تحلیل بنیادی صنایع خاک چینی ایران(کخاک)
آشنایی با شرکت:
شرکت سهامی صنایع خاک چینی ایران به عنوان بزرگترین و پرسابقه ترین شرکت در تولید انواع کائولن فرآوری شده به صورت رشته ای و مکانیزه در خاورمیانه و ایران می باشد.
این شرکت در سال ۱۳۶۴ تاسیس و کارخانه فرآوری آن در سال ۱۳۷۲به بهره برداری رسیده است. این مجموعه مفتخر است که با بیش از ۲۵ سال سابقه درخشان در تولید مواد اولیه همواره پشتیبان صنایع تولید کننده ظروف چینی ،چینی بهداشتی ، کاشی و سرامیک، مقره سازی عایق ها، سیمان سفید، بتن سبک، آجر نسوز و … بوده است.
ظرفیت اسمی این مجموعه ۱۵۰ هزار تن محصول فرآوری شده و ۳۵۰ هزار تن محصول درجه بندی بوده که با اصلاح روش های بهره برداری به تولید ۱۸۰ هزار تن انواع کائولن فرآوری شده در سال رسیده است.
در حال حاضر افزایش تولید، ارتقاء کیفیت و توسعه بازارهای داخلی و خارجی در صدر برنامه های استراتژیک این شرکت قرار دارد.
معادن شرکت:
معادن غنی
- معدن کائولن زنوزبا ذخیره قطعی ۶۰ میلیون تنی و ذخیره احتمالی یکصد میلیون تنی و با استخراج سالیانه بیش از ۵۵۰ هزار تن بزرگترین معدن کائولن خاورمیانه می باشد.
- معدن کائولن و سنگ ساختمانی زنوز: این معدن در استان آذربایجان شرقی و در ۲۰ کیلومتری شمال شرقی شهرستان مرند واقع شده است. این معدن شامل ۴ کارگاه کائولن و سه کارگاه سنگ لاشه و مالون می باشد. ذخیره قطعی کارگاه کائولن شماره یک آن ۶۰ میلیون تن و ذخیره قطعی کارگاه شماره یک سنگ ساختمانی آن ۳ میلیون تن می باشد. ذخایر قطعی سایر کارگاههای کائولن و سنگ ساختمانی این معدن بر اساس نتایج پروژه اکتشافات حفاری مغزه گیری که در حال انجام می باشد، برآورد خواهد شد. روش استخراج این معدن بصورت روباز و پلکانی است.
- معدن خاک صنعتی ساری تپه مرند: این معدن در استان آذربایجان شرقی و ۱۰ کیلومتری شمال شهرستان مرند و در فاصله ۴ کیلومتری شمال شرقی کارخانه کائولن شوئی شرکت قرار دارد که ذخیره قطعی کائولن آن حدود یک میلیون تن می باشد. روش استخراج این معدن بصورت روباز و پلکانی است.
- معدن خاک صنعتی کوهناب مرند: این معدن در استان آذربایجان شرقی و ۲۰ کیلومتری شمال شرقی شهرستان مرند و در فاصله ۱ کیلومتری شمال روستای کوهناب قرار دارد که ذخیره قطعی کائولن آن حدود یک میلیون تن می باشد. روش استخراج این معدن بصورت روباز و پلکانی است.
۳ خلاصه فرایند و خطوط تولید خاک چینی ایران:
طی فرایند تولید در کارخانه شرکت صنایع خاک چینی، سنگ خام کائولن استخراج شده از معدن که در انبار مواد اولیه دپو شده، پر عیارسازی می شود. این فرایند شامل سه مرحله عمده می باشد که بطور خلاصه عبارتند از:
- کاهش ابعاد و اندازه مواد اولیه
در این بخش مواد اولیه که بصورت کلوخه از معدن وارد و در انبار مواد اولیه ذخیره شده در دو مرحله سنگ شکنی با ظرفیت حدودا ۱۰۰ تن در ساعت تا ابعاد زیر ۵۰ میلیمتر خردایش و در سالن همگن سازی انباشت و همگن می گردد. سپس بوسیله ۳ دستگاه آسیاب غلطکی عمودی تا حد تعریف شده زیر ۲۰۰ میکرون و با ظرفیت جمعا ۶۵ تن در ساعت پودر و میکرونیزه می شود و به بخش دوم انتقال می یابد.
- فراوری و پرعیارسازی به روش تر
در بخش دوم خط تولید ، پودرخروجی از آسیابها و آب با هم مخلوط و بشکل دوغاب وارد مسیر فراوری تر متشکل از سه مجموعه جداگانه هیدروسیکلون می شود. البته ابتدا یک مرحله زبره گیری با سرند افقی حلزونی انجام وسپس بوسیله مراحل مختلف هیدروسیکلون در حجم مورد نیاز سیلیس زدایی و افزایش عیار کائولن انجام می گردد. برای محصولات مختلف سطح سلیس زدایی و عیار کائولن متفاوت بوده و این کار متناسب با ویژگیهای محصول انجام می گردد ضریب استحصال (وزن محصول خشک فراوری شده به وزن ماده اولیه جامد ورودی به واحد هیدروسیکلونها) تابع تعداد مراحل می باشد. در انتهای این بخش محصول فراوری شده بشکل ذرات معلق در دوغابی رقیق به بخش آبگیری منتقل می شود.
- آب گیری و خشک کردن
در اولین مرحله این بخش،کار آبگیری توسط تیکنرهای رسوب دهنده عمودی و با افزودن ته نشین ساز فلوکولانت انجام و بخش عمده آب بازیافت شده مجددا به ابتدای واحد هیدروسیکلونها عودت شده و پالپ غلیظ حاوی ذرات محصول پر عیار (از نظر کائولن) رسوب کرده به مرحله فیلتراسیون ارسال می گردد که طی آن مرحله دوم آبگیری در هفت دستگاه فیلترپرس محفظه ایی تحت فشار متوسط و با استفاده از پمپ های پیستونی دیافراگمی انجام می شود. خمیر کیک حاصله از فیلتر پرسها پس از عبور از اکسترو در بشکل رشته ایی وارد مرحله سوم آبگیری شامل چهار دستگاه خشک کن از نوع نواری سه گانه با ظرفیت مجموع ۳۰ تن در ساعت گردیده، خشک شده و به یکی از سیلوهای شش گانه ارسال می شود.
وضعیت معاملاتی سهام:
بازدهی شرکت در یک ماهه اخیر ۱۰ درصد منفی و در ۳ ماهه اخیر ۲۵ درصد مثبت بوده است. وضعیت معاملاتی و وضعیت نسبت های مالی آن در مقایسه با صنعت و بازار به شرح ذیل است:
سرمایه و سهامداران:
سرمایه شرکت در حال حاضر ۳۷۵,۰۰۰ میلیون ریال است که جزییات سهامداران آن به شرح ذیل است:
مبلغ و مقدار فروش
همانطور که در جداول فوق مشاهده می نمایید، شرکت در سالهای اخیر خود روند تقریبا با رشدی در فروش را طی کرده تولید محصولات این شرکت در محدوده ۳۱۰ تا ۴۶۰ هزار تن محصول بوده است. مبلغ فروش نیز به تبع افزایش مقدار و نرخ، روند صعودی مناسبی را طی نموده است.
همچنین در سال مالی اخیر و در مجموع عملکرد ۹ ماهه، بیش از ۳۴۴ هزار تن فروش داشته است. روند فروش شرکت در سال مالی ۱۳۹۷ به تفکیک ماهانه به شرح جدول ذیل است:
بهای تمام شده کالای فروش رفته:
همانطور که در جداول بالا ملاحظه می نمایید، هزینه سربار و مواد مستقیم مصرفی، بیشترین سهم را در بهای تمام شده کخاک ایفا می نمایند.
عملکرد سود سازی شرکت در ۹ ماهه ۱۳۹۷:
همانطور که در جدول فوق مشاهده می نمایید، روند سود سازی شرکت در ۵ سال اخیر کاملا مثبت بوده است. امسال نیز با ادامه روند رشد نرخ محصولات، شرکت توانسته در عملکرد ۹ ماهه خود، به سود ۱,۲۳۰ ریالی برسد.
پیش بینی سود سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۷
شرکت عملکرد خود از لحاظ فروش را تا پایان بهمن ماه منتشر کرده است. ما برای سال مالی ۱۳۹۷ مفروضات ذیل را برای برآورد سود در نظر گرفته ایم:
- مقدار فروش شرکت در اسفند ماه همانند بهمن ماه ۱۳۹۷٫
- نرخ فروش اسفند ماه در محدوده میانگین نرخ دی و بهمن ۱۳۹۷٫
- روند بهای تمام شده همانند عملکرد ۳ ماهه سوم شرکت.
- سایر موارد متناسب با تولید همانند عملکرد ۹ ماهه منظور شده است.
با توجه به مفروضات فوق، سود شرکت همانطور که در جدول ذیل مشاهده می نمایید، حوالی ۱۸۰ تومان به دست می آید.
پیش بینی سود سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۸
برای سال مالی ۱۳۹۸، سود شرکت، با فرض اینکه مقدار فروش محصولات همانند سال ۱۳۹۷باشد، نرخ فروش دلاری محصولات و همچنین مواد اولیه مصرفی همانند عملکرد بهمن شرکت، بهای تمام شده با افزایش ۲۵ درصدی در هزینه سربار و دستمزد و افزایش ۲۵ درصدی در هزینه های عمومی و اداری به شرح ذیل می باشد:
با فرض اینکه فروش سال ۱۳۹۸ همانند فروش سال ۱۳۹۷ باشد، سود شرکت در حدود ۱۹۵ تومان خواهد بود. سود به دست آمده بدون در نظر گرفتن در آمد های غیر عملیاتی و افزایش نرخ محصولات می باشد و میتوان بیان کرد تا حدودی محافظه کارانه است.
گروه تحلیل گری بتا سهم…