نگاهی به وضعیت بازارهای جهانی

دی ۳, ۱۳۹۱

نگاهی به وضعیت بازارهای جهانی

پنج شنبه

نفت خام

بازار نفت در روز پنج شنبه تماماً تحت تاثیر امار مربوط به رشد تولید ناخالص داخلی امریکا در فصل سوم و در دوره سالانه بود . با وجود انکه انتظار می رفت این شاخص در دوره سالانه رشد (۲.۷) درصدی را ثبت نماید ، اما به (۳.۱) درصد رسید . در خبری دیگر و طی روزهای اخیر ، اندکی به تنشهای بین دو حزب دموکرات و جمهوری خواه اضافه شده است و مذاکرات بین دو حزب روند خوبی را نمی پیماید . از طرفی ” جان بوهنر ” مشغول رایزنی با اوباما برای رسیدن به یک طرح واحد است و از طرف دیگر مشغول پی ریزی طرحی است که بیشتر جمهوری خواهان را راضی می نماید . اوباما هم در واکنش به این کار اعلام نمود که هر گونه طرحی از جانب جمهوری خواهان را وتو خواهد نمود . ” اریک کانتر ” رهبر اکثریت کنگره نیز پیش بینی نموده است که طرح دوم جمهوری خواهان که افزایش مالیات خانوارها با درامد بیش از یک میلیون دلار را نشانه گرفته است در کنگره رای خواهد اورد و در مقابل ، کاخ سفید نیز به این طرح یک ” تلاش بی فایده چند روزه ” لقب داده است . با این حال بازار نفت نتوانست امار خوب اقتصادی امریکا را در نظر نگیرد و به این امار واکنش مثبتی نشان داد .

قیمت نفت برنت با یک دلار و ۵۲ سنت افزایش ، به ۱۱۰ دلار و ۴۱ سنت رسید . نفت خام امریکا نیز ۴۰ سنت افزایش یافت و به ۹۰ دلار و ۳۸ سنت رسید .

فلزات صنعتی

با وجود انکه مذاکرات بین سیاسیون امریکایی نتوانست تاثیر عمیقی بر بازار نفت بگذارد ، اما این تاثیر در بازار برخی فلزات صنعتی به خوبی قابل مشاهده بود . پیشتر و طی گزارشهای هفته قبل نیز گفته شده بود که هر چه به اول ژانویه نزدیکتر شویم ، ریسک در بازارهای مالی افزایش خواهد یافت . همین ریسک بود که قیمت مس را در روز پنج شنبه ، به کمترین سطح یک ماه اخیر خود نزدیک کرد . البته یک امار ضعیف اقتصادی در بازار کار امریکا نیز در روز پنج شنبه منتشر شد و نشان داد که درخواستهای اولیه بیمه بیکاری نسبت به پیش بینی بازار کمی بیشتر افزایش یافته است . از ان سو امار مربوط به رشد تولید ناخالص داخلی در امریکا نیز باعث شد تا قیمت مس افت شدیدی نداشته باشد .

در واشنگتن ، یک توافق سیاسی نیاز است تا کسری بودجه سر به فلک کشیده امریکا کمتر شود و هم چنین از اجرای قانون اتوماتیک کاهش مخارج دولتی و افزایش مالیات به میزان ۶۰۰ میلیارد دلار جلوگیری نماید . اگر توافق ایجاد نشود ، بزرگترین اقتصاد جهان به یک رکود اقتصادی دیگر دچار خواهد شد . تحلیلگران با اشاره به مدت اخیر معتقد بودند که امیدهایی برای به توافق رسیدن سیاست مداران ایجاد شده بود ، اما سخنان چهارشنبه شب این سیاستمداران ، تمامی ان امیدها را از بین برد . بنابراین به نظر می رسد که تا پایان سال مشکل حل نشود و این باعث کاهش شدید قیمت کالاها خواهد شد .

قیمت مس در بازار لندن با دو درصد کاهش ، به ۷۷۷۲ دلار رسید . الومینیوم هم کاهش قیمت داشت و به ۲۰۶۰ دلار رسید . قلع و سرب نیز با کاهش قیمت مواجه شدند . روی هم با ۱۵ دلار کاهش ، به ۲۰۷۱ دلار رسید .

به گفته تحلیلگران ، امار های درخواست های بیمه بیکاری در امریکا ، مهمترین عامل تعیین کننده قیمت برای مس در روز پنج شنبه بود . انتشار این امار ، به علاوه نگرانی از عدم توافق سیاست مداران امریکایی ، چنان فضا را تیره و تار نموده بود که شاخص ” جی دی پی ” هم نتوانست در ان تغییر محسوسی به وجود اورد . علاوه بر این ، سطوح رند قیمتی بر اساس تحلیل تکنیکال ، می تواند یکی از عوامل افزایش یا کاهش قیمت باشد . پس از انکه قیمت مس در روز چهارشنبه به زیر سطح روانی ۸۰۰۰ کاهش یافت ، برخی معامله گران که بر اساس تحلیل تکنیکی معامله می کنند اقدام به فروش مس نمودند . از دیگر سطوح تکنیکی که مس توانست انها را به سمت پائین بشکند ، میانگین متحرک های ۳۰ ، ۱۰۰ و ۲۰۰ روزه بودند که مس با عبور از ۷۸۷۸ دلار ، همه این سطوح مهم تکنیکی را به سمت پائین شکست و در واقع حمایت های تکنیکی را پشت سر گذاشت .

فلزات گرانبها

با وجود انکه بازارهای دیگر تحت تاثیر مسائل اقتصادی مختلفی بودند ، اما بازار طلا بیشتر به دلیل رسیدن به پایان سال میلادی و تسویه حساب برخی از معامله گران با کاهش قیمت مواجه شد . کاهش قیمت یک درصدی طلا در روز پنج شنبه باعث شد تا طلا به کمترین سطح چهار ماه و نیم گذشته خود برسد . از ماه اکتبر تا دسامبر (فصل چهارم) ، قیمت طلا بیشترین کاهش فصلی را از فصل چهارم سال ۲۰۰۸ ثبت نموده است و بسته محرک اقتصادی بانک مرکزی امریکا که معمولا باعث افزایش قیمت طلا می شود نیز نتوانست به افزایش قیمت طلا کمک کند . تحلیلگران رسیدن به پایان سال جاری و سرمایه گذاری در دیگر دارایی ها به غیر از طلا را عامل اصلی کاهش قیمت طلا طی دوره ذکر شده می دانند .

قیمت طلا در بازار اسپات با بیش از یک درصد کاهش ، به ۱۶۴۸ دلار و ۵۹ سنت رسید . طلا در بازار فیوچرز نیز حدود یک درصد افت کرد و در ۱۶۵۱ دلار و ۴۰ سنت بسته شد . اما نقره کاهش شدیدتری را تجربه نمود و با سه درصد کاهش قیمت ، به ۳۰ دلار و ۶ سنت رسید .

البته کاهش قیمت طلا طی مدت اخیر مزایایی هم داشته است و باعث شده تا خریداران سنتی طلا در بازارهای اسیایی اقدام به خرید دوباره طلا کنند . طی گزارشی که از میزان خریدهای اسیایی ها منتشر شد ، نشان داده شد که کاهش قیمت طلا باعث افزایش خریدها شده است . هم چنین تعطیلات برخی از تولید کنندگان طلا در کشورهای اسیایی نیز می تواند عرضه طلا را در کوتاه مدت دچار مشکل کرده و در نتیجه فعالان بازار اقدام به افزایش خریدهای خود نموده اند .

جمعه

نفت خام

موضوع ” پرتگاه مالی ” بسیار حساس شده بود و عدم حمایت جمهوری خواهان کنگره از طرح ” جان بوهنر ” جمهوری خواه ، ریسک های زیادی را برای بازار به همراه اورد . در اواخر روز پنج شنبه ، جمهوری خواهان کنگره ، راه حل خودشان را رد کردند و این احتمال به توافق نرسیدن برای حل این موضوع بسیار مهم را افزایش داد . پس از عدم حمایت کافی این طرح در کنگره ، بازارهای سهام تحت فشار نزولی قرار گرفتند و دلار امریکا نیز تقویت شد که این مسئله نیز دلیل مهمی برای کاهش قیمت کالاها بود . البته افزایش ارزش دلار در برابر یورو تنها به این دلایل نبود ، بلکه امارهای اقتصادی منتشر شده از اروپا نیز مزید بر علت شد .

قیمت نفت برنت با بیش از یک دلار کاهش ، به ۱۰۸ دلار و ۸۴ سنت رسید . در روز جمعه قیمت نفت برنت تا ۱۱۰ دلار و ۲۸ سنت هم بالا رفته بود که بالاتر از سطح میانگین متحرک ۲۰۰ روزه می باشد ، اما به سطح ۱۰۸ دلار و ۶۶ سنت کاهش یافت که از سطح میانگین متحرک ۵۰ روزه نیز کمتر است . نفت خام امریکا نیز با حدود دو دلار کاهش قیمت ، در ۸۸ دلار و ۳۸ سنت بسته شد .

از جمله عواملی که کاهش قیمت نفت خام را در روز جمعه رقم زد ، کاهش حجم معاملات بود که در پایان سال میلادی امری عادی می باشد . هم چنین شاخص احساس مصرف کننده رویترز به بازار اعلام شد که منفی بود و از سطح (۸۲.۷) ماه نوامبر ، به (۷۲.۹) ماه دسامبر نزول کرده بود و دلیل عمده این کاهش نیز نگرانی از به بن بست رسیدن مذاکرات برای کاهش کسری بودجه در امریکا می باشد . البته تحلیلگران نسبت به افزایش تقاضای نفت در سال اینده میلادی امیدوارند و دلیل امیدواری انها ، افزایش تقاضای چین و هم چنین افزایش رشد اقتصاد جهانی می باشد . در روز پنج شنبه نیز رشد اقتصادی فصل سوم امریکا در دوره سالانه منتشر شده بود که نسبت به پیش بینی فعالان بازار بیشتر بود و به (۳.۱) درصد رسید .

فلزات صنعتی

با وجود انکه ترس و نگرانی از عدم توافق سیاست مداران امریکایی برای حل بحران کسری بودجه در بازار فلزات صنعتی و به خصوص مس وجود داشت ، اما این ترسها نتوانست باعث کاهش قیمت مس و دیگر فلزات صنعتی شود . با وجود انکه قیمت مس از اواسط ماه نوامبر تا حدود ۱۰ روز پیش ، حدود ۸ دصد رشد کرده بود ، این روند صعودی به دلیل رسیدن به پایان سال و هم چنین کاهش ریسک پذیری در بازار از بین رفت ، اما کماکان قیمت مس نسبت به اول سال به میزان (۲.۴) درصد بالاتر است . برخی تحلیلگران نیز با اشاره به تعطیلات کریسمس در بسیاری از کشورها به این موضوع اشاره نموده و معتقدند که کاهش حجم معاملات در بازار باعث خواهد شد تا حرکت فلزات به هر سمتی با بزرگنمایی همراه باشد .

قیمت مس در بازار لندن نسبت به قیمت ۷۷۷۲ دلار روز پنج شنبه ، به ۷۸۳۱ دلار در روز جمعه افزایش یافت . در طول روز جمعه نیز قیمت به کمترین سطح سه هفته گذشته یعنی ۷۷۳۵ دلار نیز نزول کرده بود . الومینیوم نیز با ۲۲ دلار افزایش ، به ۲۰۸۲ دلار رسید . روی نیز با افزایش قیمت خود ، در سطح ۲۰۸۲ دلار بسته شد . اما سرب ، قلع و نیکل همگی کاهش قیمت داشتند و به ترتیب به ۲۳۰۷ ، ۲۳۲۲۵ و ۱۷۳۵۰ دلار رسیدند .

البته افزایش قیمت مس و دیگر فلزات صنعتی به دلایل دیگر نیز به وقوع پیوست . در امریکا خبرهای اقتصادی مثبتی نیز منتشر شد و نشان داد که مخارج مصرف کنندگان با بیشترین افزایش طی سه سال اخیر همراه بوده است . هم چنین شاخص سرمایه گذاری در کسب و کار نیز با افزایش همراه شد . هم چنین برخی تحلیلگران در مورد تقاضای چین عنوان نمودند که تقاضای این کشور ان طور که برخی از فعالان بازار می گویند امیدوار کننده نیست . برخی تحلیلگران نیز معتقدند که تقاضای چین در اینده ضعیفتر نیز خواهد شد ، زیرا در چین ذخایر مس بسیار زیاد است . لازم به ذکر است که میزان واردات چین در ماه نوامبر سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته به میزان ۲۷ درصد افت کرده است . البته میان واردات در ۱۰ ماه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد افزایش نشان می دهد .

فلزات گرانبها

امارهای مثبتی که از امریکا به بازار رسید فعالان بازارهای مالی و به خصوص بازار طلا را به این فکر انداخت که ممکن است بهبود غیر منتظره اقتصاد امریکا ، باعث توقف برنامه های محرک اقتصادی بانک مرکزی این کشور در آینده ای نزدیک شود . همین گمانه زنی ها بود که مانع از افزایش قیمت طلا در روز جمعه شد و طلا به زیر سطح ۱۶۵۰ دلار سقوط کرد . هم چنین برخی شرکت های سرمایه گذاری نیز اقدام به فروش سنگین طلا در روز جمعه نمودند که این مسئله نیز به کاهش قیمت بیش از یک درصدی طلا کمک نمود . طلا به زیر سطح میانگین متحرک ۲۰۰ روزه خود امده بود و این مسئله از ان جهت اهمیت دارد که بدانیم برای چهار ماه متوالی ، این سطح مهم تکنیکی شکسته نشده بود .

قیمت طلا در بازار اسپات با (۱.۱) درصد کاهش ، به ۱۶۴۷ دلار و ۴۰ سنت رسید . قیمت طلا در بازار فیوچرز با بیش از ۲۰ دلار کاهش ، به ۱۶۴۵ دلار و ۹۰ سنت رسید . نقره که معمولا نوسانات شدیدتری نسبت به طلا دارد نیز با (۳.۴) درصد کاهش ، به ۲۹ دلار و ۹۴ سنت رسید .

شنبه

بورس کالای ایران

در روز شنبه میانگین قیمت میلگرد در بازار آزاد ۱۷۳۰ تومان بود که در مقایسه با چهارشنبه هفته قبل روند نزولی داشت . به گفته برخی از معامله‌گران با توجه به روند نزولی بازار در روز پنج‌شنبه و پیشنهاد قیمت‌های پایین‌تر در این روز، قیمت‌های دیروز کمی بالاتر بود ، اما به طور کلی بازار در حال سردرگمی به سر می‌برد و در انتظار داده‌های جدید اقتصادی است . میانگین قیمت میلگرد در اصفهان که پایان هفته گذشته ۱۷ هزار و ۵۱۳ ریال بود در هفته قبل به ‏‏۱۷ هزار و ۲۵۰ ریال رسید. میانگین قیمت تیرآهن ۱۴ تا ۱۸ نیز از ۱۷ هزار و ۳۶۰ به ۱۷ هزار و ۲۰۰ ریال کاهش یافت. متوسط قیمت عرضه مقاطع در بورس ۱۶ هزار و ۵۰۰ ریال است ‏که با احتساب مالیات ارزش افزوده پایه قیمت میلگرد در بورس به بیش از ۱۷ هزار و ۳۲۵ ریال می‌رسد . این در حالی است ‏که قیمت فروش میلگرد در مبادی پایین‌تر از این رقم است . یک دلیل این تفاوت قیمت ، عرضه محصولات چینی و اماراتی با قیمت‌های پایین‌تر است ‏که اخیرا در بندر امام تخلیه شده است و در آبان ماه با قیمت‌های ۱۷۰۰ تومان هر کیلو یا پایین‌تر به بازار عرضه ‏شد . در معاملات نخستین روز مبادلاتی فصل زمستان ، تنها تعداد اندکی از فولادسازان خصوصی نرخ محصولات تولیدی خود را افزایش دادند . به‌جز افت نرخ ۱۵ تومانی کلاف سرد ملایر ، برخی از مقاطع آریان فولاد و شمش کیمیا شاهد رشد ۱۰ تومانی نرخ در بازار غیررسمی بود .

روش‌های جایگزین پرداخت

درصورتی‌که امکان استفاده از درگاه پرداخت آنلاین برای شما وجود ندارد، می‌توانید مبلغ مورد نظر را به مشخصات بانکی زیر واریز کرده و اطلاعات پرداخت را برای ما ارسال کنید.

کارت بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۶۲۷۴-۱۲۱۱-۶۵۳۰-۵۱۱۱

شماره حساب بانک اقتصاد نوین به نام نوید خاندوزی

۳۰۰۱-۸۰۰-۱۶۸۲۳۰-۲

اطلاعات پرداخت را از طریق تماس تلفنی و یا پیام تلگرامی به شماره ۰۹۳۳۳۶۷۹۱۹۰ ارسال کنید.

تلگرام پشتیبانی بتاسهم