تحلیل بنیادی به پرداخت ملت

بهمن ۳۰, ۱۳۹۷

۱

تحلیل بنیادی به پرداخت ملت (پرداخت)

معرفی شرکت

شرکت به پرداخت ملت (سهامی عام) با هدف توسعه ابزارهای پرداخت الکترونیکی فعالیت خود را از سال ۱۳۸۴ بعنوان ارائه دهنده خدمات پرداخت الکترونیکی Payment Service Provider(PSP)با اخذ مجوز رسمی از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران آغاز نموده است، همچنین پس از تشکیل شرکت شاپرک در سال ۱۳۹۱ مجوزهای لازم جهت ادامه فعالیت از شرکت مذکور اخذ گردیده است.

در حال حاضر ۱۲ شرکت PSP در کشور وجود دارند و به پرداخت با ارائه سبدی کامل رتبه نخست را به خود اختصاص داده است با این حال در دو سال گذشته رقبا با بهبود زیرساخت فنی و افزایش کیفیت سرویسهای ارائه شده توانسته اند بخشی از بازار پایانه های فروشگاهی را به خود اختصاص دهند. برخ از این شرکت ها با ارائه نرم افزارهای موبایلی اقدام به تصاحب سهم بازاری پرداخته اند.

بر اساس آمار شاپرک، بیشترین سهم از خدمات پرداخت الکترونیک کشور مربوط به خرید کالا و خدمات و همچنین حوزه کارتخوان های فروشگاهی است. متناسب با این امر، بیشترین حجم فعالیت به پرداخت ملت در سنوات اخیر متمرکز بر تصاحب و حفظ سهم بازار در این محور بوده که آمارها به خوبی نشان از حصول توفیق در دستیابی به این هدف را داشته و شرکت به پرداخت ملت بالاترین سهم بازار کشور را در این حوزه ها در اختیار دارد.

 

 

 

 

 

سهامداران

سهامدار/دارندهمیلیون سهمدرصد
شرکت گروه فن آوران هوشمند ‌‌بهسازان فردا-س.خ-۸۵۵۹۰
شرکت مهندسی سیستم یاس ارغوانی-سهامی خاص-۳۳۳٫۵۲
شرکت توسعه ومدیریت سرمایه صبا-سهامی خاص-۱۲۱٫۲۵
شرکت بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران۱۱۱٫۱۱

شرکت بهسازان فردا از شرکت های فرعی بانک ملت می باشد.

افزایش سرمایه و تقسیم سود

۲

لازم به ذکر است، شرکت طی آخرین مرحله در تیر ماه  سال ۹۷ سرمایه خود را از ۹۵ میلیارد تومان به ۱۴۵ میلیارد تومان افزایش داده است.

 

 

 

جایگاه در صنعت

در جدول فوق، مقایسه ای از شرکت های فعال در  این گروه آورده شده است.

۳

در نمودار فوق، مقایسه سهم هر یک از شرکت های فعال در حوزه psp از لحاظ تعداد تراکنش در سال های ۹۵ و ۹۶ آورده شده است. به پرداخت از لحاظ تعداد تراکنش، با ۲۱٫۹۲ درصد، جایگاه نخست را در اختیار دارد. البته سهم شرکت از لحاظ تعداد تراکنش در سال ۹۵ حدود ۲۳٫۸۹ درصد بوده است.

۴

در نمودار فوق، مقایسه سهم هر یک از شرکت های فعال در حوزه psp از لحاظ مبلغ تراکنش در سال های ۹۵ و ۹۶ آورده شده است. به پرداخت از لحاظ تعداد تراکنش، با ۲۸٫۴۸ درصد، جایگاه نخست را در اختیار دارد. البته سهم شرکت از لحاظ تعداد تراکنش در سال ۹۵ حدود ۳۲٫۵۶ درصد بوده است. هر چند سهم تراکنش های شرکت کاهشی بوده اما همچنان اختلاف قابل توجه با سایر رقبا دارد.

*منبع نمودار ها : شاپرک

 

ریسک های صنعت

نوسانات نرخ ارز

بیشتر تجهیزات و مواد اولیه مورد استفادۀ این صنعت وارداتی است. به همین دلیل افزایش و کاهش نرخ ارز تأثیر زیادی در بهای تمام شدۀ محصولات میگذارد. با افزایش نرخ ارز بهای تمام شده افزایش و سود شرکت کاهش مییابد و برعکس.

سرعت تغییرات تکنولوژی در صنعت IT

سرعت تغییرات تکنولوژی در این صنعت منجر به ایجاد هزینه های بسیار چه در بخش به روز رسانی تجهیزات و چه بخش آموزش و سرمایه انسانی می شود.

تحریمها و محدودیت های بین المللی

این مسأله مشکلاتی از قبیل محدودیت در خصوص تأمین تجهیزات سخت افزاری با فناوری پیشرفته، عدم امکان ایفای تعهدات

قراردادی نسبت به مشتریان، تأخیر در انجام موضوع قراردادها و لذا پرداخت جرایم و خسارات ناشی از نقض تعهدات را به وجود میآورد.

ریسک قانونی

این ریسک ناشی از عدم رعایت قوانین، مقررات، روشهای اجرایی و استانداردهای اخلاقی میباشد. به علاوه تغییر در قوانین حاکمیتی نیز می تواند اثرات قابل توجهی بر درآمد و هزینه های این شرکت ها داشته باشد.

 

درآمد ارائه خدمات

۵

درآمد شرکت طی سال های اخیر رشدی صعودی را تجربه نموده است. افزایش شدید درآمدها در سال ۹۶ مربوط به درآمد ناشی از فروش شارژ بوده است که البته حاشیه سود اندکی برای شرکت دارد.

 

 

عملکرد در ۹۶

شرح خدمات/ قراردادهادرآمد ارائه خدماتبهای تمام شده سود(زیان) ناخالصحاشیه سود ناخالص
خدمات شارژ۷,۱۷۷,۷۶۷-۶,۸۱۳,۷۰۶۳۶۴,۰۶۱۵%
شبکه الکترونیک پرداخت کارت شاپرک۴,۳۲۳,۹۱۹-۱,۶۴۴,۵۰۷۲,۶۷۹,۴۱۲۶۲%
پشتیبانی پایانه ها۱,۲۹۳,۹۶۱-۸۶۴,۶۹۳۴۲۹,۲۶۸۳۳%
سایر۱۴,۹۰۹-۱۰,۶۱۲۴,۲۹۷۲۹%
تولید نرم افزار۶۷,۷۰۶-۵۳,۰۴۹۱۴,۶۵۷۲۲%
جمع ۱۲,۸۷۸,۲۶۲-۹,۳۸۶,۵۶۷۳,۴۹۱,۶۹۵۲۷%

 

همانطور که در جدول فوق نیز مشاهده میشود، بیش از نیمی از فروش ۱،۲۸۷ میلیارد تومانی شرکت مربوط به درآمد ناشی از فروش شارژ بوده است. پس از آن کارمزد ناشی از خدمات شاپرک با ۴۳۲ میلیارد تومان در رده بعدی قرار دارد البته باید توجه کرد، فروش شارژ حاشیه سود پایین حدود ۵ درصدی دارد.

درآمد دریافتی از شاپرک، به دلیل حاشیه سود ناخالص بالای آن،  مهمترین درآمد شرکت محسوب می شود. این درآمد بر اساس تعداد و نوع تراکنش و نرخ های تعیین شده محاسبه می شود.

 

اجزای بهای تمام شده

۶

ترکیب بهای تمام شده شرکت به شرح جدول فوق می باشد. حدود ۸۸ درصد از کل بهای تمام شده مربوط به خرید خدمات است که سهم هزینه شارژ اکثر آن را تشکیل می دهد.

روند سود ناخالص

۷

روند خیره کننده افزایش سود در سال های ۹۵ و ۹۶ مشاهده می شود به طوری از ۵۹ میلیارد تومان در سال ۹۴ به ۳۴۹ میلیارد تومان در سال ۹۶، افزایش یافته است.

شرکت در ۹ ماهه سال جاری، سود ناخالص ۲۶۵ میلیارد تومانی را محقق کرده که در مقایسه با دوره مشابه افزایش ۱۲ درصدی دارد.

حاشیه سود

۸

روند حاشیه سود چنانچه مشاهده می شود از ۹۲ تا ۹۴ نزولی بوده است  در سال ۹۵ شاهد افزایش این روند و در سال ۹۶ شاهد کاهش این نرخ بوده ایم، دلیل کاهش حاشیه سود در سال ۹۶ افزایش سهم درآمدهای ناشی از فروش شارژ بوده است. شرکت در ۹ ماهه سال جاری حاشیه سود ناخالص ۲۲ درصدی و حاشیه سود خالص ۱۵ درصدی داشته است.

روند تغییرات خالص جریان وجوه نقد

جریان وجوه نقد از ۴ قسمت کلی شامل جریان نقد ناشی از فعالیت های تامین مالی، جریان نقد ناشی از بازده سرمایه گذاری ها و سود پرداختی بابت تامین مالی، فعالیت های سرمایه گذاری و فعالیت های تامین مالی می باشد.

۹

وجه نقد پرداختی شرکت بابت تحصیل دارایی های ثابت طی سال های اخیر رقم قابل توجهی را به خود اختصاص داده است به طوری که در سال ۹۶ مبلغ ۱۵۲ میلیارد تومان و در سال ۹۵ مبلغ ۱۱۴ میلیارد تومان خروج وجه نقد ناشی از این سرفصل اتفاق افتاده است. در واقع وجه نقد ایجاد شده صرف تشکیل سرمایه شده است. عمده دارایی ثابت مربوط به تجهیزات بوده است.

چشم انداز شرکت :

با توجه به رشد فزاینده پرداخت الکترونیکی در ایران و جهان و ورود تکنولوژیهای نوآورانه در این بخش، مشخصا صنعت پرداخت الکترونیکی در مسیر رشد و تعالی قرار دارد. به نظر می رسد در آینده نه چندان دور شیوه های پرداخت کنونی دگرگون شده و ابزارهای نوین و حتی مجازی جایگزین شیوه های فعلی گردد، به گونه ایی که در چند سال آینده کارتهای بانکی ابزارهای اصلی پرداخت نخواهند بود .شرکت به پرداخت اهداف زیر را به عنوان چشم اندازهای خود در سال های آتی عنوان نموده است:

  • گستردگی خدمات پرداخت موبایلی از طریق اپلیکیشن سکه و مشارکت با شرکای تجاری در این حوزه
  • افزایش سهم خدمات به سایر بانکها و جذب از سهم بازار رقبا
  • ایجاد بازارهای جدید در حوزه پرداخت با تولید پایانه های اختصاصی اصناف
  • توسعه ۲۰ درصدی پایانه های فروش در کل کشور
  • نوسازی ۳۰ درصدی پایانه های فروش در کل کشور
  • برنامه ریزی جهت اخذ سهم قابل توجه از شارژالکترونیکی اپراتورهای کشور
  • افزایش امنیت و ارایه سرویس های خاص به مشتریان ارزنده و جذب حداکثری پذیرندگان اینترنتی پایانه های مجازی
  • طرح جامع کارآمدسازی پایانه های ناکارآمد

 

بررسی عملکرد در سال جاری

۱۰

شرکت در ۹ ماهه سال جاری با فروش ۱،۱۸۴ میلیارد تومانی که عمده ان مربوط به فروش شارژ و در مرحله بعد مربوط به خدمت شاپرک می باشد، سود ناخالص ۲۶۵ میلیارد تومانی و سود خالص ۱۷۳ میلیارد تومانی را محقق کرده است که افزایش ۴ درصدی در مقایسه با دوره مشابه دارد.

به پرداخت در ۱۰ ماهه گذشته، در هر ماه به طور متوسط درآمد ۱۳۲ میلیارد تومانی داشته است که در سه ماهه پایانی یعنی آبان، آذر و دی ، فروشی بالاتر از متوسط داشته است. با توجه به برآورد فروش ۳۹۵ میلیارد تومانی در سه ماهه پایانی و عملکرد شرکت در ماه های اخیر، تحقق فروش قابل انتظار است.

 

سود و زیان

صورت سود و یانواقعی ۹۶نه ماهه ۹۷بودجه ۹۷
درامد ارائه خدمات۱۲,۸۷۸,۲۶۲۱۱,۸۴۰,۷۸۹۱۵,۷۸۷,۲۵۶
هزینه ارائه خدمات (۹,۳۸۵,۵۶۱) (۹,۱۹۴,۰۰۴) (۱۲,۲۵۵,۶۳۵)
سود (زیان) ناخالص۳,۴۹۲,۷۰۱۲,۶۴۶,۷۸۵۳,۴۹۲,۷۰۱
هزینه های عمومی, اداری و تشکیلاتی-۲۷۹,۸۰۵-۳۴۸,۳۷۶-۴۴۸,۸۰۰
خالص سایر درامدها (هزینه ها) ی عملیاتی۰۰۰
سود (زیان) عملیاتی۳,۲۱۲,۸۹۶۲,۲۹۸,۴۰۹۳,۰۴۳,۹۰۱
هزینه های مالی-۲۴۳,۷۷۸-۱۲۸,۵۸۹-۱۷۱,۴۵۲
درامد حاصل از سرمایه گذاریها۰۰۰
خالص سایر درامدها و هزینه های غیرعملیاتی۵۷,۵۰۱۶۲,۹۸۹۶۲,۹۸۹
سود (زیان) خالص عملیات در حال تداوم قبل از مالیات۳,۰۲۶,۶۱۹۲,۲۳۲,۸۰۹۲,۹۳۵,۴۳۸
مالیات-۶۹۷,۰۳۶-۵۰۶,۹۶۳-۶۶۶,۴۹۶
سود (زیان) خالص عملیات در حال تداوم ۲,۳۲۹,۵۸۳۱,۷۲۵,۸۴۶۲,۲۶۸,۹۴۲
سود (زیان) عملیات متوقف شده پس از اثر مالیاتی۰۰۰
سود (زیان) خالص۲,۳۲۹,۵۸۳۱,۷۲۵,۸۴۶۲,۲۶۸,۹۴۲
سود هر سهم پس از کسر مالیات۲,۴۵۲۱,۱۹۰۲,۴۵۲
سرمایه۹۵۰,۰۰۰۱,۴۵۰,۰۰۰۱,۴۵۰,۰۰۰
حاشیه سود ناخالص۲۷%۲۲%۲۲%

بودجه ۹۶ بر مبنای برآورد شرکت برای سه ماهه پایانی سال می باشد.

 

 

 

گروه تحلیل گری بتا سهم…

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم