تحلیل بنیادی شرکت سیمان شرق

آذر ۱۵, ۱۳۹۵

۱

تحلیل بنیادی شرکت سیمان شرق

سشرق

معرفی شرکت

شرکت در سال ۱۳۳۲ با سرمایه اولیه ۳۰ میلیون ریال به نام شرکت سیمان در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی تهران به تبت رسیده و در سال۱۳۳۳ نام شرکت به شرکت سهامی سیمان ، در سال ۱۳۵۱ به شرکت سهامی خاص سیمان و در تاریخ ۱۶/۰۶/۱۳۵۵ به شرکت سیمان شرق (سهامی عام) تغییر یافته و در تاریخ ۲۸/۰۵/۱۳۹۱ محل ثبت شرکت به اداره ثبت اسناد و املاک ناحیه دو مشهد انتقال یافته و در تاریخ ۰۳/۱۲/۱۳۵۶ در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پذیرفته شده است.

سهامداران

سهامدارانتعداد(میلیون سهم)درصد سهام
شرکت توسعه سرمایه وصنعت غدیر۳۰۳۲۲٫۸۶
شرکت سیمان سپاهان۱۸۵۱۳٫۹۷
شرکت سرمایه گذاری دی۱۷۲۱۲٫۹۵
شرکت سیمان فارس وخوزستان۱۵۹۱۲٫۰۱
شرکت سهامی بیمه ایران۲۹۲٫۲۱
شرکت سرمایه گذاری ملی ایران۲۹۲٫۲۱

سرمایه شرکت

سرمایه شرکت در بدو تاسیس مبلغ ۳۰ میلیون ریال بوده است که طی ۳۲ مرحله و در آخرین مرحله در سال ۱۳۹۵به ۲،۶۵۳،۵۶۰ میلیون ریال از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی افزایش یافته است.

تاریخمیزان افزایش(درصد)سرمایه جدید(م.ر)
۷۸۷۵۱۰۵,۰۰۰
۸۰۱۴۱۲۰,۰۰۰
۸۴۷۵۲۱۰,۰۰۰
۸۵۱۰۰۴۲۰,۰۰۰
۸۸۱۰۰۸۴۰,۰۰۰
۹۳۳۰۱,۰۹۲,۰۰۰
۹۴۲۲۱,۳۲۶,۷۸۰
۹۵۱۰۰۲,۶۵۳,۵۶۰

 

مبلغ فروش

۲ 

حاشیه سود ناخالص

۳

حاشیه سود ناخالص در کل صنعت سیمان اتفاق افتاده است و مختص به سیمان شرق به تنهایی نمی باشد. افزایش تعداد تولیدکنندگان سیمان، وجود رکود در صنعت ساختمان، وجود کسری بودجه در دولت و عدم تحقق بودجه های عمرانی، وجود مازاد ظرفیت در تولید داخلی و عدم امکان صادرات و بسیاری از عوامل دیگر همه و همه دست به دست همه داده اند و سبب شده اند حاشیه سود خالص در این صنعت از ارقام بالای ۵۰ درصد به حدود ۶-۷ درصد برسد. به عبارتی میزان رشد بهای تمام شده تولید سیمان یعنی مواد اولیه، دستمزد نیروی کار و سربار تولید که عمدتاً هزینه نیروی کار و انرژی را شامل می شود هر ساله با نرخی تندتر از نرخ رشد سیمان، افزایش داشته اند. همین امر سبب کاهش حاشیه سود ناخالص در این صنعت خاکستری شده است.

 

سود (زیان) عملیاتی

۴

متعاقب کاهش حاشیه سود ناخالص، سود عملیاتی شرکت نیز روند نزولی داشته است.

 هزینه های مالی شرکت

۵

نرخ رشد شگفت آور هزینه های مالی در سیمان شرق ناشی از بازپرداخت بدهی های ارزی این شرکت ها می باشد و امروز این هزینه ها تمامی سود شرکت را می بلعد. این تسهیلات عمدتاً در راستای ایجاد ظرفیت های جدید تولید اخذ شده بود و با افزایش سه برابری نرخ ارز و افزایش بیش از حد تولید و ایجاد رکود و عدم افزایش نرخ سیمان، عملاً بازپرداخت این تسهیلات کار را برای این شرکت بسیار سخت نموده است.

۶

سیمان شرق به دلایلی که گفتیم درسال ۹۴ و ۹۵ وارد زیان گردید و برای سال مالی ۹۶ نیز، زیان اعلام نموده است.

بهای تمام شده فروش

شرحبودجه ۹۶تاثیرگذاری
مواد مستقیم مصرفی۱۳۷,۵۱۱۰٫۱۳
دستمزد مستقیم تولید۳۵۷۳۳۳%
سربار تولید۸۷۴,۹۲۸۰٫۸۳
جمع۱,۰۴۸,۱۷۲۱۰۰%

سربار تولید عمده بهای تمام شده این شرکت را تشکیل میدهد. نگاهی به جزئیات هزینه سربار نشان میدهد که ۳۵ درصد از هزینه سربار مربوط به حقوق و مزایا، ۳۱ درصد مربوط به انرژی و مابقی مربوط به سایر هزینه ها مثل استهلاک می باشد. بنابراین دستمزد و هزینه های انرژی می توانند عمده ترین تغییرات در بهای تمام شده این شرکت را فراهم نمایند.

هزینه های مالی

هزینه های مالی، پاشنه آشیل سیمان شرق می باشند. افزایش سرمایه ۱۰۰ درصدی اخیر شرکت در راستای اصلاح ساختار مالی و با هدف بازپرداخت و جایگزین کردن قسمتی از تسهیلات گذشته صورت گرفته است. در طرح توجیهی این افزایش سرمایه آمده است که هزینه های مالی شرکت با فرض انجام افزایش سرمایه برای سال ۹۶ به ۶۱۵۰۳ میلیون ریال کاهش خواهد یافت.

مبنای تعیین نرخ ارز مورد استفاده

نرخ دلار ۳۷۰۰۰ ریال و نرخ درهم ۱۰۰۰۰ ریال و نرخ یورو جهت خرید قطعات ۳۹۴۸۰ ریال و برای تسهیلت ارزی ۳۳۳۵۷ ریال در نظر گرفته شده است .

صادرات

مقدار تولید سیمان شرق یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن است که از این مقدار ۳۰۰ هزار تن را صادر و مابقی را در بازار داخل خواهد فروخت.

نرخ فروش

تغییرات نرخ فروش در آّبان ماه نسبت به مهر ماه و در مهر ماه نسبت به شش ماهه قبل برای اکثر شرکت ها افزایشی بوده است. متوسط نرخ فروش در سیمان شرق برای مهر ماه ۹۵۱۱۸۱ ریال در هر تن بوده است. شرکت در بودجه نرخ ۸۷۲۴۲۲ ریال در نظر گرفته است. پیش بینی می شود سیمان شرق نیز همانند بسیاری از شرکت های دیگر افزایش نرخی بین ۵ تا ۱۰ درصد برای ماه آبان داشته باشد.

مفروضات کارشناسی

سناریو اول: متوسط نرخ فروش شرکت مطابق نرخ فروش مهرماه باشد. سایر مفروضات مشابه بودجه.

سناریو دوم: متوسط نرخ فروش ۵ درصد بیشتر از نرخ فروش مهرماه باشد (چون نرخ سیمان افزایشی بوده است انتظار معقولی است) و در آمدهای سرمایه گذاری نیز ده درصد رشد نماید. سایر شرایط مشابه بودجه.

سناریو سوم: در قسمت هزینه های مالی عنوان شد که شرکت با انجام افزایش سرمایه به دنبال اصلاح ساختار مالی و کاهش هزینه های مالی خود می باشد. اگر این فرض تحقق یابد، سود خالص شرکت طبق سناریوی سوم محقق خواهد شد.

 

صورت سود و زیانبودجه ۹۶کارشناسی ۹۶ سناریو اولکارشناسی ۹۶ سناریو دومکارشناسی ۹۶ سناریو سوم
فروش۱,۳۰۰,۴۶۰۱,۴۲۶,۷۷۲۱,۴۹۸,۱۱۰۱,۴۹۸,۱۱۰
بهای تمام شده فروش-۱,۰۶۷,۶۲۷-۱,۰۶۷,۶۲۷-۱,۰۶۷,۶۲۷-۱,۰۶۷,۶۲۷
سود ناخالص۲۳۲,۸۳۳۳۵۹,۱۴۵۴۳۰,۴۸۳۴۳۰,۴۸۳
هزینه های اداری عمومی وفروش-۱۰۰,۹۸۸-۱۰۰,۹۸۸-۱۰۰,۹۸۸-۱۰۰,۹۸۸
سایر درآمدهای عملیاتی۰۰۰۰
سود عملیاتی۱۳۱,۸۴۵۲۵۸,۱۵۷۳۲۹,۴۹۵۳۲۹,۴۹۵
هزینه های مالی-۳۷۱,۸۴۳-۳۷۱,۸۴۳-۳۷۱,۸۴۳-۶۱,۵۰۳
درآمد سرمایه گذاری ها۳۱,۹۶۳۳۱,۹۶۳۳۵,۱۵۹۳۵,۱۵۹
اقلام متفرقه۴۱,۰۱۷۴۱,۰۱۷۴۱,۰۱۷۴۱,۰۱۷
سود عملیات در حال تداوم-۱۶۷,۰۱۸-۴۰,۷۰۷۳۳,۸۲۸۳۴۴,۱۶۸
مالیات۰۰۰۰
سود خالص-۱۶۷,۰۱۸-۴۰,۷۰۷۳۳,۸۲۸۳۴۴,۱۶۸
سود هر سهم -۶۳-۱۵۱۳۱۳۰
سرمایه۲,۶۵۳,۵۶۰۲,۶۵۳,۵۶۰۲,۶۵۳,۵۶۰۲,۶۵۳,۵۶۰

 

گروه تحلیلی بتا سهم…

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم