تحلیل بنیادی داروسازی فارابی
تـاریخچه فعالیت شرکت:
شرکت داروسازی فارابی با بهره گیری و استفاده از نام شخصیت ها و دانشمندان برجسته که دستاوردهای عظیمی را برای بشریت به یادگار گذاشته اند، علاوه بر تکریم و احترام به مقام والای آنان، همواره روح دانش پژوهی و جستارگری را در جامعه احیا می نماید.
بدین لحاظ به منظور انتخاب نام با عنایت به موضوع فوق و با توجه به پرهیز از تکرار این نام در دیگر صنایع کشورمان و با توصیف ویژه ای که بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) همزمان با ایام انتخاب نام با عنایت به موضوع فوق و با توجه به پرهیز از تکرار این نام در دیگر صنایع کشورمان برای این شرکت از این دانشمند بزرگ و طبیب حاذق مسلمان داشتند، در سال ۱۳۶۸ نام این مجتمع نوبنیاد دارویی به نام حکیم ابونصر فارابی مزین گردید.
طرح احداث کارخانه تولید فرآورده های دارویی آنتی بیوتیک از گروه پنی سیلین خوراکی توسط شرکت پارس دارو از سال ۱۳۶۴ در اصفهان شروع به فعالیت کرد. در سال ۱۳۶۸، طرح احداث تولید فراورده های دارویی آنتی بیوتیک به عنوان شرکت مستقل تحت عنوان داروسازی فارابی به ثبت رسید.
شرکت داروسازی فارابی (سهامی عام) بزرگترین و مدرنترین مجتمـع داروسـازی کشـور است که به منظور تولید انبوه فرآوردههای دارویی احـداث و در دیماه سال ۱۳۷۱ مورد بهره برداری قرار گرفته این مجتمع در مساحتی بالغ بر ۵۰ هزار متر مربع و در زمینی به وسعت ۴۰ هکتار در دامنه کوههای جنوبی شهر زیبا و تاریخی اصفهان بنا شده است. در اردیبهشت ماه سال ۱۳۷۲، اولین محصول شرکت داروسازی فارابی تحت عنوان کپسول آمپی سیلین ۲۵۰ میلی گرم به بازار عرضه شد.
سه گروه عمده فرآورده های دارویی تولید شده در شرکت داروسازی فارابی شامل: انواع فرآورده های دارویی آنتی بیوتیک خوراکی، انواع فرآورده های دارویی غیر آنتی بیوتیک خوراکی و انواع مکمل های رژیم غذایی میباشد.
وضعیت معاملاتی سهام:
بازدهی شرکت در یک ماهه اخیر ۱۹ درصد و در ۳ ماهه اخیر ۹۰ درصد مثبت بوده است. وضعیت معاملاتی و وضعیت نسبت های مالی آن در مقایسه با صنعت و بازار به شرح ذیل است:
سرمایه و سهامداران:
سرمایه شرکت در حال حاضر ۶۰۰,۰۰۰ میلیون ریال است که جزییات سهامداران آن به شرح ذیل است:
مبلغ و مقدار فروش
همانطور که در جداول فوق مشاهده می نمایید، شرکت در ۵ سال اخیر خود روند تقریبا رو به رشدی در تولید را طی کرده است. از نظر فروش نیز این روند وجود داشته است. مبلغ فروش نیز به تبع افزایش نرخ، روند صعودی مناسبی را طی نموده است.
همچنین در سال مالی اخیر و در مجموع عملکرد ۵ ماهه، ۲۳۶ میلیارد تومان فروش داشته است. این بدین معنا است که شرکت وضعیت مناسبی از لحاظ فروش داشته است. روند فروش شرکت در سال مالی ۱۳۹۸ به تفکیک ماهانه به شرح جدول ذیل است:
بهای تمام شده کالای فروش رفته:
همانطور که در جداول بالا ملاحظه می نمایید، هزینه مستقیم مواد اولیه و سربار تولید، بیشترین سهم را در بهای تمام شده دفارا ایفا می نمایند.
مقدار و مبلغ مصرف مواد اولیه:
همانطور که در جداول بالا ملاحظه می نمایید، حدود ۶۲ درصد از مواد اولیه شرکت وارداتی و ۳۸ درصد داخلی است.
عملکرد سود سازی شرکت در ۳ ماهه ۱۳۹۸:
همانطور که در جدول فوق مشاهده می نمایید، روند سود سازی شرکت در سال جاری بسیار مناسب بوده است و شرکت توانسته در عملکرد ۳ ماهه خود، به سود ۸۶۷ ریالی برسد.
پیش بینی سود سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۸
ما برای سال مالی ۱۳۹۸ مفروضات ذیل را برای برآورد سود در نظر گرفته ایم:
- مبلغ فروش ۷ ماهه باقیمانده سال میانگین فروش فروش ماهانه در تیر و مرداد باشد.
- حاشیه سود ناخالص شرکت میانگین حاشیه سود ۲ فصل اخیر باشد.
- سایر موارد متناسب با فروش همانند عملکرد ۳ ماهه اول منظور شده است.
با توجه به مفروضات فوق، سود شرکت همانطور که در جدول ذیل مشاهده می نمایید، با فرض ادامه دار بودن روند فروش ماههای اخیر تا پایان سال، با توجه به شناسایی حدود ۱۰۰ میلیارد تومان سود حاصل از فروش هجرت و دکپسول، شرکت توانایی دست یافتن به سود ۴۷۰ تومانی تا پایان سال را دارد.
گروه تحلیل گری بتا سهم…
۴ شهریور ۱۳۹۸