نگاهی به وضعیت بازارهای جهانی

اسفند ۲۰, ۱۳۹۱

نگاهی به وضعیت  بازارهای جهانی

دوشنبه

نفت خام

روز دوشنبه شاخص های اقتصادی مهمی از چین منتشر شده بود که نشان می داد بخش خدماتی این کشور با کمترین سرعت خود طی پنج ماه اخیر رشد کرده است . هم چنین امار مربوط به فعالیت کارخانه ای این کشور هم نشان از کاهش این شاخص به کمترین سطوح طی چند ماه اخیر بود . همین موضوع مهمترین بهانه کاهش قیمت نفت بود و قیمت را به کمترین سطح ممکن طی سال جاری رسانید . نفت برنت برای پنجمین روز متوالی با کاهش مواجه شده بود و نفت خام امریکا هم بیش از ۵۰ سنت افت کرد .

نفت خام امریکا با ۵۶ سنت کاهش ، به ۹۰ دلار و ۱۲ سنت رسید . در طول ماه فوریه ، قیمت نفت خام امریکا حدود ۸ دلار افت کرده بود که افت قابل ملاحظه ای می باشد . نفت خام برنت نیز ۳۱ سنت کاهش داشت و به ۱۱۰ دلار و ۹ سنت رسید .

اتفاق تلخ دیگری که هم برای بازار نفت خام و هم برای دیگر بازارهای مالی افتاد ، همان عدم توافق سیاسیون امریکایی برای جلوگیری از قانون اتوماتیک کاهش مخارج دولتی بود . بر اساس گفته های صندوق بین المللی پول ، این قانون می تواند نیم درصد از تولید ناخالص داخلی امریکا را کاهش دهد و در صورت وقوع چنین اتفاقی ، فشار نزولی زیادی بر قیمت نفت خام وارد خواهد شد .

فلزات صنعتی

با وجود انکه قیمت مس در روز دوشنبه افزایش یافت ، اما افزایش قیمت به خاطر بی ثباتی و تنش سیاسی در ایتالیا و امریکا و هم چنین پیامهای بانک مرکزی چین مبنی بر کنترلهای سخت تر بر افزایش قیمت املاک در چین ، با محدودیت همراه بود . بانک مرکزی این کشور قصد دارد تا نرخ وام رهنی و هم چنین پیش پرداخت خرید خانه را برای کسانی که قصد خرید خانه دوم را دارند افزایش داده تا کمی از تب و تاب افزایش قیمتها کاسته شود . اما در نهایت قیمت مس از کمترین سطوح خود طی سه ماه اخیر به بالا صعود کرد و کمی ضررهای خودش را جبران نمود . قیمت مس در بازار لندن با ۲۵ دلار افزایش ، به ۷۷۲۵ دلار رسید .

از دیگر مسائل منفی که مانع از افزایش قیمت مس و دیگر فلزات صنعتی در روز دوشنبه شده بود افزایش ارزش دلار امریکا در برابر یورو بود . دلیل افزایش دلار و کاهش یورو انتشار امار مربوط به اعتماد ناحیه یورو بود که در ماه مارس با کاهش همراه شد . از دیگر مسائل منفی کاهش رشد بخش خدماتی چین بود که در گزارش بازار نفت بدان اشاره شد .

در دیگر فلزات ، قلع نسبت به روز جمعه افزایش قابل ملاحظه ای داشت و به ۲۳۳۷۵ دلار رسید . با این حال روی کاهش حدود ۲۰ دلار را تجربه نمود و به ۲۰۰۲ دلار رسید . سرب هم مانند روی کاهش قیمت داشت و به ۲۲۱۶ رسید . اما الومینیوم تغییر قیمتی را تجربه نکرد و در ۱۹۷۴ دلار به کارش پایان داد .

فلزات گرانبها

دو موضوع برای بازار طلا در روز دوشنبه مطرح بود . یکی از انها همانطور که گفته شد در بازارهای مالی دیگر نیز تاثیر گذاشت که همان قانون خودکار کاهش مخارج دولتی در امریکا بود و دیگری تنها بر بازار طلا تاثیر گذار بود که کاهش دارایی های معامله گران بازار طلا در بازار ” ای تی اف ” می باشد . این دو موضوع در کنار عدم وجود داده های اقتصادی در امریکا و عدم استقبال از بازار سهام نیویورک ، توانست بازار طلا را هم کمی متعادل نگه دارد و از ریزش ان جلوگیری کند .

قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۱) درصد کاهش همراه شد و به ۱۵۷۳ دلار و ۴۶ سنت رسید . اما قیمت طلا در بازار فیوچرز ۱۰ سنت افزایش یافت و به ۱۵۷۲ دلار و ۴۰ سنت رشد کرد . نقره هم در بازار اسپات با ۱ سنت کاهش ، به ۲۸ دلار و ۵۵ سنت نزول کرد .

قیمت طلا در ماه فوریه (ماه گذشته) برای پنجمین ماه متوالی با کاهش مواجه شد و این کاهش قیمت از سال ۱۹۹۷ تا کنون بی سابقه بوده است . خرید طلا پس از انکه قیمت این فلز نتوانست در سال گذشته رکورد جدیدی را ثبت نماید کاهش یافت و این در حالی بود که بسته های محرک اقتصادی بانک های مرکزی جهان کماکان به بازارهای مالی تزریق میشد و قاعدتا قیمت طلا هم باید افزایش می یافت که این اتفاق عملا رخ نداد . برخی تحلیلگران در توضیح کاهش اخیر قیمت طلا معتقدند که افزایش ارزش دلار امریکا دلیل اصلی ان بوده است .                   

سه شنبه

نفت خام

از اول هفته در عرضه نفت دریای شمال خللی به وجود امده بود که علاوه بر تاثیری که در بازار نفت خام در روز دوشنبه گذاشت ، بازار روز سه شنبه را نیز تحت الشعاع قرار داد و باعث افزایش قیمت نفت برنت شد . از طرف دیگر با افزایش ارزش شاخص های سهام در بازار بورس امریکا ، این فرصت برای نفت خام هم پیش امد که قیمتش افزایش یابد ، چرا که با افزایش ارزش شاخص های سهام ، خوش بینی فعالان بازار افزایش یافته بود . البته افزایش قیمت نفت به وسیله افزایش ذخایر نفت خام امریکا و افزایش تنش های سیاسی در این کشور اندکی با محدودیت مواجه شد .

قیمت نفت برنت در بازار لندن پس از ۵ روز متوالی کاهش ، بالاخره در روز سه شنبه به میزان (۱.۵۲) دلار افزایش یافت و به ۱۱۱ دلار و ۶۱ سنت رسید . نفت خام امریکا هم با ۷۰ سنت افزایش ، به ۹۰ دلار و ۸۲ سنت رسید .

یکی دیگر از مسائل اقتصادی مهم در روز سه شنبه ، اعلام رسمی هدف رشد اقتصادی چین توسط دولت این کشور بود . این کشور خواهان رسیدن به رشد (۷.۵) درصدی در سال ۲۰۱۳ است که نسبت به سال ۲۰۱۲ تغییری نداشته و بر اساس گفته دولت قرار است سیاستهای اقتصادی طوری تنظیم گردد که مصرف داخلی چین افزایش یابد . این بیاینه نگرانی ها در مورد تقاضای نفت چین را در بین معامله گران کم رنگتر کرد و از این رو بر قیمت نفت خام در روز سه شنبه تاثیر مثبت داشت . لازم به ذکر است که چین پس از امریکا دومین مصرف کننده بزرگ نفت در جهان می باشد .

همانطوریکه در بالا بدان اشاره شده بود ، یکی از دلایل افزایش قیمت نفت در روز سه شنبه ، افزایش شاخص های سهام بود . شاخص صنعتی داو جونز به بالاترین میزان خود در کل تاریخ بازار بورس امریکا رسید و کل رشدش تا اینجای سال را به هشت درصد رسانید .

فلزات صنعتی

در بالا به خبر مربوط به پیش بینی رشد اقتصادی چین که توسط دولت این کشور اعلام شده بود به طور کامل اشاره شد و ذکر شد که تاثیر مثبتی بر افزایش قیمت نفت خام داشت . همین موضوع در بازار مس و دیگر فلزات صنعتی هم پیش امد و این پیش بینی اصلی ترین دلیل افزایش قیمت مس بود . ون جیابائو نخست وزیر چین اعلام کرد که رشد اقتصادی در سال ۲۰۱۳ در سطح (۷.۵) درصد خواهند ماند و نرخ تورم هم به طور میانگین به (۳.۵) درصد خواهد رسید .

قیمت مس به ۷۷۷۲ دلار افزایش یافت . در دیگر فلزات هم ، قیمت قلع به ۲۳۴۵۰ دلار رسید . روی هم تقریبا بدون تغییر ماند و در ۲۰۰۷ دلار بسته شد . سرب نیز با اندکی افزایش در ۲۲۲۵ دلار بسته شد و در نهایت الومینیوم هم افزایش اندکی را تجربه نمود و به ۱۹۷۶ دلار رسید .

روند قیمت مس طی هفته های اخیر سیر نزولی داشته است و تحلیلگران معتقدند که در کوتاه مدت ، احتمالا قیمت در همین حوالی خواهد ماند . دلیل اینکه قیمت کاهش نخواهد یافت این است که نسبت به شرایط اقتصادی چین خوش بینی به وجود امده است . اما در نیمه دوم سال جاری ، شاخص های اقتصادی چین ضعیفتر خواهد شد و در نتیجه قیمت روند نزولی پیدا خواهد نمود . پیش بینی می شود که تا پایان سال ، قیمت مس به حوالی ۷۰۰۰ دلار در هر تن کاهش یابد . البته در روز سه شنبه شاخص بخش خدمات امریکا که یکی از بزرگترین بخش های اقتصاد ان کشور است منتشر شد و مشخص شد که با سرعت زیادی در حال رشد است و این موضوع هم بر افزایش قیمت فلزات صنعتی به خصوص مس تاثیر مثبت گذاشت .

فلزات گرانبها

همانطور که پیشتر هم گفته شده است ، بازار طلا و بازار سهام رقیب هم هستند و با افزایش خوش بینی در بازار سهام و به طبع افزایش ارزش ان ، بازار طلا با رکود مواجه می گردد و در نتیجه قیمت طلا هم کاهش می یابد . این داستان در روز سه شنبه در بازار به وجود امد ، البته قیمت طلا در کل روز افزایش اندکی را شاهد بود . طلا در اوایل روز سه شنبه و به دلیل خبرهای مربوط به رشد اقتصادی چین با افزایش همراه شد و به محض انکه نقدینگی به سمت بازار سهام رفت ، از ارزشش کاسته شد . این افزایش قیمت طلا پس از چهار روز معاملاتی متوالی رخ داد که می تواند ناشی از شرایط تکنیکی هم باشد .

قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۲) درصد افزایش ، به ۱۵۷۶ دلار و ۲۱ سنت رسید . طلا در بازار فیوچرز نیز دو و نیم دلار رشد کرد و در ۱۵۷۴ دلار و ۹۰ سنت بسته شد . قیمت نقره در بازار اسپات هم رشد (۰.۳) درصدی را تجربه نمود و به ۲۸ دلار و ۶۴ سنت رسید .

چهارشنبه

نفت خام

روز چهارشنبه همراه با انتشار داده های مربوط به ذخایر نفت خام در امریکا بود و وزارت انرژی این کشور اعلام نمود که ذخایر نفت امریکا ، نسبت به پیش بینی قبلی رشد بیشتری داشته است و همین موضوع دلیل عمده کاهش قیمت نفت خام بود . میزان این ذخایر در هفته منتهی به اول مارس به میزان (۳.۸۳) میلیون بشکه افزایش یافت و این افزایش همواره فشاری نزولی بر قیمت نفت خام وارد می اورد . از موضوعات دیگری که بر کاهش قیمت نفت خام تاثیر گذاشت ، افزایش ارزش دلار امریکا بود که (۰.۵) درصد رشد کرد .

نفت خام برنت با ۵۵ سنت کاهش ، به ۱۱۱ دلار و ۶ سنت نزول کرد و نفت خام سبک امریکا هم ۳۹ سنت کاهش یافت و به ۹۰ دلار و ۴۳ سنت رسید .

روز چهارشنبه برخی شاخص های اقتصادی مهم نیز اعلام شد که توانست بازار سهام امریکا را به تحرک وادارد . میزان اشتغال در بخش خصوصی در ماه فوریه بیشتر از انتظار فعالان بازار رشد کرد . هم چنین وزارت بازرگانی امریکا نیز اعلام نمود که میزان سفارشات کارخانه ای در ماه ژانویه کمتر از پیش بینی بازار کاهش یافت . همین امارها بود که شاخص داو در بازار بورس امریکا را به سمت بالا برد .

از مهمترین مسائلی که در روز چهارشنبه اتفاق افتاد مرگ هوگو چاوز بود که کمی بی ثباتی سیاسی را در بزرگترین تولید کننده نفت امریکای جنوبی افزایش داد . اما شرکت نفت دولتی ونزوئلا اعلام نمود که مرگ چاوز باعث توقف عرضه نفت یا اختلال در ان نخواهد شد و بنابراین این موضوع بر بازار نفت تقریبا بی تاثیر بود .

فلزات صنعتی

همانطور که گفته شد ارزش دلار امریکا به دلیل امارهای خوب اقتصادی این کشور با افزایش مواجه شده بود و از همین روی بود که قیمت مس با کاهش مواجه شد . هم چنین از زمان باز شدن بازارهای چین پس از تعطیلات عید ، هنوز تقاضای فیزیکی این کشور با افزایش مواجه نشده است و این موضوع نیز بازار را نگران کرده بود . این نگرانی ها طی چند هفته اخیر هم در بازار وجود داشت و قیمت مس روند نزولی شدیدی را تجربه نمود و از ۸۳۴۶ دلار که در اوایل ماه فوریه ثبت نمود ، ۷ درصد افت کرد .

قیمت مس در لندن از ۷۷۷۲ دلار روز سه شنبه ، به ۷۶۹۰ دلار نزول کرد . در دیگر فلزات هم ، روی بیش از ۳۰ دلار کاهش یافت و به ۱۹۷۴ دلار رسید . الومینیوم هم بیش از ۱۰ دلار کاهش یافت و در ۱۹۵۳ دلار بسته شد . سرب و قلع هم مانند دیگر فلزات صنعتی افت قیمت داشتند و به ترتیب به ۲۱۹۲ و ۲۳۴۷۰ دلار رسیدند .

برخی تحلیلگران معتقد بودند که داده های اقتصادی چین که طی روزهای اینده منتشر خواهد شد بسیار تعیین کننده می باشد و تا ان زمان ممکن است که قیمت مس کاهش بیشتری یابد ، اگر چه کاهش قیمت باعث ایجاد موقعیت های خوبی برای خرید برخی تجار است . برخی تحلیلگران تکانیکی نیز معتقد بودند که قیمت مس افزایش اندکی خواهد داشت و بعد از ان روند نزولی خود را ادامه خواهد داد و سطح حمایتی بعدی ۷۶۴۰ دلار است .

روز چهارشنبه امارهای مهم دیگری نیز منتشر شد . میزان ذخایر فلزات صنعتی در بازار فلزات لندن کماکان در حال افزایش است . به عنوان نمونه ذخایر مس در ماه فوریه ۲۰ درصد افزایش یافت و نسبت به ماه اکتبر سال گذشته نیز دو برابر شده است . ذخایر الومینیوم هم با (۲۵۲۲۵) تن افزایش ، به (۵.۱۹) میلیون تن رسید . ذخایر روی نیز با ۳۱ درصد افزایش نسبت به ماه سپتامبر سال گذشته (۵ ماه قبل) ، به (۱.۲) میلیون تن رسیده است . افزایش ذخایر همه فلزات صنعتی در انبارهای بازار فلزات لندن خبر ناگواری برای اینده قیمت این فلزات است ، زیرا در حال حاضر نه از سوی چین و از نه از سوی دیگر بازیگران بزرگ بازار فلزات صنعتی هیچ اشتهای برای مصرف دیده نمی شود .

فلزات گرانبها

بازار طلا هم کاملا تحت تاثیر خبرهای مثبت اقتصادی در امریکا بود که باعث افزایش ارزش دلار و شاخص های سهام شده بود و از انجا که هر دوی این بازارها به عنوان بازار رقیب برای طلا می باشند ، قیمت طلا در روز چهارشنبه تغییر چندانی نداشت . شاخص های سهام در اروپا هم رشد کردند و به بالاترین سطوح خود از بحران مالی سال ۲۰۰۸ رسیدند و دلیل ان امارهای مثبت اقتصادی در امریکا بود .

قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۱) درصد افزایش ، به ۱۵۷۶ دلار و ۵۰ سنت رسید . طلا در بازار فیوچرز نیز رشد نسبتا کمی داشت و به حدود یک و نیم دلار افزایش ، به ۱۵۷۶ دلار و ۳۰ سنت رسید . قیمت نقره هم در بازار اسپات با (۰.۳) درصد افزایش ، به ۲۸ دلار و ۷۵ سنت رسید .

قیمت طلا از ابتدای سال جاری به میزان حدود ۶ درصد افت کرده و از رکورد تاریخی ۱۹۲۰ دلاری که در سپتامبر ۲۰۱۱ ثبت نمود نیز حدود ۱۸ درصد کمتر است . شاید همین کاهش قیمت باعث شده تا برخی بانک های مرکزی که به دنبال افزایش ذخایر طلای خود هستند اقدم به خرید طلای نسبتا ارزان کنند . در روز چهارشنبه خبر امد که کره جنوبی در ماه فوریه ۲۰ تن طلا خریداری نموده که پنجمین خرید عمده این کشور در دو سال اخیر می باشد و کل ذخایر طلای این کشور را به بیش از ۱۰۴ تن رسانده است . اگر به خاطر داشته باشید در تحلیل بازار طلا به خریدهای عمده بانک های مرکزی کشورهای در حال توسعه که ذخایر طلای به نسبت پائینتری دارند اشاره شد و این نکته بسیار مهمی در اینده قیمت طلا و حمایت از قیمتهای فعلی است .    

پنج شنبه

نفت خام

در ادامه انتشار امارهای بازار کار امریکا ، امار مروبط به درخواست های اولیه بیمه بیکاری در امریکا منتشر شد که با کاهش همراه شد . این کاهش غیر منتظره بود و از همین روی قیمت نفت خام با افزایش همراه شد . این کاهش در امار مربوط به بیمه بیکاری باعث افزایش خوش بینی در روند بهبود اقتصاد امریکا بود و همین موضوع حمایتهای قدرتمندی از قیمتها کرد . از دیگر خبرهای مهم ، برگزاری جلسه بانک مرکزی اروپا بود که نرخ بهره بانکی را بدون تغییر نگاه داشت و باعث افزایش ارزش یورو در برابر دلار شد که این موضوع هم در حمایت از قیمت نفت تاثیرگذار بود . در اروپا اتفاق مهم دیگری هم افتاد و حراج اوراق قرضه دولتی اسپانیا با موفقیت انجام شد و کمی از تنشهای مربوط به بحران بدهی این ناحیه را کاست .

قیمت نفت برنت با ۹ سنت افزایش ، به ۱۱۱ دلار و ۱۵ سنت رسید . نفت خام امریکا نیز با بیش از ۱ دلار افزایش ، به ۹۱ دلار و ۵۶ سنت رسید .

فلزات صنعتی

همانطور که در بالا گفته شد ، افزایش ارزش یورو و داده های بازار کار امریکا که در بازار نفت خام تاثیر بسزایی گذاشته بود ، در بازار فلزات صنعتی هم تاثیر گذار بود و قیمت الومینیوم و مس را با افزایش مواجه ساخت . مس از پائین ترین قیمتهای سه ماه اخیر خود به بالا صعود کرد و با یک درصد افزایش ، به ۷۷۶۵ دلار رسید . الومینیوم هم با (۱.۳) درصد افزایش ، در ۱۹۷۹ دلار بسته شد .

با وجود افزایش قیمتی که فلزات صنعتی در روز پنج شنبه تجربه نمودند ، برخی تحلیلگران معتقد بودند که هنوز برای پیش بینی صعودی قیمت فلزات صنعتی زود است و باید نشانه های واضحتری از تقاضای قدرتمند چین به بازار برسد . در این هفته هم برگزاری نشست سالانه حزب کمونیست چین کاملا تحت نظر فعالان بازار بود و نشانه های مثبتی از بیانیه های مقامات دولتی به بازار رسیده است .

در دیگر فلزات ، قلع نیز افزایش قابل توجه (۰.۸) درصدی داشت و به ۲۳۶۵۵ دلار رسید . روی نیز (۰.۸) درصد رشد کرد و در ۱۹۹۰ دلار بسته شد . سرب نیز مانند دیگر همتایان خود رشد داشت و به ۲۲۱۱ دلار رسید .

جمعه

نفت خام

با وجود افزایش نرخ حقوق بگیران بخش کشاورزی که امار بسیار با اهمیتی برای بازار نفت خام بود و می توانست قیمت را افزایش دهد ، اما این امار باعث افزایش ارزش دلار شده بود و همین موضوع مانع از افزایش قیمت نفت شد . از ان سو با وجود انکه قیمت نفت خام کاهش یافته بود ، قیمت برخی فراورده های نفتی همچون بنزین با افزایش مواجه شد که ناشی از افزایش قیمت این فراورده توسط شرکتهای پالایشگاهی بود . دلار امریکا به بالاترین سطح خود طی سه سال و نیم اخیر رسید و همانطور که ذکر شد دلیل ان افزایش امار حقوق بگیران بخش غیر کشاورزی بود که در ماه فوریه ۲۳۶ هزار شغل جدید ایجاد شد و از پیش بینی ۱۶۰ هزار تایی بسیار بیشتر بود .

از همین رو قیمت نفت برنت با ۳۰ سنت کاهش ، به ۱۱۰ دلار و ۴۰ سنت رسید . اما از ان سو نفت خام امریکا نه تنها کاهش نداشت ، بلکه افزایش ۳۹ سنتی اش باعث رسیدن قیمت به سطح ۹۱ دلار و ۹۵ سنت شد و فاصله قیمت نفت برنت و نفت خام امریکا باز هم کمتر شد .

از خبرهای مهم بازار نفت در روز جمعه می توان به امار واردات نفت چین اشاره کرد که در ماه فوریه سال جاری نسبت به سال گذشته حدود ۹ درصد کاهش یافت که دلیل ان از سوی تحلیلگران افزایش قیمتها و کاهش تقاضای چین عناون شده است .

فلزات صنعتی

همانگونه که در بازار نفت خام بدن اشاره شد ، دلار در روز جمعه با افزایش ارزش مواجه شده بود که همواره این اتفاق سدی محکم در جهت افزایش قیمت فلزات صنعتی و به خصوص مس می باشد . از همین روی بود که مس با کاهش قیمت مواجه شد . البته نباید داده های مربوط به تجارت خارجی چین را فراموش کرد که بسیار ضعیف بودند . به طور مثال ، میزان واردات کالا در ماه فوریه نسبت به سال قب به میزان (۱۵.۲) درصد نزول کرد و به پائین ترین سطح ۱۳ ماه اخیر رسید .

مس هم تحت چنین شرایطی کاهش یافت و از ۷۷۶۵ دلار روز پنج شنبه ، به ۷۷۴۰ دلار نزول کرد . در دیگر فلزات ، قلع با افزایش مواجه شد و به ۲۳۷۹۵ دلار رسید . سرب در ۲۲۱۲ دلار بسته شد و الومینیوم هم به ۱۹۷۹ دلار رسید .

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم