بازار جهانی مس در هفته گذشته
بازارهای مالی جهان در هفته گذشته تحت تاثیر ارقام غیر منتظره بازار کار امریکا بودند و جلسات دو بانک مرکزی اروپا و امریکا بود و اخبار امیدوار کننده از این مسائل ، باعث رشد بازارها شد . شاخص نرخ بیکاری امریکا به کمترین رقم ۴ سال اخیر کاهش یافت و به (۷.۵) درصد رسید . این اتفاق در روز جمعه افتاد و باعث شد تا مس تنها در روز جمعه شش درصد رشد کند که بیشترین رشد روزانه این فلز طی ۱۸ ماه گذشته می باشد . اتفاقات روز جمعه تنها به ارقام مثبت بازار کار خلاصه نمیشد و اعلام ادامه سیاستهای انبساطی توسط برخی بانک های مرکزی هم به افزایش قیمت ها دامن زد . قیمت مس در روز جمعه به ۷۲۶۵ دلار رسید .
در روز پنج شنبه هم بانک مرکزی اروپا تشکیل جلسه داده بود و نرخ بهره خود را کاست که این اولین کاهش نرخ بهره این بانک پس از ۱۰ ماه ثبات می باشد . هم چنین در روز چهارشنبه هم بانک مرکزی امریکا اعلام کرد که به بسته محرک ۸۵ میلیارد دلاری خود ادامه خواهد داد تا رشد اقتصادی این کشور را تضمین نماید . برخی تحلیلگران اقدامات بانک های مرکزی امریکا و اروپا را بسیار مهم می دانند و اظهار می کنند که با توجه به شرایط قیمتی کالاها و فلزات طی مدت اخیر ، امکان برگشت قدرتمند قیمت فلزات در کوتاه مدت وجود دارد . برخی پیش بینی می کنند که قیمت مس تا پایان ماه ژوئن (دو ماه دیگر) ، به ۸۰۰۰ دلار خواهد رسید . البته بر اساس نظر سنجی بلومبرگ ، پیش بینی می شود که قیمت مس طی این هفته کاهش یابد . ۹ نفر از ۲۰ نفر تحلیلگر شرکت کننده در این نظر سنجی به کاهش قیمت نظر داشته اند .
قیمت فلزات دیگر هم در هفته گذشته افزایش یافت . روی در روز جمعه به ۱۸۸۵ دلار رسید و سرب در ۲۰۳۸ دلار بسته شد .
بازار جهانی نفت در هفته گذشته
بازار نفت هم همگام با بازار فلزات صنعتی با رشد قابل ملاحظه ای مواجه شد . از مهمترین عوامل این رشد ، اقدامات انبساطی بانک های مرکزی اروپا و امریکا و امارهای مثبت بازار کار امریکا بود . در امریکا ، وزارت کار این کشور اعلام کرد که شاخص حقوق بگیران بخش غیر کشاورزی طی ماه گذشته رشد ۱۶۵ هزار واحدی داشته است و این در حالی است که تحلیلگران منتظر اعلام رشد ۱۴۰ هزار واحدی بودند . هم چنین شاخص حقوق بگیران در بخش خصوصی اقتصاد نیز در ماه اوریل ، رشد ۱۷۶ هزار واحدی را تجربه نمود . از همین روی قیمت نفت برنت در روز جمعه رشد حدود (۱.۵) درصدی داشت و به ۱۰۴ دلار و ۱۹ سنت رسید .
هفته گذشته شاهد ثبت رکوردهای دیگری نیز بود . شاخص صنعتی داو جونز که با بازار نفت رابطه مستقیم و با بازار طلا رابطه معکوس دارد ، رشد خیره کننده ای را ثبت کرد و به ۱۵۰۰۰ واحد رسید که اولین بار در تاریخ این شاخص می باشد . هم چنین امار دیگری که نشان از ثبت رکورد جدیدی داشت نیز منتشر شد که البته این امار در بلند مدت برای قیمت نفت مثبت نیست . وزارت انرژی امریکا اعلام کرد که ذخایر نفت این کشور به بیش از ۳۹۵ میلیون بشکه رسیده که بیشترین سطح ذخایر طی ۸۲ سال اخیر می باشد .
در مورد بازار این هفته نفت هم بر اساس نظر سنجی بلومبرگ ، قیمت ممکن است کاهش یابد . ۱۶ نفر از ۳۴ تحلیلگر بازار نفت که در این نظر سنجی شرکت کردند پیش بینی نزولی برای این کالا داشتند . ۱۲ تحلیلگر هم به صعود قیمت رای داده و شش نفر هم قیمت را بدون تغییر پیش بینی کردند .
بازار جهانی طلا در هفته گذشته
شرایط بازار نفت خام و فلزات صنعتی در بالا ذکر شد . اما شرایط بازار طلا کاملا با شرایط فلزات صنعتی تفاوت دارد و نه تنها پیش بینی صعودی برای این بازار وجود ندارد ، بلکه به دلیل کاهش سرمایه گذاری در بازار ” ای تی پی ” ، پیش بینی های نزولی برای این بازار افزایش یافته است . از طرف دیگر در روز جمعه هم امار بازار کار امریکا بهتر از انتظار بود و نرخ بیکاری این کشور را کاهش داد که این موضوع هم برای قیمت طلا منفی ارزیابی می شود . البته قیمت طلا طی کل هفته گذشته رشد (۰.۳) درصدی را تجربه نمود . اما قیمت طلا از ابتدای سال جاری تاکنون با کاهش ۱۲ درصدی مواجه شده و به ۱۴۶۷ دلار در هر اونس رسیده است .
همانطور که در بالا اشاره شد ، معامله گران بازار ای تی پی با فروش ۱۷۴ تن متریک طلا در ماه اوریل (ماه گذشته میلادی) ، به میزان (۱۷.۹) میلیارد دلار از ارزش این بازار را کاهش داده اند . بر اساس نظر سنجی بلومبرگ ، قیمت طلا طی این هفته احتمالا کاهش خواهد یافت ، زیرا ۲۰ تحلیلگر از ۳۳ تحلیلگر شرکت کننده در این نظر سنجی به کاهش قیمت رای داده اند . باقی افراد هم به افزایش قیمت و یا عدم تغییر قیمت رای داده اند .