تحلیل بنیادی شرکت شیشه همدان( کهمدا)
مقدمه
شرکت شیشه همدان در سال ۱۳۵۴ بصورت شرکت سهامی عام تاسیس و بهره بردای آزمایشی از کارخانه در سال ۱۳۶۰با ظرفیت اسمی ۰۰۰ ۶۰ تن آغاز گردیده است.
شرکت در صنعت تولید انواع ظروف شیشه ای، بطری و جار برای بسته بندی محصولات صنایع غذایی و نوشابه سازی فعالیت می کند و بین شرکت های فعال در این صنعت با حجم فروش معادل ۸۴۴ میلیارد ریال یکی از بزرگترین شرکت های فعال در این صنعت به شمار رفته و در حال حاضر بیش از ۲۷ درصد از تولیدات داخلی را به خود اختصاص داده، همچنین مجهز به ماشین آلات پیشرفته جهت تولید ظروف شیشه بسته بندی صنایع مواد غذایی و نوشابه سازی می باشد.
روند سودآوری
سودآوری شرکت در سال های اخیر روند صعودی داشته است، اما به دلیل در نظر گرفتن کاهش تولید و افزایش بهای تمام شده محصولات در سال آتی میزان سود با ۱۹ درصد کاهش همراه شده است.
ترکیب سهامداران
تغییرات سرمایه
سرمایه شرکت در بدو تاسیس مبلغ ۳۰۰میلیون ریال(۰۰۰ ۳۰ سهم به ارزش ۰۰۰ ۱۰ ریال) بوده که طی ۲۱ مرحله به مبلغ ۲۸۸میلیارد( ۲۸۸ میلیون سهم ۱۰۰۰ ریالی) افزایش یافته است.
صورت سود و زیان
شرکت سود ۱۲۷۴ ریالی را برای سال ۹۶ که نسبت به سال قبل با ۱۹ درصد کاهش در نظر گرفته شده پیشبینی کرده است.
کاهش ۱۹ درصدی سود را می توان به دلیل کاهش مقدار تولید به دلیل توقف خط تولید شرکت و کاهش درآمد حاصل از سرمایه گذاری ها و درآمد های متفرقه دانست.
ظرفیت
با توجه به توقف یکی از کوره های شرکت در تاریخ ۰۱/۰۲/۱۳۹۶جهت تعمیرات، شرکت ظرفیت تولید خود را برای سال منتهی به ۳۱/۰۳/۱۳۹۶ با ۵۰۰۰ تن کاهش در نظر گرفته است. شرکت برای سال گذشته نیز توقف فعالیت این کوره را در نظر داشت اما عدم توقف و موکول شدن آن به تاریخ ۰۱/۰۲/۱۳۹۶ باعث افزایش ۹ درصدی میزان تولید سال گذشته شده است.
فروش
کهمدا ۹۵ درصد از فروش خود را برای سال ۹۶ داخلی و ۵ درصد آن را برای صادرات با نرخ دلار ۳۵۰۰ تومان برآورد کرده است.
شرکت برای سال آتی افزایش ۸ درصدی نرخ محصولات و کاهش ۳ درصدی فروش را ناشی از توقف یکی از خطوط تولید در ابتدای اردیبهشت ماه سال ۹۶ جهت تعمیرات، پیش بینی کرده است.
منابع و مصارف ارزی
همانطور که در جدول بالا مشاهده میشود شرکت صادرات ۱٫۳۸۷٫۲۸۶ دلاری محصولات و همچنین دریافت تسهیلات ۴۳,۴۹۶,۷۷۸ دلاری برای هزینه های طرح توسعه با دلار ۳۵۰۰ تومانی در نظر گرفته است.
بهای تمام شده
همانطور که در جدول مشاهده می شود عمده بهای تمام شده شرکت را مواد مستقیم تشکیل می دهد که برای سال ۹۶ با ۲ درصد افزایش در نظرگرفته شده است.
هزینه حقوق و دستمزد مستقیم برای سال آتی با ۱۵ درصد افزایش و هزینه انرژی که قسمت عمده سربار را تشکیل می دهد با ۲۰ درصد افزایش نسبت به سال قبل در نظر گرفته شده است.
مواد اولیه
شرکت تمام مواد اولیه مورد نیاز خود را از داخل تهیه میکند که عمده آن را کربنات سدیم تشکیل میدهد. نرخ مواد اولیه برای سال آتی با ۱۰ درصد افزایش در نظر گرفته شده است.
طرح های توسعه
شرکت طرح تولید انواع ظروف شیشه ای بطری وجار را در دست اجرا دارد اما به دلیل عدم تخصیص ارز از محل صندوق توسعه ملی و همچنین عدم امکان گشایش اعتبار در صورت ادامه تحریم های موجود در ارتباط با سیستم بانکی با محدودیت رو به رو شده است و پیشرفت زیادی نداشته است.
سرمایه گذاری ها
شرکت درآمد حاصل از سرمایه گذاری های خود را ۱۰۳ درصد کمتر از سال قبل در نظر گرفته است که عمده آن مربوط می شود به کاهش سپرده های بانکی شرکت در سال آینده.
سود کارشناسی
شرکت سود سال آینده خود را به دلیل توقف خط تولید، کاهش درآمد حاصل از سپرده گذاری وکاهش سود ناشی از تسعیر بدهی ارزی غیر مرتبط با عملیات به میزان ۱۹ درصد کمتر از سال گذشته برآورد کرده که به بررسی اثر هر یک می پردازیم.
فرض اول: شرکت سال های گذشته نیز توقف این خط تولید را در بودجه خود در نظر می گرفت اما معمولا این اتفاق رخ نمی داد، به همین دلیل فرض می کنیم که امسال نیز این خط تولید متوقف نشود که این اتفاق باعث افزایش مقدار تولید و فروش و در نهایت افزایش ۳ درصدی سود هر سهم خواهد شد.
فرض دوم: شرکت در بودجه خود کاهش ۵۰ درصدی درآمد حاصل از سپرده های بانکی را در نظر گرفته است، فرض شده است که شرکت بتواند به میزان سال گذشته سپرده گذاری انجام دهد که حاصل آن افزایش ۱۰ تومانی سود هر سهم خواهد بود.
فرض سوم: شرکت در سال های گذشته درآمد حاصل تسعیر بدهی ارزی غیر مرتبط با عملیات را معمولا در اولین پیش بینی در نظر نمی گیرد و این درآمد را در آخر سال شناسایی میکند، فرض شده است که شرکت به میزان سال قبل این درآمد را شناسایی کند. که حاصل آن افزایش ۱۹ تومانی سود هر سهم خواهد.
در کل انتظار میرود که شرکت سودی بیشتر از بودجه در سال آینده شناسایی کند.
سشنبه ۱۲ مرداد ۹۵