تحلیل بنیادی کطبس
آشنایی با شرکت:
مجتمع معادن زغال سنگ طبس به عنوان یکی از واحدهای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو ) با هدف تأمین زغال سنگ مورد نیاز کشور تاسیس، و با ایجاد بسترهای سرمایه گذاری، فرصت های شغلی و انتقال دانش فنی، تکنولوژی و روش های نوین معدنی و صنعتی در زمره اولویت های وزارت صنعت، معدن و تجارت به شمار می رود.
از مهم ترین اهداف این مجتمع می توان به استفاده حداکثری از پتانسیل ها و ذخایر زغال کک شو و حرارتی، اکتشافات، جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و توسعه زیر ساخت ها اشاره نمود. امید است دستیابی به اهداف مذکور، زمینه کاهش واردات را فراهم نموده، زنجیره ارزش فولاد را تکمیل و منجر به خودکفایی کشور و تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی گردد.
ناحیه زغال دار پروده:
این ناحیه در حد فاصل گسل های رستم و قوری چای واقع شده است و نهشته های تریاس بالایی در آن دارای لایه های زغالی قابل کاربرد از نوع کک شو می باشد. مطالعات حوضه زغال دار پروده نشانگر یک محیط آواری می باشد که شامل کنگلومرا و ماسه سنگ و سیلت و شیل و چندین لایه ی زغالی می باشد. لایه های زغالی در این منطقه دارای شیب آرام و با وسعت زیاد می باشد که به همین منظور از ابتدا توسط شرکت آدام روش استخراج مکانیزه برای ان طراحی شده است البته شرایط آن به گونه ای است که می توان آنرا نیمه مکانیزه و دستی نیز قابل بهره برداری قرار داد. وسعت زیاد، شیب آرام و یکنواخت لایه های زغال، عدم وجود پیچیدگی های تکتونیک از جمله ویژگی هایی است که این ناحیه را از سایر مناطق زغال دار ایران متمایز نموده است. شیب لایه ها در محل رخنمون بین ۲۰ تا ۳۰ درجه می باشد که مقدار آن در عمق کاهش یا فته و به ۵ تا ۱۰ درجه نیز می رسد. در قسمت شمالی ناحیه پروده لایه های زغالی تقریبا در عمق زیاد قرار گرفته این در حالی است که قسمت جنوبی ناحیه پروده دارای غنی ترین و با کیفیت ترین ذخایر زغال کک شو است.
ناحیه پروده به پنج بلوک معدنی تقسیم شده است که عبارتند از:
پروده I: این منطقه دارای وسعتی حدود ۵۰ کیلومتر مربع و ذخیره ای در حدود ۸۰ میلیون تن زغال می باشد.
پروده II: دارای وسعتی بیش از ۵۰ کیلومترمربع بوده و وذخیره محاسبه شده زغال در آن بیش از ۹۲ میلیون تن گزارش شده است. قسمت هایی از این منطقه توسط شرکت اختصاصی نگین در حال بهره برداری می باشد.
پروده III و IV: وسعت مجموع دو منطقه ۶۴۰ کیلومترمربع بوده و دارای ذخیره زغال ۷۷۹ میلیون تن می باشد. یال شمالی پروده III نیز در اختیار شرکت نگین می باشد.
پروده V: این منطقه با وسعت ۱۰۰ کیلومترمربع دارای ذخیره زغال ۵۸۰ میلیون تن است و ویژگی های خاص خود را دارد. استخراج آن در آینده به صورت مکانیزه خواهد بود و هم اکنون از آن بهره برداری صورت نمی گیرد. به بلوکI تا IV پروده غربی و به بلوک V پروده شرقی اطلاق می شود.
شیب لایه ها در یال جنوبی آرام و بطور متوسط ۱۲ درجه بطرف جنوب و در یال شمالی زیاد تر و متغیر و بطور متوسط ۳۸ درجه بطرف شمال می باشد.
خط مشی سازمانی
مجتمع معادن زغال سنگ طبس با هدف تجهیز ، آماده سازی ، نظارت بر معادن ذغالسنگ منطقه طبس و تامین کنسانتره ذغال سنگ و کک مورد نیاز کشور مشغول به فعالیت می باشد. لذا مدیریت مجتمع با تأکید بر بهبود مستمر و تحقق کلیه الزامات قانونی ، چشم انداز و مأموریت سازمان به قرار زیر را دنبال (پیگیری) می نماید:
چشم انداز ۲۰ ساله مجتمع :
فعال نمودن ذخایر در اختیار جهت دستیابی به حداکثر ظرفیت تولید مورد نیاز طرح جامع ذغالسنگ کشور با جذب پیمانکاران و سرمایه گذاران و جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و توسعه زیر ساخت ها در راستای حفظ ارزش زنجیره فولاد کشور و بازار مصرف داخلی و سایر بازارهای برون مرزی.
مأموریت و اهداف کلان مجتمع:
- توجه جدی به آموزش کارکنان و ارتقاء سطح مهارت و توانایی آنها در راستای بهره وری و مدیریت دانش های سازمانی.
- برنامه ریزی منظم، مستمر و عملی به منظور پیشگیری از وقوع حوادث ، آسیب ها و بیماری های ناشی از کار و همچنین پیشگیری از آلودگی های زیست محیطی و کاهش آلاینده ها.
- افزایش سطح رضایت طرف های ذینفع از طریق شناخت کامل و پیوسته نیازهای آنان، تأمین خواسته ها و برآورده نمودن به موقع و مطلوب این نیاز ها.
- نظارت بر روند برنامه ارائه شده توسط راهبران مبنی بر فرآوری محصول (اعم از استخراج ، تولید ، فروش و نگهداری تجهیزات)، تحقق و بهبود کیفیت ، رعایت قوانین و الزامات مالی ، بهداشت ، ایمنی و محیط زیست.
- این خط مشی در کل سازمان ابلاغ و کلیه مدیران و کارکنان متعهد به رعایت الزامات تعیین شده و بکار گیری آن در تمامی مراحل می باشند و جهت حصول اطمینان از سازگاری با شرایط روز بصورت مستمر مورد ارزیابی و بازنگری قرار می دهند.
وضعیت معاملاتی سهام:
بازدهی شرکت در یک ماهه اخیر ۰ درصد و در ۳ ماهه اخیر ۵۵ درصد مثبت بوده است. وضعیت معاملاتی و وضعیت نسبت های مالی آن در مقایسه با صنعت و بازار به شرح ذیل است:
سرمایه و سهامداران:
سرمایه شرکت در حال حاضر ۱۸۵,۰۰۰ میلیون ریال است که جزییات سهامداران آن به شرح ذیل است:
مبلغ و مقدار فروش
همانطور که در جداول فوق مشاهده می نمایید، شرکت در سالهای اخیر خود روند تقریبا بدون ثباتی در فروش را طی کرده تولید محصولات این شرکت در محدوده ۲۲۰ تا ۳۰۰ هزار تن محصول بوده است. اما مبلغ فروش به تبع افزایش نرخ، روند صعودی مناسبی را طی نموده است.
همچنین در سال مالی اخیر و در مجموع عملکرد ۳ ماهه، بیش از ۵۶ هزار تن فروش داشته است. اما شرکت اعلام کرده در سال ۱۳۹۸ نرخ فروش بعلت نهایی نبودن قرارداد فروش محصول بصورت علی الحساب محاسبه شده است. روند فروش شرکت در سال مالی ۱۳۹۸ به تفکیک ماهانه به شرح جدول ذیل است:
بهای تمام شده کالای فروش رفته:
همانطور که در جداول بالا ملاحظه می نمایید، با توجه به نوع صنعت معدنی شرکت فاقد مواد اولیه می باشد و هزینه سربار، بیشترین سهم را در بهای تمام شده کطبس ایفا می نمایند.
عملکرد سود سازی شرکت در سال ۱۳۹۷:
همانطور که در جدول فوق مشاهده می نمایید، روند سود سازی شرکت در ۵ سال اخیر کاملا مثبت بوده است. امسال نیز با ادامه روند رشد نرخ دلار، شرکت توانسته در عملکرد ۱۲ ماهه خود، به سود ۸۱۹ ریالی برسد.
پیش بینی سود سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۸
برای سال مالی ۱۳۹۸، سود شرکت، با فرض اینکه مقدار فروش محصولات همانند سال ۱۳۹۷باشد، نرخ فروش ذغال سنگ ۳۲۰ هزار تومان، افزایش ۴۴ درصدی هزینه استخراج، افزایش ۲۵ درصدی هزینه عمومی و اداری و سربار و دستمزد مستقیم، به شرح جدول ذیل به دست می آید:
نکته مهم: همانطور که شرکت اعلام کرده، نرخ فروش برای سال ۱۳۹۸ مشخص نیست و ما نرخ فروش را ۳۲۰ هزار تومان لحاظ کرده ایم ولی باید بیان کرد که با هر افزایش یا کاهش ۱۰ درصدی در نرخ فروش سود شرکت ۲۰ درصد افزایش یا کاهش می یابد.
گروه تحلیل گری بتا سهم…
۹تیر ۱۳۹۸