراز از حیث آمادگی و تولید پایدار برق، افزایش بهره وری و ارتقای سیستم های کیفیت صنعتی و زیست محیطی. همچنین خرید ، ساخت و توسعه نیروگاه های سیکل ترکیبی و ورود به حوزه انرژی های نو و تجدید پذیر در تولید انرژی برق.
وضعیت معاملاتی سهام:
بازدهی شرکت در یک ماهه اخیر ۲۵ درصد مثبت بوده است. وضعیت معاملاتی و وضعیت نسبت های مالی آن در مقایسه با صنعت و بازار به شرح ذیل است:
سرمایه و سهامداران:
سرمایه شرکت در حال حاضر ۲۴,۱۴۵,۳۳۲ میلیون ریال است که جزییات سهامداران آن به شرح ذیل است:
مبلغ و مقدار فروش
همانطور که در جداول فوق مشاهده می نمایید، نیروگاه در سالهای اخیر خود روند تقریبا رو به نزولی در کسب درآمد داشته است به نحوی که ۲۶۵ میلیارد در آمد سال ۱۳۹۴ به ۲۰۲ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۷ رسیده است.
همچنین در سال مالی اخیر و در مجموع عملکرد ۶ ماهه، حدود ۱۵۰ میلیارد تومان درآمد داشته است. روند فروش شرکت در سال مالی ۱۳۹۸ به تفکیک ماهانه به شرح جدول ذیل است:
بهای تمام شده کالای فروش رفته:
همانطور که در جداول بالا ملاحظه می نمایید، با توجه به نوع صنعت هزینه سربار، بیشترین سهم را در بهای تمام شده بجهرم ایفا می نمایند.
عملکرد سود سازی شرکت در ۶ ماهه ۱۳۹۸:
همانطور که در جدول فوق مشاهده می نمایید، روند سود سازی شرکت در ۲ سال اخیر کاملا مثبت و رو به رشد بوده است. امسال نیز با ادامه روند رشد، شرکت توانسته در عملکرد ۶ ماهه خود، به سود ۴۹ میلیارد تومانی (۲۰ ریالی به ازای هر سهم) برسد که رشد خوبی داشته است.
پیش بینی سود سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۸
برای سال مالی ۱۳۹۸، سود شرکت، با فرض اینکه مقدار فروش در ۶ ماهه دوم، همانند ۶ ماهه نخست باشد، نرخ فروش برق، میانگین نرخ در ۳ ماهه اخیر، افزایش ۲۵ درصدی هزینه عمومی و اداری و سربار و دستمزد مستقیم، به شرح جدول ذیل به دست می آید:
با توجه به مفروضات در نظر گرفته شده، سود شرکت ۳۱ ریال به ازای هر سهم برآورد می گردد. باید دید حاشیه سود ناخالص شرکت در نیمه دوم سال چگونه خواهد بود. در صورتیکه حاشیه سود ناخالص همانند نیمه اول سال باشد، سود هر سهم تا سطح ۵۰ ریال نیز قابل افزایش است.
گروه تحلیل گری بتا سهم…
۱ آبان ۱۳۹۸