تحلیل بنیادی شرکت فولاد امیرکبیر کاشان
آشنایی با شرکت:
شرکت فولاد امیرکبیر کاشان تحت نام شرکت صنایع گالوانیزه فجر سپاهان در اسفندماه ۱۳۷۴ با هدف تولید ورق گالوانیزه به روش غوطهوری گرم مداوم، تأسیس و در سال ۱۳۷۹ به بهرهبرداری رسید. این شرکت که فقط دارای یک سایت تولیدی می باشد، در زمینی به مساحت ۷۲ هکتار در ۱۴ کیلومتری شرق شهرستان کاشان واقع گردیده است.
خط گالوانیزه این شرکت با ظرفیت اسمی ۱۰۰ هزار تن در سال برای ضخامتهایی در محدوده ۰/۲۵-۱/۲۵ میلیمتر و عرض ۶۰۰ الی ۱۲۵۰ میلیمتر طراحی شده است. ظرفیت موجود این خط تولید در حال حاضر بالغ بر ۱۳۰ هزار تن در سال می باشد. کلافهای ورودی این خط تولید، ورقهای فولادی نورد سرد شده با کیفیت فول هارد و ورقهای نورد سرد و آنیل شده میباشد. این شرکت اولین تولیدکننده ورق گالوانیزه گرم در ایران بوده و با توجه به سابقه چندین ساله تولید، دارای اطلاعات کافی و دانش فنی در زمینه تولید این نوع ورقهای فولادی پوششدار است.
با توجه به انجام پروژههای طرح و توسعه، خطوط تولید موجود در شرکت شامل اسیدشویی، نورد سرد رفت و برگشتی، آنیل، گالوانیزه گرم مدوام، برش عرضی و فرمدهی ورق میباشد.
موقعیت جغرافیایی و لجستیکی شرکت، دسترسی آسان به جاده ریلی و ترانزیتی، فاصله ۶۰۰ متری تا ریل راه آهن و فاصله ۱۸۰۰ متری تا جاده ترانزیت و قرارگیری در مرکز ایران از ویژگیهای بارز این شرکت است..
استراتژی های شرکت:
در فولاد امیرکبیر کاشان، فرایند مدیریت استراتژیک از چهار مرحله تشکیل شده است که با مشارکت رهبران به صورت سالانه انجام میشود. خلاصهای از این فرایند به شرح زیر است:
- تدوین استراتژی: در این مرحله، ابتدا نیازها و انتظارات ذینفعان کلیدی شناسایی و تحلیل شده، بیانیههای مأموریت، چشمانداز، ارزشها و مقاصد استراتژیک تدوین/ صحهگذاری میشوند. همچنین تحلیلهای محیطی (شامل تحلیل محیط کلان با رویکرد PESTLE، تحلیل محیط صنعت با رویکرد پنج نیروی رقابتی پورتر و تحلیل محیط درونی با رویکردهای RBV و ارزیابی شاخصهای کلیدی) صورت گرفته و با استفاده از ماتریس BSC-SWOT، استراتژی شرکت تدوین/ بازنگری میشود.
- ترجمه استراتژی: در این مرحله، از رویکرد کارت امتیازی متوازن (BSC) برای ترجمه استراتژی استفاده میشود. در این فرایند، جهتگیریهای استراتژیک فولاد مبارکه اصفهان، نیازها و انتظارات ذینفعان کلیدی، ماتریس BSC-SWOT و برنامه استراتژیک دوره قبل مورد استفاده قرار گرفته و با مشارکت رهبران، نقشه استراتژی شرکت ترسیم میشود. همچنین در این گام برای تمامی اهداف استراتژیک (Objectives)، شاخصهای کلیدی عملکرد (KPIs) و اقدامات استراتژیک (Initiatives) مرتبط تعریف میشود. آخرین گام در این مرحله انجام برنامهریزی سناریو (برای عوامل محیطی تحت شرایط عدم قطعیت) و شناسایی و ارزیابی ریسکهای استراتژیک است.
- همسوسازی استراتژیک: در این مرحله، به منظور جاریسازی آبشارگونه استراتژی و اهداف استراتژیک در سطح شرکت و حصول اطمینان از همسویی سازمانی، نقشههای استراتژی سطح وظیفهای تدوین میشود. در این مرحله نیز شاخصهای کلیدی عملکرد (KPIs) و اقدامات استراتژیک در سطح واحدهای مختلف شرکت تعریف میشوند. نقشههای استراتژی سطح وظیفهای تدوین شده در این مرحله، از طریق فرایندهای سازمانی و اقدامات استراتژیک، با مشارکت مدیران و کارکنان سطوح مختلف سازمانی اجرا میشوند.
- ارزیابی و بازنگری: در مرحله آخر، به منظور مدیریت اثربخش استراتژی و اهداف استراتژیک، شاخصهای کلیدی عملکرد و اقدامات استراتژیک در تناوبهای زمانی تعیین شده، پایش میشوند. میزان تحقق شاخصهای کلیدی عملکرد و پیشرفت اقدامات استراتژیک به صورت ادواری در “جلسات مدیریتی فصلی” بررسی و تحلیل شده و تصمیمات لازم برای اطمینان از بهبود عملکرد سازمان و تحقق اهداف تعیین شده، اتخاذ میشود. همچنین متناسب با تحولات محیطی و بازار، فعالیتهای رقبا، جهتگیریهای استراتژیک فولاد مبارکه، استراتژیهای نوظهور و … استراتژی شرکت با آغاز مجدد چرخه مدیریت استراتژیک، بازنگری میشود..
وضعیت معاملاتی سهام:
بازدهی شرکت در یک ماهه اخیر ۳ درصد و در ۳ ماهه اخیر ۵ درصد مثبت بوده است. وضعیت معاملاتی و وضعیت نسبت های مالی آن در مقایسه با صنعت و بازار به شرح ذیل است:
سرمایه و سهامداران:
سرمایه شرکت در حال حاضر ۸۵۸,۰۰۰ میلیون ریال است که جزییات سهامداران آن به شرح ذیل است:
مبلغ و مقدار فروش
همانطور که در جداول فوق مشاهده می نمایید، شرکت در سالهای اخیر خود روند تقریبا با رشدی در فروش را طی کرده تولید محصولات این شرکت در محدوده ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تن محصول بوده است. مبلغ فروش نیز به تبع افزایش مقدار و نرخ، روند صعودی مناسبی را طی نموده است.
همچنین در سال مالی اخیر و در مجموع عملکرد ۹ ماهه، بیش از ۱۴۲ هزار تن فروش داشته است. روند فروش شرکت در سال مالی ۱۳۹۷ به تفکیک ماهانه به شرح جدول ذیل است:
بهای تمام شده کالای فروش رفته:
همانطور که در جداول بالا ملاحظه می نمایید، مواد مستقیم مصرفی، بیشترین سهم را در بهای تمام شده فجر ایفا می نمایند.
عملکرد سود سازی شرکت در ۹ ماهه ۱۳۹۷:
همانطور که در جدول فوق مشاهده می نمایید، روند سود سازی شرکت در ۵ سال اخیر کاملا مثبت بوده است. امسال نیز با ادامه روند رشد نرخ محصولات، شرکت توانسته در عملکرد ۹ ماهه خود، به سود ۱,۳۲۲ ریالی برسد.
پیش بینی سود سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۷
شرکت عملکرد خود از لحاظ فروش را تا پایان اسفند ماه منتشر کرده است. ما برای سال مالی ۱۳۹۷ مفروضات ذیل را برای برآورد سود در نظر گرفته ایم:
- روند بهای تمام شده همانند عملکرد ۳ ماهه سوم شرکت.
- سایر موارد متناسب با تولید همانند عملکرد ۹ ماهه منظور شده است.
با توجه به مفروضات فوق، سود شرکت همانطور که در جدول ذیل مشاهده می نمایید، حوالی ۱۶۵ تا ۱۷۵ تومان به دست می آید.
پیش بینی سود سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۸
برای سال مالی ۱۳۹۸، سود شرکت، با فرض اینکه مقدار فروش محصولات همانند سال ۱۳۹۷باشد، نرخ فروش دلاری محصولات و همچنین مواد اولیه مصرفی همانند عملکرد اسفند شرکت، بهای تمام شده با افزایش ۱۰۰ درصدی در هزینه سربار و دستمزد و افزایش ۲۵ درصدی در هزینه های عمومی و اداری به شرح ذیل می باشد:
با فرض اینکه فروش سال ۱۳۹۸ همانند فروش سال ۱۳۹۷ باشد، سود شرکت در حدود ۲۲۰ تومان خواهد بود. سود به دست آمده بدون در نظر گرفتن در آمد های غیر عملیاتی و افزایش نرخ محصولات می باشد و میتوان بیان کرد با فرض عدم مشکل برای فروش محصولات شرکت، تا حدودی محافظه کارانه است.
گروه تحلیل گری بتا سهم…