تحلیل بنیادی پارس خودرو

دی ۳, ۱۳۹۶

۱

تحلیل بنیادی پارس خودرو  ( خپارس )

 

 

معرفی

شرکت پارس خودرو در تاریخ ۰۴/۰۲/۱۳۵۲ با نام شرکت سهامی موتور جک (سهامی خاص) در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید. در سال ۱۳۵۹ با توجه به موافقت سازمان صنایع ملی ایران ابتدا به شرکت جنرال موتورز ایران (سهامی خاص) و سپس شرکت پارس خودرو (سهامی خاص) تغییر نام داد. در سال ۱۳۷۱ براساس صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده، نوع شرکت از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل و در سال ۱۳۷۸در سازمان بورس و اوراق بهادار پذیرفته شد.

 

فعالیت اصلی شرکت

ساخت و مونتاژ کلیه انواع وسائط نقلیه موتوری و قطعات آنها و مبادرت به هرگونه فعالیت یا معامله قانونی بمنظور ایجاد و بهره‌برداری از وسائل یا تدارکات و تهیه مواد و تجهیزات و ماشین‌آلات از منابع داخلی یا از طریق واردات به هر طریقی که با عملیات شرکت ارتباط یا بستگی داشته باشد.

فروش و توزیع فراورده ها، خواه در داخل خواه از طریق صدور آن‌ها و مبادرت به هرگونه فعالیت یا معامله قانونی برای توسعه فروش یا توزیع فراورده های شرکت.

 

 

 

سهامداران

سهامدار/دارندهسهمدرصد
شرکت ایرانی تولید اتومبیل-سایپا- ۸ B۳۵٫۰۶
شرکت سرمایه گذاری وتوسعه.ص نیوان ابتکاربخش۱ _ ۵ B۲۱٫۹۹
شرکت سایپا ۳ B۱۲٫۱۹
شرکت سرمایه گذاری وتوسعه صنعتی نیوان ابتکارس.ع ۲ B۹٫۷۱
شرکت سرمایه گذاری گروه صنعتی رنا-سهامی عام- ۱ B۵٫۴۱

سرمایه شرکت ۲۲۷۲ میلیارد تومان و ارزش بازار شرکت در حال حاضر، حدود ۲۱۲۰ میلیارد تومان است.

صورت سود و زیان

صورت سود و زیانواقع ۹۵بودجه ۹۶
فروش۴۳,۳۳۹,۵۴۰۶۱,۶۸۲,۱۳۱
بهای تمام شده کالای فروش رفته(۳۸,۹۵۸,۵۶۸)(۵۶,۰۳۴,۴۴۹)
سود (زیان) ناخالص۴,۳۸۰,۹۷۲۵,۶۴۷,۶۸۲
هزینه های عمومی, اداری و تشکیلاتی(۱,۶۱۳,۴۵۷)(۲,۳۶۸,۴۰۰)
خالص سایر درامدها (هزینه ها) ی عملیاتی(۶۳,۰۳۹)(۴,۳۰۴)
سود (زیان) عملیاتی۲,۷۰۴,۴۷۶۳,۲۷۴,۹۷۸
هزینه های مالی(۲,۵۶۲,۶۵۴)(۲,۷۰۴,۵۰۴)
خالص سایر درامدها و هزینه های غیرعملیاتی۱۰۰,۰۸۲۲۳۴,۲۰۹
سود (زیان) خالص عملیات در حال تداوم قبل از مالیات۲۴۱,۹۰۴۸۰۴,۶۸۳
مالیات
سود (زیان) خالص عملیات در حال تداوم۲۴۱,۹۰۴۸۰۴,۶۸۳
سود (زیان) خالص۲۴۱,۹۰۴۸۰۴,۶۸۳
سود هر سهم پس از کسر مالیات۱۱۳۵
سرمایه۲۲,۷۲۰,۲۷۹۲۲,۷۲۰,۲۷۹
حاشیه سود ناخالص۱۰%۹%

خپارس، سود هر سهم ۹۶ را با افزایش قابل توجه ۲۳۳ درصدی نسبت به سال گذشته ۳۵ ریال به ازای هر سهم برآورد کرده است و در عملکرد شش ماهه سود ۱۶ ریالی را محقق کرده در حالی که در دوره مشابه سال گذشته زیان ۲ ریالی داشته است.

 

فروش بودجه

محصولمقدار فروش(دستگاه)نرخمبلغ فروش (م.ر)سهم در فروش
گروه رنو۱۰۰,۰۰۰۳۷۹,۷۷۲,۴۴۰۳۷,۹۷۷,۲۴۴۶۲%
گروه برلیانس۵۰,۰۰۰۴۰۳,۷۳۲,۲۴۰۲۰,۱۸۶,۶۱۲۳۳%
خانواده X100۸۲,۳۲۰۱۹,۰۰۰,۰۰۰۱,۵۶۴,۰۸۰۳%
ریچ p27۲,۵۰۰۶۰۱,۵۷۹,۲۰۰۱,۵۰۳,۹۴۸۲%
ون دولوکس۵۰۰۹۰۰,۴۹۴,۰۰۰۴۵۰,۲۴۷۱%
مجموع۲۳۵,۳۲۰۶۱,۶۸۲,۱۳۱۱۰۰%

عمده فروش شرکت مربوط به گروه رنو و گروه برلیانس میشود که به ترتیب حاشیه سود ناخالص ۹ درصدی و ۱۲ درصدی دارند. در ادامه به بررسی جزئیات مربوط به فروش خواهیم پرداخت.

مبلغ فروش

۲

در نمودار فوق روند فروش شرکت در بازه زمانی ۹۲ تا ۹۵ به علاوه بودجه ۹۶ نشان داده شده است. فروش از سال ۹۳ روند صعودی به خود گرفت و به حدود ۴٫۳ هزار میلیارد تومان در سال ۹۵ رسیده است. برای سال ۹۶ نیز، فروش با افزایش ۴۲ درصدی، حدود ۶٫۲ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

پارس خودرو، در عملکرد شش ماهه توانسته ۴۳ درصد مبلغ فروش را محقق کند که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ، افزایش قابل توجه ۵۸ درصدی دارد. شرکت در مهر  و آبان ماه، فروش حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومانی داشته که در مجموع پوشش ۶۳ درصدی بودجه را در عملکرد هشت ماهه رقم میزند.

 

 

مقدار فروش

۳

در نمودار فوق روند مقداری فروش، در بازه زمانی ۹۲ تا ۹۵ به علاوه بودجه ۹۶ نشان داده شده است. پارس خودرو، اتومبیل های متفاوتی به فروش می رساند اما در مجموع روند فروش محصولات به لحاظ تعدادی نیز صعودی بوده است.

در بودجه، در مجموع افزایش ۲۸ درصدی در تعداد فروش پیشبینی شده است. در شش ماهه ۴۳ درصد مجموع مقدار فروش محقق شده که رشد ۲۲ درصدی در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته دارد. روند مقداری فروش در مهر  و آبان ماه افزایشی بوده به طوری که در آبان ماه ۲۳،۶۲۵ دستگاه ( ۱۰ درصد بودجه ) به فروش رسانده و در مجموع ۸ ماهه با پوشش ۶۲ درصدی همراه شده است.

 

نرخ فروش

همانطور که قبلا نیز اشاره شد، عمده فروش مربوط به فروش گروه رنو و گروه برلیانس میباشد که در بودجه افزایش ۳ درصدی در متوسط نرخ گروه رنو و کاهش ۱۰ درصدی در متوسط نرخ گروه برلیانس پیشبینی شده است.  نرخ های فروش در متوسط هشت ماهه به ترتیب ۳ و ۵ درصد بالاتر از بودجه بوده است. در ادامه نمودار مربوطط به متوسط نرخ فروش آورده شده است.

۴ 

روند سودآوری

۵

 در نمودار فوق روند سودآوری در بازه زمانی ۹۲ تا ۹۵ به علاوه بودجه ۹۶ نشان داده شده است، همانطور که مشاهده میکنید، شرکت در سال های ۹۲ تا ۹۴ به دلیل پایین بودن حاشیه سود ناخالص، بالا بودن سایر هزینه های عملیاتی دچار زیان عملیاتی و زیان خالص شده است. سودآوری در سال ۹۵ بهبود یافته و برای ۹۶ نیز سود خالص حدود ۸۰ میلیارد تومانی پیشبینی شده که در شش ماهه حدود ۳۷ میلیارد تومان آن محقق شده است.

  

حاشیه سود ناخالص

۶

حاشیه سود نالص شرکت در سال ۹۳ برای اولین بار منفی بوده است اما بعد از آن روندی صعودی به خود گرفته است. حاشیه سود ناخالص ۹ درصدی برای ۹۶ برآورد شده که  در شش ماهه نیز همین ۹ درصد بوده است.

سایر درآمدها و هزینه های عملیاتی

۷

این آیتم در شرکت پارس خودرو حائز اهمیت است. دلیل هم اینکهدر سالیان گذشته، اثر قابل توجهی بر سود شرکت داشته است.

جزئیات این سرفصل حاکی از هزینه های جذب نشده در تولید می باشد. هزینه ای جذب نشده در تولید در واقع همان انحراف ظرفیت نا مساعد می باشد که از تفاوت بین سطوح ظرفیت برآوردی با تولید واقعی بدست می آید. این هزینه ها معمولاً به خاطر توقف خط تولید، ظرفیت بسیار پایین تر تولید از ظرفیت اسمی و مواردی از این دست به وجود می آید. این مورد در سال ۹۵ کنترل شده است و برای سال ۹۶ نیز با کاهش قابل توجه از ۶٫۳ میلیارد تومان در ۹۵ به ۴۰۰ میلیون تومان پیشبینی شده است.

 

بهای تمام شده

شرحبودجه ۹۶سهم از بهای تمام شده
مواد مستقیم مصرفی۵۰,۰۸۳,۲۳۳۸۹%
دستمزد مستقیم تولید۲,۶۶۹,۰۰۵۵%
سربار تولید۳,۲۹۹,۳۴۷۶%
جمع۵۶,۰۵۱,۵۸۵۱۰۰%

هزینه مواد مستقیم۸۹ درصد از بهای تمام شده فروش می باشد، هزینه سربار۶ درصد و هزینه دستمزد مستقیم تولید نیز ۶ درصد از کل بهای تمام شده را شامل می شود. ۴۲ درصد بهای تمام شده در شش ماهه تحمل شده است.

جزئیات مواد مستقیم منتشر نمی شود و نمی توان در مورد آن اظهار نظر نمود.

هزینه های مالی

۸

 

هزینه های مالی شرکت رقم بالایی میباشد، که برای سال ۹۶ به مبلغ حدود ۲۷۰ میلیارد تومان پیشبینی شده و در شش ماهه ۵۵ درصد آن اتفاق افتاده است. بررسی عملکرد شرکت در سال های گذشته نشان میدهد شرکت توانسته نسبت هزینه مالی به فروش را کنترل کند به طوری که این نسبت در سال ۹۲ حدود ۲۱ درصد بوده و در حال حاضر حدود ۵ درصد میباشد.

سود کارشناسی

مفروضات: نرخ فروش محصولات برای چهار ماهه باقی مانده بر اساس نرخ های فروش در هشت ماهه و سایر مفروضات بدون تغییر در نظر گرفته شده است.

صورت سود و یانبودجه ۹۶کارشناسی
فروش۶۱,۶۸۲,۱۳۱۶۳,۸۲۷,۲۳۴
بهای تمام شده کالای فروش رفته(۵۶,۰۳۴,۴۴۹)(۵۶,۰۳۴,۴۴۹)
سود (زیان) ناخالص۵,۶۴۷,۶۸۲۷,۷۹۲,۷۸۵
هزینه های عمومی, اداری و تشکیلاتی(۲,۳۶۸,۴۰۰)(۲,۳۶۸,۴۰۰)
خالص سایر درامدها (هزینه ها) ی عملیاتی(۴,۳۰۴)(۴,۳۰۴)
سود (زیان) عملیاتی۳,۲۷۴,۹۷۸۵,۴۲۰,۰۸۱
هزینه های مالی(۲,۷۰۴,۵۰۴)(۲,۷۰۴,۵۰۴)
خالص سایر درامدها و هزینه های غیرعملیاتی۲۳۴,۲۰۹۲۳۴,۲۰۹
سود (زیان) خالص عملیات در حال تداوم قبل از مالیات۸۰۴,۶۸۳۲,۹۴۹,۷۸۶
مالیات
سود (زیان) خالص عملیات در حال تداوم۸۰۴,۶۸۳۲,۹۴۹,۷۸۶
سود (زیان) خالص۸۰۴,۶۸۳۲,۹۴۹,۷۸۶
سود هر سهم پس از کسر مالیات۳۵۱۳۰
سرمایه۲۲,۷۲۰,۲۷۹۲۲,۷۲۰,۲۷۹
حاشیه سود ناخالص۹%۱۲%

 

سود فوق بر اساس متوسط نرخ های فروش در ۸ ماهه پیشبینی شده و مقدار فروش بدو تغییر فرض شده است. شرکت در شهریور حدود ۱۹۲۰۰ دستگاه، در مهر ماه حدود ۲۱۴۰۰ و در آبان ماه ۲۳۶۰۰ دستگاه به فروش رسانده است.

 

 

 

گروه تحلیل گری بتا سهم…

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم