تحلیل بنیادی وخارزم

دی ۳, ۱۳۹۶

۱

  تحلیل بنیادی وخارزم 

معرفی

شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی درسال ۱۳۷۶ با سرمایه ۱۰۰ میلیارد ریال به صورت سهامی خاص به ثبت رسید و در سال ۱۳۸۴ با هدف توسعه فعالیت‌ها، گسترش مشارکت در انواع طرح‌های سرمایه‌گذاری و ورود به عرصه صنعت سرمایه‌گذاری کشور، به سهامی عام تغییر یافت. سهام شرکت در سال ۱۳۸۹ نزد سازمان بورس و اوراق بهادار ثبت و در اسفند ماه همان سال در بازار اول فرابورس ایران پذیرفته شد و هم‌اکنون با نماد معاملاتی وخارزم در بازار اول بورس اوراق بهادار تهران در حال معامله است.

 

 

 

سهامداران

سهامدار/دارندهسهمدرصد
موسسه همیاری غدیر۳ B۲۰٫۷۷
شرکت سرمایه گذاری تامین آتیه مسکن-سهامی خاص-۱ B۱۰٫۷۵
شرکت گروه مالی بانک مسکن-سهامی عام-۱ B۹٫۹۴
شرکت آرمان اندیشان رستاک-سهامی خاص-۱ B۸٫۶۱
شرکت سرمایه گذاری ملی ایران-سهامی عام-۴۲۲ M۳٫۳۷
شرکت آتیه سپهرقرن-سهامی خاص-۳۱۷ M۲٫۵۳
شرکت سرمایه گذاری صنعت ومعدن-سهامی عام-۱۸۲ M۱٫۴۵
شرکت بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران۱۶۸ M۱٫۳۴
شرکت بیمه البرز-سهامی عام-۱۶۶ M۱٫۳۲
شرکت بانک اقتصادنوین-سهامی عام-۱۲۶ M۱٫۰۱

سرمایه شرکت سرمایه گذاری خوارزمی در تابستان سال ۱۳۹۴ نیز  با طی مراحل قانونی به مبلغ ۱۲۵۰ میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش بازار شرکت نیز در حال حاضر حدود ۱۱۰۰ میلیارد تومان میباشد.

 

ترکیب پرتفو

۲

کل بهای تمام شده سرمایه گذاری های وخارزم حدود ۱۶۰۰ میلیارد تومان می باشد که ۵۲ درصد آن در شرکت های بورسی و ۴۸ در صد آن در خارج از بورس سرمایه گذاری شده است.

 

ترکیب پرتفو به تفکیک صنعت

۳

صنعت واسطه گری های مالی و تامین برق، بخار و آب گرم بیشترین سهم را در بهای تمام شده سرمایه گذاری های شرکت دارند.

پرتفوی بورسی

نام شرکتقیمت تمام شده (م.ریال)ارزش بازار
(میلیون ریال)
وزن در بهای تمام شده کل
بانک صادرات ایران۱,۸۶۶,۸۳۴۱,۶۰۰,۵۷۰۱۲%
بانک  پاسارگاد۱,۵۷۲,۶۹۳۱,۸۶۲,۸۱۲۹٫۸%
سرمایه گذاری مسکن۹۸۱,۴۶۹۵۶۱,۶۸۹۶٫۱%
سرمایه گذاری غدیر(هلدینگ)۴۶۰,۴۶۰۱,۰۰۹,۶۸۱۲٫۹%
سرمایه گذاری پارس آریان۴۶۰,۳۱۴۳۳۱,۳۶۲۲٫۹%
پتروشیمی فناوران۳۵۳,۱۰۹۹۹۲,۴۹۰۲٫۲%
داروسازی سینا۳۲۵,۶۷۸۳,۲۹۶,۱۳۱۲٫۰%
سیمان سفید نیریز۲۷۲,۵۱۳۱۶۲,۵۲۰۱٫۷%
پتروشیمی خارک۲۵۰,۲۰۵۳۵۶,۹۹۶۱٫۶%
صنایع پتروشیمی خلیج فارس۲۲۲,۶۴۳۱۸۰,۰۵۳۱٫۴%
کارت اعتباری ایران کیش۲۱۰,۲۴۴۶۲۴,۱۴۳۱٫۳%
سایر۱,۴۸۵,۴۲۹۱,۸۶۹,۱۳۲۹٫۲%
مجموع۸,۴۶۱,۵۹۱۱۲,۸۴۷,۵۸۰۵۲٫۴۹%

 

در جدول فوق، فقط شرکت هایی که سهم قابل توجهی در پرتفوی بورسی شرکت را دارند، آورده شده است. بانک صادرات، بانک پاسارگاد و سرمایه گذاری مسکن، به ترتیب بیشترین سهم را در پورتفوی بورسی شرکت دارند. ارزش بانک صادرات با فرض بازگشایی سهم با ۳۰ درصد تعدیل منفی حساب شده است.

پرتفوی غیر بورسی

۴

در نمودار فوق ترکیب پرتفوی غیر بورسی شرکت بر اساس سهم هر شرکت از بهای تمام شده کل سرمایه گذاری ها ( بورسی و غیربورسی ) نشان داده شده است. در میان پرتفوی غیربورسی شرکت، شرکت توسعه برق و انرژی سپهر و بعد از آن شرکت توسعه مدیریت سرمایه خوارزمی بیشترین سهم را دارند که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

شرکت توسعه برق و انرژی سپهر:

در سال ۱۳۹۱ توسط بانک صادرات ایران به منظور مدیریت، نگهداری و راهبری تاسیسات و ساختمان ها و انتقال دارایی های نیروگاه منتظر قائم تاسیس شد. در سال ۱۳۹۲ شرکت سرمایه گذاری خوارزمی اقدام به خرید این شرکت به همراه دارایی اصلی آن ( نیروگاه منتظر قائم ) نمود و مالکیت ۱۰۰ درصدی این شرکت را در اختیار گرفت.

نیروگاه منتظر قائم دارای دو نیروگاه بخاری و سیکل ترکیبی است. ظرفیت اسمی نیروگاه ۱۶۲۳ مگاوات، شامل ۴ واحد بخار به ظرفیت ۶۲۴ مگاوات، ۶ واحد گازی به ظرفیت ۶۹۶ مگاوات و ۳ واحد سیکل ترکیبی به ظرفیت ۳۰۰ مگاوات می باشد.

بر مبنای قرارداد بین شرکت و بانک صادرات، سرمایه گذاری خوارزمی مطابق با قرارداد واگذاری مجموعه نیروگاه منتظر قائم، متعهد شد طی سه مرحله تا تاریخ ۳۱/۰۲/۹۳ مجموعا مبلغ ۱،۷۰۴،۶۴۸ میلیون ریال به صورت نقد به بانک صادرات پرداخت نموده و مابقی به مبلغ ۲۸،۲۱۶،۰۸۷ میلیون ریال را ظرف مدت ۸ سال به صورت ۱۶ قسط مساوی ۶ ماهه معادل با مبلغ ۱،۷۶۳،۵۰۵ میلیون ریال ( با نرخ بهره ۸٫۵ درصد ) بابت هر قسط از تاریخ ۲۷/۰۶/۹۳ تا تاریخ ۲۷/۱۲/۱۴۰۰ پرداخت نماید.

از پرداخت اقساط ۸ ساله، ۳ سال آن گذشته است اما علی رغم پیش بینی های قبلی به واسطه تگناهای مالی حاکم بر صنعت و وزارت نیرو در خصوص افزایش قیمت فروش برق و نیز عدم وصول مطالبات ناشی از آن، فرآیند پرداخت اقساط و با وقفه مواجه گردیده است. بنابر مذاکرات و مکاتبات متعدد به عمل آمده پیش از سرسید اقساط مربوطه، این شرکت آمادگی خود مبنی بر تسویه بدهی ها از محل دارایی ها غیر نقد و تجدید ساختار اقساط باقیمانده را به بانک اعلام نموده است که پس بررسی های به عمل آمده در آن بانک در تاریخ ۳۱/۰۵/۱۳۹۶ موافقت با انتقال دارایی های ارزشمند شرکت سرمایه گذاری خوارزمی مشتمل بر پروژه های ساختمانی و سهام شرکت های بورسی و غیربورسی ابلاغ گردیده است. دارایی های مورد توافق جهت واگذاری به شرح زیر می باشد.

بهای تمام شده این دارایی ها حدود ۵۷۴ میلیارد تومان می باشد که با توجه به ارزشگذاری این دارایی ها طبق گزارش کارشناسی حدود ۸۳۰ میلیارد تومان می باشد، تفاوت بهای تمام شده و ارزش کارشناسی به مبلغ حدود ۲۵۶ میلیارد تومان میتواند به عنوان سود شناسایی شود. بنابر اظهارات شرکت تاثیر نهایی این معامله بر سود و زیان لزوما به میزان ما به التفاوت ارزش کارشناسی و بهای تمام شده نبوده و رقم نهایی پس از اتمام نقل و انتقال قابل احصا خواهد بود.

 

پرتفوی غیربورسی

نام شرکتقیمت تمام شده (م.ریال)ارزش بازار
(میلیون ریال)
سهم از بهای تمام شده
شرکت توسعه برق و انرژی سپهر۲,۷۲۰,۰۶۳۴,۶۰۱,۶۳۵۱۶٫۹%
توسعه مدیریت سرمایه خوارزمی۱,۳۷۳,۵۰۵۳,۲۴۱,۹۸۰۸٫۵%
شرکت تولید و توسعه ایستگاهی نیروپارسه۷۸۷,۷۲۲۱,۰۲۴,۰۳۹۴٫۹%
توسعه ساختمان خوارزمی۵۴۹,۹۷۸۷۱۴,۹۷۱۳٫۴%
سرمایه گذاری اتی نگر سپهر ایرانیان۴۹۹,۸۰۰۶۴۹,۷۴۰۳٫۱%
توسعه معادن صدر جهان۴۰۰,۰۰۰۵۲۰,۰۰۰۲٫۵%
تجارت گستران خوارزمی۲۹۹,۹۸۴۳۸۹,۹۷۹۱٫۹%
شرکت انرژی سپهر۲۳۴,۰۱۴۳۰۴,۲۱۸۱٫۵%
تامین سرمایه سپهر۱۹۹,۹۹۸۲۵۹,۹۹۷۱٫۲%
سایر۵۹۳,۱۵۴۹۰۰,۵۱۰۳٫۷%
جمع۷,۰۶۵,۰۶۴۱۲,۶۰۷,۰۷۰۴۷٫۵%

ارزشگذاری نیروگاه قائم؛ واحد های گازی با توجه به قیمت ۳۵۰ میلیون یوریی نیروگاه عسلویه و واحد های سیکل ترکیبی بر اساس متوسط هزینه هر یک مگاوات، حدود ۵۵۰ هزار یورو و یورو ۴۹۰۰ تومانی محاسبه شده است. ارزش شرکت توسعه مدیریت سرمایه خوارزمی بر اساس ان ای وی و سایر بر اساس بهای تمام شده و بازده ۳۰ درصدی محاسبه شده اند.

*توافقنامه فاینانس ۱۰۰ درصدی پروژه ساخت کارخانه فرآوری طلا و مس شادان بین شرکت کارند صدر جهان و کنسرسیومی شامل دو شرکت چینی و شرکت ایرانی به ارزش ۴۸ میلیون یورو امضا شد. شرکت کارند صدر جهان یکی از شرکت‌های هلدینگ توسعه معادن صدر جهان بوده و این هلدینگ نیز زیرمجموعه سرمایه‌گذاری خوارزمی به شمار می‌رود.

  

سهم سرمایه گذاری ها از خالص ارزش دارایی ها

۵

محاسبه NAV

وخارزم۱۳۹۷/۰۳/۳۱
بهای تمام شده پرتفوی داخل بورس شرکت۸,۴۶۱,۵۹۱
بهای تمام شده پرتفوی خارج از بورس شرکت۷,۶۵۸,۲۱۸
ارزش بازار پرتفوی بورسی شرکت۱۲,۸۴۷,۵۸۰
ارزش بازار برآوردی پرتفوی غیر بورسی شرکت۱۲,۴۳۴,۹۹۲
تفاوت ارزش بازار سرمایه گذاری های بورسی از بهای تمام شده۴,۳۸۵,۹۸۹
تفاوت ارزش برآوردی سرمایه گذاری های غیر بورسی از بهای تمام شده۴,۷۷۶,۷۷۴
ذخیره کاهش ارزش سرمایه گذاریها۵۴,۵۸۱
حقوق صاحبان سهام۱۷,۲۲۲,۹۶۴
NAV   شرکت۲۶,۴۴۰,۳۰۸
تعداد سهام شرکت۱۲,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰
NAV  هر سهم۲,۱۱۵
Price۸۸۱
P/nav۴۲%

 

خالص ارزش دارایی های وخارزم به ازای هر سهم ۲۱۱۵ ریال می باشد. قیمت وخارزم اکنون در محدوده ۴۲ درصدی خالص ارزش دارایی ها خود معامله می شود.

 

 

گروه تحلیل گری بتا سهم…

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم