تحلیل بنیادی شرکت سبحان دارو
تـاریخچه فعالیت شرکت:
کارخانه ای که در حال حاضر بنام سبحان دارو فعالیت می کند ، در سال ۱۳۵۵ از وزارت صنایع و معادن وقت موافقت اصولی گرفته و با نام سوئیران و با مشارکت و دانش فنی Ciba Geigy (نوارتیس فعلی) طراحی و ساخته شد .
این کارخانه در سال ۱۳۶۰ راه اندازی شد و سپس در خرداد سال ۱۳۶۴ نام آن به شرکت داروسازی سبحان تغییر یافت . پس از تشکیل هلدینگ دارویی در شرکت سرمایه گذاری البرز بنام “گروه دارویی سبحان” در سال ۱۳۸۳، شرکت سبحان دارو تآسیس و در آذر ماه ۱۳۸۳ کارخانه، خطوط تولید، کلیه پروانه ها و فعالیتهای شرکت داروسازی سبحان به شرکت داروسازی سبحان دارو منتقل شد .
محل کارخانه در زمینی به وسعت نزدیک به ۱۰۰۰۰۰ مترمربع و با زیربنای بالغ بر ۱۰۰۰۰ مترمربع در شهر صنعتی رشت واقع شده و دفتر مرکزی شرکت در تهران می باشد .
شرکت سبحان دارو یکی از موفقترین شرکتهای گروه دارویی سبحان است و با داشتن بیش از ۱۰۰ پروانه تولید ، در حال حاضر رتبه دوم کشوری از لحاظ حجم تولید و رتبه نهم کشوری از لحاظ فروش را دارا می باشد .رتبه دوم کشوری از لحاظ حجم تولید و رتبه نهم کشوری از لحاظ فروش را دارا می باشد.
موضوع فعالیت شرکت طبق اساسنامه عبارت است از: انجام امور مربوط به تحقیق، توسعه، پیشبرد، ساخت محصولات داروئی یا مواد شیمیایی به طور مستقیم یا از طریق اشخاص ثالث، تولید، خرید، واردات، فروش، پخش صادرات، بازاریابی و تجارت. در حال حاضر فعالیت عمده شرکت در زمینه تولید اشکال دارویی است که شامل تولید محصولات دارویی ، قرص ، دراژه ، کپسول ، کرم ، پماد ، ژل و قطره می باشد.
وضعیت معاملاتی سهام:
بازدهی شرکت در یک ماهه اخیر ۲۶ درصد مثبت و در ۳ ماهه اخیر ۳۰ درصد مثبت بوده است. وضعیت معاملاتی و وضعیت نسبت های مالی آن در مقایسه با صنعت و بازار به شرح ذیل است:
سرمایه و سهامداران:
سرمایه شرکت در حال حاضر ۱,۰۳۰,۰۰۰ میلیون ریال است که جزییات سهامداران آن به شرح ذیل است:
مبلغ و مقدار فروش
همانطور که در جداول فوق مشاهده می نمایید، شرکت در ۵ سال اخیر خود روند تقریبا با ثبات و رو به رشدی در فروش را طی کرده است. مبلغ فروش نیز به تبع رشد در مقدار و نرخ فروش، روند رو به رشدی را طی نموده است.
روند فروش شرکت در سال مالی ۱۳۹۸ به تفکیک ماهانه به شرح جدول ذیل است:
بهای تمام شده کالای فروش رفته:
همانطور که در جداول بالا ملاحظه می نمایید، هزینه مواد مستقیم مصرفی و هزینه سربار، بیشترین سهم را در بهای تمام شده دسبحان ایفا می نمایند.
مقدار و مبلغ مصرف مواد اولیه:
همانطور که در جداول بالا ملاحظه می نمایید، ۴۰ درصد مبلغ مواد اولیه مصرفی مربوط به مواد وارداتی و ۶۰ درصد آن مربوط به مواد اولیه داخلی می باشد
عملکرد سود سازی شرکت در ۳ ماهه ۱۳۹۸:
همانطور که در جدول فوق مشاهده می نمایید، روند سود سازی شرکت در ۳ سال اخیر مثبت شده است. امسال نیز شرکت توانسته در عملکرد ۳ ماهه خود، ۱۸۰ ریال سود شناسایی کرده است.
پیش بینی سود سال مالی ۱۳۹۸
ما برای سال مالی ۱۳۹۸ مفروضات ذیل را برای برآورد سود در نظر گرفته ایم:
- مبلغ فروش ۷ ماهه باقیمانده سال میانگین فروش فروش ماهانه در تیر و مرداد باشد.
- حاشیه سود ناخالص شرکت میانگین حاشیه سود ۲ فصل اخیر باشد.
- سایر موارد متناسب با فروش همانند عملکرد ۳ ماهه اول منظور شده است.
این بدین معنی است که دسبحان، توانایی کسب سود ۹۰ تومانی در سال ۱۳۹۸ را دارد.
گروه تحلیل گری بتا سهم…
۳۰ شهریور ۱۳۹۸