تحلیل بنیادی پتروشیمی مارون

مهر ۴, ۱۳۹۵

مارون

تحلیل بنیادی پتروشیمی مارون

مارون

 

مقدمه

شرکت پتروشیمی مارون در تاریخ ۰۱/۱۱/۱۳۷۷ برای اجرای الفین هفتم تاسیس گردید. با اجرای این طرح که با ظرفیت تولید سالیانه ۱/۱ میلیون تن پلی اتیلن در زمره بزرگترین الفین ها در جهان می باشد، برای اولین بار در کشور +۲C ( اتان ) از گاز طبیعی استحصال شده، طی فرآیندهایی به مواد الفینی، فرآورده های پلیمری و شیمیایی تبدیل می شود.

شرکت پتروشیمی مارون در تاریخ ۰۱/۱۱/۷۷ تأسیس گردید،در سال ۱۳۸۵ به بهره برداری رسید و در سال ۱۳۹۰ در سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد.

مرکز اصلی شرکت، منطقه ویژه اقتصادی ماهشر در استان خوزستان می باشد.

موضوع فعالیت

موضوع فعالیت اصلی شرکت، به موجب ماده ۲ اساسنامه آن عبارت است از احداث، راه اندازی و بهره برداری کارخانجات صنعتی به منظور تولید، بازاریابی ، فروش، صدور محصولات پتوشیمی، ذخیره ، واردات، صادرات و تبدیل کلیه مواد پتروشیمیایی و مشتقات ذیربط و انجام کلیه فعالیت های تولیدی، صنعتی، بازرگانی، فنی ومهندسی که به طور مستقیم با غیر مستقیم به عملیات مذکور است، می باشد.

تغییرات سرمایه

سرمایه شرکت در بدو تاسیس مبلغ ۵ میلیون ریال که طی چند مرحله به مبلغ ۴،۰۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است.

مارون ۱

ترکیب سهامداران

مارون۲

روند سودآوری

مارون۳

سود آوری شرکت در سال های اخیر روند نزولی داشته است که از جمله دلایل آن می توان به افزایش نرخ خوراک و کاهش قیمت جهانی نفت اشاره کرد.

 

روند ارزش بازار شرکت

مارون۴

ارزش بازار شرکت در سال های اخیر علی رغم کاهش سودآوری شرکت روند صعودی  داشته است.

صورت سود و زیان

مارون۵

مارون در بودجه ۹۵ سود هر سهم را ۴،۴۷۰ ریال برآورد کرده، که در مقایسه با سال گذشته با  ۱۹ درصد کاهش همراه بوده است.

لازم به ذکر است که شرکت در عملکرد سه ماهه (حسابرسی نشده) توانسته ۱۸ درصد سود هر سهم را پوشش دهد که نسبت به عملکرد دوره مشابه سال گذشته ۳۰ درصد کاهش  داشته است.

ظرفیت

مارون۶

در بودجه افزایش حدود ۱۱ درصدی ظرفیت تولید در نظر گرفته شده است.

فروش

مارون۶

شرکت در بودجه ۹۵ افزایش ۱۱ درصدی مقدار و ۱ درصدی مبلغ را نسبت به سال گذشته درنظر گرفته است و در سه ماهه ۲۲ درصد مقدار و مبلغ فروش را پوشش داده است که در مقایسه با عملکرد دوره مشابه سال گذشته عملکرد ضعیف تری بوده است.

در میان محصولات شرکت، به ترتیب پلی اتیلن سنگین، اتیلن، پلی پروپیلن و منو اتیلن گلایکول بیشترین سهم را در سبد فروش شرکت دارند، که در بودجه افزایش ۸ درصدی نرخ پلی اتیلن سنگین ، کاهش ۱۱ درصدی اتیلن و کاهش ۸ درصدی پلی پروپیلن و منو اتیلن گلایگول در نظر گرفته شده است. که در سه ماهه عمدتا با نرخ کمتر از بودجه به فروش رسیده اند.

لازم به ذکر است در عملکرد ۵ ماهه شرکت تنها ۳۴ درصد بودجه را پوشش داده است.

بهای تمام شده

 

مارون۸

طبق آخرین اطلاعات منتشره شرکت، بهای تمام شده در بودجه ۹۵ با ۲۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته در نظر گرفته شده است. در ۳ ماهه ۲۲ درصد بهای تمام شده، تحمل شده است.

 

ترکیب بهای تمام شده

مارون۹

همانطور که در نمودار مشاهده می شود، مواد مستقیم و سربار بیشترین تاثیر را در بهای تمام شده شرکت دارند که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

مواد اولیه

مارون۱۰

همانطور که در جدول بالا مشاهده می شود، عمده ماده اولیه مورد استفاده شرکت اتان می باشد که در بودجه افزایش ۶ درصدی مقدار مصرف و افزایش ۱۹ درصدی نرخ آن در نظر گرفته شده است. ( اتان مصرفی به مبلغ هر تن ۲۴۰ دلار و هر دلار به مبلغ ۳۲،۰۰۰ ریال (نرخ ارز مبادله ای) محاسبه شده است(.

در مجموع مبلغ مواد اولیه مصرفی نسبت به سال گذشته با ۲۷ درصد افزایش در نظر گرفته شده است.

لازم به ذکر است که شرکت تمام مواد اولیه خود را از داخل تهیه می کند.

سربار

مارون۱۱

شرکت در بودجه افزایش ۱۹ درصدی سربار را در نظر گرفته است که جزئیات ان به شرح جدول فوق می باشد.

 

منابع ارزی:

منابع ارزی شرکت ناشی از صادرات شرکت می باشد که در بودجه ۹۵ صادراتی معادل ۳۸ درصد فروش به نرخ ارز آزاد هر دلار ۳۶۰۰ تومان در نظ گرفته شده است.

 مصارف ارزی:

شرکت هیچگونه وارداتی ندارد و مصارف ارزی آن ناشی از هزینه های سرمایه ای، خرید لوازم یدکی وقطعات و سایر مصارف ارزی می باشد که جزئیات آن به شرح جدول زیر است.

مارون۱۲

درآمد های حاصل از سرمایه گذاری

درآمد حاصل از سرمایه گذاری شرکت مربوط به مالکیت ۶۲ درصدی شرکت پتروشیمی لاله می باشد. ( پتروشیمی لاله یکی از تولید کنندگان پلی اتیلن سبک، با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در سال می باشد.)

 

هزینه های مالی

هزینه های مالی شرکت در بودجه نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است که ناشی از دریافت تسهیلات با نرخ ۱۹ درصد می باشد.

 

طرح های توسعه

طرح پتروشیمی بوشهر( ۴۰  درصد سهام ) :

شرکت پتروشیمی بوشهر یکی از بزرگترین مجتمع های پتروشیمی در نوع خود در کشور می باشد که توانایی تولید یک میلیون تن اتیلن در سال را خواهد داشت، بازیابی بیش از یک میلیون تن اتان از گاز طبیعی ، تولید یک میلیون و ۶۵۰ تن متانول و بیش از ۵۵۰ هزار تن گلایکول (MEG) در سال ، تولید ۳۰۰ هزار تن اسید استیک ، ۳۰۰ هزار تن VCM و ۳۰۰ هزار تن پلی اتیلن سبک وسنگین خطی از محصولات مهمی است که در آینده نزدیک در شرکت پتروشیمی بوشهر تولید خواهد شد.

لازم به ذکر است، فاز اول در مرحله ساخت می باشد که واحد های شیرین سازی و جداسازی اتان و متانول در سال ۹۵ به بهره برداری خواهید رسید.

 

طرح پتروشیمی سلمان فارسی( ۳۴ درصد سهام ) :

ظرفیت این طرح تولید ۴۵۰ هزار تن پروپیلن از نوع گرید پلیمری می باشد. پیش بینی تاریخ بهره برداری، پایان سال ۹۵ می باشد.

 

طرح پترشیمی ایلام ( ۷ درصد سهام ):

طرح دارای واحد های فرآیند الفین و واحد پلی اتیلن سنگین به ظرفیت ۳۰۰ میلیون تن در سال است که پیش بینی می شود طرح مذکور تا پایان سال ۹۵ به بهره برداری برسد.

 

 

سود کارشناسی

مهمترین عواملی که میتوانند در سودآوری شرکت در بودجه ۹۵ تاثیر گذار باشند، نرخ اتان مصرفی شرکت، نرخ ارز و نرخ فروش محصولات می باشد که در ادامه با توجه به نرخ های جهانی ، نرخ محصولات در بورس کالا و عملکرد شرکت، به بررسی آن خواهیم پرداخت.

سناریو اول:

  • نرخ اتان ۲۷۰ دلار با نرخ ارز مبادله ای ۳۱،۵۰۰ ربال و سایر مواد اولیه مطابق با بودجه در نظر گرفته شده اند.
  • نرخ فروش محصولات با توجه به میانگین معاملات بورس کالا در چند ماه اخیر و عملکرد ۵ ماهه شرکت در نظر گرفته شده اند.
  • مقدار مصرف مواد اولیه و مقدار فروش بدون تغییر در نظر گرفته شده است.

 

سناریو دوم:

با توجه به مطرح بودن تک نرخی شدن ارز ، بررسی اثرات این موضوع بر سود شرکت، حائز اهمیت است. مفروضات به شرح زیر می باشد:

 

  • افزایش ۹ درصدی نرخ دلار، نسبت به دلار مبادله ای بودجه ( ۳۲۰۰ تومان)
  • سایر مفروضات همان مفروضات بودجه در نظر گرفته شده است.

مارون۱۳

گروه تحلیلی بتا سهم.

یکشنبه ۴ مهر ۱۳۹۵

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم