تحلیل بنیادی تولید برق عسلویه

مهر ۱, ۱۳۹۶

۱

تحلیل بنیادی تولید برق عسلویه (بمپنا)

معرفی شرکت

نیروگاه گازی عسلویه شامل ۳ واحد گازی ۱۵۷ مگاواتی و ۲ واحد گازی ۱۶۶ مگاواتی و ۱ واحد گازی ۱۷۰مگاواتی به علاوه پست ۴۰۰ کیلو ولت می باشد که در ۲۵ کیلومتری منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی در مجاورت روستای بستانو در استان بوشهر واقع شده است. شرکت تولید برق عسلویه مپنا در سال ۱۳۸۴ ثبت و در سال ۱۳۹۱ در فرابورس پذیرفته شد.  تامین سوخت اصلی (گاز طبیعی) و سوخت جایگزین ( گازوئیل) برعهده شرکت توانیر است و شرکت تولید برق عسلویه طبق قرار داد تبدیل انرژی، برق تولید شده را به شرکت توانیر می فروشد.

سرمایه ۷۲٫۸ میلیارد تومان و ارزش بازاری بمپنا در حال حاضر حدود ۹۸۰ میلیارد تومان می باشد.

جایگاه شرکت در صنعت

بمپنا در صنعت برق فعالیت می کند و سهم ۱٫۶ درصدی از تولید برق در سال ۹۵ داشته که نسبت به سال ۹۴ با افزایش ۱۲ درصدی همراه بوده است. همچنین رشد تولید و مصرف برق در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴ رشد ۳ درصدی داشته است. طبق برآورد وزارت نیرو سالانه شاهد رشد ۸ درصدی تقاضای برق خواهیم بود. البته در بررسی و گزارشی که بیزینس مانتیور از رشد مصرف و قیمت برق در ایران تا سال ۲۰۲۳ میلادی ارایه نموده، رشد تقاضای برق را تا سال مذکور ۳ درصد پیش بینی کرده است.

 

 

ظرفیت

ظرفیت تولید برق شرکت برای بودجه ۹۶ با افزایش حدود ۴۲ درصدی درنظر گرفته شده که عمدتاً به دلیل ارتقا واحدهای گازی و افزایش راندمان نیروگاه می باشد. بمپنا طرح توسعه نیروگاه از گازی به سیکل ترکیبی را در دست اجرا دارد. در این طرح ۳ واحد سیکل ترکیبی ( بخاری ) ، هرکدام به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات به مجموعه ظرفیت نیروگاه اضافه خواهد شد همچنین راندمان نیروگاه از ۳۲ درصد در حال حاضر به ۴۹ درصد افزایش خواهد یافت. بنابر بر برآورد ها این طرح در سال جاری وارد مدار خواهد شد.

ترکیب سهامداران

سهامدار/دارندهمیلیون سهمدرصد
شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران مپنا-سهام                ۶۴۷۸۸٫۹۱
شرکت سرمایه گذاری فرهنگیان-سهامی خاص-                 ۲۲۳٫۰۴
شرکت نصب نیرو                   ۷۱٫۰۲

در حال حاضر شرکت جز واحد های تجاری فرعی شرکت گروه مپنا می باشد.

صورت سود و زیان

صورت سود و زیانواقعی ۹۵بودجه ۹۶
فروش۳,۷۵۷,۹۷۱۳,۳۳۳,۶۴۲
بهای تمام شده کالای فروش رفته(۱,۳۳۳,۸۴۶)(۱,۲۲۸,۹۲۵)
سود (زیان) ناخالص۲,۴۲۴,۱۲۵۲,۱۰۴,۷۱۷
هزینه های عمومی, اداری و تشکیلاتی(۹,۲۴۴)(۳,۱۲۳)
خالص سایر درامدها (هزینه ها) ی عملیاتی
سود (زیان) عملیاتی۲,۴۱۴,۸۸۱۲,۱۰۱,۵۹۴
هزینه های مالی(۱۹۲,۸۴۳)(۱۹۶,۹۱۳)
خالص سایر درامدها و هزینه های غیرعملیاتی(۴۹۷,۸۲۵)(۶۹۵,۴۷۷)
سود (زیان) خالص عملیات در حال تداوم قبل از مالیات۱,۷۲۴,۲۱۳۱,۲۰۹,۲۰۴
مالیات
سود (زیان) خالص عملیات در حال تداوم۱,۷۲۴,۲۱۳۱,۲۰۹,۲۰۴
سود (زیان) خالص۱,۷۲۴,۲۱۳۱,۲۰۹,۲۰۴
سود هر سهم پس از کسر مالیات۲,۳۶۸۱,۶۶۱
سرمایه۷۲۸,۰۰۰۷۲۸,۰۰۰
حاشیه سود ناخالص۶۵%۶۳%

بمپنا سود سال ۹۶ را ۱۶۶۱ ریال به ازای هر سهم در اولین پیش بینی خود ارائه کرده که نسبت به عملکرد واقعی سال ۹۵ با کاهش ۳۰ درصدی همراه بوده است. لازم به ذکر است سود واقعی سال ۹۵ در آخرین صورت های ارائه شده  افزایش ۸ درصدی نسبت به آخرین پیشبینی این سال داشته است. شرکت در سه ماهه ۵۷۶ ریال سود به ازای هر سهم را محقق کرده ( ۳۵ درصد بودجه ) که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته افزایش ۳۸ درصدی دارد.

روند سودآوری

۲

سودآوری شرکت در سال های اخیر روند افزایشی داشته است. در بودجه ۹۶ کاهش سود برآورد شده است.

حاشیه سود ناخالص

۳

حاشیه سود شرکت در محدوده ۶۲ تا ۶۵ درصد در نوسان بوده است.

 

فروش بودجه

نام محصول۱۳۹۳ سالسال ۱۳۹۴سال ۱۳۹۵بودجه ۹۶
برق – درآمد ظرفیت۳,۱۸۲,۳۰۱۳,۳۶۳,۳۶۸۳,۴۹۸,۴۰۸۲,۷۶۳,۱۸۶
برق – درآمد انرژی۲۴۵,۷۸۱۲۲۲,۵۲۷۲۵۹,۵۷۷۱۵۴,۶۲۱
برق – درآمد بازار برق۰۰۰۴۱۵,۸۳۵
سایر۵۳,۴۵۸-۹,۷۶۸-۱۳۰
جمع فروش۳,۴۸۱,۵۴۰۳,۵۷۶,۱۲۷۳,۷۵۷,۹۷۲۳,۳۳۳,۶۴۲

قرارداد فروش برق به شرکت توانیر در تاریخ ۰۱/۱۰/۱۳۹۶  به پایان می رسد به همین دلیل در بودجه، فروش ۹ ماهه به شرکت توانیر به علاوه فروش در بازار برق در سه ماهه آخر سال در نظر گرفته شده است. به طور کلی درآمد بمپنا شامل دو بخش است:

  • درآمد ظرفیت : این درآمد به موجب قرارداد تبدیل انرژی با شرکت توانیر حاصل می شود. بمپنا متعهد به ایجاد ظرفیت تولید انرژی در شرایط واقعی بر اساس قرارداد تبدیل انرژی می باشد که میزان تعهد شده در سال ۹۶ برای ۹ ماهه باقی مانده قرارداد با شرکت توانیر، ۷۹۹ مگاوات ساعت می باشد.
  • درآمد انرژی : با توجه به قرارداد در صورت آمادگی نیروگاه برای تولید برق و انتقال به شبکه سراسری برق، شرکت توانیر متعهد به خرید برق تولیدی نیروگاه می باشد. چنانجه بدلیل عدم نیاز شبکه سراسری به برق تولیدی نیروگاه ، شرکت توانیر موظف به محاسبه و پرداخت ۹۰ درصد از بهای مصوب هر کیلووات ساعت برق قابل تولید در چارچوب ظرفیت قابل انتقال به شبکه در قالب درآمد ظرفیت می باشد. در صورت تولید برق و تحویل آن به شبکه سراسری برق کشور ، معادل ۱۰ درصد از انرژی تحویلی به شبکه به عنوان درآمد انرژی به این شرکت پرداخت می گردد.

نرخ فروش برق هر سال بر اساس بر مبنای شاخص ترکیبی بهای مصرف کننده و نرخ ارز مورد تعدیل قرار می گیرد برای بودجه ۹۶ بر اساس نرخ تورم ۸ درصد و افزایش ۵ درصدی نرخ یورو در سال ۹۶ و یورو ۳۶۱۶ تومانی، نرخ فروش برق معادل ۲۷۷/۵۸۴ ریال برای هر کیلووات ساعت پیش بینی می گردد.

بمپنا در بودجه ۹۶ درآمدی را با عنوان درآمد بازار برق برآورد کرده، این درآمد برای سه ماهه چهارم سال ( با توجه به اتمام مدت قرار داد) در نظر گرفته شده است. این درآمد از دو قسمت تشکیل شده که هر کدام به شرح زیر است.

درآمد آمادگی بازار برق  = ظرفیت واقعی نیروگاه * نرخ آمادگی بازار* ضریب آمادگی سه ماهه* ۲۴ ساعت* تعداد روز

درآمد انرژی = نرخ انرژی * پیش بینی تولید سه ماهه

در محاسبات بودجه نرخ انرژی ۳۰۰ ریال و نرخ آمادگی بازار ۱۱۱ ریال در نظر گرفته شده است.

بررسی عملکرد درآمدی ماهانه شرکت:

علی رغم پیش بینی کاهش ۱۱ درصدی درآمد در بودجه، شرکت توانسته در عملکرد سه ماهه ۳۰ درصد آن را محقق کند که در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته حدود ۳۸ درصدی دارد. با احتساب عملکرد شرکت در تیر و مرداد ماه، در ۵ ماهه ۵۲ درصد فروش محقق شده که برای این مدت، نسبت به بودجه جلوتر است.

بهای تمام شده

شرحبودجه ۹۶سهم از بهای تمام شده
هزینه حفظ و نگهداری ظرفیت۷۲۸,۱۶۸۵۹%
هزینه بهره برداری۱۱۳,۲۴۵۹%
هزینه سوخت۱۷۴,۰۹۴۱۴%
هزینه استهلام نیروگاه۲۰۴,۴۳۴۱۷%
هزینه بیمه نامه ماشین آلات و مسئولیت جامع۸,۴۸۴۱%
سایر۵۰۰۰%
جمع۱,۲۲۸,۹۲۵۱۰۰%

بنابر بر قرارداد شرکت با توانیر، هزینه سوخت شرکت در مدت زمان قرارداد فروش توسط توانیر پرداخت شده و شرکت از این بابت هزینه ای پرداخت نخواهد شد. با توجه به پایان مدت قرارداد، برای سه ماهه آخر سال جاری این هزینه در نظر گرفته شده است.

 

موارد با اهمیت در مورد شرکت

طرح توسعه نیروگاه عسلویه : در اواخر سال ۹۴ به منظور افزایش ظرفیت و راندمان نیروگاه ، طرح توسعه نیروگاه از گازی به سیکل ترکیبی را شروع نمود این طرح در اواخر سال ۹۶ در مدار خواهد قرار گرفت. این طرح موجب افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت و افزایش راندمان شرکت از ۳۲ درصد و ۴۹ درصد خواهد شد. شرکت در یک دوره به مدت حداکثر ۲ ساله از بهره برداری هر واحد، سوخت مایع صرفه جویی شده یا معادل ریالی ان را پس از تایید توسط شرکت تولید نیرو برق حرارتی، از وزارت نفت دریافت خواهد نمود.

هزینه مالی:  هزینه مالی ناشی از تسهیلات اخذ شده به منظور اجرای نیروگاه از محل حساب ذخیره ارزی و از طریق بانک ملت به مبلغ ۲۶۹ میلیون یورو با نرخ یورو ۳۵۲۹۹ ریالی و نرخ ۲ درصدی سود لایبور می باشد. هزینه مالی برآوردی بودجه حدود ۱۹٫۷ میلیارد تومان می باشد.

تاثیر اعمال ماده ۲۰ قانون رفع موانع تولید بر شرکت : طبق این ماده ” دولت موظف است به تعیین تکلیف فرآیند تسویه بدهکاران ارزی از محل حساب ذخیره ارزی به دولت اعم از موارد تهاتر شده با بانک ملت، تجارت، رفاه کارگران و صادرات ایران و موارد تهاتر نشده برای کل بانک های کشور ظرف مدت شش ماه پس از تصویب این اصلاحیه اقدام کند.

تبصره۱- گیرندگان تسهیلات موضوع این ماده از تاریخ ابلاغ این قانون تا شش ماه فرصت دارند تا بدهی خود به قیمت روز گشایش را با بانک عامل تادیه و یا تعیین تکیلف کنند.

با توجه به دریافت تسهیلات ارزی ۲۶۹ میلیون یورویی شرکت از صندوق توسعه ملی، بمپنا می تواند از این قانون استفاده و وضعیت بدهی خود را با بانک عامل که بانک ملت است تعیین تکلیف کند. همانطور که در تبصره این قانون نیز آمده است شرکت می تواند بدهی خود را به قیمت روز گشایش تادیه کند. شرکت این تسهیلات را در مهرماه ۱۳۹۱ دریافت کرده که در این تاریخ نرخ تسعیر یورو ۱۵۸۷ تومان بوده ، بمپنا می تواند با این شرایط، بدهی ارزی خود را با نرخ هر یورو ۱۵۸۷ تومان و نرخ بهره ۱۵ درصد تبدیل به بدهی ریالی کند. با توجه به قیمت یورو در حال حاضر بدهی شرکت به میزان مابه التفاوت نرخ یورو در سال ۹۱ و نرخ یورو در سال ۹۵ کاهش خواهد یافت. طبق محاسبات سود ناشی از تسعیر ارز حدود ۵۲۰ میلیارد تومان خواهد بود البته شرکت مبلغ حدود ۲۷۷ میلیارد تومان زیان ناشی از تسعیر در نظرگرفته است که تفاوت این عدد با ۵۲۰ میلیارد تومان به مبلغ ۲۴۳ میلیارد تومان سود تسعیر باید به عنوان سود سنواتی شناسایی شود.

باید توجه داشت که هزینه های مالی شرکت نیز باید در ۵ سال اخیر تعدیل شود با مبلغ ریالی بدهی و نرخ ۱۵ درصد هزینه مالی هر سال حدود ۶۵٫۵ میلیارد می شود که مجموع  آن می شود حدود ۲۹۵ میلیارد تومان که حدود ۹۰ میلیارد آن پرداخت شده ، باقیمانده  ۲۰۵ میلیارد تومان باید به عنوان هزینه در صورت های مالی سنواتی لحاظ شود.

مطالبات از شرکت توانیر

میزان مطالبات شرکت حدود ۷۰۵ میلیارد تومان می باشد.

مالیات: با توجه به فعالیت شرکت در منطقه کمتر توسعه یافته عسلویه، شرکت از سال ۱۳۸۷ به مدت ۱۰ سال از مالیات معاف می باشد.

پیشبینی سود

مفروضات سناریو : فروش شرکت با فرض تمدید قرارداد با توانیر در سه ماهه پایانی سال محاسبه و بهای تمام شده نیز به همان نسبت افزایش یافته است، سایر نیز همان مفروضات بودجه در نظر گرفته شده است.

صورت سود و یانبودجه ۹۶سناریو
فروش۳,۳۳۳,۶۴۲۳,۸۳۸,۸۷۰
بهای تمام شده کالای فروش رفته-۱,۲۲۸,۹۲۵-۱,۴۱۵,۱۷۴
سود (زیان) ناخالص۲,۱۰۴,۷۱۷۲,۴۲۳,۶۹۶
هزینه های عمومی, اداری و تشکیلاتی-۳,۱۲۳-۳,۱۲۳
خالص سایر درامدها (هزینه ها) ی عملیاتی۰۰
سود (زیان) عملیاتی۲,۱۰۱,۵۹۴۲,۴۲۰,۵۷۳
هزینه های مالی-۱۹۶,۹۱۳-۱۹۶,۹۱۳
خالص سایر درامدها و هزینه های غیرعملیاتی-۶۹۵,۴۷۷-۶۹۵,۴۷۷
سود (زیان) خالص عملیات در حال تداوم قبل از مالیات۱,۲۰۹,۲۰۴۱,۵۲۸,۱۸۳
مالیات۰۰
سود (زیان) خالص عملیات در حال تداوم ۱,۲۰۹,۲۰۴۱,۵۲۸,۱۸۳
سود (زیان) خالص۱,۲۰۹,۲۰۴۱,۵۲۸,۱۸۳
سود هر سهم پس از کسر مالیات۱,۶۶۱۲,۰۹۹
سرمایه۷۲۸,۰۰۰۷۲۸,۰۰۰

سود ارائه شده در سناریو با فرض اتفاق افتادن مفروضات قابل اتکا خواهد بود.

 

 

گروه تحلیلی بتا سهم…

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم