نگاهی به بازارهای جهانی

بهمن ۲۳, ۱۳۹۱

نگاهی به  بازارهای جهانی

چهارشنبه

نفت خام

این هفته امار اقتصادی منتشر شده از ناحیه یورو بسیار مثبت بود و شاید همین امار مثبت و افزایش خوش بینی نسبت به اینده اقتصاد این ناحیه باعث شد تا قیمت نفت برنت در بازار لندن به طور پیوسته افزایش یابد . فردا هم جلسه بانک مرکزی اروپا برگزار خواهد شد و از انجا که فعالان بازار انتظار عدم تغییر نرخ بهره (۰.۷۵) درصدی را داشتند ، بنابراین ریسک پذیری خود را در بازار اروپا افزایش دادند . البته این خوش بینی تنها باعث افزایش قیمت نفت برنت در بازار اروپا شد و قیمت نفت خام در بازار امریکا با کاهش مواجه گردید . از جمله دلایل کاهش قیمت نفت خام در بازار امریکا ، انتشار امار مربوط به ذخایر نفت خام این کشور بود .

قیمت نفت برنت با ۲۱ سنت افزایش ، به ۱۱۶ دلار و ۷۳ سنت رسید ، در حالیکه نفت خام امریکا ۲ سنت کاهش یافت و در ۹۶ دلار و ۶۲ سنت بسته شد . با افزایش قیمت نفت در بازار لندن و کاهش نسبی قیمت در بازار امریکا ، تفاوت قیمت نفت برنت و نفت خام امریکا به ۲۰ دلار رسید .

همانطور که ذکر شد دلیل کاهش قیمت در بازار امریکا ، افزایش میزان ذخایر در این کشور بود که البته انتظار هم می رفت این افزایش اتفاق بیفتد . میزان این ذخایر با (۲.۶۲) میلیون بشکه افزایش طی هفته گذشته همراه بود . میزان ذخایر بنزین در امریکا نیز (۱.۷۴) میلیون بشکه افزایش یافت که این هم در کاهش قیمت تاثیرگذار بود . در خبر دیگری که ان هم مربوط به عرضه نفت خام میشد ، عربستان سعودی تولید نفت خود را در ماه ژانویه در همان سطح قبلی (۹.۰۵) میلیون بشکه قرار داد .

فلزات صنعتی

همانطور که از هفته های قبل عنوان شده بود ، بازار مس و دیگر فلزات صنعتی در استانه سال نوی چینی با مشکلاتی روبرو خواهد شد و دلیل ان هم تعطیلی بازار در چین و کاهش تقاضای فیزیکی در بازار می باشد . هر چه به تعطیلات نزدیکتر شویم این تاثیر بیشتر خواهد شد و اثر ان را در بازار مشاهده خواهیم کرد . روز چهارشنبه هم بازار تحت تاثیر همین عامل بود و قیمت مس در بازار با کاهش مواجه شد . از جمله عوامل دیگری که در کاهش قیمت دخیل بودند ، افزایش ارزش دلار امریکا بود .

قیمت مس در بازار لندن با ۲۶ دلار کاهش ، به ۸۲۴۵ دلار رسید . در دیگر فلزات ، روی نیز با کاهش قیمت اندکی مواجه شد و در ۲۱۷۰ دلار بسته شد . اما نیکل کاهش نسبتا شدیدتری را تجربه کرد تا در ۱۸۳۲۰ دلار بسته شود . قلع هم با ۷۵ دلار کاهش ، به ۲۴۸۵۰ دلار رسید . طبیعتا الومینیوم هم کاهش قیمت داشت و در ۲۰۹۵ دلار بسته شد .

عملکرد قیمت مس در سال جدید میلادی خوب بوده است و از ابتدای سال حدود ۴ درصد صعود کرده که افزایش خوش بینی نسبت به شرایط دو اقتصاد بزرگ جهان یعنی امریکا و چین در این افزایش قیمت دخیل بوده است . داده های اقتصادی که روز سه شنبه به بازار رسید هم تائید کننده این موضوع بود . بخش خدماتی امریکا در ماه ژانویه به بیشترین رشد سه سال اخیر خود رسید و میزان فعالیت کسب و کار در ناحیه یورو هم نشان از بهبود اوضاع می داد . البته برخی تحلیلگران نسبت به اینده قیمت مس خوش بینی نیستند و رشد عرضه مس را عاملی در جهت کاهش قیمت تا پایان سال می دانند . برای کوتاه مدت نیز فعالان بازار با اشاره به تعطیلی پیش روی بازار چین که بین ۱۱ تا ۱۵ فوریه و به دلیل سال نو می باشد ، شرایط قیمت مس را در یک روند نوسانی پیش بینی می کنند .

در روز چهارشنبه و در بازار لندن ، قیمت سرب نیز به ۲۴۲۲ دلار رسید . یک تحلیلگر شرکت ” گلدمن ساکس ” با اشاره به افزایش میزان ذخایر سرب در چین ، شرایط اینده قیمت را نزولی دانست و انتظار دارد تا قیمت در طول سه تا شش ماه اینده به ۲۱۵۰ دلار کاهش یابد . این تحلیلگر عنوان کرد که قیمت مس تا میانه سال ۲۰۱۲ ، به میزان ۴۰ درصد رشد را در بازار فلزات لندن تجربه نمود ، در حالیکه قیمت طی همان زمان در بازار شانگهای تغییری نداشت . افزایش قیمت سرب در همان دوره ، همزمان با افزایش تقاضای فیزیکی چین در بازار بود . این مسئله معمولا به ندرت اتفاق می افتد و اغلب قیمت بازار چین ، با قیمت بازار لندن همراستا می باشد . اما در ان زمان قیمت در بازار چین رشد خود را انجام داده بود .

فلزات گرانبها

بازار طلا در روز چهارشنبه با حجم کمی از معاملات و نقدینگی روبرو بود و در همین حجم پائین با افزایش نسبی قیمت مواجه شد .دلیل حجم پائین معاملات انتظار فعالان بازار از نتیجه نشست بانک مرکزی اروپا بود . بر اساس پیش بینی تحلیلگران ، با وجود رشد اخیر ارزش یورو در بازارهای جهانی ، بعید است که بانک مرکزی اروپا اقدام به کاهش نرخ بهره خود کند و در نتیجه شوکی به بازار نخواهد رسید . از دلایلی که بازار روز چهارشنبه را بی رمق و کم حجم کرده بود ، نبود امار اقتصادی در بازار بود که نمی توانست راهنمای معامله گران باشد .

قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۳) درصد افزایش ، به ۱۶۷۷ دلار و ۱۶ سنت رسید . طلا در بازار فیوچرز نیز با بیش از ۵ دلار افزایش ، به ۱۶۷۸ دلار و ۸۰ سنت رسید . قیمت نقره در بازار اسپات هم بدون تغییر به ۳۱ دلار و ۷۸ سنت رسید .

طلا از ابتدای سال جاری تقریبا تغییر قیمتی نداشته است و امارهای مثبت اقتصادی از دو جهت به ضرر طلا عمل کرده است . یکی اینکه خوش بینی فعالان بازارهای مالی باعث شده تا انها بخش بزرگی از سرمایه خود را به سمت بازار سهام و فلزات صنعتی ببرند و عامل دیگر این است که هر چه امارها به خصوص در امریکا بهتر اعلام شود ، انگاه احتمال هر چه سریعتر به پایان رسیدن بسته محرک اقتصادی بانک مرکزی این کشور نیز افزایش خواهد یافت که این مسئله هم به ضرر طلا می باشد . یک تحلیلگر ” دوچ بانک ” هم با اشاره به همین موضوع در روز چهارشنبه گفت که هر چه اقبال به سمت بازار سهام بیشتر شود ، از درخشش طلا کاسته خواهد شد .

از مسائل مهم دیگری که در مدت اخیر گریبان بازار طلا را گرفت ، موضوع محدودیت واردات طلا به هند بود که بزرگترین وارد کننده طلای جهان می باشد . در واقع بانک مرکزی هند قصد دارد تا کسری حساب جاری خود را کاهش دهد و این اقدام اخیر هم در همین راستا بود . مسئله جالبتر این بود که بازار طلا واکنش سفت و سختی به این اقدام نشان نداد و در واقع این مسئله را برای خود هضم کرد .

پنج شنبه

نفت خام

موضوع گفت و گوی ایران و امریکا از هفته های قبل در بازار نفت مطرح شده بود و در برخی روزها باعث افزایش فشار نزولی بر قیمت می شد . ایت الله خامنه ای موضوع گفت و گو با امریکا را بدون نتیجه دانست و پیشنهاد ” جو بایدن ” مبنی بر مذاکره مستقیم را رد کرد . همین گفته ها لازم بود تا قیمت نفت بهانه ای برای افزایش پیدا کند و البته افزایش قیمت نفت خام تنها به بازار اروپا و قیمت نفت برنت ختم شد . نفت خام امریکا به دلیل نگرانی نسبت به افزایش ذخایر داخلی در سمت میانه غربی امریکا با کاهش مواجه شد . این افزایش قیمت نفت برنت و کاهش قیمت نفت خام امریکا ، باعث افزایش شکاف قیمتی بین این دو نرخ شده و انرا به بیش از ۲۱ دلار در هر بشکه رسانید .

قیمت نفت برنت با ۳۲ سنت افزایش ، به ۱۱۷ دلار و ۵ سنت رسید . نفت خام امریکا هم ۷۳ سنت نزول کرد و تا ساعت ۱ بعد از ظهر به وقت نیویورک به ۹۵ دلار و ۸۹ سنت رسید .

قیمت نفت خام برنت نسبت به تحولات خاورمیانه حساسیت بیشتری نشان می دهد و در سال گذشته میلادی هم این موضوع را به خوبی نشان داد . گزارشاتی که از ایران مبنی بر عدم مذاکره با امریکا به بازار رسید هم مزید بر علت شد و در حالیکه این مذاکرات می توانست ریسک های ژئو پلیتیک را کاهش دهد ، عدم انجام ان باعث باقی ماندن ریسک بالا در بازار شد . نفت خام برنت طی هفته های اخیر هم به دلیل امارهای مثبت اقتصادی با افزایش چشم گیری مواجه شده بود . روز پنج شنبه هم داده های بازار کار امریکا به بازار امد و نشان داد که تعداد امریکائیانی که درخواست اولیه بیمه بیکاری را پر نموده اند طی هفته اخیر کاهش داشته است و میانگین چهار هفته ای این شاخص هم به کمترین سطح پنج سال اخیر نزول نموده . اما داده های اقتصادی دیگر در امریکا نشان داد که بهره وری در فصل چهارم سال ۲۰۱۲ با کاهش همراه شده است که ناشی از کاهش میزان تولیدات در کل اقتصاد می باشد .

فلزات صنعتی

روز پنج شنبه و پس از جلسه بانک مرکزی اروپا ، رئیس این بانک در کنفرانس خبری شرکت نمود و اظهاراتش مبنی بر کاهش ریسک بانک های ناحیه یورو ، باعث کاهش ارزش یورو در بازار جهانی شد . موضوع افزایش یورو در حالیکه کشورهای این ناحیه در بحران مالی و اقتصادی به سر می برند ، باعث نگرانی بسیاری از مقامات شده بود و مسلما بانک مرکزی اروپا تصمیم به کاهش ارزش ان در اینده نزدیک دارد و این کار را به دو طریق ” زبانی ” و ” عملی ” در بازار انجام خواهد داد . اگر چه رئیس بانک مرکزی اروپا در کنفرانس مطبوعاتی خود اعلام نمود که افزایش ارزش یورو را از نزدیک رصد خواهد کرد ، اما اعلام کرد که این جزء سیاستهای بانک نیست . بانک مرکزی اروپا همانطور که انتظار می رفت ، نرخ بهره خود را در همان سطح (۰.۷۵) درصد نگاه داشت .

همانگونه که ذکر شد اقدامات و سخنان رئیس بانک مرکزی اروپا ، باعث کاهش ارزش یورو در بازار شده بود و با کاهش ارزش یورو ، قیمت مس و دیگر فلزات صنعتی هم با کاهش مواجه شد . البته نباید به حجم معاملات پائین در این روز هم بی توجه بود که به دلیل فرا رسیدن تعطیلات سال نوی چینی می باشد . قیمت مس در اوایل هفته به دلیل جو مثبتی که از امارهای خوب اقتصادی چین و امریکا بود با افزایش همراه شد ، اگر چه این خوش بینی به صورت تقاضای قدرتمند فیزیکی در بازار ترجمه شده است که درست نمی باشد و تقاضای فیزیکی چندان با این قیمتها هم خوانی ندارد . از ان سو میزان ذخایر مس بازار لندن از میانه ماه اکتبر سال قبل (چهار ماه پیش) به میزان ۸۰ درصد رشد کرده است .

قیمت مس در بازار لندن با (۰.۵۵) درصد کاهش ، به ۸۲۰۰ دلار رسید . در دیگر فلزات ، قلع با (۰.۷) درصد کاهش ، به ۲۴۶۷۵ دلار رسید . سرب هم (۰.۶) درصد افت کرد و در ۲۴۰۸ دلار بسته شد . تنها در این بین الومینیوم بود که تغییر قیمتی نداشت و در همان ۲۰۹۸ دلار بسته شد .

روی هم در روز پنج شنبه (۰.۳) درصد نزول کرد تا در ۲۱۶۳ دلار بسته شود . در مورد روی برخی تحلیلگران تکنیکی اتفاق نظر دارند که قیمت این فلز در یک روند صعودی قرار دارد و کاهش قیمت روز پنج شنبه ، باعث از بین رفتن روند نشده است . دلیل این حرف این است که سطح حمایتی مهمی همچون میانگین متحرک ۵۰ روزه ، با قیمت فعلی اختلاف ۱۰۰ دلاری دارد و حتی اگر قیمت کاهش بیشتری را تجربه نماید ، باز هم می تواند به سطوح حمایتی مهم خود تکیه کند . برخلاف روی که در روند صعودی قرار دارد ، نیکل وضعیت جالبی نداشته و شرکت کامرز بانک اعلام نموده که میزان ذخایر بالای این فلز ، جای رشد قیمت را برای این فلز باقی نمی گذارد . میزان ذخایر نیکل بازار لندن از ماه نوامبر ۲۰۱۱ همواره افزایش داشته و به بالاترین سطوح خود رسیده است . در روز پنج شنبه ، نیکل هم (۰.۸) درصد کاهش داشت و به ۱۸۱۸۰ دلار رسید .

فلزات گرانبها

با وجود افزایش ارزش دلار و با وجود اینکه پس از انتشار اخبار مربوط به نشست بانک مرکزی اروپا ، بازارهای مالی در شرایط پر نوسانی بودند ، باز هم قیمت طلا در پایان روز با افزایش مواجه شد و می توان اظهار کرد که روز پنج شنبه از روزهای استثنایی برای بازارا طلا بود و در حالیکه همه شرایط طوری رقم خورده بود که قیمت کاهش یابد ، اما قیمت با افزایش مواجه شد . ارزش یورو پس از اظهارات رئیس بانک مرکزی به کمترین سطح یک هفته اخیر خود کاهش یافت .

قیمت طلا در بازار اسپات در ابتدا به ۱۶۶۲ دلار و ۸۰ سنت کاهش یافته بود و پس از کنفرانس رئیس بانک مرکزی به ۱۶۸۲ دلار رسید که رشد (۰.۳) درصدی را نشان می دهد . طلا در بازار فیوچرز هم رشد (۰.۲) درصدی را ثبت نمود .

جمعه

نفت خام

فعالان بازار در روز جمعه منتظر انتشار داده های مربوط به تجارت چین در ماه ژانویه بودند که انتشار مثبت ان ، باعث افزایش خوش بینی در بازار شد . میزان واردات نفت خام چین با (۷.۴) درصد افزایش نسبت به سال قبل ، به (۵.۹۲) میلیون بشکه در روز رسید و کل صاردات و واردات هم از انتظار بازار بالاتر اعلام شد . از انجا که رشد در این شاخص ها بیانگر افزایش رشد اقتصادی در یک کشور می باشد ، همه را نسبت به اینده امیدوار کرد . همین امارها بود که باعث افزایش قیمت نفت برنت در بازار شد و قیمت به بالاترین سطح نه ماه اخیر خود رسید . هم چنین شکاف قیمت نفت برنت و نفت خام امریکا به بیش از ۲۳ دلار افزایش یافت .

قیمت نفت برنت در بازار لندن با بیش از یک و نیم دلار افزایش ، به ۱۱۸ دلار و ۹۰ سنت رسید و در کل هفته هم رشد حدود دو درصدی را تجربه نمود . در روز جمعه باز هم قیمت نفت خام در بازار امریکا با کاهش مواجه شد و در ۹۵ دلار و ۷۲ سنت به کارش پایان داد . قیمت نفت خام امریکا هم در کل هفته کاهش دو درصدی را ثبت کرد .

از دیگر مسائلی که مورد توجه معامله گران قرار گرفت بارش برف در قسمت شمال شرقی امریکا بود که باعث توقف تردد در ان ناحیه شد . هم چنین طبق معمول همیشه ، تنش در خاور میانه نیز باعث افزایش قیمت نفت شد . صحبتهای ایت الله خامنه ای مبنی بر عدم مذاکره مستقیم با امریکا ، باعث افزایش ریسک در بازار شده بود ، اگر چه این صحبت ها در روز پنج شنبه هم در بازار تاثیر داشت . هم چنین حمله به یک خط لوله اصلی در یمن هم نگرانی در طرف عرضه نفت را افزایش داد .

فلزات صنعتی

پس از سه روز کاهش قیمت مس در بازارهای جهانی ، بالاخره قیمت در روز جمعه همگام با کاهش ارزش دلار و امارهای مثبت اقتصادی امریکا و چین با افزایش مواجه شد . در مورد داده های اقتصادی چین در قسمت بازار نفت کمی صحبت شد ، اما این را هم اضافه کنیم که میزان صادرات این کشور در ماه ژانویه نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش داشت و این در حالی است که میزان واردات (۲۸.۸) درصد افزایش داشته است . داده های امریکا هم مثبت بود و به عنوان مثال کسری تراز تجاری این کشور در ماه دسامبر سال گذشته به کمترین سطح سه سال اخیر رسید و این نشان می دهد که اقتصاد امریکا از انچه در ابتدا پیش بینی میشد در فصل چهارم ۲۰۱۲ عملکرد بهتری داشته است .

قیمت مس در بازار لندن با (۱.۱۶) درصد افزایش ، به ۸۲۹۵ دلار رسید . در دیگر فلزات ، قلع با ۱۷۵ دلار افزایش ، به ۲۴۸۵۰ دلار صعود کرد . روی هم افزایش قیمت داشت و در ۲۲۰۵ بسته شد . سرب و الومینیوم هم با افزایش قیمتی که داشتند به ترتیب به ۲۴۲۲ دلار و ۲۱۱۹ دلار رسیدند .

در داده های تجاری منتشر شده از چین ، ارقام مربوط به واردات مس این کشور برای فعالان بازار مس بسیار مهم بود زیرا چین ۴۰ درصد مس جهان را مصرف می کند . میزان واردات مس چین در ماه ژانویه با سه درصد افزایش نسبت به ماه قبل ، به ۳۵۱ هزار تن رسید . البته میزان واردات مس این کشور نسبت به سال گذشته کاهش قابل توجهی پیدا کرده و بیش از ۱۵ درصد افت نموده است .

فلزات گرانبها

همیشه در گزارش بازار جهانی سعی شده است تا فاکتورهای اصلی رشد و نزول قیمت کالاها و فلزات به صورت کامل بررسی شود و از فاکتورهای دائمی هم صحبت می گردد . به عنوان نمونه یکی از این فاکتورها برای بازار طلا و فلزات گرانبها ، بازارهای سهام می باشد ، به طوریکه این دو بازار کاملا به هم گره خورده اند . روز جمعه هم از انجا که امارهای مثبتی از چین و امریکا به بازار رسیده بود ، بازار سهام امریکا با رشد مواجه شد و در نتیجه نقدینگی به سمت ان بازار رفت . در مقابل طلا هم از این مسئله ضرر کرد و در روز جمعه کاهش یافت . از دیگر مسائلی که در کاهش قیمت طلا تاثیر عمده ای گذاشت همان امارهای مثبت اقتصادی در امریکا بود که همانطور که پیشتر هم گفته شده است ، هر چه امارهای اقتصادی امریکا مثبت تر باشند ، احتمال هر چه سریعتر به پایان رسیدن بسته محرک اقتصادی بانک مرکزی این کشور افزایش خواهد یافت که این مسئله باعث کاهش قیمت طلا می گردد . اگر چه در نقطه مقابل ، انتشار امارهای منفی از ناحیه یورو و تزریق بسته محرک اقتصادی تصویب شده بانک مرکزی ژاپن در سال اینده ، می تواند عوامل افزایش دهنده قیمت طلا در بلند مدت باشند .

قیمت طلا در بازار اسپات با (۰.۲) درصد کاهش ، به ۱۶۶۸ دلار و ۱۱ سنت نزول کرد . طلا در بازار فیوچرز هم بیش از ۴ دلار کاهش یافت و به ۱۶۶۶ دلار و ۹۰ سنت رسید . نقره نیز در بازار اسپات نزول (۰.۱) درصدی داشت و در ۳۱ دلار و ۴۲ سنت بسته شد .

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم